فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺سعدالله زارعی: طالبان کابل را فقط با هزار نفر تصرف کرد!
🔹کارشناس امور بین الملل: اگر آمریکا دنبال یک دولت دست نشانده قوی بود باید در این ۲۰ سال محقق می شد اما وقتی در مقابل طالبان تنها دو تا سه هفته دولت توانست مقاومت کند نشان از ضعیف بودن آن است
فرعون که خود را خدای بنیاسرائیل میدانست، وقتی در شکاف نیل و در محاصرهی امواج سهمگین قرار گرفت، از خر شیطان پیاده شد و به پروردگار موسی (ع) ایمان آورد، هرچند که کار از کار گذشته بود. طالبان افغانستان را جارو کرده و کاخ ریاستجمهوری را گرفته و خرخرهی کابل را زیر دندان دارد، اما مشاور اشرف غنی همچنان دل از شیطان بزرگ نمیبُرد. آمریکایی که دُمش را روی کولش گذاشته و فرار چهارنعل را بر قرار ترجیح داده است. گاوهای شیرده خلیجفارس ببینند امنیتی که به بند خُرجین آمریکا وصل است، عاقبت به پوتین متجاوزان بند خواهد شد.
همانها که سیلی عینالاسد، انتقام خون شهید فخریزاده و تقابلبهمثل خرابکاری نطنز را «تلهی تنش» میدانستند، امروز فریاد واکابلستانا سر میدهند تا ایران را وارد باتلاق افغانستان کنند. فردا که آوارگان کشور همسایه در پناه رأفت جمهوری اسلامی قرار گیرند، همینها معترض میشوند که چرا نانخور و سربار برای خود تراشیدهایم. #افغانستان، جانستان پارسیزبانان است و امنیت آن آرزوی ایراندوستان. شرط امداد، ابتدا قیام بالنفس مردم افغان و سپس درخواست رسمی دولت مردمی آنهاست. پوستموز غربگرایانی که در بغل آمریکا غش میکنند هیچگاه زیر پای دکترین امنیت ملی ایران قرار نمیگیرد.
✍️#زهرا_محسنی_فر
✳️تب اعتماد به آمریکا و اشرف غنیهای ایرانی
💢اشرف غنی برای جلب آمریکاییها چه کاری بود که نکرد؟
✅ترامپ بیخبر، بیاجازه به کشورش آمد. سراسیمه خودش را رساند که بگوید هوای من را داشته باشد.
✅۲۰ سال اشغال، ۲۰ سال اعتماد، ۲۰ سال خوشبینی به سوپرمن آمریکایی و ندیدن قدرت جوان افغانستانی، به لحظهای از بین رفت!
اشرف غنی ظهر فرار کرد و اشرف غنیهای افغانستانی شب به فرودگاه هجوم آوردند شاید مانند اشرف غنی پروازی پیدا کنند برای فرار!
شاید در دلشان بگویند پس چه شد آن هم وعدهی آمریکایی!!!
💢ما ایرانیها هم کم اشرف غنی نداریم!
👈هنوز مثل علی مطهری توییت میزنند که برویم مستقیم مذاکره کنیم با آمریکا؟
از اشرف غنی هم می شد نزدیکتر و مستقیمتر رفت؟
👈هنوز اشرف غنیهای اقتصاد، دلشان خوش است که اگر مذاکره کنیم، دیوار تحریمها ترک بر میدارد!
👈هنوز اشرف غنیهای سلبریتی به رییس جمهور آمریکا نامه مینویسند که به ما واکسن بده!
👈هنوز اشرف غنیهای فرهنگی به سوپر من و مرد عنکبوتی بیشتر از رستم و سیاووش اعتماد دارند!
✅اما چرخ روزگار سرنوشت رضاخانها و اشرف غنیها را فرار نوشته است؛ فراری با ذلت و خواری!
✍محمد حسین زاده
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 فرار آمریکا از افغانستان، نکته مغفول این روزهای افغانستان است
🔻در ادامه، روایت حاج قاسم از شکست مفتضحانه آمریکا در افغانستان را ببینید.
پ ن: پاسخ کسانی که میگن طالبان جیره خور امریکاست
تشکل اساتيد سطوح عالي و خارج حوزه علميه قم در نامهاي به رؤساي قواي مجريه و مقننه درباره وزير پيشنهادي اطلاعات تأکيد کردند با شناختي که ما از جناب حجتالاسلاموالمسلمين آقاي خطيب داريم ايشان جز به خط ولايت دلبستگي و تعلقخاطري نداشته و ندارند. اتهام طرفداري از برخي سران و مؤثران يا ساکتان فتنه ۸۸ بههيچوجه مطابق واقع نيست.
«تشکل اساتيد سطوح عالي و خارج حوزه علميه قم» در نامهاي به رؤساي قواي مجريه و مقننه درباره وزير پيشنهادي اطلاعات نامهاي نوشتند که در آن آمده است:
حضور ارجمند آيت الله آقاي رئيسي و جناب آقاي دکتر قاليباف
سلام عليکم
با تشکر از معرفي اعضاي کابينه در فرصت مقرر توسط رئيس جمهور محترم و اميد به بررسي دقيق و سريع موضوع در مجلس شوراي اسلامي، با توجه به معرفي يک شخصيت روحاني فاضل و با تجربه براي تصدي وزارت مهم اطلاعات و مطرح شدن برخي مطالب پيرامون اين موضوع، تشکل اساتيد سطوح عالي و خارج حوزه علميه قم که به لطف الهي سالها است يکي از پرچمداران گفتمان انقلاب اسلامي در حوزه مقدسه شمرده ميشود لازم ديد مطالبي را به شما عزيزان تقديم کند.
۱- جناب حجت الاسلام و المسلمين آقاي خطيب به عنوان يک جانباز سرافراز و برادر شهيد سابقه روشني در مقاطع مختلف انقلاب اسلامي و پيروي از خط مستقيم ولايت دارد و از همين رو همواره مورد اعتماد و وثوق نهادهاي عالي نظام بوده است.
۲- رفتار سنجيده و حکيمانه ايشان در قضاياي سال ۸۸ در قم و ملاحظه ظرافتهاي لازم در ارتباطات حوزهاي نقش موثري در تبيين حوادث براي بزرگان حوزه ايفا کرد که بيان جزئيات آن فرصت جداگانهاي طلب ميکند.
۳- شهادت ميدهيم که ايشان همواره همراه و حامي نيروهاي انقلاب در قم و حوزه بودند. مورد خاصي که در برخي نوشتهها ذکر شده در حقيقت مربوط به نحوه و روش عمل برخي از دوستان بود که در اعتراض به حضور يک شخصيت رسمي در قم و مطالب و عملکرد او در آن زمان صورت گرفت. اصل اعتراض اين عزيزان بجا و قابل قبول بود، ولي نحوه انجام کار يعني برهم زدن سخنراني قابل دفاع نبود و رهبري معظم هم صراحتا از اين نوع کارها نهي فرمودند. روشن است که دستگاه مسئول امنيت در اين زمينه مسئوليت دارد. طبعا اگر در دادگاه رفتاري صورت گرفته که مورد انتقاد اصحاب پرونده است نميتوان و نبايد دستگاه ديگري را که به وظيفه خود عمل کرده نکوهش کرد.
۴- با شناختي که ما از جناب حجت الاسلام و المسلمين آقاي خطيب داريم ايشان جز به خط ولايت دلبستگي و تعلق خاطري نداشته و ندارند. اتهام طرفداري از برخي سران و موثران يا ساکتان فتنه ۸۸ به هيچ وجه مطابق واقع نيست.
۵- نسبت به پارهاي مشکلات و آسيبها در دوره اسبق قوه قضائيه هم شخص آيت الله رئيسي بهتر از هر کسي ميتوانند نسبت به نقش افراد داوري نمايند و مسئوليت و عملکرد حفاظت قوه را بيش از همه ميشناسند.
۶- لازم ميدانيم به عرض برسانيم که اين مطالب صرفا جهت روشن شدن موضوعات و ابهاماتي بود که اخيرا در برخي نوشتهها به نام تشکلهاي حوزهاي مطرح شده بود و بي پاسخ نهادن آنها ميتوانست مصداق کتمان حقايق باشد؛ لذا لازم ديده شد که اين نکات تقديم شود.
۷- در خاتمه ضمن آرزوي عزت و سربلندي روز افزون براي نظام اسلامي و رهبري فرزانه آن، دوام توفيق شما را در خدمت به ارمانهاي بلند انقلاب اسلامي و مردم فداکار و عزيزمان از خداي بزرگ مسئلت داريم.
🔰خروج تاکتیکی یا شکست راهبردی
✍علی محمدی
🔶در خصوص تحولات اخیر در افغانستان، عده ای به گونه ای تحلیل می کنند که گویا ایالات متحده در یک بازی شطرنج حساب شده در حال پیش بردن تحولات افغانستان است. این افراد با برداشت ناصحیح از رویدادهای اخیر گمان می برند که تمامی امور و اقدامات طالبان و دولت مرکزی با هماهنگی کامل واشنگتن و در کنترل کاخ سفید رقم می خورد. درحالی که واقعیت به گونه ای دیگر است. امریکا به چند دلیل با خفت تمام و با شکست همه جانبه در حال از دست دادن افغانستان است:
1⃣طی بیست سال حضور ایالات متحده در افغانستان، انزجار و نفرت افغان ها نسبت به امریکا روز به روز فزونی داشته است. در واقع افکار عمومی این کشور تحت هیچ شرایطی نه خواهان بیگانگان و نه خواهان دولت دست نشانده آنها هستند. البته این غیر از افکار عمومی خود امریکا و منطقه است.
2⃣هدف حضور آمریکا بعد از یازده سپتامبر در افغانستان در ظاهر مهار طالبان و در باطن کنترل ایران بود. شما بفرمائید کدام یک از این دو هدف تامین شد؟ آیا ایران نسبت به ۲۰سال گذشته در منطقه نفوذ کمتر دارد یا بیشتر؟ آیا طالبان قوی تر شده یا ضعیف تر؟ ایالات متحده آمریکا نسبت به ۲۰۰۱ قوی تر شده یا ضعیف تر؟
3⃣در مدت حضور آمریکا در افغانستان حدود ۲/۲ تریلیون دلار و بیش از ۶۰۰۰نظامی ایالات متحده تلف شد.
🔸در مجموع با توجه به سه مورد بالا و نظر به بحران اقتصادی در امریکا و قدرت گرفتن رقبای ایالات متحده در جهان، واشنگتن ناگزیر به ایجاد تغییرات گسترده در نوع حضورش در منطقه شده است.
🔶بر اساس انچه نوشته شد، تغییر در نوع حضور امریکا در افغانستان، تنها یک تغییر تاکتیکی نیست بلکه یک شکست راهبردی و خفت بار برای آن کشور است که از قِبِل هزینه فراوان، هیچ سودی حاصل ننمود.
🔺البته ناگفته نماند که آمریکاییها در تغییر جنبش های منطقه به نفع خود مهارت فوق العاده ای دارد و تا آخرین لحظه تلاش می کنند تا اگر از درب بیرون انداخته شده اند، از پنجره داخل شوند. به عبارتی حداکثر خواسته امریکا ،دولت دست نشانده و حداقل آن ایجاد بی ثباتی است. مثلا در برخی از کشورهای مصر، تونس، و ... توانستند بیداری اسلامی را به نفع خود مصادره کند ودر لیبی اقدام به ایجاد بی ثباتی کردند. بر همین اساس گمان می رود که واشنگتن با تاکتیک هایی بتواند این انحراف در جنبشها را در افغانستان نیز پیاده سازی نماید. و یا حداقل این کشور را به سمت بی ثباتی سوق دهد. اما رویکرد و صبغه طالبان در مذاکرات دوحه ، تفکر این گروه و نوع مواجهه آنان با دولت مرکزی در کابل نشان می دهد، امکان ایجاد انحراف در خواسته های طالبان برای واشنگتن بسیار دشوارتر و دور از انتظار خواهد بود.
یدالله جوانی تحولات افغانستان.m4a
9.08M
🎧 تحلیل صوتی
🔰 تصرف افغانستان توسط طالبان چه تاثیری بر امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران دارد؟
🔻کارشناس برنامه: دکتر یدالله جوانی
✅ بصیرت
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
⛔️آدرس غلــط ندهیـــم،
✍ سادات عسگری
کابینه سلیـقه ای یا کارآمد،نقد مجازی با رعایت اصول
💢لازم هست جدای از اظهار نظر شخصی در مورد شخصیتهای معرفی شده کابینه به مجلس، به نکاتی توجه گردد.
🌱با توجه به اینکه دکتر رئیسی با درخواست بخش عظیمی از جامعه به جایگاه ریاست جمهوری دعوت شدند و تنها گزینه ائتلافی جبهه انقلابی بوده و در حقیقت مردم، تنها گزینه برای نجات کشور از وضعیت فعلی را در گرو حضور ایشان دیده و می بینند،لازم است، در نوع نقد و محل انتشار آن، توجه ویژه داشت.
🌱با توجه به تاکیدات رهبری مبتنی بر استفاده از ظرفیت جوانان برای تحول آفرینی، در عین حال فرصت محدود کشور و داشتن محدودیت در آزمون و خطا بنظر میرسد، ترکیب سنی جوان و میانسالان در تیم ایشان میتواند نکته مثبتی قلمداد شده و ظرفیت تحول و تخصص و تجربه را در کنار هم داشته باشیم؛ هر چند به ادعای برخی صاحبنظران، در این شرایط خاص، می شد از مهره های قویتری هم استفاده کرد و
⭕️البته ما دکتر رئیسی را مصون از خطا ندانسته و قطعا بر عملکرد ایشان نیز نظارت داشته و در صورت لزوم مطالبه گری و پرسشگری را نیز حق خود میدانیم ؛
⭕️آنچه لازم است اینست که انتقاد برخی از افراد انقلابی و دلسوز، با توجه به حساسیت های اجتماعی در این برهه و با توجه به پرهیز از یاس آفرینی و البته در راستای مطالبه گری اجتماعی، تنظیم گردد و البته از روشهای مختلف چون ارایه استنادات و نظرات بصورت جمعی به کمیسیون ها و مراکز مربوطه و اثر گذار نیز دریغ نگردد.
⛔️اما در این میان هستند افراد مغرضی که ظرفیتهای کشور را سالها معطل نگاه داشته و الان که احتمال دولتی پرکار و با دید مردمی را در مقابل خود می بینند،شروع به تخریب و سیاهنمایی کرده و قصد نا امیدکردن مردم از دولت پیش رو را قبل از عملکرد مدنظر دارند.
🔻در این میان برخی طرفداران کاندیداهای انتخاباتی نیز به صرف عدم حضور فرد مورد نظرشان در کابینه،شروع به نقد بعضا غیر منصفانه نموده اند، که آنها نیز لازم است به تاسی از همان افراد، که در لحظات حساس انتخاباتی ،انقلاب را اولویت دانستند،امروز هم دید انقلابی داشته باشند و بخاطر اشخاص از انقلاب عبور نکنند.
🔹و البته در کنار توصیه به نقادان دولت و کابینه ،لازم است هسته سخت طرفداران رئیسی نیز فرهنگ نقد پذیری را زیر سوال نبرده و نقد صحیح به دولت را سازنده تلقی نموده و نقد مخرب را نیز با سعه صدر پاسخ داده و جو کشور را به سمت مسایل حاشیه ای نکشانند.
توصیه آخر اینکه؛ رهبری بالاترین منکر را، ناامید کردن مردم از نظام اسلامی عنوان نمودند.
🔴پس مراقب باشیم اظهار نظرات ما، خوراک رسانه های معاند را تامین نکرده و از راه صحیح آن ،ـــ در کنار دولت ــــ و نه در مقابل آن، به یاری آن، برای ایران سربلند اقدام کنیم.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 مریم سما نماینده سابق افغانستان از کشور فرار کرد
♦️مریم سما دارای مواضع ضد ایرانی بود و بارها در ایجاد تفرقه قومیتی بین ایرانی ها و افغان ها فعالیت های زیادی داشته است.
#تحلیل_سیاسی
🔴 سابقه دوهزارساله روابط ایران و چین
🔸رادیو اینترنشال چین روز گذشته در گزارشی نوشت: پنجاه سال پیش در چنین روزی نمایندگان دیپلماتیک چین و ایران رسما توافقنامه ای را در ارتباط با برقراری روابط دیپلماتیک در اسلام آباد، پایتخت پاکستان، امضا کردند؛ چین و ایران در طول ۵۰ سال گذشته سختی های زیادی را پشت سر گذاشته و کنار یکدیگر مانده اند. چین و ایران را می توان به عنوان الگوهایی محوری برای کشورهای در حال توسعه در زمینه ضرورت کمک به یکدیگر تلقی کرد.
این شبکه افزود: چین و ایران در ۲ هزار سال گذشته، تبادلات مکرری با یکدیگر داشته اند و هیچ گاه جنگی بین آنها رخ نداده است که چنین روندی میان کشورهای بزرگ همسایه بسیار نادر محسوب می شود؛ با این اوصاف، ارتباط بین چین و ایران را می توان الگویی از همزیستی مسالمت آمیز بین کشورها خواند. مردم هنگام پرداختن به تبادلات تاریخی میان چین و ایران، معمولا در وهله اول به افتتاح جاده ابریشم توسط «جانگ چیان» اشاره می کنند؛ در سال ۱۱۹ قبل از میلاد بود که جانگ دومین ماموریت خود در مناطق غربی را انجام داد و ارتباط مستقیمی با ایران برقرار کرد. بر اساس اسناد تاریخی چین، جانگ چیان نمایندگان خود را به «امپراتوری اشکانی» فرستاد و پادشاه وقت ارشک دوم ۲۰ هزار سواره نظام را برای خوش آمد گویی و استقبال از سفرای سلسله هان به سمت مرز روانه کرد. آئین و رسوم معاشرت در این بین، بی نهایت رسمی و همراه با تشریفات برگزار شد. وقتی نمایندگان سلسله هان به چین بازگشتند، ارشک دوم نمایندگان خود را همراه با نمایندگان سلسله هان به چین اعزام کرد و این اولین مبادله رسمی بین دو دولت چین و ایران بود.
🔹در ادامه این گزارش آمده است: اما این رابطه در دوران معاصر آسیب نیز دیده است. چین و ایران در طول دویست سال گذشته، هدف قلدری و زورگویی های قدرت های غربی قرار گرفته اند و ثروت آنها غارت و قلمروی این دو کشور تقسیم شده است و آنها به مستعمره و نیمه مستعمره تبدیل گشته اند.در طول جنگ سرد، چین و ایران تحت پادشاهی متعلق به اردوگاه های خصمانه بودند تا زمانی که یخ روابط چین و آمریکا در سال ۱۹۷۱ میلادی آب شد و ایران شروع به نزدیک شدن به چین کرد و چین و ایران روابط دیپلماتیک برقرار کردند. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران بود که فصل جدیدی در روابط بین چین و ایران گشوده شد؛ بعد از پایان جنگ ایران و عراق بود که روسای جمهور وقت ایران آقایان خامنه ای، رفسنجانی، خاتمی، احمدی نژاد و روحانی همگی به ترتیب به چین سفر کردند. «یانگ شانگ کون»، «جیانگ زمین»، «هو جین تائو»(به عنوان نایب رییس جمهور ) و «شی جین پینگ» روسای جمهور وقت و فعلی چین نیز به ترتیب به ایران سفر داشته اند.
🔸در بخش پایانی گزارش رادیو اینترنشال چین آمده است: فضای همکاری بین چین و ایران با نگاهی به آینده و در چارچوب ابتکار کمربند و جاده، بیش از پیش گسترده تر خواهد شد؛ چین بزرگ ترین کشور در حال توسعه دنیا محسوب می شود و دومین اقتصاد بزرگ جهان است. ایران نیز کشوری با نفوذ و تاثیرگذار در خاورمیانه به حساب می آید که حضورش در حفظ توسعه پایدار منطقه حیاتی است. توسعه روابط مشارکتی و استراتژیک جامع بین چین و ایران علیه کشور ثالثی نیست و صرفا به منفعت رسانی به مردم این دو کشور و ایفای نقشی به مراتب بزرگ تر در روند ایجاد صلح جهانی و پیشرفت بشری متعهد است.
🔴 دلیل عصبانیت اصلاح طلبان
🔹این عصبانیت اصلاح طلبان ایران از سقوط دولت افغانستان که به بهانه عقبه ذهنی مردم از طالبان شدت گرفته، یک واقعیتی دارد بنام شکست آمریکا در حفظ و حمایت از غربگرایان، حتی در محدوده کوچکی به نام افغانستان.
🔹هیمنه آمریکا به دست طالبان شکسته شده و این اصلاح طلبان را آزار میدهد
🔴اینکه دیروز میگفتند چرا در مسایل سوریه و فلسطین دخالت میکنید و امروز میگویند چرا در بحران افغانستان ورود نمیکنید، اهمیتی ندارد.
🔹مهم این است که دارند اعتراف میکنند جمهوری اسلامی ایران قدرت اول و بلامنازع منطقه است و اگر در کشوری بحرانی درست شود، جز با ورود ایران مشکل حل نخواهد شد.
💬امیرحسین ثابتی
🔴 دکتر اکبری: اگر طالبان با آمریکا مبارزه نمیکرد معلوم نبود وضعیت امروز افغانستان به چه شکلی بود مردم افغانستان به طالبان پیوستند و آمریکا را اخراج کردند
🔰سخنان بسیار مهم دکتر اکبری جانشین دبیرکل بیداری اسلامی و معاون فرهنگی سپاه قدس پیرامون طالبان در برنامه پرونده ویژه شبکه سه:
🔸برای هیمنه آمریکا بسیار بد بود که اینگونه از افغانستان خارج شود، مردم به طالبان پیوستند و با آمریکا مبارزه کردند و آمریکا از افغانستان اخراج شد.
🔸طالبان واقعا با داعش جنگید و نگذاشت داعش در افغانستان رشد کند و شاهد بودیم که در یکسری از این جنگها آمریکاییها به داعش کمک کردند و با طالبان مقابله کردند.
🔸اگر طالبان با آمریکا مبارزه نمیکرد معلوم نبود وضعیت امروز افغانستان به چه شکلی بود.
🔸طالبان بارها تبلیغاتی که علیه هاشان میشود را محکم رد کرده به طور مثال یکسری فیلمهایی منتشر شد که طالبان در حال سربریدن مردم است طالبان گفته این موضوع دروغ است و بلکه اینها که در این فيلم می بیند افراد ما(طالبان) هستند که توسط داعش سرشان بریده میشود.
🔸امروز طالبان به عقاید و فرهنگ و آداب سایر مذاهب احترام میگذارد.
🔸طالبان از قدیم با ایران ارتباط دارد، چندین بار هیئت به ایران فرستاده اند و چندین بار این موضوع رسانهای شده است.
🔸ما نگاهمان این نیست که طالبان هیچ اشکال و نقصی ندارد اما طالبان امروز با گذشتهاش بسیار متفاوت است. اگر طالبان بخواهد مثل گذشته حکومت کند قطعا مثل گذشته هم دوامی نخواهد داشت.
🔸طالبان امروز یک مجموعهای ست که با کشورهای مختلف دنیا مثل چین، آمریکا و روسیه مذاکره میکند و بسیاری از کشورها آن را پذیرفتهاند.
🔴 عکس جنجالی کاخسفید از جلسه امنیتی بایدن/ نمایش چهره ماموران سیا و ساعت به وقت تهران
🔹حساب رسمی کاخ سفید در توئیتر روز یکشنبه همزمان با سقوط کابل، پایتخت افغانستان به دست گروه طالبان این عکس را منتشر کرد.
🔹در صفحه مقابل جو بایدن در این عکس هشت تصویر از مسئولان نهادهای مختلفی که در این جلسه حضور داشتند، دیده میشود.
🔹شماری از جمهوریخواهان و کارشناسان امنیتی ضمن انتقاد از انتشار این عکس، نمایش چهره مسئولان سیا و افشای وجود «دفتر دوحه» را اشتباه دانستهاند.
🔹یکی از نکات سوال برانگیز در این عکس نمایش ساعت به وقت تهران روبروی رئیس جمهوری ایالات متحده است. ساعت ۶ شهر دنیا از جمله مسکو، پکن، لندن و تهران در دیوار روبروی جو بایدن دیده میشود. ساعت تهران هنگام ثبت این عکس ۱۹:۵۹ را نمایش میدهد
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ #هوشنگ_اسدی چپگرا و درحال حاضر مقیم آمریکا، هم سلولی آیتالله #خامنهای در زندان ساواک شاه،
در مصاحبه با VOA درباره روزهای زندان چنتا جمله میگه جالبه!
نوع گفتن ایشون هم بامزه است...
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔘بازبینی یک فیلم قدیمی از آموزش ارتش افغانستان، اصلا جای تعجب ندارد که طالبان با این سرعت توانست افغانستان را بگیرد و نیروهای افغانی به همه کشورهای همسایه پناهنده شدند و یک گلوله هم شلیک نکردند❗️
🔴 ایران عاقلانهترین واکنش را درباره افغانستان داشته است
من در این زمینه کارشناس نیستم ولی برداشتم از ماجراهای اخیر را مینویسم:
✔آمریکا، #افغانستان را ترک کرد. طالبان تقریبا تمام افعانستان را تصرف کرد و #اشرف_غنی گریخت.
چند نکته:
۱. امریکا نتوانسته هزینههای سرسامآور حضورش طی بیش از دو دهه در افغانستان را جبران کند، لذا بایدن بالاخره وعده قدیمی خروج از باتلاق افغانستان را عملی میکند. محتملترین فرضیه این است که امریکا میخواهد با تبدیل کردن این کشور به کانون جنگ و بحران، همان هزینهها را بر رقبا و دشمنانش تحمیل کند؛ ضمن آنکه احتمالا طی قراردادهایی با طالبان در قبال تحویل دادن افغانستان به آنها، خیالش از بهرهبرداریهای طولانی مدت از منابع و معادن این کشور راحت شده است.
۲. شرکای ایرانیِ آمریکا در همین راستا بدنبال تبدیل کردن ایران به هیزمی برای این آتشاند.
یک مساله روشن است و آن اینکه رقبا و دشمنان جمهوری اسلامی خیلی علاقمندند که ایران وارد یک درگیری فرسایشی و پرهزینه در افغانستان بشود. پرهزینه، چون افغانستان ضمن اینکه از دولت بیعرضه اشرف غنی به ستوه آمده، دست کم امید دارد برای مدتی با حاکمیت بلامنازع طالبان طعم امنیت را بچشد و لذا ایران را تنها یک مداخلهگرِ فرصت طلب خواهد شناخت.
از طرفی طبعا این درگیری دو اتفاق خوب را برای اسرائیل رقم خواهد زد: اول شعلهور شدن آتش درگیری فرقهای شیعه-سنی در ایران و شرق ایران و دوم: ضعف توان جمهوری اسلامی در غرب ایران(سوریه عراق و...)
۳. طالبان با چهرهای جدید از خود رونمایی کرده است. به جای اعدامهای خیابانی و وضع قوانین عصر حجری، مدام در حال صدور بیانیه های عفو و امنیت بخش است. حتی از برگزاری جلسات عزاداری شیعیان هم ممانعت نکرده. اینکه این چهره فقط یک سیاست مقطعی باشد یا یک تغییر واقعی را نمیدانم ولی هرچه هست این چهره جدید مخالفان را خلع سلاح و پایگاه مردمی طالبان را تقویت میکند.
۴. رقبای داخلی طالبان تقریبا همه در محاق هستند. آمریکایی ها که اشغالگرانی آدم کش اند، دولت که مزدور، خائن و بیعرضه است و مجاهدانی که سالهاست توان مبارزه و مشروعیت جلب حمایت مردمی را ندارند و بعضا خودشان به فساد و خیانت متهماند. شاید یکی از مهمترین دلایل تسلیم شدن سریع(و نه تصرف) شهرهای مهم همین باشد. حالا طالبان حتی در قدرت نرم هم دست برتر را دارد و اگر بتواند کشتار و خرابی را کنترل کند راه را برای هرگونه مداخله خارجی خواهد بست.
🔸️از آنچه گفته شد روشن است که بحران افغانستان با بحران #سوریه متفاوت است. هرچند که قدرت گرفتن طالبان میتواند یک تهدید و بمب ساعتی برای ما باشد.
✍ وحید یامین پور
✳️چکیده بیست سال مطالعه بنده در زمینه سلفی گری و طالبان این را نشان می دهد که طالبان در میان پشتون ها و حتی در غیر آن دارای پایگاه مردمی است و الّا نمی توانست به این زودی، این همه استان را بدون درگیری و با کمترین تلفات از آن خود کند.
به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین مهدی فرمانیان در مطلبی به موضوع «آینده افغانستان در سپهر طالبان» پرداخت و نوشت:
آنچه در ادامه می آید، تحلیل های پژوهشگری است که سالها در زمینه فرق و مذاهب کار کرده است:
۱. بارها گفته ام که آینده افغانستان از آن طالبان است، خواه بپسندیم یا آن را نپسندیم.
البته نویسنده این یادداشت، همانند میلیونها نفر دیگر از انسان های آزاده، اصلا دوست ندارد طالبان سال ۱۳۷۵ تا ۱۳۸۰ شمسی سرکار بیاید.
۲. چکیده بیست سال مطالعه بنده در زمینه سلفی گری و طالبان این را نشان می دهد که طالبان در میان پشتون ها و حتی در غیر آن دارای پایگاه مردمی است و الّا نمی توانست به این زودی، این همه استان را بدون درگیری و با کمترین تلفات از آن خود کند.
۳. پشتون ها که بیشترین جمعیت را در افغانستان دارند، مدافعان جدی طالبان هستند و معتقدم اگر یک رأی گیری آزاد در افغانستان صورت گیرد، طالبان رأی بسیار بالایی می آورد. چه بپسندیم یا آن نپسندیم و پسند ما، هیچ فرقی در واقعیت افغانستان ندارد.
۴. به نظر می رسد طالبان از نظر ایدئولوژی و مبانی فرقی با بیست سال پیش نکرده است و تغییرات فعلی، تاکتیکی است؛ لذا در آینده، شیعیان، اقوام غیر پشتون، زنان و طرفداران دموکراسی لیبرال در افغانستان در سختی های بیشتری قرار خواهند گرفت.
۵. افغانستان هیچ تناسبی با عراق و سوریه ندارد، لذا حشد الشعبی در افغانستان نه جواب می دهد و نه به نفع شیعیان است. رویکردهای روزنامه جمهوری اسلامی در زمینه افغانستان فعلی را به نفع شیعیان نمی دانم.
۶. خشونت دولتی و سازمان یافته در آینده بیشتر خواهد شد، اما باید گروه ها و احزاب مخالف طالبان با انسجام خود برای آزادی های مشروع و قانونی خود از هم اکنون تلاش منسجم داشته باشند. امروز دیر است چه برسد به فردا.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚨 احمد مسعود پسر احمد شاه مسعود خبر خروج خود از ولایت پنجشیر را تکذیب کرد .
💢همیشه شنیدین که میگن نقشه ایران شبیه گربهست اما چرا؟
گفته می شود ؛کشیشی انگلیسی که مدتی در ایران به تبلیغ دین مسیحی پرداخته بود٬ بعد از مراجعت به لندن در سال ۱۹۰۲ کتابی کوچک درباره ایران منتشر کرد و تو کتابش نقشه ساده ای آورده که ایران را به صورت گربه ای که روی بالشی نشسته. گربهای که پشت به افغان و هند (مستعمره های انگلیس) کرده و سرش به طرف روسیه است. بالش مذکور (نفوذ انگلیس) مانع از آن است که پنجه های گربه در آب خلیج فارس تر شود. این تصویر موازنه نفوذ روس و انگلیس در آن مقطع تاریخی در ایران را نشان می دهد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 کاش افغانستانی ها به این توصیه ظریف گوش می کردند!
ظریف: اعضای لشگر فاطمیون بهترین نیروهایی هستند که اگر دولت افغانستان تمایل داشته باشه می توانند به حفظ امنیت این کشور کمک کنند!
پ.ن: کاش مسئولین افغانستان به حرف های ظریف و ایران گوش میدادند و این خبرنگار افغان هم ادب داشت!
✅ماجرای وعده های جنجالی مخبر چی بود؟
✍ محسن مهدیان
🅾 ماجرای وعده های مخبر چه بود؟ آیا واکسن ایرانی شکست خورد؟ ایا مخبر بلوف زد؟ ایا قصد داشت مانع واردات واکسن خارجی شود؟ آیا واکسن ایرانی زمین خورد و مردم کشته شدند؟ دیگه چه شبهه ای هست؟
🌀مرورکنیم اخبار رو. خیلی پیچیده نیست.
👈5 اردیبهشت مخبر گفت تا اخر تیر 12 میلیون و تا آخر مرداد 20 میلیون و تا آخر شهریور 50 میلیون واکسن تولید می کنیم.
آیا این وعده محقق شد؟ خیر 👈 چرا؟
🅾اول ببینیم مخبر چرا وعده داد.
مصاحبه مخبر بعد از جلسه با وزیر بهداشت بود که خبرش منتشر شد. نمکی در این جلسه وعده کرد تا نیمه اردیبهشت مجوز واکسن برکت ارائه شود. اما مجوز نرسید. چرا؟ چون تست های وزارت بهداشت نهایی نشده بود.
👈مجوز کی رسید؟ 25 خرداد.
👈بعد از مجوز چه شد؟ مشکل فقط مجوز بود؟
تولید واکسن برکت سه خط تولید داشت
خط اول 4 میلیون دوز در ماه تولید می کند.
خط دوم 8 میلیون.
خط سوم 25 میلیون.
مخبر براساس این سه خط تولید وعده 50 میلیونی تولید واکسن داد. طبیعی است که اگر این سه خط تولید مثل ساعت کار کند فراتر از این 50 میلیون تولید می شود.
👈اما نشد. 👈چرا؟ 👈چقدر تولید شد؟
🔹از اول تیر خط اول تولید راه افتاد. حدودا هفته ای یک میلیون دوز واکسن تولید شده است. یعنی در تیرماه 4 میلیون تولید شد. تا امروز هم به 7 میلیون رسیده است. تا پایان مرداد می شود 8 میلیون.
خط دوم تولید قرار بود از اول مرداد راه بیافتد. نشد. 👈چرا؟ بخاطر تحریم مانع ورود چند قطعه نهایی تجهیزات شدند. اما با این حال تحریم ها را دور زدن و تجهیزات وارد شد. از اول شهریور خط دوم هم راه می افتد و تا پایان شهریور به 20 میلیون دوز واکسن می رسیم. (8 تا از خط اول و 12 تا از خط دوم.)
🅾خط سوم چه شد؟ خط سوم که خط تولید انبوه با ظرفیت 25 میلیون دوز بود، قرار بود از اول شهریور راه اندازی شود. 👈راه اندازی نمی شود. 👈چرا؟ 95 درصد قطعات وارد و 5 درصد قطعات توسط ابلیس تحریم شده است. اما جبهه ضدایران بزودی زانو خواهد زد و 5 درصد باقی مانده نیز وارد می شود و خط سوم هم وارد مدار می شود و با یکی دوماه تاخیر وعده ها محقق می شود.
🅾خیلی پیچیده است؟ یه کت به خیاط سفارش میدهید تاخیر ندارد؟ اگر تاخیر کند یعنی کت زمین خورده است یا کت ساز؟ بخدا زشت است پای منبر ذهن های زنگ زده اسیر شویم.
ایران بین 6 کشور تولید کننده واکسن قرار دارد و با قدرت تولید می کند. بیشترین کارایی را هم بین واکسن های وارداتی داشته است. طبیعی است که راهزن های رسانه ای عصبی باشند. از تاجزاده و زیباکلام هم که انتظاری نیست. با خود تحقیری کاسبی لایک می کنند. ولی من و تو چرا؟
✅میگن مخبر چرا وقتی برکت بود از تولید میگفت امروز که معاون است از خرید؟👇👇
پاسخ در سوال است. چون آن زمان مدیر تولید بود و امروز مدیر مصرف. آنروز باید تولید می کرد و امروز باید مصرف کند. طبیعی است که برای مدیریت مصرف هم باید تقاضای داخلی کند و هم خارجی.
مگر آن زمان که گفت 50 میلیون، نیاز 50 میلیون بود؟ خیر. 120 میلیون دوز نیاز کشور بود. یعنی همان زمان هم از جمله مخبر استفاده می شود که حداقل 70 میلیون هم باید خریداری شود.
خلاصه گول نخوریم.
هدایت شده از تحلیل سیاسی و جنگ نرم
⭕️ سرعت گرفتن امضای شکایت
تا کنون یعنی ظهر روز سه شنبه 26 مرداد 1400 ، حدود 424 هزار نفر از مردم سراسر کشور ، نامه شکایت از حسن روحانی را امضاء کرده اند . شما هم لینک زیر را برای دوستان و آشنایان خود در شهرهای مختلف ارسال نمایید تا امضاء نموده و مقدمات محاکمه بزرگترین مجرم و بزرگترین مفسد در تاریخ جمهوری اسلامی ایران هرچه زودتر آماده شود . 👇👇
http://asle90.24on.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴استاد حسین انصاریان: ما از تو به غیر از تو نداریم تمنا
🔺️ حلوا به کسی ده که محبت نچشیده