#سوال
چرا روحانیون برای تبلیغ دین خدا حقوق میگیرند
مگر پیامبران وامامان ازمردم حقوق میگرفتند
شغل دیگری داشتند مثل چوپانی،باغبانی و...
چرا روحانیون به شغل دیگری مشغول نمیشوند برای امرارمعاش؟
👆یکنفراینو دائم از گروه میپرسه وهیچ جور قانع نمیشه
بیزحمت پاسخ دهید
هدایت شده از جان من و سید علی💕
سلام و احترام
#پاسخ 👇⬇️
🔹این تصور که روحانیت وعلمای دینی در لباس دین مال مردم را می خورند، حقوق های هنگفت دارند صحیح نیست.❌❌
هرگز نباید یه تعداد جزئی و قلیلی که در لباس روحانیت با ترک فعلهای خود و عده ای دیگر را که با تکیه بر صندلی مدیریتی خود حقی را از بنده ای زایل کردند را به کل تعمیم دهیم ❌❌
این اشتباهی محض متاسفانه از برخی مردم است .
و چه روحانیون مظلوم و دلسوزی که ناشی از همین تفکر غلط از انحراف اذهان مورد هجوم فیزیکی و بدترین اهانتها قرار گرفتند .
🔹اولا با کمی تحقیق متوجه می شویم که شهریه یا حقوقی که طلاب ماهانه دریافت می کنند از پایه حقوق کارگران نیز پایین تر است. شاید در این بین متأسفانه کسانی باشند که از احترام و اعتماد مردم به روحانیت، سوءاستفاده کنند اما
این قابل تعمیم به همه نیست.
🔸همان طور که می دانیم بسیاری از علمای بزرگ مانند آیت الله بهجت، آقا مجتبی تهرانی و… تا آخر عمر با همین مبالغ ناچیز زندگی کردند.
🔸👈 ثانیاً ممکن است عده ای از طلاب و روحانیان مجبور باشند برای گذران زندگی مشغول کارهای مختلف شوند و از راه حلال، توان مالی خود را بالا ببرند که باز هم ایرادی بر آنها وارد نیست.
🔻⬅️ البته یادمان نرود که همین عمامه به سرها بودند که در طول تاریخ بزرگترین اتفاقات را رقم زدند و در بسیاری از موقعیت ها دست اجانب را از کشور کوتاه کردند و به داد مردم رسیدند. مانند فتوای مشهور آیت الله شیرازی و یا انقلاب بزرگ ایران به رهبری امام خمینی (ره).
🔹 تاریخ اسلام نشان میدهد که اغلب دانشمندان بزرگ علمی (در پزشکی، شیمی ، فیزیک، ریاضی وهندسه ، نجوم ،…) کشورهای اسلامی علی الخصوص ایران ، فقیه و از علمای سرشناس اسلام بوده اند مثل ، ابوعلی سینا، ابوریحان بیرونی، جابربن حیان،خواجه نصیرالدین طوسی ، خوارزمی و….
بنابراین جهش علمی ایران مدیون این بزرگان اسلام بوده است.
ﺩﺭﺍﻳﻦ ﺟﺎ ﺍﻳﻦ ﺳﻮﺍﻝ ﺭﺍ ﻣﻄﺮﺡ ﻣﻲ ﻛﻨﻴﻢ ﻛﻪ ﺭﻭﺣﺎﻧﻴﺖ - ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﻭﻇﺎﻳﻔﻲ ﻛﻪ ﺩﺍﺭﻧﺪ - ﻧﺒﺎﻳﺪ ﺗﺎﻣﻴﻦ ﺷﻮﺩ⁉️
ﭼﻪ ﻃﻮﺭ ﻳﻚ ﻣﻬﻨﺪﺱ ﻭﺩﻛﺘﺮ… ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﺗﺤﺼﻴﻞ ﺣﻘﻮﻕ ﻫﺎﻱ ﻛﺬﺍﺋﻲ ﻣﻲ ﮔﻴﺮﻧﺪ، ﺍﻣﺎ ﺭﻭﺣﺎﻧﻴﺖ ﻛﻪ ﺭﺳﺎﻟﺖ ﻫﺪﺍﻳﺖ ﻣﺮﺩﻡ ﺭﺍ ﺑﺮ ﻋﻬﺪﻩ ﺩﺍﺭﻧﺪ، ﻧﺒﺎﻳﺪ ﺩﺭﺍﻣﺪﺩﺍﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﻨﺪ ⁉️
🔸⬅️ ﺑﻪ ﻋﺒﺎﺭﺕ ﺩﻳﮕﺮ ﺭﻭﺣﺎﻧﻴﺖ ﺑﺮﺍﻱ ﺍﻧﺠﺎﻡ ﻭﻇﺎﻳﻒ ﺍﻟﻬﻲ ﻧﻴﺎﺯ ﺑﻪ ﺩﺭﺁﻣﺪ ﺩﺍﺭﺩ، ﻭ ﺭﻭﺣﺎﻧﻴﺖ ﺍﺯ ﺩﻭﻟﺖ ﺣﻘﻮﻕ ﻧﻤﻲ ﮔﻴﺮﻧﺪ، ﺑﻠﻜﻪ ﻃﻼﺏ ﺍﺯ ﻭﺟﻮﻫﺎﺕ ﺷﺮﻋﻴﻪ، ﻧﻈﻴﺮ ﺧﻤﺲ، ﺳﻬﻢ ﻭ ﺗﺒﺮﻋﺎﺕ ﻛﻪ ﺑﺮﺍﻱ ﺁﻣﻮﺯﺵ ﺗﻌﺎﻟﻴﻢ ﺍﺳﻼﻣﻲ ﻭ ﺗﺒﻠﻴﻎ ﺁﻥ ﺍﺳﺖ ﺗﺎﻣﻴﻦ ﻣﻲ ﺷﻮﻧﺪ.
نکته ی دیگر اینکه:⬇️
🔻ﺭﻭﺣﺎﻧﻴﻮﻥ ﻧﻪ ﺍﺯ ﺩﻳﻦ ﺧﻮﺩ بلﻛﻪ ﺍﺯ ﺗﻮﺍﻧﺎﻳﻲ ﻫﺎﻱ ﻋﻠﻤﻲ،ﻫﻨﺮﻱ ﻭ ﻓﺮﺩﻱ ﺍﺭﺗﺰﺍﻕ ﻣﻲ ﻛﻨﻨﺪ ﻣﺜﻼ ﻳﻚ ﺭﻭﺣﺎﻧﻲ ﺍﺯ ﻃﺮﻳﻖ ﺗﺪﺭﻳﺲ ، ﺧﻄﺎﺑﻪ ﻭ ﺳﺨﻨﻮﺭﻱ ﺯﻧﺪﮔﻲ ﺧﻮﻳﺶ ﺭﺍ ﺗﺎﻣﻴﻦ ﻣﻲ ﻛﻨﺪ. ﻛﻪ ﺍﻳﻦ ﻫﺎ ﻫﻤﻪ ﻫﻨﺮ ﻭ ﻳﻚ ﻧﻮﻉ ﺗﺨﺼﺺ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺧﻴﻠﻲ ﻫﺎ، ﺍﻳﻦ ﺗﻮﺍﻧﺎﺋﻲ ﻫﺎ ﺭﺍ ﻧﺪﺍﺭﻧﺪ.
🔸ﺩﺭ ﻭﺍﻗﻊ ﺍﻳﻦ ﺍﻣﺮ ﻫﻤﺎﻧﻨﺪ ﻫﻤﻪ ﻣﺸﺎﻏﻞ ﺩﻳﮕﺮ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﻓﺮﺩ ﺍﺯ ﺗﻮﺍﻧﻤﻨﺪﻱ ﻫﺎﻱ ﺧﻮﺩ ﺩﺭ ﺟﻬﺖ ﺭﻓﻊ ﻧﻴﺎﺯﻫﺎﻱ ﺧﻮﺩ ﺑﻬﺮﻩ ﻣﻲ ﺑﺮﺩ، ﻭ ﺍﻳﻦ ﻣﺴﺎﻟﻪ ﻧﻪ ﻣﻨﻊ ﻋﻘﻠﻲ ﺩﺍﺭﺩ ﻭ ﻧﻪ ﺷﺮﻋﻲ، ﺯﻳﺮﺍ ﺁﻧﭽﻪ ﺍﺯ ﻧﻈﺮ ﺷﺮﻉ ﺻﺤﻴﺢ ﻧﻴﺴﺖ ﭘﻮﻝ ﮔﺮﻓﺘﻦ ﺩﺭ ﻗﺒﺎﻝ ﺗﻌﻠﻴﻢ ﻭﺍﺟﺒﺎﺕ ﺍﺳﺖ ﻭ ﺭﻭﺣﺎﻧﻴﻮﻥ ﻣﻌﻤﻮﻻ ﺑﻪ ﺍﻳﻦ ﺍﻣﺮ ﺗﻮﺟﻪ ﺩﺍﺭﻧﺪ ﻛﻪ ﺩﺭﻗﺒﺎﻝ ﺗﻌﻠﻴﻢ ﻭﺍﺟﺒﺎﺕ ﺩﻳﻨﻲ ﭘﻮﻟﻲ ﺩﺭﻳﺎﻓﺖ ﻧﻜﻨﻨﺪ.
🔸👈چه بسیار روحانیون و علمای بزرگی بودند و هستند که علاوه بر وظیفه ی روحانیت خودشان ، در حرفه ای گوناگون (استاددانشگاه،نویسندگی،مقاله نویسی،کشاورزی و…)مشغول کار و فعالیت هستند.
#جهادتبیین
ابرگروه( براهین )پاسخگویی به شبهاتمذهبی وسیاسی روز در ایتا👇
http://eitaa.com/joinchat/925368339Ca1732dd521
کانال《 براهین 》👈 @barahin
💠🔶💠"ادامه پاسخ به شبهات دانش آموزی 👇⬇️⬇️
🔻🔹#شبهات_دانش_آموزی⛔️
#شبهه⛔️
چرا در مدرسهٔ دخترانهای که همه دختر هستند باید مقنعه و حجاب داشته باشیم⁉️
#پاسخ⬇️👇
🔹اول: در مدرسهٔ دخترانه درست است محیط دخترانه است و رعایت نکردن حجاب از لحاظ شرعی اشکالی ندارد؛ ولی قانون کشور و مدرسه رعایتکردن حجاب است پس باید رعایت شود هر چند محیط دخترانه باشد.
🔻 دوم: علاوه بر قانون بهخاطر نظم و انضباط مدرسه دختران باید لباس یکشکل و شبیه به هم بپوشند و نمیشود هر کسی هر طوری دوست دارد لباس بپوشد.
🔸 سوم: شاید در مدرسه شخص نامحرمی باشد مثل؛ معلم آقا یا خدمتکار آقا یا اینکه اولیای دانشآموزان برای کار خاصی به مدرسه بیایند، نمیشود که هر روز پشت بلندگو اعلام کنند که اولیای دانشآموز داخل مدرسه هست حجابتان را رعایت کنید.
