#استماع_ترتیل
🌺گوش دادن صوت #ترتیل #قاریان متخصص و مشهور با رعایت قواعد تجوید و وقف و ابتدا و ارائه ی صوت و لحن زیبا با سرعت مناسب، برای حافظان فواید بسیاری دارد.
🕊 ۱: ارتقا در مبانی قرائت استماع دقیق آیات با استفاده از صوتهای قرآنی و با توجه به شیوه قرائت قاری تدریجا توانایی اجرای تجوید وقف و ابتدا و صوت و لحن بهتر را برای حافظ ایجاد نموده او را یاری میکند که حفظ را با قرائت زیبا توام نماید.
🕊 ۲:اطمینان از صحت حفظ گاهی ممکن است هنگام حفظ برخی کلمات به صورت نادرست در حافظه ثبت شود برای رفع این مسئله دوره ترتیل میتواند نقشه یک معلم را ایفا نماید به این ترتیب که پیش از آغاز حفظ با گوش دادن آیات مورد نظر شکل صحیح کلمات به خاطر سپرده می شود.
🕊 ۳:تقویت محفوظات همانطور که استماع ترتیب موجب اطمینان از صحت حفظ می شود در جهت تقویت محفوظات نیز موثر است به این صورت که پس از به خاطر سپاری آیات حافظ یک یا چند بار در زمان های مختلف آیات مورد نظر را گوش میدهد تا آنچه حفظ کرده است هرچه بهتر و مستحکمتر در ذهنش نقش ببندد.
🕊 ۴: اطمینان از صحت مرور گاهی هنگام مرور محفوظات ممکن است مشکلات متعددی پیش بیاید مثلا آیه ای فراموش شودیا جمله ای با جمله دیگر اشتباه گردد یکی از راههای که میتواند این مشکلات را رفع نماید است استماع دقیق ترتیل و استفاده از ابزار کمک آموزشی است.
🕊 ۵: آسان شدن حفظ به خاطر سپردن آیات با تکیه بر حافظه برای افرادی که به هر دلیل توانایی قرائت آیات را از روی قرآن ندارند مانند کودکان نابینایان افراد کم سواد و بیسواد امکانپذیر نیست استفاده از دوره ترتیل برای این گروهها وحفظ کردن با تکیه بر استماع کار را برای آنان آسان و مستقیم و مسیر را هموار میکند.
❥✦✺⃟🌹࿐ུ═✺⃟🌹࿐
مجموعه قرآنی ریحان بهشت
http://Eitaa.com/Beheshtenoor
🌟تثبیت
🌼گاهی حافظان بدلیل نداشتن برنامه ی منظم و ایجاد فاصله های زمانی طولانی بین مرور اجزا،درمحفوظات خویش دچار آسیب میگردند و تسلط آنها در #تلاوت آیات کاهش می یابد؛ این افراد برای ترمیم و بازسازی محفوظات خودلازم است به برنامه ی تثبیت روی آورند.لازم به ذکر است برنامه ی تثبیت برای کسانی مفیداست که تا حدودی آیات را در ذهن دارند؛اما افرادی که قسمتی از محفوظات رابصورت کامل فراموش کرده اند،نیاز به حفظ مجدد دارند.
👈 تعریف:تثبیت در حفظ به معنای استحکام و استوار سازی آیات در ذهن و ترمیم و بازسازی محفوظات آسیب دیده است؛به گونه ای که اطمینان خاطر از صحت،ثبات و ماندگاری آنها حاصل شود.
📌شیوه ی تثبیت:
👌برای انجام تثبیت ابتدا حافظ باید نسبت به میزان تسلط خویش برصفحات حفظ شده آگاهی کامل داشته باشد و بداند چه مقدار از محفوظات همچنان با کیفیت مطلوب در خاطر هستند،کدام قسمت دچار آسیب شده اند و چه صفحاتی به فراموشی سپرده شده و نیاز به حفظ مجدد دارند.پس از ایجاد این شناخت،حافظ برنامه ی منظمی برای تثبیت و مرور آیات در نظر میگیردومیزان صفحاتی را که هرروز اقدام به ترمیم و تثبیت آن مینماید،تعیین میکند.
✨امام صادق علیه السلام میفرمایند:تدبیر و #برنامه_ریزی در زندگی از جمله وظایف دین داری است.
📌برای #تثبیت_محفوظات بصورت کامل تر و موفق ترمطابق این مراحل پیش میرویم:
۱.تقسیم بندی:
🌱ابتدا مقدار صفحات تعیین شده برای تثبیت روزانه به قطعات کوچک تر تقسیم میگردد.این امر موجب آسان تر شدن بازیابی آیات خواهد بود.تا زمانی که تثبیت در هر قطعه بصورت کامل انجان نگرفته است به سراغ تثبیت قطعه ی بعد نمیرویم.
✍🏻ادامه دارد....
❥✦✺⃟🌹࿐ུ═✺⃟🌹࿐
مجموعه قرآنی ریحان بهشت
http://Eitaa.com/Beheshtenoor
مجموعه قرآنی ریحانِ بهشت
🌟تثبیت 🌼گاهی حافظان بدلیل نداشتن برنامه ی منظم و ایجاد فاصله های زمانی طولانی بین مرور اجزا،درمحفوظ
۲.گوش دادن ترتیل:
👈برای یاآوری بهتر کلمات و آیات تعیین شده برای تثبیت و اطمینان خاطر از صحت تلاوت، ترتیل صفحه ی اول موردنظر برای تثبیت،باتمرکز کامل بررروی کلمات، چند بار شنیده میشود.درهنگام گوش دادن،بانگاه دقیق به قرآن آنچه شنیده میشود با مصحف تطبیق گردد.
👌البته میتوان برای نتیجه گیری کامل تر پس از چند بار استماع ترتیل،صفحه را یک یا دوبار نیز باصدای متوسط از روی قرآن تلاوت نمود.
۳.تلاوت آیات از حفظ:
👏اکنون باید قطعه ی تعیین شده برای تثبیت که چندبار به صورت ترتیل استماع شده است،با تکیه بر حافظه تلاوت شود.برای اینکار حافظ، قطعه ی مورد نظر را از حفظ تلاوت میکند ودر هرقسمتی که دچار مشکل شود ابتدا سعی میکند که خود با اعتماد بر حافظه،آن را به خاطر بیاورد.اگر تلاشش به نتیجه نرسید آنگاه به قرآن مراجعه میکند. این مرحله نیز چند بار تکرار میشودتا بتواند بدون نگاه کردن به قرآن تمام قطعه مورد نظر را کاملا درست قرائت کند.
۴.ارتباط و پیوستگی:
👈🏿پس از آنکه قطعه اول بصورت کامل ثبت گردید،قطعه ی دوم نیز به همین ترتیب درحافظه بازیابی میشود.سپس قطعه اول و دوم باهم تلاوت میگردند تاارتباط و پیوستگی بین این دو درذهن برقرار شود و بهمین ترتیب تاپایان برنامه ی روزانه پیش میرویم و ارتباط میان صفحات را برقرار مینماییم.
🍃مرور هنگام تثبیت:
👍همان طورکه درگذشته اشاره شد،مرور حفاظ لازم است درسه بخش انجام شود؛هنگام تثبیت نیز مرور باید درسه بخش انجام گیرد:
🌸 ۱.مرورآخرین صفحات تثبیت شده؛حداقل سه بار در شبانه روز
🌼 ۲.مرور صفحات تثبیت شده ی ده روزگذشته حداقل یکبار درشبانه روز.
🌸 ۳.مرور همه محفوظات مسلط حداقل دوهفته یکبار.
عوامل موثر در ارتقای تثبیت:
🌺۱.استفاده از قرآن دارای ویژگیهای مناسب برای حفظ؛
🌺۲.دقت به ترجمه،مفاهیم و تفسیر؛
🌺۳.ارتباط مداوم با قرآن،ختم ماهیانه ی آن و استفاده از آیات در گفت و گوها و استدلال ها؛
🌺۴.یاد داشت اشکالات و مرور آنها در وقت مستقل؛
🌺۵.شرکت در کلاس،مباحثه و مسابقات قرآن
❥✦✺⃟🌹࿐ུ═✺⃟🌹࿐
مجموعه قرآنی ریحان بهشت
http://Eitaa.com/Beheshtenoor
#نکات_قرآنی
⭐️ هدف مهمتر 👈 سرعت بیشتر
🕋 خداوند متعال در قران کریم
⬅️برای رفتن دنبال رزق میفرماید : فامشوا (بروید)
⬅️برای #نماز میفرماید : فَاسعَوا (بشتابید)
⬅️برای رفتن به جنت میفرماید :
وَسَارِعُوا (سرعت بگیرید)
⬅️برای رفتن به طرف خودش میفرماید :
فَفِرّوا اِلی اللّه (فرار کنید به سمت الله جلّ جلاله)
👌یعنی هر چه #هدف مهمتر باشد سرعت بیشتری لازم است.
༄᭄✿࿐༄᭄✿࿐༄᭄✿࿐༄᭄✿࿐
http://Eitaa.com/Beheshtenoor
🌟فرهنگ صحیح حفظ
✅بعضیها میگویند اول حفظ بعدش تثبیت
😳این حرف درست نيست.
✍#حافظ باید با #تثبیت #حفظ را پیش ببرد
🚫پس تا محفوظات را خوب مسلط نشده ايد پیشروی نکنید.
⌬⌬⌬⌬⌬⌬⌬⌬⌬⌬⌬⌬⌬
http://Eitaa.com/Beheshtenoor
خیلی از #حافظان عزیزمون، ساعتها وقت خود را برای حفظ یک آیه یا یک صفحه اختصاص می دن اما یکی دو روز که میگذره، میفهمند که دیگر مثل قبل بر حفظیاتشون، تسلط ندارن😳.
😇شاید شما هم جزء این گروه باشید و برای شما هم این موضوع سوال باشه🤔؟
👈🏿معمولا ما بین یک ساعت تا ۲۴ ساعت بعد، ۸۰% آنچه که دیده ایم یا شنیده ایم یا حفظ کرده ایم را فراموش می کنیم.☹️
👈برای مثال پس از گذشت حدود یکساعت از حفظ مقطع روزانه مثلا حفظ پنج سطر، یادآوری ۸۰% از آن حفظ برای ما دشوار خواهد بود. علت آن هم بسیار ساده میباشد😊.
👈🏾مغز انسان بر اساس اولویت ها کار میکند، مثلا زمان حفظ قرآن مغز کاملا متوجه حفظ است و هنگام رها کردن حفظ و مشغول شدن به امور دیگر، مغز انسان متوجه می شود که اکنون حفظ کردن در اولویت نیست، بلکه امور دیگری در اولویت اند، بنابراین خود را آماده میکند تا با موقعیتها و شرایط جدیدی روبه رو شود و روند یادگیری حفظ اندکی به تاخیر می افتد.😟
👈🏻آیاتی که تازه حفظ میکنیم در حافظه کوتاه مدت ما قرار می گیرد و بسیار آسیب پذیر هستند. تفاوتی نمیکند که چقدر از وقت و فرصت خود را صرف حفظ کردن گذاشته اید مهم این هست که محفوظات جدید را در فواصل زمانی مختلف تکرار کنید تا کمی در ذهن شما مستحکم شوند🤓🙃😉.
#حفظ_قرآن #حافظان_قرآن
❥✦✺⃟🌹࿐ུ═✺⃟🌹࿐
مجموعه قرآنی ریحان بهشت
http://Eitaa.com/Beheshtenoor
مجموعه قرآنی ریحانِ بهشت
🔆نکات #تفسیر از #جزء_یک 🔅توسط استاد حاج ابوالقاسم 🔅در حرم حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها✨ #تفسیر
13.57M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔆نکات #تفسیر از #جزء_دو
🔅توسط استاد حاج ابوالقاسم
🔅در حرم حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها✨
#تفسیر_قرآن
❥✦✺⃟🌹࿐ུ═✺⃟🌹࿐
مجموعه قرآنی ریحان بهشت
http://Eitaa.com/Beheshtenoor