فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#مرتضی_گودرزی_دیباج ، نقاشِ پیشکسوتی است که سالها عمر خود را وقف در پژوهش آثار هنریِ جهان و ایران کرده و در این میان، تمرکز ویژهای بر هنر انقلاب گذاشته است. او تالیفات مهمی برای حفظ آثار هنر انقلاب به ثمر رسانده است و خون دلها خورده تا این تراث را زنده نگه دارد به صورتی که تنها برای کتاب «هنر انقلاب»، دوازه سال وقت گذاشته است. پس بیراه نیست که لقب «دائرة المعارف هنر انقلاب» را به او بدهیم.
ویدیوی این فرسته، برگرفته از برنامه «سوره هنر» پخش شده در سال ۹۸ میباشد که درباره ویژگیهای هنر انقلاب صحبت شده است.
مرتبط با محتوای این ویدیو، استاد دیباج در نشست«مسئله شناسی، هنر و ادبیات پایداری» نیز سخنان مهمی در راستای هویتشناسی هنر انقلاب مطرح کرده است. در بخشی از آن درباره عدالت در هنر انقلاب اسلامی میگوید: هنر انقلاب اسلامی و ادبیات، گاهی به دیدگاه سوسیال دموکرات نزدیک میشود، ولی هنرمند متعهد غایت متفاوتی را در نظر دارد و از آن عبور میکند و تجلی دینی همه اینها به عاشورا میرسد؛ آزادی، عدالت، ادب، ایثار و آگاهیبخشی که امام حسین به آنها، بیش از خون تاکید دارد.
#اندیشه #اندیشه_هنر #هنر_انقلاب
🆔@baftar_resane
#استوری
سلسله استوری معرفی مرتضی گودرزی دیباج، نقاش و پژوهشگر هنر.
🆔@baftar_resane
ضمن عرض تسلیت بابت از درگذشت استاد #حبیب_الله_صادقی به مرور آثار مهم او پرداختهایم.
#نقاشی
🔺@baftar_resane
بافتار
استاد حبیبالله صادقی، نقاشی پخته و باتجربه که باورها و آرمانهای مردم را به تصویر میکشید، امروز به سوی آسمان پر کشید. تحریریه بافتار این مصیبت را به همه اهالی فرهنگ و هنر انقلاب اسلامی تسلیت عرض میکند و از خداوند، برای خانواده و دوستداران او صبر طلب میکند.
حبیبالله صادقی با نمایشگاه گروهی حسینیه ارشاد در سال ۱۳۵۷ و پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، با جریان نهضت انقلاب مردمی ایران همراه شد و تا آخرین نفس از مسیر خود دست برنداشت. او یکی از پرکارترین نقاشان معاصر ایران است که آثار مهمی را برای روایت لحظههای ملکوتی و شکوهمند انقلاب خلق کرده بود.
تاثیرپذیری صادقی از نگارگری ایرانی بهویژه در رنگهای ایرانی تابلوهای او مشهود است. این تأثر از طریق آموزشهای ضمنی دوران متوسطه او از استادانی همچون محمود فرشچیان صورت گرفته بود.
آثار سالهای پس از دهه شصت او با پختگی چشمگیری همراه است. در آثارش، همواره موضوعی یا قطعهشعری بهانه خلق اثر میشد مانند اثر «هرگز مباد» یا اثر «پرکنان مولانا».
عوالمی که شخصیتهای آثار صادقی در آنها غوطهورند، گاه تمنا و گاه تجلی است؛ در نمونههایی خاطرهای ذهنی برای مخاطب ایجاد میکند که حاصل برقراری ارتباط هنرمند با هستی است.
صادقی از معدود هنرمندان انقلابی بود که بیش از دیگران و پس از سالها که از انقلاب میگذرد، همچنان به خلق تابلوهایی با مضامین سیاسی و عرفانی میپرداخت. او معتقد بود: «هنرمند انسانی آرمانگراست و در جهت رسیدن به این انتخاب، با نمادها و سمبلهایی که به کار میگیرد، سعی در رسیدن به این موضوع دارد... به همین دلیل هنرمند دینباور، مسئولیتی الهی و جهانی دارد».
در این فرسته بر مهمترین آثار او مروری داشتهایم.
🔺@baftar_resane
#حبیب_الله_صادقی #نقاشی #هنرمردمی #هنرانقلاب #هنر_انقلاب #هنرمند_متعهد #تابلو
#پست
تحریریه «بافتار» به یاد مرحوم استاد حبیب الله صادقی، نقاش لحظههای ملکوتی انقلاب، با همراهان و همکاران ایشان به گفتگو نشسته است. در این فرسته خاطراتی کوتاه از استاد صادقی را از زبان این همراهان آوردهایم.
🔺@baftar_resane
#نقاشی #حبیب_الله_صادقی