🔴بانویی «صاحبة الحصاة» که لباس امام رضا کفنش شد.
حَبّابه کیست؟
نام این بانوى گرامى «حَبّابه»، کنیهاش «امّ النّدى»بود. نام پدرش «جعفر»، و جدّ اعلایش «والبة بن حارث بن ثعلبة بن دودان (ذودان) بن اسد بن خزیمه» است
♦️ماموریت خطیر حبابه صاحب الحصاة و شناساندن ائمه به مردم بوده است
وی یکی از سه زنی است که صاحبةالحَصاة (صاحب سنگریزه) نامیدهاند؛ طبق روایتی وی از امام علی علیه السلام نشانه امامت خواست. امام سنگ کوچکی از او طلب کرد و آن را با خاتم خود مهر زد که جای مُهر به صورت برجسته بر سنگ حک شد و حضرت توضیح داد که هر کس مدعی امامت شد اگر بر این کار توانا باشد امام مفترض الطاعه است، از آن پس حبابه آن سنگ را نزد یکایک ائمه تا امام رضا علیه السلام میبرد و آنان، آن را مهر میزدند.
♦️نگویید حبابه بگویید آیینه تجلی کرامات ائمه علیهم السلام
زندگی لبابه نشان میدهد حتی زیبایی های زنانه هم میتواند از ولایت پذیری و عبودیت متاثر میشود و جسم وزیبایی رفته در راه خدا قابل بازگشت است ،طوریکه زنان مدینه اورا به خاطر مرض پیسی تمسخر کردهاند.
امام صادق بعد از شفای حبابه فرموده اند: اعتقاد به امامت موجب قرب به خداست.
_شفا یافتن مرض بَرَص وی به دست امام حسین علیه السلام
_جوان شدن وی در ۱۱۳ سالگی با اشاره امام سجاد علیه السلام
_سیاه شدن موی سپید سرش با دعای امام باقرعلیه السلام
خدمات حبابه:
درک زندگی هشت امام و نقل حدیث از ائمه علیهم السلام
♦️ویژگیهای حبابه
درکنار ولایت مداریاش ، از عبادات زیاد او، امانتداری و صداقتش، تربیت دختری دانشمند و راوی حدیث نقل شده است.
♦️وفات حبابه
حبابه زمان امام علی علیه السلام تا امام رضا علیه السلام را درک کرده و نه ماه پس از دیدار با امام رضا علیه السلام درگذشته است. بعد از وفات حبابه والبیه، امام رضا علیه السلام لباس خود را کفن او کرد و بر او نماز گزارد. شیخ طوسی در کتاب الغیبة، عمر او را حدود دویست و سی سال ذکر کرده است.
⏪ زندگی حبابه ابعاد معنوی زنان شیعه را نشان میدهد، نشان میدهد زندگی دینی چه استعدادهای معنوی در انسان را شکوفا میکند که حتی جسم زنانه هم از آن متاثر میشود، حال اگر کسی خلاف این راه را برود، قطعا روح و جسم او از عوارض گناهان متاثر خواهد شد.
منابع:
۱_پورتال علوم انسانی
۲_کافه تاریخ
۳-ویکیشیعه
✍عالیه سادات
#بانوان_بهشتی
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
🧕@banovanebeheshti
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┄┄
هدایت شده از فصلنامه اقلیـــــــــما
✔️ پژوهشگاه مطالعات اسلامی جامعه الزهراء (پژوهشکده فقه و حقوق) و دفتر مطالعات جنسیت و جامعه (فصلنامه تخصصی اقلیما) برگزار میکنند:
#میزگرد تخصصی
🔻 «جایگاه عرف در مسأله حجاب
از منظر حکمرانی اجتهادی»
🔸 ارائهدهنده: آیت الله ملکزاده
🔸 دبیر علمی: دکتر زهرا راد
دوشنبه 3 مهر 1402، ساعت 9 تا 11
قم، پژوهشگاه مطالعات اسلامی جامعهالزهراء
📝 فصلنامه اقلیما
مجله تخصصی زن، جنسیت و جامعه
📗@Eqlima_Mag
بانوی تمدن ساز | زهرا راد
✔️ پژوهشگاه مطالعات اسلامی جامعه الزهراء (پژوهشکده فقه و حقوق) و دفتر مطالعات جنسیت و جامعه (فصلنامه
سوالاتی که در نشست امروز به آن پاسخ داده شد:
ا. تعریف مختار از عرف و نظریه حکمرانی اجتهادی
۲. جایگاه حجاب عرفی در فقه شیعه و نسبت آن با قانونگذاری جمهوری اسلامی کجاست؟