🔻 چهارم: یا اینکه از اداره بازرس یا کارشناسی برای بازدید به مدرسه بیاید.
🔸 پنجم: یا اینکه مدرسه در جایی باشد که همسایگان به محیط مدرسه دید داشته باشند و دانشآموزان را داخل مدرسه ببینند.
🔹 ششم: یا خدایی ناخواسته اتفاقی در مدرسه بیفتد و بخواهند فیلم دوربینهای مدرسه را بررسی کنند یا در فضای عمومی برای مردم انتشار دهند تا واقعیت را دشمنان طوری دیگر نشان ندهند مثل جریان مسمومیت دختران در مدرسه.
لینک مطلب:
http://alirezaazarpeykan.blogfa.com/post/147
#دانش_آموزی
#حجاب_مدرسه_دخترانه
#شبهه⛔️
در قیامت با انسانهای دوجنسیتی چگونه برخورد میشود⁉️
اول: زن و مرد تا نامحرم هستند چگونه با هم رفتار میکنند؟!
#پاسخ ⬇️👇
🔹 تا زمانی که نامحرم هستند باید حدود شرعی را رعایت کنند؛ ولی همین که ازدواج میکنند رعایت حدود لازم نیست و هر طوری دوست داشته باشند با هم رفتار میکنند.
🔻 دوم: انسانهای دوجنسیتی هر کدام از جنسهای آنها غالب باشد باید طبق احکام آن عمل کنند؛ یعنی اگر جنس مرد بودنش غالب است باید احکام مردان را رعایت کنند اگر جنس زن بودنش غالب باشد باید احکام زنان را رعایت کنند.
🔸 سوم: اگر جنسیت آنها طوری باشد که جنس غالب آنها مشخص نباشد، که مرد بودنش بیشتر است یا زن بودنش بیشتر است باید تمام آنچه که زن با مرد نامحرم باید رعایت کند را رعایت کنند. مثل دستدادن و نگاهکردن و...
🔹 چهارم: اما بحث برخورد با آنها در قیامت هم طبق رعایت آنها در دنیاست و میزان حال افراد است و در هر زمانی که غالب جنسیت آنها هر چیزی بوده است و طبق احکام آن جنسیت عمل کرده باشند اعمالشان از آنها پذیرفته میشود؛
🔸⬅️ یعنی اگر کسی قبلاً جنسیت غالبش مرد بوده و احکام مردان را رعایت کرده باشد از او پذیرفته میشود. و اگر تغییر جنسیت داد و تبدیل به زن شد باید احکام زنان را رعایت کند و طبق احکام زنان اعمال او را محاسبه میکنند.
🔻 پنجم: حتی اگر مردی نمیدانسته جنسیت واقعی او زن است و اعمالش را طبق احکام مردان انجام داده است و بعدا مشخص شده که جنسیت واقعی او زن است باید فعلا به وظایف زن بودن عمل کند. و چون نسبت به گذشته اطّلاعى نداشته، گناهى مرتكب نشده است.[1]
منابع:
[1]ـ پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله مکارم شیرازی.
لینک مطلب:
http://alirezaazarpeykan.blogfa.com/post/146
#دانش_آموزی
#قیامت_دوجنسیتی
#شبهه_دانش_آموزی⛔️
چرا مردم نامه داخل چاه جمکران میاندازند مگر امامزمان عج داخل آن چاه است⁉️
#پاسخی_دیگر 👇⬇️
✅🌴 اول: بنا بر روایات اهلبیت علیهمالسلام اصل نوشتن نامه برای برآورده شدن حاجات و انداختن آن در آب جاری یا چاه آب یا رودخانه و... شرعی و درست است.
🔻 امام صادق علیهالسلام فرمودند: «ثم تطوي الرقعة و تجعلها في بندقة طين ثم اطرحها في ماء جار أو في بئر فإنه سبحانه يفرج عنك؛ نامه را میپیچی و در میان گل قرار میدهی و در آب جاری یا چاه میاندازی، همانا خدای سبحان گشایشی حاصل میفرماید». [1]
🔸 یا در روایت دیگری آمده است: «ارمها فی النهر أو البئر أو الغدیر تقضى حاجتک إن شاء الله تعالى؛ نامه را در رودخانه یا در چاه و یا چشمهای میاندازی خداوند انشاءالله حاجت شما را برآورده میکند». [2]
بنابراین برای گرفتن حاجت، نوشتن نامه و انداختن آن در چاه یا رودخانه مشکلی ندارد.
🔹 دوم: اما اینکه نامه را باید فقط در چاه جمکران انداخت درست نیست؛ چون در هر آب رودخانه یا چاهی میتوان نامه انداخت و اینکه چاه جمکران چاهی باشد که امام زمان عج فقط آنجا سر بزند یا به دستور امام زمان عج آن چاه حفر شده باشد، درست نیست.
🔸 سوم: وقتی انسان در مسجد جمکران است چون یک مکان معنوی است و منتسب به امام زمان عج است بیشتر حس و حال معنوی به او دست میدهد و دل و قلبش را بهتر با خدا یکی میکند به این خاطر بهتر میتواند با خدا و امام زمان عج صحبت کند. و معمولا روی نامه انسان راحتتر حرف دلش را میزند به این خاطر متولیان و خادمین مسجد آن چاه را آنجا حفر کردند تا مردم درخواستهای خود را برای امام زمان عج بنویسند و داخل چاه بیندازند.
