تصویر اطلاعیه مهم امروز دفتر رهبر معظم انقلاب مبنی بر آنکه نقل قول هر مطلبی از ایشان (تحت عنوان شنیده شده یا به شیوههای دیگر) در فضای مجازی بدون آنکه مستند به سند متقن باشد فاقد اعتبار است.
لازم به ذکر است که طی ماههای قبل، افراد مختلف (اعم از برخی مدیران وزارت راه و شهرسازی و غیره) چندبار بدون آنکه هیچ سندی را ارائه نمایند تلویحا مدعی مخالفت رهبر معظم انقلاب با گسترش افقی کلانشهرها شده بودند و با استناد به اسنادی که هیچگاه ارائه نشد، جلوی الحاقات جدید و باز شدن کمربند کلانشهرها را گرفته بودند و به نوعی، بر تداوم عمودی سازی در کلانشهرها دامن میزدند. این در حالی است که معظم له، بارها در بیانات خود در دیدارهای مختلف با مسئولان نظام بر لزوم حفظ هویت اسلامی در معماری و شهرسازی (که به تایید اهل فن، با این نوع عمودی سازیها در تعارض است) تاکید کردهاند که هم اسناد مکتوب و هم ویدئوی این بیانات به دفعات منتشر شده است.
@baladetayyeb
یک نمونه از مخالفتهای صریح رهبر معظم انقلاب با تراکم فروشی ها و عمودی سازی های بی رویه ای که طی چند دهه اخیر در کلانشهرها شاهد آن بوده ایم.
منبع: درآمدی بر شهر اسلامی (مروری سیاست پژوهانه بر بیانات مقام معظم رهبری در حوزه مدیریت شهری)، نشر مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران، صفحه ۱۳
منطقی نبودن عمودی سازی به بهانه استفاده حداکثری از زمین در بیانات رهبر معظم انقلاب. تذکری که سه دهه از آن گذشته است و مدیرانی که همچنان بدون توجه به چنین تذکراتی، با اعتماد به سقف مثال زدنی مشغول همان روشهای قبلی خودشان هستند!
@baladetayyeb
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آیا میدانستید که در حالی که هم اکنون در ایران حدود ۲۷ میلیون خانه داریم، ۲۴ میلیون خانواده داریم؟ یعنی تعداد خانهها حدودا ۳ میلیون بیشتر از تعداد خانوادهها است! پس اگر مشکل کمبود مسکن نداریم مشکل از کجاست؟ این ویدئوی کوتاه را ملاحظه بفرمایید.
@baladetayyeb
درباره اشتباه راهبردی برخی اساتید معظم
🔹 اخیرا مطالبی را از یکی از دوستان دریافت کردم مبنی بر آنکه برخی اساتید معظمی که شخصا به آنها ارادت دارم در برخی تالیفات خود با استناد به آیه ۲۰ سوره زمر، چنین مدعی شدهاند که چون قرآن کریم، مسکن بهشتیان را مسکن عمودی توصیف کرده است، فلذا عمودی سازی و آپارتمان سازی نه تنها هیچ ایرادی ندارد بلکه از منظر اسلامی و قرآنی، مطلوبیت هم دارد و هیچ منعی ندارد که ما هم آپارتمانسازی را ترویج کنیم! "لَهُمْ غُرَفٌ مِنْ فَوْقِهَا غُرَفٌ مَبْنِيَّةٌ تَجْرِي مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهَار: براى آنها غرفههايى است كه بالاى آنها غرفههايى دیگر بنا شده است و از زیر آنها نهرها جاری است" (زمر/۲۰). گرچه چنین تفسیری بسیار شاذ است و اغلب قریب به اتفاق علما چنین استنتاجی را مبنی بر مطلوبیت آپارتمان سازی تایید نکردهاند اما در عین حال، جهت رفع هرنوع ابهام احتمالی دو نکته تقدیم میشود:
🔹 اولا ماهیت دنیا و عالم ماده، به کلی متفاوت ازماهیت عالم آخرت است و لذا قواعد و اقتضائات بهشت نیز متمایز از قواعد عالم ماده است. برای مثال در قرآن کریم، درخصوص خوردنیهای بهشتیان چنین بیان شده است که هرچه از مأکولات و مشروبات بخواهند برایشان فراهم است و یا در خصوص دیدنیها نیز چنین بیان شده است که هرچه چشمشان لذت ببرد برایشان فراهم است: "وَفِيهَا مَا تَشْتَهِيهِ الْأَنْفُسُ وَتَلَذُّ الْأَعْيُن: و در آنجا آنچه دلها میخواهد و چشمها از آن لذّت میبرد، آماده است" (زخرف/۷۱). حال آیا میتوان با استناد به چنین آیاتی نتیجه گرفت که پس در دنیا هم هرچه دلمان بخواهد را بنوشیم و بخوریم و هرچه از آن لذت میبریم را ببینیم؟! پاسخ روشن چنین سوالی منفی است چون اساسا نمیتوان و بلکه نباید توصیفات بهشتی را که جنس و اقتضائات آن متمایز از عالم ماده است، مبنای صدور حکم برای دنیا و عالم ماده قرار دهیم.