۳. اگر جامعه اسلامی در مورد حکم حجاب یا هر حرام دیگری، مقاومت داشته باشد، حاکم اسلامی در مقام سیاستگذاری چه باید بکند؟ آیا میتواند از حکم شرعی به خواست عرفی عقب نشینی کند؟ اگر خیر تکلیف چیست و اگر آری چگونه و با چه دلیلی میتواند چنین کند؟
۴. فقه شیعه چه ملاکی برای جرمانگاری یا تخلف انگاری، ارتکاب محرمات در محیط اجتماعی ارائه میدهد؟ آیا این ملاک میتواند عرفی باشد یا ادله فقهی خود متکفل آن خواهد بود؟
۵. مفهوم تبرج دقیقا چیست و نسبت این مفهوم با عرف جامعه چگونه توصیح داده میشود؟ آیا عرف جامعه میتواند در مفهوم تبرج تعییر ایجاد کند؟ تفاوت تبرج با جلب توجه در عرف چیست و ملاک آن کدام است؟
۵. آیا زینت در فقه شیعه میتواند، عرفی معنا شود؟ ملاک در زینت فقهی و نسبت آن با عرف چیست؟
🆔@banooytamaddonsaz
💢عاطفه زن؛ عنصر تمدنساز
✍زهرا راد
🔺ساختارهای مدرن با همه قدرت ما را فراگرفتهاند و انقلاب اسلامی با داعیه به پا داشتن حکومت صالحان در عصر غیبت امام خویش از دل این ساختارهاسربرافراشته و بنای ایجاد تغییرات اساسی در جهانبینی و سبک زندگی مردم این دوران را دارد.
▪️تقابل سهمگین تفکراسلامی با تمدن غربی در همه حوزهها اما مهمترین چالش این تغییر و انقلاب است. در این میان نقش و جایگاه زنان صرفنظر از مدل غربی و برجسته سازی آن، اهمیت ویژه در سبک زندگی مردم دارد. زن به عنوان زاینده و پرورش دهند نسلها میتواند منشأ تحولات اساسی در شیوه زندگی جاری مردم باشد.
🍀از منظر دینی حیات زن یک حیات عاطفی و احساسی است و نقش اصلی او در روابط انسانی پراکندن روح حیات و تلطیف فضای ارتباطی میان زن و مرد است. این نقش از آرامشگری در روابط همسری تا ترقیق و تعدیل دنیای عینی در روابط اجتماعی گسترده است. در واقع کارکرد عاطفی وجود زن تنها به محیط خانواده محدود نمی شود بلکه می تواند کارکرد اجتماعی و تمدنی داشته باشد.
به نظر می رسد برای استخراج الگوی جامع شخصیت زن مسلمان باید حیات عاطفی او را مرکز قرار داد و شخصیت او را در خانواده و جامعه وحتی تاریخ را با محوریت این ویژگی تبیین کرد تا این تبیین به محور ساخت وجه زنانه تمدن نوین اسلامی تبدیل گردد. قطعاً بازگشت به مأثورات و غور در معارف اهل بیت(ع) از ابعاد چنین شخصیتی پرده برداری می کند.
🌸پیامبر گرامی اسلام(ص) میفرمایند: «چه خوبند فرزندان دختر؛ اهل ملاطفت (عواطف)، کمککننده و یاریدهنده، انس گیرنده، با خیر و بابرکت و اهل پاکیزگی اند»؛ این روایت شریف ملاک تربیتی دخترانه را براساس ویژگی های تکوینی زنانه بدست می دهد تا براساس آن هم دختران را بر فطرت خویش پرورش دهیم و هم توقع دریافت چنین رفتارهایی را از آنان داشته باشیم . این مدل تربیتی دقیقاً در مقابل مدل غربی "زن مردواره" قرار می گیرد، که از زنان موفق رفتارهای مردانه طلب می کند.
🆔@banooytamaddonsaz
💢سرخپوست؛ احیای زنانگی در سینما
✍زهرا راد
▪️رسانه های داخلی در یک نگاه کلی کمتر توانستند بازنمایی درست و مطلوبی از زن مسلمان در عصر مدرن بدست دهند و به اشکال مختلف در دام الگوهای غربی گرفتار شدند. گاهی دریک ترکیب نامتوازن از زن ایرانی با پوشش اسلامی و رفتاری مردواره تصویری ناهنجار و غیرمتناسب با مؤلفه های اسلامی ارائه کردند یا زن را در قامت موجودی ضعیف و منفعل به نمایش درآوردند و در نهایت او را در حد و اندازه ابژه جنسی تنزل دادند.
▫️فیلم سینمایی "سرخ پوست" به کارگردانی و نویسندگی نیما جاویدی، از منظر نگاه به زن تا حد قابل توجهی به الگوی تکوینی زن در سینما نزدیک شده است.
▪️داستان این فیلم در سال 1346 و در زندانی در جنوب کشور روایت می شود که در حال تخلیه برای توسعه باند فرودگاه است. همزمان رئیس زندان هم در وضعیت ارتقاء درجه و ترفیع پست به ریاست شهربانی است. در این میان یکی از زندانی ها که به خاطر حفظ زمین خود در روستا با ارباب درگیر شده و با دسیسه او متهم به قتل و زندانی شده است، به اعدام محکوم می شود ولی در حین تخلیه زندان ناپدید می شود و رییس زندان برای حفظ جایگاه خود و جلوگیری از تنزل مقام در تلاش برای یافتن اوست. مددکار زندانی، زنی به نام سوسن کریمی است که برای اثبات بی گناهی و نجات جان او تلاش می کند.
🌸"سوسن کریمی" زنی است که با وجود لطیف خود، در کمال وقار و متانت، بدون خارج شدن از چارچوب های کاری در بدو ورود به زندان، در پی رهایی مددجوی خود است، که به اعتقاد او مستحق اعدام نیست. گویی وجود پر از عطوفت او، زندان مرده و تاریک داستان را زنده می کند . کاراکتر او طوری طراحی شده که براساس مأموریت تکوینی اش در راستای کمک و یاری به انسان ها به وظیفه اجتماعی خود عمل کند.
▪️گرچه داستان در سال های حکومت طاغوت جریان دارد و زن قصه ما از حجاب اسلامی برخوردار نیست ولی رفتارش از جاذبه های جنسی برای جلب رئیس زندان حتی برای رسیدن به هدف انسانی اش خالی است؛ این یعنی او "ابژه" تعریف نمی شود و برای خود ارزش و کرامت انسانی قائل است. او سعی دارد با آنچه خداوند در درونش به ودیعه نهاده، شدت و حدت وجودی رئیس را برای یافتن زندانی و تحویلش، تلطیف کند.
▫️علاقه رئیس زندان به او نیز نمی تواند نقطه تاریکی برای این شخصیت باشد؛ چراکه طبیعت سرگردان و خشن مرد ناخواسته مجذوب طبیعت آرامشگر و لطیف زن می شود و آن چه میان این دو رد و بدل می شود چیزی بیش از یک خواستگای کنایه آمیز از جانب یک مرد و یک قبول در لفافه از سوی یک زن نیست. در ادامه اما رئیس به راحتی علاقه را برای وظیفه و منافع کاری به حال تعلیق در می آورد. کش و قوس های داستان اما در نهایت پیروزی عواطف زنانه در دفاع از حق و عدل در مقابل عقل گرایی غیرعادلانه مرد، پایان داستان را رقم می زند و البته نگاهی که نوید عشقی ماندگار میان آندو را می دهد.
▫️برخلاف آنچه جریان های فمینیستی داخل و خارج به عنوان حقوق زنان در سایه برابری، ترویج می کنند، نقش های اجتماعی زنان باید در راستای طبیعت الهی آنان و حول محور حیات عاطفیشان تعریف شود و بازنمایی های رسانه ای هم باید از این الگو تبعیت کند. در واقع تئوری "عدالت لزوماً به معنای برابری نیست"، به عنوان تئوری انقلاب اسلامی در حوزه زنان باید به شکل عینی در قالب نقش های کارآمد و متناسب با نیازهای جامعه دینی که در میانهای از سنت و مدرنیسم به حیات خویش ادامه می دهد، معرفی شود.
✅ظهور زن در نقش هایی چون مددکاری، پرستاری، آموزش و تعلیم و تربیت و خدمات عام المنفعه و هر آنچه با دمیدن روح زندگی در جامعه سازگار است ، به جای تأکید بر مشاغل سخت و طاقت فرسا می تواند هم سلامت جامعه و هم سلامت خود زنان را تأمین کند وصرف نظر از زنان نخبه و نیازمندیهای جامعه به این گروه از زنان برای رفع حوایج جامعه اسلامی، برای هدایت توده زنان جامعه، هدفی مطلوب و مشروع است.
🆔@banooytamaddonsaz
هدایت شده از دختر حوّا |
📢 مرحوم خانم دباغ؛ نمایانگر حقیقتِ گرایشِ زن در جامعه اسلامی
✏️ رهبر انقلاب: مرحوم خانم مرضیهی دبّاغ... یکی از کسانی است که میتواند نمایشگرِ حقیقتِ گرایشِ زن در جامعهی اسلامی باشد... حالا مبارزات قبل از انقلاب این خانم و کتک و شکنجه و زندان و تأثیراتی که در زندان روی همسلّولیهای خودش و همزندانیهای خودش میگذارد، اینها یک طرف، بعد، رفتن به مناطق مبارزاتی منطقه و مثل یک چریک فعّالیّت کردن و بعد، رفتن به پاریس در خدمت امام و بعد، آمدن در عرصهی واقعی و ملموس انقلاب و در یک طیف عظیمی از فعّالیّتها حضورِ فعّال داشتن... همین یک مورد میتواند مضمون و محتوای چندین کارِ هنریِ فعّال باشد؛ یعنی تصویر زن در نظام اسلامی.
✏️ بخشی از بیانات رهبر انقلاب در دیدار دستاندرکاران برگزاری دومین کنگره ملی بزرگداشت شهدای استان همدان. ۱۴۰۲/۷/۵
🖼 #سخن_نگاشت
❤️ @khamenei_reyhaneh
هدایت شده از مطالعات اسلامی زنان
9.44M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
زن شجاع تمدن ساز فرقی نمیکند بزرگ باشد یا کوچک ...مهم این است که دانا به شرایط زمان خودش صحبت میکند.
https://eitaa.com/women92
لطفا کانال مطالعات اسلامی زنان را به دوستان خود معرفی کنید.
#مطالعات_اسلامی_زنان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
زن فلسطینی؛ زن انقلاب اسلامی
✍زهرا راد
زن انقلاب اسلامی، در کلان الگوی رهبری معظم، که الگوی سوم خوانده میشود، زن نه شرقی ، نه غربی است. این زن به هیچ محدوده جغرافیایی تعلق ندارد و با آرمانهای انقلاب اسلامی بازشناسی میشود.
این زن در تعریف مقام معظم رهبری؛ "عفیف، شریف و در متن و مرکز" توصیف میشود. نه در ستیز با مردان شناخته میشود و نه طفیلی وجود آنان است.
زن فلسطینی ابرز مصادیق زن انقلابی است که با عفت و شرافت در متن و مرکز میدان مبارزه ، قیام لله کرده و برای دفاع از مام وطن و هویت دینی و اسلامیش مبارزه میکند.
زن فلسطینی با تمام قوا، در جنگ تمدنی حضور یافته و قصد دارد معادلات جهانی را به نفع گفتمان انقلاب اسلامی و جبهه مقاومت تغییر دهد و جنگ تمدنی را با پیروزی اسلام خاتمه دهد.
🆔@banooytamaddonsaz
هدایت شده از مدرسه تاریخاندیشی قصص
🔰 صفیّه
🔷 در این وانفسای زجر و مویه!
من از خودم میپرسم چرا تا به حال برایتان از حماسهی صفیه علیه یهود نگفتهام؟
صفیه بنت عبدالمطلب. همخون علی و جعفر. عِدْلِ زنانهی حمزهی سیدالشهدا. عمهی پیامبر عزیز!
🔶 در جنگ خندق وقتی هر مرد و نوجوانمردی رفته بود پشت خندق و ایستاده بود در سنگر، تا پای تاختوتازِ اسبهای تازیِ مشرکان عرب را لنگ کند؛ پیامبر تمام زنان و بچههای شهر را در پناهگاهی گرد آورده بود.
یهودیان بنیقریظه هرچند ابتدا در آستانهی یک خیانت بزرگ، دوبهشک مانده بودند، اما بالاخره عزمشان جزم شد تا از درون تازهشهر نبی، سینهی سپاه محمد را بشکافند و دستها را به بیعت با طاغوت بسایند. (نساء/۵۱)
🔷 سپس نامردان یهودی پرسههایی را حوالی پناهگاه زنان و کودکان آغاز کردند. سیاستی همیشگی برای تشدید رعب در پشت جبههها. در میان زنان مدینه، صفیه این وضعیت را تاب نیاورد. یکی از آن یهودیان را که در پی آزار و لطمه آمده بود، گرفت و کشت.. و شد اولین زن مسلمانی که یک پیام واضح به خط اول نبرد فرستاد: ای مردان مسلمان! بایستید و پایمردی کنید و از جانب پناهگاه بیمی بر خود روا مدارید... صفیهها هستند!
🆔 @Qasas_school