#سوال
سلام
فلسفه پیاده روی اربعین چیه میشه توضیح بدید ممنون میشم
میخواستم به یه چیزی برسم اینکه شنیده بودیم که حضرت زینب واسرا در روز اربعین به کربلا اومدن ومیگن یکی از اهداف پیاده روی هم همینه درسته؟
هدایت شده از نجمه کبیریان
سلام و احترام
بله درسته
حرکت حضرت زینب(س) در قیام عاشورا یک حرکت اسارت ، روشنگری ها و بیان های افشاگرانه و حرکت دیگر زیارت کربلا در اربعین بود که اجازه ندادند به دشمن که انگیزه خباثت آلود خود را در از یاد بردن این قیام تحقق دهد.
حرکت امروز در پیاده روی اربعین همان مسیر حرکت زینب(س) و تقویت ایمان قلبی و مقابله با دشمنان اسلام است.
این هم مطالعه بفرمایید 👇
🔴 سخنان ٤٩ سال پیش رهبر انقلاب در خصوص کنگره جهانی اربعین
🔻چهل و نه سال پیش، یعنی زمانی که هنوز مراسم اربعین، به شکوه امروز شکل نگرفته بود، حضرت آیتالله خامنهای در سال ۱۳۵۲ مصادف با روز جمعه ۲۰ صفر سال ۱۳۹۴ هجری قمری در جریان سلسله جلساتی در مسجد امام حسن (ع) در مشهد مقدس که به شرح و تفسیر خطبههای نهجالبلاغه اختصاص داشت، بهمناسبت تقارن با شب اربعین حسینی، تحلیلی تاریخی و جامع از چرایی اهمیت زیارت اربعین ارائه دادند. این بیانات را به شرح زیر میخوانیم:
🔹میدانید یکی از علائم ایمان زیارت اربعین است؟ بنده نمیدانم این روایت چقدر صحیح است، اصراری هم ندارم که بگویم معنای این روایت همین است که من گمان کردهام، واقعش هم این است که احتمال میدهم معنایش یکی از شقوق و احتمالات دیگری باشد که در این زمینه بیان میشود؛ امّا اگر این احتمال هم که من میگویم باشد، مؤیّد فراوانی دارد؛ «زیارة الاربعین».
🔸شیعه یک جمع متفرقی بود. یک جامعهای بود که در یک جا، در یک مکان زندگی نمیکردند. در مدینه بودند، در کوفه بودند، در بصره بودند، در اهواز بودند، در قم بودند، در خراسان بودند، اطراف و اکناف بلاد. اما یک روح در این کالبد متفرق و در این اجزا متشتت در جریان بود.
🔹مثل دانههای تسبیح یک رشته و یک نخ همه اینها را به هم وصل میکرد. چه بود آن رشته؟ رشته اطاعت و فرمانبری از مرکزیت تشیع، از رهبری عالی تشیع یعنی امام. همه این رشتهها به آنجا متصل میشد. قلبی بود که به همه اعضا فرمان میداد. و به این ترتیب تشیع یک سازمان و یک تشکیلاتی بود. ممکن بود دو نفر از حال هم خبر نداشته باشند اما بودند کسانی که از حال همه با خبر بودند. اطاعت و فرمانبری آنها به حساب بود، فریاد زدنشان از روی دستور بود، سکوتشان بر طبق نقشه بود.
🔸همه چیزشان با حساب بود. فقط یک عیبی کار آنها داشت و آن اینکه همدیگر را کمتر میدیدند. اهل یک شهر، شیعیان یک منطقه البته یکدیگر را میدیدند. اما یک کنگره جهانی لازم بود برای شیعیان روزگار ائمه (ع).
🔹این کنگره جهانی را معین کردند. وقتش را هم معین کردند. گفتند در این موعد معین در آن کنگره هر کس بتواند شرکت کند. آن موعد روز اربعین است و جای شرکت، سرزمین کربلا است. چون روح شیعه روح کربلایی است، روح عاشورایی است. در کالبد شیعه تپش روز عاشورا مشهود است. شیعه هر جا که هست دنبالهروی عاشورای حسین است. این هم که میبینی همه جا این تپشهایی که در شیعه مشهود شده، از آن مرقدِ پاک ناشی شده. این شعلههایی بوده که از آن روح مقدس و پاک و از آن تربت عالی مقدار سرکشیده. به جانها و روحها رسیده. انسانها را به گلولههای داغی تبدیل کرده و آنها را به قلب دشمن فرو برده.
