💢 ما حوزویان کوتاهی کردیم و من استغفار میکنم. / کسانی را که در جبهه فرهنگی زخمی شدهاند طرد میکنیم!
🔘 استاد علی اکبر رَشاد؛
رئیس شورای حوزههای علمیه تهران:
🔹 کارهای فراوانی در ۴۵ سال شده ولی بیش از قلب به ظاهر پرداختهایم.
🔹زمانی که به ظاهر دین پرداختیم، به باطن آن اهمیت ندادیم. به فقه و اصول اهمیت دادیم ولی از اخلاق و معنویت غافل شدیم. بزرگان ما در هفته گاهی فقه و اصول می گویند اما چندجلسه اخلاق می گویند.
🔹جوانان ما در این تهاجم فرهنگی اسیر شده و به دام افتاده اند. ما می بینیم کسی که زخمی یا اسیر می شود تکریم می شود ولی اسیر جبهه فرهنگی را طرد میکنیم.
🔹 ما حوزویان کوتاهی کردیم و من استغفار میکنم. گرچه شب و روز کار میکنم و گاهی تا صبح مشغول مطالعه و کار هستم ولی باز هم خودم را مقصر می دانم.
#علما
#روحانیت
#انتقاد
#کم_کاری
#امور_فرهنگی
🆔 @bange_nay110
🇷🇺 از کنار خرس قطبی ( روسیه ) آرام رد شوید!
✍️علی مرادی مراغه ای
➖به عنوان یک ایرانی پس از سال ها مطالعه در مورد تاریخ ۲۰۰ ساله مناسبات ایران با روسیه، به این نتیجه رسیده ام که باید از کنارِ این خرس قطبی خیلی با دقت و حساب شده رد شوید!
نه با او دشمن و درگیر شوید چون شکست می خورید و سر از ترکمنچای درمی آورید و نه با این خرس قطبی دوست شوید و نزدیکش شوید که بر دوستی خاله خرسه هیچ اعتباری نیست...
اكتاويو پاز سخن بسیار دقیقی در این مورد دارد می گوید:
«اين خرس قطبى(روسيه) نمی تواند از جاى خود بجنبد و هر وقت از جا بجنبد يا همسايه اش را لگدمال می كند يا خودش تكه پاره می شود...»!
سخن پاز کاملا با حوادث تاریخی ۲۰۰ ساله صدق می کند کمتر دوره ای وجود داشته که این خرس قطبی یکی از همسایگانش را لگد مال نکند!
اما تاریخ نشان داده که دوستی با این خرس قطبی نیز عاقبت خوشی نداشته چون همیشه در حساس ترین زمان ها این خرص قطبی دوستانش را ول کرده و فروخته است از جنبش جنگل گرفته تا فرقه دمکرات آذربایجان تا حتی حزب توده و...
در آخرین کتاب ام(پروکروستس ایرانی...) با اسناد متقن و به کرات آورده ام که هم دشمنان و هم دوستان روسیه سرانجام خوشی نداشته اند در این کتاب اشاره کرده ام که وقتی حکومت ایران در پی دستگیری و جمع کردن حزب توده برمی آید آقای رفسنجانی در 7 آذر1361 مینویسد که :
«آخر شب، جلسه سران بود در باره تعقیب حزب توده...بحث شد و در حد گرفتن سران حزب توده موافقت شد. مسئولان امنیتی پیشنهاد گرفتن عده زیادی را دادند که نپذیرفتیم»
در واقع این احتیاط سران ایرانی، بخاطر عکس العمل خرس قطبی بود رفسنجانی در ادامه 21 فروردین می نویسد:
« در جلسهای که در دفتر رئیس جمهور با حضور وزیر امور خارجه شرکت کردم در باره همکاری بیشتر با روسیه قرار شد پیشنهاد چند مسئله مهم سدهای روی ارس و اترک و احیای طرح ریختهگری سیصدهزار تنی و فروش گز و خرید اسلحه و چیزهایی از این قبیل به منظور امیدوار کردن شوروی به امکان داشتن رابطه بیشتر و جلوگیری از توطئه روسها به خاطر یأس از انقلاب ما بعد از سرکوبی حزب توده، بحث شد».
