🔴 قدری منصف و واقعبین باشیم
🔷️ گاهی وقتها برخی مسائل را نباید خیلی تحلیل کرد. آنقدر روشن و صریح است که نیاز به تحلیل ندارد. فقط باید قدری انصاف داشت و واقعبین بود. به دو گزاره مهم زیر توجه کنید:
1️⃣ توئیت سفیر چین در ایران در واکنش به اظهارات سخنگوی وزارت بهداشت که دولت چین را به دروغگویی متهم کرده بود: "امیدوارم شما به حقایق و تلاشهای بزرگ مردم چین در مقابله با کرونا احترام بگذارید".
2️⃣ توئیت رابرت مکایر سفیر انگلیس در ایران در واکنش به درخواست آزادسازی نفتکش ایرانی گریس ۱ که دولت انگلیس پارسال آن را در جبالطارق دزدیده بود: "دولت ما حق دارد نفتکش حامل نفت ایران را توقیف کند".
🔷️ حالا بماند حضور میدانی سفیر انگلیس در اغتشاشات مربوط به سقوط هواپیمای اوکراینی که جای دیگر قابل بحث است؛ اگر سفیر چین به جای سفیر انگلیس در آن اغتشاش که عکس سردار شهید حاج قاسم سلیمانی پاره شد میبود، چه میشد؟!!
🔷️ نه چین پرستیم نه اروپا و آمریکاپرست، ولی تشخیص اینکه منافع ملی از کجا و به چه طریق، آسان، کم هزینه و حداکثری و بدون درخواست سرسپردگی تامین می شود، بسیار ساده است.
🖌 #حمید_خوشآیند
🖌 عبدالله گنجی :
آمریکا طبق وعده ترامپ و کنایه #هیلاری همچنان the first باقی ماند و رکورد هم زد
در تعداد مبتلایان
در تعداد فوتی ها
در تعداد مبتلا در 24ساعت
در بیکاری
در ضعف مدیریت
در دزدی تجهیزات
اگر دریچه روشنفکری را لحظه ای ببندیم.این دست انتقام الهی در پاسخ به تحریم ظالمانه ملت مظلوم ایران -به جرم استقلال خواهی- است.
943.pdf
1.95M
🗞 صبح صادق را روزانه بخوانید 🗞
📎 شماره 943؛ یکشنبه 24 فروردین 1398
✔️ ماسک سفید شرق بر مغز سیاه غرب (سرمقاله)
(http://ssweekly.ir/943/)
✔️پیشتاز درمان بیماران کرونایی هستیم (صفحه دوم)
(http://ssweekly.ir/943-e2/)
✔️خروج به نفع مردم(صفحه سوم)
(http://ssweekly.ir/943-e3/)
✔️مدرسهِ قرنطینه (صفحه آخر)
(http://ssweekly.ir/943-e4/)
💥 تا پایان کرونا هر روز همراه شما با روزنامه صبح صادق
🌐 ما را در سایت ssweekly.ir یا شبکه های اجتماعی @ssweekly دنبال کنید
🆔 @ssweekly
🔴 رونق خیرخواهی
رهبر معظم انقلاب به مناسبت نیمه شعبان از طریق رسانه ملی با مردم سخن گفتند که حاوی دو محور عمده بود؛ یکی راجع به منجی و احساس نیاز آحاد بشر در دنیا به ظهور منجی موعود و دیگری شرایط کنونی کشور در زمانه همهگیری بیماری کرونا که ایرانیها توانستند از تهدید کرونا فرصتهایی بسازند و تصاویری از وحدت و انسجام ملی، مسئولیتشناسی و ایثار را به سبک و سیاق دوران دفاع مقدس و سایر بحرانها و بلایای طبیعی مانند سیل و زلزله بیافرینند.
این موضوع سویه دیگر بحث از فرصتها و تهدیدهایی است که امروزه بیماری ناشی از کرونا در دنیا ایجاد کرده است. آحاد بشر مستأصل امروز در مصاف با ویروسی نادیدنی به عینه دیدند و دریافتند که چقدر ضعیف هستند و مدعیان هندسه قدرت جهانی به موازات ادعایشان در برخورداری از کیک قدرت بینالمللی تصویری درماندهتر از خود به جهان مخابره کردند و بیشتر پرده از نواقص و ضعفهای خود برداشتند و آنچه در این میان به چشم آمد، قدرت برتر الهی بود. این آورده مهم کرونا ویروس است، به شرط آن که فراموش بشر نسیان زده و دارای نقصان نشود. دومین آورده، تجدید باور و ایمانمان به داشتههایمان ازجمله مکتب نورانی توحید و نگاه غایت مدار مذهب تشیع است که متعالیترین نگاه و تکیهگاه را در زمانه تنگنای زندگی انسانی به او ارائه میدهد: یک- این بحران و بیماری آزمون الهی است، دو- با توکل و حرکت و تلاش علمی میتوان به مصاف آن رفت و امید به پیروزی داشت؛ چرا که خالق انسان و جهان انسان را دوست دارد و در همه حال و بهویژه بزنگاهها دست انسان را رها نمیکند. سومین فرصت، رونق خیرخواهی و نیکوکاری است که در ذیل این بیماری همانند نسیمی خوش در کشور وزیدن گرفته است. رهبر معظم انقلاب فرمودند مردم هوای کسانی را که در این روزها کسبوکارشان کساد شده و همچنین اقشار ضعیف جامعه را داشته باشند. این کلام موجی تازه از بسیج امکانات و کمک به محرومان و کاسبان و کارگران را در جامعه رقم زده است.
