🔺️ایران در سوریه؛ ورود قانونی، خروج اخلاقی!
🔹جمهوری اسلامی بارها اعلام کرده هر کشوری بخواهد مقابل اسرائیل و آمریکا بایستد، به آن کشور کمک خواهد کرد؛ همچنین بارها اعلام کرده در هیچ کشوری بدون مجوز و درخواست رسمی آن کشور حضور نخواهد یافت؛ واقعیت این است که بشار اسد اخیرا از مقاومت در برابر دشمن برید و درخواستی هم برای کمک به ایران ارسال نکرد. بشار اسد جانش را برداشت و رفت، و جمهوری اسلامی در غیاب دولت قانونی سوریه هیچ مسئولیتی برای حفظ نظامی که رهبرش به واسطه تهدید، ترور، یا هر عامل دیگری فرار را بر قرار ترجیح میدهد ندارد.
🔹این در واقع احترام به حق طبیعی مردم سوریه است، و نظام جدید سوریه اگر به رسمیت شناخته شود میتواند دوستان و دشمنان خود را انتخاب کند. فارغ از آنکه عامل این تحولات چه بوده، و نتیجه آن چه خواهد بود، ما باید بدانیم آقای بشار اسد علیرغم کمک هایی که به جبهه مقاومت کرد و البته کمک هایی که دریافت نمود فرصت را از دست داد؛ او بعد از بازیابی قدرت میتوانست به مردم سالاری تن بدهد و گروه های مختلف را در سرنوشت سوریه شریک کند؛ آن وقت حتی اگر از صندوق های رای هم بیرون نمی آمد، لا اقل کناره گیری عزتمندانه ای میداشت و حالا نیاز نبود آواره این کشور و آن کشور باشد.
🔹او اما با اصرار برای ماندن در قدرت کار را به جایی رساند که مجبور شد برای بقا دست به دامان اعراب بی بخار شود، و در نهایت نیز از ترس ترور به جبهه مقاومت بعنوان تنها عامل حفظ دولتش پشت کرد. جمهوری اسلامی به سوریه پشت نکرد، شکست هم نخورد، فقط دست به کار غیر اخلاقی و غیر قانونی نزد، چون هدفش کشورگشایی یا مجبور کردن متحدان به پیروی از خود نیست. لذا اسد را تا آخرین لحظه ای که در قدرت بود رهبر قانونی آن کشور دانست و برخلاف نظر دولت قانونی سوریه گامی برنداشت.
🔹بله این قطع ارتباط میتواند برخی منافع ما را تهدید نماید؛ این یک واقعیت است، لیکن نمیشود خود را به زور در جایی تحمیل کرد؛ بنابراین باید آلترناتیو دیگری پیدا نمود؛ اکنون نیز دولت جدید سوریه اگر بتواند در میان آن همه اختلاف شکل بگیرد، آینده و سرنوشت آن کشور را ترسیم خواهد کرد. لذا اینکه گفته میشود ایران عقب نشسته واقعیت ندارد.
🔹ایران در واقع به آن کشور احترام گذاشته و خلاف خواست دولت سوریه کاری انجام نداده است؛ جمهوری اسلامی اشغالگر نیست؛ قانونی به سوریه ورود کرد، و در خلاء قدرت اخلاقی خارج شد تا سوری ها خودشان برای سرنوشتشان تصمیم بگیرند؛ خوب است اینها را فارغ از اینکه چه کسانی آمده و چه کسانی رفته اند، بصورت منطقی مورد ارزیابی قرار دهیم!
#عبدالرحیم_انصاری
بیانیه جمعی از همسران شهدای مدافع حرم در پی تحولات اخیر در سوریه
🔹بخشی از متن بیانیه:
🔹 خون شهدای مدافع حرم پایمال شدنی نیست.
🔹 نقد اهانت آمیز به فرماندهان جبهه مقاومت را محکوم می نماییم .