اما روس ها که همیشه دوستان خود را در سربزنگاه های تاریخی تنها گذاشته اند در اینجا نیز به دنبال منافع خود بودند و در فکر قرارداد تجاری با حکومت برآمده از انقلاب.
به خاطر همین، رفسنجانی پس از ضربه اول به حزب توده در 3 اردیبهشت 1361ش مینویسد:
«آقای دکتر ولایتی از برخوردهای مثبت شورویها خبر داد. با توجه به برخوردی که با تودهایها و خود شوروی شده، مهم و قابل توجه است» .
همین بیاعتنایی روسها به سرنوشت حزب توده باعث شد که حکومت ایران با خاطر جمعی در پی تکمیل کار نیمه تمام باشد و با آغاز عملیات موج دوم دستگیری اعضای باقیمانده حزب توده، کار را تمام کند!.
(پروکروستس ایرانی...صفحات334 و 335)
نظامی گنجوی ششصد سال پیش، زمانى كه حتى كشورى به نام روسيه وجود نداشته و روس ها به مانند قبايل وحشى زندگى مى كردند شاعر با ديدى عميق خشونت آنان را در آن عهد ديده و در شعرى به تقبيح آنان پرداخته بود.
گويى شاعر مخاطرات آنان بر كشورهاى ديگر را از فراز قرنها، پيش بينى كرده بوده!
همه رهزنانند چون گرگ و شير
به خوان نادلیرند و بر خون دلير
ز روسى نجويد كسى مردمى
که جز گوهری نیستش زادمی...
از کنار خرس قطبی با دقت تمام حرکت کنید!
نه به او لگدِ دشمنی بزنید و نه با او دستِ دوستی بدهید و خیلی نزدیکش شوید...
#روسیه
#استعمار
#همکاری
#مدیریت
🆔 @bange_nay110
☘آموزههای کوتاه اخلاقی از امام هادی(ع)
✍ محمدجعفر سعیدیانفر
۱) خودداری از ثنا گوئی در روابط با دیگران
وَ قَالَ (ع) لِشَخْصٍ وَ قَدْ أَكْثَرَ مِنْ إِفْرَاطِ الثَّنَاءِ عَلَيْهِ أَقْبِلْ عَلَى مَا شَأْنُكَ فَإِنَّ كَثْرَةَ الْمَلَقِ يَهْجُمُ عَلَى الظِّنَّةِ وَ إِذَا حَلَلْتَ مِنْ أَخِيكَ فِي مَحَلِّ الثِّقَةِ فَاعْدِلْ عَنِ الْمَلَقِ إِلَى حُسْنِ النِّيَّةِ (شهيد اول، الدرّة الباهرة ،ص42 )
امام هادی (ع ) به شخصی که بهصورت افراطی ثنای او را میگفت فرمود: شخصیت خود را محترم شمار و تملق مکن، چون تملق موجب سوءظن (به صادق نبودن شخص) میگردد، زمانی که برادرت را مورد وثوق یافتی از تملق احتراز کن و نسبت به او حُسن نیّت داشته باش.