🔻 چهارم: هر چند وقت یکبار نامههایی که داخل چاه جمکران میاندازند را خادمین آن جمعآوری میکنند.
🔸 پنجم: خود متولیان مسجد جمکران با زدن بنر و اطلاعیه در نزدیکی آن چاه به مردم اعلام کردند که این چاه قداست خاصی ندارد و مردم میتوانند نامههای خود را در داخل هر چاه آب یا رودخانهای بیندازند.
🔹 ششم: نکته دیگری که شاید کمتر به آن توجه شود این است که وقتی کسی نامهای برایخدا یا برای امامزمان عج مینویسد و آن را میپیچد و داخل چاه آب یا رودخانه میاندازد امکان دارد خدا کسی را مأمور کند تا نامه را بگیرد و او مشکل طرف را برطرف کند همانطور که این اتفاق افتاده و کسی در حرم امام رضا علیهالسلام نامه انداخته و خادمین نامه را خواندند و رفتند مشکل طرف را حل کردند.
منابع:
[1] ـ مسند الإمام الصادق أبي عبد الله جعفر بن محمد(ع)، عزيز الله عطاردي، ج 8، ص 370.
[2]ـ بحارالانوار، مجلسی، ج 102، ص 235.
لینک مطلب:
http://alirezaazarpeykan.blogfa.com/post/148
#دانش_آموزی
#نامه_چاه_جمکران
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#شبهه
🔻و باز هم مغالطات جناب حقوقدان ...
محسن برهانی و اینبار زیر سوال بردن قدرت و دایره انجام فعل پلیس و حافظان امنیت و اخلاق ....
سلام و احترام.
❌️آن نیروی انتظامی که گوینده از آن میگوید، در هیچ قانون و هیچ کشوری وجود ندارد.
با همین ادبیات غیر منطق و با هدف انتفاع حزبی، پلیس را به جایی کشانده اید که حتی نتواند از جان خود دفاع کند.
طیف شما وقتی در راس قدرت بود، قدرت را از پلیس گرفت و به دشمنان و جریان نفاق تسلیم کرد.
برای اطلاع مردم شریف؛⬇️
⬅️ نیروی انتظامی برابر وظیفه ی ذاتی اش، بخشی دارد به نام پیشگیری از وقوع جرم و...
در این بخش، هم هدایت و تذکر میدانی هست و هم مکلف است تا در آموزش های مرتبط برای مجرمین و یا جلوگیری از شدت جرم، کلاس های آگاهسازی تشکیل دهد.
⛔️مردم شریف مراقب حیله های این جریان گمراه باشند چون خطر شان از استکبار بیشتر است.
❌️درست است که نزدیک انتخابات شده ایم و وجود شما به نقاهت فکری رفته است اما ملت فهیم دیگر به شما اعتماد نخواهد کرد گرچه پرچم شما نام اعتماد بر خود حک کرده است ولکن این نماد نیرنگ را کاملا همه شناخته اند.
#یــازیــنــب
الاقل...محسن خاکزاد
#جهاد_تبیین
http://eitaa.com/joinchat/925368339Ca1732dd521
#شبهه
چرا موتورسواری در خیابان برای زنان ممنوعه و براشون گواهینامه صادر نمیشه مگه زمان امام علی زنان شتر ویا اسب سوار نمیشدن؟موتور هم مثل همونه پیشرفتش
سلام و احترام
#پاسخ 🔻⬇️
🔹یقینا ضوابط و قوانین تعریف شده به تمامی عرصه های زندگی انسان ها نپرداخته و اساسا چنین انتظاری نیز منطقی به نظر نمی رسد.
بخش قابل توجهی از افعال و اعمال،رفتار و کردارهای روز مره افراد و گروه های اجتماعی مبتنی بر ارزش ها،فرهنگ و سنت های پذیرفته شده ای است که قانون در خصوص آن نظری نداشته و ندارد.
🔹به عنوان مثال،دراز کردن پا در مقابل بزرگان و پیشکسوتان از حیث قانونی،نه تخلف به شمار می رود و نه جرم،اما فرهنگ و ارزش های اجتماعی ایجاب می کند تا ملاحظات اخلاقی لازم در این خصوص رعایت شود.
🔻⬅️ موتور سواری بانوان،خوب یا بد،منطقی یا غیر منطقی،امری مرسوم در جامعه نبوده و طبیعتا مبادرت ورزیدن به چنین اقدامی باعث جلب توجه و حساسیت هایی خواهد شد که بصورت بالقوه می تواند مستعد بروز اعمال و رفتارهای هنجار شکنانه ای در پی انجام چنین فعلی باشد.
🔸ممکن است،برخی به این موضوع نقد وارد کنند،که آنچنان که یک زن یا دختر در پشت راکب موتورسیکلت می نشیند،می تواند خود نیز به عنوان راکب خودرو از این وسیله نقلیه استفاده کند.
🔹واقعیت این است که عرف حاکم بر جامعه،چنین امری را حداقل تاکنون نپذیرفته و بدون تردید نمی توان چنین رفتارهایی را عادی تصور کرد و یا انتظار داشت جامعه هیچ واکنشی به چنین موضوعات و یا افعالی نشان ندهد.
🔻فارغ از این موضوع که اساسا نباید افکار عمومی و جامعه و حداقل بخشی از آن موتورسواری زنان و دختران را به عنوان فعل و رفتاری غیر منتظره نگاه کند،اما واقعیت است که هنجارهای اجتماعی ما تاکنون این موضوع را هضم نکرده و طبیعتا آحاد جامعه موظف هستند نسبت به ارزش ها و حساسیت های اجتماعی و فرهنگی،احترام لازم را لحاظ کنند و چارچوب های موجود آن را بپذیرند.
