قیمت دلار دست چه کسانی است؟
خردسالان عرصه اقتصادی که بدون داشتن اطلاعات و سواد کافی اقتصادی خود و با بهرهگیری از کم آگاهی مردم قیمت ارز کشور را دچار نوسان میکنند
اگر تا دیروز تلگرام محل قیمتگذاری ارز بود حالا در ایتا نیز شاهد حضور این افراد هستیم.
لطفا با اعلام هرز نامه از ایتا بخواهیم جلوی آنانیکه به دنبال منافع شخصی خود هستند را بگیرد.
#آموزش_مستند_سازی_اربعین1420
مستند و زمان:
مستند معمولا به زمان حال ⏪( مجموعه مستند ۷ قصه از بلوچستان شهید مرتضی آوینی) و گذشته ⏪( آخرین روزهای زمستان محمدحسین مهدویان) میپردازدداما گاه به آینده نیز نقب میزند فیلم بازی جنگ ساخته شده در سال ۱۹۶۵ اثر پیتر واتکینز از ماجرای بمباران شهرهایی درسن، هیروشیما و ناکازاکی در جنگ جهانی دوم برای طرح حمله فرضیه هستهای به لندن استفاده کرد.
و یا ⏪مستند "روزهای صفر" به کارگردانی الکس گیبنی در سال ۲۰۱۶ منتشر شد و به موضوع حملات سایبری آمریکا و اسراییل به برنامه اتمی ایران می پردازد نمونه ای دیگر از مستند آینده نگر است.
در ساخت فیلم مستند اگر به دلایل موجه و یا ساختاری که مستند ساز برای ساخت فیلم خود انتخاب می کند و یا به دلیل دسترسی به مواد و مصالح واقعی برای اجرای طرح واقعیت را نداشته باشد گاه از بازیگر هم استفاده میکند.
در فیلم مستند با تارا دختری از مانیل ( که در حال ساخت در سال 1402است) کارگردانان این فیلم( مجیدمرادی و رضوان کاظمنژاد اهوازی) سعی کردند با استفاده از بازیگر مراحل زندگی او را به تصویر درآورند.
2️⃣
#مجیدمرادی
25فروردین1402
بلاگرها
#آموزش_مستند_سازی_اربعین1420 مستند و زمان: مستند معمولا به زمان حال ⏪( مجموعه مستند ۷ قصه از بلوچ
#آموزش_مستند_سازی_اربعین1420
در حوزه فیلمسازی دو شکل از فیلم وجود دارد
الف: #فیلمداستانی:
که بر پایه یک قصه و یا یک داستان شکل میگیرد. («آبی و رابی» اولین فیلم سینمای ایران به کارگردانی اوانس اوگانیانس1309) کارگردان در بیان داستان یا قصه خود تا حدودی می تواند از تخیل نیز استفاده کند و حتی دست به اغراق بزنند.
ب:#فیلممستند
(فیلم خانه خدا ساخته ابوالقاسم رضایی و جلال مقدم 1345)
به نظر بنده در فیلم مستند نیز داستان نقش مهمی دارد و وقایع روی داده در طول فیلم براساس یک داستان برای مخاطب تعریف می شود اما این داستان براساس واقعیت و اسناد واقعی و حقیقی بوسیله دستور زبان و ادبیات سینمایی تعریف میشود. ( مجموعه مستند روایت فتح شهید مرتضی آوینی)
در فیلم مستند کارگردان برای بیان داستان خود اجازه ندارد از تخیل یا تحریف واقعیت استفاده کند. اگرچه امروزه (1402_2023) نقش رسانهها در تحریف واقعیتها بر اساس سطح سواد و فرهنگ رسانهای هر کشوری بسیار پر رنگ شده است. ( مستندرضاشاه بیبیسی فارسی) اما باز این کارگردان فیلم مستند است که اخلاق حرفهای خود را چگونه و تا چه حدی در اختیار اینگونه رسانهها برای تحریف یک واقعیت قرار میدهد.
خلاصه:
انواع فیلم:
فیلم داستانی که موضوع فیلم براساس یک داستان چه واقعی چه غیرواقعی برای مخاطب خود تعریف میشود
فیلم مستند که موضوع فیلم که دارای داستان است و بر اساس اسناد و مدارک واقعی برای مخاطب تعریف میشود.
نقش رسانهها در ساخت فیلم مستند تعریف یا تحریف واقعیت.
رعایت اصول اخلاقی و حرفهای یک کارگردان در تعریف یا تحریف واقعیت در فیلم مستند
3️⃣
#مجیدمرادی
بلاگرها
#آموزش_مستند_سازی_اربعین1420 در حوزه فیلمسازی دو شکل از فیلم وجود دارد الف: #فیلمداستانی: که ب
13.59M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#آموزش_مستند_سازی_اربعین1420
فیلم مستند نقد اقتصادی، فرهنگی، سیاسی، ورزشی اجتماعی و...است که میتوان گفت که به کشف ابعاد عمیقتری از واقعیت می پردازد و ضامن نوعی نقد اجتماعی است
فیلم مستند: فَردیت و زاویه دید
امیل زولا میگوید:
اثر هنری گوشهای از طبیعت است که از طریق سرشتی خواست دیده میشود اگر جمله او را به این شکل اصلاح کنیم که اثر مستند گوشهای از واقعیت است که از طریق سرشت آدمی خواست دیده میشود به زیبایی تعریفی از فیلم مستند ارائه میشود چون هر مستندی واقعیت را از درون عدسی چشم آدمی با خلق و خوی خاص بررسی میکند فیلم های برجسته همه حوزه ها شخصیت ها و رویدادها را از طریق عدسی چشم خالق و مولف اثر نمایش میدهند.
مانند ۷ قصه از بلوچستان ساخته شهید مرتضی آوینی
در حوزه فیلم داستانی هیچکاک و گدار دل مشغولی ها و سبک خاص خود را دارند. درست همانطور که در عرصه مستند نیز کسانی مثل دوروش، وایزرمن، برادران مایزلز و بسیاری دیگر هم این صفت را دارند.
این فیلمسازان هر کدام با نگاهی نو، ویژه و جذاب به کندوکاو شرایط حیات انسانی می پردازند
توضیح فیلم:
هفت قصه از بلوچستان نام یکی از مستندهای تلویزیونی گروه جهاد سازندگی است که شهید آوینی همراه با گروه ساخته و گفتار متن آن را عمدتا در قالب شعر نو سروده است. این برنامه در اردیبهشت و خرداد 1360و در روستای زرآباد در حومه ایرانشهر فیلم برداری شده است.
این مستند روایتهایی تلخ و ناگفتنی از محرومیت مردمان بلوچستان که توسط گروه اعزامی جهاد به تصویر کشیده شده است.
#مجیدمرادی
25 فروردین 1402
4️⃣
Listary.Pro.6.1.0.38.zip
11.72M
[ File : Listary.Pro.6.1.0.38.zip ]
نرم افزار کاربردی Listary برای ویندوز
Listary نرم افزار کاربردی که امکانی را برای کاربران فراهم نموده است تا قادر باشند با سرعت و سهولت باورنکردنی به فایل ها و پوشه هایی که نیاز دارند دسترسی داشته باشند. Listary در واقع همان کار ویندوز اکسپلورر (یکی از برنامه های اساسی ویندوز که فایل ها و فولدرهای موجود در کامپیوتر را به شما نشان می دهد) را انجام می دهد، در پس زمینه کامپیوتر اجرا می شود و این باعث می شود تا از هر نقطه ای بتوانید آن را فراخوانی کنید، تنها کافیست همانطور که اکسپلورر ویندوز روبروی شماست، دکمه Win + W را بزنید. یک جعبه کوچک و زیبا در گوشه سمت راست پایین صفحه نمایش داده میشود. هیچ نیازی به ماوس یا حرکت دادن اضافی دستتان نیست! به تایپتان ادامه بدهید. هر قسمتی از نام فایل یا فولدری که میخواهید تایپ کنید (که در این جعبه کوچک هم تایپ میشود، بر خلاف روش اول که نمیتوانستید ببینید چه چیزی تا به حال تایپ کردهاید). همراه با تایپ کردن شما، فایل یا فولدری که بیشترین تطابق را با آنچه تا کنون تایپ کردهاید (چه ابتدای نام باشد یا اواسط یا اواخر آن) دارد انتخاب شده و پررنگ میشود.
قابلیت های نرم افزار Listary Pro
دسترسی سریع به پوشه های مورد علاقه یا آن هایی که اخیراً کاربرد داشته اند
سرعت بالا در دسترسی به پوشه های تودرتو
امکان استفاده در پنجرههای محاوره ای برنامه ها (مانند Open/Save)
یافتن فایل بر اساس نوع و فرمت
یافتن فایل بر اساس آنچه شما تایپ کرده اید
روش های دسترسی مختلف مانند کلید میانبر، آیکون system tray، کلیک ماوس
همزمان با سالروز شهادت سید شهیدان اهل قلم سید مرتضی آوینی
دوره آموزش مستندسازی با موبایل در اربعین1402 برگزار می شود
▪️خبرنگاری مقدماتی
▪️آموزش مستندسازی با موبایل
▪️آشنایی مقدماتی با فیلم مستند
▪️قالب و ساختار فیلم مستند
▪️آشنایی با موضوع و سوژه یابی
▪️تعریف داستان برای موضوع
▪️تجهیزات مناسب برای ساخت فیلم با موبایل
▪️تصویربرداری با موبایل
▪️عکاسی با موبایل
▪️صدابرداری با موبایل
▪️نورپردازی برای دوربین موبایل
▪️تدوین و انتشار
▪️با مشارکت
▪️ موکب مردمی حضرت عبدالعظیم الحسنی علیه السلام
▪️گروه فرهنگی طوبی متشکل از بانوان محقق، پژوهشگر و هنرمند متعهد
▪️جهت شرکت در دوره از طریق لینک زیر وارد شوید
https://eitaa.com/joinchat/3763601774Cd9b7e4e9b7
آموزش عکاسی با موبایل | گروه آزاد اندیشی بلاگرها | کانال بلاگرها
▪️#جلسه_اول_مستندسازی
▪️147 روز مانده به #اربعین
▪️فیلم مستند یا Documentary film شاخهای از سینما به منظور بیان جنبههایی از واقعیت است.
واژه انگلیسی «Documentary» به معنی «مستند» اولین بار در نقدی که بر فیلم رابرت فلاهرتی به اسم موآنا (۱۹۲۶) مورخ ۸ فوریه ۱۹۲۶ (۱۹ بهمن ۱۳۰۴) در روزنامه نیویورک سان منتشر شده بود به کار رفت. این مطلب توسط جان گرییرسون مستندساز اسکاتلندی و با نام مستعار (Moviegoer = سینمارو) نگارش یافته بود.
قاعدهٔ کلی گِرییرسون در مورد فیلم مستند این بود که از پتانسیل نمایش زندگی در سینما میتوان در قالب یک هنر جدید بهرهبرداری کرد. هنری که در آن بازیگر «اصلی» و صحنهٔ «اصلی» نسبت به برابرهای خیالیشان، در شرح دنیای جدید راهنماهای بهتری محسوب میشوند و موادی که «این چنین در حالت خام گرفته شوند» واقعیتر از موادی خواهند بود که با بازی ساخته میشوند.
▪️تماشای اولین فیلم های سینمای مستند
▪️تماشای اولین فیلم داستانی سینمای صامت
▪️ نانوک شمالی اولین فیلم مستند بلند
25 فروردین 1402
1️⃣
بسم الله الرحمن الرحیم
▪️الَّذِينَ آمَنُوا وَتَطْمَئِنُّ قُلُوبُهُمْ بِذِكْرِ اللَّهِ ۗ أَلَا بِذِكْرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ ﴿28﴾
[بازگشتگان به سوی خدا] کسانی [هستند] که ایمان آوردند و دلهایشان به یاد خدا آرام می گیرد، آگاه باشید! دل ها فقط به یاد خدا آرام می گیرد. ﴿28﴾
▪️الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ طُوبَىٰ لَهُمْ وَحُسْنُ مَآبٍ ﴿29﴾
کسانی که ایمان آوردند، و کارهای شایسته انجام دادند، برای آنان زندگی خوش و با سعادت و بازگشتی نیک است. ﴿29﴾
▪️سوره رعد آیات 28 و 29
بلاگرها
▪️ #جلسه_اول_آموزش_داستان_نویسی ⏪ 25 فروردین 1402
▪️#جلسه_اول_داستان_نویسی_1️⃣
▪️25فروردین 1402
▪️داستان از قدیمیترین قالبهای هنری است که پیشینه بسیار کهنی دارد. انسانها آن را به شکلهای مختلفی برای هم نقل و بازگو کردهاند.
از وقتی انسانهای غارنشین بعد از یک روز پر شکار و پرتلاش کنار هم مینشسته، آتش روشن میکردند و رویدادها را برای هم تعریف میکردند، داستان بوده تا همین حالا که شکلهای بسیار مختلفی به خود گرفته است. نویسندگان مختلفی به وجود آمدهاند، داستانهای شنیدنی زیادی خلق شدهاند و عرصههای ادبیات بسیار گسترده شده است.
▪️تعریف داستان:
داستان، تصویری عینی از چشمانداز و برداشت نویسنده از زندگی است. هر نویسنده فکر و اندیشهی معینی دربارهی زندگی دارد یا نحوهی برخوردش با زندگی، فلسفهی زندگی او را مجسم میکند. در ضمن هر نویسنده چون هر کس دیگر، احساس به خصوصی از زندگی دارد و این احساس با فکر و اندیشهی او در ارتباط است. در واقع افکار و اندیشهها را نمیتوان از احساسات و عواطف جدا کرد. این افکار و احساسات گاهی به هم آمیخته و پیوستهاند و گاه در برابر هم قرار میگیرند و از این رو ممکن است نویسندهای قادر نباشد احساسات خود را با افکاری که برایش مهم است، مرتبط کند. اما میتواند این احساسات را در تخیل (شخصیتها یا عمل داستانی) تشریح و تجربه کند، از همین رو داستان را میآفریند. بنابراین داستان، نمایش کوششی است که سازگاری افکار و عواطف را موجب میشود.
▪️ارسطو در « هنر شاعري» ( بوطيقا) مي گويد:
⏪ « داستان از سه قسمت تشكيل شده است: آغاز، ميانه و پايان.»
1️⃣
بلاگرها
▪️#جلسه_اول_داستان_نویسی_1️⃣ ▪️25فروردین 1402 ▪️داستان از قدیمیترین قالبهای هنری است که پیشینه بس
▪️#جلسه_اول_داستان_نویسی_1️⃣
انواع داستان:
جمال ميرصادقي در بيان انواع داستان معتقد است:
« لغت داستان در زبان فارسي به معني قصه، حكايت، افسانه و سرگذشت به كار رفته است و درادبيات اصطلاحي عام به شمار مي آيد كه از يك سو شامل صور متنوع قصه مي شود و از سوي ديگر انشعابات مختلف ادبيات داستاني از قبيل داستان كوتاه، رمان، داستان بلند و ديگر اقسـام اين شاخه از ادبيات خلاق را دربـر مي گيرد.»
⏪ 1- قصه:
قصه در لغت به معني حكايت و سرگذشت است و نوشته اي است كه درون مايه ي آن مربوط به گذشته هاي دور است و بسياري از آداب و رسوم و عقايد خرافي آن روزگار در آن آمده، و در واقع منعكس كننده ي فرهنگ عامه است.
ابراهيم يونسي دركتاب« هنر داستان نويسي» در تعريف قصه مي گويد:
▪️« قصه روايت ساده و بدون طرحي است كه اتكاي آن به طور عمده بر حوادث و « توصيف» است و خواننده يا شنونده هنگامي كه آن را مي خواند و يا بدان گوش فرا مي دهد به « پيچيدگي خاص و غافلگيري و اوج و فرود مشخصي» بر نمي خورد.»
▪️« مفهوم قصه، همان است كه توده ي مردم از اين مفهوم داشته اند و از قصه، آن نوع ادبيات خلاقه را مورد نظر دارند كه از ديرباز دراين ملك و بوم رايج بوده است، و بيشتر جنبه ي غيرواقعي و خيالي داشته است تا جنبه ي واقعي و محقق.»
جمال ميرصادقي در قسمت ديگر كتابش، قصه را اين گونه تشريح مي كند:
▪️« معمولاً به آثاري كه در آن ها تأكيد بر حوادث خارق العاده بيشتر از تحول و تكوين آدم ها و شخصيت هاست، قصه مي گويند.
▪️درقصه محور ماجرا بر " حوادث خلق الساعه" مي گردد. حوادث قصه ها را به وجود مي آورد و در واقع ركن اساسي و بنيادي آن را تشكيل مي دهد بي آن كه در گسترش و بازسازي قهرمان ها و آدم هاي قصه نقشي داشته باشد. به عبارت ديگر ، شخصيت ها و قهرمان ها، در قصه كم تر دگرگوني مي يابند و بيشتر دستخوش حوادث و ماجراهاي گوناگون اند.
قصه ها شكل ساده و ابتدايي دارند و ساختماني نقلي و روايتي. زبان اغلب آن ها نزديك به گفتار و محاوره ي عامه ي مردم و پر از اصطلاح ها و لغات و ضرب المثل هاي عاميانه است.»
▪️مهدي حجواني در كتاب « قصه چيست؟»
مي گويد:« قصه يك قالب هنري است كه از خيال و احساس نويسنده مايه مي گيرد و قصدش بيشتر
▪️" تأثيرگذاري بر عاطفه و احساس خواننده" است تـا بر انديشه ي او، قصه جزيي نگر است و لحظه پردازي، صحنه پردازي و شخصيت پردازي دارد.غلام محمد طاهري مباركه در كتاب « دريچه اي به نظريه هاي ادبي» كاركرد قصه را چنين بيان مي كند:
« كار قصه نخست اين است كه توجه برانگيزد و دوم آن كه توجه برانگيخته را به سوي غايتي سودمند يا دست كم معصومانه سوق دهد... وقايع قصه بازگو نمي شوند جز بدين مقصود كه عجيب و غريب اند تا خواننده را سرگرم كنند.« قصه، رشد و تكامل قهرمان در زمان است.»« قصه ها، اغلب پاياني خوش دارند.»
2️⃣
بلاگرها
▪️#جلسه_اول_داستان_نویسی_1️⃣ انواع داستان: جمال ميرصادقي در بيان انواع داستان معتقد است: « لغت داس
▪️#جلسه_اول_داستان_نویسی_1️⃣
⏪ 2- داستان كوتاه
« داستان كوتاه ترجمه اي است از "Short story"، اصطلاح انگليسي و مترادف و هم معني با « نوول» ( Nouvelle) اصطلاح فرانسوي.
▪️در تعريف داستان كوتاه نوشته اند، داستاني است كه :
1- طرح منظم و مشخصي دارد.
2- يك شخصيت اصلي دارد.
3- اين شخصيت، در يك واقعه ي اصلي ارايه مي شود.
4- به صورت « كلي» كه همه ي اجزاء آن با هم پيوند متقابل دارند، شكل مي بندد.
5- تأثير واحدي را القا مي كند.
6- كوتاه است.
▪️حال، خصوصيات مميزه ي فوق را به قالب تعريف درآورده مي گوييم:
⏪ داستان كوتاه اثري است كوتاه كه درآن نويسنده به ياري يك طرح منظم شخصيتي اصلي را دريك واقعه ي اصلي نشان مي دهد، و اين اثر برروي هم تأثيرواحـدي را القا مي كند.
بايد توجه داشت كه داستان هاي كوتاه اصولاً يك پرسناژ ( شخصيت) اصلي بيشتر ندارند و به ندرت اتفاق مي افتد كه دو شخصيت يك داستان در اهميت از هر حيث با هم برابر باشند.
بيشتر داستان هاي كوتاه با واقعه ي واحدي كه در زندگي يك يا دو شخص از اشخاص داستان روي داده است سرو كار دارند.»
▪️سروالپل،رمان نويس و منتقد انگليسي، مي گويد:
« ... داستان بايد گزارش حوادثي باشد كه آكنده از حركات پياپي و با تدريجي غيره منتظره رخ دهند و به شكلي سرگرم كننده به اوج بروند.»
▪️جك لندن نيز معتقد است كه :
« داستان كوتاه بايد از لحاظ ارتباط ميان زندگي و حادثه تا حد زيادي منسجم باشد و مهيج و سرگرم كننده.»
▪️جمال ميرصادقي دراين باره مي گويد:
« داستان كوتاه، داستاني است كه كوتاه باشد و بتوان آن را در ظرف نيم ساعت خواند.»
« داستان كوتاه بايد از دو هزار و پانصد كلمه بيشتر باشد و از ده هزار و حداكثر هزار كلمه بيشتر نباشد.»
▪️مير صادقي در جايي ديگر در تعريف داستان كوتاه و خصوصيات آن مي گويد:
« در داستان كوتاه، از واقعه صحبت مي شود، بدين معني كه اغلب داستان هاي كوتاه داراي يك واقعه ي بزرگ مركزي است كه حوادث و وقايع ديگر براي تكميل و مستدل جلوه دادن آن آورده مي شود. پس در داستان كوتاه ، واقعه ي مركزي مثل خورشيدي است كه حوادث ديگر مثل سياره هايي به دور آن بگردد و وابسته و همبسته ي آن باشد و دركل يك منظومه را تشكيل بدهد.»
▪️پيترو تسلند دركتاب « شيوه هاي داستان نويسي» مي نويسد:
« داستان كوتاه يك نوشته ي روايتي است كه بتوان آن را در يك نشست خواند.»
▪️صفدر تقي زاده دركتاب « شكوفايي داستان كوتاه» مي گويد:
« داستان كوتاه مثل ساير انواع ادبي، وضع و موقعيت بشري را براي خواننده روايت مي كند.
نويسنده ي داستان كوتاه، دركار خود همان قدر هوشيار و منضبط است كه يك شاعر، شعر و داستان كوتاه، خويشان نزديك اند و هر دو ساختي دقيق و موجز و ظريف دارند.»
▪️ويليام فاكنر گفته است:
« هر رمان نويسي اولش مي خواهد شعر بگويد، بعد مي بيند كه نمي تواند، آن وقت به داستان كوتاه روي مي آورد كه بعد از شعر، مطلوب ترين فرم ادبي است و وقتي كه دراين كار هم فرو ماند، به نوشتن رمان دست مي زند.»
▪️و دركتاب « مباني داستان كوتاه» آمده است:
« داستان كوتاه، داستاني است كه درآن به قصد بيان پيامي واحد شخصيت يا شخصيت هاي اصلي در واقعه اي واحد نشان داده مي شوند.»
3️⃣
بلاگرها
▪️#جلسه_اول_داستان_نویسی_1️⃣ ⏪ 2- داستان كوتاه « داستان كوتاه ترجمه اي است از "Short story"، اصطلاح
▪️#جلسه_اول_داستان_نویسی_1️⃣
الف: انواع داستان كوتاه
داستان كوتاه انواع گوناگوني دارد، اما به طور كلي مي توان داستان كوتاه را به دو نوع مشخص نيز تقسيم كرد:
▪️داستان كوتاه پيرنگ دار و داستان كوتاه بي پيرنگ.
⏪ الف/1: داستان كوتاه پيرنگ دار:
▪️جمال ميرصادقي دراين باره مي نويسد:
« داستاني است كه براساس انگيزه ي وقايع و حوادث بنا شده باشد و رابطه ي " علت و معلولي" ميان وقايع و حوادث داستان برقرار باشد.
" پيرنگ" (Plot) عنصري است كه همبستگي حوادث داستان را به طور عقلاني به وجود مي آورد و به داستان وحدت هنري مي دهد.»
به عبارت ديگر:
« داستان پيرنگ دار درگير گره گشايي مسأله يا قضيه ي مخصوصي است كه قهرمان يا شخصيت اصلي با آن روبه روست.»
⏪ الف/2: داستان كوتاه بي پيرنگ:
▪️دركتاب « داستان هاي نو» به نقل از جمال ميرصادقي در باب اين موضوع نوشته شده است:
« داستاني است كه درآن وحدث تأثير يا وحدت حال و هوايي، داستان را به بزنگاه و بحران بكشاند و برخلاف داستان هاي واجد پيرنگ، چنين بزنگاهي ضرورتاً وابسته به واژگوني وضعيت ها و موقعيت هاي داستان نيست كه موجب كشمكش و هول و ولاي داستان مي شود، بلكه بزنگاه داستان وابسته به مفهوم طنزآميز يا نمادين يا روشنفكرانه ي داستان است. و به قول " همينگوي"، اين داستان ها مثل يخ هاي شناور قطبي است كه بيشترين زير آب پنهان مانده است.»
« داستان كوتاه بدون پيرنگ اثر كوتاه خلاقه اي است كه درآن وحدت تأثيري يا وحدت حال و هوايي به نقطه ي اوج يا هيجان انگيزترين لحظه برسد و به فرجام يا گره گشايي حاصل از آن بينجامد.»
▪️ب: داستانك
اُ. هنري در تعريف داستان كوتاه كوتاه – داستانك- مي گويد:
« يك داستان مينياتوري كه يك كل كامل است. و دركمتر از دو هزار كلمه و يا كمتر سعي دارد كه بر يك وضعيت و مردم درگير درآن وضعيت روشنايي درخشان آشكاركننده اي بيفكند. پايان داستان كوتاه همچون يك حلقه به آغاز آن باز مي گردد. داستان كوتاه كوتاه بايد فشرده باشد و يك دوره ي كوتاه زمان درهم فرو رفته را دربر گيرد. از حداقل تعداد ممكن و شخصيت هاي داستاني استفاده كند و هركلمه اي ازآن بايد براي هدفي آورده شده باشد.»
« داستان كوتاه ممكن است خيلي كوتاه باشد(حدود 500 تا 1500 كلمه) كه دراين صورت به آن داستان كوتاه كوتاه/ داستانك/ داستان خيلي كوتاه ( Short short story) مي گويند و مي توان آن را لطيفه ي ( Anecdote) گسترش يافته اي تلقي كرد.»
« داستانك داستاني به نثر است كه بايد از " داستان كوتاه" جمع و جورتر و كوتاه تر باشد و از پانصد كلمه كمتر و از هزار و پانصد كلمه بيشتر نباشد. درآن عناصر" كشمكش" و " شخصيت پردازي" و " صحنه" مقتصدانه و ماهرانه صورت گرفته باشد . داستانك همه ي عناصر داستان كوتاه را درخود جمع دارد جز آن كه اين عناصر با ايجاز و اختصار همراه است.»
« نمونه ي زيبا و موفق داستانك درميان داستان هاي نوين فارسي " ماهي و جفتش" نوشته ي " ابراهيم گلستان " است. " مادلن" از" صادق هدايت" و " عدل" و " آخر شب" از" صادق چوبك" نيز داستانك محسوب مي شوند.»
4️⃣
▪️#جلسه_اول_داستان_نویسی_1️⃣
▪️3- داستان بلند
داستان بلند، داستاني است كه گسترش يافته تر از داستان كوتاه و محدودتر از رمان است.
شخصيت ها درداستان بلند پابه پاي حوادث پيش مي روند و تمام عناصر داستاني كه در رمان وجود دارد، در داستان بلند نيز حضور دارند. حجم نوشتاري آن، معمولاً از پانزده هزار تا سي هزار كلمه تشكيل مي شود. داستاني است روايت گونه به نثر كه پيرامون موضوع و حادثه اي خاص كه « ريشه در واقعيت اجتماعي» دارد نوشته مي شود.
▪️جمال ميرصادقي دركتاب « ادبيات داستاني»، داستان بلند را چنين تعريف مي كند:
« داستان بلند، داستاني است كه از نظر كمي ازداستان كوتاه» بلندتر و از رمان كوتاه تر است و از نظر كيفي نيز با آن ها مطابقت ندارد.»
در واقع داستان بلند وصلتي است ميان داستان كوتاه و رمان، كه درآن ويژگي هاي داستان كوتاه با خصلت هاي رمان درهم مي آميزد و داستاني با خصوصياتي متمايز از داستان كوتاه و رمان به وجود مي آيد.»
▪️4- رمان
« رمان ( Roman) از رمانس ( Romance) قرون وسطي مشتق شده است، البته در انگليسي به جاي « رمان» واژه ي ديگري را به كار مي برند: ( Novel)، كه برگرفته از واژه ي ايتاليايي « نوولا» ( Novella)، به معني چيز كوچك و تازه است و بر قصه اي كوتاه و منثور اطلاق مي شده است.»
▪️آنتوني برجس، اديب و نقاد معاصر انگليسي، مي گويد:
« رمان قالب ادبي بس نيرومندي است كه قادر است تا اعماق دنياي واقعي نفوذ كند و درآن دگرگوني هاي فراوان پديد بياورد... رمان قالب ادبي بس مؤثري است كه حتي آن ها هم كه درخط ادبيات نيستند بهتراست آن را جدي بگيرند.»
▪️ويليام هـزليت، ( William Hazlit) منتقد و نويسنده ي انگليسي، « رمان» را چنين تعريف كرده است:
« رمان، داستاني است كه براساس تقليدي نزديك به واقعيت، از آدمي و عادات و حالات بشري نوشته شده باشد و به نحوي از انحا شالوده ي جامعه را درخود تصوير و منعكس كند.»
▪️درفرهنگ وبستر « رمان» چنين تعريف شده است:
« روايت منثور خلاقه اي كه معمولاً طولاني و پيچيده است و با تجربه ي انساني همراه با تخيل سروكار دارد و از طريق توالي حوادث بيان مي شود و درآن گروهي از شخصيت ها در صحنه ي مشخصي شركت دارند.»
▪️اي. ام . فورستر در كتاب « جنبه هاي رمان» با توجه به حجم و وسعت رمان مي گويد:
« رمان داستاني است به نثر، با وسعتي معين، كه اين حد يا وسعت نبايد كمتر از پنجاه هزار كلمه باشد.»هاري شا در فرهنگ « اصطلاحات ادبي»، رمان را چنين تعريف مي كند:
« روايت منثور داستاني طولاني كه شخصيت ها و حضورشان را در سازمان بندي مرتبي از وقايع و صحنه ها تصوير كند. اثري داستاني كه كم تر از سي تا چهل هزار كلمه داشته باشد، غالباً به عنوان قصه، داستان كوتاه، داستان بلند و ناولت محسوب مي شود. اما " رمان" حداكثري براي طول و
اندازه ي واقعي خود ندارد. هر رمان، شرح و نقلي است از زندگي، هر رمان متضمن كشمكش، شخصيت ها، عمل، صحنه ها، پيرنگ و درون مايه است.»
پس رمان، شامل آثار متنوع و گوناگوني مي باشد كه وجه مشترك آن ها: « منثور» و « داستاني» و« طولاني بودن» آن هاست كه به « ارايه ي تصويري از زندگي و رفتارهاي واقعي» مي پردازند.
▪️« رمان نويس با نگارش " رمان" به خلق جهاني مي پردازد كه زبان و كلمات، ساختار آن را تشكيل مي دهد. قوانين، آداب و رسوم، اصول اخلاق، رفتار و قراردادهاي اجتماعي نيز ساخته و پرداخته ي نگارنده ي رمان است. اين امور مي تواند با دنياي واقعي، منطبق، يا دور از ذهن و غيرواقعي باشد. نويسنده مجاز است با ذوق و سليقه ي خود به اشخاص خاصي اجازه دهد برخي را تنبيه و عده اي را تشويق كند، گروهي را مرعوب و دسته اي را مسرور سازد.»
▪️رماني داستاني است متكي بر واقعيت و واقع گرايي كه حاصل تجربيات و تخيل زندگي فرد مي باشد. رمان با بهره گيري از عناصر روايت و بازنمايي حوادث به تشريح و كاوش در جامعه و ابعاد مختلف وجودي انسان و زندگي اش مي پردازد. و رمان آيينه ي تمام نمايي است كه به وسيله ي آن مي توان جزييات، اتفاقات و تجربيات روزمره ي انسان را شرح داد، و نيز مي توان چنين پنداشت:« تصويري از روزگاري است كه رمان در آن نوشته شده است. رمان گزارشي است آشنا از چيزهايي كه هر روز جلوي چشمان ما روي مي دهد.»
▪️ناصرايراني در تعريف « رمان » مي گويد:
« رمان آيينه اي است تمام نما، تمام نمايي او به نشان دادن واقعيت هاي موجود اجتماعي و به نشان دادن روابط متقابل انساني در ابعاد و زواياي گوناگون آن محدود نمي شود، بلكه آرمان ها و ارزش هاي آن جامعه را هم نشان مي دهد؛ علاوه بر اين ها، با تصوير كردن اين واقعيت كه كدام آرمان ها و ارزش ها مرده است و كدام آرمان ها و ارزش هايي زنده، كه آن ها مي تواند جامعه را به حركت در آورد.»
5️⃣
▪️#جلسه_اول_داستان_نویسی_1️⃣
« رمان گنجينه اي است كه همه چيز بشر را در خود حفظ مي كند زبان، فرهنگ، آداب و رسوم، اخلاق، طرز زندگي و معيشت و هر رويداد و بوده اي از اين قبيل، رمان مطمئن ترين امانت دار دنياست.»
▪️ميلان كوندرا درباره ي رسالت رمان نويس و رمان مي گويد:
« رمان نويس... يك كاشف است كه كورمالانه مي كوشد تا جنبه هاي ناشناخته اي از وجود را آشكار كند . او مسحور رأي و آواي خود نيست، بلكه مسحور شكلي است كه دنبال مي كند، و تنها شكل هايي كه به خواست هاي رويايي اش پاسخ مي دهند، جزيي از اثر اويند.
رمان به شيوه ي خاص خود و با منطق خاص خود جنبه هاي هستي را يك به يك كشف كرده است.»
▪️هرمان بروخ درباره ي رسالت رمان مي گويد:
« يگانه علت وجودي رمان كشف آن چيزي است كه فقط رمان كشف تواند كرد. زماني كه جزء ناشناخته اي از هستي را كشف نكند، غيراخلاقي است. " شناخت"، يگانه رسالت اخلاقي رمان است.»
پس دنياي رمان، دنيايي سرشار از احساس، عاطفه، آگاهي، شناخت و كنجكاوي است. به كمك رمان مي توان طبايع و ذهنيات پوشيده ي افراد و جامعه را درلايه هاي مختلف اجتماعي، تاريخي، فرهنگي و سياسي جست و جو كرد و آن ها را در قالب يك اثر هنري منثور به نمايش گذاشت؛ اثري هنري كه سرشار از واقعيت هاي ناب و ناياب زندگي بشري است.
▪️رمان داراي دو ويژگي عمده مي باشد:
⏪ 1- دارا بودن " طرح نو"، يعني اين كه طرح هاي رمان از زندگي معاصر برداشت مي شود و چون سابقه اي در اساطير، تاريخ و ادبيات پيشين ندارد، نومايه و مبتكرانه خوانده مي شود.
⏪ 2- رمان در شخصيت سازي نيز " شيوه هاي نو" پيش گرفته است. يعني اين كه " نوآوري رمان در امر شخصيت سازي محصول تمدن جديد است".
شخصيت هاي رمان درست مثل من و شما از جنس معمولي كره ي خاكي مي مانند كه در طول تاريخ معين، در جامعه ي معين زندگي مي كنند و در تاريخ معين مي ميرند و در خاك معين دفن مي شوند.»
« درغرب رمان مدرن بيش از هر چيز حاصل تضاد فاحش ميان واقعيت و حقيقت جهان است. نويسنده ي رمان مدرن براي درمان اين تناقض آشكار، به درونيات خويش ارزش مي دهد و به ذهنيت مي گرايد.»
« رمان، گسترده ترين شكل داستان با فضاهاي متنوع، حوادث درهم تنيده ي گوناگون و شخصيت هاي متعدد است.»
6️⃣
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
لطفاً به این فیلم با دقت نگاه کنید شبکه تلویزیونی اینترنشنال برای انتشار چنین فیلم هایی با زمان یک دقیقه فکر می کنید چقدر باید هزینه پرداخت کنه؟
تعجب نکنید بله پرداخت هزینه! وقتی یک شبکه بزرگ تلویزیونی یک دقیقه برنامه رو به صورت زنده و حتی تولیدی روی آنتن خودش قرار میده باید هزینه بسیار زیادی رو پرداخت کنه
منجمله پول تجهیزات
پول برق
نیروی انسانی
و زیرساخت هایی که این گونه فیلم ها به صورت ماهواره ای منتشر بشه!
اما سوال مهم تر چرا سردبیر تصمیم میگیره این فیلم پخش بشه این شبکه از پخش این گونه فیلم ها چه سودی آیده خواهد شد؟
بدون شک پخش این گونه فیلم ها نتیجه ۱ برنامه ریزی مدون برای رسیدن به یک هدف مشخص در یک زمان تعیین شده است!
تعین یک زمان تعیین شده برای ایجاد تغییر رفتار در نسل نوجوان و جوان به عنوان یک ارزش
مانند بی حجابی سگ گردانی و حتی داشتن برنامه برای آقایان
و سوال پایانی آیا ماهم برای نسل نو، نوجوان و جوان، دختر و پسر که در حال کم شدن هستند برایشان هدفی تعریف کرده ایم تا با برنامه ریزی در زمان تعین شده به آن برسند؟
مجیدمرادی/عکاس و فیلمساز/ 26 فروردین 1402
#مستند_سازی_اربعین
141 مانده به #اربعین
این نظر بنده است و قابل نقد است
در هر دو قالب فیلم
داستانی
مستند حتی مستند محض
سازنده فیلم با استفاده از دستور زبان و ادبیات سینما برای مخاطب یا بیننده فیلم خود داستانی را روایت میکند.
با این تفاوت که در داستان تعریف شده در فیلم مستند بر اساس اسناد و مدارک حقیقی و بدور از تخیلی بدون تصرف در اصل موضوع داستان خود را تعریف میکند.
28 فروردین 1402
DSLR-Camera-Professional-Manual-Camera-1.11(www.farsroid.com).apk
4.71M
امکان ایجاد ویدئو های استاپ موشن و تایم لپس
تکنولوژی بی نظیر تشخیص چهره
ثبت تصاویر با کیفیت فول اچ دی
پشتیبانی از دو دوربین جلو و عقب
ضبط ویدئو با کیفیت بالای 4k
گزینه ای برای خاموش کردن صدای شاتر
فوکوس و ISO دستی
سیستم کنترل از راه دور و یا ثبت تصویر با تنظیم تایمر
کنترل دستی بر روی قیمت های مختلف دوربین همانند دوربین های dslr
ثبت موقعیت مکانی بر روی عکس ها
تنظیم روشنایی و امکان استفاده از فلش دوربین
▪️با طوبی در ارتباط باشید
اینستا | وبلاگ | ایتا | آموزشمستندسازی | آپارات |رادیوطوبی | استیکر
▪️موضوع عکس: موزه خانه مقدم | حیاط اداری
▪️دلیل جذابیت موضوع: معماری دوره قاجاریه، سبک زندگی ایرانی تحصیل کرده در خارج زمان قاجار و پهلوی، وجود اشیاء قدیمی
▪️نام عکاس: مجید مرادی
▪️تاریخ و مکان عکاسی: 21 بهمن 1399 | موزه خانه مقدم؛ خیابان امام خمینی بعد از شیخ هادی، تهران، ایران
▪️دوربین و نرم افزار ادیت: گوشی samsung SM-A307FN | فتوشاب2019 فیلتر Camera Raw Filter