نظامی که مبتنی بر آموزههای اسلامی و انسانی شکل گرفته و ساختارها و کارگزاران آن با محوریت نگاه توحیدی و عدالت به مردم به مثابه دندانههای شانه نگاه میکند، ظرفیت تمدنسازی اسلامی، هدایت و مدیریت جهانی را دارد. جهان بیمار، خسته و ناامید از وعدههای دروغین قدرتمداران عالم در انتظار چنین نظام، منجی و موعودی است و آن موعود، اسلام است والسلام.
✅ شورای نگهبان مقصر کرونا است؟!
عباس آخوندی، وزیر ناکارآمد و در نهایت مستعفی دولت های یازدهم و دوازدهم که بعد از پایان فعالیت خسارت بارش در وزارت راه و شهرسازی به طرح مسائل فلسفی روی آورده است، این بار گفته است: «شرط لازم و کافی برای پیروزی در نبرد با کرونا، پذیرش پدیده جهانیشدن است... آیا اینک آنان که تجارت و تبادل مالی بینالمللی ایران را که خود با هزاران مشکل روبهرو بود، با متوقّفساختن پیوستن به FATF به محاق بردند و از روز آغاز با برجام به منظور بالا کشیدنِ خود جنگیدند؟ ... شورای نگهبانی که فراتر از قانون اساسی عمل کرد و با رد صلاحیّتهای گسترده و کنترل فرایندهای انتخابات بخش عظیمی از ملّت را از شرکت در انتخابات دلسرد و محروم ساخت و سردترین انتخابات تاریخ جمهوری اسلامی را موجب شد... یارای حل مسئله ویروس کرونا را دارند؟»
این سخنان بیمبنا را کسی مطرح میکند که متأسفانه چندین سال در رأس هرم تصمیمسازی بوده است و با همین استدلالها مردم بی خانمان را سالها پشت درهای بسته مسکن مهر نگه داشت. او باید به بهانه کرونا هم که شده نگاهی به اوضاع پرده برافتاده «غرب وحشی» بیندازد تا ببیند اوضاع کنونی آرمان شهرشان چگونه است؟ آنهایی که شورای نگهبان نداشتند، آنهایی که دربست در اختیار آمریکا بودند، امروز در چه وضعیت فلاکت باری در نبرد با کرونا افتاده اند.
🖌 عبدالله گنجی :
مرحوم #یدالله_سحابی با حکومت و اسلام سیاسی مدنظر امام همراهی نکرد و به اپوزیسیون نظام تبدیل شد.اما رهبری برای فوتش بیانیه صادر و نوشتند او اخلاق و انصاف را در سیاست ورزی مقید بود
ایشان میتواند الگویی برای #اپوزیسیون جمهوری اسلامی برای سیاست ورزی و مخالفت باشد .یعنی اخلاق،نجابت سیاسی و انصاف را در عین قبول نداشتن،زینت بخش رفتار سیاسی خودکنند.
🔴آیا فرکانس صداوسیما عامل کاهش سرعت اینترنت است؟
معاون توسعه رسانه ملی:
🔹ظرفیت فرکانسی ما نه تنها خالی نیست، بلکه از نظر طراحی تلویزیونی به شکل صددرصدی در حال بهرهبرداری است.
🔹درحال حاضر برنامهریزی برای پخش شبکههای HD و 4K درحال انجام است.
🔹با واگذاری فرکانسهای سازمان به تلفن همراه، دسترسی اینترنت کاربران افزایش چندانی نخواهد یافت.
🔹در باندهای فرکانسی ۲، ۳ /۲ و ۵ /۳ گیگاهرتز فرکانسهای خالی موجود است، اگر هدف افزایش سرعت اینترنت است چرا این باندها به کار گرفته نمیشوند؟
🔹این دعوا بر سر پول است؛ در حالی که صداوسیما هیچ پولی از مردم نخواهد گرفت، این دوستان میخواهند منابع درآمدی خود را از جیب مردم افزایش دهند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#اعتقادی
📌 امروز تضعیف رهبری بزرگترین گناه است.
کسی که رهبری را تضعیف کند یعنی یک کشتی ۸۰ میلیونی را دارد سوراخ می کند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺#سرخط l جان یا نان؟!
🔹کرونا این روزها علاوه بر جان انسان ها به نان آن ها هم رحم نکرده و دنیا را دچار سرگیجه کرده، در ایران نیز دغدغه های فراوانی هم برای سلامت و هم برای اقتصاد کشور وجود دارد ...
حالا بحث ها داغ شده، بالاخره جان مهمتر است یا نان؟!
🔹در این ویدئو کمی موشکافانه تر این موضوع را بررسی کرده ایم .
🔴 #تروریسم_دولتی l اطلاعات بدهید ؛ جایزه بگیرید!
🔻 دولت آمریکا برای کسب اطلاعاتی درباره فعالیتهای شیخ محمدالکوثرانی از فرماندهان ارشد حزبالله لبنان در عراق، ۱۰ میلیون دلار جایزه تعیین کرده است!!
🔺در این زمینه، یکی از نکات قابل تامل توئیت وزارت خارجه آمریکا در تعیین جایزه برای محمدالکوثرانی، کاربرد معنادار و هوشمندانه واژگان و عباراتی خاص که بار عاطفی مثبتی دارند برای تحریک عراقیها جهت دریافت اطلاعات است. به عنوان مثال:
🔹 اخوانی (برادرانم)
🔹 اهلالغیرة (غیرتمندان)
🔹جماعات خارجه عن السیطرة (گروههای خارج از کنترل)
🔹جماعات تقمع مظاهراتکم السلمیة (گروههایی که تظاهرات مسالمت آمیز شما را سرکوب میکنند)
🔹جریمةمنظمة (جنایت سازمان یافته)
✅ آمریکا در ماههای گذشته بهطور هوشمندانهای در پیشبرد برنامههای خود در عراق به ابزارهای نرم و شبکهسازیهای اجتماعی و مجازی روی آورده است. فقط در طول یک سال گذشته ۱۱ میلیون نفر بر تعداد کاربران فضای مجازی عراق افزوده شده است!
🖌 #حمید_خوشآیند
⭕️ #گاردین:1.5میلیون نفر از مردم انگلیس اعلام کردهاند که از زمان شروع قرنطینه در پی شیوع کرونا هیچ غذایی در طول روز نخورده اند چون پول و دسترسی به غذا نداشته اند.
3 میلیون نفر هم گفته اند که وعدههای غذایی خود را کاهش داده اند.
یک میلیون نفر هم تمام درآمد خود را از دست داده اند
👤 عبدالله گنجی
🔴 خوراک جدید علی مطهری رد صلاحیت شدهی مجلس یازدهم به شبکههای ضد انقلابی: مجلس تصمیم گیرنده نهايى نیست!
مطهری چطور سه دوره که نماینده شده بود چنین نظری نداشت حالا که رد صلاحیت شده یادش افتاده مجلس تصمیم گیرنده نهایی نیست؟
علی آقا به واسطهی آقازادگیت ۴۰سال از سفره بیتالمال نوش جان کردی حالا دیگه لگد زدنت چیه؟!
از قدیم گفتن شرف المکان بالمکین!
مجلسی که شما توش قرص ضد بارداری میفروشی و محمود صادقی نطق پیش از دستور میکنه، اگر تصمیم گیر باشه باید ترسید!
مجلس بعد خداروشکر خالی از شماست و تصمیمگیر...
🔴از بین رفتن ابزارهای قدرت آمریکا
🔹ویروس کرونا چگونه ابزارهای قدرت برتری و رهبری (هژمونی) جهانی آمریکا را در هم میشکند و ایالات متحده را در باتلاق مهلک کرونا غرق میسازد؟
🔹بزرگی اقتصاد و قدرت نظامی، دو ابزار بسیار استراتژیکِ آمریکا برای اِعمال قدرت در جهان و پیشبرد سیاستهای سلطه گرایانه واشنگتن است. ویروس کرونا این دو ابزار را دچار فرسایش نموده است. با اعلام پنتتاگون، بیش از ۱۵۰۰ نظامی آمریکایی به ویروس کرونا مبتلا شدهاند. در این میان نیروی دریایی آمریکا با ۴۶۰ مورد ابتلا، از این حیث دارای بالاترین آمار مبتلایان است. خدمه دو ناو جنگی آمریکا به نامهای «تئودور روزولت» و «دونالد ریگان» به کرونا مبتلا شدهاند و این دو ناو در آستانه تعلیق ماموریت قرار گرفتهاند. در همین حال ابتلای نظامیان آمریکایی مستقر در پایگاههای غرب آسیا، پنتاگون را دچار چالش کرده است. از سوی دیگر ابزار قدرت اقتصادی آمریکا نیز به شدت در حال تضعیف شدن است. نیویورک به عنوان پایتخت جهان و مرکز تجارت جهانی به شهر ارواح تبدیل شده و چشم اندازی در کوتاه مدت برای آغاز فعالیت در آن دیده نمیشود. آمریکا با بدترین بحران اقتصادی در هشتاد سال اخیر مواجه شده است و این احتمال نیز وجود دارد که دامنه بحران از رکود سال ۱۹۲۹ فراتر رود.
🔹در چنین شرایطی که دو ابزار قدرت آمریکا در سیاست و رهبری جهانی تضعیف میشود، ایالات متحده از درون نیز دچار بحران گردیده است. برای اولین بار در پنجاه ایالت این کشور، شرایط از «وضعیت اضطرای» به «وضعیت فاجعه عظیم» تغییر کرده و احتمال وقوع هرج و مرج نیز در این کشور متصور است. به نظر میرسد آمریکا همانند کشتی تایتانیک بتدریج در حال غرق شدن است.
