پشت پرده حکومتی ویروس کرونا
@barsakht
بخش دوم
به این مواردخوب دقت کنید👇👇👇
در طی این مدت تعدادی از ویروس شناسان در کشورهای مختلف و حتی در خود کشور چین از جمله (بوتائو شیائو) و (لی شیائو) اعلام کردند که کرونا یک ویروس آزمایشگاهی هست!! و همچنین در آمریکا سناتور (تام کاتن) با شیوع کرونا، چین را متهم به ساخت سلاح بیولوژیکی کرد.
⭕چینی ها خفاش را خام نمیخورند. از طرفی گفته می شود ویروس کرونا با حرارت از بین می رود، پس چرا...؟؟!
⭕ویروس کرونا کودکان زیر ۱۰ سال رو مبتلا نمی کند چون بچه ها نسل آینده هر کشوری هستند و سیاستمداران رده بالای مدبر و آینده نگرِ هیچ کشوری نسل آینده کشورش را به خطر نمی اندازد، دلیل اینکه بیشتر مبتلایان از افراد بیمار و مسن و ضعیف جامعه هستند این است که این ویروس این گونه دستکاری و طراحی (طراحی شده) و از اول هم قرار بوده اینگونه عمل کند!!
چون افراد مسن و از کار افتاده به خاطر حقوق بازنشستگی و خدمات پزشکی و بیمه برای حکومت ها بار اضافی مالی دارند و بهتر است حذف شوند!! و همچنین جوان هایی با سیستم ایمنی ضعیف که توان کارگری یا پول درمان ندارند و نمی توانند در قبال حقوق شهروندی و امتیازاتی که دریافت میکنند، خدمتی ارائه دهند. ضمن این که نه مالیاتی می دهند و نه به درد خدمت به طبقه اشراف میخورند. پس حذف بی سروصدای آن ها هم خالی از سود نیست!
⭕چین در ابتدای شیوع کرونا سکوت کرد اما نه برای کتمان و پنهان کاری، بلکه برای اینکه اول از تکثیر ویروس و عملکرد برنامه ریزی شده ی آن واقعا اطمینان پیدا کند.
⭕بیرون دادن ویدیوهای ساخت بیمارستان در ۱۰ روز و غیره هم توسط خود دولت چین صورت گرفت، کدام کشوری می تواند در عرض ۱۰ روز بیمارستانی با چنان امکانات و تجهیزات پیشرفته، فوق مدرن و بروزی طراحی و اجرایی کرده و مورد بهره برداری قرار دهد؛ مگر اینکه زیرساخت ها و تدابیر مورد نیاز از قبل اندیشیده شده و کاملا از همه نظر سنجیده و تایید شده باشد.
⭕مطمئن باشید چین تا چند هفته یا نهایتا چند ماه دیگر داروی درمان این بیماری ترسناک را بیرون خواهد داد و سود هنگفت دیگری هم از این کار به خزانه خود سرازیر خواهد کرد. سودی واقعا بالا و افسانه ای...که در کنار سودهای قبلی، دیگر خسارات ناشی از کرونا اصلا به چشم نخواهد آمد
و البته محبوبیت کالاهای چینی هم با ساخت این دارو افزایش خواهد یافت.
به نظر می رسد چین با اینکار یک پیام مهم هم برای دنیا دارد:
((اگر بخواهد می تواند تمام مردم دنیارا نابود کند،بدون اینکه از موشک یا حتی یک گلوله استفاده کند و یا حتی متهم شود!))
و این واقعا تامل برانگیز است!
•منبع: کانال علوم سیاسی
@barsakht
از فشار روانی بر مردم
تا
واقعیت های سیاسی اجتماعی کرونا
آقای پرزیدنت ، مردم را دریابید !!!!
