♦️برگزاری جلسه هماهنگی، برنامه های روز جهانی یادواره قربانیان حوادث ترافیکی در معاونت بهداشت
جلسه هماهنگی، برنامه های روز جهانی یادواره قربانیان حوادث ترافیکی در معاونت بهداشت دانشگاه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان جلسه هماهنگی، برنامه های روز جهانی یادواره قربانیان حوادث ترافیکی به ریاست دکتر یاراحمدی معاون فنی معاونت بهداشت در این معاونت برگزار شد.
در این جلسه ضمن مروری بر آمار فوت شدگان حوادث، آثار و پیامدهای آن نکاتی در خصوص علل ایجاد حوادث ترافیکی بیان گردید.
در ادامه دکتر یاراحمدی با اشاره به حساسیت این موضوع، به مشارکت و همکاری گروه ها و واحدهای مختلف در راستای فرهنگ سازی و آگاهی بخشی به مردم در راستای پیشگیری و کاهش سوانح رانندگی تاکید کرد.
در این جلسه اعضا، در راستای اجرای هر چه بهتر برنامه های این روز پیشنهادات و نظرات خود را بیان کردند.
روز جهانی یادواره قربانیان حوادث ترافیکی، در سال ۱۴۰۳ مطابق تقویم ۲۷ آبان ماه میباشد و شعار امسال آن «رانندگی ایمن_مسئولیت اجتماعی» انتخاب شده است.
✍📸 سیده یاسمن موسوی
♦️روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان
@behdasht_lums
♦️ کاهش وزن یکی از راهکارهای اساسی در کاهش ابتلا به دیابت است
رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: کاهش وزن یکی از راهکارهای اساسی در کاهش ابتلا به دیابت میباشد.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان شبنم دالوند اظهار داشت: تغذیه و فعالیت بدنی بخش مهمی از یک شیوه زندگی سالم در پیشگیری از دیابت و کنترل عوارض ناشی از دیابت می باشد.
وی با بیان اینکه با گسترش چاقی شیوع دیابت نوع 2 نیز رو به افزایش است، گفت: خطر ایجاد عوارض مرتبط با دیابت در بیماران مبتلا به دیابت دچار چاقی، بالاتر از بیماران مبتلا به دیابتی است که وزن معمولی دارند.
رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه افزود: در این راستا کاهش وزن یکی از راهکارهای اساسی در کاهش ابتلا به دیابت بوده و همچنین کاهش وزن در بیماران دیابتی چاق باعث بهبود کنترل قند خون، کاهش مصرف دارو های کنترل کننده قند خون و کاهش عوارض و مرگ و میر ناشی از دیابت می شود.
دالوند خاطرنشان کرد: مداخلات مرتبط به سبک زندگی همانند رژیم غذایی، ورزش و تغییرات رفتاری از مهم ترین موارد در درمان دیابت نوع 2 می باشند.
وی یادآور شد: با رعایت نکات مهم در رژیم غذایی دیابتی زیر نظر متخصصین تغذیه و رعایت دو اصل مهم تعادل و تنوع در دریافت مواد غذایی و فعالیت بدنی در بیشتر روزهای هفته میتوان سطح قندخون، فشار خون و کلسترول را در محدوده مناسب حفظ نمود.
رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت تغذیه سالم را بخش مهمی از مدیریت دیابت دانست و عنوان کرد: یک فرد دیابتی باید از آنچه، چه زمانی و چه مقدار در روز می خورد آگاه باشد. پیروی از رژیم غذایی سالم علاوه بر اینکه به کنترل وزن و پیشگیری از چاقی کمک میکند، در حفظ سطح گلوکز خون شما در محدوده هدف شما نیز موثر بوده و خطر ابتلا به عوارض مرتبط با دیابت را کاهش می دهد.
✍سیده یاسمن موسوی
♦️روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان
@behdasht_lums
♦️به پویش ملی «من هم تست اچ آی وی می دهم» بپیوندید
🔹از 20 آبان ماه تا 20 آذرماه در سراسر کشور
♦️روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان
@behdasht_lums
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌کلیپ/ دومین گردهمایی سالانه رسم مهربانی
🔹دومین گردهمایی سالانه رسم مهربانی با همکاری امور مشارکتهای دانشگاه علوم پزشکی لرستان، مجمع خیرین سلامت و بانک مسکن در سالن شهید آوینی خرمآباد برگزار شد.
تهیه و تنظیم: مصطفی باقری
مدیریت روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی لرستان
@webdalorestan
@behdasht_lums
♦️مهمترین اصول مراقبت و درمان بیماران دیابتی چیست؟
♦️روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان
@behdasht_lums
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌🇮🇷کلیپ / افتتاح آزمایشگاه شماره ٢ و مرکز دندانپزشکی سپیددشت با حضور دکتر دلفان رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان و دکتر هاشمی نماینده مردم خرمآباد و چگنی
🔹تهیه و تنظیم: مصطفی باقری
🔖مدیریت روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی لرستان
@webdalorestan
@behdasht_lums
♦️دانستنی های بهداشت مواد غذایی
🔹خطوط سفید داخل گوجه:
وجود بافت سفید در داخل گوجه، یک مشکل فیزیولوژیکی است که به کیفیت آن آسیب میرساند و میتواند منجر به کاهش تولید شود.
این حالت به صورت لکهها یا خطوط سفید در گوجه و اسفنجی شدن گوشت آن ظاهر میشود که معمولاً در تمام قسمت داخلی آن گسترش مییابد ولی به ندرت علائمی در ظاهر گوجه ایجاد میکند و هنگامی که گوجههای رسیده بریده میشوند، این علائم دیده میشوند.
این پدیده یک اختلال غیر عفونی است که به طور کلی با عدم تعادل رژیم غذایی، عوامل استرسزای محیطی و شیوههای خاص کشت مرتبط است.
استرس ناشی از دما، به ویژه در طول رشد گوجه، یکی از دلایل اصلی بافت سفید داخلی است. استرس آب، یکی دیگر از جنبههای مهم است. آب و هوای نامساعد یا آبیاری بیش از حد میتواند منجر به گردش نامنظم آب در گیاه شده و در نتیجه سبب اختلال در جذب مواد مغذی توسط گیاه میشود.
برخی تصور میکنند که این خطوط نشان دهنده تجمع نیترات در گوجه است یا این گوجهها سرطانزا هستند، در حالیکه این خطوط ناشی از استرسهای محیطی در زمان پرورش گوجه است و با وجود اینکه این گوجهها دارای کیفیت پایینی هستند ولی برای مصرفکننده بیماریزا و سرطانزا نیستند.
♦️دکتر الهه عسکری عضو هیات علمی و متخصص بهداشت موادغذایی
♦️روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان
@behdasht_lums
♦️۲۶ آبان لغایت ۲ آذر هفته یادمان قربانیان سوانح رانندگی
«رانندگی ایمن، مسئولیت اجتماعی»
♦️روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان
@behdasht_lums
♦️ارسال ۱۳۲ پک عینک توسط گروه چشم پزشکی «رفتن برای رسیدن» برای کودکان محروم لرستانی
رییس گروه مبارزه با بیماریهای غیرواگیر معاونت بهداشت دانشگاه از ارسال ۱۳۲ پک عینک، توسط گروه چشم پزشکی رفتن برای رسیدن، برای کودکان محروم لرستانی خبر داد.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان معصومه دارایی در این رابطه اظهار داشت: در راستای حضور گروه تخصصی چشم پزشکی رفتن برای رسیدن بیمارستان فارابی تهران و اداره بینایی وزارت بهداشت به دو شهرستان پلدختر و چگنی استان لرستان، برای ارزیابی بینایی کودکان ۶ تا ۱۲ سال محروم این دو شهرستان، تعداد ۱۳۲ پک عینک به استان لرستان ارسال شد.
وی افزود: همچنین کودکان شناسایی شده نیازمند عمل جراحی چشم نیز به صورت نوبتی برای انجام عمل جراحی به بیمارستان فارابی تهران در حال اعزام هستند و تعدادی از آنها نیز عمل شده اند.
رییس گروه پیشگیری و مقابله با بیماریهای غیرواگیر معاونت بهداشت تاکید کرد: تمامی خدمات ارائه شده، ویزیت، عینک، عمل جراحی و اسکان بیماران در استان تهران برای انجام عمل جراحی و...، به صورت رایگان بوده و هیچ هزینه ای از بیماران دریافت نشده است.
دارایی از اجرای طرح ارزیابی بینایی در یکی از شهرستانهای استان لرستان توسط گروه چشم پزشکی رفتن برای رسیدن به صورت پایلوت خبر داد و گفت: جزییات اجرای این طرح به زودی اعلام خواهد شد.
✍سیده یاسمن موسوی
♦️روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان
@behdasht_lums
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥چرا پویش "من هم تست اچ آی وی می دهم" در کشور اجرا می شود؟
🔹 اظهارات دکتر رییسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت را در این رابطه بشنوید:
♦️روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان
@behdasht_lums
♦️برگزاری وبینار کشوری هفته مهار مقاومت میکروبی
وبینار کشوری هفته مهار مقاومت میکروبی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان وبینار کشوری به مناسبت هفته مهار مقاومت میکروبی روز شنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۳ برگزار شد.
در این وبینار نکاتی درخصوص برگزاری برنامه های این هفته با شعار «میکروب های مقاوم به دارو قابل دیدن نیستند ولی مبتلایان به آنها قابل مشاهده اند. با پرهیز از مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک ها، از مقاوم شدن میکروب ها جلوگیری کنیم.» بیان شد.
همچنین مطالب مرتبط با اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به مردم در این رابطه تشریح و پیشنهاداتی در این رابطه ارائه گردید.
✍ سیده یاسمن موسوی
♦️روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان
@behdasht_lums
♦️فعالیت های کارشناسان واحد مبارزه با بیماری های مرکز بهداشت شهرستان خرم آباد در هفته اول پویش ملی «من هم تست HIV می دهم»
به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهرستان خرمآباد پویش «من هم تست HIV می دهم» از ۲۰ آبان شروع شده و تا ۲۰ آذر ماه در کل استان به صورت همزمان با سراسر کشور و با همکاری کارشناسان مراکز مشاوره بیماریهای رفتاری و مراقبین ناظر مبارزه با بیماریهای مراکز بهداشت شهرستانهای استان در حال اجرا میباشد.
این فعالیت ها در راستای اجرای دو هدف اصلی کمپین؛ شامل آموزش و اطلاع رسانی جهت عموم مردم و تشدید بیماریابی انجام میشود.
@behdasht_lums
@m_b_khorramabad
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️۲۷ آبان ۱۴۰۳ روز جهانی یادواره قربانیان حوادث ترافیکی
🔹مراقبت های لازم در حوادث ترافیکی و جاده ای/ مهارت کمکهای اولیه را یاد بگیرید و آمادگی خود را در مواجهه با این حوادث بالا ببرید
♦️روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان
@behdasht_lums
♦️"دستاوردهای بزرگ حاصل اقدامات کوچک است؛ مراقبت بلافاصله پوست با پوست مادر را برای همه نوزادان در همه جا فراهم کنید"
17 نوامبر مصادف با 27 آبان ماه سال جاری، روز جهانی نوزاد نارس نامگذاری شده است. تولد زودرس و وزن کم هنگام تولد مهمترین علل زمینه ای عوارض و مرگ دوره نوزادی را تشکیل می دهند. سبک زندگی و کار مدرن، استرس و بیماری، مصرف الکل، سیگار و مواد مخدر، مصرف داروهای غیرمجاز در حین بارداری، چندقلویی و مشکلات جنینی از جمله علل تولد زودرس هستند.
در حال حاضر یک نفر از هر 10 نوزاد، در سراسر جهان نارس متولد میشود. از این تعداد بخشی به دلیل عوارض نارسی بویژه سندرم دیسترس تنفسی فوت می کنند و شمار زیادی از نوزادان زنده مانده و مدت زیادی از زندگی خود را با عوارض مادام العمر ناشی از نارسی سپری می کنند، از سوی دیگر، به دلیل توسعه فناوری های پزشکی و افزایش بقای نوزادان نارس، عدم رسیدگی به نیازهای تکاملی آنان، می تواند بار بیماری بالایی را به نظام های مراقبت سلامت تحمیل کند. در ایران سالانه حدود 1.2 میلیون نوزاد متولد می شوند که حدود 11 درصد از آنان نارس (کمتر از ۳۷ هفته کامل بارداری) هستند. میزان مرگ نوزادان کشوری هم اکنون 8.3 در هزار تولد زنده است که علت عمده آن نارسی و عوارض آن می باشد. روند افزایشی تولد نوزادان نارس، عوارض و مرگ ناشی از آن نشان دهنده نیاز به تمرکز بر بهبود کیفیت مراقبت های پیش از بارداری، دوران بارداری و مدیریت حاملگی های نیازمند مراقبت ویژه است.
از آنجایی که حفظ و ارتقای سلامت نوزادان کشور نیازمند تلاش های درون بخشی و فرابخشی است، امید است با تعهد سیاسی دولتمردان و سیاستگذاران سلامت، توزیع عادلانه منابع و نیروی انسانی، ساماندهی برنامه سطح بندی خدمات مراقبت مادر و نوزاد، توسعه کمی و کیفی مراقبت های تکاملی نوزادان و مراقبت خانواده محور بتوانیم در راستای بقا، ارتقای رشد و تکامل و کاهش نابرابری در پیامدهای سلامت این نوزادان گام برداریم.
♦️روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان
@behdasht_lums
♦️گزارش تصویری
چهارمین نشست ستاد مرکزی هماهنگی جوانی جمعیت دانشگاه علوم پزشکی لرستان به ریاست دکتر بهرام دلفان رییس دانشگاه علوم پزشکی لرستان و با حضور دکتر فرهادی معاون توسعه دانشگاه، دکتر کوشکی معاون بهداشت دانشگاه و مدیران و کارشناسان عضو برگزار شد.
📸سیده یاسمن موسوی
♦️روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان
@behdasht_lums