⚀خواص #پونه از زبان ابو علي سينا
حكيم ابوعلي سينا در خواص پونه بر تاثير آن بر مزاج و دردهاي شكم و معده تاكيد ميكند و آن را دوركننده حشرات نيز ميداند.
ابوعليسينا و به استناد مطالب جلد دوم کتاب قانون، حكيم بزرگ ايراني با برشمردن انواع پونه ميگويد كه پونه گوهری است لطیف و پونۀ کوهی از پونۀ جویباری قویتر است.
به گفته او تندی و تلخی که پونه دارد بسیار نرمکننده است و بویژه پونه کوهی در نرمش دادن موثرتر از جویباری است . خون را به سوی پوست میکشد و قرحهآور است . پونه را تنها خورندف عرق ریز است و بسیار گرمیبخش . مواد را از ژرفای تن جذب می کند . تکهکننده و خشکاننده و گرمکننده است .
پونه، بویژه پونۀ سبز را همچنين با شرابی بپزند و بر پوست نهند تا لکههای سیاه و خونی را که زیر پلکها پیدا میشود از بین ببرد .
خواص پونه در درمان دردهای بدن
براي درمان درد مفاصل آبپزش را بخورند. کوفتگی ماهیچه و پیرامون ماهیچه را برطرف ميکند . ضماد پونه که پوست را میسوزاند هم داروی عرقالنساء است . ضماد پونه مزاج اندام را تغییر ميدهد و جاذبی است که از ژرفا جذب میکند . همچنين پونه را بخورند و به دنبالش آب پنیر سر کشند و چندین روز پی در پی تکرار کنند كه در علاج پاغر و واریس مفید است . پونهای که ( غلیجن ) نام دارد نيز خوردنش داروی ترنجیدگی و مالیدنش بر پوست که خون را بسوی پوست میکشد علاج نقرس است .
چون پونه هم تحلیلبرنده و هم تکهکننده و نرمیبخش است خوردنش در علاج جذام هم مفید است.
افشرهاش کرم گوش را از بین میبرد و پونه کوهی داروی زخم دهان است و ریختنیها را از سوراخ بینی بیرون سازد. سوختۀ غلیجن هم لثه را استوار سازد .
آبپز پونه علاج بلند نفسی ( انتصاب النفس ) است . پونه تنها و بویژه اگر با انجیر خورند سینه را از خلطهای غلیظ و لزج پاک می نماید. درمان درد دنده است و کوهی از جویباری در این باره موثر تر و غلیجن همه این کارها را میکند. سرکه را بر پونه پاشند یا پونهای که تازه در سرکه ریختهاند به بینی غشکرده نزدیک کنند تا از بوی آن به هوش آید . پونۀ شاک هم در علاج تپش قلب مفید است .
هر پونهای و بویژه پونۀ کوهی بیاشتهایی و ضعف معده را هم از بین ميبرد و سکسکه را تسکین ميدهد . پونه که زداینده و باز کننده و نرمکننده مواد صفرایی و سودایی است ، خودش و آبپزش در علاج یرقان مفید است. اگر بیمار یرقانی خود را با آب پز و پونۀ کوهی شستشو دهد عرق کند و سود بیند و اگر پونه را با انجیر خورند داروی استسقا است .
آب پز پونه براي پیچش و درد روده و قی و اسهال شدید مفید است . پونۀ بیابانی هم مسهلي ملایم است ، بنفع زهدان است ، کرم و بویژه کرمهای ریز را میکشد.
بیمار تب و لرز اگر هم آبپز پونه خورد ، یا پونه را در روغن بپزد و از آن روغن بر تن مالد بسیار نفع بیند .
خواص پونه در درمان بیماریها
خوردن و ضماد گذاشتن پونه پادزهر حشرات است . ضمادش تقریباً کار داغگذاری را انجام میدهد . کسی که سم خورده اگر پونه را با شراب بخورد سم را از کار بيندازد . دودکردن برگ پونه هم حشرات را میگریزاند . گستردن برگش نیز دشمن حشرات موذی است . پونۀ بیابانی داروی نیش کژدم است و اگر در آب جوشیدۀ پونۀ کوهی را بخورند پادزهر دندان درندگان است .