@barsakht
گسترش ویروس کرونا به چهارچوب جغرافیایی کشور و انتشار اخبار ضد و نقیض در باب تعداد کشته ها و تشدید فضای بی اعتمادی به رسانه های داخلی در باب راست گویی میزان تلفات به انضمام دسیسه بازی های خارجیان و شبهه افکنی های منافقین داخلی ، موجب شکل گیری هاله ای از بحران واقعیت و ایجاد فاصله ای عمیق بین مردم و اعتماد آنها به توصیه های کارگزاران داخلی ( ستاد ملی مبارزه با کرونا ) شده است.
واقعیت این است که اصلی ترین چالش ایران در فضای کنونی ، نه مقابله با اصل ویروس کرونا ، بلکه لزوم اعتماد آفرینی و مقابله با بوجود آمدن هاله ای از بی اعتمادی عمومی به سیاستگذاری های دولتی در باب کنترل وگسترش ویروس است .
به دیگر سخن ، مشکل امروز ما عدم جامعه پذیر بودن نسبی سیاستگذاری های دولتی برای عبور از شرایط فعلی است.
جامعه پذیری سیاسی به ما می آموزد که چگونه فاصله بین مردم و ارکان دولتی کمترشده و روند حرکت جامعه به سمت حل مشکلات ملی مثبت و کارساز میشود. اما اگر مهمترین توصیه این روزهای رسانه ملی ، ماندن در منزل و رعایت بهداشت فردی و عدم تجمع عمومی است ، پس چرا بازخورد این توصیه های دولتی ، فراگیر و عمیق نیست؟
@barsakht
اینکه عده ای بصورت خودجوش و مخصوصا در شهرستان ها راه های ورودی شهرها را می بندند نشانه دو واقعیت تلخ است: عده ای از مردم علیرغم تاکیدات فراوان رسانه های داخلی در خانه های خود نمانده اند و عده دیگری از مردم برای جلوگیری از ورود مسافران غریبه ، راه ها را بسته اند .
جملات بالا به این معناست که فاصله بین تعمیق توصیه های دولت ( به عنوان کارگزار)و مردم ، هر روز زیادتر شده و الزام آفرینی های سیاسی دولتی کمتر میتواند در بدنه اجتماعی تاثیر گذار باشد و این نکته مهمی است که اتفاقا برعکس آن را در روزها و ماه های اخیر درکشور جمهوری خلق چین مشاهد کردیم .
واقعیت این است که اگر چین تا امروز توانسته کرونا را به بهترین صورت کنترل ، مدیریت و تا حد زیادی رفع کند ، دلیل آن یکدستی دولت و مردم این کشور برای همرنگ شدن سیاسی ، اجتماعی و فرهنگی در برخورد با این ویروس وحشتناک بوده است و به نظرم این سنخ از همرنگ سازی در جامعه ما نیاز شدید به نهادینه سازی دارد.
اما نهادینه سازی نیازمند اعتماد آفرینی متقابل است. ما دکترین برخورد با بحران های مختلف را باید در کشور نهادینه و جامعه پذیرتر کنیم . در یک کلام یعنی اعتمادآفرینی در مردم .
سخن تمام. اما از شما یک سوال میپرسم : در شرایطی که رییس جمهور ایران به عنوان شخص اول اجرایی و امنیتی کشور تنها یک روز از هفته را به موضوع مهمی مثل کرونا و آن هم فقط به مطلع شدن از میزان گسترش ویروس در کشور و اقدامات انجام شده وزیر بهداشت خود اختصاص داده و درحالیکه شرایط زندگی روزانه برای مردم از هر جهت سخت تر و دردناک تر میشود ، پس معتبرسازی تصمیمات نظام و اعتبارزایی برای آن، در کجای معادلات ذهنی شیخ اعتدال و توسعه قرار میگرید؟
@barsakht
✍محمد رضوی قره قشلاق
____________________
برای پیوستن به کانال تحلیلی سیاسی #برساخت در تلگرام و ایتا بر روی @barsakht فشار دهید.