« دکتر رضا سراج »
🔴 خبرهای از توافق دو رئیس جمهور‼️
🔺 منابع نزدیک به اشرفغنی وعبدالله عبدالله از پایان مذاکرات میان طرفین و حصول توافق میان آنها خبر میدهند
🔹برخی از مفاد این توافق به شرح زیر است:
1⃣ عبدالله عبدالله ریاست شورای عالی مصالحه را به عهده خواهد گرفت و معاونان تیم ثبات و همگرایی به عنوان معاونان وی در این شورا فعالیت خواهند کرد.
2⃣ تیم عبدالله عبدالله ۵۰ درصد در تعیین اعضای کابینه، سفرا، نهادهای امنیتی و سایر مقامات دولتی شریک خواهد شد و به نوعی حکومت مشارکت ملی شکل خواهد گرفت.
3⃣ براساس این توافق در هر ولایت، هر تیمی که بیشترین آرا را در زمان انتخابات کسب کرده، حق تعیین والی برای آن ولایت را دارد.
4⃣ مقامات نهادهای مهم امنیتی بدون اجازه و نظر تیم ثبات و همگرایی به رهبری عبدالله عبدالله تغییر نخواهند کرد.
5⃣ مقامات ۴ نهاد اصلی امنیتی افغانستان به صورت مساوی میان تیمهای عبدالله عبدالله و اشرفغنی تقسیم خواهد شد .
PTT-20200413-WA0001.opus
965.1K
✴️ رفع شبهه از اختیارات رهبری در عزل یا عدم عزل رئیسجمهور به هنگام سوءمدیریت و ناتوانی در اداره کشور
☫پژوهشکده مطالعات راهبردی عمار بصیر
کرونا تلنگر خوبی است!
در ایام کرونایی کنونی کمتر کسی را می توان یافت که نگران سلامتی خود و خانوادهاش نباشد. امروزه کرونا به تهدید جدی علیه سلامتی جسم بشر تبدیل شده است، با این حال کرونا فرصتی را فراهم آورده تا در کنار رسیدگی به سلامتی جسمانی، نیم نگاهی به سلامت روح و روان جوامع انسانی نیز داشته باشیم، امری که گم شده بشر امروز است.
گزاره های خبری: 1- روزنامه فرامنطقهای الشرق الاوسط در گزارشی درباره افزایش شیوع ویروس کرونا در جهان نوشت: ویروس کرونا همانند آبی که در کیسه پلاستیکی ریخته شود، بحرانهای داخلی کشورهایی را که در آنها شیوع یافته نشان داد. 2- یکی از خبرنگاران «شبکه 4 انگلیس» اسنادی را منتشر کرد که بر اساس آن انگلیس توانایی ایجاد آزمایشگاهی مناسب برای انجام آزمایش ویروس کرونا حتی برای کارمندان بخش بهداشت این کشور را نداشته و به اولویتبندی بالینی نیاز داردبنا بر آمار این اسناد، بیش از 80 درصد جمعیت انگلیس ممکن است در 12 ماه آینده به ویروس کرونا مبتلا شوند و حدود 9 میلیون نفر نیز نیاز به بستری شدن در بیمارستانها دارند. 3- فرهنگ و شیوه مواجهه دول مترقی جهان غرب در برابر پاندومی ویروس کووید ۱۹ تمام دنیا را متعجب کرد و هر کشوری تلاش برای حفظ خود را در اولویت می گذاشت و کمک کشورهای دوست به همدیگر جای خود را به غارت همدیگر داده بود.
نکته راهبردی: در چنین شرایطی کمک مؤمنانه یکی از روش های اسلامی برای مقابله با بحران ها است که مقام معظم رهبری در نیمه شعبان بر آن تأکید داشتند. از آنجایی که دین اسلام از ۱۴۰۰ سال قبل بر موضوعاتی مانند بهداشت فردی، ایثار و کمک به نیازمندان تأکید داشته است در چنین شرایطی همین مسائل می توانند بحران کرونا را به راحتی شکست دهند. در کشور اسلامی ما زنجیره هایی از بسیج نیروهای انقلابی و پزشکان و کادرهای بیمارستانی شکل گرفته است و در حال عبور کشور از فشارهای ناشی از کرونا و تحریم ها هستند و انشاالله شاهد موفقیت قریب الوقوع آنها خواهیم بود
🔴 #آذری_جهرمی همچنان در خواب خرگوشی / جولان آسان و رسمی یک کانال ضد انقلاب با سایت رسمی در ایران!
🔹 درحالی که کابران ایرانی در شبکه های #توییتر و #اینستاگرام برای درج یک تصویر و نشر یک توییت متحمل سنگین ترین محدودیت های ممکن شده و با جریمه ها مواجه میشوند و مجبورند تحت سخت ترین شرایط از مرزهای عقیدتی و فکری جمهوری اسلامی در فضای نابرابر دفاع کنند، سایت کانال معاند، ضدانقلاب و برانداز "مملکته" نه تنها فیلتر نیست بلکه طبق قوانین داخلی در حال جابجایی افق های ایدئولوژیک و بازتولید مفاهیم جدید از پارادایم های انقلاب اسلامی است!!
🔹 در کانال خبیث #مملکته به وفور توهین به وجود نازنین امام عصر علیه السلام، اهانت به مقام معظم رهبری و امام راحل، تخطئه و هجمه نسبت به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، شورای نگهبان، تمسخر ارزش های اسلامی و ... یافت می شود و ظاهرا این قضیه برای مسئولین فضای مجازی نه تنها نکوهیده و ناصواب نیست بلکه مستحق دریافت جایزه و تشویق است!
🔹 چقدر ساده دلیم ما که تصور میکنیم با وجود نفوذی های آشنا، طرح #شبکه_ملی_اطلاعات به ثمر خواهد نشست و روزی افسار سلطه و استعمار بیگانگان از فضای مجازی ما کوتاه و بریده خواهد شد!
🔹 و چقدر درست میگفت آن #فرد_نقاش که امثال آمدنیوزها ضدانقلاب فاحش نیستند که لابد با همان فرمول امثال مملکته ها انقلابی خفیفند!! و امثال ادمین های شمرصفت جانباز! نیروهای ارزشی جان برکف خط مقدم!
🔹و چقدر جالب است که در این مملکت #مملکته ها آزاد و #جهانآراها و #ثریاها
🔹 رونوشت به قوه قضاییه و کمیته تعیین مصادیق محتوای مجرمانه جهت شاخ درآوردن!
🔴داناییفر: موفقیت «الکاظمی» در تشکیل دولت زیاد است/ آمریکاییها به دنبال امضای موافقتنامه جدید با عراقند
سفیر سابق ایران در بغداد :
🔹تمام مجموعههای سیاسی عراق از الکاظمی حمایت میکنند، به نظر میرسد موفقیت او در تشکیل دولت جدید بغداد بسیار زیاد است.
🔹موضوع مبارزه با ویروس کرونا، کاهش بهای نفت با توجه به اینکه اقتصاد عراق مبتنی بر درآمدهای نفتی است ، پاسخگویی به مطالبات تظاهرات کنندگان عراقی، مشکلات و نارساییهای بخش درمانی و اجرایی شدن مصوبه پارلمان در خصوص برون رفت نظامیان آمریکایی از عراق از جمله اولویتهای اصلی دولت الکاظمی است.
🔹دولت در عراق یک دولت احزاب است لذا هیچ نخست وزیری نمیتواند بدون رای احزاب کارش را جلو ببرد حتی اگر احزاب سهم یا مطالبات خود را نداشته باشند.
🔹آنچه در عراق وجود دارد، تقربیا «تفاهمات نسبی» است که این گونه تفاهم درباره الکاظمی به وجود آمده است.
🔹ممکن است، نحوه اجرایی شدن مصوبه پارلمان به یک بحث چالشی تبدیل شود و چالشهای جدیدی نیز به وجود آورد ولی به نظر میرسد، در عراق از این موضوع ( خروج نظامیان آمریکایی ) عبور شده و آمریکاییها عراق را ترک خواهند کرد.
🔹آمریکاییها به دنبال این هستند تا موافقنامه جدیدی را تهیه و جایگزین موافقنامه قبلی کنند و تلاش میکنند بیشتر آن را به یک موافقنامه اقتصادی- سیاسی- امنیتی تبدیل کنند و بخشهای نظامی آن را کاهش دهند.
🖌 دکتر عبدالله گنجی :
اصلاح طلبان قالیباف را کرده اند رئیس مجلس بعد یه ده نفر رقیب هم برایش تراشیده اند
بعد چی میشود؟
بعد خواهند گفت رقبایش پایداریچی و احمدی نژادی اند پس خودش بهتر است
بعد چی میشود؟
بعد حزب الهی ها حمله به قالیباف می کنند که فلان،بهمان شده چکار کردی که اصلاح طلبان ازت حمایت می کنند.به همین سادگی
وقتی ناتوانی کشورهای مدعی توسعه و تمدن در کنترل #کرونا را یادآور میشوی عده ای میگویند خب ایران چی؟خودتون چی؟
ایران تحریم شده که از نظر اشتغال،تورم،درآمدو... وضع خوبی نداشت.علیرغم این مشکلات باید عملکرد آن را تطبیق داد.کسانی که حسرت استانداردها،مدنیت و..غرب را میخوردند چرا این روزها ساکتند؟
🔴 منطق رابطه با چین
🍁 در روزهای اخیر بار دیگر جنجالهایی پیرامون روابط خارجی ایران با چین بهطور «خاص» و سیاست نگاه به شرق بهطور «عام» شکل گرفته و چه بسا عدهای نگاه به شرق ایران را به مثابه راهبردی عبث و ناکارآمد انگاشتهاند.
🔻 در این رابطه توجه به دو نکته تحلیلی ضروری است:
1⃣ روابط ایران با چین طی روزهای اخیر در حالی جنجال برانگیز شده است که این روابط از جنس روابط متوازن و افقی است، نه عمودی و دستوری. رهیافت حاکم بر روابط تهرانـ پکن مبتنی بر منافع مشترک و بردـ برد است. تاکنون نیز هیچگونه نشانهای دال بر اینکه چین دنبال سرسپردگی و وابستگی ایران در روابط خارجی باشد، وجود نداشته است.
2⃣ نکته دوم؛ «راهبرد نگاه به شرق» و کشورهای شرقی که در سیاست خارجی کشور از منطق علمی و تاریخی و همچنین ریشههای جغرافیایی و سیاسی برخوردار است، هرگز به معنای غفلت از منابع و مراکز دیگر قدرت و ثروت جهانی، اعم از آفریقا و آمریکای جنوبی و غرب آسیا نیست. در این راستا باید توجه داشت، مهمترین انگیزه و عالیترین هدف در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران تأمین منافع ملی است. امروز برخلاف آمریکا و اروپا، جنوب شرق آسیا، به ویژه چین مستعد تبدیل شدن به کانونهای اصلی ثروت و قدرت در جهان پیشرو هستند که پیشبینی میشود در یک دهه آینده از نظر مؤلفههای قدرت و ثروت جهانی گوی سبقت را از اروپا و آمریکا برباید.
✅ #نکته_راهبردی: تجارب تاریخی و ضرورتها و الزامات تأمین منافع ملی نشان میدهد، امتیازاتی که ایران از طریق توسعه روابط خارجی در عرصههای گوناگون با قطبها و کانونهای قدرت و ثروت در شرق دارد، به مراتب بیشتر از آمریکا و اروپایی است که همواره نگاه دستوری، سلطهجویانه و زیادهخواهانه در سیاست خارجی به ایران داشتهاند، از اینرو منطق قدرت ایجاب میکند، ایران مراودات و همکاری فیمابین با کشورهای شرق را بیش از پیش توسعه دهد.
🔴تزریق امید ملی؛ کارویژه رسانهها برای تحقق #جهش_تولید
✍️معصومه #نصیری کارشناس رسانه
💠سال ۱۳۹۹ با هزاران امید و باور به آیندهای روبهجلو و با نام «جهش تولید» بهعنوان نقشه راه و چشمانداز یکساله کشور از سوی مقام معظم رهبری آغاز شد. هدفی که همراستا با بیانیه گام دوم بهعنوان منشوری برای دومین ورود کارساز به مرحله خودسازی، جامعه پردازی و تمدن سازی تعیین شده است. بر این اساس و ازآنجاکه اقتصاد بهعنوان نقطه کلیدی تعیینکننده در تحقق این منشور و تحقق #ایرانی _قوی قلمداد میشود، جهش تولید در امتداد رونق تولید، میتواند ایران اسلامی را چند گام به سمت قله متعالی خود نزدیکتر کند.
🔹بر اساس این دکترین، اقتصاد قوی نقطه قوت و عامل مهم سلطه ناپذیری و #نفوذناپذیری کشور است و اقتصاد ضعیف نقطهضعف زمینهساز نفوذ و سلطه و دخالت دشمنان است. درونزایی اقتصاد کشور، مولد شدن و دانشبنیان شدن و در نگاه کلان تعیین راهبردهای جدی برای تحقق «جهش تولید» راهحل جدی برای نجات اقتصاد ایران و حرکت به سمت قطع وابستگی و تقویت خوداتکایی در داخل است.
1️⃣ ازآنجاییکه در دنیای رسانهای شده امروز تحقق هر مهمی نیاز به پیوست رسانهای جهت تضمین موفقیت دارد، رسانهها بهعنوان بازوی کارآمد و جدی برای تحقق اهداف کشور و توفیق جهش اقتصاد و تولید از طریق #تزریق_امید به جامعه برای ایجاد زمینههای #خودباوری و #عزتمندی_ملی دارای وظیفه و نقش جدی هستند.
2️⃣ رسانهها میتوانند در عین مطالبه گری، در کنار و همافزا با سایر عناصر تأثیرگذار در حوزه تولید، موجبات ورود باانگیزه سرمایهگذاران، فعالان و کارآفرینان را به عرصههای اقتصادی و تولیدی فراهم سازند.
3️⃣ رسانهها میتوانند در راستای خنثیسازی اهداف جنگ رسانهای علیه کشور که باهدف ناامیدسازی و القای ناآکارآمدی و ترسیم آیندهای نامعلوم صورت میگیرد، ضمن تولید اخبار امیدآفرین، مطالبه گر ایجاد زمینههای تحقق هدف «جهش تولید» باشند. هدفی که میتواند گامی جدی برای تحقق ایران قوی و تقویت #عزت_نفس_ملی باشد.
4️⃣ جهش و رونق تولید و افزایش امید ملی نسبتی دوسویه و جدی دارند. درصورتیکه امید به آینده تقویت شود انگیزه جهت جهش تولید نیز افزایش خواهد یافت. نباید فراموش کنیم که احساس امید و امیدواری منجر به برداشتن گامهای جدی برای توسعه کشور خواهد شد. بنابراین استراتژی رسانهای کشور باید مخابره اخبار #امیدبخش، #خوب و #مفید باشد.
5️⃣ رسانهها نباید فراموش کنند که یک خبر میتواند چرخ تولید کشور را از چرخش بازدارد و برعکس یک خبر دقیق میتواند این چرخ را باقدرت و سرعت بیشتری به چرخش درآورد. برای تقویت کلیک، منعکسکننده اخباری که میتوانند «جهش» را به «سقوط» و «ریزش» تولید منجر شوند، نباشند.
6️⃣ لازمه «ایران قوی» قطع نگاه به خارج و تمرکز بر توان داخلی است. برای برگرداندن نگاهها به داخل باید مدیریت نگاهها توسط رسانههای داخلی صورت گیرد. این یعنی نیاز به تجدیدنظر جدی در روشهای کنونی رسانهای و #بازتعریف اصول و ارائه راهکار و راهبردیهای جدید رسانهای.
🔴 #سرخط_تحلیلے l عراق؛ صحنهی تمام عیار جنگ شناختی_ترکیبی
🔹جایزه ۱۰ میلیون دلاری آمریکا برای ارائه اطلاعات درباره مسئول دفتر حزبالله لبنان در عراق، بیش از آنکه جنبه امنیتی داشته باشد، کارکرد رسانهای دارد؛ هدف هم نه خود حجتالاسلام کوثرانی که برجستهسازی کاذب نقش حزبالله لبنان در عراق و اهریمن نمایی از این گروه جهادی در عراق است....
🔸کارکرد دوم این عملیات رسانهای، تحت تأثیر قراردادن عدهای از شیعیان عراق است که به خاطر دعواهای کاذب نژادی عرب و عجم به ایران نگاه خوبی ندارند اما تمایلاتی به حزبالله لبنان (بهعنوان گروهی عربزبان) دارند؛ قرار است با این عملیات روانی، نفوذ اجتماعی حزبالله در عراق تخریب شود...
✅ شرایط عراق را در شش ماه آینده و شاید یکسال پیشرو (بستگی به زمان برگزاری انتخابات زودهنگام پارلمان دارد)، متفاوت از همیشه خواهید دید..
بیت شیعی و جبهه مقاومت، بیش از همیشه نیازمند وحدت جریانی و تمرکز گفتمانیست تا موجودیت خود را حفظ کرده و ظرفیتهای در اختیارش را توسعه دهد و در خاکریز مقابل، آمریکاییها از هیچ تلاشی برای تخریب مؤلفههای قدرت نرم مقاومت فروگذار نخواهند کرد...
🖌 آسید
🔴 ماجرای اجساد رها شده بیمارستانی در تهران چیست؟!
♦️برخی کاربران فضای مجازی با انتشار یک کلیپ کوتاه مدعی وجود اجساد زیادی از قربانیان کرونا در بیمارستانی در تهران شدند اما بررسی فیلم نشان میدهد که برچسب روی نام اجساد به انگلیسی نوشته شده و متعلق به ایران نیست.
♦️این فیلم از قسمت سردخانه بیمارستانی در شهر کرویدون انگلیس گرفته شده است.
جنگ روانی در چله کرونا کمانه کرد
عبدالله گنجی :
شاید در بین کشورهای مستقل و ناهمسوی جهان با سیاستهای غرب، هیچ کشور و ملتی به اندازه ایران و ایرانیان آماج حملات رسانهای و جنگ روانی نبوده و نیست. بهویژه اینکه کشوری، چون ایران به دلایل مختلف ازجمله تحریم، دارای مشکلاتی است که مقام معظم رهبری از آن بهعنوان «زخم» یاد کردند و جنگ روانی دشمنان را به «نشستن مگس» بر این زخم تفسیر کردند. رکود اقتصادی، بیکاری، تورم، تا مرگ مشکوک یک پیرزن در فلان روستا بالفعل و بالقوه میتواند و میتوانست محور جنگ روانی باشد. جنگ شناختی نیز بعد پیچیده و جدیدی از این مبارزه است. سادهزیستترین رهبر سیاسی جهان را میتوانند بهعنوان یک سرمایهدار با میلیاردها دلار دارایی معرفی کنند. مجمع مؤمنین کشور (سپاه) را میتوانند جمعی سرکوبگر و فاسد اقتصادی نامگذاری کنند. عارف بزرگی، چون قاسم سلیمانی را رهبر تروریستها در خاورمیانه معرفی کنند. پاسخ به حمله به مراکز نظامی را سرکوب مردم و شلیک سهوی به هواپیما را بیتوجهی به جان مردم یا بیارزش بودن جان مردم برای حکومت و... معرفی کنند و هزاران موضوع و پدیده را (اگر هم نباشد) با ذرهبین و میکروسکوپ پیدا و وارونه میکنند. در بین همه سوژهیابی و سوژهسازیها، خروج امریکا از برجام، منطقی را حاکم کرد که جنگ روانی با قافیهای به تنگ آمده زمینگیر شد. شهادت حاج قاسم بهعنوان یک چهره کمنظیر تاریخ ایران، اسلام و تشیع این جنگ روانی را دچار اخلال کرد. اما کرونا از خصایص، گستره و پیامدهایی برخوردار بود که بهمثابه آزمون راستآزمایی و تطبیق جلوه کرد. در بستر کرونا با جنگ روانی میخواهند چه بگویند؟ بیدلیل نیست که ناچاراً بیش از ۵۰ درصد اقدامات رسانههای فارسیزبان عربی-غربی متوجه کرونا در امریکا شده است تا بتوانند در سایه آن خلع سلاح در جنگ روانی علیه ایران را پنهان و بیطرفی خود را القا نمایند. اوضاع فضاحتبار کرونا در غرب بهصورتی است که هیچ رسانهای به خود اجازه نمیدهد او را نبیند. از سوی دیگر پرداختن به کرونا در ایران با اشلهای مرسوم اپوزیسیون بهصورتی درآمده است که جز کمانه کردن آوردهای برای طراحان ندارد؛ بنابراین ایران درحال استراحت و معافیت از جنگ روانی است و منفذ و مجرا و سیبلی برای شلیک به آن دیده نمیشود. چرا؟ چون نمیتوانند بگویند در ایران ماسک میدزدند، نمیتوانند بگویند در ایران تحریم شده مردم فروشگاهها را غارت میکنند، نمیتوانند بگویند، در ایران کورههای آدمسوزی (ایتالیا) باز تولید شده است، نمیتوانند بگویند در ایران مردم برای دستمال توالت همدیگر را میدرند، نمیتوانند گورهای دستهجمعی نیویورک را به قم نسبت دهند، نمیتوانند بیکاری ۱۶ میلیونی امریکا را با بیکاری حداقلی از کرونا در ایران طاق بزنند، نمیتوانند ارتشهای غربی را با ارتش و سپاه در برپایی ۴۸۰۰ تخت در ۴۸ ساعت مقایسه و به ایران حمله کنند، نمیتوانند همچنان ووهان و ماهان کنند، در حالی که ارتباط غرب با چین هیچ موقع قطع نشد. ایرانیهایی که پیاده نظام جنگ روانی غرب هستند بعضاً در بستر کرونا یک جو عرق ملی پیدا کردهاند و جایی که آش غرب خیلی شور است از زیر بار عملگی فرار میکنند تا پرستیژ روشنفکری و کراوات و مانکنی خود را محفوظ نگه دارند. آنان که بیش از سی سال است مدینه فاضلهای از غرب تولید و در زرورق جنگ روانی پست میکنند، اکنون با لنگ افتاده غرب دست و پنجه نرم میکنند، اما تلاش میکنند با آن عکس یادگاری نگیرند. دیگر از عکس های یادگاری خودفروشان و وطنقیکردگان با پمپئو خبری نیست. خود پمپئو هم ایران را یادش رفته است. برایان هوک، مسئول پرونده تحریم ایران چند وقتی است گم شده است و مصاحبه نمیکند. شاید در انظار ظاهر نمیشود که خبرنگاری درباره ماسکهای دزدیده شده آلمان و کانادا از وی سؤال نکند و به خاطر تحریم دارویی ایران در اوج کرونا، نتوانند به وی کاپ اخلاق بدهند. شوالیههای ناتوی فرهنگی نمیتوانند پر شدن کامیونهای جنازه در ایتالیا و نیویورک و فرانسه و اسپانیا را به نام ایران قالب کنند و همچنان رئیسجمهور کشور تحریم شده ایران با گردنی بلند میگوید ایران ۱۳ هزار تخت آماده خالی دارد. کرونا وزنکشی در بحران بود. ما از بحران به بحران منتقل شدیم، اما آنان از کازینوهای لاسوگاس به بحران وارد شدند و این آبدیدگی و تابآوری و آن نازپروردگی و لذتگرایی رمانتیک یکی در کوره کرونا آبدیدهتر و دیگری به خاکستر حیثیتی تبدیل شد. کرونا ما را از تنهایی درآورد ما آیینه گردان غرب شدیم. این الگو باید ثبت و تجربه ذیقیمت آن در آینده به کار گرفته شود.
⭕️ مدیرمسئول روزنامه جمهوری اسلامی گفته برای مقابله با کرونا باید منابع مالی ارگانهای زیر نظر رهبری را هزینه کنیم.
حالا همه ارگانهای زیرنظر رهبری دارن هزینه میکنن، غیر از روزنامه جمهوری اسلامی.
آخه روزنامه ای که ۲هزار تیراژ داره، چاپخونه به اون بزرگی میخواد؟
بفروش هزینه کن بزرگوار!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 وزیرنفت به خبرنگار: به من نچسب مریضمون میکنی!
🔺این همه پزشک و کادر درمان در ماجرای ویروس کرونا جانانه تلاش کرده و از میان ما رفتند و یکبار به مریضِ قطعیِ کرونامثبت نگفتند به ما نچسب! مریضمون میکنی!
🔺حالا وزیرنفتی که وجودش برای کشور ضرر بوده تا سود، به خبرنگار میگه به من نچسب!
✍ علی_قلهکی
🕌 سهم نماز جمعه یا زیارتگاهها در شیوع کرونا؛ کمتر از نیم درصد/ حمل و نقل عمومی و فروشگاهها؛ ۶۰ درصد
توضیحات مهم دکتر شهرام یزدانی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در حضور رئیسجمهور: ابتدا نمیدانستیم اما الان براساس تحلیل متوجه شدیم که هر کدام از اجتماعات چه سهمی بر شیوع کرونا دارد.
مدارس: حدود ۱۲درصد
دانشگاهها: حدود ۶ درصد
ادارات دولتی: حدود ۳ و نیم درصد
نماز جمعه: ۲۲ صدم درصد
زیارتگاهها: ۴۴ صدم درصد
حمل و نقل عمومی و فروشگاهها: حدود ۶۰ درصد
« فرهیختگان »