#یادداشت_۱۳۵
۸ آبان۱۴٠۲/سال سوم
از نظمیه ی کنت فورت اتریشی تا
امنیت مسجد محور محلات
ظاهرا تاسیس اولین اداره پلیس یا «نظمیه» ایران به شکل مدرن #متمرکز و به تقلید از غرب، به سال۱۲۵۸ شمسی باز می گردد(حدود ۱۴۴ سال پیش). مسئول تاسیس و مدیریت هم «کنت دومونت فورت» اتریشی بوده که به درخواست ناصرالدین شاه در سفر اتریش، به ایران می آید و کار را شروع می کند( تاریخ موسسات تمدنی ایران، محبوبی اردکانی ج۲ص۱۴٠).
به جد میتوان گفت که یکی از بنیادی ترین تفاوت های نوع هدایت جامعه در اسلام و مدرنیته در همین کلمه نهفته است: #مدیریت_متمرکز، که قرین جبر، کم دقتی و پر هزینه بودن است. اما اسلام عزیز که معتقد به #حکومت_مردم است(آیه۲۵حدید)، این هدف بنیادین را از طریق روشهای مدیریتی #غیرمتمرکز عملیاتی می کند.
فی المثل می توان تامین امنیت یک شهر را به ده مرکز نیروی انتظامی سپرد، یا آنرا به صد #مسجد، به عنوان قلب یک #محله واگذار کرد. در واقع نظام هدایتی پیشرفته اسلام، واحد ها را خُرد و کوچک می کند، آنگاه مدیریت آسانش را به #تمامی_مردم می دهد. تجربه بسیار بسیار گرانقدری که در تاسیس #کمیته های انقلاب اسلامی داشتیم، آنهم دقیقا یک روز بعد از پیروزی انقلاب!
تامین امنیت در قالب خُرد، محله ای و به محوریت مساجد، چند خاصیت بسیار مهم دارد:
۱. به دلیل کوچکی واحد مدیریت، دقت و سرعت کار بالا می رود ۲. اعضای هر محله، مسئول تامین امنیت خودشانند، به همین دلیل تعهد بسیار بالایی به کار دارند ۳. تامین امنیت بین اعضای محل پخش می شود، به همین دلیل نیاز به استخدام نیروی دائمی ندارید ۴. مدل تامین امنیت محله ای، بستر بسیار مناسبی است برای ضرب کردن شور و نشاط جوانان محل، در تامین امنیت خود، خانه و ناموسشان و هکذا دهها فایده دیگر.
در واقع تشکیل #کمیته به عنوان یکی از شعبه های #بسیج، یکی از بارزترین نمونه های مواجهه تمدنی امام ره، با ساختارهای متمرکز جبری سازمانی غیر مردمی غربی بود. مدلی که به هرکجا که صادر شد نجاتش داد: از بسیج مردمی سوریه، از #حشد_الشعبی عراق، از #انصارالله در یمن و... .
مدلی که رهبر انقلاب به حق در وصفش فرمودند:«هیچ نظیری در دنیا نداشت و کاملا و صد در صد متکی به اندیشه اسلامی بود». جالب تر اینکه در پاسخ به منشا بسیج می گویند:«امام این پدیده بی نظیر را، از دل کوچه پس کوچه های شهرها و از دل خانه های مردم به وجود آورد»(۹۸/۹/۶).
آن معمار فقید نیز در آخرین پیامشان برای تعیین نماینده در #کمیته و پس از حدود ده سال تجربه تامین امنیت به محوریت مساجد محله ها می گوید: این نهاد انقلابی، حافظ اسلام و انقلاب گردید، مسلمانان را شاد و دشمنان اسلام و کشور را ذلیل کرد(۶۶/۵/۲۲).
آیا عجیب، مشکوک و غم انگیز نیست؟ مدلی که در کوران سخت ترین مصائب این کشور، انقلاب و اسلام را نجات داده بود، یک سال پس از رحلت حضرت امام منحل شد و مردم از فواید فراوانش محروم.
#مسجد_و_امنیت، یکی از ارکان نُه گانه خدمات مسجد طراز است که در دوره مسجد و اداره جامعه به آن پرداخته شده. ایضا لبیکی است به تاکید رهبر معظم انقلاب به استفاده مجدد از تجربه کمیته ها در دهه شصت(۹۸/۹/۶).
@besalamen_amenin
#یادداشت_۱۳۶
۱۵ آبان۱۴٠۲/ سال سوم
نمی از بال مگس بر کرانه اقیانوس!
مبانی استنباط فقه البیان به معنای حقیقی کلمه یک شبکه در هم تنیده، منسجم و معنادار از قرآن و روایات را پیش روی ما قرار می دهد. در این منطق استنباطی برخلاف متد اصولی موجود، #اوامر_و_نواهی شارع در نهایت کار مورد بررسی قرار می گیرد نه در ابتدا، چرا که اوامر و نواهی، نتایج و ثمرات پایانی کارند و #رب_العالمین برای اینکه بنده خود را به آن مرحله برساند، مجموعه ای بسیار گرانقدر از #توصیفات و #علل_الشرایع یک حکم را نیز بیان کرده که در منطق اجتهادی موجود به صورت حداقلی بررسی می شود.
فقه البیان ۹ مقصد دارد و برای عملیاتی کردن هدایت، به دنبال کشف پرسش حاکم بر یک مسئله(نیاز) و پاسخ شارع به آن است. یک طلبه در این منظر توانایی بررسی تمامی مسائل زندگی انسانی را دارد، چرا که قرآن، #تبیان و #تفصیل همه چیز است( ۸۹نحل/۱۱۱یوسف) و خداوند نیز درباره #جمیع_ما_یحتاج_الیه_العباد، رهنمایی تبیانی تفصیلی دارد(تفسیر العیاشی ج۱ص۶/الکافی ج۱ص۵۹) نه فقط درباره محرمات و واجبات آنهم با نگاه فردی و بدون توجه به زیرساختهای عقلانی پیشینی یک حکم!
از باب نمونه مقصد سوم فقه البیان، بیان مبتنی بر «مُکث»(۱٠۶ إسراء) است. در این مقصد که به دنبال ارائه پاسخ شارع به نیازهای گونه گون بشری هستیم، ابتدائا #تعریف یک مسئله یا حکم را از نگاه شارع بررسی می کنیم. همینطور #تصویر آن مسئله به معنای مجموعه فوایدی که باز هم خود شارع بیان کرده و نهایتا #تصمیم یک امر به معنای مجموعه اقداماتی که شارع گرانقدر برای عملیاتی شدن آن موضوع بیان کرده است.
بر اساس این منطق و همینطور #بیان_مبتنی_بر_نظام_مقایسه به عنوان یکی دیگر از ابواب فقه البیان، یادداشتی در مورد موضوع بنیادین #عدالت آماده کرده ام که ان شاءالله به زودی منتشر خواهد شد.
در واقع ابتدا به تعریف عدالت از منظر شارع پرداخته ام، سپس فواید و در نهایت مجموعه اقدامات زیرساختی برای حرکت به سمت جامعه عادلانه. حقیقتا الان که نگاه می کنم می بینم که باتوجه به زیرساخت های۹گانه هدایت(دریافت)، می شود حداقل ۹ جلد کتاب بسیار نفیس درباره عدالت نوشت، ناظر بر رفع نیازهای انسانی و تماما برگرفته از آیات و روایات و حجیت یافته. با در نظر گرفتن تمام ۹ مقصد استنباطی فقه البیان، خود را در برابر اقیانوس بیکرانه ای از عقلانیت وحیانی می یابیم که حضرت «#عِلْمْ» علیه السلام در نهج البلاغه اش فرمودند: القُرْآنُ فَهُوَ یَنابیعُ العِلْمِ وَ بُحورُه وَ بَحْرٌ لایُدْرَکُ قَعْرُه. (خطبه۱۹۸)
@besalamen_amenin
#یادداشت_۱۳۷
۲۱ آبان ۱۴٠۲/ سال سوم
العدالة حياة الأحكام!
شاید این مهم ترین پرسش در مواجهه با بیش از چهارصد هزار روایت و بیشتر از شش هزار آیه قرآن باشد: چگونه و بر اساس چه اصول و قواعدی، #همه این آیات و روایات را کنار هم بگذاریم، پازل نیازهای مختلف بشری را تکمیل و از نعمات صراط مستقیم برخوردار شویم(سوره حمد آیه ۵و۶)؟
پاسخ را در این یادداشت عرض کردیم و حالا می خواهیم بر اساس «بیان مبتنی بر مُکث» به بررسی مسئله #عدالت از منظر خداوند متعال بپردازیم. قاعدتا ابتدا تعریف عدالت را بررسی می کنیم، سپس تصویر و فواید آن و نهایتا تصمیم عدالت به معنای مجموعه اقدامات عملی برای حرکت به سمت جامعه عادلانه.
۱. #تعریف:
عدالت یعنی هر چیزی سر جای خودش باشد(نهج البلاغه حکمت۴۳۷)
۲. #تصویر یا فواید ده گانه عدالت:
۱.تسکین قلوب (من لایحضر ج۳ص۵۶۷)
۲. اصلاح مردم (غررالحکم ج۱ ص۲۹۸)
۳. آبادانی بلاد (غررالحکم ج۱ص۶۸۸)
۴. احیای همه احکام (مستدرک ج١١ص٣١٨)
۵. استغنا و بی نیازی مردم،
۶. نزول ارزاق آسمانی،
۷. خروج برکات زمینی( کافی ج۳ ص۵۶۸)
۸. چشم پاک شدن مردم،
۹. خوب صحبت کردن مردم با یکدیگر،
۱٠. ظلم نکردن مردم(تحف العقول ج۱ص۳۶۵)
۳. #تصمیم:
هدایت بشر عادلانه ترین مسئله عالم است(نحل۹٠/ اسراء٩). قاعدتا رویگردانی از این مسیر هم بزرگترین ظلم به انسان که فرمود: وَ مَنْ أَظْلَمُ مِمَّنْ ذُكِّرَ بِآياتِ رَبِّهِ ثُمَّ أَعْرَضَ عَنْها(۲۲سجده). در عصر ظهور که مهم ترین ارکان هدایت _ #امام و #علم _ به جایگاه حقیقی خود باز می گردند(توبه۳۳)، عدالت نیز تمام ارکان زمین و آسمان را فرا می گیرد(کمال الدین و تمام النعمه ج۱ص۲۵۷). بنابراین حرکت به سمت جامعه عادلانه، از اتکای به دستگاه کارشناسی عادلانه شروع می شود. از بازگشت به علم امام علیه السلام. بازگشت به مسیری که تنها و تنها در علم قرآن و روایات وجود دارد(سوره جن ۱و۲/ إسراء٩/ نساء٨٢). آنچه که در بسته اولویت های تمدنی دوازده گانه می بینیم، آغاز تلاشی است برای ارائه مجموعه ای از تصمیمات عدالت بنیان قرآنی روایی.
@besalamen_amenin
#یادداشت_۱۳۸
۳٠ آبان ۱۴٠۲/سال سوم
گریه آسمان از توصیفات ناسای بی سواد!
آسمان و تمدن سازی!
گفتند رخت سیاه بر تن کن که پدرت مرده است. گفت حتما اتفاقی افتاده که شما نمی خواهید بگویید!!!!! یعنی این را خبر بد نمی دانست. غریب اینکه اطرافمان پر است از مرگهایی که ماهم بدشان نمی دانیم. یکی از آنها #مرگ_توصیفی آسمان و زمین است.
حقیقتا ما کجا هستیم و بر اینجا چه اصول و قواعدی حاکم است؟
اهمیت موضوع به این باز می گردد که توصیف مکان زندگی بشر، بی تردید بنیادی ترین مسئله عالم انسانی است و عجیب اینکه هرچقدر قرآن بر موضوعی تاکید می کند، ما از آن دورتر و بی توجه تر می شویم. البته اگر جز این بود لبها به شکوه باز نمی شد که: يا رَبِّ إِنَّ قَوْمِي اتَّخَذُوا هذَا الْقُرْآنَ مَهْجُوراً(۳٠فرقان). آیا نباید اندیشید که چرا کلام الله زندگی به گونه ای بی نظیر، بیش از ۴۵٠ بار درباره #ارض سخن گفته است و بیش از ۲٠٠ بار از #سماء و #سماوات؟
جالب اینجاست که #وَیْلْ به عنوان یکی از شدیدترین عذاب های وعده شده به کافران، دقیقا به خاطر توصیفات نادرستشان از آسمان و زمین است (۱۶تا۲٠انبیاء/ ۲ ابراهیم/ ۲۷ ص).
حال این پرسشها را از #ناسای_کافر_بیسواد بپرسید:
۱. آسمان چند طبقه است؟ ویژگی هر کدام چیست؟
۲. مفهوم #خزائن_أشیاء و اینکه هر چیزی از آنجا به طرف زمین تنزیل می شود چیست؟
۳. اینکه در هر طبقه آسمان یک #امر اختصاصی در جریان است یعنی چه؟
۴. چه نسبتی است میان اختیار انسان با آنچه که از آسمان نازل می شود؟
۵. اینکه آسمان تسبیح خداوند می کند و در مرگ انسانهای مومن می گرید به چه معناست؟
اینها و بسیاری از مسائل بنیادین دیگر، محتوای معارف نابی است که در نظریه فقهی #تنزیل گرد هم آمده است(دریافت).
یکی از جذاب ترین بخشهای این نظریه، نسبت میان آسمان و تمدن سازی است. در پرسش هشتم این نظریه به تبیین زمان و اصول حاکم بر تنزیل ۱۰ شئ برتر مرتبط با زندگی پرداخته شده است:
زمان تنزیل فرزند، زمان تنزیل رزق، زمان تنزیل بلاء، زمان تنزیل خواب و آرامش، زمان تنزیل باران، زمان تنزیل علم، زمان تنزیل برائت از نار، زمان تنزیل زیبایی و نورانیت، زمان تنزیل سعادت (رفع شقاوت) و زمان تنزیل تقدیر.
#از_امام_بپرس
@besalamen_amenin
#یادداشت_۱۳۹
۷ آذر ۱۴٠۲/ سال سوم
از مدرسه اقتصاد لندن تا مدرسه اقتصاد قم!
بیش از یک قرن از تاسیس «مدرسه اقتصاد لندن» می گذرد و این داستان غم انگیز #علوم_بشری از جمله اقتصاد است:
از قضا سرکنگبین صفرا فزود
روغن بادام خشکی می نمود!
هرچه از لحاظ اقتصادی پیشرفته! تر می شویم، مشکلات هم بیشتر می شود. کما اینکه هرچه پزشکی و روانشناسی مدرن پیش می رود، تعداد و انواع امراض روحی جسمی هم بیشتر می شود . تاسیس #وزارتخانه_تنهایی در کشورهای فوق پیشرفته انگلیس و ژاپن، شاهد دیگری بر این مدعاست. از جمعیت ۵۵ میلیون نفری انگلیس، حدود نُه میلیون نفر تنهای تنها زندگی می کنند(نفس می کشند). در گزارشهای منتشره، آسیب هر دقیقه از این مدل تنهایی را برابر با کشیدن ۱۵ نخ سیگار عنوان کرده اند!
از منظر شاخصه های ارزیابی الگوی پیشرفت اسلامی، اصل و اساس پیشرفت، رفاه و آرامش انسان و جامعه، بسته به وجود #خانواده تراز است(۲۱ روم). تنهایی در این منظر یعنی محرومیت از خانواده و خانواده یعنی همه چیز.
ما در مدرسه اقتصاد قم، حداقل هفت اختلاف بنیادین با مدرسه اقتصاد لندن و سایر دانشکده های اقتصادی محروم از علوم ناب وحیانی داریم. اولین و مهم ترین اختلاف، مربوط به نظام #طبقه_بندی_مشاغل برتر است. در منظومه هدایتی اسلام، پنج شغل برتر داریم که مهم ترین آنها #کشاورزی است: اَلزَّارِعُونَ كُنُوزُ اَللَّهِ فِي أَرْضِهِ وَ مَا فِي اَلْأَعْمَالِ شَيْءٌ أَحَبَّ إِلَى اَللَّهِ مِنَ اَلزِّرَاعَةِ(تهذیب الاحکام ج۶ص۳۸۴). مشاغل برتر، مجموعه شغلهایی است که موجب خودکفایی فرد فرد جامعه اسلامی در تامین اساسی ترین نیازهای زندگی می شود. بدیهی است که تامین و خودکفایی غیرمتمرکز و به محوریت وصف بنیادین طیبات مدنظر ماست. برای تحقق کامل این هدف مبارک، حداقل شش اقدام زیرساختی مورد نیاز است. فی المثل ایجاد تغییر در محتوای آموزشی مدارس یکی از مهم ترین آنهاست. این محتوا نه تنها در جهت سوق دادن دانش آموزان به مشاغل برتر نیست، بلکه عرصه هایی فوق راهبردی مانند کشاورزی و دامداری را عملا تحقیر هم می کند.
مطالعه کامل بسته مشاغل برتر: اینجا
#از_امام_بپرس
@besalamen_amenin
#یادداشت_۱۴٠
۱۳ آذر ۱۴٠۲/سال سوم
قم یا هاروارد؟ از دانشگاه های آمریکا در منطقه تا نمایشگاه الگوی پیشرفت
#پرده_اول: مهمترین پایگاه های آمریکا در منطقه، دانشگاه هایی هستند که با هیچ منطقی خلع سلاح نمیشوند! مراکزی که وظیفه تربیت نیرو برای #امامت_آمریکایی_عالم را برعهده دارند: دانشگاه آمریکایی بغازیچی استانبول تاسیس۱۸۶۳/ دانشگاه آمریکایی بیروت لبنان ت ۱۸۸۶/ د.آ قاهره مصر ت۱۹۱۹/ د.آ ایروان ارمنستان ت۱۹۹۱/ د.آ دبی امارات ت ۱۹۹۵/ د.آ شارجه امارات ت ۱۹۹۷/ د.آ کویت ت۲۰۰۴/ د.آ کابل افغانستان ت۲۰۰۶(پنج سال پس از اشغال)/ د.آ سلیمانیه کردستان عراق ت۲۰۰۷(چهار سال پس از اشغال)/ و در نهایت دانشگاه آمریکایی بغداد عراق تاسیس ۲۰۲۱. تدریس در همه دانشگاه ها به زبان انگلیسی و اعطای مدرک معتبر بین المللی است و دانشجویانی که بیشترشان به پستهای حساس و کلیدی کشورهای جهان اسلام دست پیدا میکنند . البته واضح است که این ساده ترین و ماندگارترین نوع اشغال واقعی یک کشور بوسیله آمریکا است.
#پرده_دوم: جمهوری اسلامی برای مواجهه با شبیخون نرم، همه جانبه، بنیادین و ماندگار این دانشگاه های ذاتا مسموم و غیر توحیدی، در وهله نخست، نیاز به یک طبقه بندی جدید از علوم بر مبنای قرآن دارد و آنگاه پاسخگویی تمامی نیازهای بشری بر اساس آن. تلاشی که اولین نسخه آن در نمایشگاه الگوی پیشرفت اسلامی تبلور یافته. در واقع این نمایشگاه، نقشه درگیری حداکثری و تفصیلی اسلام و مدرنیته است که تاکنون بالغ بر دویست جلد آن منتشر شده است.
مطالعه درباره نمایشگاه الگوی پیشرفت: اینجا و اینجا
@besalamen_amenin
#یادداشت_۱۴۱
۱۸ آذر ۱۴٠۲/سال سوم
امان از امضای تضمین جان کری های سلامت!
آغاز واکسیناسیون و فقه بیش از حد پویا!