هستی شناسی سیاسی کروناویروس
@barsakht
یکی از اصلا ها و ویژگی های جهان پست مدرن ، عدم نفی مطلق گزاره ها درعین عدم مطلق انگاری موضوعات و سوژه های انسانی است .
بد نیست برای یکبار هم که شده با چنین گزاره ای به هستی شناسی ویروس کرونا بپردازیم .
در تحلیل پیدایش و روند اتفاقات ناگوار حاصل از گسترش ویروس کرونا ، عده ای معتقدند که کرونا ممکن است یک پروژه سیاسی- انسانی واقتصادی از جانب آمریکایی ها بر علیه اقتصاد رو به رشد چین ( اژدهای زرد ) بوده باشد (بیوتروریسم) و یا اینکه در داخل ایران ، افرادی مثل دکتر صادق زیباکلام معتقدند ، گزاره آمریکایی بودن کرونا چیزی است در حد توهم همیشگی توطئه آمریکا بر علیه کیان نظام جمهوری اسلامی .
@barsakht
واقعیت های سیاسی در مورد برساخته بودن کرونا و نقش آمریکا در آن ممکن است دهها سال بعد مشخص شود ، اما کارنامه امریکایی ها در بحث نبردهای بیولوژیک را نمیتوان نادیده گرفت . در واقع آمریکایی ها اولین تولیدکننده انواع ویروس و باکتری در جهان بوده وهستند و به همین خاطر در تمامی اتفاقاتی مثل شیوع جنون گاوی در اروپا ، شیوع سارس در چین ، شیوع وبا در پیونگ یانگ و حوادثی از این سنخ ، انگشت اتهام کشور ها در وهله اول به سمت آمریکا نشانه رفته است .
اما واقعیت کرونا هر چه که بوده باشد ،ممکن است این ویروس به منظور جنگ زیستی و از بین بردن یک پنچم جمعیت برخی کشورهای جهان ( به عنوان یکی از عناصر قدرت سیاسی ) ،تخریب روانی ملت های رقیب یا متخاصم ، ویروس سازی برای ناتوان سازی درون سرزمینی کشورها و شبهاتی از این سنخ طراحی شده باشد.
اما فهم راستین تاریخی از پدیده های سیاسی تنها با گذر زمان حاصل میشود.
✍محمد رضوی قره قشلاق
@barsakht
____________________
برای پیوستن به کانال تحلیلی سیاسی #برساخت در تلگرام و ایتا بر روی @barsakht فشار دهید.
📊 نمودار پیام نوروزی رهبر انقلاب بهمناسبت آغاز سال۹۹
🔻 حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی در پیامی بهمناسبت آغاز سال ۱۳۹۹، سال جدید را سال «جهش تولید» نامگذاری کردند.
🔺️ پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR پیام نوروزی رهبر انقلاب را در این نمودار درختی مرور میکند.
ووهان و کرونا : کدام سنخیت؟
@barsakht
واقعیت این است که آمریکا با همه چیز و همه کس در این جهان کار دارد !
این داستان را بخوانید :
بعد از مرگ صدام، جان نگرو پونته ، جانشین پل برمر به عنوان حاکم نظامی آمریکا در عراق شد. او مرد توانمندی بود که حضورش در منطقه آمریکای لاتین به عنوان سفیر، مصادف بود با کودتاها و ترورهای فزاینده! نگرو پونته هم مدتی پس از آن به آمریکا بازگشت و مسئول هدایت «جامعه اطلاعاتی و امنیتی آمریکا» (که از سیا تا اف بیای را دربر میگرفت) ، شد.
مشهور است که او اندکی پیش از پایان ماموریتش در عراق، از یکی از رهبران سیاسی این کشور پرسیده بود:
میدانی چرا در آمریکا هیچوقت کودتا نمیشود؟! آن مقام عراقی دلایل زیادی از توزیع قدرت تا دموکراسی و … را برشمرده بود اما نگرو پونته در یک جمله به او جواب داده بود:
«زیرا آمریکا در واشنگتن سفارت ندارد!!
واقعیت این است که برای آمریکا ، اصل مهم ، رسیدن به هدف است. هر ابزاری با هر شیوه ای و در هر مکانی که بتوانند کار آمریکایی را به اصطلاح « راه بیندازند ».
@barsakht
اصل ماکیاولیستی سیاست آمریکایی ها این است که : هدف وسیله را توجیه میکند!! حتی اگر ممکن باشد که 20 درصد جمعیت جهان هم با کروناویروس کشته شوند...
تمام این داستان برای شنیدن چند جمله از زبان سیاستمداران روسی است :
یوری بابیلوف ، کارشناس شورای امور خارجه روسیه معتقد است که ویروس کرونا به طور عمدی توسط آمریکایی ها در ووهان چین متولد شده است :
دلایل او اینگونه اند :
1- اختلال بیولوژیک در ووهان می تواند سیستم امنیتی چین از همه لحاظ را با مشکل مواجه کند
2- ووهان یک مرکز بزرگ لجستیکی برای چین است
3- انیستیتوی ویروس شناسی و بزرگترین بازار فروش حیوانات وحشی چین در ووهان مستقر است
4- کنسولگری آمریکا در این شهر دایر می باشد
علاوه بر اینها در اطراف مرزهای چین ، 25 آزمایشگاه بیولوژیک آمریکایی در کشور های مختلف ،فعال هستند ....
✍محمد رضوی قره قشلاق
@barsakht
======================
آقایان دولتمرد : حال اجتماعی کشور را دریابید !!
@barsakht
در شرایطی که از یک طرف شیوع کرونا موجب تعطیلی یرخی کارخانجات و حیات نیمه جان برخی کارگاه های تولیدی و حتی گردش های اقتصادی خیابانی موجود در شهرهای مختلف شده و از طرف دیگر تحریم های همه جانبه و فزاینده و دشوار جبهه غرب در عین تبعات درازمدت کرونا برای اقتصاد جهان و کشور، شرایط را بیش از پیش برای مردمان این سرزمین سخت تر کرده است ، به نظر میرسد حال اقتصاد سال 99 ایران نیز چندان مساعد نخواهد بود و حاصل اینکه نتیجه اجتماعی چنین گزاره هایی ، تعمیق شکاف اجتماعی اقتصادبنیه و پیدایش حس عمیق تبعیض و درماندگی طبقات پایین دست و تبدیل شدن این اتفاق ناجالب به حس حقارت و تنفر و در بد بینانه ترین حالت به پیدایش روحیه تحریک پذیری در ایشان و پیدایش جنبش های وندالیستی خواهد انجامید. روندی که ممکن است موجب تلقیات ناروا از کارآمدی پایه های رکن جمهوریت ساختاری و اسلامیت محتوایی نظام نیز شود .
واقعیت این است که از نظراجتماعی ،درصد پایین امید به آینده مردم در عین بدتر شدن شرایط روزانه معیشت ، ایجاب میکند که برای برخی از ناکارآمدی ها ، فساد متاستازیک و بیکاری فراگیر قشر جوان ، چاره اندیشی های اساسی صورت گیرد . شرایطی که به نظر میرسد دولت محترم و مسئولان اجرایی کشور نمی بایست از عواقب ناگوار آن غافل باشند.
✍ محمد رضوی قره قشلاق
@barsakht
سخنی با نخبگان شمالغرب ایران
در باب چیستی،چرایی و چگونگی توسعه
@barsakht
به نظرم دعوای پست مدرنیسم با مدرنیسم در دهه های اخیر , علاوه بر چرایی مطلق انگاری روایت ها توسط پست مدرنیسم ، تلاش برای تعیین تکلیف گزاره هایی نو در قرن بیست و یکم از قبیل هویت ، قومیت و جنسیت بوده است .
