❗️❗️❗️عجب دلی، و عجیب دلی دارد خدا ....
✅ پرده اول :
❗️سخت ترین کار خداوند، خلق کردن و رزق دادن و مدیریت کردن هستی نیست. شاید سخت ترین کار خداوند، مختار نمودن انسان بود، که در عین خالق بودنش، و مالک بودنش، و در عین دوست داشتن بندگانش - که می خواست برای همیشه پیشش بمانند - دلش راضی شد که به آنها قدرت اختیار بدهد، و مختارشان نماید که خودشان تصمیم بگیرند که بمانند یا بروند. اما تماما در قلبش این غوغا بود که نکند، بروند و برنگردند.
💗💗 و شاید قلب خداوند با آن همه رحمت و شفقتی که به انسان دارد، از جا کنده می شود، وقتی ببیند بندگانش دارند از پیشش می روند.
💞💞 و لذا تمام دغدغه ی خداوند - از ارسال رسل و انزال کتب، و اعطای نعمات بی مزد و منت و هزاران کار دیگر - این است که کاری کند که بندگانش دوباره به سمت او برگردند.
❗️ لَو عُلِمَ المُدبِرونَ عَنّی کَیفَ اشتِیاقِی بِهِم وَ انتِظارِی إلی تُوبَتِهِم لَماتُوا شُوقاً الیّ و لَقُطعت أوصالِهم عَن مُوَدَّتی
❤️❤️ اگر بندگان من،
که به من پشت کرده اند،
می دانستند که چقدر انتظار آنها را می کشم
و مشتاق بازگشت آنان هستم،
[هر آن] از [شدت] شوق می مُردند
و بند بند بدن آنها از هم جدا می شد.
#اسرار_الصلوة ص 19
✅ پرده دوم :
❗️ سخت ترین وجه اختیار انسان ، انتخاب شغل، همسر و سایر دوراهی ها و چندراهی ها نیست، بلکه مختار بودن در برابر خداوند است، که در عین اینکه مخلوق، مملوک، مرزوق، محبوب و امید او هستی، ولی تو را آزاد گذاشته، و می توانی تصمیم بگیری که در پیشش بمانی یا بروی.
↔️ ماندن در نزد او، یا رفتن از پیش او؛ سخت ترین تعارض وجودی و پیچیده ترین تکلیف زندگی است.
👌 تمام هوش، خرد، مروت و انسانیت انسان، صرفا با همین تکلیف سنجیده می شود.
🌹 همه تحولات عمیق، پس از این «بزرگترین تصمیم زندگی » اتفاق می افتد.
✅ پرده سوم :
❗️ بعثت پیامبر (ص)، فرستادن یک پیک و واسطه ی پر از رحمت است از طرف خداوند برای آشتی کنان. برای اینکه اگر قهر کردیم، با او آشتی کنیم و اگر راه را گم کرده ایم، راه را به ما نشان دهند و
قرآن؛
نامه ی عاشقانه ای است از طرف او؛
برای تک تک بندگانش؛
😔😔 در روایات آمده است که قرآن را با حزن بخوانید.
🤔🤔نمی دانم شاید این حزن، حزن خداوند از دیرکردن ما باشد، و دلش پر از غم و غصه شده، که چرا این بندگانم - که شب و روز دارم لطفم را برای آنها می فرستم و منتظرشان هستم- چرا نمی آیند؟
چرا نامه ام را نمی خوانند؟
چرا دلشون برای من تنگ نمی شود؟
چرا ....؟
✍ محمود یزدانی
✅ @shokoofaee
هدایت شده از روانشناسی اسلامی
🔹 دفتر مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان برگزار می کند:
📚 دوره ی آموزشی ویژه کارشناسان و متخصصان مراکز مشاوره دانشگاههای سراسر کشور
🔸سخنران افتتاحیه دوره آموزشی: آقای *دکتر ابراهیم نعیمی*، مدیر کل دفتر مشاوره و سلامت وزارت علوم تحقیقات و فناوری
🔹عنوان دوره: اولین دوره درمان بر اساس مدل سهم گذاری
🔸مدرس: *دکتر معصومه اسمعیلی*، استاد تمام دانشگاه علامه طباطبایی، رئیس انجمن مشاوره ایران، معاون فرهنگی دانشگاه علامه طباطبایی
🗓️ از سه شنبه هفدهم اسفند ماه (طول دور 30 ساعت)
🕘 ساعت: 16 الی 19
🔹 جهت دریافت گواهی حضور در دوره در لینک زیر ثبت نام نمایید: https://edjdsb.ir/course/dsm/
🔸 لینک ورود اسکای روم: https://chwebinar.saorg.ir/ch/moshaverh
📣 شرکت کنندگان در جلسه به صورت مهمان و حتماً با نام ثبت نامی در سامانه وارد لینک جلسه شوند.
✅ eitaa.com/islamic_psycho
بهترآفرینی
🔹 دفتر مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان برگزار می کند: 📚 دوره ی آموزشی ویژه کارشناسان و متخصصان
به افرادی که به مباحث روانشناسی اسلامی علاقه مند هستند، توصیه می کنم کارگاه خانم دکتر اسمعیلی را شرکت کنند.
ضمنا این کارگاه رایگان نیز می باشد.
❗️❗️❗️خدا کند آمارهای جهانی غلط باشند.
😢😢 من می خواهم یک تلنگر خیلی خیلی جدی اول از همه به خودم و بعد به همه، مخصوصا صاحب منصب ها، صاحب تریبون ها و هر کسی که قدرت کنشگری حتی در حد و اندازه ی خیلی کم ( مانند پدر و مادر بودن یا همسر بودن یا فرزند بودن یا شهروند بودن ) دارد، بدهم که بایستی با کمال تاسف اعتراف کنیم که در تبلیغات و متقاعدسازی و آموزش و توانمندسازی جامعه مان و حتی خودمان، تا حد زیادی شکست خورده ایم و درست و حسابی هم شکست خورده ایم.
😔😔😔 تقریبا با نگاه کلان اجتماعی بایستی اعنراف کنیم که در جامعه مان :
- در ایجاد حب به وطن شکست خورده ایم
- در ایجاد حب به هموطن شکست خورده ایم
- در ایجاد حب به دین شکست خورده ایم
- در ایجاد حب به هم کیش شکست خورده ایم
- در ایجاد حب به علم شکست خورده ایم
- در ایجاد حب به کار و تلاش شکست خورده ایم
- در ایجاد حب به خانواده شکست خورده ایم
- در ایجاد حب به همنوع شکست خورده ایم
- در ایجاد حب به گفتگوی با همنوع شکست خورده ایم
🤲🤲 و خدا نکند و خدا نکند که آمارهای جهانی درست باشند که اگر درست باشد از این همه شکست هایی که خورده ایم، بایستی خون گریه کنیم، چرا که طبق آمارهای جهانی ، در سالهای گذشته، ایران در یک سال، خشمگین ترین جامعه ی دنیا شده است و در سالهای متعددی جزو پنج کشور یا ده کشور اول خشمگین و غمگین دنیا گشته است.
😧😯 آمارهای دیگر هم وضع خوبی ندارند، مثلا تمایل به مهاجرت در ایران، دو برابر متوسط جهانی است و طبق برخی آمارها، از هر ۳ ایرانی، یک نفر تمایل به مهاجرت دارد. و یا آمار میزان مطالعه یا میزان ساعات کار مفید در ایران اصلا رضایت بخش نیست.
😔😔 در برابر این آمارها همه ما بایستی شرمنده باشیم، و هر کس، قدرت و توان بیشتر دارد ، بایستی شرمنده تر باشد. اما متاسفانه دنبال مقصرگشتن مشکلی را حل نمی کند، همه مان مقصر هستیم
گر حکم شود که مست گیرند / در شهر هر آنکه هست، گیرند
🤚✋ اعتراف کنیم که همه ما کم کاری کردیم و بد عمل کردیم ، از مسئولین بگیرید تا دانشگاهیان و حوزویان و معلمان و رسانه ها و روانشناسان و جامعه شناسان و ... و تا تک تک خود ما که حتی اگر هیچ شأنی مثل همسری، و والدی نداشته باشیم، حداقل دو شأن فرزندی و شهروندی را داریم که اگر همین دو شأن را خوب عمل می کردیم، باز اوضاع مان کمی بهتر بود.
🤲🤲 خداوند عاقبت همه ی ما را با این همه خودیزرگ بینی و بی توجهی به مشکلات و از هم گریزی و با این همه قلب های کم محبت و کم توجه نسبت به این موضوعات خیلی مهم، ختم به خیر گرداند.
⏪ پ.ن ۱ : متاسفانه رویه ی خیلی بدی در جامعه ی ما در برابر آمارهای جهانی رایج شده است، بدین معنا که اگر آن آمار، به نفع ما باشد ( مثل رشد مقالات علمی در ایران ) در بوق و کرنا، گوش فلک را کر می کنیم ؛ و اگر آن آمارها به ضرر ما باشد( مثل همین آمار بالای مشکلات روانشناختی در جامعه ایران )، هزار ایراد و ان قلت می آوریم که این آمار دقیق نیست، به لحاظ روش شناختی دارای مشکل هست، از روی اغراض و اهداف سیاسی دست کاری شده و هزار ایراد کوچک و بزرگ دیگر
من خودم معتقد نیستم که آمارهای جهانی آمار های بسیار دقیقی هستند، ولی اینکه با آمارها بازی کنیم و آنچه که به نفع ما هست را قبول کنیم و آنچه که به نفع ما نیست را رد کنیم و سیاست یک بام و دو هوا را نسبت به آمارهای حهانی داشته باشیم را اصلا نمی پسندم و نه آن را علمی می دانم و نه اخلاقی می دانم.
⏪ پ.ن ۲ : با فرض اینکه قبول نکردیم که جامعه ایران در چندین سال جزو پنج کشور یا ده کشور عصبانی یا غمگین دنیاست، متصفانه چقدر رویمان می شود رتبه مان را جابجا کنیم و مثلا می توانیم بگوییم ایران جزو پنج کشور یا ده کشور شاد دنیاست. واقعا می توانیم ادعا کنیم ؟
اصلا رتبه ۱ تا پنج عصبانیت و غمگینی در دنیا را قبول نکردیم و مثلا بگوییم رتبه عصبانی بودن ما رتبه اول نیست، بلکه رتبه بیستم یا سی ام است. حالا همین رتبه ۲۰ یا ۳۰ جای غم و غصه ندارد و نبایستی یک تلنگر خیلی خیلی جدی در جامعه ایجاد کند.
⏪ پ.ن ۳ : درباره آمارهای مذکور، بارها صحبت شده و هشدارهای زیادی داده شده است. اما مهم این است که به این آمارها عادت نکنیم و خود را منفعل نبینیم و فکر نکنیم که کاری نمی شود کرد. و یکسره بایستی این آمارها در هشیاری ما باشد و اگر همه با هم، همفکری و همکاری داشته باشیم، می توان کاری کرد کارستان
✍ محمود یزدانی
✅ @shokoofaee
✅ @islamic_psycho
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔳⭕️اگر یک آغازین هم نیستیم ...
دکتر مجتبی لشکربلوکی
شما را به دیدن این فیلم کوتاه یک دقیقه ای دعوت می کنم
توسعه از یک شروع می شود. یک نفر شروع می کند و بقیه می پیوندند. یک آغاز توسعه است. هر کدام از ما می تواند در حوزه خودش "یک" آغازین باشد. حتی اگر شکست هم بخوریم و دیگران همراه نشدند باز هم موفق شده ایم. چون ترس درونی خود را شکست دادیم. چون به تفاوتی نه گفتیم و چون جسارت را تمرین کردیم. ما یک گام به جلو برداشته ایم.
اگر یک آغازین هم نیستیم می توانیم آن یک نفر دوم و سوم باشیم ولی در هر صورت باشیم!
کانال شخصی مجتبی لشکربلوکی
✅ t.me/Dr_Lashkarbolouki
AUD-20220316-WA0003.mp3
10.9M
این فایل صوتی انگیزشی را یک بزرگواری برای من ارسال کردند که در اینجا از ایشان تشکر و قدردانی می کنم.
من به طور کلی، خودم خیلی با این کلیپ ها، کتاب ها، و دوره های انگیزشی موافق نیستم و معتقدم که زیاده گویی، گنده گویی، سرهم بندی و سطحی نگری زیادی در این محتواها وجود دارد.
در این کلیپ هم مقداری گنده گویی و سطحی نگری وجود دارد، ولی در عین حال به برخی نکات خوب هم اشاره دارد. ضمن اینکه تدوین و میکس خوبی هم شده است.
درهم تحویل شما می دهم، گزینش خوب هایش با خود شما 😊😊
فَبَشِّرْ عِبَادِ
الَّذِینَ یَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَیَتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ أُوْلَئِکَ الَّذِینَ هَدَاهُمُ اللَّهُ وَأُوْلَئِکَ هُمْ أُوْلُواْ الْأَلْبَابِ ( زمر/ ۱۷ و ۱۸ )
✅ @shokoofaee
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔲⭕️ آرایش کودکان بیمار در ایستگاه آخر زندگی
شش روز هفته در یک آرایشگاه در برلین کار میکند. ولی یکشنبهها کیف آرایشگری را برمیدارد و به دو مرکزی میرود که به عنوان ایستگاه آخر بیماران شناخته میشود و موهای آنها را رایگان کوتاه میکند. به او می گویند دکتر تونی! داوطلبانه با کودکان دارای بیماریهای لاعلاج ارتباط دوستانه برقرار میکند، از ظاهر آنها تعریف میکند و میکوشد زندگی برای این کودکان رنگ و بوی بهتری پیدا کند. (دویچه وله فارسی)
تفاوت قهرمانان اینچنینی با ما آدم های عادی در این است ما می خواهیم کارهای بزرگ و طوفانی انجام دهیم و هیچگاه هم انجام نمی دهیم ولی اینان در جستجوی کارهای کوچکِ عملی اند، ولی انجام می دهند. تفاوت دوم اینکه ما در زندان «خود محدود» گرفتاریم اما آن ها به «خود تعمیم یافته» رسیده اند.
توسعه یافتگی محصول کِش آمدن وجود است. یا به تعبیر دیگر توسعه حاصل تبدیل «خود محدود» به «خودِ تعمیم یافته» است. در اولی، من به خودم و خانواده ام توجه می کنم ولی در خود تعمیم یافته، همسایه و همشهری را جزوی از خود میدانم. خود تعمیم یافته را تمرین و تجربه کنیم.
دکتر مجتبی لشکربلوکی
t.me/Dr_Lashkarbolouki
❗️سخنان شگفت انگیزی از پیامبر (ص) درباره ماه مبارک رمضان : بخوانید، اما با تفکر و تامل فراوان
✅ خطبه شعبانیه: خطبهای از پیامبر اکرم(ص) درباره فضیلت ماه رمضان است. از آنجا که این خطبه در آخرین جمعه ماه شعبان ایراد شده به خطبه شعبانیه معروف شده است. در اینجا ترجمه این خطبه را برای آمادگی قلبی جهت بهره برداری بیشتر از ماه مبارک رمضان نقل خواهیم کرد.
‼️ لطفا با آرامش، با تامل، و با صبر و حوصله فراوان، کلمه کلمه آن را مزه مزه کنید.