🔹 ثانیاً در نفی عمودیسازی، روایات متعددی داریم که برخی صراحتا و برخی دیگر تلویحاً، عدم مطلوبیت این نوع الگوی ساختمانی را بیان کردهاند. روایاتی نظیر نهی از اِشراف بصری همسایه بر همسایه و یا روایات نهی از ممانعت از وزش باد به سمت همسایه از طریق بلندتر ساختن ساختمان و بسیاری از روایات دیگر که همگی بیانگر این هستند که الگوی توسعه عمودی مطلوبیت ندارد؛ فلذا این ادعا که چون قرآن کریم، مسکن بهشتیان را عمودی توصیف کرده است پس چنین الگویی، برای دنیای مادی نیز مطلوبیت دارد اشتباهی راهبردی است. البته مواردی که عرض شد صرفاً مبتنی بر ادله دینی بود و برای اثبات عدم مطلوبیت توسعه عمودی، ادله علمی متعددی را نیز میتوان بیان نمود که از ظرفیت یک یادداشت محدود خارج است.
@baladetayyeb
معماری و جنگ تمدنها!
🔹به نحوه بهرهگیری تمدن معاصر غرب از سبکهای مختلف معماری برای انتقال مفاهیم مد نظرش در جنگ تمام عیار ترکیبی و تمدنی دقت کردهاید؟ برای مثال، به این تصویر که یک اثر معماری در سبک معماری فولدینگ است بنگرید؛ از ویژگیهای این سبک، مواردی همچون نفی سلسله مراتب و نفی مرکزگرایی است به نحوی که با چرخشهای متعدد بین سقف و دیوار و کف، نمیتوان مرز دقیقی بین اینها تشخیص داد که این نوع استحاله سقف در کف و بالعکس، ترجمانی معمارانه است برای برخی مفاهیم تمدن معاصر غرب همچون نسبیت و عدم قطعیت، تساهل و تسامح و غیره.
🔹مفاهیمی همچون نسبیت، پلورالیسم و غیره، که تجلی معمارانه آنها را میتوان در نفی سلسله مراتب فضایی و نفی مرکزگرایی دید، مفاهیمی هستند که دقیقا در مقابل بنیانهای تمدن اسلامی قرار دارند. برای مثال، نفی مرکزگرایی و یا نفی سلسله مراتب دقیقا در تقابل با مفهوم ولایت است؛ کمااینکه نسبیت و عدم قطعیت نیز دقیقا در تقابل با مفاهیمی همچون حق و باطل و یا خیر و شر است. لذا اگر دقیقتر بنگریم، معماری غربی، ابزاری است برای انعکاس مبانی و مفاهیم تمدن معاصر غربی در میدان جنگ تمام عیار با تمدن اسلامی.
🔹اما آنچه جای تعجب دارد این است که در دانشکدههای هنر و معماری ما، غالبا این نوع سبکهای معماری بدون توجه به مبانی و مفاهیمی که در پس آنها وجود دارد، چنان با بهبه و چهچه به دانشجویان ما آموزش داده میشود که فرزندان از همه جا بیخبر ما، ناآگاهانه به سربازهایی رایگان برای پیشبرد تمدن معاصر غرب در جبهه هنر و معماری تبدیل میشوند!
#تمدن_اسلامی
#تمدن_غربی
@baladetayyeb
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
به رغم همه پیشرفتهایی که در زمینههای مختلف علمی و عمرانی و ... داشتهایم چرا در بخش مسکن اینقدر مشکل داریم؟! آیا کشوری که ماهواره میسازد و توانایی جابجایی مرزهای علمی جهان در بسیاری از رشتهها را دارد توانایی حل مشکل مسکن را ندارد؟! قطعا دارد، به شرط آنکه مدیران ذیربط گوششان برای شنیدن پیشنهادهای تحولگرا باز باشد. این ویدئوی کوتاه را مشاهده بفرمایید.
@baladetayyeb
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
رنسانس شهرے در ایران
🔺برشی کوتاه از توضیحات محمد منان رئیسی (دانشیار معماری دانشگاه قم و رئیس سابق مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران) درباه دوره تحلیل چندوجهی «شهـر معاصـر ایـرانی» در نسبت با «سبک زندگی اسـلامی ایرانی».
🔻شیوه برگزاری: حضورے | مجازے؛ ۵ جلسه ۹۰ دقیقهای، شروع از تاریخ سهشنبه ۱۸ مهرماه، همراه با اعطا گواهی مشترک از طرف قطب علمے معمارے اسلامے(دانشگاه علم و صنعت) و پژوهشکده معمارے و شهرسازے اسلامے(دانشگاه قم). جهت اطلاعات بیشتر به لینک https://www.negahschool.ir/product/ronesans-shahri/ مراجعه بفرمایید.
