#توییت
امام علی (ع):
صلحی که دشمنت تو را بدان فرا می خوانَد و رضای خدا در آن
است، از خود دور مکن؛ زیرا در
صلح(فواید مهمی چون)حفظ
قوای مسلح تو ، آسایش فکر و
فراغ بال تو و امنیت سرزمین ات نهفته است.
ولکن همواره از دشمنت بعد از
صلح غفلت مكن.
📚نهج البلاغه نامه۵۳
🤔آیا وقت ارتباط با دنیا نرسیده؟
#امیر_المومنین
#محمد_حیدری_رنانی
#صلح
🆔 @bange_nay110
#اطلاع_رسانی
💎جلسه شرح و تفسیر کتاب گلستان سعدی(علیه الرحمه)
🎙بیانگر توانا:
حجت الاسلام والمسلمین استاد محمد حیدری رنانی
⏰زمان:
جمعه ١۴ دی ١۴٠٣ از ساعت «١١» قبل از ظهر
📍مکان:
اصفهان-رهنان-خیابان شریف شرقی-کوچه شهید کبیری(شماره۶۴)-مسجد الرضا(ع)
📍کتابخانه و کانون فرهنگی قرآنی مسجد الرضا(ع) رهنان
#گلستان_سعدی
#محمد_حیدری_رنانی
🆔 @bange_nay110
💐ای یارِ سفر کرده اگر که ز تو دوریم
حس میکنم انگار که نزدیک ظهوریم
ای نور، که کعبه شده دل تنگ اذانت
دوست داریم بِشَویم همه از منتظرانت
#امام_زمان
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
🆔 @bange_nay110
🌻امیرالمومنین حضرت علی علیه السلام:
راستگویی تو را نجات میدهد هر چند از آن بیمناک باشی؛ و دروغ تو را نابود میکند، هر چند به آن امیدوار باشی.
📚غررالحکم:حدیث١١١٨
#امیر_المومنین
#راستگویی
🆔 @bange_nay110
#توییت
ای ناز تو بهترین سرآغاز
چشمی به نیاز ما بیانداز
يك چشمه نگر نماز مارا
پر کن قدح نیاز مارا
چشم تو شراب خانه ماست
این مستی و می بهانه ماست
از روز ازل نیاز مندیم
بر جام لب تو آزمندیم
ای لعل تو گوهر تبسم
بگشای لب از سر تبسم
#محمد_حیدری_رنانی
🆔 @bange_nay110
💢 ما حوزویان کوتاهی کردیم و من استغفار میکنم. / کسانی را که در جبهه فرهنگی زخمی شدهاند طرد میکنیم!
🔘 استاد علی اکبر رَشاد؛
رئیس شورای حوزههای علمیه تهران:
🔹 کارهای فراوانی در ۴۵ سال شده ولی بیش از قلب به ظاهر پرداختهایم.
🔹زمانی که به ظاهر دین پرداختیم، به باطن آن اهمیت ندادیم. به فقه و اصول اهمیت دادیم ولی از اخلاق و معنویت غافل شدیم. بزرگان ما در هفته گاهی فقه و اصول می گویند اما چندجلسه اخلاق می گویند.
🔹جوانان ما در این تهاجم فرهنگی اسیر شده و به دام افتاده اند. ما می بینیم کسی که زخمی یا اسیر می شود تکریم می شود ولی اسیر جبهه فرهنگی را طرد میکنیم.
🔹 ما حوزویان کوتاهی کردیم و من استغفار میکنم. گرچه شب و روز کار میکنم و گاهی تا صبح مشغول مطالعه و کار هستم ولی باز هم خودم را مقصر می دانم.
#علما
#روحانیت
#انتقاد
#کم_کاری
#امور_فرهنگی
🆔 @bange_nay110
🇷🇺 از کنار خرس قطبی ( روسیه ) آرام رد شوید!
✍️علی مرادی مراغه ای
➖به عنوان یک ایرانی پس از سال ها مطالعه در مورد تاریخ ۲۰۰ ساله مناسبات ایران با روسیه، به این نتیجه رسیده ام که باید از کنارِ این خرس قطبی خیلی با دقت و حساب شده رد شوید!
نه با او دشمن و درگیر شوید چون شکست می خورید و سر از ترکمنچای درمی آورید و نه با این خرس قطبی دوست شوید و نزدیکش شوید که بر دوستی خاله خرسه هیچ اعتباری نیست...
اكتاويو پاز سخن بسیار دقیقی در این مورد دارد می گوید:
«اين خرس قطبى(روسيه) نمی تواند از جاى خود بجنبد و هر وقت از جا بجنبد يا همسايه اش را لگدمال می كند يا خودش تكه پاره می شود...»!
سخن پاز کاملا با حوادث تاریخی ۲۰۰ ساله صدق می کند کمتر دوره ای وجود داشته که این خرس قطبی یکی از همسایگانش را لگد مال نکند!
اما تاریخ نشان داده که دوستی با این خرس قطبی نیز عاقبت خوشی نداشته چون همیشه در حساس ترین زمان ها این خرص قطبی دوستانش را ول کرده و فروخته است از جنبش جنگل گرفته تا فرقه دمکرات آذربایجان تا حتی حزب توده و...
در آخرین کتاب ام(پروکروستس ایرانی...) با اسناد متقن و به کرات آورده ام که هم دشمنان و هم دوستان روسیه سرانجام خوشی نداشته اند در این کتاب اشاره کرده ام که وقتی حکومت ایران در پی دستگیری و جمع کردن حزب توده برمی آید آقای رفسنجانی در 7 آذر1361 مینویسد که :
«آخر شب، جلسه سران بود در باره تعقیب حزب توده...بحث شد و در حد گرفتن سران حزب توده موافقت شد. مسئولان امنیتی پیشنهاد گرفتن عده زیادی را دادند که نپذیرفتیم»
در واقع این احتیاط سران ایرانی، بخاطر عکس العمل خرس قطبی بود رفسنجانی در ادامه 21 فروردین می نویسد:
« در جلسهای که در دفتر رئیس جمهور با حضور وزیر امور خارجه شرکت کردم در باره همکاری بیشتر با روسیه قرار شد پیشنهاد چند مسئله مهم سدهای روی ارس و اترک و احیای طرح ریختهگری سیصدهزار تنی و فروش گز و خرید اسلحه و چیزهایی از این قبیل به منظور امیدوار کردن شوروی به امکان داشتن رابطه بیشتر و جلوگیری از توطئه روسها به خاطر یأس از انقلاب ما بعد از سرکوبی حزب توده، بحث شد».
اما روس ها که همیشه دوستان خود را در سربزنگاه های تاریخی تنها گذاشته اند در اینجا نیز به دنبال منافع خود بودند و در فکر قرارداد تجاری با حکومت برآمده از انقلاب.
به خاطر همین، رفسنجانی پس از ضربه اول به حزب توده در 3 اردیبهشت 1361ش مینویسد:
«آقای دکتر ولایتی از برخوردهای مثبت شورویها خبر داد. با توجه به برخوردی که با تودهایها و خود شوروی شده، مهم و قابل توجه است» .
همین بیاعتنایی روسها به سرنوشت حزب توده باعث شد که حکومت ایران با خاطر جمعی در پی تکمیل کار نیمه تمام باشد و با آغاز عملیات موج دوم دستگیری اعضای باقیمانده حزب توده، کار را تمام کند!.
(پروکروستس ایرانی...صفحات334 و 335)
نظامی گنجوی ششصد سال پیش، زمانى كه حتى كشورى به نام روسيه وجود نداشته و روس ها به مانند قبايل وحشى زندگى مى كردند شاعر با ديدى عميق خشونت آنان را در آن عهد ديده و در شعرى به تقبيح آنان پرداخته بود.
گويى شاعر مخاطرات آنان بر كشورهاى ديگر را از فراز قرنها، پيش بينى كرده بوده!
همه رهزنانند چون گرگ و شير
به خوان نادلیرند و بر خون دلير
ز روسى نجويد كسى مردمى
که جز گوهری نیستش زادمی...
از کنار خرس قطبی با دقت تمام حرکت کنید!
نه به او لگدِ دشمنی بزنید و نه با او دستِ دوستی بدهید و خیلی نزدیکش شوید...
#روسیه
#استعمار
#همکاری
#مدیریت
🆔 @bange_nay110
☘آموزههای کوتاه اخلاقی از امام هادی(ع)
✍ محمدجعفر سعیدیانفر
۱) خودداری از ثنا گوئی در روابط با دیگران
وَ قَالَ (ع) لِشَخْصٍ وَ قَدْ أَكْثَرَ مِنْ إِفْرَاطِ الثَّنَاءِ عَلَيْهِ أَقْبِلْ عَلَى مَا شَأْنُكَ فَإِنَّ كَثْرَةَ الْمَلَقِ يَهْجُمُ عَلَى الظِّنَّةِ وَ إِذَا حَلَلْتَ مِنْ أَخِيكَ فِي مَحَلِّ الثِّقَةِ فَاعْدِلْ عَنِ الْمَلَقِ إِلَى حُسْنِ النِّيَّةِ (شهيد اول، الدرّة الباهرة ،ص42 )
امام هادی (ع ) به شخصی که بهصورت افراطی ثنای او را میگفت فرمود: شخصیت خود را محترم شمار و تملق مکن، چون تملق موجب سوءظن (به صادق نبودن شخص) میگردد، زمانی که برادرت را مورد وثوق یافتی از تملق احتراز کن و نسبت به او حُسن نیّت داشته باش.
۲) نقدپذیری توفیقی بزرگ از طرف خداوند:
قَالَ(ع) لِبَعْضِ مَوَالِيهِ عَاتِبْ فُلَاناً وَ قُلْ لَهُ إِنَّ اللَّهَ إِذَا أَرَادَ بِعَبْدٍ خَيْراً إِذَا عُوتِبَ قَبِلَ. (تحف العقول ،481)
امام هادی(ع) به یکـى از دوستـانـش فـرمـــود: فلانى را توبیخ کن و به او بگو: خداوند چون خیر بندهاى خواهد, هرگاه تـوبیخ شـود، بپذیـرد. و در صـدد جبـران نقص خـود بـرآیـد (سرزنش نوعی نقد است و پذیرفتن نقد و جبران نقص توفیقی بزرگ برای انسان از طرف خداوند است بهویژه برای ارباب قدرت اگر به قدر این نعمت آگاه باشند)
۳)شخصیت و کرامت انسان را پاس بدارید:
وَ قَالَ ع مَنْ هَانَتْ عَلَيْهِ نَفْسُهُ فَلَا تَأْمَنْ شَرَّهُ. (تحف العقول، ص438)
امام هادی(ع) فرمود: هر كه خود را سبك شمارد و قدر خويش نداند، از شرّ او در امان مباش. (حفظ کرامت انسانها و پاسداشت ارزشهای شخصیتی آنان باعث ایجاد تعادل در جامعه و روابط اجتماعی میشود و خرد کردن شخصیت آنان و بیتوجهی به ارزشهای وجودی و شخصیتی انسانها سبب ترویج شرّ و خشونت و عدم تعادل در جامعه و روابط اجتماعی است)
۴) زیان خودشیفتگی
مِن كَلَامِ الِإمَام عَليّ النّقيّ (ع) مَن رَضِيَ عَن نَفسِهِ كَثُرَ السّاخِطونَ عَلَيهِ(شهيد اول، الدرّة الباهرة، ص42)
امام هادى(ع) فرمود: کسی که خودشیفته باشد (یعنی تنها کار خود را می پسندد) مردم نسبت به چنین شخصی خشمگین و بدبین خواهند شد (چون با تعامل و مدارا و بهرسمیت شناختن ویژگی رفتاری و نقاط قوت دیگران روابط اجتماعی عاطفی بوجود می آید و عجب و خود شیفتگی برهم زننده این روابط و سبب خشم دیگران می شود)
۵) بخشش باحفظ کرامت انسان:
وَ قَالَ(ع): الْقَوُا النِّعَمَ بِحُسْنِ مُجَاوَرَتِهَا وَ الْتَمِسُوا الزِّيَادَةَ فِيهَا بِالشُّكْرِ عَلَيْهَا وَ اعْلَمُوا أَنَّ النَّفْسَ أَقْبَلُ شَيْءٍ لِمَا أَعْطَيْتَ وَ أَمْنَعُ شَيْءٍ لِمَا مَنَعْتَ. (ديلمى، أعلام الدين في صفات المؤمنين ،ص312)
امام هادی (ع) فرمود: نعمتها را به خوبی در اختیار دیگران قرار دهید (در بخشش و مشارکت در استفاده از نعمتها کرامت انسانی آنها را حفظ کنید) و با شکرگزاری از آنها، نعمتها را افزایش دهید. (شکر عملی بهره برداری و کاربردی از نعمتها بگونه متعادل و بدون تخریب محیط زیست و اسراف و تبذیر سبب افزایش روزافزون نعمتها میشود).
#امام_هادی
🆔 @bange_nay110
🌿خُذُوا الكَلِمَةَ الطَّيِّبَةَ مِمَّن قالَها و إن لَم يَعمَل بِها ؛
🌴امام باقر عليه السلام:
🍀سخن نيک را از گوينده آن برگيريد ، اگر چه به آن عمل نكند.
📚تحف العقول ، صفحه ٢٩١
#امام_باقر
🆔 @bange_nay110