#جهادتبیین
ابرگروه( براهین )پاسخگویی به شبهاتمذهبی وسیاسی روز در ایتا 👇
http://eitaa.com/joinchat/925368339Ca1732dd521
کانال《 براهین 》👈 @barahin
سلام و ادب
سوار اسب و شتر شدن زنان در گذشته با موتورسواری بانوان در زمان ما را نباید مقایسه کنید
اصلا قابل قیاس نیستند ❌
برخی برای خودنمایی و
خوشگذرانی ،برخی برای تقابل با قانون و عده اندکی از جامعه نسوان جهت رفع نیاز از این وسیله نقلیه استفاده میکنند
🔸 از طرفی اگر زنان در دوران صدر اسلام اسب سوار و شترسوار بودند حجاب مناسبی داشتند و شاید گاهی اوقات داخل یک محفظه یا کجاوه ای سوار می شدند و فساد خاصی نداشته، اما موتور سواری زنان در زمان ما همراه بی ححابی و فسادی خواهد بود که قابل قیاس نیست.
🔻اگر بعضی از احکام دین و قرآن برای برخی قانع کننده نبود، عقل می گوید تا زمانی که پی به دلیل آنها می برید احتیاط کنید و به آنها عمل کنید، نه اینکه هر کاری خواستید انجام بدهید، با این کار ممکن است خیلی دچار آسیب شوید و ضرر کنید.
🔸👈درست است که آزادی یک اصل مهم برای زندگی انسان است، ولی از این کلام زیبا نباید سوء استفاده کنیم، ما باید از قید و بند شیطان و هوای نفسمان آزاد ولی اسیر دستورات حکیمانه خداوند باشیم.
در پناه حق.
هدایت شده از منتظرالمهدی(عج)
.
📝 #پاسخ_مرتبط
✍️ موتور سواری و دوچرخهسواری برای زنان و دختران چه بعنوانِ راننده و چه بعنوانِ تَرک نشین، بخودیِ خود ممنوعیتِ شرعی ندارد. بحثِ قانونیاش را باید از یک حقوقدان سوال کنید و بنده اطلاع ندارم.
☝️موتور سواری بیش از آنکه ممنوعیتِ شرعی داشته باشد، ممنوعیتِ عُرفی دارد. یعنی ایرانیها خیلی موتور را برای خانمها نمیپسندند کما اینکه رنگِ صورتیِ پاستیلی را برای آقایان نمیپسندند.
➕ پس خاستگاهِ این ممنوعیت، شرع و دین نیست تا خدا و پیامبر، زیر سوال برود و گفته شود تغییر قوانین شرع با 20 سانتی متر تفاوت!! زنان در گذشته بر اسب و شُتر سوار میشدند و ممنوعیت بمعنای حرام بودن در این زمینه وجود نداشت.
👌آنچه شرع در این زمینه میتواند بگوید این است که نه تنها موتور سواری و دوچرخه سواری که هر چیزی که موجبِ جلب توجهِ مردان هوسران شود یا منجر به ترکِ حجاب شود، شرعاً مُجاز نیست. این حکمِ خدا برای حفظِ جایگاه و شخصیتِ زن است. اگر بانویی با حفظِ این دو مولفه میتواند دوچرخه و موتور براند، شرعاً مرتکبِ حرام نشده.
☝️نکتهی آخر اینکه در شبهاتِ اینچنینی طرّاحِ شُبهه یک مسئله که در اولویت قرار ندارد را بعنوانِ اولویتِ اوّل بانوان قلمداد. مثلا موتور سواریِ بانوان چه مشکلی از جامعه را حل میکند و مطالبهی چند تَن از زنانِ ما موتور سواری است؟! و مثلا اگر زنان موتور سوار شدند به چه قلهای رسیدهاند و کدام مشکلشان حلّ شده؟!
✍سیدمحمدمهدی صدری
#جهادگرتبیین
کانال براهین پاسخگویی به شبهات مذهبی وسیاسی روز
#سوال چرا روحانیون برای تبلیغ دین خدا حقوق میگیرند مگر پیامبران وامامان ازمردم حقوق میگرفتند شغل دی
#پاسخی_دیگر
🔻🔸🔻به سوال روحانیت و دریافت پول و کمک هزینه مالی هنگفت در مقابل تبلیغ دین و..👇⬇️⬇️
هدایت شده از منتظرالمهدی(عج)
#مرتبط
#پرسش❓
آیا اخذ وجه در قبال ترویج و تبلیغ دین جایز است؟ آیا برخی پول میگیرند درست است؟
#پاسخ
🔰– اخذ وجه در قبال ترویج و تبلیغ دین
حرام و طبق احادیث وارده و فتاوای مجتهدین و فقها ممنوع است. حتی بنا بر فتوای مقام معظم رهبری و نیز سایر مراجع محترم، امام جماعتی که در قبال گرفتن وجهی، امام جماعت جایی میشود محل اشکال بوده و نمازش دارای مشکل است. قضات، مؤذنها، معلمان قرآن، مبلغین دین و هر کس دیگری که کارش در واقع انجام یک واجب الهی (به ویژه واجبات کفایی، مثل غسل دادن یا کفن و دفن یک مسلمان) است نمیتواند در برابر کار، گرفتن مبلغ و حقوقی را طی کرده و تعییننماید.
