💡 تازه های کتاب
📚 عنوان کتاب: سرمایه در اسلام
🖋 تقریرات: حضرت آیت الله مرتضی رضوی
⭕️ لینک: https://binesheno.com/سرمایه-در-اسلام/
🆔 @binesheno
🔴 علاقه مندان نسبت به تهیه کتب حضرت آیتالله مرتضی رضوی می توانند به کانال فروش کتب سایت بینش نو در فضای مجازی مراجعه فرمایند.
🔹تلگرام👇
https://t.me/sefareshkotob
🔹سروش 👇
sapp.ir/sefareshkotob
🔹ایتا👇
https://eitaa.com/sefareshkotob
💐💐💐💐
میلاد با سعادت جوادالائمه علیه السلام مبارک باد
کانال اطلاع رسانی سایت بینش نو
🆔 @binesheno
💐💐💐💐
#ایوان_نجف_عجب_صفایی_دارد
میلاد امیرالمومنین علی بن ابی طالب علیه السلام و روز پدر مبارک باد.
🆔 @binesheno
⭕️ پیشنهاد مطالعه
📚 عنوان کتاب: سرمایه در اسلام
🖋 نویسنده: آیت الله مرتضی رضوی
پرسش نهم؛ در صورتی که شما اصل خصوصی سازی را باطل می دانید، سوالی که پیش می آید این است: شما نظام اقتصاد اسلام را مشوق سرمایۀ مولّد و تجارت جلبی، می دانید و جامعه را به این نوع فعالیت اقتصادی تشویق می کنید. در حالی که تولید کننده و تاجر جالب، در مقابل خود رقیبی می بیند که توان رقابت با او را ندارد و آن دولت است. آیا این تناقض نیست؟ در جواب می فرمائید: برای ایجاد تعادل در بازار. حال این شرکت دولتی، یا باید سود ده باشد و خوب کار کند که در این صورت هیچ کس توان رقابت با شرکت دولتی را ندارد، و یا باید زیان ده شود تا رقابتی در بازار باشد که در این صورت سرمایه و نیروی انسانی در همان شرکت دولتی اسراف می شود و عاطل که آن هم حرام است-؟
〽️ لینک مطلب: https://binesheno.com/11448-2/
💻 www.binesheno.com
🆔 @binesheno
💡 تازه های مقالات
📜 تلسکوپ فضائی جیمز وب در خدمت مکتب اهل بیت علیهم السلام
🖋 حضرت آیت الله مرتضی رضوی
🔭 روزی که تلسکوپ فضائی جیمزوب به فضا پرتاب شد، به دوستان گفتم: هر کشف جدید جیمزوب به نفع مکتب قرآن و اهل بیت علیهم السلام خواهد بود؛ من که از نظر جسمی توان کار ندارم شما، ره آورده های این تلسکوپ را رصد کنید.
دوستانی که هر کدام مشغله های خود را دارند؛ خبرها را دیرتر به من می رسانند، معمولاً یکی دو هفته و گاهی بیشتر به تأخیر می افتد.
اولین خبری که از جیمزوب به من رسید این بود که «سرعت گسترش جهان روز افزون است بر خلاف نظریه کیهان شناسان غربی که منتظرند روز به روز از سرعت آن کاسته شود تا به انقباض برسد»...
📌 لینک مطلب
💻 www.binesheno.com
🆔 @binesheno
💡 تازه های کتاب
📚 قلم مسموم در تهاجم به مکتب و امامت
❗️بررسی کتاب «متن و تفسیر» از حسین مدرسی طباطبایی
🖋 تقریرات: حضرت آیت الله مرتضی رضوی
⭕️ لینک: https://binesheno.com/12028-2/
#آیت_الله_مرتضی_رضوی
#بینش_نو
#کتاب
🆔 @binesheno
📘 معرفی کتاب
📚 کتاب «تبیین جهان و انسان»
🔹 آیا قرآنی که مدعی هستیم تبیان کل شیء است در مورد خلقت آسمانها، ستارهها و سیارات چیزی نگفته است؟
🔸 خلقت جهان در 6 روز یعنی چه؟ آیا دین پاسخ درستی به سوال از طول عمر جهان نداده است؟
🔹هفت آسمان چیست؟ آیا منظور همان لایههای جو زمین است؟ نحوه آفرینش و قرارگیری آنها چگونه است؟
🔸 انسان چیست و چگونه آفریده شده است؟ اگر تکامل را نمیپذیرید آیا فیکسیسم نظریه مورد تایید است؟
🔹هدف از خلقت انسان چه بوده است و آیا انسان حیوان است؟ اگر بله پس چرا انسان باید خانواده یا لباس داشته باشد؟
🔻پاسخ این سوالات و ده ها سوال مهم دیگر در کتاب «تبیین جهان و انسان» به قلم آیت الله مرتضی رضوی درج شده است.