@sch_negah
@baladetayyeb
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تا حالا با کسانی که دائم از فرهنگ و تمدن ایرانی صحبت میکنند ولی پوشش و لباسشان مطابق با آخرین مدهای روز اروپاست و یا دکوراسیون داخلی آپارتمانشان مطابق با آخرین مدهای فرنگی هست همصحبت شدهاید؟ با کسانی که دیوان حافظ را فقط برای شب یلدا و یا قرآن را فقط برای شبهای قدر میخواهند چطور؟ این ویدئو را مشاهده بفرمایید.
@baladetayyeb
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نقش ما در ارکستر سمفونیک آمریکا !
باورتان میشود که کسانی که معتقد بودند که دنیا به مثابه ارکستر سمفونیکی است که آمریکا رهبر آن است و ما باید هماهنگ با این ارکستر بنوازیم، در این مملکت از پلههای انقلاب اسلامی یکی یکی بالا رفتهاند و به بالاترین مناصب اجرایی رسیدهاند؟
همانهایی که معتقد بودند که دوران درویش مسلکی تمام شده است و اگر در مسیر توسعه جدید، عدهای هم لِه شدند اشکالی ندارد! همان توسعهای که نتیجه آن را امروز و بعد از چند دهه میتوانیم در افزایش ضریب جینی فضایی و افزایش اختلاف طبقاتی بین مناطق مرفهنشین و مستضعفنشین شهرها مشاهده کنیم. لطفا این ویدئو را مشاهده بفرمایید.
@baladetayyeb
بخش کوتاهی از آخرین خطابه پیامبر مهربانی:
"فرمانروای بر امت من باید مردم را چنان مشغول کار نکند تا از رسیدگی به امور خانواده باز بمانند و نسل امت من کاهش یابد..."؛ آنگاه رسول خدا با صدایی رسا فرمودند: خدایا شاهد باش که من گفتم و این پیام را رساندم (منبع: اصول کافی جلد ۱، صفحه ۴۰۶)
سالروز میلاد پیامبر مهربانی و امام جعفر صادق علیهماالسلام مبارک باد 🌹
@hokmrani_masoulaneh
@baladetayyeb
هدایت شده از مدرسهتـ؋ــکرونوآوری نگاه
#درسگفتـار
| رُنِسـانْسِ شَهْــرےٖ دَر ایـٖرانْ |
تحلیل چندوجهی «شهـر معاصـر ایـرانی» در نسبت با «سبکزندگی ایرانی اسـلامی»
مدرس: دکتـر محمدمنان رئیسی
دانشیار دانشگاه قم و مدیر پژوهشکده معماری و شهرسازی اسلامی
🎴شیوه برگزاری: حضورے | مجازے
تعدادجلسات: ۵ جلسه، ۹۰ دقیقهای
شروع: سهشنبه؛ ۱۸ مهرماه
زمان: یکشنبهها و سهشنبهها، ساعت ۱۶
همراه با اعطاے گواهی پایان دوره مشترک
از طرف:
قطب علمے معمارے اسلامے(دانشگاه علم و صنعت) و پژوهشکده معمارے و شهرسازے اسلامے(دانشگاه قم)
لینک ثبتنام
https://www.negahschool.ir/product/ronesans-shahri/
🎁 پیش از ثبتنام #تخفیفها را ببینید.
مشاهده تخفیفها
✨آگـاهـے بـــراے سامـــانے دیگــر✨
مدرســـه تـ؋ــــکر و نــوآوری نگــــــاهـ
🆔 @sch_negah
🌐 http://www.negahschool.ir
امنیت غذایی یا امنیت روانی؟!
🔹به این تیتر روزنامه کار و کارگر که اوایل هفته جاری منتشر شده عنایت بفرمایید. تیتری که سعی دارد افقی سازی مسکن را تهدیدی علیه امنیت غذایی کشور و نابودی اراضی کشاورزی معرفی کند. حسب اطلاع عرض میشود که درحال حاضر، مساحت کل باغات و اراضی کشاورزی کشور بالغ بر ۱۳.۶ میلیون هکتار است. حالا در بدبینانهترین حالت از نظر گردانندگان این روزنامه، اگر فرض کنیم که تمام ۴میلیون مسکنی که وعده دولت بوده است با الگوی تک طبقه ساخته شود و اگر فرض کنیم که تمام این ۴ میلیون خانه، تعمداً در اراضی کشاورزی احداث شود، حدس میزنید نهایتاً چند درصد از مجموع باغات و اراضی کشاورزی از بین خواهد رفت؟!
🔹مساحت لازم برای ۴میلیون مسکن تک طبقه که زمین هر کدام ۲۰۰متر باشد ۸۰هزار هکتار میشود؛ که اگر طبق استانداردها، همین مقدار مساحت را برای سایر سرانهها (اعم از فضاهای ورزشی و آموزشی و شوارع و غیره) لحاظ کنیم آنگاه کل مساحت لازم برای این نوع توسعه افقی، برابر با ۱۶۰هزار هکتار خواهد شد.