🔸بنابراین مسئله اربعین یک مسئله مهمی است، اربعین یعنی میعاد شیعیان در یک کنگره بینالمللی و جهانی برای سرزمینی که خودش خاطرهانگیز است آن سرزمین. سرزمین خاطرهها است، خاطرههای باشکوه، خاطرههای عزیز، سرزمین شهدا، مزار کشتهشدگان راه خدا، اینجا جمع بشوند تشیع، پیروان تشیع و دست برادری و پیمان وفاداری هر چه بیشتر بدهند.
🔹اگر امروز هم بتوانند شیعیان آن سرزمین پاک و مقدس را یک چنین میعادی قرار بدهند. البته بسیار کار بجا و جالبی خواهد بود و همین دنبالهگیری از راهی است که از ائمه هدی (ع) به ما ارائه دادند.
🔻سخنرانی در مسجد امام حسن مجتبی (ع) / مشهد ۲۴ اسفند ۱۳۵۲
🇮🇷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥من میخواستم توی خونه م #سگ بیارم به کسی هم مربوط نبود اما وقتی این کلیپ رو دیدم 360درجه نظرم تغییر کرد!!!! هنوزهم باورش برام سخته.....
✅ پاسخ:
کلیپ پژوهشی استرالیائیها رو ببینید!! نشر این کلیپ برای دوستانتون میتونه باعث بشه دیدخیلیا نسبت به سگها تغییر کنه ....
🌺
🍂🌺🍂#جهادتبیین
ابرگروه( براهین )پاسخگویی به شبهاتمذهبی وسیاسی روز در ایتا👇
http://eitaa.com/joinchat/925368339Ca1732dd521
کانال《 براهین 》👈 @barahin
🍃🍂🌺🍃🍂
✨🍃🍂🌺🍃🍂🌺🍃🍂
#سوال
سوال 1_
طبق چه چیزی میگیم
بدی در خدا راه نداره و خدا منزه
از هرگونه بدی هست شاید خدا
ظالم باشه چون تبعیض در بعضی جاها وجود داره
سوال 2_
چگونه صفات خدارا بشناسیم
و آنها را باور کنیم.
هدایت شده از سَرو
با سلام و احترام
پاسخ1 ⬇️⬇️
🛑 #منزه بودن خداوند به معنای عاری بودن افعال و ذات اقدس الهی از هرگونه عیب و نقص است. می توان منزه بودن را به #بینیازی_مطلق خدواند برگرداند. حال به دو نکته توجه فرمایید:
⬅️الف) ذات الهی #منزه از هر گونه نقص می باشد، چرا که اگر خداوند ناقص باشد احتیاج به موجودی دارد که او را کامل کند. #نقص در #ممکنات راه دارد نه در #واجب_الوجوب. وقتی که عقل، هوش، حکمت، علم، قدرت و.. . دلیل بر کمال یک موجودی باشد؛ پس عطا کننده این صفات باید به نحو احسن و اکمل دارای این صفات عالی باشد. براساس قاعده «معطی الشیئ لا یکون فاقدا له» به وجود آورنده چیزی، خود فاقد آن نیست. خداوندی که همه کمالات و خوبی ها را به موجودات داده است، باید خود به نحو #اکمل دارای آن کمالات باشد.
هر موجودی یا از ابتدا کامل و بدون نقص بوده است و یا این که ناقص بوده و موجودی دیگر آن را به کمال رسانده است. قسم اول همان واجب الوجود و ذات خداوندی است و قسم دوم ممکنات است. موجودی که سایر موجودات را به کمال می رساند باید به دور از هر نقصی باشد و خود تمام صفات کمال را داشته باشد.
