🔰 سنّت پیامبر
🔹 «وَمِنَ اللَّیْلِ فَتَهَجَّدْ بِهِ نَافِلَةً لَّکَ عَسَیٰ أَن یَبْعَثَکَ رَبُّکَ مَقَامًا مَّحْمُودًا»؛ و پاسی از شب را زنده بدار، تا برای تو [به منزله] نافلهای باشد، امید که پروردگارت تو را به مقامی ستوده برساند. (سورهی اسراء، آیهی ۷۹)
🔹 رمز سیر و سلوک إلی الله، یاد خداست. هر کس به هر موقعیتی از مقامات و کمالات معنوی رسیده، از رمز «توجّه به خدا» استفاده کرده است. بنابر فرمایش حضرت آیتالله بهجت رضوانالله تعالیعلیه عاقبتِ ذکر عجیب است و کسی به این سادگی نمیتواند معنای این حرف ساده را بفهمد که توجّهِ به خدا، یادِ خدا است و تداوم یاد خدا چقدر میتواند انسان را متحوّل کند. ذکر، انسان را به کیمیای محبّت خدا میرساند و این کیمیا انسان را متحوّل کرده و انسان را به آن نقطهی مطلوب میرساند.
🔹 مهمترین و کاملترین و سازندهترین مصادیق ذکر، «نماز» است؛ همین نمازهای واجبی که میخوانیم. اما به فرمایش حضرت آیتالله بهجت رضواناللهتعالیعلیه ما در همین چیزهای ساده گیر کردهایم. همین واضحات اگر درست انجام شود، انسان میتواند به آن نقطهای برسد که بزرگان اهل معرفت رسیدهاند.
🔹 چون نمازهای واجب را آنگونه که باید و شاید نمیتوانیم با حضور و توجّهِ تمام بخوانیم، خداوند عنایت فرموده و برای تکمیل فرائض، نوافل را تشریع کرده است. اگر انسان به نوافل مقیّد باشد، کمک هستند برای اینکه آن آثار و برکاتی که نمازهای واجب در زندگی دارند در زندگی انسان ظهور پیدا کند و از همهی نوافل، مهمتر، «نافلهی شب» است. برای طلّابِ جوان توجیه ما این است که اگر میخواهند آیندهای الهی و نورانی داشته باشند، تحصیلشان و عمرشان برکت داشته باشد، از همین آغاز زندگی علمی و تحصیلی نافلهی شب را ترک نکنند .
🔹 مرحوم شیخ صدوق در علل الشرایع روایتی از امام صادق علیهالسلام نقل میکند که که فرمودند: «علیکم بصّلاة اللّیل» بر شما باد نماز شب. بعد میفرمایند: «فانّها سنّةُ نَبیّکم» اوّل نکتهای که باید دربارهی این سنّت پیغمبر صلیاللهعلیهوآله بدانید این است که: «لقد کان فی رسول الله اسوةٌ حسنةٌ». اگر میخواهید از حضرت الگو بگیرید «من الّلیل فتهجّد به نافلةً لک عَسی اَن یبعثک ربّک مقاماً محموداً». این سنّت پیامبر است. ارتباطی است بین «مقامِ محمود» و «نافلهی شب» که برای من و شما « فاِنّها سنّةُ نبیّکم» است.
#مرحوم_آیت_الله_ری_شهری
#زندگی_مکتبی
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
استاد خسرو پناه _ لایحه حجاب و عفاف.mp3
1.87M
🔰 توضیحات دکتر خسروپناه پیرامون لایحه عفاف و حجاب
مطرح شده در مدرسه فصلی فلسفه فقه نظام سیاسی (پژوهشگاه فقه نظام)
پنجشنبه ۴ خرداد ۱۴۰۲
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
16.66M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 نئولیبرالیسم چیست و چه می کند؟
نوام چامسکی در این ویدیو به طور ساده، نئولیبرالیسم را توضیح می دهد و این که این اندیشه چگونه در اختیار ثروتمندان برای چپاول طبقه پایین در جوامع سرمایه داری به خدمت گرفته شد و شکل افراطی و خشنی از لیبرالیسم را به منصه ظهور گذاشت...
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
🔰 چپ ها مخالفت ریاست مجلسی کروبی بودند!
من به ياد دارم در زماني که آقاي هاشمي در ميانههاي مجلس سوم به دولت آمدند بحثي در گرفته بود که چه کسي رئيس مجلس باشد،
يک تعدادي از بچههاي چپ مجلس آقاي کروبي را صاحب صلاحيت نميدانستند و ميگفتند احمد آقاي خميني در انتخابات مياندورهاي به جاي آقاي هاشمي به مجلس بيايد و رئيس مجلس بشود، در حالي که آقاي هاشمي در اين باره مدافع آقاي کروبي بود.
فرداي آن روز به مجلس رفتم. آقاي جهانگيري در آن زمان نماينده جيرفت بودند. باتوجه به اين که با ايشان صميميتر از بقيه بودم پيام روشن آقاي هاشمي را به ايشان دادم.
همان زمان شيخ حسين، پسر عموي آقاي هاشمي و نايب رئيس مجلس سوم بود و موقعيت او در بين بچههاي چپ از موقعيت آقاي کروبي هم بهتر بود، يعني هميشه تعدادي راي بيشتري از آقاي کروبي ميآورد. من به او گفتم به ميدان بياييد و روابط چپ را با آقاي هاشمي ترميم کنيد ولي با مخالفت او روبه رو شدم.
#حسین_مرعشی عضو حزب کارگزاران سازندگی، روزنامه کارگزاران، 21/10/97
#جریان_شناسی
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
🔰چپ ها مخالف منتظری!
اشتباه دوم چپ که فاصله چپ را با هاشمي بيشتر کرد مسئله احياي جايگاه آقاي منتظري بود.
طرح اين بود که آقاي منتظري که سالها قائم مقام امام بودند، رهبري را به آقاي خامنهاي تبريک بگويد.
آقاي منتظري اين کار را کرد و اين تبريک از راديو و تلويزيون در ساعت 2 بعدازظهر رسانهاي شد،
پيشبيني اين بود که آقاي خامنهاي با لفظ آيتالله العظمي به آقاي منتظري جواب بدهند چراکه اين مسئله در سياست ايران يک سنت است.
بلافاصله بعد از انتشار پيام منتظري آقايان محتشميپور و موسوي خويينيها و کروبي نزد آقاي هاشمي آمدند و اعتراض شديد داشتند که چرا مرده را زنده ميکنيد!
#حسین_مرعشی عضو حزب کارگزاران سازندگی، روزنامه کارگزاران، 21/10/97
#جریان_شناسی
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
🔰 ضرورت رقابت در انتخابات
🔻بالاخره شوراي نگهبان همچنان كه واقعاً وسيلهي اعتماد عمومي بوده است، بايد مظهر اين اعتماد هم باشد.
🔻هرچه افراد از جهات و جناح هاي مختلف بيشتر در انتخابات شركت كنند، اين براي نظام بهتر است؛ براي شوراي نگهبان هم بهتر است.
🔻ما بايد كاري كنيم كه اين امكان و وسيله براي ورود اشخاصِ بيشتر فراهم بشود.
🔻نبايد طوري باشد كه يك جريان، ولو در يك شهر خاص، احساس بكند كه در اين انتخابات وارد نيست؛
🔻بايد طوري باشد كه در همه جا همه احساس كنند كه ميتوانند آن فرد مورد نظر خودشان را واقعاً آزادانه انتخاب بكنند؛
🔻يعني شوراي نگهبان و حركتي كه در اين مقطع انجام ميدهد، بايد مظهر و آينهي اعتماد عمومي باشد.
📚 بیانات #حکیم_انقلاب در دیدار اعضای هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات مجلس - 1370/12/04
#انتخابات۱۴۰۲
#مشارکت_سیاسی
#رقابت_سیاسی
#تکثر
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj