فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 چطور واقعه غدیر خم فراموش شد؟!
🎙استاد قرائتی
#عید_غدیر
🆔 برگ هایی زرین از تاریخ
🔉@bargzarinaztarikh
رستگاری شیعیان حضرت علی علیه السلام «شیعه علی هم الفائزون»
🆔 برگ هایی زرین از تاریخ
🔉@bargzarinaztarikh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
عید غدیر خم مبارک باد
41.79M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
.
🍃 چرا واقعه غدیر در فاصله ۷۰ روز بی اثر شد؟ [بخش دوم]
🎙آیت الله حسینی قزوینی
🆔 برگ هایی زرین از تاریخ
🔉@bargzarinaztarikh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
عید غدیر سه روز است
عید غدیر روز بیعت با امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف
حجت الاسلام فرحزاد
🆔 برگ هایی زرین از تاریخ
🔉@bargzarinaztarikh
پندار نیک، گفتار نیک و کردار نیک
◀️چنین معروف است که مهم ترین تعلیم زردشت، سه اصل پندار نیک، گفتار نیک و کردار نیک است.
◀️این سه اصل اخلاقی که به زبان پهلوی «هامت»، «هوخت»، و «هورشت» نامیده میشود، در واقع تفسیر سنتی اصل «#اشه» - به معنای #راستی- در گاهان است که به مرور زمان تنظیم شده است. به عبارت دیگر، در گاهان این سه اصل، به این صورت که معروف است، #نیامده، بلکه زردشت فقط از اصل اشه، دفاع میکند.
◀️روشن است که نیکی و بدی، فقط در سه قلمرو و ساحت قابل تصوراند، یعنی اندیشه، گفتار و کردار. لذا اگر شما بخواهید انسان نیکی باشید، طبیعی است که باید اندیشه، گفتار و کردارتان نیک باشد و قلمرو دیگری برای آن قابل تصور #نیست.
◀️ پس همه انبیا، حکیمان، عالمان اخلاق و مانند آن، سخنی غیر از این ندارند که پندار، گفتار و کردار باید نیک باشد؛ اما آنچه اهمیت دارد، تعیین #مصداق کردار نیک یا گفتار نیک است. به طورمثال، متون پهلوی از ازدواج با محارم، به عنوان یکی از مهم ترین مصادیق کردار نیک یاد میکنند؛ اما این کردار در ادیان ابراهیمی حرام است.
◀️پس آنچه این شعار زیبا را به درستی تفسیر کرده و آن را به صورت واقعی خود تبدیل میکند، تعیین #مصداق آن است. به سخن دیگر، استفاده از این شعار زیبا بدون تفسير دقیقی دینی آن و بدون تعیین مصادیق عینی آن، نوعی عوام فریبی توسط باستان گرایان است. [۱]
----------
[۱]: برای مثال، در آیین بودای اولیه، گفتار درست، کردار درست، پندار درست، عینا جزو نخستین شعارهای این دین اورده شده است؛ اما آنچه مهم است تعیین مصداق عینی آنها است. مثلا ایین بودا زندگی مجردی و عدم تشکیل خانواده را جزو مصداقهای کردار درست میداند. ر. ک: شومان، هانس ولفگانگ، طرح تعالیم آیین بودا، ص ۲۰.
🆔 برگ هایی زرین از تاریخ
🔉@bargzarinaztarikh
🗓22ذی الحجه
◀️22 ذی حجة الحرام، سالروز شهادت مظلومانه سردار شهید اسلام، مدافع حریم ولایت و امامت، عاشقی ولایتمدار، یار باوفای امیرمؤمنان، سردار سربدار، جناب میثم تمّار است؛ او که در مقابل بیدادگری ظالمان زمانه خود، پرچم بیدارگری برداشت و با زبان گویای خود، ظلم و فتنه و فساد را افشا کرد و در دفاع از حریم اهل بیت عصمت و طهارت، جان بر کف نهاد و تا پای چوبه دار رفت و با لبهای خون آلود خود، بوسه بر چوبه دار زد و جان عاریت خود را، تقدیم مولا و مقتدای خود نمود.
◀️بعضی از محققان، میثم را ایرانی دانستهاندکه چون برده زنی از بنیاسد بوده، به این قبیله منسوب شده است.
◀️حضرت علی (علیه السلام) میثم را از آن زن خرید و آزاد کرد. چون نامش را پرسید، گفت سالم نام دارم.
حضرت به او گفت پیامبر اکرم مرا آگاه کرده که والدین عجمیات، تو را میثم نامیدهاند.
میثم سخن امیرالمومنین (علیه السلام) را تصدیق کرد
امام به او فرمود همان نامی که پیامبر به من خبر داده برای خویش برگزین.