⬅️ب) #افعال_الهی هم از هر نوع عیب و نقصی #منزه است. زیرا افعال موجود ناقص مثل ذاتش ناقص است. و موجودی که ذاتا کامل است و دارای همه کمالات است افعالش هم کامل است. افعال انسان عالم، به مراتب کامل تر از افعال انسان جاهل است. افعال انسان عاقل و بالغ به مراتب از افعال یک کودک کامل تر است. عقل و حکمت و دانش در یک انسان عالم و حکیم بیشتر از یک انسان جاهل و بی سواد است. در نتیجه بخشنده کمالات به موجودات، افعالش کامل تر از آن موجودات خواهد بود. #خداوند متعال به سایر موجودات، هستی، عقل، دانش، حکمت، قدرت و... داده است و خود همه این کمالات را به نحو عالی و #کامل دارد.
دلایل عقلی منزه بودن خداوند
https://hawzah.net/fa/Question/View/63834/%D8%AF%D9%84%D8%A7%DB%8C%D9%84-%D8%B9%D9%82%D9%84%DB%8C-%D9%85%D9%86%D8%B2%D9%87-%D8%A8%D9%88%D8%AF%D9%86-%D8%AE%D8%AF%D8%A7%D9%88%D9%86%D8%AF
________________________________________________
🛑 آیه 21 سوره #اسراء می گوید: «ببين چگونه بعضى را بر بعضى ديگر برترى بخشيده ايم» آیا این #تبعیض نیست؟ این افراد چه کسانی هستند که خداوند به آنان بطور تبعیض آمیزی برتری داده است؟
⬅️بیشتر تفاوت ها در بین موجودات لازمه نظام آفرينش و تابع #قوانين «علّى و معلولىِ» حاكم بر آن و بر اساس #حکمت_الهی است. اگر قرار باشد اینگونه #تفاوت های طبیعی در انسان ها وجود نداشته باشد و همه انسانها یک شکل و با ویژگی های یکسان خلق شوند، هرگز حیات و زندگی اجتماعی که کمال انسان محسوب می شود ادامه پیدا نمی کرد و مشکلات عدیده بیشتری را در پی داشت. البته آنچه سبب فضیلت و برتری برخی از افراد شده #مسئولیّت ایشان را #سنگین تر خواهد کرد.
درست است كه خداوند #استعدادها را براى فعاليت هاى مختلف به طور #متفاوت آفريده و درست است كه عواملى بيرون از اراده انسان در مسير زندگى او مؤثر است، ولى با اين حال يكى از عوامل بنيادى را نيز تلاش وكوشش انسان قرار داده است. بر این اساس تفاوت برخی از بندگان خدا در منزلت ها و اجرهای مختلف معلول #اعمال آنها است و ارتباط مستقیمی با مراتب علم و عمل آنها و انجام تکالیف الهی دارد. در واقع توجهات و تفضلات الهی ریشه در عقیده و دانش و عمل و #سعی خود انسان دارد و طبیعی است که برتری هایی که سعی و تلاش و عمل نیک خود انسان هم در آن دخیل است، از باب جزا و عدل نزد خدا ارزش داشته باشند.
آیت الله مکارم شیرازی
هدایت شده از سَرو
پاسخ 2⬇️⬇️
🛑 از آنجا که علم و دانش ما، بلکه تمام هستى ما، #محدود است هرگز نمى توانیم به کنه و حقیقت ذات خداوند که نامحدود است، برسیم👈چرا که آگاهى از کنه چیزى به معنى احاطه بر او است، چگونه موجود محدود، مى تواند احاطه بر ذات نامحدودى پیدا کند؟، همچنین شناخت کنه #صفات_خدا که عین ذات او است نیز، براى موجود محدودى همچون ما امکان پذیر نیست.
بنابراین، آنچه ما از ذات و صفات خدا مى دانیم، یک علم اجمالى است، و بیشتر بر محور #آثارش، دور مى زند.
⬅️از سوى دیگر، چون الفاظ ما براى رفع نیازمندى هاى زندگى روزمره ما وضع شده، هرگز نمى تواند بیانگر ذات و صفات نامحدود حق باشد، لذا الفاظ علم و قدرت و حیات و ولایت و مالکیت و سایر الفاظى که بیانگر صفات ثبوتیه و سلبیه او است، رنگ دیگرى به خود مى گیرد، و اینجاست که گاه، به تعبیراتى برخورد مى کنیم که در یک نظر سطحى، متناقض و متضاد است، اما با دقت روشن مى شود، که همه بیانگر یک واقعیت است.
