🔴چگونه حاضر شدند مسیر توسعه ایران را مسدود کنند!!
✍️ محمد طاهری/ سردبیر هفتهنامه تجارتفردا
🔹 21 سال پیش شرایط برای اینکه در مسیر توسعه صنعتی گام برداریم، مهیا بود. سیاستگذار دیپلماسی تصمیمهای خوب میگرفت؛ قانون برنامه سوم توسعه ظرفیت خوبی ایجاد کرده بود، سرمایهگذار خارجی هم انگیزه داشت و اقتصاد هم به ثبات رسیده بود. اما یک چیز کم بود، نقشه راهی برای صنعتی شدن. ماموریت تهیه نقشه راه به مسعود نیلی سپرده شد که پس از نگارش برنامه سوم توسعه، از سازمان برنامه خارج شده بود و در دانشگاه حضور داشت.
🖌نامش را «طرح استراتژی توسعه صنعتی کشور» گذاشتند و در بهمن 1379 مطالعات اولیه آن آغاز شد. 68 اقتصاددان و پژوهشگر به نیلی کمک کردند که نتیجه آن تدوین 11 پروژه مطالعاتی با مدیریت مسعود نیلی، محمد طبیبیان، حسن درگاهی، کورس صدیقی، فرید کیمرام، محمد مدرس و سعید کلانترنیا بود. سند مکتوب این طرح بزرگ در اوایل سال 1382 آماده و در 22 تیر 1382 در همایشی یکروزه رونمایی شد. اسحاق جهانگیری که در آن مقطع وزیر صنایع بود، این مطالعه را «سند برنامه کشور در 20 سال آینده» اعلام کرد.
🔹 آن روزها ایران مشخصات یک کشور نیمهصنعتی را داشت و تدوینکنندگان طرح دنبال این بودند که اقتصاد ایران را با استفاده از مزایایی که در صنعت داشت در مسیر توسعه صنعتی قرار دهند. سندی که تهیه شد، سه ویژگی داشت؛ نکته اول این بود که تمرکز زیادی بر پارادایم توسعه صنعتی داشت؛ به این معنی که مشخص کرده بود با چه نگاهی باید به مسیر صنعتی شدن اندیشید و چه مسیری را برای رسیدن به آن باید انتخاب کرد.
🔷این پارادایم، نوع نگاه نظام حکمرانی را به سه مقوله «جهان»، «دولت» و «بخش خصوصی» مشخص کرده بود. مشخص شده بود که اگر نظام حکمرانی دنیا را تهدید ببیند یا فرصت، چه دستاوردهایی عاید اقتصاد و جامعه میشود. همچنین مشخص کرده بود که اگر نظام حکمرانی دولت را سرمایهگذار ببیند یا هدایتکننده، یا بخش خصوصی را پیمانکار دولت ببینید یا محرک اصلی توسعه صنعتی، چه تغییری در وضعیت اقتصاد کشور ایجاد میشود. این سند باعث شد مرزبندی دقیقتری در رویکردهای اقتصادی، آینده کشور و مفهوم توسعه به وجود آید. بهطور مشخص یکی از دستاوردها این بود که تفاوتها در تفکرات اقتصادی و شیوه اداره کشور را مشخص کرد. اما چه چیزی باعث شد تفاوتها آشکار شود؟
🔹 از همان روز رونمایی سند استراتژی توسعه صنعتی، مخالفتها علنی شد. ساعاتی پس از برگزاری همایش، مسعود نیلی برای تشریح سند، به تلویزیون دعوت شد و فردی که کتاب استراتژی توسعه صنعتی را نخوانده بود و از محتویات آن اطلاعی نداشت، به مخالفت با رویکردهای آن برخاست.
از فردای رونمایی، تحلیلهای تندی علیه سند و تهیهکنندگان آن منتشر شد و مدتی بعد هم نامهای سرگشاده از سوی 10 استاد دانشگاه خطاب به رئیسجمهور وقت منتشر شد که نسبت به محتوای سند استراتژی توسعه صنعتی هشدار داده بود.
🖌این نامه به امضای حسین پوراحمدی، احمد توکلی، محمد خوشچهره، پرویز داوودی، فرامرز رفیعپور، حسن سبحانی، عباس عربمازار، محمدعلی کفایی، الیاس نادران و حسین نمازی رسید که همه آنها در دستهبندیهای رایج یا مدافعان اقتصاد اسلامی بودند یا گرایشهای چپ داشتند.
🖌امضاکنندگان نامه معتقد بودند سند استراتژی توسعه صنعتی، «استقلال اقتصادی کشور» را نقض میکند. همچنین نسبت به این احتمال که «شرکتهای فراملیتی و دولتهای آنها بر مقدرات ملت سلطه پیدا کنند» هشدار داده شده بود. نویسندگان همچنین از این که «استراتژی مورد بحث بر مبنای الگوی آزادسازی اقتصادی نئوکلاسیک» تدوین شده و به دنبال «کاهش نقش دولت» در اقتصاد است، ابراز نگرانی کرده بودند.
🔹 فشارها باعث شد این سند از سوی دولت وقت کنار گذاشته شود و دیگر هرگز نمونه مشابه آن در دولتهای بعد هم تهیه نشد.
🔹 21 سال از آن روزها میگذرد. جامعه ایران در این مدت به صورت مداوم رفاه خود را از دست داده و نرخ فقر بر اساس آمارهای رسمی، به بالای 30 درصد جمعیت ایران رسیده است. یعنی در حال حاضر از هر سه نفر ایرانی، یک نفر زیر خط فقر مطلق قرار دارد.
✅از میان 10 استادی که آن نامه را نوشتند و نظام حکمرانی را نسبت به استراتژی توسعه صنعتی بدبین کردند، هشت نفر در قید حیات هستند و خوب است یکبار مقابل نسلهای جوان قرار گیرند و به این پرسش پاسخ دهند که چگونه حاضر شدند مسیر توسعه ایران را مسدود کنند و اگر به گذشته برگردند، باز هم آن نامه را مینویسند و امضا میکنند؟
tejaratefarda
🔺@azhardari_sokha
۱۷ دی
هدایت شده از طلوع
✍️بررسی احتمال #بازآرایی محور مقاومت
🖍این روزها رهبری و برخی مدیران جمهوری اسلامی تاکید می ورزند که به رغم از دست رفتن سوریه، پذیرش آتش بس از سوی حزب الله، خاموش گشتن شعله های حشدالشعبی و شمع گونه شدن آتش فروزان حماس در غزه، بازهم محور مقاومت قدرت، انسجام و هیمنه و جبروت پیشین را احیا کرده و با بازآرایی خود همچنان با رویکردی آفندی کنترل میدان را در دست خواهند گرفت.
🖍در جایگاه و از منظر یک ژئوپلیتیسین بنا به برهان های زیر به کلی منکر گزاره احیای مجدد محور مقاومت هستم:
۱- ناهمپوشی اهداف و ابزار
میان هدف غایی محور مقاومت(نابودی اسرائیل) و ابزارهای در اختیارش فرسنگ ها فاصله و عقب ماندگی به چشم می خورد. ابن ناهمپوشی کلان از آفتاب روشن تر است،
۲- محدود ماندن جغرافیایی علائق
جمهوری اسلامی و محور مقاومت نتوانسته اند هدف و علائق خود را با علائق ملت-دولت های منطقه همپوش سازند. تنها همین گزاره برای انزوا و بلکه هدف محور مقاومت بس است؛
۳- انزوای بین المللی
بر عکس طرح و برنامه تشکیل کشور مستقل فلسطینی که فراگیر وجهانی شده و تاکنون ۱۴۵ کشور بدان پیوسته اند، اهداف و علائق محور مقاومت در ارتباط با اسرائیل(اشغالگر) همچنان محدود مانده و بلکه در انزوا و بلکه در فرایند هبوطی بین المللی و منطقه ای گرفتار آمده است؛
۴- تحولات جدید
شانس دولت اسرائیل با آمدن ترامپ به فاز شکوفایی رسیده و زین پس نیروی بی مضایقه ایالات متحده را بیش از پیش همراه خواهد داشت.
🖍در واقع از دیدگاه پراکنش جغرافیای پشتیبانی استراتژیک تکلیف محور مقاومت روشن تر از دست زدن به پیش بینی است:
🖍دولت های مصر، ترکیه، امارات، اردن و بحرین که آشکارا اسرائیل را به رسمیت می شناسند؛
🖍عربستان، قطر و عمان نیز که برای برقراری مناسبات با اسرائیل خیز برداشته و تنها در پی آرامتر شدن فضای جنگی برای ایجاد مناسبات کامله الوداد با اسرائیل اند.
🖍موضع سوریه طابق النعل بالنعل همانند ترکیه خواهد بود.
🖍عراق و کویت نیز به هیچبرنامه ضد اسرائیلی نخواهند پیوست.
✅بنابراین در چنین میدانی جمهوری اسلامی می ماند و نیمی از یمن و ثلث لبنان، آن هم در افت کارکردی این دو کانون؛ و مهم تر با دغدغه های سنگین داخلی جمهوری اسلامی .
✅شوربختانه در ژئوپلیتیک جایی برای تاثیر گذاری نیایش و دعا و غیب مکشوف نیست. با این حاشیه و از نگاه همین شیوه تفسیر، نمی توانم تارمویی امید به احیای قدرتمندانه محور مقاومت بیابم. شاید بعدها نظریه پردازان راهی برای ورود نیروهای غیبی و فرامادی بیابند.
#یدالله_کریمی_پور
📝کانال تحلـیـلی_خبـــری "طلــــوع"
🌞@tolova_talash
۱۸ دی
هدایت شده از اصلاحات نیوز
📢 عارف: عدهای خیال میکنند در مذاکره هرچه بگوییم آنها باید بپذیرند
🗣 معاون اول رئیسجمهور در دیدار با تعدادی از نمایندگان جوان مجلس شورای اسلامی:
◀️ تنگنظری آفت اصلی امروز ما است.اختلاف امر بدی نیست، آنچه که مشکل ایجاد میکند، باندبازی است.
◀️ هیچگاه هیچکسی را به خاطر تفکر سیاسیاش حذف نکردهام.
◀️ عدهای خیال میکنند در مذاکره با کشورهای خارجی هرچه ما بگوییم آنها باید بپذیرند.
◀️ شهادت میدهم دکتر پزشکیان به آنچه که درباره وفاق میگوید باور دارد.
◀️ مشکل اصلی برنامهریزی در کشور ما تفکر کوتاهمدت است./پاد
_
اصلاحات نیوز
✅ @Eslahatnews
🔗 Eslahatnews.com
۱۸ دی
⛔️#ممنــــــــــوع_الحضـــــــــوری!!!
✅از ممنوعالحضوری هم #پرده_برداری کردند!
🗣فاطمه هاشمی،دختر مرحوم هاشمی رفسنجانی، در مراسم افتتاح بیمارستان هاشمی رفسنجانی اعلام کرد: جای تأسف است که اجازه ندادند آقای #خاتمی در مراسم حضور پیدا کند./جماران
✍️محسن برهانی، حقوقدان و استاد دانشگاه تهران:
⭕️«امروز از #یکی_دیگر از #ممنوعیتهای غیرقانونی پردهبرداری شد: #ممنوعالحضوری در #افتتاحیه_ها!
⭕️#حاکمیت_قانون یعنی بیان پیشینی قانون و دستور قانونی از سوی مقام صلاحیتدار قضایی و پرهیز از مداخلات دلبخواهی و سلیقهای در حقوق و آزادیهای شهروندان توسط نهادهای فاقد صلاحیت.»
🔺@azhardari_sokha
۲۱ دی
هدایت شده از طلوع
🤝#وفاق و #ممنــوع_الحضـــوری #خاتمـــی در مراسـم افتتاحیــه بیمارستان هاشمی رفسنجـانــی!!
⚛️واضح ترین نشانه برای #توفیق نسبیِ #وفاق
😞#واکنش_پزشکیــان!!!
✍️ابراهیم انصاری لاری، استاندار سابق فارس در دولت هشتم در یادداشتی در جماران نوشت:
⭐️جای خاتمی در مراسم آغاز بهره برداری از بیمارستان زنده یاد آیت الله هاشمی رفسنجانی خالی بود.
⭐️این رویداد از یک طرف به نام و به یاد شخصیتی برگزار می شد که در تمام عمر پربارش، ممتازترین ویژگی اش اعتدال گرایی و بیشترین تلاشش ایجاد وفاق ملی بود.
⭐️و از طرف دیگر جای کسی در این نشست خالی بود که اگر بود واضح ترین نشانه برای توفیق نسبی وفاق مورد ادعای رییس جمهور به حساب می آمد.
✳️وقتی شرایط آنچنان بسته و درها آنچنان تخته است که حضور پر تاثیرترین و محبوب ترین چهره سیاسی کشور، سید محمد خاتمی در چنین مراسمی مقدور نباشد، در مورد وفاق چه می توان گفت؟
✅به ویژه آنکه #رییس_جمهور هم بی هیچ اشاره ای به این موضوع و بی هیچ نشانه ای از #نارضایتی مثل همیشه حرفهای همیشه را زد و رفت!! /خ ن
📝کانال تحلـیـلی_خبـــری "طلــــوع"
🌞@tolova_talash
۲۱ دی
۲۳ دی
هدایت شده از اصلاحات نیوز
📢 شکوریراد: نتایج «عدم مذاکره» را امروز مردم با پوست و گوشتشان احساس میکنند
🗣 عضو هیأت رئیسه جبهه اصلاحات:
◀️ «وفاق» جزئی از مؤلفههای حکمرانی خوب است. نتایج «عدم مذاکره» را امروز مردم با پوست و گوشتشان احساس میکنند.
◀️ آقای خاتمی نماد شرایط سال ۸۴ است و ما امسال در ۱۴۰۳ نسبت به آن موقع ۱۰ سال عقبتر هستیم و حالا ممانعت میکنیم که آن نماد برای افتتاح یک بیمارستان حضور پیدا کند. این نشان دهنده آشتفگی، سردرگمی و گسیختگی در اداره کشور است.
◀️ ۵۱ درصد از مردم که اصلا در انتخابات شرکت نکردند هم موضوع وفاق هستند و مطالباتی دارند. آنها با رأی ندادنشان به نوعی ابراز نظر داشته و نارضایتی خودشان را ابراز کردند.
۲۳ دی
هدایت شده از نگاه متفاوت (احمد زیدآبادی)
🔵جوزف عون؛ رئیسجمهوری برای تمام لبنانیها
🔰جوزف عون پس از حضور در کاخ بعبدا بهعنوان رئیسجمهور جدید لبنان، مشورت با فراکسیونهای مختلف مجلس برای معرفی نخستوزیر و تشکیل کابینه را آغاز کرده است.
🔺انتظار میرود او، نجیب میقاتی را که اکنون سرپرستی نخستوزیری را به عهده دارد، تا انتخابات پارلمانی آیندۀ لبنان در مقامش حفظ کند.
🔺موفقیت پارلمان لبنان برای انتخاب رئیسجمهور در جلسۀ پنجشنبۀ گذشته، به بیش از دو سال خلأ قدرت در لبنان پایان داد و امید به نجات این کشورِ اسیر جنگ و بحران اقتصادی و سیاسی را زنده کرد.
🔺جوزف عون که در سالهای اخیر در مقام فرماندۀ ارتش لبنان مشغول به خدمت بوده است، شخصیتی فارغ از نزاعهای فرقهای و سیاسی معرفی میشود. افراد آشنا با عون، او را فردی بسیار مهربان و شیرین و گرم توصیف میکنند، کسی که از جدل سیاسی همچون فرار از طاعون، گریزان است و در تمام سالهای مسئولیتش در ارتش به ندرت اظهارنظر سیاسی کرده است.
عون که مثل دیگر رؤسایجمهور لبنان عضوی از جامعۀ مسیحیان مارونی است، به عنوان فردی عمیقاً مذهبی و متواضع و در عین حال «خونسرد در زیر آتش» نیز معرفی شده است.
🔺از قضا، مهمترین مخالف انتخاب جوزف عون به مقام ریاستجمهوری، جنبش میهنی آزاد لبنان از احزاب با نفوذ در میان جمعیت مسیحیان مارونی لبنان بود. این جنبش که توسط جبران باسیل داماد میشل عون رئیسجمهور سابق لبنان رهبری میشود، نامزدی جوزف عون برای تصدی ریاستجمهوری را نتیجۀ فشار و نفوذ خارجی میدانست و انتخاب او را نقض قانون اساسی لبنان قلمداد میکرد.
🔺لازم به یادآوری است که جوزف عون و میشل عون بهرغم نام فامیل مشترک و خدمت در مقام فرماندهی ارتش، هیچ نسبتی با یکدیگر ندارند.
🔺در همان حال، حزب «قوات لبنانیه» به رهبری سمیر جعجع، دیگر حزب پرنفوذ مسیحیان مارونی نیز فقط در آخرین فرصت ممکن، به حمایت از جوزف عون برخاست و تا قبل از آن، نامزد اصلی این حزب برای ریاستجمهوری شخص سمیر جعجع بود. واقعیت این است که آمریکا و عربستان و فرانسه برای انتخاب جوزف عون به ریاستجمهوری لبنان، تحرک دیپلماتیک بسیاری از خود نشان دادند اما از نگاه تحلیلگران لبنانی، رئیسجمهور جدید لبنان به هیچوجه «عامل» یا «دستنشانده» آنان محسوب نمیشود و چهرۀ ملی و مستقل خود را دارد.
🔺قاعدتاً به همین دلیل، جوزف عون علاوه بر رأی نمایندگان احزاب مستقبل، قوات لبنانیه، کتائب، سوسیالیست ترقیخواه (دروزیها) و شماری از نمایندگان فراکسیوهای مستقل، در دور دوم انتخابات توانست رأی نمایندگان دو فراکسیون شیعی جنبش امل و حزبالله را نیز به دست آورد.
جوزف عون ساعاتی پیش از رأیگیری دور دوم.....(ادامۀ یادداشت در لینک زیر)
@ahmadzeidabad
https://hammihanonline.ir/fa/tiny/news-31139
هممیهن
رئیسجمهوری برای تمام لبنانیها
حزبالله مانع انتخاب عون به ریاستجمهوری نشد و حتی به او رأی داد. با این اقدام، آیا حزبالله عملاً پذیرفته است که نقش نظامی خود را به ارتش واگذارد و به صورت شریک سیاسی دولت جوزف عون عمل کند؟ از ظاهر امر اینطور برمیآید. اگر این برداشت صحیح باشد، جوزف عون رئیسجمهوری برای تمام لبنانیها خواهد بود و کشورش را متحد و باثبات خواهد کرد.
۲۳ دی
هدایت شده از طلوع
♦️ از #آتش_خانهها تا #زخم_جنگها؛
همدردی برای صلح
✍️ مهدی محمودیان
🔹 بهعنوان یک کنشگر حقوق بشر از ایران، این روزها که شعلههای آتش در لسآنجلس خانهها را میبلعد، قلبم به درد آمده است. دیدن رنج انسانها، خانههایی که در چشم برهمزدنی خاکستر میشوند و مردمی که بیپناه میمانند، برای من یادآور زخمهایی است که سالهاست در خاورمیانه جریان دارد.
🔹 اما خانهها در غزه و لبنان، نه با شعلههای طبیعت، بلکه با آتش جنگ، بمبارانها و سیاستهای جنگطلبانه و منفعتطلبانه ویران شدهاند. بمبهایی که در آن سوی دنیا توسط دولتهای دمکراتیک تأمین شده و خانهها را نابود کرده و زندگیها را زیر آوار سیاستها و جنگافروزیها له کردهاند.
🔹 البته درد غزه و لبنان تنها به همینجا ختم نمیشود. حکومتهای ایدئولوژیک در خاورمیانه، با سیاستهای افراطی، سرکوب آزادیها، و اولویت دادن به منافع سیاسی و ایدئولوژیک به جای منافع مردم خود، این زخمها را عمیقتر کردهاند. مردمی که میان جنگافروزیهای خارجی و استبدادهای دینی داخلی گرفتار شدهاند، نه امیدی به بازسازی دارند و نه امنیتی برای آینده.
🔹 این یادداشت برای سرزنش نیست؛ برای همدردی است. همانطور که مردم لسآنجلس و غزه و لبنان از درد نابودی، آوارگی و از دست دادن رنج میبرند، در دیگر نقاط دنیا نیز این رنجها قابل درک است. آیا نمیتوان این درد مشترک را به هدفی مشترک تبدیل کرد؟ آیا نمیتوان دستبهدست هم داد و صدای انسانیت را بلند کرد؟
🔹 شاید اگر برای عدالت و صلح قدم برداریم و سیاستهای مخرب ایدئولوژیک و مداخلهگرایانه را کنار بگذاریم، دیگر خانهای نه با آتش جنگ و نه با آتش طبیعت ویران نشود.
🔹 این یادداشت فریادی است برای صلح؛ برای پایان دادن به جنگافروزیها، برای کنار گذاشتن ایدئولوژیهایی که انسانیت را قربانی میکنند و برای ساختن دنیایی که در آن هیچ کودکی بیپناه و هیچ انسانی ناامید نباشد.
MahmoudianMehdi
📝کانال تحلـیـلی_خبـــری "طلــــوع"
🌞@tolova_talash
۲۳ دی
هدایت شده از اصلاحات نیوز
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📢 روایت محمد جواد ظریف از ماجرای انفجار پیجرها در لبنان: این اتفاق از مضرات تحریمها بود
◀️ شما برای اینکه بتوانید تحریم را دور بزنید باید خریدهای اینچنین را چند دست بچرخانید و اگر رژیم صهیونیستی در یکی از این واسطهها نفوذ کند، میتواند هر کاری انجام دهد.
_
اصلاحات نیوز
✅ @Eslahatnews
🔗 Eslahatnews.com
۲۵ دی
⛔️#قرارمان_این_نبود.
🟢نارضایتی شدید رئیس جمهور از محدودیت های پیش آمده برای #خاتمی و #رنانی و دستور ویژه به وزرای اطلاعات و دادگستری: #قرارمان این نبود
🔻رئیس جمهور در جلسه هیات دولت از مشکلات پیش آمده برای دو چهره ملی ابراز ناخرسندی کرد و به وزیران مربوطه دستور داد موضوع را پیگیری کنند.
🔹رئیس جمهور در همین جلسه به وزیران اطلاعات و دادگستری دستور ویژه داد تا موضوع را بررسی و حل کنند و تدابیری برای جلوگیری از تکرار رویدادهای مشابه تمهید کنند. پزشکیان همچنین از این دو وزیر خواست گزارش اقدامات انجام شده را هر چه سریع تر به اطلاع وی برسانند.
🔹گفتنی است روز بیستم دی ماه جاری، قرار بود خاتمی در مراسم گشایش بیمارستان آیت الله هاشمی رفسنجانی و بزرگداشت وی شرکت کند ولی فاطمه هاشمی در این مراسم اعلام کرد: جای تأسف است که اجازه ندادند آقای خاتمی در مراسم حضور پیدا کند.
🔹همچنین چند روز قبل نیز فعالیت سایت و کانال تلگرامی محسن رنانی متوقف و برای وی پرونده قضایی تشکیل شد.
🔹این اتفاق، انتقادات زیادی را در جامعه برانگیخت و بسیاری آن را مخالف اصول قانونی اساسی درباره آزادی بیان دانستند./ عصرایران .ج
🔺@azhardari_sokha
۲۵ دی
هدایت شده از نگاه متفاوت (احمد زیدآبادی)
علی و غیرعلی!
آنچه در مقام زمامداری، علی را از غیرعلی و پیرو او را از غیرپیرو او جدا و منفک میسازد، همانا خطبهٔ 216 نهجالبلاغه است.
هر کس علی را با این خطبه معرفی کند و معیار حکمرانی خوب را عمل به مضامین آن بداند، میتوان امیدوار بود که در اظهار وفاداریش به علی صادق است، در مقابل، آن کسانی که دائم دم از علی میزنند اما حتی یک بار ذکری از این خطبه نمیکنند، در ادعای پیروی از علی یا ناآگاهند و یا آنکه غرضی نامشروع را دنبال میکنند. از نگاه من این موضوع، مهمترین ملاک و معیار تشخیص صادقان و ناصادقان در پیروی از سیرهٔ سیاسی مولاعلی است.
بخشی از آن خطبه که پس درازگویی یکی از اصحاب علی ایراد شد، چنین است:
"از زشتترين حالات حکمرانان در نزد افراد نیکوکار، اين است كه مردم تصور کنند آنان دوستدار فخرفروشی و مباهاتند و بناى كار خود را بر كبر و غرور نهادهاند.
من از اینکه شما بپندارید خواهان مدح و ستايشم، بیزارم. سپاس خدا را كه من اهل خوشامدن از مدح و ثنا نیستم، اما اگر هم بودم آن را به سبب خاکساری در برابر پروردگارم ترک میکردم، زیرا فقط خداست که سزاوار عظمت و کبریاست.
بسيار پیش میآید كه افراد پس از انجام كار مهمى، دوست دارند مورد ستایش قرار گیرند، اما مرا به دلیل انجام فرمان خدا و رفتار نیکویم، مستایید زیرا هنوز حقوق و فرایضی بر گردن من است که ادا نکردهام و به جا نیاوردهام.
با زبانی که با حاکمان ستمگر سخن مىگویند، با من سخن مگوييد! آنچه را از افراد خشمگين به هنگام خشمشان پنهان مىدارند از من پنهان مدارید. به زبان چاپلوسى و تملق با من حرف نزنید و تصور نکنید كه گفتن حرف حق بر من گران مىآيد. نمیخواهم که مرا بزرگ پندارید زیرا کسی که شنیدن حرف حق بر او گران آید یا نتواند اندرز کسی را در باب رعايت عدالت بشنود، عمل به حق و عدالت برای او سختتر است.
پس با من از گفتن حرف حق يا توصیه به عدل سر باز نزنید زيرا من در نظر خود بزرگتر از آن نيستم كه مرتكب خطا نشوم و در اعمال خود از خطا ايمن باشم. باشد که خداوند مرا در آنچه مربوط به نفس من است، ایمن دارد، زيرا او تواناتر از من به من است."
#احمد_زیدآبادی
@ahmadzeidabad
۲۵ دی