🔹حالا از تقسیم عدد ۱۶۰هزار هکتار بر عدد ۱۳.۶میلیون هکتار (که مجموع مساحت زیر کشت کشور است) عدد یک صدم حاصل میشود. یعنی در بدبینانه ترین حالت، فقط ۱ درصد از مجموع مزارع و باغات کشور از بین خواهد رفت! اما در ازای همین ۱ درصد، میتوانیم مردم را از این نوع شهرسازی فشرده و قفسهای آپارتمانی نجات دهیم. پس آنهایی که سعی دارند مانع تحول سیاستهای شهرسازی کشور شوند بهتر است به جای آنکه نگران امنیت غذایی باشند، نگران امنیت روانی مردم باشند که با چنین شانتاژهای رسانهای در حال مخدوش شدن است!
@baladetayyeb
کچل و زلفعلی!
این تصاویر را بنگرید؛ اینها نه رم است و نه میلان و نه حتی باکو یا استانبول، بلکه نمونهای است از آنچه این روزها در قم، امالقرای جهان اسلام قابل مشاهده است و آنچه میبینید بخشی از کارنامه عجیب آقایان شهردار در مهد علوم اسلامی است. اخیرا شهردار محترم قم فرمودهاند که مقرر شده است در سال ۲۰۲۷، شهری از ایران به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام معرفی شود و چنین بیان داشتهاند که از حالا باید برای انتخاب قم جهت این عنوان برنامهریزی شود. خدمت ایشان عرض میشود که چنین آرزویی با چنین کارنامهای، یادآور این ضربالمثل است که "به کچل گفتند نامت چیست گفت زلفعلی!"
@baladetayyeb
50.19M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
مهم/ مستند کلیپ معماری حیات
بررسی دیدگاههای رهبر انقلاب در خصوص معماری ایرانی اسلامی
کانال #پاتولوژی_فرهنگی
https://eitaa.com/joinchat/2936995897C2c2b7d1c05
پینوشت:
۱. این مستند ۱۵دقیقهای را که دیدم هم ذوق کردم و هم بغض. ذوق برای آنکه بعد از مدتها که در میان کاهلی مدیران مربوطه در شهرداریها و وزارت راه و ... تقریبا شاهد هیچ تلاش موثری برای ترویج فرمایشات رهبری در زمینه معماری و شهرسازی نبودم، بالاخره دیدم که یک جوان بیادعا، بار آن همه سازمان و ارگان را یک تنه به دوش کشیده و چنین کار ارزشمندی را تهیه کرده؛ اما بغض هم کردم، برای مهجوریت این فرمایشات آقا در نسبت با آنچه این روزها در شهرهایمان شاهدش هستیم.
۲. ضمن تقدیر فراوان از تهیه کنندگان این کلیپ، کاش به جای واژه معماری ایرانی اسلامی، از واژه اسلامی ایرانی استفاده میکردند. زیرا در ترکیب این دو کلمه، ایران بیشتر متناظر با ویژگیهای مکانی و جغرافیایی است و اسلام نیز بیشتر متناظر با مختصات اعتقادی و ارزشی است و از آنجا که اعتقادات مقدم بر جغرافیاست لذا واژه درست، اسلامی ایرانی است و نه ایرانی اسلامی که به غلط رایج شده است. اگر دقت کنید خود آقا هم در همین کلیپ، به دفعات از همین واژه درست استفاده کردهاند.
۳. اگر فقیه بودم و اجازه فتوا داشتم دیدن این کلیپ را برای تصمیمسازان عرصه معماری و شهرسازی (چه در مجلس و چه در وزارت راه و شهرداریها و نظام مهندسی و ...) و چه حتی برای فعالان فرهنگی جبهه انقلاب، واجب میکردم! تا بلکه اندکی از مهجوریت دیدگاههای رهبری درباره مسئله مهم معماری و شهرسازی کاسته شود.
@baladetayyeb
آقایان و خانمهایی که نگران اخراج اساتید شدهاید! تاریخ فقط دیروز نیست، پریروز هم هست!
🔹این روزها که برخی افراد و رسانههای معلومالحال، موضوع اخراج تعداد معدودی از اساتید را به دست آویزی برای شانتاژهای رسانهای خود تبدیل کردهاند یاد قصه پرغصه ۱۰ سال پیش خودم افتادم. آن روزها تازه از تز دکتریام دفاع کرده بودم و با سوابق علمی که داشتم (سوابقی نظیر رتبه ۳ کنکور سراسری کارشناسی ارشد و رتبه ۱ فارغالتحصیلی دکتری معماری از دانشگاه علم و صنعت و مقالات متعدد علمی و ...) به استخدام دانشگاه علم و صنعت به عنوان عضو هیات علمی گروه معماری درآمدم. اما به فاصله حدود یک ترم و در اوایل دولت آقای روحانی، مدیران وقت گروه و دانشکده و دانشگاه، به جرم نابخشودنیِ اعتقادات مذهبی-سیاسیام بنده را تقریبا از تمام حقوق قانونیام محروم کردند؛ به نحوی که پس از یک سال، هم تمام درسهایم را حذف کردند و هم اجازه راهنمایی پایان نامهها را از بنده سلب کردند و هم حتی از حضور در جلسات گروه محرومم کردند!
🔹دلیلش آن بود که از نظر آنها، یک استاد حزباللهی (هر چقدر هم که رزومه علمیاش قوی باشد) برایشان وصله نچسب بود و نباید در گروه آنها حضور پیدا میکرد! حتی خاطرم هست که مدیر وقت گروه، طی نامهای تحقیرآمیز و نامتعارف، جدول ساعات کاریام را برایم تنظیم کرد و به صورت رسمی و مکتوب اعلام کرد که تعداد ساعات قابل توجهی از هفته را باید در دفتر گروه بنشینم و کارهای اداری آنها را انجام دهم!
🔹خلاصه فشارها را آنقدر زیاد کردند که "و ضاقت الارض و منعت السماء" را به عینه دیدم و احساس کردم دیگر حضورم در آن دانشگاه بیفایده است. باالاجبار تصمیم به استعفا گرفتم و به دانشگاه قم که آن روزها پذیرایم شد مهاجرت کردم. مهاجرتی که البته اکنون که درست مینگرم برایم برکات فراوانی داشت که مهمترینش توفیق همجواری با کریمه اهل بیت(ع) بود. اما آنچه هرگز فراموش نخواهم کرد رفتارهای غیر آکادمیک و سیاسی مدیران وقت دانشکده معماری و دانشگاه علم و صنعت بود که علاوه بر بنده، جمع قابل توجهی از سایر اساتید جوان مذهبی آن دانشگاه را به شدت تحت فشارهای گوناگون قرار دادند تا بلکه بتوانند آنها را به استعفا و در واقع اخراج خودخواسته وادار کنند!
🔹اما جالب آنکه رسانهها و افرادی که این روزها به خاطر عدم تمدید قرارداد چند عضو هیات علمی که مشکل علمی داشتهاند دائم قلم فرسایی میکنند و آسمان را به زمین میدوزند، آن روزها نه تنها در قبال ظلمی که به امثال بنده شد سکوت محض کردند بلکه حتی گاها از رفتارهای سیاسی و ظالمانهای که با ما شد حمایت هم میکردند. اینها را ننوشتم که بگویم از استعفایم پشیمانم. اتفاقا خیلی هم از آن استعفا و مهاجرتم راضیام و حالا هم که دائما برخی اساتید و مدیران و دوستان خوبم در دانشگاه علم و صنعت پیام میدهند که فضای مدیریتی دانشگاه عوض شده و اصرار میکنند که برگردم همواره پاسخ دادهام که دیگر به بازگشت به آن دانشگاه فکر نمیکنم؛ بلکه اینها را نوشتم تا به رسانههای معلومالحالی که قصد دارند موضوع عدم تمدید قرارداد تعداد معدودی از اساتید را با شانتاژهای رسانهایشان سیاسی جلوه دهند بگویم که آقایان و خانمها! تاریخ فقط دیروز نیست، پریروز هم هست و حافظه تاریخی امثال بنده هم هنوز آنقدر ضعیف نشده که فریب این نوع شانتاژهای رسانهای و سیاسی کاریهای شما را بخوریم!
محمدمنان رئیسی
دانشیار معماری دانشگاه قم و عضو سابق هیات علمی دانشگاه علم و صنعت، ۱۴۰۲/۷/۱۵
@baladetayyeb
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
به این جملات مقام معظم رهبری عنایت بفرمایید: "اینکه در چه جور خانهای زندگی کنیم خیلی مهم است، موثر هم است، خانههای قدیمی ما یک جور خانواده درست میکند، یک جور خُلقیات را میبخشد به اهل خانواده، حیاط بزرگی و حوضی در وسط آن و اتاقهای اطراف و از این اتاق پدربزرگ بیرون میآید و از آن اتاق دایی بیرون میآید و از آن اتاق عمو بیرون میآید؛ بچههای خانواده دور هم، دور یک سفره مثلا، این یک جور خانواده به وجود میآورد... آپارتمان یک جور خانواده دیگری درست می کند". حالا لطفا در تکمیل این فرمایشات، این کلیپ جذاب را مشاهده بفرمایید.
@baladetayyeb
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
انیمیشن کوتاه Happiness (خوشبختی) اثر استیو کاتس (طراح و انیماتور انگلیسی) را در نقد سبک زندگی غربی مشاهده بفرمایید. او در این انیمیشن جذاب، موشها را در قامت انسانهای له شده زیر چرخهای نظام سرمایهداری به تصویر میکشد و به خوبی نشان میدهد که چطور کلانشهرهای متراکمی که محصول نظام سرمایهداری است کرامت شهروندان را لِه کرده است.
شهروندانی که هم از زمین به عنوان مبدا و منشا خود بریده شدهاند: "هُوَ أَنْشَأَكُمْ مِنَ الْأَرْض" (هود/۶۱) و هم از آسمان به عنوان مقصد و مرجع خود: "وَالسَّمَاءِ ذَاتِ الرَّجْع" (طارق/۱۱). نتیجه این گسستگی دوجانبه, شهروندانی است پا در هوا و تهی از خوشبختی حقیقی (Happiness) و سرگشته در انواع اضطرابها و سرگشتگیها.
@baladetayyeb
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ورژن جدید مسکن ۲۵ متری!
یکی این بنده خدا را جمع کند، از مسکن ۲۵ متری رسید به مسکن ۱۰ متری و بعید نیست که با همین دست فرمون، احتمالا تا یکی دو ماه دیگر مسکن یک متری (خانه آخرت) را هم برایمان تجویز کند! اوج انفعال در برابر بنیانهای سبک زندگی غربی همچون فردگرایی (Individualism) را در این یک دقیقه مشاهده بفرمایید.
@baladetayyeb
هدایت شده از مدرسهتـ؋ــکرونوآوری نگاه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#ریلز | سِکُولاریٖسـمْ دَر بٰافْتِ شَهـْـری
محمدمنان رئیسی:
انقلاب اســلامی هنوز وارد عرصه معمــاری و شهرســازی نشده است!
🔻درسگفتار
| رُنِسـانْسِ شَهْــرےٖ دَر ایٖـرانْ |
لینک ثبتنام
https://www.negahschool.ir/producگt/ronesans-shahri/
✨آگـاهـے بـــراے سامـــانے دیگــر✨
مدرســـه تـ؋ــــکر و نــوآوری نگــــــاهـ
🆔 @sch_negah
به این تصویر بنگرید. حدود ۹۰ سال قبل در یکی از شهرهای انگلستان به نام هایکام، هر ساله شهردار جدید را وزن میکردند و اگر در دوره یکساله وزنش زیاد شده بود او را با پرتاب گوجه و میوههای فاسد مجازات میکردند!
پینوشت: پرتاب گوجه که چندان اخلاقی نیست ولی بد نبود اگر از راهکارهای مشابه دیگری برای سنجش غمخواری و دلسوزی شهرداران و مدیران استفاده میشد. نمیدانم چرا برخی از مدیران، بعد از پذیرش مسئولیت، به جای آنکه لاغر شوند فربه میشوند!
@baladetayyeb
خانه نماد امنیت (به مناسبت خفت ترمیمناپذیرِ فرار صهیونیستها از خانههایشان):
🔹به رابطه خانه با مفهوم امنیت در قرآن توجه کردهاید؟ در آیه "وَاجْعَلُوا بُيُوتَكُمْ قِبْلَه: و خانههایتان را روبروی هم قرار دهید"(یونس/۸۷) چنین توصیه شده است که خانهها را مقابل هم قرار دهید، اما اگر دقیقتر بررسی کنیم این توصیه، عمومیت ندارد و مربوط به شرایط خوف و عدم امنیت است. زیرا این آیه مربوط به قوم بنیاسرائیل است که در آن حال، دچار خوف از فرعونیان بودند که چند آیه قبل از آیه فوقالذکر، به این موضوع تصریح شده است: "فَمَا آمَنَ لِمُوسَىٰ إِلَّا ذُرِّيَّةٌ مِنْ قَوْمِهِ عَلَىٰ خَوْفٍ مِنْ فِرْعَوْنَ وَمَلَئِهِمْ أَنْ يَفْتِنَهُمْ: سرانجام، كسى به موسى ايمان نياورد مگر فرزندانى از قوم وى، در حالى كه خوف داشتند از آنكه مبادا فرعون و سران آنها ايشان را آزار رسانند"(یونس/۸۳). این گروه همان کسانی بودند که نگران آن بودند که مبتلا به فتنه فرعونیان شوند: "رَبَّنَا لَا تَجْعَلْنَا فِتْنَةً لِلْقَوْمِ الظَّالِمِين: "پروردگارا ما را دستخوش فتنه قوم ستمکار مگردان"(یونس/۸۵). حالا اگر سه آیه فوق (آیات ۸۳ و ۸۵ و ۸۷ سوره یونس) را به ترتیب زمانی کنار هم قرار دهیم چنین استنتاج میشود که قوم موسی(ع) از ترس فرعون به او ایمان نمیآوردند (آیه۸۳) و آنهایی هم که ایمان آوردند نگران ابتلا به فتنه فرعونیان بودند (آیه۸۵) که برای در امان ماندن از این ابتلا و رفع ناامنی و خوف، به آنها چنین فرمان داده شد که خانههایتان را روبروی هم (و نه منفصل و پراکنده) بسازید (آیه۸۷). لذا در این آیات، از الگوی ساخت خانه به عنوان نمادی از امنیت و بلکه عاملی امنیتزا یاد شده است.
🔹اما جالب این است که درباره همین یهودیان، چند قرن بعد و در زمان پیامبر اعظم(ص) دوباره به رابطه خوف و خانه (ولی این بار از یک زاویه دیگر) تصریح شده است: "مَا ظَنَنْتُمْ أَنْ يَخْرُجُوا وَظَنُّوا أَنَّهُمْ مَانِعَتُهُمْ حُصُونُهُمْ مِنَ اللَّهِ فَأَتَاهُمُ اللَّهُ مِنْ حَيْثُ لَمْ يَحْتَسِبُوا وَقَذَفَ فِي قُلُوبِهِمُ الرُّعْبَ يُخْرِبُونَ بُيُوتَهُمْ بِأَيْدِيهِمْ وَأَيْدِي الْمُؤْمِنِينَ فَاعْتَبِرُوا يَا أُولِي الْأَبْصَار: شما مسلمین گمان نمیکردید آنان (یهودیان) از دیارشان بیرون بروند، و خودشان نیز گمان میکردند که دِژهای محکمشان آنها را در برابر خدا محافظت میکند؛ امّا خداوند از آنجا که گمان نمیکردند به سراغشان آمد و در دلهایشان ترس و وحشت افکند، بهگونهای که خانههای خود را با دست خویش و با دست مؤمنان ویران میکردند. پس اى اهل بصيرت، عبرت بگيريد"(حشر/۲). این آیه مربوط به عهدشکنی یهودیان مدینه است که پس از خیانت به حضرت رسول(ص)، ایشان دستور اخراجشان را صادر کرد ولی آنها در صدد مقابله برآمدند؛ اما به تصریح این آیه، قبل از مقابله و وقوع جنگ، به دلیل خوف و رعبی که در دلشان افکنده شد پا به فرار گذاشتند و قبل از فرار، خودشان بخشی از خانههایشان را خراب کردند تا به دست مسلمانان نیافتد و بخش دیگری را هم مومنین و یاران پیامبر(ص) ویران کردند. پس در اینجا، تخریب خانهها، نتیجه احساس رعب و ناامنی بود که در دلشان افکنده شد. لذا معماری خانه هم میتواند امنیتزا باشد (طبق آیات ۸۳ تا ۸۷ یونس) و هم بالعکس، ناامنی و احساس رعب و وحشت میتواند منتج به ویرانی خانهها و شهرها شود.
🔹این چند سطر را تقدیم میکنم به همه رزمندگان بیباک جبهه مقاومت که این روزها شجاعانه مشغول مبارزه با اخلاف همان یهودیانی هستند که در صدر اسلام، در صدد مقابله با حضرت رسول(ص) برآمدند و نهایتا با احساس ناامنی و رعبی که در دلشان افکنده شد، خفتبار پا به فرار گذاشتند. صحنههای فرار صهیونیستها از خانههایشان طی روزهای اخیر، یادآور همان فرارشان در صدر اسلام است؛ امید آنکه به زودی تخریب خانههایشان به دست خودشان و به دست مومنان هم یادآور همان تخریب دژها و قلعهها و خانههایشان در صدر اسلام باشد. به آنهایی که چنین آرزویی را بعید میپندارند و اخراج صهیونیستها از سرزمین فلسطین را باور ندارند هم عرض میشود که "مَا ظَنَنْتُمْ أَنْ يَخْرُجُوا: گمان نمیکردید آنان خارج شوند" اما انشاالله خدا از راهی که گمان نمیکنند بر آنها وارد خواهد شد و چنان رعبی در دلشان خواهد افکند که فضاحتِ ترمیمناپذیرِ فرارشان از خانههایشان را با تخریب خانههایشان به دست خودشان کامل کنند: "فَأَتَاهُمُ اللَّهُ مِنْ حَيْثُ لَمْ يَحْتَسِبُوا وَقَذَفَ فِي قُلُوبِهِمُ الرُّعْبَ يُخْرِبُونَ بُيُوتَهُمْ بِأَيْدِيهِم" تا انشاالله درس عبرتی باشد برای همه آنهایی که اهل عبرتند: "فَاعْتَبِرُوا يَا أُولِي الْأَبْصَار".
@baladetayyeb
خانه علی(ع) و لانه ۲۵ متری؟!
🔹بنابر اخبار منتشر شده در برخی رسانهها، اخیرا مبدع طرح مسکن ۲۵ متری برای توجیه ایده خود و پاسخ به منتقدان، به حضرات معصومین(ع) استناد کرده است و چنین بیان داشته که به خانه ۲۵ متری امام علی(ع) در نجف بنگرید و انتقاد نکنید! خدمت ایشان عرض میشود که:
- اولا: خانه امام علی(ع) در کوفه است و نه نجف.
- ثانیا: در انتساب این خانه به امام علی(ع) تردیدهایی وجود دارد.
- ثالثا: اگر هم مشکل انتساب حل شود، در اینکه معماری و کالبد این خانه همان چیزی است که ۱۴۰۰ سال پیش بوده تردیدهای جدی وجود دارد.
- رابعا: بر فرض که همه موارد قبل را نادیده بگیریم، اساسا مساحت همین خانه با احتساب حیاطش حداقل ۲۵۰ متر است و لااقل ۱۰ تا خانه ۲۵ متری را در داخل خود جا میدهد. در حالی که لانههای ۲۵ متری شما نه حیاط دارد و نه حیات.
- خامسا: اگر هم فرمایش شما درست بود، کوچکی خانه ایشان را مستند به فرمایشات خود ایشان چنین میشد تحلیل کرد که امام به عنوان حاکم جامعه بایستی هم سطح با اقشار مستضعف جامعه زندگی کند؛ وگرنه در شرایط معمول، طبق فرمایشات خود ایشان، خانهای محقّر با چنین متراژ اندکی مطلوبیت ندارد.
- سادسا: روایات متعددی از خود ایشان و سایر حضرات معصومین(ع) درخصوص مطلوبیت دار واسعه و خانه بزرگ به ما رسیده است که تکلیف لانههای ۲۵ متری شما با آن روایات مشخص است.
لذا خدمت این آقا و اعوان و انصارش عرض میشود که بهتر است سر قبری گریه کنند که مرده داخلش باشد و نه اینکه با انتساب حرفهای بی پایه و اساس، سعی در توجیه طرحشان به هر قیمت ممکن (حتی هزینه کردن از ائمه علیهم السلام!) داشته باشند.
🔹پینوشت: طبق اخبار واصله، ایشان قصد دارد با دور زدن قانون و با سوء استفاده از مجوز هتل آپارتمان، تعداد زیادی از این لانههای ۲۵ متری را بسازد و بعدا به عنوان مسکن به مردم قالب کند! امید است هوشیاری مدیران شهری مانع دور زدن قانون توسط ایشان شود. به علاوه، این آقا طی چند ماه اخیر چند بار مدعی شده است که نهادهای حاکمیتی اعم از وزارت راه و وزارت رفاه و نهاد ریاست جمهوری و شهرداری و ... همراه و موافق ایده او هستتد اما هربار به فاصله کوتاهی، ادعای او از طرف ارگانهای مربوطه تکذیب شده است. اگر واقعا این ادعای همراهی کذب است به دولت محترم پیشنهاد میشود رسما از ایشان شکایت کنند تا بیش از این، اذهان عمومی را مشوش نکند؛ به ویژه اکنون که برای عملیاتی کردن ایده منحط خود، در حال سوء استفاده از تاریخ اسلام است!
@baladetayyeb
آقای دنیای اقتصاد، بله با تفکر شما و همفکرانتان، خانه ویلایی و گسترش افقی شهرها سراب است و توسعه عمودی و حفظ محدوده شهرها واقعیت است. ولی باور بفرمایید که زخمهای حاصل از چشمههای جوشان (و نه سراب) شما و همفکرانتان بر تن رنجور این ملت چنان عمقی پیدا کرده است که با هیچ تیتر ژورنالیستی نمیتوان آنرا مخفی کرد! حدود ۴۰ سال است که همفکران و رفقایتان بر سیاستهای مسکن و شهرسازی این مملکت یکه تازی کردند و نتیجهاش شده افتضاح فعلی شهرسازی و مسکن ما؛ حالا لطفا برای رضای خدا هم که شده اجازه دهید مردم لااقل دو سه سال به جای چشمههای جوشان شما و زخمهای حاصل از داغی این چشمههای جوشان، طعم سراب را بچشند!
@baladetayyeb
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آیفون تصویری در معماری سنتی یمن!
🔹تدبیر جالب یمنیها برای حفظ حشمت و احترام بانوانشان در معماری سنتیشان را مشاهده بفرمایید. در این ویدئو توضیح میدهد که برای آنکه احترام و حریم بانوی خانه حفظ شود، با تدبیری معمارانه این امکان را برای او فراهم میکردند که وقتی کسی درب منزل را میزند بانوی خانه بدون آنکه لازم باشد سرش را از پنجره بیرون کند و یا بدون آنکه لازم باشد از پلهها پایین بیاید بتواند ضمن حفظ حریمش، هم مطلع شود که چه کسی پشت درب است و هم اگر لازم دانست، درب را از همان بالا با کشاندن ریسمان متصل به درب بر روی او بگشاید.
🔹پینوشت: موضوع حریم بانوان، فصل اشتراک معماری در همه کشورهای اسلامی بوده و برای مثال در معماری ایرانی نیز برای کوبیدن درب خانه از دو ابزار متفاوت (کلون و کوبه) استفاده میشد؛ کوبه مردانه دارای صدای بم و کلون زنانه دارای صدای زیر بود تا صاحب خانه با شنیدن صدای هریک از آنها متوجه شود که مهمان پشت درب، مرد است یا زن تا متناسب با آن، مشخص شود که مرد خانه باید درب را بر روی مهمان بگشاید و یا زن خانه. جالب آنکه کوبیدن هر دو (کلون و کوبه) با هم، این بشارت را به میزبان میداد که خانوادهای بر او مهمان شده است.
@baladetayyeb