موضوعاتی که تمامی کشورهای پیشرفته ( به طور مشخص منظورم در دو سنخ نخستین کلام است ) به نوعی با آن کنار آمده و با بزرگداشت حاکمیت اجتماعی و حقوق یکسان اقلیت ها، راه را برای دگر پذیری ، همنوع پذیری و نفی گزاره های مطلق گرا هموارتر ساخته اند .
با این مقدمه ،لازم است سنخیت نگاه سیاسی به ساختار اجتماعی ایران نیز اینگونه تعریف و مورد مداقه واقع شود.
به جد معتقدم درزمانه و شرایط فعلی و در برخی از مناطق ایران و استان هایی مثل آذربایجان غربی که ترکیب آن از دوگانه های هویتی ساخته شده است ، مجالی برای بحث از توسعه و پیشرفت وجود نخواهد داشت . درک این مسئله باید بسیار عمیق و راهکاریابی برای آن محتاج صرف انرژی فکری فراوانی است .
واقعیت این است که ما نیازمند باز تعریف سیاسی و اجتماعی از یکدیگر هستیم . اگر در بسیاری از ممالک ، توسعه اقتصادی مبنای گسترش دموکراسی و مردم سالاری و به تبع آن صعود سامان اقتصادی بوده ، اما با این حال داستان توسعه در مناطق مرزی شمالغرب ایران ، هستی متفاوتی دارد . برای ما توسعه سیاسی و فرهنگی ، مقدم بر توسعه اقتصادی است .
با این حال برای نخبگان فکری شمالغرب این نکته عیان است که گسترش گرایشات قوم مدارانه در هر دو قومیت ، هم در دراز مدت و هم در بازه های زمانی بسیار نزدیک ، ما را به تحرکات بنیادی و فارغ از عقلانیت هدایت کرده و خواهد کرد .
امروزه برای حاشیه غربی و شمال غربی کشور ، توسعه ( در تمام ابعاد آن ) به مثابه نفس برای حیات انسانی است . تعریف ما از توسعه در این مناطق نه شکل گرفته و نه مجال ابراز یافته است . ما در این استانها باید کلاه خود را قاضی قرار دهیم . هر دو قومیت حق ابراز وجود و حق زیستن دارند اما این گزاره ها تا آنجایی مهم و معتبر میباشد که کلیت توسعه و پیشرفت همه جانبه شمال غرب را مهم بشماریم و این یعنی دگر پذیری و اعتماد زایی متقابل . نکته ای که داد همگان از نبود آن بلند است.
نخبگان ، بزرگان ، منتفذین و روشنفکران عزیز : ما باید به تفاهم برسیم !! گزاره ای که درک راستین و عمیق از آن بسیار ضروری است . اما چگونه؟؟
معتقدم سنخ پاسخ ما به یک سوال به عنوان زیر بنای شروع بحث بسیار مهم خواهد بود : روند و پروسه اعتماد زایی متقابل چگونه باید شکل گرفته و طراحی شود ؟
در واقع اگر قرار است که نخبگان در استان هایی مثل آذربایجان غربی و در شهرستان های دو قومیتی ، مجالی برای نشست و همفکری داشته باشند ، بهتر است مطلع سخن با این جنس از سوالات شروع شود .
پیدایش و رشد همگرایی سیاسی ، همفکری و هم افزایی را در طرح اینگونه مباحث میدانم .
✍محمد رضوی قره قشلاق
@barsakht
گوشه ای از تبعات اقتصادی کرونا بر جهان و ایران
@barsakht
گفته میشود که اقتصاد جهان می بایست هزینه ای در حدود ۴/۱ تریلیون دلار یعنی تقریبا برابر با ۵ درصد از تولید ناخالص داخلی خود را از بابت همه گیری ویروس کرونا تحمل کند و این در حالی است که هنوز آینده کنترل و کاهش شیوع این ویروس مشخص نیست . فقط این هفته در آمریکا ۶/۶میلیون نفر و هفته گذشته نیز ۳/۵ میلیون نفر بیکار شده اند و گفته میشود حدود دو سوم ضرر اقتصادی دنیا از شیوع این ویروس مخصوص جمهوری خلق چین باشد.
در ایران اما هزینه کرونا دو ساحتی است .
از یک طرف باید با تبعات همه گیری و بیمارسازی و رکود اقتصادی ناشی از هجمه ویروس کرونا مقابله کرده واز طرفی تبعات فزاینده تحریم های جبهه غربی - عبری و عربی را کنترل کند .
در ایران و در یک ماهه اخیر ، اقتصاد های خرد تماما به تعطیلی کشیده شده اند و رشد اقتصادی نیز طبق اعلام مرکز آمار ایران در نه ماهه نخست سال ۱۳۹۸ ، حدود ۷/۶ درصد و رشد اقتصادی بدون نفت نیز صفر درصد بوده است و این یعنی اینکه دولت در تامین بودجه مناسب برای سال 1399 نیز با مشکلات اساسی مواجه خواهد شد .
فارغ از تمامی تاثیرات کرونا بر اقتصاد جهان ، اما در مورد ایران شاید شاهد پایین ترین رشد اقتصادی کشور در یک دهه اخیر و بالاترین تورم ها را در اقتصاد سال 1399 شاهد باشیم .
دولت فعلی و مجلس یازدهم می بایست برای کاهش چنین تبعاتی استراتژی ها و برنامه های جامع و اساسی داشته باشند.
✍محمد رضوی قره قشلاق
@barsakht
کرونا و واقعیت های برساخته در جهان امروزین
از شایعه گور دسته جمعی مردگان در قم تا واقعیت آن در نیویورک
@barsakht
پیدایی ویروس کرونا علاوه بر اینکه کارایی حکومتها از لحاظ کمیت و کیفیت حکمرانی و نیز نحوه مواجهه با بحرانهای ناشناخته را مشخص ساخت، ماهیت و مقبولیت قالب های حکمرانی در کشورهای مختلف و مخصوصا در لیبرال دموکراسی های امروزین را نیز به چالش کشیده است.
یکی از متناقضترین جلوه های حکومتی که در روزها و هفته های اخیر در مواجهه با ویروس کرونا شاهد آن هستیم، نحوه مدیریت و واماندگی دولت ایالات متحده آمریکا با کشته شدگان در این کشور و شیوه مواجهه رسانه ای آن با تحولات این ویروس در دیگر کشورها و مخصوصا در جمهوری اسلامی ایران است.
طبق اخبار و داده های رسانه ای، کرونا در نیویورک (کانون اصلی شیوع کرونا ویروس در آمریکا ) باعث شده تا شهردار این شهر با کندن گودالهای بزرگ، به دفن دسته جمعی جان باختگان در گورستان جزیره «هارت» اقدام نماید و زندانیان «جزیره رایکرز» نیز مامور دفن افراد جان باخته شوند. استقرار کشتی بیمارستانی «یواساس کامفورت» در سواحل نیویورک و اقدام به حفر گورهای ده تایی در پارکهای این شهر نیز از برنامه های دولت برای کنترل اوضاع بحرانی این شهر هستند.
واقعیت هایی که نشان از اوضاع تلخ آمریکا در مقابله با این ویروس دارند.
اما نکته اصلی کجاست؟
آنچه که از رفتار امپریالیسم رسانه ای و مخصوصا بنگاه های خبر پراکنی غربی مشاهد میشود رفتار دوگانه ای است که از کمیت و کیفیت رفتارهای حکومتی در مواجهه با ابعاد مختلف ویروس کرونا به جهانیان مخابره میشود. بیکاری بیش از ده میلیون نفر در دو هفته اخیر در آمریکا و کمبود ارزاق عمومی در فروشگاه ها از یک طرف و افزایش روزافزون شمار کشته شدگان (قریب به هفده هزار نفر تا نگارش این مطلب در روز جمعه 22 فروردین 99) گوشه های از اخباری بوده است که به جهانیان مخابره شده است. اوضاع تاسف باری که تنها نشان از شدت واگیری و گسترش کرونا در آمریکا داشته و به هیچ وجه توجه جهانیان به ابعاد سیاسی گسترش کرونا در آمریکا جلب نمیشود.
در واقع، نکته مهم در نحوه برخورد های دوگانه و کیفیت جهتدهی غرب به افکارعمومی جهانیان است. به صورتی که بر خلاف عدم پوشش اخبار وخامت اوضاع در آمریکا، نوک پیکان را به سمت تحولات کرونایی ایران نشانه رفته و در تلاش برای به وجد آوردن برخی از غربمداران داخلی از ناکارآمدی جمهوری اسلامی است. آنها مشغول مخابره تحلیلهای دستکاری شده به افکار عمومی دنیا در مورد ناکارآمدی دولتمردان مسلمان برای اداره اوضاع جوامع خود در شرایط فعلی هستند و آنچه که موجب تعمیق چنین باورهایی در افکار عمومی میشود، روایت معکوس از اوضاع و واقعیت های کشورهای مسلمانی مثل جمهوری اسلامی ایران است.
به عنوان مثال در همان روزهای اول ورود کرونا در ایران تصاویری توسط واشنگتن پست از بهشت معصومه شهر قم در رسانه های بیگانه پخش گردید و به جهانیان مخابره شد که در آن قطعه ای با تعداد قبرهای فراوان برای دفن مخفی جان باختگان بیشمار این ویروس مهیا شده و حکومت ایران نیز از انتشار حقایق مربوط به آن برای شهروندان و اصحاب رسانه امتناع میورزد.
ولی واقعیت امر این بود که این قبرها در قطعه 42 قبرستان قم به عنوان قطعه بحران و از چهار سال قبل آماده شده بودند. اما حقیقت مسئله آنگونه توسط رسانه ها برای افکار عمومی جهانیان بازسازی شد که نظام ایران در حال پنهانکاری و فریب افکار عمومی در بیان واقعیت و عمق فاجعه کرونا در ایران است.
آنچه که ذهنیت مخاطبان جهانی را، در بحث قضاوت در مورد نحوه مواجه کشورها با بحران کرونا، شکل میدهد، دریافت جنس اخبار و تبلیغاتی است که از رسانه های مختلف به او مخابره میشود و این یک واقعیت است که به فرموده امام خمینی(ره) در وصیت نامه سیاسی الهی ایشان، جهان بر روی تبلیغات میچرخد و ما در تبلیغات بسیار ضعیف هستیم.
در واقع امپریالیسم رسانهای، مهمترین امکان کشورهای قدرتمند برای مدیریت فهم و سیاست جهانی و هدایت افکار عمومی برای بیان دلخواه رویدادهاست. امروزه رسانه های جمعی در اختیار قدرتهای بزرگ برای فرافکنی موضوعات جهانی و تصویرسازی مطلوب در قالب سیاستهای خاص خود بوده و اینترنت و ماهواره به عنوان دو بازوی قدرتمند ابرقدرتها در عرصه مدیریت فهم جهانی فعال هستند.
آنها جهان را آنطور که میخواهند نمایش میدهند همانگونه که جمهوری اسلامی را در مقابله با شیوع کرونا و دفاع بیولوژیک از شهروندان خود بسیار کمتوان و آمریکا را با چندین هزار کشته، به عنوان آغازگر درمان کرونا با پلاسما (طبق اعلام بیبیسی فارسی) و کشوری معجزهگر در مدیریت کرونا به افکار عمومی جهان معرفی میکنند.
اگر کرونا در ایران در بازه زمانی بیش از دوماه خود به اندازه حدود کمتر از پنج هزار نفر کشته (تا روز جمعه 22 فروردین 98 تعداد 423