۲) نقدپذیری توفیقی بزرگ از طرف خداوند:
قَالَ(ع) لِبَعْضِ مَوَالِيهِ عَاتِبْ فُلَاناً وَ قُلْ لَهُ إِنَّ اللَّهَ إِذَا أَرَادَ بِعَبْدٍ خَيْراً إِذَا عُوتِبَ قَبِلَ. (تحف العقول ،481)
امام هادی(ع) به یکـى از دوستـانـش فـرمـــود: فلانى را توبیخ کن و به او بگو: خداوند چون خیر بندهاى خواهد, هرگاه تـوبیخ شـود، بپذیـرد. و در صـدد جبـران نقص خـود بـرآیـد (سرزنش نوعی نقد است و پذیرفتن نقد و جبران نقص توفیقی بزرگ برای انسان از طرف خداوند است بهویژه برای ارباب قدرت اگر به قدر این نعمت آگاه باشند)
۳)شخصیت و کرامت انسان را پاس بدارید:
وَ قَالَ ع مَنْ هَانَتْ عَلَيْهِ نَفْسُهُ فَلَا تَأْمَنْ شَرَّهُ. (تحف العقول، ص438)
امام هادی(ع) فرمود: هر كه خود را سبك شمارد و قدر خويش نداند، از شرّ او در امان مباش. (حفظ کرامت انسانها و پاسداشت ارزشهای شخصیتی آنان باعث ایجاد تعادل در جامعه و روابط اجتماعی میشود و خرد کردن شخصیت آنان و بیتوجهی به ارزشهای وجودی و شخصیتی انسانها سبب ترویج شرّ و خشونت و عدم تعادل در جامعه و روابط اجتماعی است)
۴) زیان خودشیفتگی
مِن كَلَامِ الِإمَام عَليّ النّقيّ (ع) مَن رَضِيَ عَن نَفسِهِ كَثُرَ السّاخِطونَ عَلَيهِ(شهيد اول، الدرّة الباهرة، ص42)
امام هادى(ع) فرمود: کسی که خودشیفته باشد (یعنی تنها کار خود را می پسندد) مردم نسبت به چنین شخصی خشمگین و بدبین خواهند شد (چون با تعامل و مدارا و بهرسمیت شناختن ویژگی رفتاری و نقاط قوت دیگران روابط اجتماعی عاطفی بوجود می آید و عجب و خود شیفتگی برهم زننده این روابط و سبب خشم دیگران می شود)
۵) بخشش باحفظ کرامت انسان:
وَ قَالَ(ع): الْقَوُا النِّعَمَ بِحُسْنِ مُجَاوَرَتِهَا وَ الْتَمِسُوا الزِّيَادَةَ فِيهَا بِالشُّكْرِ عَلَيْهَا وَ اعْلَمُوا أَنَّ النَّفْسَ أَقْبَلُ شَيْءٍ لِمَا أَعْطَيْتَ وَ أَمْنَعُ شَيْءٍ لِمَا مَنَعْتَ. (ديلمى، أعلام الدين في صفات المؤمنين ،ص312)
امام هادی (ع) فرمود: نعمتها را به خوبی در اختیار دیگران قرار دهید (در بخشش و مشارکت در استفاده از نعمتها کرامت انسانی آنها را حفظ کنید) و با شکرگزاری از آنها، نعمتها را افزایش دهید. (شکر عملی بهره برداری و کاربردی از نعمتها بگونه متعادل و بدون تخریب محیط زیست و اسراف و تبذیر سبب افزایش روزافزون نعمتها میشود).
#امام_هادی
🆔 @bange_nay110
🌿خُذُوا الكَلِمَةَ الطَّيِّبَةَ مِمَّن قالَها و إن لَم يَعمَل بِها ؛
🌴امام باقر عليه السلام:
🍀سخن نيک را از گوينده آن برگيريد ، اگر چه به آن عمل نكند.
📚تحف العقول ، صفحه ٢٩١
#امام_باقر
🆔 @bange_nay110
🏆دروغهای معنوی
✍ رضا بابایی
⬅️دروغها را به دو دسته میتوان تقسیم کرد:
دسته اول،
آن هایی است که انگیزههای مادی و منفعتطلبانه دارد؛ مانند دروغی که فروشنده به خریدار میگوید.
دسته دوم،
دروغهای معنوی است؛ یعنی آنچه با انگیزههای مقدس، ساخته و منتشر میشود؛ مانند آنجا که گوینده یا نویسندهای میخواهد با دروغ، آنچه را که حقیقت و راست میداند، برای شمار بیشتری از آحاد جامعه، باورپذیر کند. شخصی را تصور کنید که حقیقت مطلق را در انحصار مذهب و اندیشه خویش میداند و مذهبی دیگر را بهشدت باطل و زیانبار.
چنین شخصی، گاهی به خود اجازه میدهد که علیه مذهب رقیب دروغ بسازد تا مردم را از خطر گمراهی نجات دهد [به عنوان مثال این پست را ببینید]. باورش سخت است؛ ولی چنین دروغهایی وجود دارد و شمارشان هم کم نیست. برای نمونه، نویسندهای گمنام که بهشدت ضد عرفان و تصوف و مخالف سرسخت یکی از مذاهب اسلامی [وهابیت] بوده است، کتابی نوشته و نام آن را «خاطرات مستر همفر» گذاشته است. مستر همفر، به ادعای نویسنده گمنام کتاب (احتمالا شخصی به نام صبری پاشا)، سفیر انگلستان در برخی کشورهای عثمانی بوده است. در این خاطرات جعلی، ثابت میشود که سیاست رسمی انگلستان، ترویج تصوف در میان مسلمانان است. من در گفتوگو با بسیاری از اهل علم و نیز در برخی کتابها دیدهام که به این کتاب استناد کردهاند؛ [با سرچ واژه همفر در کانالهای مذهبی با استنادات فراوان به مطالب این کتاب جعلی مواجهه خواهید شد] حال آنکه چنین شخصی وجود خارجی ندارد و نویسنده ی پنهان این کتاب، چون عرفان و تصوف و وهابیت را موجب گمراهی مسلمانان میدانسته است، خواسته است از این راه، به جامعه ی دینی خدمت کند. نمونه ی دیگر، کتاب «سیاسة الحسینیه» نوشته ماربین آلمانی! است.
این کتاب و تأثیر آن بر سرنوشت عاشوراشناسی، مهم و به عقیده من تأسفآور است؛ اما بیگمان نویسنده ی واقعی و ناشناخته آن، عرب مسلمانی بوده است که درد دین داشته و خواسته است با استفاده از اعتبار فیلسوفان آلمانی، تحلیل انقلابی خود را از نهضت عاشورا جا بیندازد.
🟥فصلی از کتاب تاریخ معاصر ایران را باید به گفتوگو درباره کتابهایی اختصاص داد که نام نویسنده و محتوای آنها دروغ محض است. مثلا دستگاه تبلیغاتی پهلوی دوم، کتابی منتشر کرد به نام «خاطرات ابوالقاسم لاهوتی» که محتوای آن، خیانتهای پیدرپی حزب توده به آرمانهای ملی است. این خیانتها از زبان روزنامهنگار و نویسنده پناهنده به شوروی، ابوالقاسم لاهوتی روایت میشود که خود عضو حزب توده بوده است. مؤلفان «خاطرات لاهوتی» کتابی دیگر نیز منتشر و به حزب توده منسوب کردند به نام «نگهبانان سحر و افسون» تا میان جامعه ی دینی و ماركسیستهای مبارز اختلاف افكنند. این کتاب، پر از ناسزاگویی و تمسخر دینداران است و خون هر مسلمانی را به جوش میآورد. در مقابل، کسانی هم بودند که مرگ هر نویسنده یا مبارزی را به گردن رژیم شاه میانداختند. آل احمد در آن سالها شایعه کرده بود که صمد بهرنگی را ساواک کشته است. او میدانست که بهرنگی در رود ارس غرق شده است؛ اما اعتقاد داشت که از هر راهی باید به ساواک ضربه زد. رضا براهنی نیز همین روش را داشت. كتاب «دخترم فرح» نیز جعلی و انتقام از خاندان سلطنت است.
🟥دروغهای معنوی به منشورات دینی نیز راه یافته است. حدود سی و پنج سال پیش، یکی از نویسندگان، کتابی نوشت درباره کرامات عالمان دینی. وی در پایان عمر به یکی از نزدیکانش گفته بود که برخی از این کرامات را خود به چشم دیده و برخی را ساخته است تا ایمان جوانها محکمتر شود. نویسنده ی دیگری در خارج از ایران، خشم مقدس خود را علیه اسرائیل، با افشای پروتکلهای بینالمللی صهیونیسم بروز داده و چندین مترجم در ایران، کتاب او را به فارسی برگرداندهاند؛ اما چنین پروتکلهایی وجود خارجی ندارد و اگر هم داشته باشد، در دسترس عموم نیست. کتاب «غروب آفتاب در اندلس» که پایه و بنیان بسیاری از تحلیلها درباره مواجهه ی غرب با مسلمانان شده است، از همین دست است. و نیر بسیاری از گفتارها در بسیاری از کتابها و سخنرانیها.
⬅️نه حزب توده، قابل دفاع است و نه سلطنت و نه صهیونیسم و نه استعمار؛ اما این روش رسواسازی و افشاگری یا تبلیغ، اگر در کوتاهمدت هم کارستان کند، در درازمدت رسوایی به بار میآورد.
🟥دروغهای معنوی، پروندهای بسیار پیچیده و پربرگ دارد؛ آنقدر که اشاره به برخی از آنها، باعث سوءتفاهم میشود و عدهای را افسرده یا خشمگین میکند. بیشتر مردم گمان میکنند که دروغها، انگیزه ی مادی دارند؛ اما واقعیت باورنکردنی برای اکثر مردم، این است که گاهی منشأ دروغ، آرمانطلبی و هدفپرستی گویندگان خیرخواه است، و تلختر از آن، این است که برخی از این دروغهای خیرخواهانه، پیامدهایی ناگوار برای ملتها داشته است.
#دروغ
#جعل
#خرافات
#جهل
🆔 @bange_nay110
💁 مشکلات دولت فعلی از زبان رئیس جمهور
پزشکیان:
طی این ماهها سعی کردهام که بسیاری از مشکلات را تا جای ممکن به مردم نگویم که نگران نشوند
🔹مشکلاتی که با آن دست و پنجه نرم میکنیم، ما ایجاد نکردهایم، اما به ما رسیده است.
🔹از همان روز اولی که کار را آغاز کردم، پرستارها اعتصاب کرده بودند، گندم کاران از دولت طلب داشتند، معلمها و بازنشستگان حقوق و دستمزد دریافت نکرده بودند و ۱۲۰۰ همت هم کسری بودجه داشتیم.
🔖 خبرگزاری رسا
#پزشکیان
#مشکلات_مردم
🆔 @bange_nay110
#توییت
ای حاکمان برای بیداری شما،
همین چند بیت حکیم فردوسی کفایت می کند؛ البته اگر قصد بیداری داشته باشید.
ز روز گذر کردن اندیشه کن پرستیدن دادگر پیشه کن
بترس از خدا و میازار کس ره رستگاری همین است و بس
کنون ای خردمند بیدار دل
مشو در گمان پای درکش ز گل
#محمد_حیدری_رنانی
#فردوسی
#مسئولین
#ظلم
🆔 @bange_nay110
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✊اعتراض و انتقاد مردم نسبت به حکومتِ امیرالمومنین علیه السلام
📽 بریده ای از سریال «عشق کوفی»
#امیر_المومنین
#حکومت
#انتقاد
#اعتراض
#عدالت
🆔 @bange_nay110
#توییت
محمد بحرِینیان پژوهشگر:
چین با ۳۲۰ میلیارد دلار ۲۲۰ میلیون شغل ایجاد کرد؛
ایران با ۲۹۸ میلیارد دلار فقط ۵.۷ میلیون شغل ایجاد
کرد.
آیا این آمار برای مسولین ما شرم آور نیست؟
جمعیت فقیر ما که در سال ۸۶،
۱۰ میلیون نفربوده.
الان هم فقر در سال ۱۴۰۰ رسیده است به بیش از
۲۵ میلیون نفر!!
🤔به قله رسیدیم؟
#محمد_حیدری_رنانی
#فقر
#سوء_مدیریت
🆔 @bange_nay110