▪️#جلسه_اول_مستندسازی
▪️147 روز مانده به #اربعین
▪️فیلم مستند یا Documentary film شاخهای از سینما به منظور بیان جنبههایی از واقعیت است.
واژه انگلیسی «Documentary» به معنی «مستند» اولین بار در نقدی که بر فیلم رابرت فلاهرتی به اسم موآنا (۱۹۲۶) مورخ ۸ فوریه ۱۹۲۶ (۱۹ بهمن ۱۳۰۴) در روزنامه نیویورک سان منتشر شده بود به کار رفت. این مطلب توسط جان گرییرسون مستندساز اسکاتلندی و با نام مستعار (Moviegoer = سینمارو) نگارش یافته بود.
قاعدهٔ کلی گِرییرسون در مورد فیلم مستند این بود که از پتانسیل نمایش زندگی در سینما میتوان در قالب یک هنر جدید بهرهبرداری کرد. هنری که در آن بازیگر «اصلی» و صحنهٔ «اصلی» نسبت به برابرهای خیالیشان، در شرح دنیای جدید راهنماهای بهتری محسوب میشوند و موادی که «این چنین در حالت خام گرفته شوند» واقعیتر از موادی خواهند بود که با بازی ساخته میشوند.
▪️تماشای اولین فیلم های سینمای مستند
▪️تماشای اولین فیلم داستانی سینمای صامت
▪️ نانوک شمالی اولین فیلم مستند بلند
25 فروردین 1402
1️⃣
بسم الله الرحمن الرحیم
▪️الَّذِينَ آمَنُوا وَتَطْمَئِنُّ قُلُوبُهُمْ بِذِكْرِ اللَّهِ ۗ أَلَا بِذِكْرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ ﴿28﴾
[بازگشتگان به سوی خدا] کسانی [هستند] که ایمان آوردند و دلهایشان به یاد خدا آرام می گیرد، آگاه باشید! دل ها فقط به یاد خدا آرام می گیرد. ﴿28﴾
▪️الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ طُوبَىٰ لَهُمْ وَحُسْنُ مَآبٍ ﴿29﴾
کسانی که ایمان آوردند، و کارهای شایسته انجام دادند، برای آنان زندگی خوش و با سعادت و بازگشتی نیک است. ﴿29﴾
▪️سوره رعد آیات 28 و 29
بلاگرها
▪️ #جلسه_اول_آموزش_داستان_نویسی ⏪ 25 فروردین 1402
▪️#جلسه_اول_داستان_نویسی_1️⃣
▪️25فروردین 1402
▪️داستان از قدیمیترین قالبهای هنری است که پیشینه بسیار کهنی دارد. انسانها آن را به شکلهای مختلفی برای هم نقل و بازگو کردهاند.
از وقتی انسانهای غارنشین بعد از یک روز پر شکار و پرتلاش کنار هم مینشسته، آتش روشن میکردند و رویدادها را برای هم تعریف میکردند، داستان بوده تا همین حالا که شکلهای بسیار مختلفی به خود گرفته است. نویسندگان مختلفی به وجود آمدهاند، داستانهای شنیدنی زیادی خلق شدهاند و عرصههای ادبیات بسیار گسترده شده است.
▪️تعریف داستان:
داستان، تصویری عینی از چشمانداز و برداشت نویسنده از زندگی است. هر نویسنده فکر و اندیشهی معینی دربارهی زندگی دارد یا نحوهی برخوردش با زندگی، فلسفهی زندگی او را مجسم میکند. در ضمن هر نویسنده چون هر کس دیگر، احساس به خصوصی از زندگی دارد و این احساس با فکر و اندیشهی او در ارتباط است. در واقع افکار و اندیشهها را نمیتوان از احساسات و عواطف جدا کرد. این افکار و احساسات گاهی به هم آمیخته و پیوستهاند و گاه در برابر هم قرار میگیرند و از این رو ممکن است نویسندهای قادر نباشد احساسات خود را با افکاری که برایش مهم است، مرتبط کند. اما میتواند این احساسات را در تخیل (شخصیتها یا عمل داستانی) تشریح و تجربه کند، از همین رو داستان را میآفریند. بنابراین داستان، نمایش کوششی است که سازگاری افکار و عواطف را موجب میشود.
▪️ارسطو در « هنر شاعري» ( بوطيقا) مي گويد:
⏪ « داستان از سه قسمت تشكيل شده است: آغاز، ميانه و پايان.»
1️⃣
بلاگرها
▪️#جلسه_اول_داستان_نویسی_1️⃣ ▪️25فروردین 1402 ▪️داستان از قدیمیترین قالبهای هنری است که پیشینه بس
▪️#جلسه_اول_داستان_نویسی_1️⃣
انواع داستان:
جمال ميرصادقي در بيان انواع داستان معتقد است:
« لغت داستان در زبان فارسي به معني قصه، حكايت، افسانه و سرگذشت به كار رفته است و درادبيات اصطلاحي عام به شمار مي آيد كه از يك سو شامل صور متنوع قصه مي شود و از سوي ديگر انشعابات مختلف ادبيات داستاني از قبيل داستان كوتاه، رمان، داستان بلند و ديگر اقسـام اين شاخه از ادبيات خلاق را دربـر مي گيرد.»
⏪ 1- قصه:
قصه در لغت به معني حكايت و سرگذشت است و نوشته اي است كه درون مايه ي آن مربوط به گذشته هاي دور است و بسياري از آداب و رسوم و عقايد خرافي آن روزگار در آن آمده، و در واقع منعكس كننده ي فرهنگ عامه است.
ابراهيم يونسي دركتاب« هنر داستان نويسي» در تعريف قصه مي گويد:
▪️« قصه روايت ساده و بدون طرحي است كه اتكاي آن به طور عمده بر حوادث و « توصيف» است و خواننده يا شنونده هنگامي كه آن را مي خواند و يا بدان گوش فرا مي دهد به « پيچيدگي خاص و غافلگيري و اوج و فرود مشخصي» بر نمي خورد.»
▪️« مفهوم قصه، همان است كه توده ي مردم از اين مفهوم داشته اند و از قصه، آن نوع ادبيات خلاقه را مورد نظر دارند كه از ديرباز دراين ملك و بوم رايج بوده است، و بيشتر جنبه ي غيرواقعي و خيالي داشته است تا جنبه ي واقعي و محقق.»
جمال ميرصادقي در قسمت ديگر كتابش، قصه را اين گونه تشريح مي كند:
▪️« معمولاً به آثاري كه در آن ها تأكيد بر حوادث خارق العاده بيشتر از تحول و تكوين آدم ها و شخصيت هاست، قصه مي گويند.
▪️درقصه محور ماجرا بر " حوادث خلق الساعه" مي گردد. حوادث قصه ها را به وجود مي آورد و در واقع ركن اساسي و بنيادي آن را تشكيل مي دهد بي آن كه در گسترش و بازسازي قهرمان ها و آدم هاي قصه نقشي داشته باشد. به عبارت ديگر ، شخصيت ها و قهرمان ها، در قصه كم تر دگرگوني مي يابند و بيشتر دستخوش حوادث و ماجراهاي گوناگون اند.
قصه ها شكل ساده و ابتدايي دارند و ساختماني نقلي و روايتي. زبان اغلب آن ها نزديك به گفتار و محاوره ي عامه ي مردم و پر از اصطلاح ها و لغات و ضرب المثل هاي عاميانه است.»
▪️مهدي حجواني در كتاب « قصه چيست؟»
مي گويد:« قصه يك قالب هنري است كه از خيال و احساس نويسنده مايه مي گيرد و قصدش بيشتر
▪️" تأثيرگذاري بر عاطفه و احساس خواننده" است تـا بر انديشه ي او، قصه جزيي نگر است و لحظه پردازي، صحنه پردازي و شخصيت پردازي دارد.غلام محمد طاهري مباركه در كتاب « دريچه اي به نظريه هاي ادبي» كاركرد قصه را چنين بيان مي كند:
« كار قصه نخست اين است كه توجه برانگيزد و دوم آن كه توجه برانگيخته را به سوي غايتي سودمند يا دست كم معصومانه سوق دهد... وقايع قصه بازگو نمي شوند جز بدين مقصود كه عجيب و غريب اند تا خواننده را سرگرم كنند.« قصه، رشد و تكامل قهرمان در زمان است.»« قصه ها، اغلب پاياني خوش دارند.»
2️⃣
بلاگرها
▪️#جلسه_اول_داستان_نویسی_1️⃣ انواع داستان: جمال ميرصادقي در بيان انواع داستان معتقد است: « لغت داس
▪️#جلسه_اول_داستان_نویسی_1️⃣
⏪ 2- داستان كوتاه
« داستان كوتاه ترجمه اي است از "Short story"، اصطلاح انگليسي و مترادف و هم معني با « نوول» ( Nouvelle) اصطلاح فرانسوي.
▪️در تعريف داستان كوتاه نوشته اند، داستاني است كه :
1- طرح منظم و مشخصي دارد.
2- يك شخصيت اصلي دارد.
3- اين شخصيت، در يك واقعه ي اصلي ارايه مي شود.
4- به صورت « كلي» كه همه ي اجزاء آن با هم پيوند متقابل دارند، شكل مي بندد.
5- تأثير واحدي را القا مي كند.
6- كوتاه است.
▪️حال، خصوصيات مميزه ي فوق را به قالب تعريف درآورده مي گوييم:
⏪ داستان كوتاه اثري است كوتاه كه درآن نويسنده به ياري يك طرح منظم شخصيتي اصلي را دريك واقعه ي اصلي نشان مي دهد، و اين اثر برروي هم تأثيرواحـدي را القا مي كند.
بايد توجه داشت كه داستان هاي كوتاه اصولاً يك پرسناژ ( شخصيت) اصلي بيشتر ندارند و به ندرت اتفاق مي افتد كه دو شخصيت يك داستان در اهميت از هر حيث با هم برابر باشند.
بيشتر داستان هاي كوتاه با واقعه ي واحدي كه در زندگي يك يا دو شخص از اشخاص داستان روي داده است سرو كار دارند.»
▪️سروالپل،رمان نويس و منتقد انگليسي، مي گويد:
« ... داستان بايد گزارش حوادثي باشد كه آكنده از حركات پياپي و با تدريجي غيره منتظره رخ دهند و به شكلي سرگرم كننده به اوج بروند.»
▪️جك لندن نيز معتقد است كه :
« داستان كوتاه بايد از لحاظ ارتباط ميان زندگي و حادثه تا حد زيادي منسجم باشد و مهيج و سرگرم كننده.»
▪️جمال ميرصادقي دراين باره مي گويد:
« داستان كوتاه، داستاني است كه كوتاه باشد و بتوان آن را در ظرف نيم ساعت خواند.»
« داستان كوتاه بايد از دو هزار و پانصد كلمه بيشتر باشد و از ده هزار و حداكثر هزار كلمه بيشتر نباشد.»
▪️مير صادقي در جايي ديگر در تعريف داستان كوتاه و خصوصيات آن مي گويد:
« در داستان كوتاه، از واقعه صحبت مي شود، بدين معني كه اغلب داستان هاي كوتاه داراي يك واقعه ي بزرگ مركزي است كه حوادث و وقايع ديگر براي تكميل و مستدل جلوه دادن آن آورده مي شود. پس در داستان كوتاه ، واقعه ي مركزي مثل خورشيدي است كه حوادث ديگر مثل سياره هايي به دور آن بگردد و وابسته و همبسته ي آن باشد و دركل يك منظومه را تشكيل بدهد.»
▪️پيترو تسلند دركتاب « شيوه هاي داستان نويسي» مي نويسد:
« داستان كوتاه يك نوشته ي روايتي است كه بتوان آن را در يك نشست خواند.»
▪️صفدر تقي زاده دركتاب « شكوفايي داستان كوتاه» مي گويد:
« داستان كوتاه مثل ساير انواع ادبي، وضع و موقعيت بشري را براي خواننده روايت مي كند.
نويسنده ي داستان كوتاه، دركار خود همان قدر هوشيار و منضبط است كه يك شاعر، شعر و داستان كوتاه، خويشان نزديك اند و هر دو ساختي دقيق و موجز و ظريف دارند.»
▪️ويليام فاكنر گفته است:
« هر رمان نويسي اولش مي خواهد شعر بگويد، بعد مي بيند كه نمي تواند، آن وقت به داستان كوتاه روي مي آورد كه بعد از شعر، مطلوب ترين فرم ادبي است و وقتي كه دراين كار هم فرو ماند، به نوشتن رمان دست مي زند.»
▪️و دركتاب « مباني داستان كوتاه» آمده است:
« داستان كوتاه، داستاني است كه درآن به قصد بيان پيامي واحد شخصيت يا شخصيت هاي اصلي در واقعه اي واحد نشان داده مي شوند.»
3️⃣
بلاگرها
▪️#جلسه_اول_داستان_نویسی_1️⃣ ⏪ 2- داستان كوتاه « داستان كوتاه ترجمه اي است از "Short story"، اصطلاح
▪️#جلسه_اول_داستان_نویسی_1️⃣
الف: انواع داستان كوتاه
داستان كوتاه انواع گوناگوني دارد، اما به طور كلي مي توان داستان كوتاه را به دو نوع مشخص نيز تقسيم كرد:
▪️داستان كوتاه پيرنگ دار و داستان كوتاه بي پيرنگ.
⏪ الف/1: داستان كوتاه پيرنگ دار:
▪️جمال ميرصادقي دراين باره مي نويسد:
« داستاني است كه براساس انگيزه ي وقايع و حوادث بنا شده باشد و رابطه ي " علت و معلولي" ميان وقايع و حوادث داستان برقرار باشد.
" پيرنگ" (Plot) عنصري است كه همبستگي حوادث داستان را به طور عقلاني به وجود مي آورد و به داستان وحدت هنري مي دهد.»
به عبارت ديگر:
« داستان پيرنگ دار درگير گره گشايي مسأله يا قضيه ي مخصوصي است كه قهرمان يا شخصيت اصلي با آن روبه روست.»
⏪ الف/2: داستان كوتاه بي پيرنگ:
▪️دركتاب « داستان هاي نو» به نقل از جمال ميرصادقي در باب اين موضوع نوشته شده است:
« داستاني است كه درآن وحدث تأثير يا وحدت حال و هوايي، داستان را به بزنگاه و بحران بكشاند و برخلاف داستان هاي واجد پيرنگ، چنين بزنگاهي ضرورتاً وابسته به واژگوني وضعيت ها و موقعيت هاي داستان نيست كه موجب كشمكش و هول و ولاي داستان مي شود، بلكه بزنگاه داستان وابسته به مفهوم طنزآميز يا نمادين يا روشنفكرانه ي داستان است. و به قول " همينگوي"، اين داستان ها مثل يخ هاي شناور قطبي است كه بيشترين زير آب پنهان مانده است.»
« داستان كوتاه بدون پيرنگ اثر كوتاه خلاقه اي است كه درآن وحدت تأثيري يا وحدت حال و هوايي به نقطه ي اوج يا هيجان انگيزترين لحظه برسد و به فرجام يا گره گشايي حاصل از آن بينجامد.»
▪️ب: داستانك
اُ. هنري در تعريف داستان كوتاه كوتاه – داستانك- مي گويد:
« يك داستان مينياتوري كه يك كل كامل است. و دركمتر از دو هزار كلمه و يا كمتر سعي دارد كه بر يك وضعيت و مردم درگير درآن وضعيت روشنايي درخشان آشكاركننده اي بيفكند. پايان داستان كوتاه همچون يك حلقه به آغاز آن باز مي گردد. داستان كوتاه كوتاه بايد فشرده باشد و يك دوره ي كوتاه زمان درهم فرو رفته را دربر گيرد. از حداقل تعداد ممكن و شخصيت هاي داستاني استفاده كند و هركلمه اي ازآن بايد براي هدفي آورده شده باشد.»
« داستان كوتاه ممكن است خيلي كوتاه باشد(حدود 500 تا 1500 كلمه) كه دراين صورت به آن داستان كوتاه كوتاه/ داستانك/ داستان خيلي كوتاه ( Short short story) مي گويند و مي توان آن را لطيفه ي ( Anecdote) گسترش يافته اي تلقي كرد.»
« داستانك داستاني به نثر است كه بايد از " داستان كوتاه" جمع و جورتر و كوتاه تر باشد و از پانصد كلمه كمتر و از هزار و پانصد كلمه بيشتر نباشد. درآن عناصر" كشمكش" و " شخصيت پردازي" و " صحنه" مقتصدانه و ماهرانه صورت گرفته باشد . داستانك همه ي عناصر داستان كوتاه را درخود جمع دارد جز آن كه اين عناصر با ايجاز و اختصار همراه است.»
« نمونه ي زيبا و موفق داستانك درميان داستان هاي نوين فارسي " ماهي و جفتش" نوشته ي " ابراهيم گلستان " است. " مادلن" از" صادق هدايت" و " عدل" و " آخر شب" از" صادق چوبك" نيز داستانك محسوب مي شوند.»
4️⃣
▪️#جلسه_اول_داستان_نویسی_1️⃣
▪️3- داستان بلند
داستان بلند، داستاني است كه گسترش يافته تر از داستان كوتاه و محدودتر از رمان است.
شخصيت ها درداستان بلند پابه پاي حوادث پيش مي روند و تمام عناصر داستاني كه در رمان وجود دارد، در داستان بلند نيز حضور دارند. حجم نوشتاري آن، معمولاً از پانزده هزار تا سي هزار كلمه تشكيل مي شود. داستاني است روايت گونه به نثر كه پيرامون موضوع و حادثه اي خاص كه « ريشه در واقعيت اجتماعي» دارد نوشته مي شود.
▪️جمال ميرصادقي دركتاب « ادبيات داستاني»، داستان بلند را چنين تعريف مي كند:
« داستان بلند، داستاني است كه از نظر كمي ازداستان كوتاه» بلندتر و از رمان كوتاه تر است و از نظر كيفي نيز با آن ها مطابقت ندارد.»
در واقع داستان بلند وصلتي است ميان داستان كوتاه و رمان، كه درآن ويژگي هاي داستان كوتاه با خصلت هاي رمان درهم مي آميزد و داستاني با خصوصياتي متمايز از داستان كوتاه و رمان به وجود مي آيد.»
▪️4- رمان
« رمان ( Roman) از رمانس ( Romance) قرون وسطي مشتق شده است، البته در انگليسي به جاي « رمان» واژه ي ديگري را به كار مي برند: ( Novel)، كه برگرفته از واژه ي ايتاليايي « نوولا» ( Novella)، به معني چيز كوچك و تازه است و بر قصه اي كوتاه و منثور اطلاق مي شده است.»
▪️آنتوني برجس، اديب و نقاد معاصر انگليسي، مي گويد:
« رمان قالب ادبي بس نيرومندي است كه قادر است تا اعماق دنياي واقعي نفوذ كند و درآن دگرگوني هاي فراوان پديد بياورد... رمان قالب ادبي بس مؤثري است كه حتي آن ها هم كه درخط ادبيات نيستند بهتراست آن را جدي بگيرند.»
▪️ويليام هـزليت، ( William Hazlit) منتقد و نويسنده ي انگليسي، « رمان» را چنين تعريف كرده است:
« رمان، داستاني است كه براساس تقليدي نزديك به واقعيت، از آدمي و عادات و حالات بشري نوشته شده باشد و به نحوي از انحا شالوده ي جامعه را درخود تصوير و منعكس كند.»
▪️درفرهنگ وبستر « رمان» چنين تعريف شده است:
« روايت منثور خلاقه اي كه معمولاً طولاني و پيچيده است و با تجربه ي انساني همراه با تخيل سروكار دارد و از طريق توالي حوادث بيان مي شود و درآن گروهي از شخصيت ها در صحنه ي مشخصي شركت دارند.»
▪️اي. ام . فورستر در كتاب « جنبه هاي رمان» با توجه به حجم و وسعت رمان مي گويد:
« رمان داستاني است به نثر، با وسعتي معين، كه اين حد يا وسعت نبايد كمتر از پنجاه هزار كلمه باشد.»هاري شا در فرهنگ « اصطلاحات ادبي»، رمان را چنين تعريف مي كند:
« روايت منثور داستاني طولاني كه شخصيت ها و حضورشان را در سازمان بندي مرتبي از وقايع و صحنه ها تصوير كند. اثري داستاني كه كم تر از سي تا چهل هزار كلمه داشته باشد، غالباً به عنوان قصه، داستان كوتاه، داستان بلند و ناولت محسوب مي شود. اما " رمان" حداكثري براي طول و
اندازه ي واقعي خود ندارد. هر رمان، شرح و نقلي است از زندگي، هر رمان متضمن كشمكش، شخصيت ها، عمل، صحنه ها، پيرنگ و درون مايه است.»
پس رمان، شامل آثار متنوع و گوناگوني مي باشد كه وجه مشترك آن ها: « منثور» و « داستاني» و« طولاني بودن» آن هاست كه به « ارايه ي تصويري از زندگي و رفتارهاي واقعي» مي پردازند.
▪️« رمان نويس با نگارش " رمان" به خلق جهاني مي پردازد كه زبان و كلمات، ساختار آن را تشكيل مي دهد. قوانين، آداب و رسوم، اصول اخلاق، رفتار و قراردادهاي اجتماعي نيز ساخته و پرداخته ي نگارنده ي رمان است. اين امور مي تواند با دنياي واقعي، منطبق، يا دور از ذهن و غيرواقعي باشد. نويسنده مجاز است با ذوق و سليقه ي خود به اشخاص خاصي اجازه دهد برخي را تنبيه و عده اي را تشويق كند، گروهي را مرعوب و دسته اي را مسرور سازد.»
▪️رماني داستاني است متكي بر واقعيت و واقع گرايي كه حاصل تجربيات و تخيل زندگي فرد مي باشد. رمان با بهره گيري از عناصر روايت و بازنمايي حوادث به تشريح و كاوش در جامعه و ابعاد مختلف وجودي انسان و زندگي اش مي پردازد. و رمان آيينه ي تمام نمايي است كه به وسيله ي آن مي توان جزييات، اتفاقات و تجربيات روزمره ي انسان را شرح داد، و نيز مي توان چنين پنداشت:« تصويري از روزگاري است كه رمان در آن نوشته شده است. رمان گزارشي است آشنا از چيزهايي كه هر روز جلوي چشمان ما روي مي دهد.»
▪️ناصرايراني در تعريف « رمان » مي گويد:
« رمان آيينه اي است تمام نما، تمام نمايي او به نشان دادن واقعيت هاي موجود اجتماعي و به نشان دادن روابط متقابل انساني در ابعاد و زواياي گوناگون آن محدود نمي شود، بلكه آرمان ها و ارزش هاي آن جامعه را هم نشان مي دهد؛ علاوه بر اين ها، با تصوير كردن اين واقعيت كه كدام آرمان ها و ارزش ها مرده است و كدام آرمان ها و ارزش هايي زنده، كه آن ها مي تواند جامعه را به حركت در آورد.»
5️⃣
▪️#جلسه_اول_داستان_نویسی_1️⃣
« رمان گنجينه اي است كه همه چيز بشر را در خود حفظ مي كند زبان، فرهنگ، آداب و رسوم، اخلاق، طرز زندگي و معيشت و هر رويداد و بوده اي از اين قبيل، رمان مطمئن ترين امانت دار دنياست.»
▪️ميلان كوندرا درباره ي رسالت رمان نويس و رمان مي گويد:
« رمان نويس... يك كاشف است كه كورمالانه مي كوشد تا جنبه هاي ناشناخته اي از وجود را آشكار كند . او مسحور رأي و آواي خود نيست، بلكه مسحور شكلي است كه دنبال مي كند، و تنها شكل هايي كه به خواست هاي رويايي اش پاسخ مي دهند، جزيي از اثر اويند.
رمان به شيوه ي خاص خود و با منطق خاص خود جنبه هاي هستي را يك به يك كشف كرده است.»
▪️هرمان بروخ درباره ي رسالت رمان مي گويد:
« يگانه علت وجودي رمان كشف آن چيزي است كه فقط رمان كشف تواند كرد. زماني كه جزء ناشناخته اي از هستي را كشف نكند، غيراخلاقي است. " شناخت"، يگانه رسالت اخلاقي رمان است.»
پس دنياي رمان، دنيايي سرشار از احساس، عاطفه، آگاهي، شناخت و كنجكاوي است. به كمك رمان مي توان طبايع و ذهنيات پوشيده ي افراد و جامعه را درلايه هاي مختلف اجتماعي، تاريخي، فرهنگي و سياسي جست و جو كرد و آن ها را در قالب يك اثر هنري منثور به نمايش گذاشت؛ اثري هنري كه سرشار از واقعيت هاي ناب و ناياب زندگي بشري است.
▪️رمان داراي دو ويژگي عمده مي باشد:
⏪ 1- دارا بودن " طرح نو"، يعني اين كه طرح هاي رمان از زندگي معاصر برداشت مي شود و چون سابقه اي در اساطير، تاريخ و ادبيات پيشين ندارد، نومايه و مبتكرانه خوانده مي شود.
⏪ 2- رمان در شخصيت سازي نيز " شيوه هاي نو" پيش گرفته است. يعني اين كه " نوآوري رمان در امر شخصيت سازي محصول تمدن جديد است".
شخصيت هاي رمان درست مثل من و شما از جنس معمولي كره ي خاكي مي مانند كه در طول تاريخ معين، در جامعه ي معين زندگي مي كنند و در تاريخ معين مي ميرند و در خاك معين دفن مي شوند.»
« درغرب رمان مدرن بيش از هر چيز حاصل تضاد فاحش ميان واقعيت و حقيقت جهان است. نويسنده ي رمان مدرن براي درمان اين تناقض آشكار، به درونيات خويش ارزش مي دهد و به ذهنيت مي گرايد.»
« رمان، گسترده ترين شكل داستان با فضاهاي متنوع، حوادث درهم تنيده ي گوناگون و شخصيت هاي متعدد است.»
6️⃣
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
لطفاً به این فیلم با دقت نگاه کنید شبکه تلویزیونی اینترنشنال برای انتشار چنین فیلم هایی با زمان یک دقیقه فکر می کنید چقدر باید هزینه پرداخت کنه؟
تعجب نکنید بله پرداخت هزینه! وقتی یک شبکه بزرگ تلویزیونی یک دقیقه برنامه رو به صورت زنده و حتی تولیدی روی آنتن خودش قرار میده باید هزینه بسیار زیادی رو پرداخت کنه
منجمله پول تجهیزات
پول برق
نیروی انسانی
و زیرساخت هایی که این گونه فیلم ها به صورت ماهواره ای منتشر بشه!
اما سوال مهم تر چرا سردبیر تصمیم میگیره این فیلم پخش بشه این شبکه از پخش این گونه فیلم ها چه سودی آیده خواهد شد؟
بدون شک پخش این گونه فیلم ها نتیجه ۱ برنامه ریزی مدون برای رسیدن به یک هدف مشخص در یک زمان تعیین شده است!
تعین یک زمان تعیین شده برای ایجاد تغییر رفتار در نسل نوجوان و جوان به عنوان یک ارزش
مانند بی حجابی سگ گردانی و حتی داشتن برنامه برای آقایان
و سوال پایانی آیا ماهم برای نسل نو، نوجوان و جوان، دختر و پسر که در حال کم شدن هستند برایشان هدفی تعریف کرده ایم تا با برنامه ریزی در زمان تعین شده به آن برسند؟
مجیدمرادی/عکاس و فیلمساز/ 26 فروردین 1402
#مستند_سازی_اربعین
141 مانده به #اربعین
این نظر بنده است و قابل نقد است
در هر دو قالب فیلم
داستانی
مستند حتی مستند محض
سازنده فیلم با استفاده از دستور زبان و ادبیات سینما برای مخاطب یا بیننده فیلم خود داستانی را روایت میکند.
با این تفاوت که در داستان تعریف شده در فیلم مستند بر اساس اسناد و مدارک حقیقی و بدور از تخیلی بدون تصرف در اصل موضوع داستان خود را تعریف میکند.
28 فروردین 1402
DSLR-Camera-Professional-Manual-Camera-1.11(www.farsroid.com).apk
4.71M
امکان ایجاد ویدئو های استاپ موشن و تایم لپس
تکنولوژی بی نظیر تشخیص چهره
ثبت تصاویر با کیفیت فول اچ دی
پشتیبانی از دو دوربین جلو و عقب
ضبط ویدئو با کیفیت بالای 4k
گزینه ای برای خاموش کردن صدای شاتر
فوکوس و ISO دستی
سیستم کنترل از راه دور و یا ثبت تصویر با تنظیم تایمر
کنترل دستی بر روی قیمت های مختلف دوربین همانند دوربین های dslr
ثبت موقعیت مکانی بر روی عکس ها
تنظیم روشنایی و امکان استفاده از فلش دوربین
▪️با طوبی در ارتباط باشید
اینستا | وبلاگ | ایتا | آموزشمستندسازی | آپارات |رادیوطوبی | استیکر
▪️موضوع عکس: موزه خانه مقدم | حیاط اداری
▪️دلیل جذابیت موضوع: معماری دوره قاجاریه، سبک زندگی ایرانی تحصیل کرده در خارج زمان قاجار و پهلوی، وجود اشیاء قدیمی
▪️نام عکاس: مجید مرادی
▪️تاریخ و مکان عکاسی: 21 بهمن 1399 | موزه خانه مقدم؛ خیابان امام خمینی بعد از شیخ هادی، تهران، ایران
▪️دوربین و نرم افزار ادیت: گوشی samsung SM-A307FN | فتوشاب2019 فیلتر Camera Raw Filter
به دلیل حجم بالا لینک دانلود استفاده کنید
https://www.farsroid.com/vsco-cam-full-android/
با افزایش کیفیت روز افزون دوربین دستگاه های هوشمند کاربران به سمت استفاده از دوربین اسمارت فون خود رفته و کم کم از دوربین های عکاسی فاصله می گیرند. اما باید این را بدانید که یک دوربین عکاسی دارای قابلیت ها و استاندارد های خاصی می باشد که به دلیل برخی از محدودیت ها شاید هیچ گاه دوربین موجود بر روی دیوایس های اندرویدی از این قابلیت ها بهره ای نبرند. از این رو گروهی از توسعه دهندگان به کمک کاربران آمده اند تا با ساخت برنامه ای خاص دوربین موبایل آن ها را تا حدی به دوربین های عکاسی نزدیک نمایند! VSCO Cam Unlocked را می توان به گونه ای یک برنامه ی افکت گذاری و ویرایشگر بی نقص تصاویر دانست که توسط VSCO برای اندروید توسعه و در اختیار کاربران قرار داده شده است. در ابتدای نصب و پس از اولین اجرا، این اپ از شما می خواهد که توسط ایمیل و یا شماره تلفن همراه خود ثبت نام کنید! تعجب نکنید زیرا با ثبت نام علاوه بر نصب یک ابزار ویرایش تصویر و ویدئو به یک شبکه ی اجتماعی خارق العاده نیز وارد شده اید. انتخاب فایل ها به دلخواه شما بوده و می توانید تصاویر و فایل های ویدئویی را انتخاب نمایید؛ اما نکته ی حائز اهمیت این است که در حالت ویرایش ویدئو ابزار های موجود بسیار محدود بوده و همانند تصاویر نمی توانید مانور خاصی بر روی ان ها دهید. اگر توجه کرده باشید و همان طور که در عنوان مطلب نیز اشاره کرده ایم سیستم افکت گذاری در این نرم افزار بسیار خاص و متفاوت می باشد به گونه ای که تمام استاندارد ها در افکت ها رعایت شده است. تمامی افکت ها و ابزار های ویرایشی موجود از دوربین های فوق حرفه ای الهام گرفته شده و همه چیز را به گونه ای فوق العاده تغییر می دهند. بهتر است پس از ویرایش تصاویر خود، تعدادی از آن ها را در پروفایلتان قرار داده تا دیگر کاربران نیز بتوانند آن ها را مشاهده کرده و از توانایی هایتان مطلع شوند.
▪️با طوبی در ارتباط باشید
اینستا | وبلاگ | ایتا | آموزشمستندسازی | آپارات |رادیوطوبی | استیکر
به دلیل حجم بالا لینک دانلود استفاده کنید
https://www.farsroid.com/google-camera/
برخی از امکانات و قابلیت های برنامه Google Camera اندروید :
عکاسی به صورت HDR، ایجاد عکس هایی با رنگ هایی زنده تر و سایه هایی واقعی تر
دارای Night Sight برای عکاسی در شب بدون نیاز به روشن بودن فلاش دوربین
ویژگی Super Res Zoom که هنگام زوم روی عکس، از تار شدن آن جلوگیری می کند
Top Shot برای انتخاب بهترین تصویر از تمام تصاویر گرفته شده، به طور اتوماتیک به شما بهترین عکس را پیشنهاد می کند، برای مثال عکسی که هیچکس در آن پلک نزده است!
Portrait برای گرفتن بهترین عکس ها از صورت و چهره. این ویژگی می تواند زمینه تصاویر را تار کرده یا آن را سیاه و سفید کند
Google Lens Suggestions هنگامی که دوربین خود را روی یک بارکد، آدرس ایمیل، وبسایت و … می گیرید، اپلیکیشن به طور خودکار درباره کارهایی که می توانید با آن ها بکنید اطلاع می دهد(برای مثال باز کردن اپلیکیشن ایمیل )
دارای استیکر های واقعیت افزوده برای ساخت عکس های جالب
اپلیکیشن Google Camera یک برنامه عالی و با امکانات فراوان، مخصوص تمام کسانی است که از دوربین گوشی خود به طور روزانه برای عکاسی استفاده می کنند و می خواهند عکس هایی که می گیرند بهترین کیفیت ممکن را داشته باشد. Google Camera با کسب رضایت کاربران اندرویدی توانسته است امتیاز 4.2 از 5.0 را از کاربران گوگل پلی دریافت کند.
توجه : Google Camera فقط قابل نصب بر روی دستگاه های پیکسل گوگل است و روی برند های دیگر قابل نصب نیست.
▪️با طوبی در ارتباط باشید
اینستا | وبلاگ | ایتا | آموزشمستندسازی | آپارات |رادیوطوبی | استیکر
Camera-MX-4.7.200-Unlocked(www.farsroid.com).apk
25.65M
برخی از امکانات و قابلیت های اپلیکیشن Camera MX اندروید :
در اختیار قرار دادن +20 افکت واقعی فوق العاده زیبا
فیلمبرداری حرفه ای با افکت های خارق العاده و خاص
عکسبرداری در حین فیلمبرداری !
اصلاح فیلم های خود پس از فیلمبرداری !
ایجاد عکس های سلفی فوق العاده با دوربین پشت و جلو
بهینه سازی خودکار روشنایی، کنتراست، اشباء و غیره
به اشتراک گذاری اسان عکس ها در فیسبوک، اینستاگرم، فلیکر و غیره
پشتیبانی از ده ها زبان زنده دنیا همچون روسیه ای، انگلیسی و غیره
▪️با طوبی در ارتباط باشید
اینستا | وبلاگ | ایتا | آموزشمستندسازی | آپارات |رادیوطوبی | استیکر
به دلیل حجم بالا لینک دانلود استفاده کنید
https://www.farsroid.com/cymera-camera-photo-editor/
Cymera Camera – Collage, Selfie Camera, Pic Editor از محبوب ترین و قدرتمندترین برنامه های ویرایش عکس و دوربین مخصوص اندروید است که استودیوی SK Communications آن را به صورت رایگان در گوگل پلی عرضه کرده است. آیا به دنبال نرم افزار حرفه ای برای ویرایش عکس های خود هستید؟! آیا می خواهید عکس های خود را به بهترین صورت ممکن ویرایش کنید؟! اپلیکیشن محبوب کیمرا بهترین نرم افزار دوربین عکسبرداری و ویرایش تصاویر برای دیوایس های اندرویدی است که طیف عظیمی از لنز و حالت های عکسبرداری، فیلترهای متععد و اثرات زیبایی را برای اعمال برروی تصاویر در اختیار شما قرار می دهد. این نرم افزار با داشتن بیش از 800 گزینه دکوراسیون و افکت کولاژ از قدرتمندترین اپلیکیشن های عکسبرداری به شمار میرود . هشتصد دکوراسیون ذکر شده شامل : برچسب ها ، ماسک های تصویری ، قالب و … می باشد. هر آنچه که از یک برنامه ویرایشگر عکس انتظار دارید در دل این برنامه رایگان گنجانده شده است ؛ درست است در حد برنامه های مطرحی چون پیکزآرت نیست ولی خوب ارزش امتحان کردن را دارد و مطمئن باشید نظرتان را جلب خواهد نمود.
برخی از امکانات و قابلیت های برنامه Cymera Camera اندروید:
7 لنز دوربین های DSLR
دارا بودن ضد لرزش ، تایمر و دیگر حالت های عکسبرداری برای گرفتن عکس به بهترین شکل ممکن
دارا بودن بیش از 20 فیلتر برای اعمال برروی تصاویر
در دسترس بودن بیش از 70 آیتم مختلف واقع بینانه
دارا بودن همه ی توابع چرخش تصویر ، کنتراست ، روشنایی و شفافیت
به اشتراک گذاشتن تصاویر در شبکه های اجتماعی
پشتیبانی از زبان های انگلیسی ، اسپانیایی ، آلمانی ، ژاپنی ، کره ای و چینی
اپلیکیشن Cymera Camera – Collage, Selfie Camera, Pic Editor تا به امروز صدها میلیون بار توسط کاربران اندرویدی سراسر دنیا از گوگل پلی دریافت شده و توانسته امتیاز 4.6 از 5.0 را کسب کند. اگر به دنبال کامل ترین و قدرتمندترین اپلیکیشن ویرایشگر عکس اندروید هستید فارسروید به شما Cymera را پیشنهاد می دهد که تمام انتظاراتی را که از یک برنامه ی ویرایشگر عکس دارید را در خود نهفته است.
▪️با طوبی در ارتباط باشید
اینستا | وبلاگ | ایتا | آموزشمستندسازی | آپارات |رادیوطوبی | استیکر
Open-Camera-1.49.1(www.farsroid.com).apk
2.88M
Open Camera یک نرم افزار دوربین حرفه ای با قابلیت ها و ویژگی های فراوان از استودیوی برنامه سازی Mark Harman برای دستگاه های اندرویدی است که به صورت کاملا رایگان در گوگل پلی عرضه شده است و علی رغم حجم بسیار کم خود (چیزی در حدود 2000 کیلوبایت) آمده است تا کیفیت عکس هایی که توسط دوربین گرفته می شود را بهبود ببخشد و ویژگی هایی اضافی را در اختیارتان قرار دهد. به طور کلی، برنامه دارای اینترفیسی واقعا ساده است و هیچگونه ابهامی در استفاده از ان نخواهید داشت. شاید باور نکنید اما بهتر است بدانید که این نرم افزار 2000 کیلوبایتی دارای ویژگی هایی فروان است و ان را به همه کاربرانی که به دنبال یک اپلیکیشن کم حجم برای بهبود کیفیت دوربین اسمارت فون و یا تبلت اندرویدی خود هستند پیشنهاد می دهیم. چندین قابلیت کاربردی و عالی در دل این برنامه کم حجم گنجانده شده است که از محبوب ترین های ان می توان به مواردی مثل تشخیص چهره افراد، تایمر اختصاصی، غیرفعالسازی صدای دوربین، گزینه های فلاش و … اشاره کرد.
برخی از ویژگی ها و امکانات برنامه Open Camera اندروید :
امکان بزرگنمایی (زوم) به صورت multi-touch gesture و single-touch control
امکان انتخاب چهار گزینه ی مختلف برای فلاش : on/off/auto/torch
دارا بودن تابع تشخیص چهره برای پیدا کردن صورت فرد و افراد در تصاویر
دارا بودن تایمر اختصاصی برای عکسبرداری یس از مدت زمان دلخواه
امکان عکسبرداری به صورت پشت سر هم و یا با تاخیر (قابل تنظیم)
▪️با طوبی در ارتباط باشید
اینستا | وبلاگ | ایتا | آموزشمستندسازی | آپارات |رادیوطوبی | استیکر
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌸🍃
مسیح علینژاد میگفت «حجاب یکی از ستونهای جمهوری اسلامیه؛ من فقط برای حجاب نمیجنگم بلکه حجاب همون دیواریه که اگر برداشته بشه بقیه چیزا خود به خود میریزه». لذا باید با ترمیم بخشهای فرهنگی و با ساخت برنامه هایی به سبک جدید مانند #محفل به این مسئله توجه کرد .
▪️بسم الله الرحمن الرحیم
▪️#جلسه_دوم_مستندسازی
▪️135 روز مانده به #اربعین
سلام و عرض احترام دارم به اعضای محترم گروه مستندسازی اربعین فرا رسیدن عید سعید فطر را به شما بزرگواران تبریک عرض می کنم بسیار سپاسگزار هستم از حضور شما در این گروه و اطمینان دارم با حضور شما در بحث اطلاعرسانی و بیان آن چیزی که در اربعین حسینی هر ساله اتفاق می افتد رسانهای خواهد شد.
1️⃣
3اردیبهشت 1402
بلاگرها
▪️بسم الله الرحمن الرحیم ▪️#جلسه_دوم_مستندسازی ▪️135 روز مانده به #اربعین سلام و عرض احترام دارم
همین ارتباط خوب باعث میشود همین ارتباط باعث میشه تا سوژه احساس امنیت و به شما اعتماد کند و شما بتوانید عکس هایی که شما به دنبالش هست رو ثبت کنید. از سال ۸۳ تا سال ۸۹ خداوند به بنده توفیق داد تا یکی از مجالس امام حسین علیه السلام با نوای حاج منصور ارضی تصویربرداری و کارگردانی کنم. فیلم های بسیار زیادی را برای محل کارم ساختم که در حوزه نفت بود در مستند سواحل اشک و زیتون به کارگردانی رضا برجی دستیار تهیه و کارگردان بودم؛ اگرچه شاگرد خوبی متاسفانه نبودم.
به پیشنهاد یکی از دوستانم آقای سلیمی و اعتماد خانم جلالی که به مرور با این بزرگواران آشنا خواهیم شد دوره آموزش مستند سازی با موبایل برای جمعی از بانوان طلبه سراسری کشور را برگزار کردیم. حاصل برگزاری این کلاس ساخت فیلم طجرشت بود با کمک خانم میرزایی و البته بیش از ۲۰ نفر از همین بانوان طلبه، که به صورت مجازی که فکر می کنم به غیر از ایشان 3 یا 4 نفر از دانشجویان را از نزدیک آن هم به خاطر حضور در جشنواره از نزدیک آشنا شدم که این دوره برای خود بنده تجربه بسیار خوبی بود. برگزاری کلاس عکاسی با موبایل به صورت مجازی یکی دیگر از دوره های مجازی بود که آن دوره هم تجربه خوبی را کسب کردم. در آن دوره مسابقه عکاسی با موبایل برگزار کردیم و به اندازه توان مالی خودمان جوایزی را تقدیم هنرجویان کردیم. امیدوارم با حضور شما عزیزان این اتفاق خوب هم در اربعین رقم بخورد تا در درجه اول خود بنده در کنار شما عزیزان صاحب تجربه شوم و مطالب خوبی را یاد بگیرم و آن چیزی که خودم تا کنون فراگرفتم را به شما بزرگواران به اندازه سهم خودم آموزش دهم.
آیندهگان جشنوارههای فیلم در خارج از کشور
اگر فاطمه زمیار خبرنگار اجتماعی روزنامه هممیهن اصول مستندسازی در فیلمسازی را فرا بگیرد بدون شک او یک از برندگان آینده جشنوارههای فیلم خارج از کشور در حوزه اجتماعی و البته هندی خواهد بود. سیاه نمایی او از اوضاع اجارهبهای خانه در ایران مخصوصا در دولت رییسی آنقدر اغراق آمیز است که دست فیلمسازان بالیوود هندوستان را از پشت بسته است.
پیشنهاد میدهم مطلب درج شده در روزنامه هم میهن روز سه شنبه مورخ 5 اردیبهشت 1402 را بخوانید.
اجارهنشینها نسخه 1402
گزارش هممیهن از افزایش زندگی خانوادهها در ترمینالها، چادر، پارک و ... بهدلیل افزایش اجارهبهای مسکن
فاطمه زمیار
خبرنگار اجتماعی
خانم «ف» و دو دختر 13 و 18سالهاش، شبها روی صندلیهای سالنانتظار ترمینال آزادی تهران میخوابند، چون خانه ندارند.
سعید، مادر و سه خواهرش شبها در چادری اطراف یک پارک در تهران میخوابند، چون خانه ندارند.
آقای «م» و همسرش شبها در ماشین میخوابند، چون خانه ندارند.
آقای «ر» و خانوادهاش شبها در چادری در حیاط یکی از بیمارستانهای همدان زندگی میکنند، چون خانه ندارند.
اینها چهار روایت از احتمالا صدها روایت بیخانمانهای تهران و دیگرشهرهاست؛ روایت زندگی زنان و مردانی که تا پیش از انفجار بهای اجاره، جزو خانوادههای آسیبدیده یا کارتنخواب نبودند اما حالا پولی ندارند که به صاحبخانهها بدهند. حالا آسمان، سقف خانه آنهاست.
1️⃣
مجیدمرادی| عکاس و فیلمساز | 5 اردیبهشت 1401
این پیام در خیلی از گروهها میبینم
از شایعه تا واقعیت فاصله زیادی نیست
🔹معلم فداکار هم رفت
حسن امیدزاده، معلم فداکاری که در سال76 برای نجات 30دانش آموز گرفتار در آتش سوزی مدرسه روستای «بیجار سر شفت» خود را به شعلههای آتش زد و از ناحیه سر و صورت دچار سوختگی شدید شد، پس از 15سال تحمل درد و ناشی از سوختگی شدید در بیمارستان فومن جان باخت.
تو هیچ اخباری هم اعلام نشد.
این فداکاری رو باید توی کتابهای تاریخ نوشت
یادش گرامی ... و روانش شاد ! 🌺🌸🌺🌸🌺🌸
دوستان برای احترام به تمام ارزشهای انسانی این پیام رو در تمام گروهها به اشتراک بگذارید.
👇👇👇
2.71M
✅شما میتوانید از اینجا دوره مقدماتی خبرنگاری را مطالعه کنید
با احترام
این عکس پسر ایشان است
خود ایشان عکس دیگری دارند
1️⃣
حسن امیدزاده معلم گیلانی و اهل شفت بود که در سال 59 وارد آموزش و پرورش این شهرستان شد و پس از 17 سال تلاش در عرصه تعلیم و تربیت در بهمن سال 76 در حادثه آتشسوزی مدرسه شهر بیجارسر شفت پس از نجات 30 دانشآموز از شعلههای آتش به شدت از ناحیه سر، صورت و دست سوخت.
محمد امیدزاده، فرزند مرحوم امیدازده از پرسنل واحد آتشنشانی خمام است که در گفتوگو با خبرنگار ما حادثهای که منجر شد تا پدرش معلم فداکار شود را تشریح کرد. وی اظهار کرد : ساعت 11 صبح روز 18 بهمنماه سال 76 در مدرسه روستای «بیجارسر» شفت بر اثر وزش باد شدید بخاری کلاس دوم آتش گرفت و منجر به آتشسوزی کلاس شد.
منبع خبر
https://khomamnews.ir/23139/%D9%81%D8%AF%D8%A7%DA%A9%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D9%BE%D8%AF%D8%B1%D9%85-%D9%85%D8%B1%D8%A7-%D8%A2%D8%AA%D8%B4%E2%80%8C%D9%86%D8%B4%D8%A7%D9%86-%DA%A9%D8%B1%D8%AF/%D8%AE%D9%85%D8%A7%D9%85
2️⃣
در روز چهارشنبه 28تیرماه 91 پس از 15 سال تحمل رنج و درد فراوان، حسن امیدزاده در سن 58 سالگی جان به جان آفرین تسلیم کرد و برای همیشه در آرامگاهی در زادگاهش آرمید.
منبع خبر حتما مطالعه کنید
https://bemehrbani.com/blog/%D8%A2%D8%AA%D8%B4-%D8%AC%D8%A7%D9%86-%D9%85%D8%B9%D9%84%D9%85-%D9%81%D8%AF%D8%A7%DA%A9%D8%A7%D8%B1-%D8%B1%D8%A7-%DA%AF%D8%B1%D9%81%D8%AA/