°Join: @Balgami
پونه خاصیت درمانی آن برای عفونت و گوارش و آنتی بیوتیک بر مبنای طب سنتی
نویسنده: حسین معارفی - ۱۳٩٥/٩/٢٦
پونه گیاه یا عرق یا دمنوش ان و خاصیت ذاتی آن برمبنای طب سنتی
خواص عرق پونه کوهی
عرق پونه کوهی درمان کننده رفلاکس معده
عرق پونه کوهی درمان کننده اسید بالای معده
عرق پونه کوهی قابض است
عرق پونه کوهی ضد برونشیت است
عرق پونه کوهی درمان کننده سرفه های مزمن و خشک
عرق پونه کوهی ضد سرماخوردگی است
عرق پونه کوهی ضد عفونت روده های اسهالی است
عرق پونه کوهی دارای طبیعت گرم و خشک است
مقدار مصرف عرق پونه کوهی :
عرق پونه کوهی جهت درمان رفلاکس یک فنجان بعد از غذا همراه کمی گلاب میل شود
عرق پونه کوهی جهت درمان سیاه سرفه یا سرفه های خشک و سرماخوردگی یک فنجان را با عسل شیرین کرده و سه وعده میل شود
در افراد گرم مزاج بهتر است عرق پونه کوهی را با عرق گشنیز مخلوط و میل کنند
https://t.me/Balgami
http://boalii.ir/2834/%d8%ae%d9%88%d8%a7%d8%b5-%d8%b9%d8%b1%d9%82-%d9%be%d9%88%d9%86%d9%87-%da%a9%d9%88%d9%87%db%8c
پونه شناسی از منظر دیگران
پونه ( دارای مزاجی گرم و خشک )
خوردن پونه یا دم کرده آن و یا عرق پونه ، ضد نفخ ، ضد دل بهم خوردگی و دافع گازهای رحم و معده می باشد .
شیاف دم کرده پونه در مهبل ، خارج کننده جنین مرده و مشیمیه می باشد .
مضرات پونه :
خوردن پونه به شکل سبزی آن مضر روده ها است و باید آنرا با کتیرا خورد .
روغن فرار و مقادیر زیاد آنها به علت ایجاد آلرژی در موقع حاملگی و شیردهی نباید مصرف شود پونه؛ ضد عفونی کننده
پونه، گیاهی معطر از خانواده نعناعیان است که از قدیمالایام برای معطرکردن انواع غذاها و درمان بسیاری از بیماریها کاربرد داشته است.
به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، از این گیاه برای دور کردن حشرات و حیوانات موذی استفاده میشد، حتی در تاریخچه انجمن سلطنتی لندن پیشنهاد شده است از پونه برای کشتن مار زنگی استفاده شود.
اسانس این گیاه طعم تلخی دارد که پس از آن احساس خنککنندهای بهوجود میآورد که از آن برای معطر کردن صابونها و پاککنندهها استفاده میشود. در گذشته از پونه برای تصفیه آب نیز استفاده میشد. دمکرده پونه طعم خوشایندی دارد.
برای تهیه آن پنج قاشق برگ پونه را در ظرفی که حاوی چهار فنجان آب جوشیده است به مدت ده دقیقه دم کنید. پونه طبع گرم و خشک دارد و از خواص معروف پونه حالت تقویتکنندگی معده، اثرات بادشکنی و خلطآوری آن است. از عصاره گیاه پونه ـ که دارای اثرات ضد اسپاسمی است ـ پمادهایی ساخته شده که برای درمان گرفتگی عضلانی و دردهای روماتیسمی مفید است.
جوشانده کامل این گیاه برای تومورهای رحمی، فیبروز رحم و زخمهای غیرقابل التیام رحم، استفاده میشود.
عصاره ریشه گیاه پونه، همراه با سرکه برای درمان تومور نیز توصیه میشود. در گذشته گیاه پونه را در اتاقهای بیماران در حال نقاهت قرار میدادند تا باعث تسریع در بهبود آنان شود. از طرفی مردم قدیم معتقد بودند گذاشتن گلهای پونه اطراف سر بیماران باعث برطرفشدن سرگیجه و سردرد میشود.
برای پونه اثرات ضدعفونیکنندگی، بادشکنی، معرقی، قاعدهآوری و محرکی نیز ذکر شده که علاوه بر برطرف کردن مشکلات گوارشی برای هضم غذا، برای برطرف کردن سکسکه نیز مفید است. همچنین از پونه در تسکین درد گلو، زکام، پایین آوردن تب و بیخوابی نیز استفاده میشود.
عوارض جانبی
یکی از عوارض شایع گیاه پونه که در اثر مصرف اسانس (عصاره روغنی) بهوجود میآید سقط جنین است.
از عوارض دیگر آن توهم، گیجی، اسپاسمهای کزازی، تشنج و کماست.
پونه، گیاهی معطر از خانواده نعناعیان است که از قدیمالایام برای معطرکردن انواع غذاها و درمان بسیاری از بیماریها کاربرد داشته است.
از این گیاه برای دور کردن حشرات و حیوانات موذی استفاده میشد، حتی در تاریخچه انجمن سلطنتی لندن پیشنهاد شده است از پونه برای کشتن مار زنگی استفاده شود.
اسانس این گیاه طعم تلخی دارد که پس از آن احساس خنککنندهای بهوجود میآورد که از آن برای معطر کردن صابونها و پاککنندهها استفاده میشود. در گذشته از پونه برای تصفیه آب نیز استفاده میشد. دمکرده پونه طعم خوشایندی دارد. برای تهیه آن پنج قاشق برگ پونه را در ظرفی که حاوی چهار فنجان آب جوشیده است به مدت ده دقیقه دم کنید.
پونه طبع گرم و خشک دارد و از خواص معروف پونه حالت تقویتکنندگی معده، اثرات بادشکنی و خلطآوری آن است. از عصاره گیاه پونه ـ که دارای اثرات ضد اسپاسمی است ـ پمادهایی ساخته شده که برای درمان گرفتگی عضلانی و دردهای روماتیسمی مفید است.
جوشانده کامل این گیاه برای تومورهای رحمی، فیبروز رحم و زخمهای غیرقابل التیام رحم، استفاده میشود. عصاره ریشه گیاه پونه، همراه با سرکه برای درمان تومور نیز توصیه میشود.
°Join: @Balgami
هدایت شده از مزاج سوداوی
📌 چرا ترشی ؟
💢 در فصل پاییز و زمستان بخاطر سردی هوا،معمولا بی اشتهایی ایجاد می شود ڪه از قدیم الایام مصرف ترش تحریڪ سودا باعث تحریڪ اشتها و ڪمڪ به مصرف غذاهای مقوی در این فصل میشده است.
💢 اما متاسفانه گاهی مصرف ترشی به صورت افراطی دیده میشود و در تمامی فصلها و ڪنار تمام غذاها و به میزان زیاد مصرف میشود ڪه قطعا عوارضی در پی خواهد داشت.
💢 عوارض مصرف زیاد ترشیجات:
✔️ ترشی قاتل اعصاب است. یعنی هر مزه ی ترشی(مخصوصا اگر گزنده و زننده باشد) باعث ضعف اعصاب میشود. افرادی ڪه از بیماری های عصبی رنج میبرند(از انواع سردرد گرفته تا فراموشی پارڪینسون و درد های سیاتیڪ و …)، باید از مصرف ترشیجات اجتناب ڪنند.
✔️ باعث آسیب به معده می شود
معده عضوی عصبانی است(یعنی عصب گیری زیادی دارد) بنابر اصل شماره ١، آسیب به عصب،باعث ضعف معده میشود. افرادی ڪه دچار سوزش سر دل ،ریفلاڪس ، درد معده و نفخ هستند از مصرف ترشی اجتناب ڪنند.
°Join: @Soudavi
🔴سردردهای بلغمی
♻️علائم سردردهای بلغمی 👇
🔻درد معمولا از گردن و پشت سر شروع میشود ـ
🔻 هنگام سردی و استرس تشدید می شود ـ
🔻با بوهای گرم آرام می شود ـ
🔻بعضی مواقع همراه با حالت تهوع می باشد.
🔻در زنان بیشتر دیده می شود.
✅درمان :
بسته به شدت سردی سر درمان بین ۴۰ تا ۱۲۰ روز طول میکشد.
🔸 حجامت گرم کتف (بادکش) ۲۱ مرحله
🔹 ارده با شیره انگور هفته ای ۵ وعده صبحانه
🔸 استشمام عطر گرم شبها موقع خواب جلوی بینی
🔹 روغن مالی با روغن کنجد روی ملاج سر
🔸ترک و یا کاهش سردیها مخصوصا شبانگاه
🔹دود اسپند + کندر عالیه برای این سردرد
👌توجه : اگر سردرد در خانم بود استفاده شبی یک لیوان عرق رازیانه با عسل توصیه می شود.
°Join: @Balgami
هدایت شده از مرجع طب سنتی
14.42M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 پیشگیری و درمان #آنفولانزا
بصورت بسیار #مبسوط و ساده
از زبان حکیم حسین خیراندیش
عضویت در کانال👇
📡 @www_irismed_ir
🔹تغذیه همراه دانش آموز
🔸چیپس خرما و نخودچی
🔻 مزاج: گرم و خشک
✅خواص:👇🏼👇🏼👇🏼
تقویت استخوانها،افزایش قد،تقویت عمومی بدن و....
میان وعده سبک و مغذی
⬅️مواد لازم:
خرمای خشک (دیری)،نخود چی
✳️روش تهیه :
خرمای خشک را رنده درشت میزنیم تا خلال شود.
نخودچی را به دو نیم تقسیم کرده و با خرمای خلال مخلوط میکنیم.
✨این میان وعده جایگزین
دراژه های رنگی و تنقلات ناسالم است.
💠موسسه پرتوسبزهستی-استادطالقانی
نشردهید