🔺 در این کتاب که در 5 فصل تدوین شده است در فصل اول به خداشناسی و توحید و در دو فصل بعدی جهان شناسی اسلام مورد بررسی قرار گرفته و در دو فصل پایانی کتاب، انسان شناسی از منظر اسلام به نگارش درآمده است.
🖊 متن این کتاب، بسیار ساده و برای فهم عموم نوشته شده و حجم اصلی کتاب در بخش پاورقی آن قرار گرفته که حاوی محاسبات و دلایلی برای متخصصین میباشد.
📍مطالعه این کتاب منحصر به فرد، برای آشنایی با جهان شناسی اسلامی آن هم در دورهای که مطالب بیگانه با اسلام به نام اسلام عرضه میشود ضروری میباشد و خواننده را با ادبیاتی جدید از علوم اسلامی آشنا میسازد.
📖 مطالعه و دانلود
📦 سفارش کتاب
#معرفی_کتاب
#تبیین_جهان_و_انسان
🌐 https://binesheno.com
🆔 @binesheno
🆔 بینش نو | شبکه اطلاع رسانی و نشر آثار آیت الله مرتضی رضوی
📙 برشی از یک کتاب
❗️هیچ صوفیای نیست مگر اینكه شیطانپرست است
📝 {در مباحث پیشین کتاب روشن شد که پس از دوره بت پرستی، ابلیس به همه چیز پرست کردن انسانها روی آورد}
🔹بدیهی است یكی از «همهچیز» شیطان است. چگونه ممكن است كسی «همهچیز پرست» باشد و شیطان را نپرستد. برای نمونه از مقاله دانشمند عزیز جناب آقای سیدمحمود هاشمی (نشریه مكتب وحی شماره۸ ص۱۳۶، ۱۳۷) برایتان میآورم و جای دوری نمیروم:
🔸 جمعی از بزرگان تصوّف برای ابلیس، مقام والا و برجستهای قائل شده و از وی به عنوان پاکبازترین عاشق که سجده بر غیرمعشوق را روا ندانست، پاسبان درگاه حضرت حق، سرور مهجوران [۲]، یگانهی وجود، شحنهی مملکت ملکوت که ۱۲۴هزار نبی زخم او خوردهاند، اسیر مشیت ابتلا [۳] و بزرگ موحّد در توحید تنزیه [۴]، مجروح فراق [۵]، مظهر غیرت [۶] و عاشقی صادق که محک محبّت را پذیرفت و محظوریّت بین طلب و اراده را به جان خرید [۷]، یاد کردهاند.
🔹حسن بصری گوید: «لَوْ أَظهَرَ نوُرَهُ لِلْخَلْقِ لَعَبِدَ إِلَهاً : اگر ابلیس نور خود را به خلق ظاهر کند، به خدایی پرستیده می شود».
🔸منصور حَلاّج نیز میگوید: «در آسمان، عابد و یکتاپرستی چون ابلیس وجود ندارد». [۸]
🔹سنایی غزنوی گوید: «ابلیس میدانست که باید با امر الاهی مخالفت کند؛ زیرا در لوح چنین خوانده بود و از قبل با خدای یکتا چنین قرار گذاشته بود». [۹]
🔸«نقل است که نوری با یکی نشسته بود و هر دو زار میگریستند؛ چون آنکس برفت، نوری رو به یاران کرد و گفت: دانستید آن شخص که بود؟! گفتند: نه، گفت: ابلیس بود؛ حکایت خدمات خود میکرد و افسانه روزگار خود میگفت و از درد فراق مینالید و چنان که دیدید میگریست و من نیز میگریستم». [۱۰]
🔹شیخ احمد غزالی، ابلیس را «سیّد الموحّدین» (= سرور یکتاپرستان) نامیده و در مورد او گفته است: «مَنْ لَم یَتَعَلَّمِ التّوْحیدَ مِنْ إبلیس فهُوَ زِنْدیق : کسی که علم توحید را از شیطان نیاموخت، زندیق و ملحد است». [۱۱]
🔸و ابوالعباس قصّاب که عطّار او را «مقبول الله»، «کامل معرفت» و «عامل مملکت» مینامد، میگوید: «ابلیس کشتهی خداوند است، جوانمردی نبود کشتهی خداوند خویش را سنگ انداختن! اگر در قیامت حساب در دست من کند بیند که چه کنم: همه را در پیش کنم و ابلیس را مقام ساز». [۱۲]
🔹و منصور حَلاّج گفت: «ما صحَّت الفتوۀ الا لأحمد و ابلیس : جوانمردی دو کس را مسلَّم بُوَد: احمد [حضرت محمد (ص)] و ابلیس را. جوانمرد و مرد رسیده، این دو آمدند؛ دیگران خود جز اطفال راه نیامدند»!!
🔸و عینالقُضات گوید: «آن عاشق دیوانه که تو او را ابلیس خوانی در دنیا، خود ندانی که در عالم الاهی او را به چه نام خوانند»! [۱۳]
🔻پینوشتها:
[۱] ویل دورانت ج۱ ص۴۴۷
[۲] عین القضات همدانی، نامهها، به اهتمام عفیف عسیران و احمد منزوی، ج۲، ص۵۸۸
[۳] حسین بن منصور حلاج، الطواسین، به تحقیق: لویی ماسینیون، ص۴۵، ۱۴۵- ۱۴۸
[۴] عطار نیشابوری، تذکرۀ الاولیاء، به اهتمام نیکلسون، ص۵۱ از جنید بغدادی
[۵] کاشانی، عزّالدین محمود، مصباح الهدایۀ و مفتاح الکفایۀ، به اهتمام جلالالدّین همایی، فصل غیرت، ص۴۱۴
[۶] عین القضات همدانی، تمهیدات، ص۲۲۱
[۷] همان
[۸] سفینۀ النجاۀ، ص۲۷۶
[۹] دیوان سنایی (بخش غزلیّات)، ص۷۴۸
[۱۰] تذکرۀ الاولیاء، ص۴۷۰
[۱۱] خیراتیّه، ج۲ ص۱۲۶
[۱۲] تذکرۀ الاولیاء، ص۶۴۳
[۱۳] تمهیدات، ص۲۲۱
📖مطالعه و دانلود 📦 سفارش کتاب #برشی_از_یک_کتاب #کابالا_و_پایان_تاریخش 🌐 https://binesheno.com 🆔 @binesheno 🆔 بینش نو | شبکه اطلاع رسانی و نشر آثار آیت الله مرتضی رضوی
🔘مبانی
📌غریزه و فطرت
🔹یکی از مبانی مهم انسان شناسی اسلامی مبحث غریزه و فطرت است، این مهم، شاه کلیدی است که اغلب مسائل و مشکلات این حوزه با تبیین صحیح آن حل میشود؛ از دیدگاه اسلام انسان حیوان نیست حتی حیوان برتر یا به تعبیری حیوان ناطق هم نیست بلکه انسان موجودی مجزای از حیوان و در عرض آن است همچنان که حیوان گیاه نیست و در عرض آن قرار دارد.
🔸مطابق روایات شیعه، ما قائل به تعدد ارواح هستیم که این مطلب مویدات قرآنی هم دارد از این رو گیاه دارای روح نباتی است و حیوان علاوه بر آن، روح غریزه دارد و انسان علاوه بر آن دو روح، دارای روح فطرت میباشد، بنابر این انسان موجودی مستقل از حیوان است و منشا اعمال او دو منبع فطرت و غریزه است.
🔹شخصیت انسان از تعامل این دو روح به وجود میآید لذا شخصی که با فطرتش غریزهاش را مدیریت کند درجه انسانیتش بیشتر میشود و ما او را از خوبان میدانیم و شخصی که غریزهاش بر فطرتش غلبه کند از انسان های بد خواهد بود و به همین معنا درجات خوب و بد انسان مشخص میشود تا جایی که انسانی که فطرتش را ابزار غریزهاش کند میشود مصداق أُولَٰئِكَ كَالْأَنْعَامِ بَلْ هُمْ أَضَلُّ یعنی به مرتبهای پایین تر از حیوان سقوط میکند چرا که حیوان تنها با قدرت غریزهاش کار میکند اما این فرد فطرت را هم تحت اختیار غریزه قرار داده و در ارتکاب غرایز قوی تر عمل مینماید.
🔸لازم به تذکر است که این مطالب به معنای کوبیدن غریزه نیست و خداوند آن را در نهاد انسان قرار داده است، نکته در این است که خواست خداوند مدیریت غریزه توسط فطرت است.
🔻نام دیگر روح فطرت همان نفس لوامه و نام دیگر روح غریزه نفس اماره است؛ بر این اساس انبیا آمدهاند تا انسانها را به سمت فطرتشان هدایت کنند و ابلیس و جنود او انسان را به سمت غرایزش میکشانند و این کشمکشی است که تاریخ بشر بر اساس آن رقم خورده است.
🖌
برگرفته از آثار آیت الله مرتضی رضوی#️⃣ #مبانی #فطرت #غریزه 📦 سفارش کتاب 🌐 https://binesheno.com 🆔 @binesheno 🆔 بینش نو | شبکه اطلاع رسانی و نشر آثار آیت الله مرتضی رضوی