eitaa logo
بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانش‌نامه انقلاب اسلامی
5.6هزار دنبال‌کننده
2.4هزار عکس
643 ویدیو
595 فایل
ناشر اختصاصی آثار تاریخ‌نگار انقلاب اسلامی؛ حجت‌الاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی کانال رسمی @bonyadtarikh تازه های پایگاه: http://iranemoaser.ir ارتباط با مدیر کانال و خرید آثار: @nasrollahabadi
مشاهده در ایتا
دانلود
📷معرفی نماینده وظیفه روحانیون متعهد و متدینین ✳️انتخابات مجلس از نگاه امام/بخش هشتم 🔹كسانى را انتخاب كنند كه صد در صد مسلمان و معتقد به احكام اسلام و متعهد به اجراى احكام اسلام و مخالف با مكتبهاى انحرافى و معتقد به جمهورى اسلامى باشند.شناخت اين اشخاص يا با آشنايى به اعمال و رفتار آنان از زمان رژيم طاغوت تا كنون است و يا به معرفى روحانيون متعهد در شهرستانها يا اشخاص متدين موجه كه گرايش به چپ و راست يا دسته‏اى نداشته باشند.(صحیفه امام ج12 ص279) 🔹🔹🔹 www.Bonyadtarikhbook.ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
📷جمعه امید ✳️انتخابات مجلس از نگاه امام/بخش نهم 🔹اميد است ملت مسلمان ايران در اين امر حياتى كه سرنوشت جامعه به آن مرتبط است شركت كنند و روز جمعه همه قشرها زن و مرد بپاخيزند و به سوى صندوق‌ها بروند و رأى خود را بدهند.(صحیفه امام ج12 ص279) 🔹🔹🔹 www.Bonyadtarikhbook.ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
📷ورود به مجلس بدون خرده حساب ✳️انتخابات مجلس از نگاه امام/بخش دهم 🔹اغراض شخصيه را بايد همه ما كنار بگذاريم. فرضاً كه من با شما خداى نخواسته، يك حساب و خرده دارم، اين در مجلس نبايد، در مجلسى كه مجلس اسلامى است نبايد اين خرده حسابها را آنجا به آن رسيد. مجلس شوراى اسلامى در يك محفظه سربسته نيست كه اگر خداى نخواسته انحرافى در آن پيدا شد همان اجزاى خود مجلس بفهمند، اين سرباز است و راديو و تلويزيون اين را منتشر مى‏كند، همه ايران مى‏بينند و مى‏شنوند، و خارج از ايران هم تا آنجايى كه موج اينها مى‏رود، آنها هم مى‏شنوند و مى‏فهمند كه چه شده است. اگر بنا باشد كه خداى نخواسته از اول صف آرايى بشود براى جنگ اعصاب، و آن مجالسى كه در زمان طاغوت بود، آن مجالس، باز محتوايش تكرار بشود، اين‏ مجلس اسلامى نيست، و آقايان به وظيفه شرعى و الهى خودشان عمل نكرده‏اند. (صحيفه امام، ج‏12، ص: 345) 🔹🔹🔹 www.Bonyadtarikhbook.ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
📷کنار گذاشتن نفسانیات ✳️انتخابات مجلس از نگاه امام/بخش یازدهم 🔹من اميدوارم كه آقايان بدون اينكه جهات نفسيت را در نظر داشته باشند، و بدون اينكه اغراض خودشان را و مخالفتهاى شخصى كه با اشخاص دارند در نظر داشته باشند، به آن چيزى كه وكيل او، به آن چيزى كه در آن چيز وكيل هستند، انديشه كنند و مباحثه كنند و شور كنند. 🔸شورى كه در محيطى واقع شد كه اسلامى است و اخلاق اسلامى است منتهى به جنگ نمى‏شود، منتهى به آن مسائلى كه در آن مجلسها و بعضى از آن مجلسها واقع مى‏شد كه انصافاً شرم آور است نمى‏شود. بايد همان طورى كه تا حالا تحولات زيادى پيدا شده است در اين ملت، شما كه وكيل از جانب ملت هستيد، و عصاره فضايل ملت هستيد، بايد در آنجا همان معنايى كه مأمور او شديد از طرف ملت، همان معانى باشد. ملت يك ملت اسلامى است و اسلام را مى‏خواهد و احكام اسلام را مى‏خواهد. شما وكيل نيستيد كه برويد آنجا بنشينيد و حسابهايى كه خودتان با هم داريد صاف كنيد. اگر يك همچو كارى بشود، اين انحراف است و غصب است آن محل براى شما. (صحيفه امام، ج‏12، ص: 346) 🔹🔹🔹 ww.Bonyadtarikhbook.ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
✳️انتخابات تشریفاتی پهلوی «امروز؛ روز برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی بود. روزی که بار دیگر مردم در صحنه آمدند و پشتیبانی خود را از نظام اسلامی نشان دادند. این انتخاب حق مردم ایران بود که البته توسط رژیم پهلوی در نظر گرفته نمی‌شد و دیکتاتوری پهلوی انتخابی برای مردم ایران قائل نبود. البته برای حفظ وجهه و آبروی نداشته‌اش انتخاباتی صوری را برگزار کرد که بازخوانی آن تفاوت‌های اساسی رژیم طاغوت با نظام جمهوری اسلامی مبتنی بر مردم‌سالاری دینی را مشخص می‌کند. 🔹شب ششم بهمن 1341 ماشين‏هاى دولتى در خيابان‏ها راه افتادند و با بلندگو از مردم مى‏ خواستند كه فردا براى رأى دادن به لوايح پيشنهادى شاه بسيج شوند و رأى موافق به صندوق‏ها بريزند! 🔸ليكن روز ششم بهمن على‏ رغم تبليغات و فعاليت‏هاى شبانه‏ روزى دستگاه تبليغاتى رژيم شاه در مشهد و تهديد و تطميع‏ هاى مزوّرانه، مردم از خانه‏ هاى خود خارج نشدند و شهر در سكوتى خشم‏ آلود فرو رفته بود. بازار تعطيل، مغازه‏ ها بسته،خيابان‏ها و كوچه‏ ها خلوت و رفت و آمد محدود بود. 🔹شهر مشهد گذشته از آنكه پرجمعيت است، شهرى زوارى و سراسر سال شلوغ و پر از مسافر و زوار مى‏ باشد. با اين وجود آن روز خلوت بودن شهر كاملاً به چشم مى‏ خورد. شهر مشهد عملاً حكومت نظامى شده و در سكوتى وحشت‏ زا خفته بود! محل صندوق‏هاى آرا خلوت بود و كمتر كسى براى رأى دادن مراجعه مى‏ كرد. مأموران «ساواك» اگر عابرى را مى‏ يافتند مجبور مى‏ كردند به پاى صندوق برود و رأى موافق بدهد. و اگر كسى براى دادن رأى، خود به پاى صندوق مى‏ رفت، آنقدر مورد تحقيق و بازجويى قرار مى‏ گرفت كه جرأت نمى‏ كرد رأى مخالف بدهد و در صورتى كه مى‏ خواست رأى مخالف بدهد، رسماً مورد تهديد قرار مى‏ گرفت.»(نهضت امام خمینی،ج۱، ص۱۷۶) 🔹🔹🔹 ww.Bonyadtarikhbook.ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
⚫️رضاخانِ غاصب و رهروان مفلوک امروز او 🔻به مناسبت سوم اسفند؛ سال‌روز کودتای ننگین 1299 🔹سوم اسفند 1299 یکی از سیاه‌ترین روزهای تاریخ ایران بود. روزی که رضاخان میرپنج به کمک اربابان خارجی کودتایی را رقم زد که تا حدود 5 دهه بعد سرنوشت کشور را به تاریکی کشاند. 🔸یکی از ویژگی‌های رضاخان پهلوی؛ قلدری وی در تصاحب املاک و اموال مردم بود. تاریخ پر است از این تصرفات زورگویانه و غاصبانه که از قضا در گفتار نزدیکان پهلوی نیز منعکس شده است: 🔹سردار سپه در طول سلطنتش تمام املاک در غرب شمال را به زور سر نیزه به نام خود کرد. پس از سقوط او مدتها روزنامه‌ها و مجلات کشور پر بود از نمونه‌هایی از غصب اموال مردم توسط رضاخان البته گاهی پول مختصری هم به عنوان بهای آن می‌داد که املاک را به منطقه‌های مختلف تقسیم کرد و در هر منطقه یک افسر گمارد و کل املاک او را سرلشکر کریم آقاخان بوذر جمهری اداره می‌کرد. در سال ۱۳۱۹ یک سال قبل از رفتن رضاخان از ایران صورتحساب عایدی خالص سالیانه املاک پهلوی ۶۲ میلیون تومان بود که همه اینها را به محمدرضا منتقل کردو سایر اولادان وی بی نصیب ماندند(فردوست، حسین، مجله خواندنیها، ۲۰ مرداد، ۱۳۲۴، شماره ۵۱ ) 🔸رویه رضاشاه این بود که هر ملکی را که به اصطلاح می‌خرید، یعنی چند تومانی اسماً می‌پرداخت تا صورت ظاهر قانونی داشته باشد و املاکی را که متصرف می‌شد، اداره ثبت اسناد موظف بود سند مالکیت آن ملک یا املاک را فوراً در جلد محمل صادر و تهیه کند و به نماینده او تحویل دهد. سپس رضاشاه پس از بازدید ملک می‌گفت: «ملک من نباید آماده باشد و مثلا راه داشته باشد.» فوراً وزارت راه مکلف بود، مجاناً راه بسازد. وزارت کشاورزی تراکتورها و ماشین‌های کشاورزی را مجاناً به کار‌اندازد، پست و تلگراف دایر شود و در نتیجه همه و همه به خرج دولت پایان یابد (علایی، امیر، شمس الدین، شکوفایی دیکتاتوری، تهران، نشر مولف، ۱۳۶۱، ص۱۵۶) ✳️پی‌نوشت: تلاقی یازدهمین انتخابات مجلس شورای اسلامی به عنوان نماد مردم‌سالاری نظام اسلامی؛ با سال‌روز کودتای ننگین رضاخان میرپنج دو نکته جالب و درس‌آموز داشت: 1. 99 سال پیش کشور ما به دست یک کودتاچی بی‌سواد افتاد و امروز مردم به دست خود سرنوشت‌شان را بار دیگر رقم زدند و این چیزی نیست جز ثمره انقلاب اسلامی ملت ایران. 2. مجلس دوره گذشته برخی از نمایندگان غرب‌زده و واداده را به خود دید که هم‌چون رضاخان وابسته به غرب بودند و از دست‌اندازی به بیت‌المال ابایی نداشتند. امروز به برکت نظام مستحکم اسلامی و انتخاب شایسته ملت بسیاری از آن نمایندگان به جایگاه مجلس راه پیدا نکردند و این عبرتی است برای همگان که بدانند ملت ایران ملتِ عزت است و نظام اسلامی شخصیت‌های فاسد و مفسد را هرگز به مناصب حساس راه نخواهد داد. 🔹🔹🔹 ww.Bonyadtarikhbook.ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
📷سلام بر حماسه‌سازان همیشه جاوید ✳️بازخوانی منشور روحانیت؛ به مناسبت سال‌روز صدور/1 🔹سلام بر حماسه‏سازان هميشه جاويد روحانيت كه رساله علميه و عمليه خود را به دم شهادت و مركب خون نوشته‏اند و بر منبر هدايت و وعظ و خطابه ناس از شمع حياتشان گوهر شبچراغ ساخته‏اند. افتخار و آفرين بر شهداى حوزه و روحانيت كه در هنگامه نبرد رشته تعلقات درس و بحث و مدرسه را بريدند و عقال (رشته و ریسمان) تمنيات دنيا را از پاى حقيقت علم برگرفتند و سبكبالان به ميهمانى عرشيان رفتند و در مجمع ملكوتيان شعر حضور سروده‏اند. (صحیفه ج21 ص273) 🔹🔹🔹 ww.Bonyadtarikhbook.ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
📷حوزه‌های علمیه؛ مهم‌ترین پایگاه محکم اسلام ✳️بازخوانی منشور روحانیت؛ به مناسبت سال‌روز صدور/2 🔹ترديدى نيست كه حوزه‏هاى علميه و علماى متعهد در طول تاريخ اسلام و تشيع مهمترين پايگاه محكم اسلام در برابر حملات و انحرافات و كجرويها بوده‏اند. علماى بزرگ اسلام در همه عمر خود تلاش نموده‏اند تا مسائل حلال و حرام الهى را بدون دخل و تصرف ترويج نمايند. اگر فقهاى عزيز نبودند، معلوم نبود امروز چه علومى به عنوان علوم قرآن و اسلام و اهل بيت- عليهم السلام- به خورد توده‏ها داده بودند. (صحیفه ج21 ص274) #منشورخوانی #حوزه_علمیه 🔹🔹🔹 ww.Bonyadtarikhbook.ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔻بازنشر به مناسبت سال‌روز صدور منشور روحانیت توسط امام خمینی قدس سره🔻 📷حفظ #شور_انقلابی وظیفه مسئولین عالی حوزه علمیه «دشمن برای شناسایی نقاط مؤثر انقلاب و ضربه زدن به #مبانی_اساسی آن برنامه دارد و از جمله مقاصد آنها #حوزه‌های_علمیه است. صیانت از #شور_انقلابی و طلاب جوان با توجه به آنچه امام راحل در اواخر حیات مبارکشان بیان فرمودند ( #منشور_روحانیت ) یک ضرورت است.»(مقام معظم رهبری 1398/11/14-دیدار با اعضای شورای عالی حوزه‌های علمیه) 🔹🔹🔹 www.Bonyadtarikhbook.ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
📜نامه‌نگاری تاریخ‌نگار انقلاب اسلامی به امام قدس سره؛ و پاسخ ایشان 🔹تاریخ‌نگاران متعهد همواره مرزبانانی صادق برای حافظه تاریخی ملت بوده و هستند. 🔸دوران تحصیل؛ یکی از حساس‌ترین مقاطع برای شکل‌گیری حافظه تاریخی است از این رو توجه و دقت کامل به محتوای کتب درسی وظیفه مسئولین آموزشی و البته تاریخ‌پژوهان دغدغه‌مند است. 🔹از همین رو حجت‌الاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی در تاریخ 4 اسفند1367 نامه‌ای به محضر مبارک امام خمینی قدس سره الشریف نوشته و نسبت به وجود برخی تحریفات در کتب درسی آن زمان هشدارهایی را می‌دهنند. ◀️به مناسبت سال‌روز صدور این نامه؛ مطالب ایشان و هم‌چنین پاسخ امام قدس سره الشریف را مرور می‌کنیم. 🔹نامه حجت‌الاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی: 🔹🔸https://eitaa.com/bonyadtarikh/1132 🔸پاسخ امام خمینی قدس سره الشریف: 🔹🔸https://eitaa.com/bonyadtarikh/1133 🔹🔹🔹 www.Bonyadtarikhbook.ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
📜متن نامه حجت‌الاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی به امام خمینی قدس سره بسم اللَّه الرحمن الرحيم‏ 🔹محضر مبارك مرجع عاليقدر جهان تشيع، رهبر كبير انقلاب اسلامى، حضرت آيت اللَّه العظمى - متّع اللَّه المسلمين بطول بقاء وجوده الشريف‏ 🔸با اهداى سلام و لثم اناملكم الشريف، عطف به نامه مورخه 11 بهمن 67، معروض مى‏دارد، برداشتها و و ماترياليستى در بسيارى از كتابهاى تاريخى كه در پى پيروزى منتشر شده و مى‏شود، و نيز برخى نوشته‏هاى دور از حقيقت و تحريف شده در كتابهاى درسى مدارس و دانشگاهها در زمينه تاريخ، بشدت نگران كننده و رنج‏آور است. اين جانب ضمن پوزش از تصديع اوقات گران‌بهاى آن امام عزيز، به نمونه‏هايى از آن اشاره مى‏كنم: 🔹1- كتاب «تاريخ معاصر ايران»، كه براى دوره‏هاى متوسطه تدوين شده است، درباره كشيده شدن مردم به در پى نهضت مشروطه، كه بنا بر شواهد موجود با نقشه و بيگانه‏پرستان از خدا بی‌خبر انجام گرفت، در ص 77 چنين مى‏نويسد: « از ميانه راه براى مردم پيغام فرستاد كه مى‏توانند در متحصن شوند. به اين ترتيب، در حدود بيست هزار نفر به باغ سفارت بيگانه پناه بردند و ....» 🔸اين اظهار نظر در كتاب درسى آموزش و پرورش نظام جمهورى اسلامى، با اين قاطعيت، در شرايطى صورت مى‏گيرد كه اساساً موضوع از ديد تاريخ‏نويسان مورد اختلاف است؛ و ضد اسلام در كتاب «تاريخ مشروطه»، ص 109، در اين باره آورده است: «اين گمان هر گز نمى‏رود كه بهبهانى يا طباطبايى به پناهيدن مردم به سفارتخانه خرسندى داده‏اند، و يا چنين گفتگويى در بودن ايشان مى‏رفته، چه ما خود ديديم كه آنان با چه سختی‌ها و بيم‌ها روبه بودند، و با اين همه از مسجد بيرون نيامدند. و سرانجام كه ناگزير شدند، روانه قم گرديدند. آن رفتار دليرانه و جانبازانه آنان كجا، و خرسندى به پناهيدن مردم به سفارتخانه يك دولت بيگانه كجا؟!» 🔹2- در كتاب «تحليلى از انقلاب اسلامى ايران» كه در سال 1364 براى برخى از منتشر شده است، در ص 21، چنين آمده است: «در كشاكش اين مهاجرت، حادثه پناهندگى به سفارت انگلستان پيش مى‏آيد كه بهبهانى در انجام آن مؤثر بود.» 🔸شايان نگرش است كه نويسنده اين كتاب حدود يك سال پيش از انتشار آن، به همراه نويسنده كتاب «تاريخ معاصر ايران» با اين جانب ديدار كرد. در اين مجلس اين نويسنده در تأييد نظريه اين جانب، نويسنده كتاب «تاريخ معاصر ايران» را مورد نكوهش قرار داد كه چرا موضوعى را كه در ميان تاريخ‏نگاران مورد اختلاف است به صورت حتمى و قاطعيت، آن هم در كتاب درسى دانش‏آموزان، منعكس كرده است. و آن نويسنده نيز به ظاهر به اشتباه خود اعتراف كرد، و قرار گذاشت كه آن را اصلاح كند. ليكن نه تنها تا به امروز اين نوشته در كتاب درسى دانش‏آموزان بدون كوچكترين تغييرى آورده شده است، بلكه در كتاب درسى دانشگاه نيز، چنان‌كه در بالا ملاحظه مى‏فرماييد، تكرار گرديده است؛ كه بازگوكننده غرض و سوء نيت مى‏باشد نه اشتباه. 🔹3- در كتاب «تحليلى از انقلاب اسلامى ايران» ماجراى و حمله به شاه را، كه از سوى سرباز پر شور و از جان گذشته‏اى به نام « ‏آبادى » انجام گرفت، حركتى كمونيستى وانمود كرده. در ص 95 چنين آورده است: 🔸 «شمس‏آبادى در ارتباط با يكى از گروههاى ماركسيستى- مائوئيستى فعاليت داشت. وى امكان ترور شاه را به گروه خود خبر داده بود، كه با عكس العمل مخالف مركزيت روبه شد. سرانجام شمس‏آبادى بدون در جريان گذاشتن گروه، اقدام به ترور شاه كرد كه ناموفق ماند.» در صورتى كه طبق اسناد و مدارك موجود در ساواك و شواهد و دلايل ديگرى كه پيش از پيروزى انقلاب اسلامى در دست بوده، كه در جلد اول كتاب « » آن را آورده‏ام، نام‌برده انگيزه اسلامى داشته، و هيچ گونه ارتباطى با كمونيست‌ها نداشته است. به نظر مى‏رسد دستهاى مرموزى در كار است تا دروغها و بافته‏هاى تحريف‌گران تاريخ در طول يكصد ساله اخير را با آرم و عنوان جمهورى اسلامى اعتبار ببخشد؛ و با تمسك به اينكه اين نوشته‏ها، برداشت‌ها و تحليل‌ها، در نظام تكرار و حتى در كتابهاى درسى آمده است، تحريف‌گری‌هاى گذشته‏ را لباس حقيقت بپوشاند. 🔹اين جانب در مدت اين چند سال به هر يك از مسئولان امور كه بايد به اين جريان رسيدگى كنند متوسل شدم و اعلام خطر كردم، ليكن دريغا كه هيچ كس به اين دردى كه مرا از درون رنج مى‏دهد توجهى نكرد. ناگزير وظيفه دانستم كه جريان را با ولىّ امرم در ميان بگذارم تا چاره‏اى بينديشند. و «انَّمَا أَشْكُو بَثِّى و حُزنِى الى اللَّهِ» . و السلام عليكم و رحمة اللَّه. ‏.» 🔹🔹🔹 www.Bonyadtarikhbook.ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.