◀️میثم پذیرفت و نامش را به میثم تغییر داد و کنیهاش ابوسالم شد. کنیه دیگر او ابوصالح بود
📗کشی، رجال، ۱۳۴۸ش، ص۸۲؛
📙مفید، الارشاد، ۱۴۱۳ق، ج۱، ص۳۲۳؛
🆔 برگ هایی زرین از تاریخ
🔉@bargzarinaztarikh
ابن حجر عسقلانی و شیخ مفید(ره) و عدهای دیگر از مورّخان نوشتهاند:
امیرالمومنین (علیه السلام) روزی به میثم فرمود: تو بعد از من دستگیر میشوی و به دار آویخته خواهی شد. روز سوم از بینی تو خون خواهد آمد و محاسنت از آن خون خضاب خواهد شد. تو بر در خانه عمرو بن حریث، جزء آن ده نفری خواهی بود که به دار آویخته میشوند. چوبه دار تو از همه آنها کوتاهتر است.
سپس حضرت آن نخله را به وی نشان داد و فرمود: تو را بر آن به دار آویخته خواهی شد.
میثم همواره کنار آن نخل میآمد و نماز میخواند و با آن نخل سخن میگفت. و به عمرو بن حریث میگفت: من همسایه تو میشوم، برای من همسایه خوبی باش.
عمرو به او میگفت: آیا میخواهی خانه ابن مسعود یا خانه ابن حکیم را بخری و نمی دانست که منظور میثم چیست
📗ابن حجر عسقلانی، الاصابه فی تمییز الصحابه، ج۶، ص ۲۵۱-۲۵۰؛
📙 الارشاد، ج۱، ص۳۲۴-۳۲۵
🆔 برگ هایی زرین از تاریخ
🔉@bargzarinaztarikh
اعلام نظر سه نفر از نظریه پردازان و مورخان کشور درباره نامزد اصلح
بسم الله الرحمن الرحیم
با عنایت به رهنمودها و شاخص های طرح شده از سوی مقام معظم رهبری برای شناخت فرد اصلح و همچنین تحلیل عمیق از جریان شناسی تاریخ؛ به ویژه تاریخ قرون اولیه اسلامی و سده اخیر ایران، و نیز تاریخ نهضت های اسلامی و فلسفه سیاسی انقلاب اسلامی، ضمن احترام به چهار نامزد دیگر جریان انقلاب اسلامی، آقای دکتر سعید جلیلی را فرد اصلح می دانیم و اعلام می داریم که ادامه راه استقلال و عزت و هویت یابی شهید رئیسی با رأی به ایشان قابل تحقق است. ان شاءالله
دکتر محمد حسین رجبی دوانی - دکتر موسی نجفی - دکتر موسی فقیه حقانی
http://mousanajafi.ir
https://eitaa.com/drmousanajafi
https://Sapp.ir/drmousanajafi
https://ble.ir/drmousanajafi.
https://rubika.ir/drmousanajafi
خواستند یوسف را بکشند. فقط یک نفر رأی به نکشتنش داد، حرف او اثر گذاشت؛ یوسف زنده ماند و عزیز مصر شد
❇️پس رأی دادن تأثیر دارد؛ حتی یک رأی🌸
💐شاید همان یک رأی؛ رأی تو باشه✌️
🌸🌸پس به این فکر کنیم که رأی من می تونه سرنوشت مملکت رو کاملاً تغییر بده🌸🌸
🆔 برگ هایی زرین از تاریخ
🔉@bargzarinaztarikh
📌مبنای شریعت در آیین زردشت چیست؟
◀️ از تعالیم زردشت فقط کلیاتی به دست پیروان وی رسیده و آنچه به عنوان فقه زردشتی و احکام در این آیین است، توسط مغان و بر مبنای عقل و جهان بینی شخصی آنها تدوین گردیده است.
◀️اساس آموزههای دین بر وحی و الهاماتی که از پیامبر این دین مانده است، تکیه ندارد وآموزههای وحیانی در آن ملاک عمل نیست، بلکه هر آنچه عقل و صلاح موبدان و خواسته شاه بوده، هر چند از روی هوس، همان به قانون و قاعدۂ دینی تبدیل میشده است.
◀️ حکایتی از هرودت، مبنای این گونه شرعیات ایران باستان را تا حدودی زیادی روشن میکند:
کمبوجیه، پسر کورش دلباخته یکی از خواهرانش شده بود و میخواست با او ازدواج کند؛ «ولی چون نقشه اش بر خلاف همه رسوم بود؛ پس ردان را
فراخواند و از آنان پرسید که آیا قانونی هست که اجازه دهد مردی با خواهر خود ازدواج کند. آنان گفتند که قانونی این چنین نیافته اند؛ ولى قانون دیگری یافته اند که اجازه میدهد شاه پارسها هرچه دلش بخواهد، انجام دهد. » [۱]
[۱]: بویس، مری، زردشتیان باورها و آداب دینی آن، ص ۸۱.