سلام و عرض ادب خدمت خواهران و برادران محترم
این یادداشت👆 را ۹۴٠ روز پیش نوشتم (۲۳ اردیبهشت ۱۴٠٠) و بهانه بازنشر آن، گزارشی است که چند روز پیش از تلویزیون پخش شد: به گزارش خبرگزاری رویترز، میزان تاثیرگذاری #واکسن_فایزر در مهار کرونا کمتر از یک درصد بوده(همان تقریبا هیچ برجام).
نمی دانم از این خبر بگریم یا خوشحال باشم. خبری که شاید برای خیلی ها شوک آور باشد، اما برای بنده کاملا طبیعی بود. یادداشت های متعددی که درین باره نوشته ام گواه ماجراست. این خبر مرا به ایام تلخی برد که بارها و بارها از جانب دوستان انقلابی مان، متهم و متصف به ضد ولایت فقیه و بازیگر زمین دشمن شدیم. تنها به این دلیل که می گفتیم: می توان از راه های آزموده شده بسیار ارزان تر، بی عارضه تر و سریع تری هم کرونا را درمان کرد. بگذریم که همان دوستان وقتی برخلاف #حکم_صریح_رهبری، میلیون میلیون دز واکسن انگلیسی آمریکایی وارد شد، هیچ نگفتند و دم برنیاوردند. شاید به این دلیل که رندان حیله گر و بازی بلد مافیای کرونا، مانند توصیه به ماسک رهبری، تمام مملکت را از این حرف حضرت آقا پر نکرده بودند. و باز هم بگذریم که قریب به اتفاق همان عزیزان تلخ زبان، مدتهاست که دیگر ماسک نمی زنند، با اینکه رهبری کماکان بر همان طریقه پیشینند.
راستی مگر فایزر، گُل سر سبد و یکی از گرانترین واکسنهای مهار کرونا نبود که بارها و بارها بر تاثیر نود درصدی و حتی بالاتر آن سوگند خورده بودند؟ پس چه شد؟
پس کجا رفت تجربه گرانقدر علوم بشری که چون وحی تقدیس می شد و می تازید و دهان معترضان را گِل می گرفت؟
امان از #امضای_تضمین «جان کری» های عرصه سلامت!
راستی کسی از جناب عین اللهی خواهد پرسید که چرا می خواستند به زنان باردار مملکت فایزر بزنند؟ نکند ایشان _ناخواسته_ باید کار ناتمام دکتر مرندی را تمام می کردند. نکند همان چند شیربانو که دراین شرایط دشوار، دغدغه جمعیتی رهبری را لبیک گفته اند، قرار بود از قِبَل فایزر، عقیم شوند و نسل شیعه هرچه سریع تر خشک و نابود شود.
آیا جناب عین اللهی خواهند گفت که چرا در زمان حسن روحانی به اتفاق ۲۵٠٠ نفر از پزشکان طراز اول مملکت، در نامه ای سرگشاده از خطرات و ابهامات جدی واکسیناسیون گفتند، اما وقتی مسند وزارت را تکیه زدند: کَأَنْ لَمْ یَکُنْ شَیْئاً مَذْکورا؟
حقیقتا چقدر می توانید به این دانش علیل و قلیل و مذبذب آقایان اعتماد کنید؟
راستی آقای #رسانه_ملی!! فراموشمان نشده که بعد از حدود دو سال از کرونا و دعوت شبانه روزی به واکسن، شبه مناظره ای بین موافقان و مخالفان واکسیناسیون برگزار کردید که مخالف واکسن همان اول گفت: من مخالف واکسن نیستم!!!!!! فقط میگویم راههای دیگری هم وجود دارد. چرا گزارشی از میزان تاثیرگذاری دیگر واکسنها منتشر نمی کنید؟ سینوفارم، برکت، آسترازنکا و...
به قول حضرت روح الله: بگذارم و بگذرم و کامها را بیش از این تلخ نکنم.
اما بنده و دوستانمان: در آن ایام زندگی عادی مان را داشتیم،آرام و راحت. در پناه پروتکل های قدرتمند، ارزان و بی عارضه ای (دریافت) که از دل آیات کلام الله زندگی استخراج شده بود.
والأمر إلیکم أحبائي...
ارادتمند
@besalamen_amenin
#یادداشت_۱۴۲
۲۲ آذر ۱۴٠۲/ سال سوم
از نبض تفکر تا نبض تتلو!
قلب، حاکم وجود و مدیر جسم و جان هر انسانی است(من لایحضره الفقیه ج۲ص۶۲۶) و همین دلیل تاکیدات فراوان قرآن کریم بر موضوع قلب است. فی المثل واژه #قلوب، ۱۱۲ بار در کلام الله زندگی تکرار و به انحاء مختلفي توصیف شده است.
حال از آنجایی که هر چیزی در عالم حیات و مماتی دارد، چه بسا مهم ترین مسئله عالم، اصول حاکم بر مرگ و زندگی قلب انسان باشد.
از بررسی روایات گرانقدر اسلام این نکته واضح می شود که حیات قلب انسان، وابسته به #تفکر_درست است(کافی ج۲ص۵۹۸) و اساسا انسانی که تفکر صحیح دارد زنده است. این است که خداوند متعال، کافران را مرده هایی محسوب می کند که نمی شنوند(۱۲روم/۲۲فاطر). این دیدگاه با مجموعه روایاتی مانند « لاَ عِبَادَةَ مِثْلُ اَلتَّفَكُّرِ» پشتیبانی معنایی هم می شود(من لایحضره الفقیه ج۴ص۳۵۲).
بر اساس این مقدمه، مدیر یا مدیران واقعی یک جامعه کسانی اند که فکر مردم را درگیر و جهت دهی می کنند. فردی مانند #تتلو قطعا یکی از مدیران این جامعه است، چرا که حاکم و جهت دهنده به تفکر بخشی از نوجوانان ماست. هرچند که بودجه، میز، صندلی و سازمانی ندارد و هرچند که به تعبیر امام علیه السلام: این تفکر در غیر حکمت و هوس است(غررالحکم ج۱ص۶۸).
نتیجه اینکه معلم موفق، مدیر موفق، پدر، امام جماعت و جمعه موفق کسی است که هادی تفکرات افرادی باشد که با آنها مرتبط است. جالب اینجاست که حضرت امام خمینی ره، همین راهبرد محوری را برای حوزه ها معین می کنند که «حوزهها و روحانیت باید نبض تفکر و نیاز آینده جامعه را همیشه در دست خود داشته باشند»(صحیفه امام ج۲۱ ص۲۹۲).
حال پرسش مهم این است که چگونه؟
با توجه به آیات و روایات گرانقدر ائمه معصومین علیهم السلام، ایجاد و ترویج تفکر صحیح که همان احیای قلوب و هدایت انسانهاست، بر اساس زیرساخت های بیانی و غیر بیانی ممکن است. #نظام_غذایی_طیبات_محور _ که اساسا در کارخانه ها امکان تولید ندارد_یکی از دهها زیرساخت غیر بیانی تفکر صحیح است. به عبارت بهتر میان نوع غذاهایی که در یک جامعه ترویج می شود، با نوع تفکرات و عملکرد صالحانه یا فاسدانه آن افراد ارتباط مستقیم وجود دارد. همینطور
#نظام_تفریحات_جامعه، میزان دانش مردم درباره #انعقاد_نطفه_صحیح و تمامی چهل برنامه ای که در دوره مسجد و اداره جامعه ارائه شده، شکل دهنده به نوع تفکرات افراد یک جامعه است. بدون توجه به آن برنامه های زیرساختی چهل گانه، اساسا ظرفیت کار بیانی تبلیغی هم تا حد زیادی از بین می رود که اگر امام معصوم باشی و امیر بیان، در مقابل کار تبلیغی ات سوت و کف و هلهله خواهند کرد که فرمود: فَقَدْ مُلِئَتْ بُطُونُكُمْ مِنَ اَلْحَرَامِ (بحار ج۴۵ص۸).
دریافت دوره مسجد و اداره جامعه
@besalamen_amenin
#یادداشت_۱۴۳
۲۵ آذر۱۴٠۲/سال سوم
آتش فصل پنج سند۲٠۳٠ بر خانه مادر!
خطبه فدکیه را در منابر، همراه با بخش برابری جنسیتی سند ۲٠۳٠بخوانید!
نظام مقایسه، یکی از مهمترین ابواب قواعد اصولی فقه البیان است. مبتنی بر آیات و روایات(۲۵۶بقره/نهج البلاغه خ۱۴۷)، بیان، در صورتی هدایت آفرین خواهد بود که هر دو جانب #رشد و #غیّ را کامل و روشن به مردم برساند. #نظام_مقایسه دائما انسان را متوجه بدعتهای زنده و کنونی جامعه می کند و ما را به متن نبرد همیشگی حق و باطل و نور و ظلمت می کشاند. بی توجهی به این مسئله باعث شده که بسیاری از مومنان گمان کنند، کسانی که به صراحت دنبال حذف حضرت مادر سلام الله علیها و خاموش کردن #نور_خدا در زمین بودند(۸صف)، دیگر از بین رفته و آن مسائل جانسوز، صرفا حوادثی تاریخی بوده که تمام شده و کار ما تنها گرامیداشت آن است. و مگر برای سقیفه سازمان ملل، چیزی بهتر از این تصور خام و باطل هم وجود دارد؟ بیان مبتنی بر نظام مقایسه می گوید: در صورتی می توانید از هیئات، سخنرانی ها و مجالس فاطمیه(سلام الله علیها) برای #نصرت_امام علیه السلام(زیارت آل یاسین) نیرو بسیج کنید که بگویید در حال حاضر، دقیقا چه کسانی با چه عناوینی و از چه راههایی برای حذف مادر و مادری در تلاش شبانه روزی اند که فرمود: وَ مَن نَامَ لَم يُنَم عَنهُ(نهج البلاغه نامه۶۲). چرا که عالم حقیقی کسی است که اولا #بدعتها را بشناسد و ثانیا با آنها مقابله کند(علل الشرایع ج۱ص۲۳۵). وگرنه تو با خیال راحت بر مادر گریه میکنی و اصحاب سقیفه سازمان ملل هم با خیالی راحت تر از تو، مشغول پیشبرد اهداف ظلمانی خود.
سازمان ملل، سقیفه امروز است و سند ضاله توسعه پایدار۲٠۳٠، بویژه فصل پنجم آن _برابری جنسیتی_ برنامه جامع حکومتی رهروان #فلانی و فلانی!
برابری جنسیتی به معنای حقیقی کلمه یعنی حذف مادری و در مرحله بعدی حذف جنسیت و خانواده! یعنی ایجاد تغییر حداکثری در #خلقت_الهی به عنوان یکی از مهم ترین برنامه های ابلیس(۱۱۹نساء).
برابری جنسیتی می گوید: هررررر نوع تفاوتی که به خاطر جنسیت، بین زن و مرد وجود دارد تبعیض است و باید رفع شود. فی المثل اینکه زن بخاطر زن بودنش باید حجاب داشته باشد، یک نوع تبعیض و ظلم در حق بانوان است و باید به آن خاتمه داد. یا اینکه زن چون زن است پس مادری هم می کند، تبعیض است و باید به آن پایان داد و... . یا در مسائل سطحی تر: اینکه زن و دختر بخاطر جنسیت شان نباید وارد ورزشگاه فوتبال مردان شوند، تبعیض و ظلم است و باید از بین برود.
حال چه باید کرد؟
پاسخ همان راهی است که حضرت مادر سلام الله علیها نشان بشریت دادند: بازگشت به امام و علم لایتنهایی ایشان که: النّاس لَوْ عَلِمُوا مَحاسِنَ کَلامِنا لاَتَّبَعُونا(عیون اخبار الرضا ج۱ ص۳٠۷). در مدرسه فقهی هدایت، دوازده اولویت تمدنی بر اساس آیات و روایات، برای احیای گرانسنگ ترین جایگاه عالم یعنی مادری ارائه شده است.
دریافت اولویتهای تمدنی دوازده گانه
@besalamen_amenin