🔹 ضمن رصد تحولات به فرماندهان اعتماد داریم .
🔹 تخریب جبهه مقاومت و ایجاد یاس و نا امیدی در مردم ، حربه دشمن است .
🔹 مراقب برنامه ریزی برای ایجاد فتنه داخلی باشید .
🔹 فرماندهان نگذارند کلام رهبر حکیم بر زمین بماند و به وصیت شهید سلیمانی جامه عمل بپوشانند.
✅ تحولات سوریه بر بستر نگاه مطلوب...
🔻 در فرهنگ سیاسی و نوع نگاه به تحلیل پدیدههای سیاسی اجتماعی دو دیدگاه وجود دارد؛ نگاه ایدئالیستی یا آرمانگرا و نگاه رئالیستی یا واقعگرا؛ که نگاه اول با تاکید بر هدف غایی از درک شرایط زمانه و مقتضیات روز غافل میشود و در برابر واقعیتها غافلگیر، دلسرد و متوقف میشود و دیدگاه دوم با پذیرش شرایط موجود از تحول و تغییر و حرکت به جلو باز میماند و به وضع موجود میسازد و اما نگاه مطلوب در پردازش وقایع و پدیدهها همانا نگاهی با جمع بین آرمان و واقعیت یعنی آرمانگرای واقعبین است.
👈 در نگاه آرمانگرای واقعبین؛ آرمان و اهداف در مراتب و مراحل مختلف با توجه به شرایط و اقتضائات زمان پیگیری و دنبال میشود و در این نگاه افراد یا جامعه همیشه اهداف و آرمان را به مثابه قله در نظر دارند و از سوی دیگر با تحلیل وضعیت موجود نحوه پیمایش به اهداف را در مراحل مختلف بررسی میکنند و با این نوع نگاه است که جامعه و افراد غافلگیر، متوقف و مایوس یا بیتفاوت، تسلیم و مغلوب نخواهند شد.
🔻 پس در نگاه به صحنه سوریه نکات زیر را باید در نظر داشت:
1️⃣ در موضوع سوریه آنچه مطلوب بوده و هست حاکمیت متمرکز دولتی موافق و هماهنگ با اهداف و راهبردهای مقاومت است که این امر نیاز به وجود یک جریان قوی و مسلط با فهم درست از دشمنان در مثلث عبری-عربی- غربی داشت که تا جاییکه این شناخت در حاکمیت و بدنه اجتماعی کشور سوریه وجود داشت، حربههای دشمنان در برابر جبهه منسجم مقاومت در میدان سوریه به نتیجه نرسید...
2️⃣ درشرایط فعلی با توجه به تغییر نگاه حاکمیت مستقر در سوریه در یک یا دو سال اخیر و اعتماد نابجا به دولتهایی که در جنگ اول پشتیبان داعش و دیگر گروههای تروریستی در مسیر تجزیه سوریه بودند از یک سو و عدم توجه به مشکلات مردم و ارتش کشور در بازه زمانی بعد از جنگ قبلی از سوی دیگر موجب شد تا مقاومتی در مسیر معارضین و مخالفین از جمله گروه ترویستی تحریرالشام قرار نداشته باشد. لذا کمک به حاکمیت و ارتش بی انگیزه که بنا بر ایستادن و مقاومت ندارد؛ معنایی نداشته و این در حالیست که ایران ثابت کرده هیچگاه از حمایت مشروع و معقول به متحدان خود در جبهه مقاومت دریغ ننموده آن هم حمایتی که موثر و تعیین کننده بوده و هست.
3️⃣ نکته دیگر اینکه، هر آنجه در سوریه در قالب هر سناریویی قابل پیش بینی محقق شود ؛ چه استقرار گروهی چون تحریر الشام که به مثابه حضور طالبان در افغانستان میتوان تحلیل کرد که باید همچون طالبها از گذشته خود درس آموزند و رفتارشان را با عقلانیت و موازین انسانی و بین المللی تا حدی تطبیق دهند و نسبت به ایران مقتدر و موثر در معادلات منطقه نیز ملاحظاتی را رعایت کنند؛ یا سناریوی دیگر اینکه دولت سهامی یا ترکیبی با حضور طیف های مختلف شکل گیرد و یا فضای هرج و مرج و ناامنی ادامه یابد و... که ایران در خصوص هر سناریو راهبردهای مبتنی بر منافع ملی و منطبق بر اهداف مقاومت را اتخاذ خواهد کرد، چرا که آنچه امروز بر معادلات جهانی و منطقهای حاکم است، قانون همه یا هیچ و "حاصل جمع صفر" نیست، بلکه منطقِ "حاصل جمع متغیر" و توان و تدبیرِ بهرهگیری حداکثری از شرایط موجود و نامطلوب در مسیر اهداف است.
4️⃣ تاریخ مقاومت را که بررسی میکنیم در مییابیم که این جبهه از گذشته تا به حال فرازها و فرودها و رویشها و ریزشهایی داشته و دارد از انحراف جنبش فتح در گذشته تا امروز سوریه در ریزش تا توسعهی مقاومت در کیفیت و کمیت از حماس و جهاد اسلامی تا حزب اله و انصاراله و گروه های مقاومت در عراق و.... ولی در جمع بندی رویشها بیشتر از ریزشها بوده و به درستی و مبتنی بر واقعیت مشاهد شده که جبهه مقاومت در مقاطع درگیری چند برابر قبل گسترش یافته و خواهد یافت...
🔚 نکته پایانی عبرت حاصل از این تحولات است که تسلیم و سازش با نظام سلطه چیزی جز تجزیه، تفرقه و تداوم ناامنی برای کشورهای منطقه به ارمغان نیاورده و نخواهد آورد به مثابه افغنستان، لیبی، عراق، لبنان و... که در آتش اختلافات میسوزند؛ چرا که نظام استکباری برای غارت منابع خام و تامین پایدار انرژی خود نیاز به بهانهای چون ناامنی و هرج و مرج در منطقه دارند. بنابراین تنها راه پیشرفت همه جانبه در منطقه برای کشورهای صاحب منابع؛ ایستادگی بر راهبرد مقاومت و تلاش درونزا با تکیه بر تعاملات چند جانبه با کشورهای همطراز و هم توان و بی اعتمادی مطلق به نظام استکباری است، نکته ای که باید به کشورهایی چون ترکیه، عربستان، مصر و اردن گوشزد کرد، چرا که تجزیه و ناامنی در سوریه به نفع هیچ کشوری نیست و چه بسا آتش آنها به نوبت به آنها هم سرایت خواهد کرد ...
✍️ جواد خسروی-1403/09/18
16.43M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢 روایت سفیر ایران از سقوط دمشق
💬 حسین اکبری:
🔻 قبل از رسیدن مسلحین از شمال و جنوب، پایتخت دچار اغتشاش شد و سقوط کرد.
🔻 شب گذشته هیات دولت سوریه تشکیل جلسه داد و تصمیم گرفت مقاومتی در سوریه صورت نگیرد. بلکه به صورت مسالمتآمیز بخشهای دولت را واگذار کنند. بعد از حلب، اراده دولتی و نظامی و مردمی بر این بود که حادثه را بپذیرند.
🔻 اگر این جریانهای متعدد کنترل کشور را به دست بگیرند، میتوانند برای همسایگان پیرامونی سوریه تهدید جدی باشند.
🔻 رژیم صهیونیستی علاوه بر اشغال جغرافیای بیشتر سوریه، اهدافی را هم هدف قرار میدهد.
🔰خدا با ماست...
🔹در این لحظات پر التهاب منطقه و اتفاقاتی که در سوریه رقم خورده و نگرانی هایی که از ادامه ماجرا به اذهان آمده و دلها را نگران کرده و بر زبان ها جاری می شود من به تدبیر جبهه اصیل مقاومت به فرمانده او به و خدای مقاومت خوش بین هستم.
