eitaa logo
بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانش‌نامه انقلاب اسلامی
5.6هزار دنبال‌کننده
2.4هزار عکس
692 ویدیو
597 فایل
ناشر اختصاصی آثار تاریخ‌نگار انقلاب اسلامی؛ حجت‌الاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی کانال رسمی @bonyadtarikh تازه های پایگاه: http://iranemoaser.ir ارتباط با مدیر کانال و خرید آثار: @nasrollahabadi
مشاهده در ایتا
دانلود
⁉️این روزها که بیش‌تر در خانه هستید چه برنامه‌ای دارید؟ ✳️طرح خانه و کتاب؛ پیشنهاد ویژه بنیاد تاریخ‌پژوهی به مخاطبان فرهیخته 🔹این روزها به خاطر وضعیت خاص کشور و توصیه مسئولان بهداشتی بیش‌تر در خانه هستیم. از این فرصت می‌توانیم به بهترین وجه استفاده کنیم و برای کتاب‌هایی که خواندنشان را دوست داریم وقت بگذاریم. 🔸پیشنهاد ویژه ما برای شما: 1. نهضت امام خمینی -حجت‌الاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی 2. روزگار قائم‌مقامی-سهراب مقدمی شهیدانی-محمدجواد فرج‌نژاد 3. شریعتی در دادگاه تاریخ- حجت‌الاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی 4. روایت‌های ناروا- سهراب مقدمی شهیدانی 5. جوانان درباری و آرمانشهر-حجت‌الاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی 🏢راه‌های تهیه کتاب: 🔹نشانی: تهران، خیابان دیباجی جنوبی، خیابان شهید تسلیمی، کوچه زاور، کوچه گل (سمت راست)، کوچه دادآفرین، پلاک6. تلفن: 22579192_021 نشانی دوم: قم، خیابان گلستان، گلستان16، پلاک49. تلفن: 32904231-025 🔆گفتنی است کلیه آثار با چهل درصد تخفیف به مخاطبان محترم عرضه خواهد شد. 🔹🔹🔹 www.Bonyadtarikhbook.ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
✳️پاسخ امام خمینی به نامه حجت الاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی درباره اعلامیه علیه 🔹در اسفند ماه ۱۳۵۳ محمدرضا پهلوی تشکیل را با هدف تک‌حزبی کردن ساخت سیاسی کشور اعلان کرد. با انحلال احزاب دیگر روند مستبدانه رژیم پهلوی با رویکرد سیستم یک‌پارچه حزبی بیش از پیش شد. از این رو حجت الاسلام سید حمید روحانی در نامه ای به امام خمینی نظر ایشان را درباره این حزب جویا می شوند. ایشان در مورد این نامه چنین توضیح داده است: 🔸«آنگاه که شاه حزب رستاخیز را اعلام کرد، امام در کربلا بودند. سخنرانی شاه را از رادیو ضبط کردم و به خدمت ایشان در کربلا بردم که خوب ضبط نشده بود. سپس نوار دیگری که بهتر ضبط شده بود از برنامه فارسی رادیو بغداد تهیه کردم و خدمت ایشان دادم و پیشنهاد صدور اعلامیه به محضر ایشان دادم و امام در پاسخ در ذیل نامه، متن فوق را مرقوم فرمودند. 1353/12/13 🔹بسمه تعالی. مصیبت خانمانسوز تازه، تشکیل و فشارهای توانفرسایی که به دنبال‏‎ ‎‏خواهد داشت نمی دانم که چه به روزگار ملت بی پناه ایران خواهد آورد. نظر به اینکه اکنون عازم نجف‏‎ ‎‏هستم، می خواستم از آن حضرت استفسار نمایم که اگر تصمیمی در این زمینه اتخاذ فرموده اند، در مقام‏‎ ‎‏باشیم که آنچه به نظر رفقا می رسد فراهم کرده به حضور تقدیم داریم. با کمال خجلت از نوار خراب‏‎ ‎‏دیروز نوار تازه ای که تقریباً مفهوم و قابل استفاده است تقدیم داشتم) 🔻پاسخ امام خمینی: بسمه تعالی‏ ‏‏ ان شاءالله موفق باشید. باید مطالب را درست دریافت کنم بعد تصمیم بگیرم و این‏‎ ‎‏مانع نیست که شماها مطالبی تهیه کنید.‏ (صحیفه امام خمینی، ج3، ص70) امام خمینی قدس سره الشریف نیز پس از اطلاع از ماجرای تشکیل حزب و بررسی ابعاد مختلف آن بیانیه خود را در تاریخ 21اسفند1353 صادر نمودند‏‏. ◀️بیانیه امام خمینی قدس سره الشریف علیه تشکیل حزب رستاخیز توسط محمدرضا شاه: 🔹🔸https://eitaa.com/bonyadtarikh/1192 🔹🔹🔹 www.Bonyadtarikhbook.ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
✳️ سال‌روز اعلامیه تاریخی امام بر علیه دیکتاتوری_سخیفانه شاه با تاسیس / 21اسفند1353 ◀️پس از تأسیس «» توسط محمدرضا پهلوی ، وی در یک مصاحبۀ مطبوعاتی همۀ ایرانیان را موظف به عضویت در این حزب کرد و اعلام نمود کسانی که عضو این حزب نشوند باید از کشور اخراج گردند. اعتقاد به نظام شاهنشاهی، انقلاب ـ به اصطلاح ـ سفید و قانون اساسی، سه شرطی بود که شاه برای اعضای حزب تعیین کرده بود. امام خمینی ده روز بعد در 21 اسفند 1353 در اعلامیهای خطاب به ملت ایران به تنویر افکار عمومی پرداختند: 🔹«بسم الله الرحمن الرحیم نظر به مخالفت این حزب با و مسلمان ایران، شرکت در آن بر‏‎ ‎‏عموم ملت حرام و کمک به ظلم و استیصال مسلمین است؛ و مخالفت با آن از‏‎ ‎‏روشن ترین موارد نهی از منکر است. و چون این نغمۀ تازه که به دستور کارشناسان‏‎ ‎‏یغماگر برای اغفال ملت از مسائل اساسی، از حلقوم برخاسته تا کشور را بیش از پیش‏‎ ‎‏خفقان زده کند و راه را برای مسائلی که در نظر دارند باز نمایند، و قوۀ مقاومت را بکلی از‏‎ ‎‏ملت سلب نموده و نفس را در سینه ها حبس سازند. لهذا لازم است ـ حَسَب وظیفه ـ‏‎ ‎‏تذکراتی بدهم؛ باشد که ملت اسلام تا فرصت از دست نرفته با مقاومت بیش از پیش و‏‎ ‎‏همه جانبه جلو این نقشه های خطرناک را بگیرند.‏..» ◀️متن کامل بیانیه امام قدس سره الشریف علیه حزب رستاخیز: 🔹🔸https://b2n.ir/781747 🔹🔹🔹 www.Bonyadtarikhbook.ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
⚫️بازنشر به مناسبت سال‌روز رحلت آیت‌الله کاشانی 🔆از مخالفت آیت الله کاشانی با برقراری رابطه استعماری با انگلستان تا تهمت مهره انگلیسی بودن 🔹با تاملی در تاریخ روشن می گردد که بعضی از علما در راه مقابله با استبداد و استعمار ناملایمات فراوانی را تحمل نموده‌اند. از جمله آنان مرحوم است که ۲۳ اسفند سال‌روز رحلت‌شان است. ⭕️اخیرا عده ای با شبهه‌افکنی سعی کردند برچسب را به ایشان بزنند تا بلکه از این طریق را به چالش بکشانند. با این وجود تاریخ ثابت می‌کند که بزرگترین شاخصه آن عالم مجاهد ایستادگی در برابر زورمداران عالم از جمله انگلستان بود حتی آن وقتی که نهضت ملی شدن نفت به ظاهر شکست خورده بود. 📓در مقاله «آیت‌الله کاشانی و تداوم جنبش ملی شدن صنعت نفت بعد از کودتای ۲۸ مرداد» که در فصلنامه تخصصی ۱۵ خرداد به چاپ رسیده می‌خوانیم: «به دنبال کودتا، دولت انگلستان حل بحران نفت ایران را مشروط به تجدید روابط سیاسی بین دو کشور کرد، که از مهر ماه ۱۳۳۱ قطع شده بود. در روز ۲۹ مهرماه، آنتونی ایدن وزیر امور خارجه انگلستان در نطقی اظهار داشت که انگلستان بار دیگر دست دوستی به سوی ایران دراز می کند و برای تجدید مناسبات سیاسی، همه نوع آمادگی دارد.در ۳۰ مهر،چرچیل، نخست وزیر انگلستان، اظهاراتی مشابه در مجلس عوام آورد.(سیاست و کودتا در خاورمیانه،ج۲،ص۴۳) بعد از آنکه تمایلات داخلی هم ابراز شد آیت الله کاشانی در اعلامیه ای ضمن بر شمردن ویژگی های جنبش ملی شدن صنعت نفت اعلام کرد که جنبش مردم ایران، به رغم میل استعمارگران پایدار بوده و در آینده هم خاموش نخواهد شد؛کاشانی همچنین با اعلام موضعی قاطعانه پایان حل مشکل نفت را به هر طریقی که با "قانون ملی شدن صنعت نفت و قانون ۹ ماده اجرایی آن "منافات باشد، مردود دانست و گفت: ..استعمارگران باید بدانند که تا جان در بدن داشته و تا خون در عروقم جریان دارد محال است بگذارم ..بساط سابق را در ایران تجدید نمایند..(مکتوبات، سخنرانی ها، پیام های آیت الله کاشانی ج۴ ص۷۲) » ◀️فصلنامه تخصصی پانزده خرداد، دوره سوم،شماره۳۲،تابستان ۹۱، مقاله «آیت‌الله کاشانی و تداوم جنبش ملی شدن صنعت نفت بعد از کودتای ۲۸ مرداد به قلم وحید کارگر جهرمی. 🔹🔹🔹 www.Bonyadtarikhbook.ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔆شجاعت آیت‌الله کاشانی در مبارزه با مفاسد فرهنگی ⚫️بازنشر به مناسبت سال‌گرد رحلت آیت‌الله کاشانی ◀️«امام (رضوان‌الله‌علیه) یک بار به ما گفتند که من هیچ‌کس را به شجاعت مرحوم آقای کاشانی ندیدم، ایشان مدرس را هم دیده بودند، اما درعین‌حال گفتند کاشانی. بعد سه قضیه از مرحوم کاشانی نقل کردند که دو تایش مربوط به همین قضایای مربوط به است و متأسفانه سومی‌اش را من یادم نیست. آن قضیه‌ای که به‌طور مشخص مربوط به قضیه‌ی است این است که گفتند خانه‌ی ایشان در پامنار بود، مأمور کلانتری آنجا آمد پیش آقای کاشانی و گفت که مثلاً فرمانده‌مان سلام رساندند و گفتند که شبِ مثلاً سه‌شنبه، شما و خانواده‌تان در فلان مجلس دعوتید -دعوت می‌کردند دیگر که با زن‌هایشان سربرهنه بیایند؛ حالا آمده بوده از آقای کاشانی دعوت می‌کرده- آقای کاشانی یک تشری به او می‌زند و تندی می‌کند. او می‌گوید که آقا فرمانده گفتند. آقای کاشانی می‌گوید -نزدیک به این تعبیر که- خیلی غلط زیادی کردند فرمانده‌تان! بعد او دستپاچه می‌شود، می‌گوید آقا مقامات بالا این را گفتند. آقای کاشانی باز می‌گوید مقامات بالا -نزدیک به این تعبیر که- خیلی غلط زیادی کردند این حرف را زدند! پا شو برو گم‌شو! می‌آید به رئیس کلانتری می‌گوید. او می‌گوید بابا نزدیک این سید نروید، خطرناک است. غرض، از این جور قضایا هست در مسائل مربوط به حجاب.» (رهبر معظم انقلاب اسلامی ۹۶/۱/۸) 🔹🔹🔹 www.Bonyadtarikhbook.ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
💢مخالفت صریح آیت‌الله کاشانی به برقراری رابطه استعماری با انگلیس ⚫️روزی که دولت اعلام تجدید رابطه بدهد روز عزای ملی است 🔽بازنشر به مناسبت سال‌روز رحلت آیت‌الله کاشانی 🔹 با وقوع کودتای ۲۸ مرداد و روی کار‌آمدن ، وی به عادی‌سازی روابط بین ایران و انگلیس تن می‌دهد و با وجود مخالفت‌های و دانشجویان در جلوگیری از برقراری رابطه، اعلامیه مشترکی از طرف دولت دو کشور صادر می‌شود: 📜«دولتین ایران و انگلیس تصمیم گرفته‌اند روابط سیاسی را برقرار سازند و هریک به‌زودی سفیرکبیر به کشور دیگری اعزام دارند. سپس در نزدیک‌ترین موقعی که مورد موافقت طرفین باشد در باب حل اختلافات مربوط به که اخیراً موجب تیرگی روابط بین آن‌ها شده شروع به مذاکره نمایند...» ◀️این موضوع با مخالفت شدید آیت الله کاشانی روبه رو شد از این رو وی در مصاحبه با خبرنگاران داخلی و خارجی علل و موجبات قطع رابطه با انگلستان را بیان می کند، مصاحبه ای که زاهدی از انتشار آن در روزنامه ها جلوگیری به عمل آورد. ❓سوال: نظر حضرت عالی درباره تجدید رابطه با چیست؟ 🔹آیت‌الله کاشانی: مکرر نظر خود را اظهار کرده‌ام، در اعلامیه‌ای که ۲۰ روز قبل داده‌ام باز گفتم. علاوه بر اینکه روابط روی علل و موجبات قطع شده و آن علل و موجبات هنوز موجود است و تا آن علل موجود باشد تجدید رابطه غلط است، برای این‌که انگلستان برخلاف حق و حقیقت و قانون دنیا که ما را مختار کرده نفت را ملی کنیم، ما را کرده و غالبا سفارت انگلستان در ایران دسایس تخریب نهضت را فراهم می‌کرد. 🔸به این جهت قنسول‌هایشان (کنسولگری‌ها) که سمت داشتند اخراج و سفارتشان که تخریب این نهضت حیاتی ملت را می‌نمود از این جهت بسته و قطع روابط شد. 🔹من که از ۲۴ سالگی تا به حال همیشه در مقابل انگلیسی‌ها چه در بین النهرین و چه در ایران فداکاری کرده‌ام زیربار نمی‌روم و ملت شریف ایران هرگز تن به این ذلت نخواهد داد... 🔸روزی که دولت اعلام بدهد روز عزای ملی است و باید مردم نوار سیاه به سینه خود نصب کنند و به علاوه هر مغازه با خط درشت به مغازه خود بنویسند و اظهار تنفر از انگلیسی‌ها و مساعدین آن‌ها چه خارجی و چه عمال داخلی بنمایند.(فصلنامه پانزده خرداد، ش ۳۲،ص۲۶۶، تابستان ۹۱) ✳️پی‌نوشت: با وجود تمام خیانت‌ها و علیه ایران، هنوز هم غرب‌زدگانی هستند که با امضای برجام‌های 2 و 3 بخواهند آمریکا و انگلیس را به سلطه سابق‌شان بر کشور برگردانند. این غرب‌پرستان ممکن است بخواهند از وضعیت امروز کشور استفاده کنند و دو گانه کاذب «مذاکره-سلامت مردم» را رقم بزنند اما تجربه مذاکره برجام و دهه‌ها مذاکره و سازش تسلیم‌طلبان با آمریکا نشان داد که سیاست‌مداران وحشی آمریکایی نه تنها به فکر زندگی ملت ما نیستند بلکه در صورت توانایی ضربات مهلکی را به پیکره کشورمان خواهند زد. @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
⁉️من دخالت نکنم چه کسی دخالت کند..!!! ◀️خاطره ای از امام خمینی ره از به مناسبت سالروز وفات ایشان 🔸مرحوم آقای کاشانی رحمه الله را که تبعید کرده بودند به خرم آباد و محبوس کرده بودند در قلعه فلک‌الافلاک یا کجا، آقای حاج آقا روح الله(کمالوند) می فرمودند که من از آن کسی که رئیس ارتش آنجا و آقای کاشانی هم تحت نظر او بود و محبوس بود خواهش کردم که من را ببرد خدمت مرحوم آقای کاشانی، قبول کرد و ما را بردند پیش ایشان. 🔹 آن رئیس، آنجا بود و من هم بودم و آقای کاشانی. آن شخص شروع کرد صحبت کردن و رو کرد به آقای کاشانی که آقا شما چرا خودتان را (قریب به این معانی) به زحمت انداختید؟ آخر شما چرا در سیاست دخالت می کنید؟ سیاست شان شما نیست، چرا شما دخالت می کنید؟ از این حرف ها شروع کرد گفتن. آقای کاشانی فرمودند: (خیلی خری) ، شما نمی دانید که این کلمه در آن وقت مساوی با قتل بود، ایشان گفتند: (تو خیلی خری، اگر من دخالت در سیاست نکنم کی دخالت بکند؟(صحیفه نور جلد 13 صفحه ‭217‬) پی‌نوشت: امروز نیز ممکن است در حوزه علمیه کسانی باشند که سطح فکر سیاسی‌شان در حد همان نظامی زمان پهلوی باشد. شخصیت‌هایی که ممکن است پوشش انقلابی هم داشته باشند اما با رندی و نفاق دین را از سیاست جدا می‌کنند و تلاش می‌کنند سکولاریسم حوزوی را با ادبیات فقهی تولید کنند. نیز باید هوشیار باشد و به تعبیر امام خمینی قدس سره در منشور روحانیت عمل کند و «هرگز از این مارهای خوش خط و خال غافل نشود.» 🔹🔹🔹 www.Bonyadtarikhbook.ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
📷اینفوگرافی زندگی و زمانه مرحوم آیت الله کاشانی 🔹مرحوم چهره بزرگ دینی و سیاسی معاصر است که با همت و البته پشتوانه ملت توانست پیروزی بزرگی را در ملی کردن رقم بزند. هرچند کسانی که با او همکاری کردند و در این پیروزی اسم و رسمی رقم زدند به این چهره مظلوم خیانت کرده و در نهایت خود نیز از صحنه سیاسی کشور حذف شدند. ◀️ زندگی و زمانه مرحوم آیت الله کاشانی در یک نگاه در عکس نوشته بنیاد تاریخ پژوهی 🔹🔹🔹 www.Bonyadtarikhbook.ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
✳️آیت الله کاشانی و اخوان‌المسلمين از ديدگاه سفرای انگليس 📂اسناد سری کمتر دیده شده وزارت خارجه انگلیس به کوشش مرحوم خسروشاهی 🔸اسناد سری وزارت خارجه انگليس نشان می‌دهد که سفير انگلستان در لبنان، برای کمک به پيشرفت اهداف «بريتانيای کبير»! به فکر استفاده از عناصر حرکت اسلامی در سوريه و لبنان است و برای همين منظور، سفير در گزارش خود به «الی اربوکر» رئيس بخش شرقی وزارت خارجه انگليس، گزارش می‌دهد که «مارون عرب» دبير امور شرقی سفارت، با شخصی به نام «ابوالخود» تماس برقرار کرده که او با شخصيت‌های مهم اسلامی و عرب، در ارتباط است. 🔹در ميان اين شخصيت‌ها، نام «الفضل الورطلانی» شخصيت اسلامی «آفريقای شمالی» تبعيد شده به وسيله فرانسوی‌ها، به چشم می‌خورد. «ابوالخود» همچنين مدعی است که «با آیت‌الله سيدابوالقاسم کاشانی رهبر دينی ايران هم روابط دوستانه دارد که به علت قيام عليه نفوذ و سلطه بريتانيا، از ايران تبعيد شده است» و سومين شخصيت معروف، «شيخ مصطفی السباعی» رهبر اخوان‌المسلمين سوريه است که «ابوالخود» مدعی است «می تواند همکاری اين سه شخصيت را جلب کند»؟... ◀️ادامه مطالب در يادداشت بعد: 🔹🔹🔹 www.Bonyadtarikhbook.ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
✳️آیت الله کاشانی و اخوان‌المسلمين از ديدگاه سفرای انگليس 📂اسناد سری کمتر دیده شده وزارت خارجه انگلیس به کوشش مرحوم خسروشاهی/بخش دوم 🔸... به محض وصول گزارش سفير به لندن، رئيس بخش شرقی وزارت خارجه انگليس، پاسخی به او می‌فرستد که خلاصه آن چنين است: «... ورطلانی بايد همچنان تحت نظر قرار بگيرد، اگر او به عدن يا جای ديگر برود، موجب ناراحتی و گرفتاری شديد ما خواهد بود و من شک دارم که او حاضر بشود به نفع ما کاری انجام دهد. در مورد کاشانی من اطلاعات زيادی ندارم، ولی همين اندازه می‌دانم که او نقش عمده‌ای در مبارزه بر ضد انگليس در منطقه خليج فارس را به عهده داشته است. اما مصطفی سباعی هم به عنوان رهبر اخوان‌المسلمين سوريه، به نظر نمی‌آيد معقول نيست که تغيير موضع سیاسی بدهد و همکاری او جلب شود، البته در صورت امکان ارتباط برقرار شود»! 🔹ولی «اربوکر» به همين پاسخ اکتفا نمی‌کند، بلکه بلافاصله از سفيران انگليس در «تهران» و «دمشق» در این مورد نظريه می‌خواهد... و نخستين پاسخ از «سرفرانسس شپرد» سفير وقت انگليس در تهران به لندن می‌رسد. او خيلی صريح می‌نويسد: «عقلائی و منطقی به نظر نمی‌رسد که برای برقراری روابط با اين شخصيت‌های مذهبی، وقتی صرف شود... البته اگر کوچک ترين احتمال نفوذ در کاشانی هم وجود داشته باشد، نبايد آن را از دست داد ولی من تنها اميدی که در مورد کاشانی دارم آن است که بتوانيم او را در افکار عمومی بی‌آبرو و متهم سازيم، تا نفوذ خود را از دست بدهد»! 🔸 و بدين ترتيب توطئه طرح آغاز می‌شود... و بعدها به تدريج آیت‌الله کاشانی، رهبر ملی شدن صنعت نفت و دشمن ديرين و سرسخت و آشتی ناپذير انگليس، به وسيله «ملی گراها»! و «حزب توده»! متهم به همکاری با «انگليس» می‌گردد. و بدين سان تنها آرزوی جناب سفير و مقام آمريکايی تحقق می‌پذيرد! 🔹... دومين پاسخ از «بيل بلوک» سفير انگليس در «دمشق» است که به اطلاع رئيس بخش شرقی وزارت خارجه می‌رساند: «سباعی رهبر اخوان‌المسلمين سوريه است و من تصور نمی‌کنم که آن‌ها به عنوان يک سازمان اسلامی، از نفوذ خود، آن هم به نفع کفار و بر ضد يک مؤمن حقيقی مانند کاشانی، استفاده کنند. همين نکته تقريباً غيرممکن می‌سازد که سباعی کمکی به ما بنمايد. موقعيت و موضع‌گيری او، ايجاب نمی‌کند که ما به او اميدی داشته باشيم. او يک شخصيت معروفی است که وقتی سخنرانی می‌کند، همه مردم را تحريک می‌نمايد. من فکر نمی‌کنم که استفاده از نفوذ او به نفع بريتانيا، عملی يا آسان باشد. البته ما با او به عنوان يک شخصيت معروف سوريه تماس علنی گرفته‌ايم. ولی او صريحاً نظر خود را نسبت به بريتانيا، چنين بيان نمود: به نظر من انگلستان در مقايسه با ديگر کشورهای غربی، بهترين در ميان يک مجموع بدترين‌ها است...!» 🔸بدين ترتيب يک مسلمان سوريه‌ای، به خاطر ايمان و اعتقاد، نمی‌تواند حاضر شود که «به نفع کفار» بر ضد يک مؤمن حقيقی مانند آیت‌الله کاشانی وارد ميدان شود... اما روشنفکر جماعت اخته غرب زده در ميهن او، برای توجيه شکست سياسی خود و يا برای اجرای اوامر اربابان خارجی و يا برای خالی نمودن عقده‌های روانی، بالاخره بر ضد او قيام کردند و آن چه که می‌توانستند، رذيلانه و ناجوانمردانه بر ضد او انجام دادند و اتهاماتی را که امروز اسناد به دست آمده نشان می‌دهد که خود آن‌ها سزاوارترين افراد بر آن نوع امور بودند، به آیت‌الله کاشانی نسبت دادند، ولی همان طور که امام يک بار فرمود، «خود زودتر سيلی آن را خوردند!»... فصلنامه تاریخ و فرهنگ معاصر - شماره 6 و 7 (فصلنامه گروه تاریخ مرکز بررسی‌های اسلامی قم) 🔹🔹🔹 www.Bonyadtarikhbook.ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
✳️هشدار به مصدق در تصویب قانونی که به ایجاد ختم شد دکتر مصدق در اول آبان1331، قانون امنیت اجتماعی را با استفاده از قانون اختیارات، برای جلوگیری از تحریکات مخالفان تنظیم و تصویب کرد. براین اساس هرکس دست به تحریک مردم و یا ایجاد اعتصاب و نافرمانی می زد و یا اختلال و بی نظمی به وجود می آورد از سه ماه تا یک سال تبعید می شد. بسیار جالب بود که ملی گراهای وطن دوست که شعارهای آزادی بیان و اندیشه سر می دهند اینگونه با مخالفین خود بر خورد می‌کنند.مصدق بدون توجه به انتقادات جراید و مجلس اصرار داشت که لایحه امنیت اجتماعی به سرعت تصویب شود. آیت الله کاشانی در نامه ای با اعتراض به مصدق، وی را از عواقب آن آگاه نمود که مورد توجه واقع نشد و تلقی دخالت گردید. بخشی از نامه به این شرح است: «..زيان بزرگ اين كار نسنجيده در آن است كه هرگاه قدرت‌هاي خارجي موفق به شكست نهضت شوند، همين قانون را بر فرق مليون خواهند كوفت و از آن براي سركوب استفاده خواهند كرد. وقت هيچ‌وقت از دست نخواهد رفت عجله نفرماييد. اگر در پيشرفت مسائل و مصالح در قبال اين همه قدرت مخالف موفق شديد، آن وقت همه كارها را مي‌توان به نفع مملكت كرد. اين قانون به مصلحت ملت و مملكت نيست. خواهش مي‌كنم بدون مشورت قبلي از تصويب و اجراي اين قانون خودداري فرماييد و مردم و مملكت را به گرداب‌ هلاك و نابودي نكشانيد». پس از كودتاي 28 مرداد پيش‌بيني آيت‌الله كاشاني عملاً محقق شد و دولت‌هاي خارجي و دولت كودتا (زاهدي) آن را ملاك عمل قرار دادند و سازمان امنيت نيز بر همين مبنا شكل گرفت. 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh