آیت الله ميرباقري 4-8-402.mp3
42.54M
🎙 سخنرانی مهمّ آیتالله میرباقری در «تبیین جایگاه شهر قم در روایات، و انتقاد از الگوی گسترش و ساختوساز در شهر قم»
(۴ آبان ۱۴۰۲/ حرم مطهر)
💥 حرمهای چهارگانۀ اهلبیت علیهمالسلام (یعنی: حرم مکه، حرم مدینه، حرم کوفه و حرم قم)، مُکمّل یکدیگر هستند. خدای متعال این حرمها را برای پیشبرد طرح نبیاکرم(ص) در اختیار آن حضرت قرار داده است.
💥 مأموریت الهی نبیاکرم(ص) این است که بر محور این حرمها، یک اُمّت تاریخیِ مُوحّد و مُؤمن را سامان دهند و آنها را از میدانهای سخت و درگیریهای تُند و از دلِ طوفانها و گردابهای جبهۀ شیطان، عبور دهند.
💥 حرم مکه و حرم مدینه به دست دیگران افتاد؛ لذا امیرالمؤمنین(ع) به کوفه هجرت کردند. بعد از مدتی، آن محیط هم تحت نفوذ بنیامیه و بنیعباس قرار گرفت و اهلبیت(ع)، محیط دیگری را، که قم هست، حرم خودشان قرار دادند.
💥 حضرت معصومه(س)، محور آن اُمّتی هستند که بر محور قم شکل میگیرد.
قم، غیر از اینکه مرکز علمی و فرهنگی میشود، محور نقشآفرینی در تحولات آخرالزمان و محور ساماندهی جبهۀ مؤمنین در درگیری با جبهۀ باطل خواهد بود.
🔴 متأسفانه در دو دهۀ اخیر، معماری شهر قم بهسمتی رفته که متناسب با جایگاه دینی و تاریخی این شهر، و در شأن حرم اهلبیت(ع) نیست!
مظاهر شهر قم نباید مظاهر غربی باشد.
قم نباید به شهری تبدیل شود که مهاجرت در آن، بر محورِ توریسم صنعتی شکل بگیرد.
این نقد بهمعنای مخالفت با آبادانی و عمران نیست؛ به این معناست که عُمران و ساختوساز و بسط این شهر، باید متناسب با این حرم و این فرهنگ و متناسب با آن رسالت دینی و تاریخی باشد.
صلوات بر چهارده معصوم.pdf
457.4K
📜 «صلواتی از امام حسن عسکری علیه السلام نقل شده که مشتمل بر چهارده صلوات بر حجج طاهره و بر هر یک از معصومین علیهم السلام است که مرحوم مقدس قمی هم آن را در مفاتیح بعد از زیارت جامعه نقل کردهاند.
مداومت بر این صلواتها خیلی برکت دارد. همین قدر اشاره میکنم که بزرگان به مداومت بر این صلوات توصیه کردهاند. اگر کسی بتواند هر روز یک بار با توجه بخواند ذکر جامعی است. نکتهاش این است که برای هر معصومی یک صلوات مستقلی ذکر شده و در آن صلوات به شئون آن معصوم اشاره شده، اگر کسی بخواهد مداومت بکند خیلی ذکر جامعی است.»
#استاد_میرباقری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پیشاپیش حلول ماه مبارک رمضان
بر شما عزیزان مبارک💐
6.38M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰تنبلی یعنی...
🌱مدرسه عین صاد
▫️راوی اندیشه استاد صفایی حائری▫️
🆔 @einsadschool
شیطنت ها و توجیهات نفس.mp3
7.44M
🔰شیطنت ها و توجیهات نفس
📝اگر به عهد و پیمانی نرسیم،
احتمالا دچارش نمیشویم.
اما به محض آنکه تصمیمی میگیریم و در پی تغییری عزم خود را جزم میکنیم، شروع میشود.
انواع عذرها و بهانهها که در کسری از ثانیه میدان ذهن انسان را پر میکنند
و میان او و پیمانهایش، فاصله میاندازند.
انگار به محض رسیدن به تصمیمی تازه و عزمی برای عبور از محدودیتهای همیشگی،
یک ترمز اضطراری در ذهن انسان کشیده میشود
و اجازه برداشتن قدم از قدم نمیدهد.
🌱گوشه خلوتی پیدا کنید
و این دقایق را با صدای گرم استاد علی صفایی حائری همراه شوید.
🔹روایت او از این لحظههای دشوار عبور از بهانهها و شکستن دیوارهای سستی و بهانهجویی، یادآور تمام موقعیتهای مشابهی است که خودمان از سر گذراندیم و اسیر این سستیها شدیم.
همچنین سرمشقی است برای آینده پیش روی ما تا بتوانیم پیمانهای خود را از سقوط در این دره بهانهجویی نجات دهیم.
🌱مدرسه عین صاد
▫️راوی اندیشه استاد علی صفایی حائری▫️
🆔 @einsadschool
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خصوصیات جالب چهره امام زمان(عج)
فلسفۀ روشساز .mp3
4.17M
🎧 استاد میرباقری | نقش «فلسفۀ روش» در هماهنگسازی «فقاهت و کارشناسی و برنامهریزی»
⚡️قبل از تولید فلسفههای مضاف، ابتدا باید فلسفۀ روش تحقیق درست کنید.
⚡️ فلسفه روش تحقیق، تحقیقات در عرصه تفقه دینی، مطالعات نظری و مطالعات کاربردی را هماهنگ میکند.
⚡️ اگر در نظام روش تحقیق، جایی برای مفاهیم دینی باز نکنید، بعداً نمیتوانید محصولات دین و علم را هماهنگ کنید.
⚡️ بنا بر فلسفه روش، معرفتهای دینی مقید میشود به کارآمدیِ در جهت.
⚡️ پذیرفتنِ اخبار و حقایق غیبی، مدار زندگی انسان را متحول میکند.
⚡️ در قرآن کریم چهرههای واقعی و پنهانی وقایع مورد حکایت قرار میگیرد که دیگران به آن دسترسی ندارند، مثل داستان حضرت یوسف، داستان حضرت هود و نوح و وقایع دیگر.
مورخان نمیتوانند دستهای پشت پرده و زوایای ملکوتی این وقایع را بازگو کنند، بلکه پردههای غیبی فقط توسط قرآن بیان میشود.
🔵 استاد سید محمدمهدی میرباقری، ۹۹/۸/۲۲:
🔸 طبق نقل صحیح حضرت معصومه سلامالله علیها به مدت ۱۷ روز در شهر مقدس قم سکنی گزیده و سپس در این شهر رحلت نموده و در این شهر مدفون شدند که امروزه محل زیارت ایشان، پناهگاه علاقهمندان و ارادتمندان است.
🔸 در قرآن کریم چهرههای واقعی و پنهانی وقایع مورد حکایت قرار میگیرد که دیگران به آن دسترسی ندارند، مثلاً داستان حضرت یوسف از یک خواب و رؤیا شروع میشود و چهرههای پنهانی این واقعه بازگو میشود.
🔸 در داستان حضرت هود و نوح و… هم همینطور است و مورخان نمیتوانند دستهای پشت پرده و زوایای ملکوتی این وقایع را بازگو نمایند بلکه پردههای غیبی فقط توسط قرآن بیان میشود.
🔸 هجرت رسول خدا از مکه به مدینه نیز یک چهره ظاهری دارد و یک زوایای باطنی که چهره پنهان این هجرت مأموریتی از سوی خداوند برای تشکیل یک مدینه فاضله و تشکیل یک امت اسلامی تاریخی است.
🔸 امام صادق علیهالسلام قبل از تولد حضرت معصومه سلامالله علیها میفرماید حرمی برای اهلبیت در قم وجود دارد که این مضمون به بیانهای مختلف توسط اهلبیت بیانشده و این نشاندهنده این است که این شهر و این حرم یک محلی ویژه است.
🔸 شهر قم و ورود حضرت به این شهر و رحلت حضرت در این شهر یک زوایای پنهان غیبی دارد.
🔸 پذیرفتن اخبار و حقایق غیبی مدار زندگی انسان را متحول میکند چراکه شهر قم دارای یک حریم خاصی است و طبق اخبار غیبی مقرر بوده اتفاقات خاصی در این شهر و منطقه روی دهد.
طبق روایت اگر کسی به زیارت حضرت معصومه سلامالله علیها برود وارد بهشت خواهد شد.
🔸 زمانی که سرآغاز و مبدأ تحولات عظیم و تشکیل یک امت تاریخی بر مبنای هجرت رسول خدا باشد الآن هم میتوان گفت هجرت حضرت معصومه سلامالله علیها با یک مأموریت ویژه سرآغاز یک تحول تاریخی برای شکل گرفتن یک حرم و حرمی برای اتفاقات غیبی بوده است.
🔸 شخصیت بانوی کرامت به حدی باعظمت است که میتوانند تمام شیعیان را تطهیر و وارد بهشت نمایند و با مقام شفاعتی که دارند صفات رذیله را از شیعیان پاک کنند و این جایگاه و مقام را خداوند به حضرت معصومه سلامالله علیها داده است.
🔸 حضرت معصومه سلامالله علیها با جایگاه و مقام و منزلتی که دارند میتوانند از همین دنیا از شیعیان دستگیری نمایند و اقداماتی انجام بدهند که در به سرانجام رساندن کل جامعه شیعه در دنیا مؤثر است و اقدامات حضرت بهنوعی مسیر بهشت را هموار میکند و این دستگیری همواره تا ورود به بهشت استمرار دارد.
🔸 همانطور که سفره هدایت رسول خدا از دنیا پهن میشود همانطور نیز شفاعت و دستگیری حضرت معصومه سلامالله علیها و مراحل هدایت از همین دنیا آغاز خواهد شد و شهر قم و هجرت حضرت به این شهر یک حریم غیبی دارد و تصرفات غیبی حضرت معصومه سلامالله علیها نیز برای تشکیل و هدایت یک جامعه شیعی در شهر قم است.
⚡️ فلسفۀ روش یا فلسفۀ چگونگی، شالودۀ هماهنگسازيِ تكامل حجيت در #فهم_دين، اسلاميت در #فهم_كاربردي دانشگاه و جريان اسلام در #فهم_اجرايي حاکمیت است.
⚡️ «فلسفهٔ روش» زمینهسازِ دستيابی به «اخلاقِ حکومتی، #حكمتِ_حكومتی و فقهِ حكومتی» است.
🔴 علامه سید منیرالدّین حسینیِ هاشمی:
🔸 «#فلسفه_چگونگي، فقط متكفل #تحليلِ از اشياء نيست، بلكه براي تبديل، #معادله ارائه میدهد.
🔸 فلسفه چگونگي بهمعناي بهكارگيري #عقل در چگونگي اسلامي شدن ميباشد. اين فلسفه «تحقق اسلامي» را متكفل ميشود؛ يعني شرط صحتش اين است كه بتواند #ارزشها را در #عينيت پياده نمايد.
🔸 فلسفه چگونگی متكفل تأسيسِ «منطق تكاملِ رابطه به دين» و نیز «رابطه به كارآمدی» يعني علوم تجربی، و هم «رابطه به نسخه دادن» يعنی اداره عينيت میباشد. در غير اين صورت، وقتي كه فلسفه چگونگی نباشد، نظام ارزشی بهطور مستقل يك محصول خواهد داشت و نظام دانش تجربي محصول ديگري كه بين آنها چالش پيدا ميشود و نمیتوان آنها را در مرتبه محصول #هماهنگ كرد.
🔸 بايد #مُحدثِ_حادثه باشيد؛ يعني بتوانيد نظامات تكامل اجتماعي را بر اساس مقاصد الهي تأسيس كنيد که تأسيس اين مطلب و هماهنگي آن حتماً به #روش_علوم نيازمند است. در مرحله اول به #علم_اصول_احكام_حكومتي نياز داريم كه روش آن از فلسفه چگونگي به دست ميآيد.
🔸 روش علوم حسي لازم است كه هم در تغييراتِ متغيرِ محسوس بتواند پيشفرضهاي ديني را در تعريف متغير وارد كند و هم نسبت آن را به تحقق ارزشها در كنترل تغييرات آن بيان كند؛ يعني نتيجه آن معادلۀ «اگر و آنگاهِ اسلامی» بشود».
🔸 فلسفهٔ شدن اسلامی، پايگاه همدلی، همفكری و همكاری اجتماعی است. اين پايگاه عقلیِ دينمحور، بستر وحدتِ انديشه مسلمين بر محور سرسپردن به دين است.
این فلسفه، شالودۀ هماهنگسازيِ تكامل حجيت در #فهم_دين، اسلاميت در #فهم_كاربردي دانشگاه و جريان اسلام در #فهم_اجرايي دولت [و حاکمیت] است. (۱۳۷۹/۱۰/۶)
🔸 «بايد بر اساس اين فلسفهای که پايهريزی کرديم، شروع کنيم به #ساختن_سه_روش: هم روش استنباط احکام الهی، هم روش توليدِ معادلات کاربردی و هم روش برنامهريزی.
اين سه روش را متناسب با اين مبنای جديد پايهريزی میکنيم. بهکارگيری اين روشها ما را به محصول میرساند. يعنی بهکارگيری روش استنباط، ما را به استنباطات احکام جديد میرساند. بهکارگيری روش نوين توليد اطلاعات، ما را به معادلات کاربردی جديدی بر مبنای اسلام میرساند. در قسمت سوم هم بهکارگيری روش برنامهريزی، ما را به تنظيم امور جديدی بر مبنای جديد میرساند». (۱۳۷۷/۳/۲)
🔸 «ثمرۀ اين فلسفه #در_حوزه، دستيابی به «اخلاق حکومتی، حكمت حكومتی و فقه حكومتی» است و #در_دانشگاه، قادر به «پيشبينی، هدايت و كنترل» تغييرات بر مبنای معادلاتی است كه نيازمندیهای نظام اسلامی در جريان توسعۀ نياز و ارضاء را رفع میکند و در #نظام_اجرايی هم، به ارائۀ مدل شناخت حل معضلات سياسی، فرهنگی و اقتصادیِ داخلی و خارجی بر حول محور كلمۀ اسلام میپردازد». (۱۳۷۹/۶/۱۶)
#فلسفه_روش
#حکمت_کاربردی
https://eitaa.com/badrion313