🔹به جبهه ای که درون خود تجاربی گران سنگ و کم نظیر را دارد به جبهه ای که طی سالیان گذشته از سخت ترین آزمون ها و در مقابل قوی ترین دشمنان سربلند و پیروز بیرون آمده است.
مقاومت تمام داشته هایش را ذره ذره ، با خون و دل و با نثار جان عزیزترین فرزندان خود کسب کرده است اینگونه نیست که بنشیند و تماشاگر خودنمایی کفتارها در حوزه نفوذ خود باشد.
🔹این زخم ها ما را قوی تر خواهد ساخت، دیر یا زود شاگردان مکتب شهید سلیمانی صحنه را تغییر خواهند داد، در این جنگ "مرگ و زندگی" مطمئنا حوادث بزرگی رخ نمایی خواهد کرد و قلبها را محزون خواهد ساخت، اما تجارب موفق گذشته به ما آموخته است که جبهه مقاومت طی سه دهه گذشته هرگاه چنین شرایطی برایش بوجود آمده علی رغم همه تلخی ها به سلامت و با قدرت عبور کرده و فتوحات بیشتری کسب کرده و قوی تر شده است.
🔹یادآوری می کنم یکه تازی امریکا با تصرف افغانستان و عراق را ، سقوط بخش های بزرگی از کشورهای عراق و سوریه را ، جنگ ۳۳ روزه را ، فتنه های سنگین داخلی را ، همواره تدبیر ولایت و دست خدا نجات بخش و پشتیبان این ملت بوده است.
🔹بخش بزرگی از جنگ امروز جنگ اراده هاست ، پیروز کسی است که به توانمندی خود ایمان داشته و به خدا اعتماد کند و به قول سردار دلها :
" من با تجربه این را میگویم که میزان فرصتی که در بحرانها وجود دارد در خود فرصتها نیست. اما شرط آن این است که نترسید و نترسیم و نترسانیم"
🔹آنچنان که امیرالمومنین می فرمایند:
"تـَزُولُ الْجـِبـالُ وَ لا تـَزُلْ! عـَضَّ عـَلى نـاجـِذِكَ، اَعـِرِ اللّهَ جـُمـْجـُمـَتـَكَ، تـِدْ فـِى الاَْرْضـِ قَدَمَكَ
اگر كوه ها متزلزل شوند تو تكان مخور، دندان ها را به هم فشار ده ، سر را به خدا عاريت ده ، قدمهايت را بر زمين ميخكوب كن ."
وَمَكَرُواْ وَمَكَرَ ٱللَّهُۖ وَٱللَّهُ خَيرُ ٱلۡمَٰاكِرِينَ
✍🏼#محمدتقی_احمدی
3.37M
🔺🔻🔺
#سوال
🔹چرا دولت بشار اسد سرنگون شد⁉️
🔹آیا محور مقاومت و ایران کوتاهی کردند ⁉️
🎙دکتر برزکار (کارشناس سیاسی)
#سوریه #وعده_صادق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻اسراییل دارد شهر به شهر وارد سوریه می شود
🔻گمرک و صنایع نظامیشان را یکی یکی منهدم می کند
🔻تکفیری ها حکومتشان را به دست گرفته اند
🔹اینها دارند در خیابان می رقصند
🔹ملت بدبخت خاور میانه...
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
وضعیت پایگاه هوایی Mezzeh در دمشق پس از حملات اسرائیل...
