آرمان علمای شیعه برای تحقق «جمهوری اسلامی» در خاطرات و گزارشهای سر آرتور هاردینگ
سالروز تصویب قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران/7
🔹 خاطرات و گزارشات« #سر_آرتور_هاردینگ » وزیر مختار انگلیس در ایران در دوره قاجاریه یکی از مهمترین منابعی است که آرمان علمای ایرانی به منظور تحقق «جمهوری اسلامی» را بازتاب داده است...
🔸وی در یکی از #گزارشهای_محرمانهای که در دوران مأموریت خود به لندن میفرستد در تبیین جریانهای فراماسونری و سایر جریانهای مؤثر به خصوص جریان اتحاد اسلام (پان اسلامیسم) در ایران مینویسد:
🔹«مجامع پان اسلامی که از طرف #سیدجمال_الدین_اسدآبادی پایه گذاری شده در صدد برانداختن دستگاه صدراعظم و در فکر انقراض رژیم قاجاریه و برقراری رژیم جمهوری اسلامی است.»(نخستین پیش نویس قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران،ص 36- 35)
خرید کتاب «نخستین پیشنویس قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران» از غرفه رسمی بنیاد تاریخپژوهی در «باسلام»
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
📔معرفی کتاب نخستین پیش نویس قانون اساسی جمهوری اسلامی
سالروز تصویب قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران/8
🔹 متن نخستین پیشنویس قانون اساسی جمهوری اسلامی است در سال ۱۳۵۴ به صورت مخفیانه انتشار یافت و در تاریخ 54.4.11 از طریق پست به دست #ماموران_ساواک افتاد.
🔸علیرغم تلاش گسترده ساواک، نویسنده یا نویسندگان آن نیز به واسطه حاکمیت مطلق خفقان پلیسی در عصر پهلوی و مراعات اصول حفاظتی، هرگز شناخته نشدند اما این سند تاریخی و ارزشمند نشان میدهد که بر خلاف القائات مخالفین #انقلاب_اسلامی، مبارزان اصیل انقلابی الگویی واضح و مبرهن برای اداره کشور بعد از پیروزی انقلاب اسلامی داشتند. البته این مدرک، یکی از مهمترین ادله بر ابطال مدعای واهی برخی جریانها و شخصیتای ملی-مذهبی مبنی بر القای مفهوم «جمهوری اسلامی» به امام خمینی قدس سره الشریف در دوران اقامت 118 روزه در نوفللوشاتو است.
🔹کتاب نخستین پیشنویس قانون اساسی به قلم سهراب مقدمی شهیدانی با استقبال خوانندگان فرهیخته در پاییز ۱۳۹۸ با اضافات؛ به چاپ پنجم رسید. در فصل نخست این کتاب «پیشینه شناسی تاریخی جمهوری اسلامی»، در فصل دوم «متن پیشنویس قانون اساسی جمهوری اسلامی» و در فصل سوم به «پیشینه و سیر تدوین قانون اساسی جمهوری اسلامی» پرداخته شده است.
📚شما میتوانید این کتاب مستند تاریخی را تا دو روز آینده با تخفیف ویژه 40درصد، بهمناسبت روز قانون اساسی جمهوری اسلامی، تهیه کنید.
📚راههای تهیه کتاب:
🏢نشانی: تهران، خیابان دیباجی جنوبی، خیابان شهید تسلیمی، کوچه زاور، کوچه گل (سمت راست)، کوچه دادآفرین، پلاک6.
📞تلفن: 22579192-021
📞تلفن: 32934990-025
خرید کتاب «نخستین پیشنویس قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران» از غرفه رسمی بنیاد تاریخپژوهی در «باسلام»
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
🔴 40 درصد تخفیف بهمناسبت «روز قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران»
✅ راه ارتباطی جهت تهیه کتاب «نخستین پیشنویس قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران» از طریق غرفه رسمی بنیاد تاریخ پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی در بازار «باسلام»
https://basalam.com/bonyadtarikh/product/8306128
معرفی کوتاه کتاب «نخستین پیشنویس قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران»
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
مقابله امام با توطئهها علیه قانون اساسی جمهوری اسلامی
سالروز تصویب قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران/9
... مهم این اصول است، مهم #قانون_اساسی است. یک دسته الان افتادند تو دور که نه، مجلس اصلش باید یک مجلس مؤسسان باشد، چون در غرب مجلس مؤسسان بوده، آقایان هم میل دارند مجلس مؤسسان باشد، و اینها هم نه اینکه برای مجلس مؤسسان دلشان سوخته؛ اینها میخواهند مطلب را به تعویق بیندازند معطل بکنند بلکه آن ریشههای گندیدهای که دارند به هم متصل میشوند، قوه پیدا کنند بیایند اساس را از بین ببرند. الان ما باید همه همّمان را صرف این قضیه بکنیم... ( 28 خرداد 1358، صحیفه امام، ج8، ص200)
خرید کتاب «نخستین پیشنویس قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران» از غرفه رسمی بنیاد تاریخپژوهی در «باسلام»
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
عدم صلاحیت حقوقدان غربزده برای دخالت در قانون اساسی
سالروز تصویب قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران/10
...ما میخواهیم یک #مملکت_اسلامی درست کنیم، ما نمیخواهیم یک مملکت غربی درست کنیم. ما حقوقدان غربی لازم نداریم. اصلًا صلاحیت ندارد آن کسی که حقوق به معنای حقوقدانی غربی و غربزدگی دارد، او صلاحیت ندارد که در قانون اساسی ما دخالت بکند؛ و ما قانون اساسی #مسکو را که نمیخواهیم درست بکنیم؛ و یا قانون اساسی #امریکا را. ما میخواهیم قانون اساسیِ اسلام را درست کنیم. #اسلامشناس باید در اینجا دخالت داشته باشد. اسلامشناس روحانیون هستند، و بعضی از اشخاصی که در روحانیت داخل هستند، و لو از صنف دیگر، لکن اطلاعات اسلامی- سیاسی دارند. و ما همینها را میخواهیم تعیین کنیم. یعنی نه اینکه ما، ملت ما همینها را میخواهد...(27خرداد1358، صحیفه امام، ج8، ص191)
خرید کتاب «نخستین پیشنویس قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران» از غرفه رسمی بنیاد تاریخپژوهی در «باسلام»
🔊 رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
نقش اعتقاد و التزام به قانون اساسی در صلاحیت نمایندگی
سالروز تصویب قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران/11
مقام معظم رهبری مدظلهالعالی:
...کسانی که این نظام و #قانون_اساسی را قبول ندارند، آمدنشان به مجلس خطاست و خودشان هم بایستی بدانند که از نظر این ملت آمدن آنها به مجلس خطاست. معلوم است کسانی که این قانون اساسی و این ملت و کارها و شعارها و راه و اهدافش را قبول ندارند، نباید به مجلس بیایند؛ اما آن کسانی که نظام، اسلام، قانون اساسی و امام را قبول دارند، باید به میدان رقابت بیایند...(بیانات در دیدار مردم قم، 1382.10.18)
🔊 رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
پاسخ امام خمینی به شبهه نادیده گرفتن حق احزاب در قانون اساسی/صفحه نخست
سالروز تصویب قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران/12
🔹جمعی از خبرنگاران اروپایی: بعضی احزاب سیاسی در ایران چنین برداشت مینمایند که مجلس خبرگان طرح قانون اساسی را بر مبنای اصول اسلامی تدوین نموده. ولی حقوق آنها را برای هر گونه فعالیت سیاسی در آینده نادیده گرفتهاند. نظر حضرت امام چیست؟
امام خمینی قدس سره الشریف:
🔸این «بعضی از احزاب سیاسی» یا قانون اساسی را نگاه نکردهاند و به خودشان زحمت ندادند که قانون اساسی را نگاه کنند و روی آن مقاصد فاسدی که دارند، شروع کردند حرف میزنند. و یا دیدهاند و عمداً میخواهند خلاف بگویند.
🔹اصل بیست و ششم از قانون اساسی موجود، این قانون اساسی ما، احزاب و جمعیتها و انجمنهای سیاسی و انجمنهای اسلامی، اقلیتهای مذهبی آزادند. و شرط این است که توطئه نکرده باشند برای اینکه مملکت ما را، ملیت ما را، جمهوری اسلامی ما را نقض کنند. این متن قانون اساسی است. لکن گرفتاری که ما از این، بعضی از این احزاب سیاسی، بعضی از اینها که منحرفاند، گرفتاری که ما از اول داشتیم این بوده است که از اول که این ملت آمده است و با فریاد الله اکبر و با فریاد اینکه ما جمهوری اسلامی میخواهیم، قیام کرده است و همین ملت که فریاد کرد و کشته داده است، این ملت غلبه کرده است، از آن اول که اینها غلبه کردند، دستجات اینها روییدند، یا از خارج آمدند و یا در داخل که در انزوا بودند بیرون آمدند، از سوراخها بیرون آمدند و شروع کردند کارشکنی. تا توانستند، شروع کردند به اینکه این جمهوری باشد، جمهوری اسلامی لازم نیست. اسلامیاش بیخود است، بعد هم یک دسته دیگر #جمهوری_دمکراتیک باشد. اسلامیاش لازم نیست. بعد هم یک دسته دیگر #جمهوری_اسلامی_دمکراتیک باشد. مردم ما، ملت ما، صد درصد اگر نگوییم، 2/ 98 درصد رای دادهاند به جمهوری اسلامی. بعد یک دسته که جزو همان کمتر از دو قسمتی که از صد باقی مانده است، اینها شروع کردند به اینکه میخواستند که نگذارند اولًا که رای مردم بدهند. حالا که رای دادند، شروع کردند به اینکه اخلال کنند.
🔸بعد از آنکه از آن مرحله گذشت، همچنین قدم به قدم، سیاستشان سیاست قدم به قدم بود. از آن مرحله گذشت و دیدند که مردم رایشان را دادهاند. آمدند دنبال اینکه نگذارند قانون اساسی نوشته بشود. قانون اساسی را نمیخواستند نوشته بشود. بعد که قانون اساسی را شروع کردند نوشتن، اینها باز شروع کردند به اشکالتراشی. بعد که آرای مردم را جست و جو کردند راجع به اینکه مردم میخواستند وکلایشان را تعیین بکنند، اینها شروع کردند به سمپاشی که وکلا تعیین نشوند.
🔹بعد که وکلا تعیین شدند و مجلس، مجلس خبرگانی که مردم با یک آرای زیاد، اکثریت قاطع تعیین کردند، اینها شروع کردند به اینکه هی اشکال کنند به خبرگان یا اشکال کنند به اصولی که خبرگان گذراندهاند. بعد از اینکه از آن هم گذشت و حالا مجلس خبرگان قانون را تدوین کرده است، تثبیت کرده است و بعد هم بناست که به همه پرسی گذاشته بشود یعنی دمکراسی بالاتر از همه دمکراسی دنیا، یک دفعه رای عمومی برای افراد، یک دفعه رای عمومی باز برای قانون، الآن هم اینها به دست و پا افتادهاند که اشکال بکنند به قانون اساسی.
🔸یک اشکالشان این است که شما میبینید که برای احزاب سیاسی در آتیه چیزی نمانده. ما میخواهیم ببینیم احزاب سیاسی و سایر جمعیتها غیر از اینکه به آنها بگویند که همه شما آزاد هستید، سانسور هرگز نخواهد بود، اینها غیر از این چه میخواهند؟ میخواهند که، اینکه میگویند که برای ما مجال نگذاشته، برای آن شرط است که نقض ملیت ما را نکنند. این آقایان میخواهند نقض ملیت ما را بکنند؟ نقض جمهوری اسلامی ما را بکنند. این آقایان میخواهند نقض جمهوری اسلامی بکنند؟ توطئه بر ضد اسلام نکنند.
(صحیفه امام، ج11، صص148-146)
صفحه دوم
🔊 رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
پاسخ امام خمینی به شبهه نادیده گرفتن حق احزاب در قانون اساسی/صفحه دوم
🔹این آقایان میخواهند توطئه بر ضد اسلام بکنند که میگویند که «برای ما جای فعالیت نگذاشتهاند» معلوم میشود، ما از اینجا میشناسیم اینها را و ملت ما باید اینها را بشناسند که در عین حالی که قانون اساسی ما میگوید که همه احزاب، همه جمعیتها، اقلیتهای مذهبی و انجمنهای اسلامی و انجمنهای دیگر همه آزاد هستند، فقط گفتهاند که شرطش این است که شما نقض ملیت ما را نکنید، نخواهید ملت ما را از بین ببرید، ملیت ما را نخواهید از بین ببرید، نقض جمهوری اسلامی ما را نکنید، نقض قانون اساسی ما را نکنید، نقض اسلام را نکنید، این شرطی که کردهاند اینها را ناراحت کرده که این آقایان اهل این هستند که میخواهند ملت ما را از بین ببرند. ملیت ما را از بین ببرند. میخواهند مملکت ما را تجزیه کنند که همچون آزادی به آنها ندادیم.
🔸میخواهند که قانون اساسی را بعد از اینکه تصویب هم شد و مردم هم گفتند، باز نقض بکنند. اگر نمیخواهند نقض بکنند، پس شما آزادی دارید. اگر میخواهید نقض بکنید، خوب اظهار کنید که ما میخواهیم نقض کنیم ملیت مملکتمان را. این مملکت را ما میخواهیم ملیتاش را اصلًا نقض بکنیم. این مملکت را ما میخواهیم که قانون اساسیاش را نقض بکنیم. ما میخواهیم که جمهوری اسلامی را نقض بکنیم. جمهوری اسلامی که مردم همه قریب به اتفاق آرا، رای به آن دادهاند. شما چند نفر که حالا تازه یا از خارج آمدهاید یا از این سوراخها که بودید یا خیر، بسیاری از اینها هم در آن دستگاه جزو عمال آنها بودند و جزو سیا بودند که بعدها یکی یکی پیدا خواهند شد و در این لانه جاسوسی هم اسماء بعضی از آنها پیدا شده است، بسیاری از اینها از این قماش مردماند. بنا براین قانون اساسی ما که تصریح میکند که همه آزادند، اینها میگویند که برای ما آزادی قرار ندادهاند...
(صحیفه امام، ج11، صص149-148)
🔊 رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
قلدری برخی گروههای سیاسی در برابر قانون اساسی به روایت امام خمینی
سالروز تصویب قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران/13
🔹...این قانون اساسی که تحت نظر علما و کارشناسان اسلام تهیه شد موجب نگرانی بعضی اشخاص هست و من هیچ نگران نیستم. قانون اساسی صحیح است. و اگر بعض طوایف خیال میکنند که آن چیزی که آنها میخواهند در قانون اساسی نیست، این یک اشتباه است. و این را باید بدانند که اسلام برای همه است. و قانون اساسی اسلام همه دردها را ان شاء الله دوا میکند. و ما امیدواریم که اگر فرض کنید که یک نقیصهای در کار باشد، بعدها در مجلس شورا این نقیصه رفع بشود. نگران نباشند هیچیک از طوایف.
🔸لکن همه توجه به یک مساله داشته باشند و آن این است که قدم به قدم...ما از اول این نهضت تا حالا مواجه با مخالفت دستهها بودیم و الآن که از این جهت هم مایوس شدند، گمان میکردند که قانون اساسی مورد توجه مردم نیست. خیلی خوشحال شده بودند از اینکه راجع به شوراهای شهر، مردم خیلی اقبال نکردند و آرزویشان این بود که در قانون اساسی هم مردم اقبال نداشته باشند، لکن دیدند که این قانون اساسی بهتر اقبال شد برایش، از اصل جمهوری اسلامی. حالا البته من درست تحقیقاً نمیدانم نسبت چی است. لکن تا حالا که به ما گفتند نسبت از آن بالاتر است. و حالا مایوس شدند بعض طوایف. میبینند که خوب این قدم هم که برداشته شد. دیگر چه بکنند؟ حالا افتادند به اینکه تظاهر کنند که ما این قانون اساسی را نمیخواهیم، با قلدری.
🔹یک وقت یک حرف داشتند که بگویند قانون اساسی فلان جایش اشکالی دارد، بیایید این اشکال را مثلًا رفع بکنید. یک وقت این است که افتادند به قلدری و یک دسته از اشخاص مغرض؛ از بستگان رژیم منحوس پهلوی، از بستگان امریکا افتادند توی مردم. یک دسته اشخاص ساده لوح هم تحت تاثیر واقع میشوند و خیال میکنند که اینها یک نظر صحیحی دارند. در صورتی که مساله این طور نیست. اینها نظر صحیح ندارند. و اینها از اول تا حالا قدم به قدم که مخالفت کردند، و حالا این قدم هم برداشته شد و دیدند همه ملت تقریباً موافق با این قانون اساسی هستند، حالا میخواهند با قلدری کار را پیش ببرند. یعنی خیال میکنند که در مقابل یک ملت که همه این ریشههای فساد را دارد میکند و کنده است، باز میشود که یک عدهای قلدری کنند و بگویند که ما نمیخواهیم این را. چطور میشود در مقابل یک ملت چند نفر بگویند ما نمیخواهیم؟ اختیار دست شما نیست که نخواهید یا بخواهید، بخواهید یا نخواهید. این قانون اساسی تصویب شد و مردم به آن رای دادند. قریب به اتفاق به آن رای دادند. و دیگر دست و پا کردن صحیح نیست...
(صحیفه امام، ج11، صص176-175)
🔊 رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
قانون ملت
پرونده ویژه بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بهمناسبت سالروز تصویب قانون اساسی جمهوری اسلامی
توطئه عباس امیرانتظام و دولت موقت برای انحلال مجلس خبرگان قانون اساسی
چگونه مدعیان حفظ سلطنت، نویسنده قانون اساسی جمهوری اسلامی شدند؟
اندیشههای فقهی و سیاسی شهید صدر و نقش آن در تدوین قانون اساسی
تدوین پیشنویس قانون اساسی سکولاریستی توسط دولت موقت
استفاده از اصطلاح «جمهوری اسلامی» در نامه علمای فارس، در عصر مشروطه
بررسی ادعای یکی از سران نهضت آزادی مبنی بر ابداع نظام جمهوری اسلامی توسط وی
آرمان علمای شیعه برای تحقق «جمهوری اسلامی» در خاطرات و گزارشهای سر آرتور هاردینگ
مقابله امام با توطئهها علیه قانون اساسی جمهوری اسلامی
عدم صلاحیت حقوقدان غربزده برای دخالت در قانون اساسی
نقش اعتقاد و التزام به قانون اساسی در صلاحیت نمایندگی
پاسخ امام خمینی به شبهه نادیده گرفتن حق احزاب در قانون اساسی/صفحه نخست
پاسخ امام خمینی به شبهه نادیده گرفتن حق احزاب در قانون اساسی/صفحه دوم
قلدری برخی گروههای سیاسی در برابر قانون اساسی به روایت امام خمینی
🔴 40 درصد تخفیف کتاب «نخستین پیشنویس قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران»
معرفی کتاب نخستین پیش نویس قانون اساسی جمهوری اسلامی
🔊 رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
جایگاه جریانات سیاسی در انقلاب اسلامی از دیدگاه امام خمینی
🔻 #صحیفهخوانی | 14آذر
🔹خبرنگار مجله فردای آفریقا: آیا جریانهای فکری دیگری بجز آنچه شما دارید، میتوانند در پیشبرد این مبارزه شرکت داشته باشند؟
🔸امام خمینی قدس سره الشریف: در ایران آنچه به صورت یک جریان فکری وجود دارد همان آرمانها و خواستههای اصیل اسلامی است. اگر مردم ایران خواستار برچیده شدن رژیم سلطنتی هستند و یا خواستار برقراری حکومت اسلامی و یا قطع سلطه اجانب از کشور اسلامی و یا مجازات همه آنها که به ثروتهای ملت تجاوز کردهاند و یا نظایر آنها، همه و همه از اصول و مبانی مترقی اسلامی ناشی میشود. و تمامی شعارها در تظاهرات شهرها و دهات ایران شاهد این واقعیت است، و آنچه را جز اسلام و آرمانهای اسلامی و نهضت اسلامی است، مطالبی است که نمیشود آن را یک جریان نامید، زیرا در میان مردم این مطالب هیچگونه کاربردی ندارد.
🔹خبرنگار مجله فردای آفریقا: آیا جبهه ملی را با کلیه اجزای متشکلهاش حفظ خواهید کرد؟
🔸امام خمینی قدس سره الشریف : هر فرد یا گروه و دستهای که بتواند خود را با خواستههای نهضت اسلامی موجود در ایران که عموم ملت در آن شرکت دارند هماهنگ سازد، میتواند در ادامه کار، وظیفه خود را انجام دهد. در غیر این صورت، در میان مردم جایی ندارد و ملت ایران هوشیارانه این مسائل را تعقیب میکنند...
(14آذر1357، صحیفه امام، ج5، صص175-174)
🔻 رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
📸پنج پیام روز دانشجو از نگاه مورخ خبیر انقلاب اسلامی
١. استکبارستیزی
٢. دشمنشناسی
٣. آزادگی همراه با بصیرت
۴. تسلیمناپذیری در برابر دشمنان
۵. فداکاری در راه اهداف مقدس
منبع: سخنرانی حجتالاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی، دانشگاه رفسنجان، ١۶آذر١٣٩۵
#روز_دانشجو
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db