✅اما اگر فرد برای تبلیغ دین یا هر عمل واجبی، تعیین مبلغ و دستمزد نکند اما متولی امر، خودش به فرد به صورت هبه و هدیه و حتی در جهت تأمین معاش او مزد و مبلغی دهد هیچ اشکالی ندارد. و البته طبق فتاوا و قوانین اگر وقت کسانی صرف تحقیقات، مطالعات، شناخت و شناساندن و نیز تبلیغ دین می گردد، بر متولیان است که از بیت المال امورش را متکفل گردند.
👌در سیره علمای بزرگ این بوده و برخی زندگیشان وقف انجام این گونه امور واجب بوده است، اما هیچگاه به نیت دریافت پول و درآمد به آن نگاه نمیکردند و برای کار خود از پیش تعیین مبلغ نمینمودند. و البته بسیاری از علمای بزرگ حتی شهریه طلبگی را نیز مصرف نمینمودند و زاهدانه و به سختی زندگی میکردند.
🔆در علمای معاصر نمونههای بسیاری وجود دارد که میتواند الگو باشد. به عنوان مثال، عالم، مجتهد و فقیه عالیقدر، شهید آیت الله دکتر بهشتی (ره)، هیچ گاه دوست نداشت از راه دین کسب معاش و گذران زندگی نماید و این مهم را مکرر به شاگردان خود نیز تعلیم داده و متذکر میگردید. وی ضمن طی مدارج عالی علوم حوزوی، به رغم غلبه ذهنیات متهجرانه، مدراج دانشگاهی را نیز در سطح دکترا طی نمود و شغل معلمی (که به فرموده حضرت امام (ره)، شغل انبیاست) اشتغال داشت.
✳️همین طور مرحوم علامه طباطبایی (ره) که مدتی مجبور شد تحصیل و تعلیم را کاهش دهد و به کشاورزی و امور دیگر بپردازد. و همین طور اغلب علمای مشهور معاصر میباشند که معیشت آنها از تألیف و انتشار کتب، تدریس، احیاناً مال الاجاره ملک پدری و موروثی و ... تأمین میگردد.
👇👇👇👇👇👇
هدایت شده از منتظرالمهدی(عج)
ملاحظه (مهم):👇
🔴هر گاه طرح سؤال یا شبههای از طریق برخی وبلاگها، سایتها و ... در اذهان عمومی کثرت مییابد، حتماً قصد و غرضی به غیر از خود سؤال، شبهه و پاسخ آن هدف قرار گرفته و تعقیب میشود. لذا عزیزان و کاربران گرامی (به ویژه جوانان)، ضمن آن که برای یافتن پاسخ سؤالات و شبهات خود مطالعه و تحقیق میکنند، آن اهداف را نیز در نظر داشته باشند.
🔻اخیراً در راستای ضد تبلیغ علیه روحانیون و مبلغین اسلام، جوّسازی گستردهای راه افتاده که «اگر پول میگیرند حرام است و اگر نمیگیرند، پس چگونه امرار معاش می کنند ...؟» و غرض اصلی ایجاد بدبینی نسبت به مبلغین اسلام است. چرا که همین بدبینی سبب پرهیز از رجوع و استقبال میگردد و به صورت ناخودآگاه نیز در انسان نوعی «مقاومت ادراکی» ایجاد مینماید که حرفشان مورد قبول واقع نگردد!
❗️گرامیان دقت نمایند که اولاً هیچ مجتهد یا فقیهی نمیگوید به من فلان مبلغ بپردازید تا احکام الهی را از منابع آن استخراج و بیان نمایم – هیچ عالمی نمیگوید پول دهید تا جواب سؤالتان را بدهم، هیچ امام جماعتی نمیگوید پول بدهید تا نماز بخوانم ...، و خلاصه کسی برای انجام امر واجب مطالبه کارمزد نمینماید.
🔅منتهی سخنرانی، تدریس، مداحی، تألیف و ... هیچ کدام امور واجب نیستند، امام جماعت نیز پولی برای اقامه نماز دریافت نمیکند و اگر مزدی به او داده میشود، جهت وقت و هزینهای است که برای رفت و آمد صرف مینماید. مضاف بر این که دریافت هبه و هدیه از سوی سایر اشخاص (مثل برگزار کننده یا صاحب مجلس) هیچ اشکالی ندارد.
❇️تدریس یا سخنرانی روحانیون و علما در دانشگاهها، سمینارها، کنفرانسها، میزگردها، برنامههای رسانه ملی، انجام کارشناسی و ...، درست مانند تدریس، سخنرانی، تحقیقات و کارشناسی سایر اساتید میباشد.
❌البته ممکن است که برخی «دین» خدا را وسیله امرار معاش خود کرده باشد و با نرخ گذاریهای کلان باعث ایجاد ذهنیّت سوء گردند که البته آنان ضد تبلیغشان بیش از تبلیغشان میباشد و معمولاً خیلی زود هم شناخته میشوند.
💢پس، کسی نمیتواند بگوید این مبلغ را بدهید تا قضاوت کنم، اما متولی که دادگستری است، میتواند جهت انجام وظایف محوله در ادارهی بخش قضای یک کشور، عدهای را استخدام نماید. پول گرفتن برای آموزش قرآن (به فتوای اغلب مراجع) مکروه و برای آموزش حمد و سورهای که در نمازهای واجب یومیه قرائت میشود حرام است، اما اشکالی ندارد که آموزش و پرورش، مؤسسه یا مرکزی، به عدهای کارمزد دهد تا به دیگران تجوید و صرف و نحو یاد دهند تا آنها بتوانند قرآن را درست و صحیح قرائت و تلاوت نمایند.
📚منبع ایکس شبهه
#جهادگرتبیین
#سوال
سلام از من این سوال رو پرسیدن نمیدونم چه جواب کاملی بدم ولی گفتم در قرآن بیان شده بترسید از روزی که شفاعت هم پذیرفته نیست.
سوال این است👇
آیا شفاعت یک نوع تبعیض و بی عدالتی است که یک عده به خاطر پارتی بازی از چنگال کیفر بگریزند⁉️
هدایت شده از محمد حسین
#پاسخ
🔹دانشمندان معاصر در توضیح این معنا می گوید: علت این که به وساطت شخص برای نجات گنه کار، شفاعت گفته می شود، این است که مقام و موقعیت شفاعت کننده و نیروی تاثیر او، با عوامل نجاتی که در وجود شفاعت شونده هست، ضمیمه و جفت می شوند و هر دو به کمک هم، موجب خلاصی شخص گنه کار می گردند .
✅این معنای شفاعت است که رسول اکرم (صلی الله علیه و آله) شفیع امیرالمؤمنین ( علیه السلام) و حضرت زهرا ( علیهاالسلام) می باشد و آن ها شفیع حسنین ( علیهماالسلام) و هر امامی شفیع امام دیگر و شفیع شاگردان و پیروان خویش است و در همین حساب است که حتی علما، از کسانی که مورد تعلیم و هدایت ایشان قرار گرفته اند، شفاعت می کنند .
🔹امام راحل (ره) نیز در این رابطه می فرماید: جلوه شفاعت شافعان در این عالم، هدایت آن هاست و در آن عالم، باطن هدایت، شفاعت است . تو از هدایت اگر بی بهره شدی، از شفاعت بی بهره ای . به هر اندازه هدایت شدی، شفاعت می شوی .
حدود شفاعت: خداوند وعده نفرموده است که هر گنه کاری را مشمول شفاعت قرار دهد . همچنین خصوصیت گناهی را که با شفاعت بخشوده می گردد، روشن نفرمود، بلکه در همه موارد به نحو اجمال و ایجاب جزئی سخن گفته است . چنین شفاعتی نه تنها سبب تجری معصیت کار نیست، بلکه امیدآور بوده و زمینه اصلاح امور و جبران گذشته تلخ را فراهم می سازد و همواره انسان را بین خوف و رجا نگاه می دارد; چرا که خدای رحمان، خدای قهار نیز هست.
🔹ازنکات فوق استفاده می گردد که بی عدالتی و تبعیض در دستگاه خداوند وجود ندارد; زیرا رحمت پروردگار عام است و نامحدود و هر کس از رحمت خدا محروم است، به علت کم ظرفیتی یا بی ظرفیتی خود اوست .
🔹بیان دیگر، شفاعت همانند داروست، دارو هیچ انسان عاقلی را تشویق به بیماری نمی کند، بلکه به تعبیر علامه طباطبایی: اگر کسی با اعتماد بر شفاعت و توبه و استغفار تن به گناه داد، احیانا گرفتار گناه مضاعف شده است; به ویژه با توجه به این که گاهی گناهی زمینه برای گناه دیگر می گردد .
👈ميان جوامع بشري جامعههايي را که قانون در آن دستخوش پارتي بازي است فاسد و منحط و فاقد عدالت ميشمريم ،
◀️چگونه ممکن است در دستگاه الهي معتقد به پارتي بازي شويم ؟ ! در هر جامعهاي که شفاعت هست عدالت نيست . تأثير عوامل سه گانه : " پول " و " پارتي " و " زور " در يک جامعه نشانه ناتواني و ضعف قانون است .
👈وقتي قانون ضعيف باشد طبعا نميتواند بر اقويا و زورمندان چيره گردد ، سطوت خود را فقط به ضعفا نشان ميدهد .
🔹 قانون ضعيف ، مجرمين ضعيف را به تله مياندازد و به پاي ميز مجازات ميکشاند ولي از تله انداختن زورمندان مجرم عاجز ميماند .
🔹قرآن ، مقررات الهي را قوانين نيرومند و قوي معرفي ميکند و تأثير " پول " و " پارتي " و " زور " را در محکمه عدل الهي نفي مينمايد .
◀️ شفاعت که به دلايل عقلي و نقلي مردود شناخته شده است اين است که گناهکار بتواند وسيلهاي برانگيزد و به توسط آن از نفوذ حکم الهي جلوگيري کند ، درست همان طوري که در پارتي بازيهاي اجتماعات منحط بشري تحقق دارد .
👈بسياري از عوام مردم ، شفاعت انبياء و ائمه ( عليهمالسلام ) را چنين ميپندارند ، ميپندارند که پيامبر اکرم صلي الله عليه و آله و سلم و اميرالمؤمنين ( ع ) و حضرت زهرا سلام الله عليها و ائمه معصومين عليهم السلام خصوصا امام حسين عليه السلام متنفذهايي هستند که در دستگاه خدا اعمال نفوذ ميکنند ، اراده خدا را تغيير ميدهند و قانون را نقض ميکنند .
#جهادتبیین
ابرگروه( براهین )پاسخگویی به شبهاتمذهبی وسیاسی روز در ایتا 👇
http://eitaa.com/joinchat/925368339Ca1732dd521
کانال《 براهین 》👈 @barahin
هدایت شده از منتظرالمهدی(عج)
#مرتبط
#پرسش ❓
آیا شفاعت نوعی «پارتی بازی» محسوب می شود؟
#پاسخ اجمالی👇
سلام علیکم
🔰 شفاعت در اسلام هست و از اصول مسلّم اسلام به شمار مى رود و هرکس که مختصر آشنایى با قرآن و احادیث اسلامى داشته باشد مى داند که نوید شفاعت، نسبت به افرادى که شایستگى شفاعت دارند، مطلبى است قطعى و آن چنان نیست که بتوان درباره آن شکّ و تردید به خود راه داد.
✅پیش از آن که درباره دلایل نقلى شفاعت به بحث و گفتگو بپردازیم لازم است پیرامون حقیقت شفاعت توضیحاتى بدهیم تا روشن شود که حقیقت شفاعت چیست و تفاوت آن با «پارتى بازى» چگونه مى باشد.
شفاعت در لغت به معناى «ضمیمه کردن چیزى به چیز دیگر و جفت نمودن آن» است و در اصطلاح مذهبى به معناى کمک کردن اولیاى خدا (پیامبران، امامان و مردم صالح و درستکار) براى نجات افرادى است که در طول زندگى مرتکب لغزش هایى شده اند.
🔷البتّه کمک به نجات افراد گنهکار دو صورت دارد: یک شکل آن به اصطلاح پارتى بازى و ظلم و ستم و تبعیض نارواست و شکل دیگر آن یک نوع درس تربیت، روزنه امید و وسیله تکامل مى باشد.
اگر افرادى که مورد شفاعت واقع مى شوند هیچ گونه شایستگى نداشته باشند، و در عین حال به آنها بدون جهت کمک شود و بر دیگران مقدّم گردند، این کار یک نوع تبعیض ناروا و تشویق مردم به گناه و تأمین دادن به آنها در برابر جنایات است.
🔹این همان شفاعت غلط و ناروایى است که باید گفت موجب جرأت جنایتکاران و گناهکاران مى گردد و امید به چنین شفاعتى سبب مى شود که افراد مجرم از انجام هیچ جنایتى کوتاهى نکنند، ولى مسلّماً هدف آیات، این نوع شفاعت نیست که عقل و خرد آن را محکوم مى کند.
🔆ولى اگر بعضى از گناهکاران به خاطر پیوندهاى معنوى که با خدا داشتند و به خاطر ارتباط ایمانى که با اولیاى پروردگار برقرار ساخته بودند مورد کمک شفیعان روز رستاخیز قرار گیرند، در این صورت نوید شفاعت نه تنها موجب تشویق و مستلزم تبعیض ناروا نیست، بلکه عین عدالت و وسیله تربیت و بازگشت افراد گنهکار از نیمه راه است.
✍توضیح این که: همان طور که قرآن مجید بیان مى کند، شفاعت اولیاى خدا منوط به اذن پروردگار جهان است و تا اجازه خدا نباشد هیچ کس نمى تواند شفاعت نماید، ناگفته پیداست که اذن خدا بى جهت و بدون حکمت نخواهد بود; در این صورت باید گفت اذن خدا شامل حال کسانى مى شود که براى عفو و اغماض شایستگى دارند و اگر در طول زندگى لغزش و گناهى داشتند به مرحله پرده درى و طغیان نرسیده و اگر رابطه خود را در بعضى از جهات ضعیف کرده اند، ولى بکلّى آن را از بین نبرده اند، چنین افرادى که پیوندهاى گوناگون خود را با حقّ و حقیقت نگسسته اند مشمول و شایسته شفاعت مى شوند.
✳️نوید شفاعت با این شرط خود هشدارى است به افرادى که گاهى مرتکب گناه مى شوند که به هوش باشند و هرچه زودتر از ادامه گناه باز گردند و همه پیوندها را پاره نکنند و پرده ها را ندرند و از شعاع شفاعت دور نگردند که در غیر این صورت، راه نجاتى براى آنان نخواهد بود.
🔆همین احساس و توجّه، در بازگشت افراد گنهکار به راه حق و تجدید نظر در برنامه هاى غلط مؤثّر مى گردد و در حقیقت، روزنه امیدى براى پاک ساختن برنامه زندگى از نقاط تاریک محسوب مى شود.
💢تجربه نشان داده است که اگر روزنه امیدى به روى افراد مجرم گشوده شود و احساس نمایند که اگر در برنامه غلط نارواى خود تجدید نظر کنند، راه نجاتى براى آنها هست، در این صورت بسیارى از آنان از بیراهه به راه باز مى گردند.
⚜در قوانین جزایى و کیفرى جهان، قانونى به نام عفو زندانیان و مجرمان بزرگ و محکومان به حبس ابد وجود دارد; نکته آن این است که روزنه امیدى براى این افراد باز شود و در برنامه زندگى خود تجدیدنظر نمایند و اگر این روزنه نبود، علّت نداشت که در همان محیط آرام بنشینند و دست به جنایت نزنند زیرا بالاتر از سیاهى (زندان ابد) رنگى نیست.
شفاعت درباره افراد لایق و شایسته جز روزنه امید براى امکان تجدید حیات دینى و اخلاقى، چیزى نیست و مخصوص کسانى است که روابط خود را با خدا و اولیاى دین حفظ کرده اند ولى کسى که داراى اعمال نیک نبوده و از ایمان به خدا بهره نداشته باشد و عمرى در گناه و فساد به سر برده است هرگز مشمول شفاعت نخواهد بود.
♻️فرق این دو گروه را مى توان در ضمن مثالى مجسّم ساخت:👇
فرض کنید سربازانى مأمور گشودن دژى بر فراز کوهى مى باشند