🔔 ای مردم ! همانا ماه خدا همراه با برکت و رحمت و آمرزش، به سوی شما روی آورده است. ماهی که نزد خداوند بهترین ماهها و روزهایش برترین روزهاو شب هایش با ارزش ترین شب ها و ساعاتش با فضیلت ترین ساعات است . ماهی که شما در آن به مهمانی خدا دعوت شده و از سوی او به بزرگی و ارجمندی لیاقت یافته اید .
😃 نفس هایتان در این ماه تسبیح و خوابتان عبادت و عملتان پذیرفته و دعایتان مستجاب است. بنابراین، با نیت های صادق و دل های پاکیزه از خدا بخواهید که شما را برای روزه این ماه و تلاوت کتابش توفیق دهد.
😭 بی شک، شقی و بدبخت کسی است که در این ماه بزرگ از آمرزش الهی محروم بماند . با گرسنگی و تشنگی خویش در این ماه، گرسنگی و تشنگی روز رستاخیز را یاد آرید . به تهی دستان و مسکینانتان کمک کنید. بزرگسالانتان را احترام و خردسالانتان را مورد مهربانی قرار دهید . و به خویشاوندانتان احسان نمایید . زبانتان را حفظ کنید و چشم و گوشتان را بر آنچه نگاه کردن و گوش دادن به آن جایز نیست ببندید . بر یتیمان مردم ترحم و مهربانی کنید تا ایتامتان مورد ترحم و مهربانی دیگران قرار گیرند .
🤲 از گناهانتان به سوی خدا توبه آرید و دست هایتان را در اوقات نماز به درگاهش به دعا بلند کنید ، زیرا اوقات نماز برترین ساعات است . خدای عزوجل در اوقات یاد شده به بندگان خویش با مهربانی می نگرد . اگر آنها با او مناجات کنند جوابشان دهد و اگر او را صدا زنند لبیکشان گوید و اگر او را بخوانند دعایشان را اجابت کند .
😔 ای مردم ! شما در بند اعمال بد خویشید ، پس با استغفارتان خود را برهانید . پشت هایتان از بار گناهانتان سنگین است . پس با طولانی کردن سجده ها آنها راسبک کنید . بدانید که خدای تبارک و تعالی به عزت خویش قسم یاد کرده است که نمازگزاران و سجده کنندگان را شکنجه ندهد و آنان را در روز رستاخیز با آتش نترساند .
🍵 ای مردم ! هر کس در این ماه روزه دار مؤمنی را افطار دهد ، پاداشش نزد خدا ثواب آزاد کردن برده ای و آمرزش گناهان گذشته اوست .
🔄 گفته شد : ای رسول خدا ! برخی از ما بر افطاری دادن قادر نیست . پس آن جناب فرمودند : آتش را از خود دور کنید هر چند با نیمی از خرما ، آتش را از خود دور کنید هر چند با جرعه ای آب .
⏪ ای مردم ! از میان شما هر کس در این ماه خلقش را نیکو گرداند ، روزی که قدم هابلغزند او بر صراط بگذرد و هر کس در این ماه کار را بر فرمانبران و خدمتکاران خویش سبک کند ، خداوند حساب او را سبک گرداند . هر کس در این ماه شر خویش را از دیگران باز دارد ، خداوند در روز ملاقات ، غضب خویش را از او بازدارد ، و هر کس در این ماه یتیمی را گرامی بدارد ، خداوند در روز ملاقات او راگرامی خواهد داشت . هر کس در این ماه به خویشاوندان خویش احسان کند ، خداوند در روز ملاقات ، او را با رحمت خود مورد احسان قرار دهد . هر کس دراین ماه از خویشاوندان خود پیوند خویشی بگسلد، خداوند در روز ملاقات ، رحمت خویش را از او ببرد.
❇️ هر کس در این ماه نمازی مستحبی به جای آورد ، خداوند آزادی از آتش را برای او ثبت کند، و هر کس در این ماه عمل واجبی را انجام دهد، پاداش او ثواب کسی است که هفتاد واجب را در ماه های دیگر به جای آورد . هر کس در این ماه بر من زیاد درود و صلوات بفرستد، خداوند روزی که موازین سبک است، میزان اعمال وی را سنگین گرداند.
😳 و هر کس در این ماه آیه ای از قرآن تلاوت کند ، پاداش اوثواب کسی است که قرآن را در ماه های دیگر ختم نماید.
📣 ای مردم ! به درستی که در این ماه درهای بهشت باز است، پس از پروردگار خویش بخواهید که آنها را به رویتان نبندد ، و درهای جهنم بسته است، پس از او بخواهید آنها را به رویتان باز نکند ، و شیاطین زندانی اند، پس از او بخواهید که آنها را بر شما مسلط نسازد.
🌷امیر المؤمنین علیه السلام می گوید : در این هنگام من بلند شده و عرض کردم : یا رسول الله ! برترین اعمال در این ماه چیست ؟ آن جناب فرمودند : یا ابا الحسن ! برترین اعمال در این ماه، خود داری و پرهیز از گناهان است »
🔹🔸🔻🔺
🤔 شاید لازم باشد برای تلنگر خودمان، این متن را بارها در ماه رمضان بخوانیم.
🔀 حتی اگر هم شگفت زده نشدید، برای دیگران ارسال کنید ، احتمال خیلی زیاد برای دیگران تلنگری خواهد بود.
بیدار کننده هم باشیم.
✅ @shokoofaee
✨✨✨✨✨
✨✨✨
✨✨
✨
از کلیه مهمانان عزیز تقاضا میشود جهت کسب اطلاعات و لینک ورود به جلسات آنلاین در فضای اسکای روم وارد کانال زیر شوند👇
🔗https://eitaa.com/mihmananramezan1401
❗️❗️نظریه های شخصیت و نظریه های روان درمانی دو دسته اند: نظریه های «چیز»نگر و نظریه های «شخص»نگر
⏪ نظریه ها را از چند جنبه می توان تقسیم بندی کرد. مثلا از منظر شخصیت، نظریه های روان درمانی دو دسته هستند که من با کمی طنز؛ آنها را نظریه های «بی»شخصیت و نظریه های «با»شخصیت می نامم. 🙈🙈
1⃣ نظریه های روان درمانی «بی»شخصیت: نظریه هایی هستند که در درون خود، نظریه «شخصیت» ندارند، مانند: نظریه های شناختی - رفتاری، هیجان مدار، فراشناخت، رفتار درمانی، طرح واره درمانی، رفتار درمانی دیالکتیکی، ذهن آگاهی، و امثالهم
2⃣ نظریه های روان درمانی «با»شخصیت: نظریه هایی هستند که در درون خود، نظریه «شخصیت» دارند، مانند: روان پویشی ها، تحلیل رفتار متقابل، روان درمانی چند بعدی معنوی، درمان سیستم درونی خانواده، و امثالهم
✅ اما فارغ از تقسیم بندی بالا، نظریه های شخصیت و روان درمانی از منظر دیگری هم قابل تقسیم هستند: از منظر نگاه به موضوعات درونی مانند شناخت، هیحان، رفتار، انگیزه و ...
🔍🔍 بر اساس این منظر، هم نظریه های شخصیت و هم نظریه های روان درمانی، به دو دسته بزرگ قابل تقسیم هستند : نظریه های «چیز»نگر و نظریه های «شخص»نگر
1⃣ نظریه های «چیز»نگر :
نظریه هایی هستند که به اجزاء یا موضوعات درونی، به مثابه ی یک «چیز» یا «آن» می نگرند ؛ یعنی افکار، هیجانات، رفتارها و انگیزه ها را اموری غیرزنده و فاقد هویت و شخصیت می بینند
2⃣ نظریه های «شخص»نگر :
نظریه هایی هستند که به اجزاء یا موضوعات درونی، به مثابه ی یک «شخص» یا «او» می نگرند ؛ یعنی افکار، هیجانات، رفتارها و انگیزه ها را اموری زنده و دارای هویت و شخصیت می بینند.
🤔🤔حتما می پرسید چه رویکردهایی «چیز»نگر و چه رویکردهایی «شخص»نگر هستند ؟
😇😇 با اطلاعاتی که من فعلا از رویکردهای روان درمانی دارم، همه رویکردهای روان درمانی بجز یک رویکرد، «چیز»نگر هستند و تنها یک رویکرد «شخص»نگر است.
👈 و تنها رویکردی که من فعلا می شناسم «شخص»نگر است، رویکرد درمان «سیستم درونی خانواده» یا IFS است که تقریبا ناشناخته ترین رویکرد در میان روانشناسان ایرانی است، ولی به نظرم یکی از برترین و قویترین رویکردهای روان درمانی است.
🔷 اما چند نکته جهت تکمله ی بحث مفید است :
1⃣ نظریه های باشخصیت نسبت به نظریه های بی شخصیت ، ساختاریافته تر و عمقی تر هستند و فهم و آموزش آنها نیز ساده تر است.
2⃣ نظریه های بی شخصیت، به جای اینکه نظریه ی شخصیت داشته باشند، مدل تبیین رفتار و آسیب شناسی دارند، یعنی فارغ از اینکه اعتقادی به ساختاری از شخصیت در درون انسان معتقد باشند یا نباشند، صرفا توضیح می دهند که انسان ها چگونه ممکن است دچار آسیب ها و مشکلات روانشناختی شوند.
3⃣ نظریه های «شخص»نگر در مقایسه با نظریه های «چیز»نگر، به نظر می رسد، سهولت و اثربخشی بیشتری دارند و ضمنا درمان های کوتاه مدت تری نیز هستند.
4⃣ تفاوت «شخص»دیدن افکار، هیجانات، انگیزه ها و... با «چیز»دیدن آنها، صرفا یک تفاوت اسمی و صوری نیست، بلکه این تفاوت دید، منجر به تحولات زیادی هم در صورت بندی نظریه های شخصیت و هم در تشخیص، ارزیابی، نام گذاری و تبیین مشکلات روانشناختی و همچنین تحولات زیادی در طراحی پروتکل های درمانی می شود، بطوریکه گویی رویکردهای «چیز»نگر از یک نسل درمانی هستند ولی رویکردهای «شخص»نگر از نسلی دیگر هستند.!!!
5⃣ اسم نظریه درمان «سیستم درونی خانواده» ، کمی عجیب، جالب و تاحدی غلط انداز است که من فقط درباره غلط اندازی اسم این رویکرد، لازم است توضیح دهم که این رویکرد، رویکرد مربوط به خانواده نیست، بلکه مانند سایر رویکردها ابتدائا یک رویکرد درمان فردی است، که البته مدل زوج درمانی و خانواده درمانی آن هم تدوین شده است.
📣📣 و اما نکته ی خیلی خیلی مهم :
اگر بپرسید که نظریه شخصیت یا روان درمانی در اسلام، «چیز»نگر است یا «شخص»نگر ، من تقریبا با احتمال خیلی خیلی زیادی می توانم بگویم که رویکرد اسلام، «شخص»نگری است نه «چیز»نگری؛ یعنی از منظر اسلام به نظر می رسد که افکار، هیجانات، انگیزه ها، اعمال و ... اموری زنده، دارای هویت و دارای تاریخچه هستند و هر کدام برای خود «کسی» هستند.!!!
🤔🤔 من فکر می کنم آینده، از آن رویکردهای «شخص»نگر است و حتی رویکردهای «چیز»نگر امروزی، کم کم به سمت «شخص»نگری حرکت خواهند کرد.
✋ در این باره، باز هم سخن خواهم گفت. ان شاءالله
✍ محمود یزدانی
✅ @islamic_psycho
23.48M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⏪ این ویدئو را که در کشور هلند تولید شده است را حتما ببینید
✅ @shokoofaee
فراتر از خانواده، تجربه کردن ملت
محمد فاضلی - جامعهشناس
✅ شما هیچ وقت به مشارکت در کارزارها برای مخالفت با مسألههایی نظیر #طرح_صیانت، #نه_به_پتروشیمی_میانکاله یا موافقت با #رفتن_زنان_به_ورزشگاه یا هر کارزار دیگری که خودتان آنرا مهم میدانید و اثراتش فکر کردهاید؟ آیا شما این گونه مشارکتها در تلاش جمعی برای پیش بردن یک مطالبه را مؤثر میدانید؟ بگذارید یک نگاه جامعهشناختی مهم به کارزارها را مختصر توضیح بدهم.
✅ اِدوارد بَنفیلد در کتاب مبانی اخلاقی یک جامعه عقبمانده برای توصیف یک جماعت روستایی جنوب ایتالیا از مفهوم «خانوادهگرایی غیراخلاقی» استفاده میکند. بَنفیلد فهمید که مردم این منطقه علائقشان فقط محدود به خانوادهشان است و بیرون از دایره تنگ خانواده، افراد به هم اعتماد نمیکنند و حسی از مسئولیت نسبت به گروههای بزرگتر ندارند، خواه محله، کلیسا، روستا یا ملت باشد. (فوکویاما، کتاب اعتماد، ص. ۸٠)
✅ آلکسی دو توکویل متفکر فرانسوی قرن نوزدهم در کتاب رژیم قدیم و انقلاب فرانسه مینویسد «زمانی که انقلاب آغاز شد در اغلب مناطق فرانسه یافتن حتی دَه مرد که عادت به عمل هماهنگ و دفاع از منافعشان بدون یاری جستن از قدرت متمرکز داشته باشند، ناممکن بود.» (همان)
✅ جامعهای که نخواهد عقبمانده باشد بین خانواده (عرصه روابط و علائق محدود گرم و عاطفی) و حکومت (حیطه روابط سرد و مبتنی بر قدرت متمرکز و اغلب منفعتطلبانه) به عرصه واسط و میانی نیاز دارد. جایی که شهروندان در کنار هم:
🔹مسائلشان را طرح میکنند.
🔹درباره منافعشان با یکدیگر گفتوگو میکنند.
🔹به اختلافات و تفاوتهایشان با دیگران میپردازند.
🔹احساس عاطفی با هم بودن و فراتر رفتن از خانواده را تجربه میکنند.
🔹احساس ملت بودن و نیروی جمعی برای حل کردن مسائلشان و ایستادن در برابر اقدامات مخالف منافعشان را به دست میآورند.
✅ اگر از این منظر به «فراتر رفتن از خانواده و احساس ملت بودن» به عنوان یکی از پیششرطهای توسعه و گریز از عقبماندگی نگاه کنیم، آنگاه مشارکت در کارزارها برای مخالفت با آنچه نمیپسندیم و احساس میکنیم به زیان منافع مردم و ملت است، و حتی تلاش برای تعریف کارزارها و مطالبهگری مدنی، راهی برای گریز از عقبماندگی است.
✅ مشارکت در کارزارها، تمرین کار جمعی کردن است، بیرون آمدن از تنهایی و احساس خفگی بدون اکسیژن حیات اجتماعی، و زیستن در فضایی است که احساس میکنیم دیگران را در کنار خودمان داریم.
✅ مشارکت در هر امر اجتماعی، چیزی از جنس کارزارها که به ما حس «ما بودن» بدهد، یا تشکیل انجمن و سازمان جمعی، به خودی خود امری مثبت، سازنده و از شروط ملت شدن؛ و قدرت یافتن برای خلق اعتماد و کار جمعی کردن برای توسعه است.
(اگر میپسندید به اشتراک بگذارید.)
✅ t.me/fazeli_mohammad