مثلاً مى گوئیم: خداوند هم «اول» است، و هم «آخر» هم «ظاهر» است، و هم «باطن»، با همه چیز است اما همراه آنها نیست، و جدا از همه چیز است اما بیگانه از آنها نیست.
⬅️البته، اگر با معیار مفاهیم این الفاظ در موجودات محدود و ممکن، سخن بگوئیم، چیزى که «اول» است، نمى تواند «آخر» باشد، و چیزى که «ظاهر» است نمى تواند «باطن» باشد، ولى هنگامى که این الفاظ را در افق ذاتِ بى نهایت او مى اندیشیم، مى بینیم همه با هم جمع است; چرا که موجود نامتناهى در عین «اول» بودن، «آخر» و در عین «ظاهر» بودن، «باطن» است.
اینجاست که مى گوئیم: مهم در شناخت اوصاف جمال و جلال او، این است که به این حقیقت توجه داشته باشیم «هیچ چیز مثل او نیست، و او نیز شبیه به هیچ چیز نیست; لَیْسَ کَمِثْلِهِ شَىْءٌ».
✳️امیرمؤمنان على(علیه السلام)، این حقیقت را به وضوح در خطبه هاى «نهج البلاغه» بازگو کرده است👈 آنجا که مى فرماید: ما وَحَّدَهُ مَنْ کَیَّفَهُ، وَ لاحَقِیْقَتَهُ أَصابَ مَنْ مَثَّلَهُ، وَ لااِیّاهُ عَنى مَن شَبَّهَهُ، وَ لاصَمَدَهُ مَنْ أَشارَ إِلَیْهَ وَ تَوَهَّمَهُ:👈 «آن کس که براى او کیفیت قائل شود، او را یکتا ندانسته، و کسى که براى او مثل و مانندى قرار دهد، به حقیقت ذاتش پى نبرده، و هر کس او را شبیه چیزى بشمرد، او را قصد نکرده، و آن کس که به او اشاره کند، یا در وهم و اندیشه خویش آورد، او را از ابعاد منزه ندانسته»!
✳️در جاى دیگر مى فرماید: 👈کُلُّ مُسَمّىً بِالْوَحْدَةِ غَیْرَهُ قَلِیْلٌ: 👈«هر چیز نام وحدت بر آن گذارده شود، موجود کمى است، جز او که وحدتش دلیل بر عظمت نامتناهى اوست».
کوتاه سخن این که: باید در باب #صفات_خدا 👈همیشه با چراغ لَیْسَ کَمِثْلِهِ شَىْءٌ: «چیزى همانند او نیست» حرکت کرد،👈 و در پرتو لَمْ یَکُنْ لَهُ کُفُواً أَحَدٌ: «هیچ کس همانند و شبیه او نیست»، به ذات پاکش نگریست، و تعبیر «سُبْحانَ اللّهِ» در عبادات و غیر عبادات، اشاره اى به همین حقیقت است.
🔷 شناخت صفات خدا
https://www.makarem.ir/main.aspx?reader=1&pid=61890&lid=0&mid=24766&catid=6509
هدایت شده از حسین ستوده۲
سلام واحترام
باتشکر وسپاس از پاسخ استاد محترم وبزرگوار
پاسخی دیگر خدمت شما👇
اینکه بگوییم خدا شاید ظالم باشد حرف باطلی است برای روشن شدن حرف به این مثال دقت کنید:
مثلا ما با دلیل عقلی ثابت می کنیم که دایره شکل گرد مانندی است که زاویه ندارد چون هیچ گوشه ندارد و زاویه از گوشه بوجود می آید
حالا اگر کسی بگوید از کجا معلوم شاید دایره زوایه داشته باشد جواب این است که دایره به شکل گرد بدون گوشه می گویند لذا زوایه در او راه ندارد تا بخواهیم احتمال بدهیم که شاید باشد پس فرض زوایه در دایره عقلاً امکان ندارد در نتیجه این فرض شاید فرض غلطی است
حالا در مورد حرف شما باید بگوییم علماء با دلایل عقلی ثابت کردند که خدای متعال موجودی است که کمال مطلق است و هیچ نقصی در او وجود ندارد از طرفی هم باید بدانیم که ظلم یک نوع نقص است اینکه بگوییم خدا شاید ظالم باشد ریشه ظلم در یکی از این سه چیز است:
یا علمش نقص دارد که ظلم می کند
یا قدرت و توانش را ندارد که ظلم می کند
یا علم و توان را دارد ولی عمل نمی کند
خدایی که عقل ثابت می کند که موجودی است که تمام کمالات را دارد یعنی کوچکترین نقصی در ساحت وجود او راه ندارد پس اگر خدا ظالم باشد ظلم نوعی نقص است خدایی که نقص دارد آن خدا نیست زیرا عقلا ثابت شده که خدا موجودی است که کمال مطلق است که هیچ نقصی ندارد لذا ظلم که ریشه اش در نقص است قطعا در خدا وجود ندارد
از طرفی تبعیضها ریشه اش به اختیار انسان برمی گردد این انسان است که با اختیار خود یکی از این سه کار را می کند که موجب بوجود آمدن تبعیض می شود:
1.یا حقی را می خورد
2. یا زحمت نمی کشد
3. یا نظام جامعه اسلامی اشکال دارد
این سه ریشه بوجود آمد تبعیض است که ربطی به خدای متعال ندارد انسان است که مرتکب یکی از اینها می شود و تبعیض را بوجود می آورد
اما یک مطلب هم هست که تفاوت در این عالم وجود دارد چرا که خاصیت عالم ماده اینگونه است که تفاوت وجود دارد مثل زن و مرد که با هم متفاوتند امکان ندارد در دنیا که عالم ماده است همه مساوی باشند خاصیت عالم ماده این است که بین موجودات مادی تفاوت وجود دارد عالم فرشته ها نیست که همه مساوی و در یک درجه باشند عالم ماده یعنی پذیرش تفاوتها چرا که انسان برخلاف فرشته ها موجود مختار است از طرفی ظرفیت انسانها هم با هم متفاوت است لذا به تناسب اختیار و ظرفیت افراد هرکسی به اندازه ظرف وجودی خودش تکلیف دارد و از او انتظار می رود بنابراین با توجه به خلقت وجودی زن و مرد و ظرفیت توان و قدرت در آنها تکالیف متفاوتی دارند و وظیفه آنها متفاوت است در نتیجه هریک به تناسب ویژگی و توانی که دارد وظایف خاص خودش را دارد و عین ظلم و بی عدالتی است که از هردو یک تکلیف مساوی را خواست. عالم ماده از ویژگیهایش تفاوت داشتن موجودات است و لازمه اختلاف در تفاوت موجودات تکلیف آنها متفاوت خواهد بود و در غیر این صورت عین ظلم و بی عدالتی است مثل اینکه کسی مرد را تکلیف به حامله شدن کند یا از زن بخواهد که حیض نشود
بنابراین عالم ماده موجوداتش با هم متفاوتند در نتیجه تکالیفی که شارع مقدس از آنها می خواهد متفاوت است به تناسب شرایط وجودی او از او انتظار تکلیف در حد او را دارد و این کامل فرض عقلی و صحیح هست اما تبعیض ناشی از عمل انسانهاست که خودشان آن را بوجود آورده اند و این نوعی بی عدالتی است که ربطی به خدای متعال ندارد تا کس اشکال کند که خدا که تبعیض قائل شده این کار ظالمانه است.
#جهادتبیین
ابرگروه( براهین )پاسخگویی به شبهاتمذهبی وسیاسی روز در ایتا 👇
http://eitaa.com/joinchat/925368339Ca1732dd521
کانال《 براهین 》👈 @barahin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#سوال
با دو چرخه از اصفهان و شیراز بری کربلا ایراد نداره چون در راستای سیاست نظامه ولی با همین دوچرخه یه خانم معلم بره تا مدرسه و محل کارش یا ورزش حرامه!
حرام و حلال رو جمهوری اسلامی مشخص میکنه نه خدا و پیغمبر ☹️🫣