یکشنبه ۱۸ آذر ۱۴۰۳ - به افق فلسطین.mp3
50.29M
🎧 بشنوید| برنامه تلویزیونی «به افق فلسطین»
👈🏼 چرا سوریه؟
🔰صوت کامل برنامه همراه با گفتگو و مجله خبری
باحضور: آقای دکتر مصطفی خوش چشم-تحلیلگر مسائل بین الملل
۴۸ مگابایت
🔲 یکشنبه ۱۸ آذر ماه ۱۴۰۳
🕗 «به افق فلسطین»؛ هر روز ساعت ۲۰ از شبکه افق
بمباران های بی امان رژیم صهیونیستی بی دلیل نیست. اگر قرار بود امکانات بدست دوستان رژیم قرار بگیرد و از آن ها علیه حشد عراق و حزب الله لبنان استفاده شود چه دلیلی بر این اقدامات بود...
فراموش نکنیم باید در وعده صادق3 ضربه ای نواخته شود که محاسبات به هم بریزد. آیا با دمشق لرزان، می توانستیم محاسبات را بر هم بزنیم؟
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اسرائیل در حالی بعد از سقوط بشار اسد، تمام زیرساختهای سوریه را با بمبهای سنگرشکن شخم میزند، که اسد حتی یک گلوله به سمت صهیونیستها شلیک نکرده بود!
این فیلم را بفرستید برای آنها که میگویند:
اسرائیل با ج.ا مشکل دارد، نه ایران!
اسرائیل به زیرساختهای ج.ا حمله میکند، نه ایران!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سوریهسازی ایران؛ آرزوی خام رژیم صهیونیستی برای ملت بزرگ ایران!
از سردبیر سابق رادیو اسرائیل تا شبکه صهیونیستی اینترنشنال و عناصر تجزیهطلب؛ پیادهنظام فارسیزبان اسرائیل در سودای نابودی ایران با اجرای چهار مرحله آشوب خیابانی، حمله نظامی، تضعیف و در نهایت تجزیه ایران!
تحلیلگر ترکیهای درست نوشته:
وقتی غبار شادیتان بنشیند و بتوانید مرکب خود را ببینید، خواهید فهمید که از اسب پیاده شده و بر خر سوار شدید!
وقت جدا کردن لبنان از ایران است!
🔹«بنی گانتس» با حضور در مرزهای سرزمینهای اشغالی و سوریه اظهاراتی را بیان کرد.
🔸وزیر جنگ رژیم صهیونیستی بیان کرد: «باید حمایت از تمامی مناطق مرزی برای جلوگیری از اثرگذاری تهدیدات با منشأ سوریه تشدید شود.»
🔹همچنین گانتس با یاوهگویی علیه ایران اعلام کرد، زمان جدا کردن لبنان و سوریه از ایران فرا رسیده است.
🔸این در حالی است که ارتش رژیم صهیونیستی تحرکات خود علیه سوریه را تشدید کرده و وارد منطقه حایل میان سوریه و جولان اشغالی شده است.
🔹همچنین در روز جاری، طی چند نوبت خاک سوریه از سوی صهیونیستها هدف قرار گرفته است.
🔸رادیو ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد، ارتش این رژیم انبارهای تسلیحاتی واقع در سوریه را با ادعای ممانعت از دستیابی تروریستها به این تسلیحات هدف قرار داده است.
🔹افزون بر این، تلویزیون رژیم صهیونیستی نیز اعلام کرد، بر اساس گزارشهای رسیده، این رژیم تمامی فرودگاههای نظامی واقع در دمشق را هدف قرار داده است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مراقب این خطر باشیم!
...خیال نکنیم هر چه ما می فهمیم،حتما او هم باید مثل ما بفهمد و عمل کند، این خطر دارد!
🔷بیانات علامه مصباح یزدی (قدس سره) درباره نعمت رهبری و ضرورت اطاعت از ایشان، ۱۳۹۷/۰۴/۱۴
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️حقوق کارمندان سوریه ماهانه ۲۵ دلار بود در حالی که حقوق کارمندان در ادلب (با حمایت ترکیه) ۵۰۰ دلار بود
🔹حسن شمشادی: برای یک باک بنزین در #سوریه باید ۲۴ ساعت در صف میایستادید. در ۲۴ ساعت فقط سه ساعت برق در سوریه بود. در ادلب برق ترکیه ۲۴ ساعت وصل بود، قیمت کالاها با حمایت دولت ترکیه پایین بود و ۵۰۰ دلار درآمد داشتند.