اردشیر، مؤسس سلسله ساسانی با دخترش، دینک، ازدواج میکند ودخترش، همسر و شهبانوی او میشود. شاپور، پسر اردشیر نیز با دختر ارشدش آذر ناهید ازدواج میکند. [۲]
کردیر، روحانی بزرگ ساسانی در کتیبه ای که بر کعبه زردشت دارد، در جمله ۴۵ مینویسد: «بسیار ازدواجها میان محرمان برقرار نمودم». [۳]
----------
[۲]: لوکونین، ولادیمیر گریگورویچ، تمدن ایران ساسانی، ص ۴۸ و ۱۰۸.
[۳]: رضی، هاشم، وندیداد، ص ۳۳.
❌ اما به نظر میرسد در آیین زردشت اکثر قریب به اتفاق شرعیات به همین ترتیب (هوسها و خواستههای شاهان، مغان و موبدان) به دست آمده است
🆔 برگ هایی زرین از تاریخ
🔉@bargzarinaztarikh
اعتقاد به پیامبر اسلام طبق آموزه های زردشت
◀️ابن اثیر، مورخ مشهور دوره اسلامی (۵۵۸-۷۳۷ ه ق) در «کامل التواریخ» نکته ای دارد که بسیار قابل توجه است. او مینویسد در کتاب زردشت آمده است:
آنچه را من برای شما آورده ام، نگاه دارید و دریابید تا هنگامی که مردی دارای شتری سرخ به نزد شما بیاید و او درست در هزار و ششصد سال دیگر پدیدار خواهد شد [1]
◀️تمام کسانی که این متن از ابن اثیر را نقل کرده اند، مردی دارای شتری سرخ را به حضرت محمد (صلی الله علیه وآله وسلم) تفسیر کرده اند.
کتاب «دساتیر» نیز که متنی
زردشتی است، این نکته را تأیید میکند. [2]
نکته عجیب در این نقل آن است که طبق آخرین تحقیقات ایران شناسان ایرانی و خارجی، فاصله زمانی زندگی زردشت تا پیامبر اسلام (صلی الله علیه وآله وسلم)، از میان تاریخهای مختلف، دقیقا هزار و ششصد سال تعیین شده است. [3]
در مجموع میتوان چنین نتیجه گرفت که ایرانیان پیش از اسلام نهتنها به اینکه دین زردشت آخرین دین الهی بوده باشد، هیچ گونه اعتقادی نداشته اند؛ بلکه برعکس، از ظهور
پیامبرانی پس از زردشت نیز آگاه بوده اند. بنابراین، بر مبنای خود زردشت، پیروان او باید از پیامبران بعد از او پیروی کنند
[1]: ابن اثیر، الکامل، ج۳، ص۱۰۶.
[2]: «دساتیر» یا «دساتیر آسمانی» نام کتابی است که یک موبد زردشتی به نام آذر کیوان در قرن دهم هجری قمری در هند با توجه به متون زردشتی باستانی که در اختیار داشت، نوشته است. در این کتاب گفته شده است که زردشت به آمدن پیامبری دارای شتران سرخ موی از میان اعراب خبر داده بود. به همین دلیل، این کتاب از سوی بسیاری از زردشتیان و به ویژه مستشرقان جعلی دانسته شد؛ در حالی که نویسنده آن که جزو پارسیان هند بود، هیچ انگیزه مشکوکی نمی توانست داشته باشد.
امروزه تحقیقات بیشتر درباره این کتاب نشان داده است که این کتاب معتبر است. برای اطلاع بیشتر ر. ک:. ۲۰۴: Rose, Zoroastrianism: An Introduction؛ رضی، هاشم، سوشیانت، ص ۴۰).
[3]: ر. ک. آموزگار، ژاله و احمد تفضلی اسطوره زندگی زردشت،.
🆔 برگ هایی زرین از تاریخ
🔉@bargzarinaztarikh
🗓24 ذی الحجه
1⃣▫️روز مباهله
روز بیست و چهارم ذیحجه سال دهم هـ .ق. روز مباهله اهل بیت(علیهم السلام) با نصاراى نجران است و از سوى دیگر نزول آیه تطهیر در شأن اهل بیت(علیهم السلام) در این روز بوده است .هنگامى كه این آیه نازل شد، پیامبر(صلی الله علیه و آله) على، فاطمه، حسن و حسین(علیهم السلام) را فراخواند و فرمود: «اللهم هؤلاء اهلی؛ بار الها! اینان اهل من هستند».
2⃣▫️روز خاتم بخشى امیرمؤمنان (علیه السلام) در حال ركوع
در این روز امیرمؤمنان (علیه السلام) در مسجد پیامبر (صلی الله علیه و اله) انگشتر خود را در حال ركوع به سایل بخشید و آیه مباركه «إِنَّمَا وَلِيُّكُمُ اللّهُ وَرَسُولُهُ وَالَّذِینَ آمَنُواْ الَّذِینَ يُقِیمُونَ الصَّلاَةَ وَيُؤْتُونَ الزَّكَاةَ وَهُمْ رَاكِعُونَ» در شأن حضرت نازل شد.
3⃣▫️نزول سوره انسان و آیه «هل اتی» در شأن اهل بیت(علیهم السلام)
در ایـن روز سـوره انسان و آیـه «هل اتی» در شأن امیـرمؤمنان و حضرت فاطمه وامام حسن و امام حسین (علیهم السلام) نازل شده است . این امر بعد از سه روز روزه، آنان و اعطاى افطارشان به مسكین و یتیم و اسیر بود كه آن طعام بهشتى نازل شد. بنا بر نقلى روز 25 ذیحجه سوره مباركه نازل شد.
📚برگرفته از کتاب تقویم شیعه از ص۲۳۷تا ۲۴۲
🆔 برگ هایی زرین از تاریخ
🔉@bargzarinaztarikh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️وقتی به توصیه روحانی به پزشکیان رای میدم!
🇮🇷👆یک نمونه تبلیغ خلاقانه از راننده وانت
احسنت👌
#جلیلی
#تبلیغ_میدانی
گویند شخصی نزد حاکم رفت تا از ظلم کدخدا شکایت کند
حاکم با شنیدن سخنان آن شخص، شروع به ناله و نفرین علیه کدخدا کرد اما ناگهان مشاهده کرد که آن شخص بلند شد و رفت!
کسی را دنبالش فرستاد که بپرسد چرا رفتی؟
او گفت من آمده بودم تا حاکم مشکل مرا حل کند و الا غُر زدن را مادرم بهتر از حاکم بلد است!
حکایت مناظره های انتخاباتی اینست!
آقای پزشکیان فقط غر میزند و ناله میکند؛ کاری که همه بلدیم!
مردم انتظار ارائه برنامه و راهکار و معرفی تیم کارآمد برای رفع مشکلات دارند اما او نه تنها برنامه ندارد بلکه تیمی از ورشکستگان و عوامل وضع موجود در کنار خود دارد
#پزشکیان
🆔 برگ هایی زرین از تاریخ
🔉@bargzarinaztarikh
💠 #لقمه_حرام
🔸 رسول اکرم صلی الله علیه و آله و سلم:
همانا بنده دستهایش را به سوی خدا بلند می کند و حال آنکه خوراک و لباسش #حرام است، با این حال چگونه دعایش مستجاب می شود؟
📚 ارشادالقلوب
⚜️ امام علی(علیه السلام):
هر که دوست دارد دعایش مستجاب گردد، باید غذا و کسب خود را پاک کند
📚 عده الراعى/ص ١٢٨
🆔 برگ هایی زرین از تاریخ
🔉@bargzarinaztarikh
📌یک نکته مهم
امام حسين عليه السلام در دوره ي امامت #برادرش، به طور کامل از سياست وي دفاع ميکرد. آن حضرت در برابر درخواستهاي مکرر مردم عراق، براي آمدن آن حضرت به کوفه، حتي پس از شهادت برادرش، حاضر به قبول رأي آنها نشده و فرمودند: تا وقتي معاويه زنده است، نبايد دست به اقدامي زد
معناي اين سخن آن بود که امام در فاصله ي #ده سال به اجبار حکومت معاويه را تحمل کردند.
◀️در مواضع سياسي امام حسين عليه السلام اين نکته ي #مهمي است که کمتر مورد توجه قرار گرفت است. دليلش آن است که ما، امام حسين عليه السلام را بيشتر از زاويه ي اقدام انقلابيش در کربلا ميشناسيم؛ در حالي که امام تابع وظيفه اي بود که بر عهده اش گذارده شده بود.
🆔 برگ هایی زرین از تاریخ
🔉@bargzarinaztarikh
💠 #خیر_دنیاوآخرت
رسول اکرم صلی الله علیه و آله و سلم:
سه خصلت است که با آن خیر دنیا و آخرت به دست می آید
1️⃣ سپاسگزاری در برابر نعمت های پروردگار
2️⃣ شکیبایی هنگام سختی ها
3️⃣ دعا هنگام رسیدن بلا و سختی
📚 ارشاد القلوب/ج1/ص359
⚜️ خداوند متعال فرموده:
" اگر شکر گزارید حتما بر (نعمت هاى) شما مى افزایم "
📚 سوره ابراهیم/7
🆔 برگ هایی زرین از تاریخ
🔉@bargzarinaztarikh