رویای مصطفی
ماجرای ساخت فیلم «محمد رسول الله»
🔺رسانه بافتار
🆔https://eitaa.com/joinchat/4285857982C557b3c5b35
به وجودِ بعضی چیزها «عادت» میکنیم؛ ویژگی آدمیزاد است. مثلا بعد از تماشایِ چندباره «محمد رسول الله»، آرامآرام آن حسِ شگفتِ اولین مواجهه را فراموش میکنیم؛ همانِ لذت مواجهه با خودِ تاریخیمان، شعف شنیدن روایتی از سرگذشتِ حماسی ما. گذرِ زمان، روی چیزها گردِ فراموشی میریزد و فیلمِ تاریخساز عقّاد برای ما فیلمی میشود در میان سیلِ بیوفقه فیلمها. شبیه فیلمهایِ دیگر، فقط کمی به ما نزدیکتر، کمی شبیهتر، آشناتر، صمیمیتر. اما «محمد رسول الله» یک فیلمِ عادی نیست. صحبت بر سرِ مقایسهاش با فیلمهایِ دیگر نیست. تاریخساز است و پیشرو.
پنجاه سال پیش، سال ۱۹۷۴ میلادی (۱۳۵۴ شمسی)، ساختن فیلم/سریالهایی درباره تاریخِ اسلام، یک «اتفاقِ سینمایی» بود. آن روزها نه خبری از «مختارنامه» بود، نه «امام علی». و کسی باید اراده میکرد تا برای اولینبار، جرئت ساخت چنین فیلمی را داشته باشد. فیلمی با کیفیتِ تکنیکی بالا – و طبعا پرخرج – که داستانِ مسلمانان را تعریف کند. مصطفی عقّادِ سوری، همان کسی بود که اراده کرد؛ اولینِ فیلمِ سینمایی از زندگیِ حضرت محمد (ص).
در این فرسته، به بهانه هفته وحدت سراغ مرور مهمترین فیلم درباره حضرت محمد (ص) رفتهایم. بخشهایی از پشت صحنه فیلم «محمد رسول الله» را مشاهده میکنید و با ماجرای ساخت این فیلم آشنا میشوید.
🔺رسانه بافتار
🆔https://eitaa.com/joinchat/4285857982C557b3c5b35
امروز.. حزب الله
یک نیمایی و چند نقاشی در رثای بسیجی
در میان سرودهها، معدود اشعاری وجود دارند که به طور خاص به انسان انقلاب اسلامی و بسیجی و «حزبالله» اشاره دارند. یکی از مشهورترین آنها، نیمایی «حزبالله» از سید حسن حسینی است که در کتاب «همصدا با حلق اسماعیل» منتشر شده است. این نیمایی، تقابل دو جریان حزب اللهی و روشنفکر را بیان میکند که در حال حاضر نیز وجود دارد.
در این فرسته، نیمایی «حزب الله» از سیدالشعرای انقلاب، سیدحسن حسینی را به همراه نقاشیهایی متناسب با آن آوردهایم.
🔺رسانه بافتار
🆔https://eitaa.com/joinchat/4285857982C557b3c5b35
ما غازیان سهمشتاب محمدیم
تجربه مثنوی از علی معلم برای «فلسطین»
«باور كنیم رجعت سرخ ستاره را
میعاد دستبرد شگفتی دوباره را
باور كنیم ملک خدا را كه سرمد است
باور کنیم سکه به نام محمد (ص) است»
محمدعلی معلم دامغانی شاعری است که معمولا با قصیدهها و مثنویهای بلندش شناخته میشود. شعرهایی که معمولاً با فضاسازیها و زبان شگفتانگیزش زبانزد است. او شاعری است که برای موضوعات گوناگون آیینی، شعرهایی حماسی دارد. یکی از مشهورترین شعرهای او، مثنوی «رجعت سرخ ستاره» است. البته او اشعار دیگری هم درباره پیامبر سروده است. علی معلم در عموم این سرودههایش، صحبت از امت واحدهای میکند که برگرفته از آموزههای نبوی است.
او در چنین اشعار با الهام از داستان پیامبرانی همچون موسی و ابراهیم و حضرت محمد (ص)، الگوها و اسوههای مختلف دینی را به کار میگیرد و به خوبی فضایی آخرالزمانی را ترسیم میکند. حیف که اشعار بلند و طوفانی او، در قالب اینچنین فرستههایی نمیگنجد.
در این فرسته، یکی از همین دست از اشعار معلم دامغانی را میخوانیم که بیارتباط با امروز ما و خاورمیانه نیست.
🔺رسانه بافتار
🆔https://eitaa.com/joinchat/4285857982C557b3c5b35