🔹مردم سوریه احساس میکنند که وقتی زیر بلیط ادلب و ترکیه بروند وضعشان خوب میشود.
🔺️این تحلیل را بخوانید و درباره اش فکر کنید!
🔹حکایت سوریه هر روز جالبتر میشود؛ پس از پیروزی معارضین، اسرائیل ضمن حمله به نقاط مختلفی در سوریه، اشغال مناطق بیشتری از آن، و تخریب تجهیزات نظامی این کشور، از کردهای مستقر در شمال و شرق سوریه حمایت کرده است؛ ترکیه حامی انقلابیون شورشی است؛ حماس هم به حکومت جدید تبریک گفته است؛ حماس، ترکیه و انقلابیون مسلح رویکرد اخوان المسلمینی دارند؛ دولت کنونی مصر با اخوانی ها در تضاد است؛ عراقی ها به هیچکدام اعتمادی ندارند؛ قطری ها احتمالا به حاکمان جدید سوریه متمایل خواهند شد؛ امارات و عربستان هم قطعا نمیخواهند از بازیگران فعلی عقب بمانند.
🔹آمریکا اسم جولانی را برای روز مبادا از لیست ترور خارج نکرده، اما در عین حال تلاش میکند جایگاه بالانس تمام طرف ها را داشته باشد؛ ایالات متحده البته ذاتا به اسرائیل متمایل است، همچنان که کردها از سوی آمریکا ساپورت میشوند! اینجا یک پرسش پیش خواهد آمد! آیا جولانی و یارانش در برپایی حکومت مصمم هستند، قصد ماندن دارند و به زعم خود میخواهند سوریه را بازسازی کنند، یا اینکه بازیچه دست اسرائیل و آمریکا هستند؟
🔹شرایط خیلی پیچیده است؛ ولی اگر قصد ماندن داشته باشند که این احتمال خیلی زیاد است، حمایت از حماس میتواند یکی از اهرم هایشان برای مهار زیاده خواهی های اسرائیل باشد؛ ضمن اینکه احتمال درگیری های قریب الوقوع شان با کردها نیز دور از ذهن نیست؛ اینجا ترکیه را نیز در کنار خود دارند، اما کردها نیز آمریکا و اسرائیل را پشتیبان خود میبینند؛ اوضاع مقداری پیچیده است، نه؟! این تحلیل را میتوانید نپذیرید، اما اگر یک روز شنیدید حکومت جولانی دستش را سوی ایران و حزب الله و حشدالشعبی نیز دراز کرد اصلا تعجب نکنید چون هیچ چیز بعید نیست!
🔹نشانه هایی هم البته وجود دارد؛ اینکه در یکی دو روز پس از تصرف دمشق امنیت حرم حضرت زینب(س) دست نخورده باقی مانده، و تلویزیون ایران نیز در خطاب قرار دادن نام اعضای هیئت تحریر شام از القاب ملایم تری چون مسلحین استفاده میکند، خود میتواند محل بحث باشد! درباره دو مورد آخر همین را بگویم که اگر بجای اعزام نیرو به سوریه با تغییر عبارات "تروریست ها" به "مسلحین" توانسته ایم از حرم دفاع کنیم، این هنر جمهوری اسلامی است و به جای طعنه به صدا و سیما باید به این سیاست آفرین گفت! و نکته پایانی اینکه به نظر میرسد هنوز مانده تا عده ای سطح هوشمندی جمهوری اسلامی را درک کنند، و ظاهرا اسرائیل هم میداند سرنگونی دولت بشار اسد لزوما پایان تهدیدات علیه موجودیت جعلی اش نیست؛ باید منتظر ماند و دید چه میشود!
#عبدالرحیم_انصاری
طرح ریزی دشمن برای سوءاستفاده از تحولات سوریه برای ایجاد بیثباتی در ایران:
۱-تلاش برای شبیهسازی سوریه و ایران در ذهن عامه مردم
۲-تشدید کمسابقه فراخوان تجمع و اعتراض بویژه با محوریت گرانی
۳- تلاش برای کشاندن تجمعات به بازنشستگان...
۴-تلاش برای آسان نشان دادن براندازی
۵- تلاش جدی برای تحریک اقوام و اقلیتها بویژه افاغنه
۶-تمرکز فوقالعاده بر اجرای قانون حجاب برای آغاز آشوب
#حرف_حساب
مسأله اسرائیل!
🍃🌹🍃
تحلیل جوادی یگانه، استاد اصلاح طلب دانشگاه تهران از حوادث سوریه:
✅برای آنها که دل به فردای براندازی بستهاند!
امروز دقیقا «فردای براندازی» در سوریه است و همین امروز، اسراییل ۱۵۰ بار به سوریهی بیدفاع حمله کرده و بخشهای دیگری از خاکش را اشغال کرده و دهها جنگنده نیروی هوایی سوریه را منهدم کرده است.
مساله اسراییل، ویرانی ایران است نه سرنگونی جمهوری اسلامی. آنها همه منطقه را ضعیف و پرآشوب و سرگرم به خود می خواهند.
بنادر
پل ها
پایگاه ها
جنگنده ها
زیر ساخت ها
و تاسیسات سوریه رو اسرا۱یل با خاک یکسان کرد.
حالا هزینه مقاومت بیشتره یا تسلیم ؟
🔰جنگ ترکیبی در سوریه
🔹از زمان عملیات طوفان الاقصی در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ علیه رژیم صهیونی بوسیله جنبش حماس و آغاز تهاجم و تجاوز این رژیم به غزه، حزب الله لبنان و انصارالله یمن به مقابله با جنایات رژیم برخاستند. متعاقب آن پاسخ های جمهوری اسلامی ایران در وعده صادق ۱ و ۲ ضربات غیرقابل جبرانی به هیمنه نظامی و وارد کرد.
اما پس از اعلام آتش بس بین حزب الله و رژیم صهیونیستی بلافاصله تجاوز طراحی شده ای علیه سوریه و حکومت بشار اسد به اجرا درآمد و متاسفانه در مدت کوتاهی منجر به تصرف این کشور و ساقط شدن حاکمیت آن شد.
سه عامل اصلی باعث شد در مدت کوتاهی عناصر تروریستی بر کشور سوریه مسلط شوند.
۱.جنگ اقتصادی: تاکتیک اقتصادی و تحریم های آمریکا علیه کشور سوریه که در طول چند سال اخیر صورت پذیرفت و موجب بحران اقتصادی در کشور سوریه و فشار بیشتر بر مردم و حتی نیروهای نظامی و امنیتی شد.
۲.جنگ رسانه ای: موج نارضایتی از شرایط اقتصادی در بین مردم سوریه در کنار جنگ رسانه ای، مقاومت مردم و نیروهای مسلح را تضعیف کرد.
۳.جنگ داخلی: گروه های تروریستی از این شرایط استفاده کردند و با انفعال و حتی همراهی بخش هایی از مردمی و ارتش سوریه مواجه شدند. در نهایت گروه تروریستی تحریرالشام توانست بر کشور سوریه مسلط شود.
🔹بنابراین از بحران اقتصادی، عملیات رسانه ای و گروه های تروریستی به عنوان سه عامل اصلی سقوط دولت بشار اسد می توان نام برد. در آینده باید منتظر ماند که تحریرالشام چگونه میتواند از عهده شرایط پیچیده و لایه های در هم تنیده کشور سوریه برآید.
✍🏼#میثم_محمدی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا