eitaa logo
بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانش‌نامه انقلاب اسلامی
5.6هزار دنبال‌کننده
2.4هزار عکس
697 ویدیو
597 فایل
ناشر اختصاصی آثار تاریخ‌نگار انقلاب اسلامی؛ حجت‌الاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی کانال رسمی @bonyadtarikh تازه های پایگاه: http://iranemoaser.ir ارتباط با مدیر کانال و خرید آثار: @nasrollahabadi
مشاهده در ایتا
دانلود
🔆نشست و هم‌اندیشی با موضوع: «خط مقاومت، خط سازش» ❇️به مناسبت چهلمین سالگرد #پیروزی_انقلاب_اسلامی، نشست و هم‌اندیشی با موضوع «خط مقاومت، خط سازش» با حضور حجت‌االاسلام و المسلمین دکتر سید حمید روحانی، دکتر مظفر نامدار، جناب مسعود رضایی، دکتر ابراهیم فیاض، آقای علیرضا سلطانشاهی، حجت‌الاسلام و المسلمین مقدمی، دکتر نیکرو، استاد محمدحسن رجبی و آقای صالحی در محل بنیاد برگزار شد. مشروح مطالب این جلسه بزودی در فصلنامه ۱۵ خرداد منتشر خواهدشد. ✅ با ما باشید با آخرین تحولات تاریخ ایران اسلامی. @bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🖊چند روزی است که از صدور بیانیه توسط امام خامنه‌ای مدظله‌العالی می‌گذرد. بیانیه‌ای مهم و اثرگذار که میان جامعه نخبگانی به ویژه جوانان ایجاد کرده است و در بردارنده مطالب و نکاتی است که تبیین آن برای روشن شدن مسیرمان در آینده مفید خواهد بود. 🔵یکی از نقاط برجسته این بیانیه، اشاره به شکستن فضای فکری-مکتبی حاکم بر جهان و تبدیل دنیای دوقطبی به سه قطبی با وقوع اتقلاب اسلامی است: ◀️« پس آن‌گاه ؛ جهان دو قطبی آن روز را به جهان سه قطبی تبدیل کرد و سپس با حذف شوروی و اقمارش و پدید آمدن قطب‌های جدید قدرت، تقابل دوگانه جدید «اسلام و استکبار» پدیده برجسته جهان معاصر و شد.» 🔵این مطلب اشاره به واقعه‌ای تردید ناپذیر دارد: شکستن هژمونی مدرنیته و اصول غیر بومی و ظالمانه حاکم بر آن توسط امام و امت و مهندسی و معماری شالوده‌ای که نه تقلیدی و گرته‌بردارانه بود و نه ستیزه‌جو. ❓اما سوال اساسی این‌جاست که این شالوده‌شکنی و نظام‌سازی بر اساس چه اصول و قواعدی بود؟ اصولی که شناخت هرچه بیش‌تر آن ما را به فهمی دقیق‌تر از نهضت امام و امت می‌رساند و صف انقلابیون حقیقی از ضد انقلاب و را بهتر می‌نمایاند. ◀️گوشه‌ای از این قواعد، که به نحو استقرائی و نه عقلی و انحصاری است: 🔹۱. پرهیز از پیش‌فهم‌های معرفتی و تاریخی در به کارگیری مفاهیم سیاسی 🔹۲. تشکیک در مشهورات شبه‌فلسفی، شبه‌عقلی، شبه‌روشنفکری و شبه‌تاریخی در معرفت سیاسی 🔹۳. پایبندی به منطق حاکم بر اندیشه سیاسی شیعه و نوآوری در تبیین 🔹۴. پایبندی به منطق حاکم بر فقه و بسط موضوعات 🔹۵. پایبندی جامع به عناصر معرفت در تمدن اسلامی و نوآوری در تلفیق (و نه تفکیک) 🔹۶. پایبندی به مسیر تاریخی اندیشه اسلامی و حرکت در موضع و منزل ❇️امام در صحنه شگفت‌انگیز نوآوری خود؛ سیطره تعاریف پوسیده غربی بر مفاهیم سیاسی را می‌شکند و از ساختارها و شالوده‌های گفتمان رسمی عبور می‌کند و بدون تجدید نظر در ارکان سیاسی فقه شیعه ساختار مترقی جمهوری اسلامی را ارائه می‌کند که نه استبدادی است و نه التقاطی و سرانجام امام قدس سره منظومه معارف اسلامی را در پیوندی جذاب در ساحت سباست ارائه می‌کند و معارف باطل طاغوتی را کنار می‌زند. ✅برای مطالعه؛ شما و مقاله: «امام خمینی قدس سره ؛ انقلاب اسلامی و شالوده‌شکنی سیطره گفتمان‌های رسمی در حوزه سیاست/بخش اول»: http://yon.ir/QyRDe مقاله را به صورت PDF این‌جا بخوانید : https://eitaa.com/bonyadtarikh/81 🔸🔸🔸 @bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
امام خمینی و انقلاب اسلامی؛ شالوده‌شکنی.pdf
1.42M
مقاله «امام خمینی قدس سره؛ انقلاب اسلامی و شالوده‌شکنی سیطره گفتمان‌های رسمی در حوزه سیاست بخش اول» @bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
⭕️حدود یک هفته قبل بود که یکی از اهالی سیاست؛ را بر سر زبان‌ها انداخت: « تردید در اصالت نامه تاریخی امام قدس سره به آیت‌الله منتظری در ششم فروردین » 🔸این شبهات گرچه در گذشته بارها و بارها از سوی افراد و نهادهای مختلف پاسخ داده شده بود اما یه دلیل و یا دلایل و اغراض دیگر این مطالب نادرست تکرار شود. ⁉️اما سؤال اساسی این‌جاست که ریشه این تشکیک‌ها کجاست؟ 🔵حجت‌الاسلام و المسلمین سید حمید روحانی؛ رئیس بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی در تاریخ ۲۱ خرداد ۱۳۹۷ در مصاحبه با فارس‌نیوز به این سؤال پاسخ دادند: ◀️ «مسئله دیگری که باعث می‌شود این‌گونه علیه سیداحمد آقا موضع‌گیری کند این است که می‌دانند آقای منتظری با این روش ننگی به بار آورد که زدوده نمی‌شود و از آن‌طرف نیز نمی‌توانند امام را زیر سؤال ببرند، چون از نظر اعمال و رفتار فردی مقدس است و امام درباره این شخص موضع‌گیری کرده است که دیگر جای هیچ‌گونه اعتبار و آبرویی برای او نمی‌ماند بنابراین باید به نحوی دیدگاه امام نسبت به او را زیر سؤال برد و بگویند حرف امام نبوده است، همین روش را هم دارد، وقتی نهضت آزادی با پاسخ امام به وزیر وقت کشور در سال 66 مواجه می‌شود ناچار است که بگوید این اصلاً این حرف ها دستخط امام نیست. نهضت آزادی یا باید آنچه را که امام درباره این‌ها گفته بود که می‌خواهند کشور را تحویل آمریکا بدهند بپذیرند و ساقط شوند یا باید بگویند این خط و حرف امام نیست، لذا بیت منتظری اکنون نیز همین خط را دنبال می‌کند و طوری وانمود می کنند که نامه 6 فروردین دستخط امام نبوده است و از این طریق خود را تبرئه می کنند و برای منتظری اعتباری دریوزگی می کنند اما راه به‌جایی نبرده‌اند... در نامه حضرت امام به وزیر کشور درباره نهضت آزادی و چه در نامه ششم فروردین درباره منتظری، خط‌شناسان آن را بررسی کردند و کسی نتوانست کوچک‌ترین تردیدی در آن بیاورد. » 🎙متن کامل مصاحبه: http://yon.ir/Zdo1D 📩 متن نامه ششم فروردین امام قدس سره‌الشریف به آیت‌الله منتظری: http://yon.ir/kqldG 🔸🔸🔸 @bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
💥پاسخ رئیس بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی به شبهات مطرح شده در خصوص اصالت نامه ششم فروردین امام قدس سره به آیت‌الله منتظری 💥نقش حجت‌الاسلام هاشمی رفسنجانی در تاخیر انتشار نامه امام قدس سره به منتظری چه بود؟ 💥 پاسخ امام خمینی قدس سره به مخالفت‌ها در مورد انتشار نامه : «پشیمان خواهید شد.» 🔸🔸🔸 سرویس سیاسی جام‌نیوز طی مصاحبه؛ به گفت و گو با رئیس بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی در خصوص #شبهات_تکراری با محوریت نامه ششم فروردین امام خمینی قدس سره به آیت‌الله منتظری پرداخت. ◀️متن مصاحبه: http://yon.ir/sYbwj 🔸🔸🔸 @bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔳 عالم جامع 🔳 ⚫️روح بلند #عالم_پارسا و متعهد؛ حضرت آیت‌الله مؤمن رحمه‌الله دار فانی را وداع گفت. ⚫️رهبر معظم انقلاب اسلامی به همین مناسبت پیام تسلیت صادر نمودند: بسم الله الرحمن الرحیم ⚫️با تأسف فراوان خبر رحلت عالِم ربانی و فقیه پارسا و پرهیزگار آیة‌الله آقای حاج شیخ محمد مؤمن قمی اعلی‌الله مقامه را دریافت کردم. این ضایعه‌ئی برای حوزه‌ی علمیه است. مقام علمی و پرورش شاگردان برجسته در کنار تقوا و اخلاص این عالم بزرگوار، و نیز وفاداری و تعهد انقلابی و اجتماعی، شخصیت جامعی از ایشان ساخته بود. سابقه‌ی مبارزاتی ایشان به پیش از انقلاب برمیگردد و خدمات انقلابی ایشان در تمام دوران چهل ساله مستمراً ادامه داشته است و در دوره‌های متعدد و متوالی یکی از ارکان مهمّ شورای محترم نگهبان بوده‌اند. اینجانب درگذشت ایشان را به خاندان گرامی و فرزندان مکرّم و دیگر بازماندگان و نیز به حضرات علمای اعلام حوزه‌ی مقدس قم و بخصوص شاگردان و دوستان ایشان و به عموم مردم عزیز شهر قم تسلیت عرض میکنم و مغفرت و رحمت الهی و علو درجات ایشان را از خداوند متعال مسألت مینمایم. سیّدعلی خامنه‌ای ۳ اسفند ۱۳۹۷  @bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
⚫ضمن تسلیت به مناسبت درگذشت عالم وفادار و متعهد حضرت آیت‌الله مؤمن قمی رحمه‌الله ؛ بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی به زودی بخش‌هایی از و منتشر نشده با ایشان را به اشتراک خواهد گذاشت. ⚫️ با ما باشید؛ با آخرین تحولات تاریخ ایران اسلامی. @bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥بنیاد تاریخ پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی برای نخستین بار منتشر کرد: 🔳اظهار نظر مرحوم آیت‌الله مومن پیرامون امام‌خمینی‌(ره) و مقام معظم رهبری: «امام خمینی فردی استثنایی بود که خداوند او را ذخیره‌ای قرار داده بود که نظام ستم‌شاهی از بین برد و حکومت اسلامی را تشکیل داد. بعد از حضرت امام هم خداوند کاری کرد که خبرگان به حضرت آیت‌الله خامنه‌ای سلمه‌الله تعالی توجه پیدا کنند و ایشان هم مثل شیر ایستاده و انقلاب را پیش می‌برد.» @bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
⚫️ دو روز پیش جامعه اسلامی و حوزه علمیه قم دچار #ضایعه‌ای_اسف‌بار شد و یاری باوفا و یاوری متعهد را از دست داد. ⚫️ رحلت آن عالم بزرگوار گرچه به سختی جبران‌پذیر است اما مسیر ایشان که نشأت گرفته از نظرات ناب حضرت امام قدس سره بود زنده است. ◀️به همین مناسبت؛ بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی گزیده‌ای از مصاحبه اختصاصی خود با ایشان را به اشتراک خواهد گذاشت که حاوی نکاتی ارزنده در مورد مسئله استکبارستیزی و هم‌چنین #وظایف_سیاسی_علما است. ⚫️ با ما باشید؛ با آخرین تحولات تاریخ ایران اسلامی. @bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
🎥 کانال بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی در #آپارات شروع به فعالیت کرد. 📱ما را در شبکه‌های اجتماعی تلگرام، ایتا، اینستاگرام و آپارات با عنوان زیر دنبال کنید: @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔷دیدگاه مرحوم آیت الله مؤمن قمی در خصوص مبارزه با ظلم و استکبار و ⚫️بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی در سال گذشته مصاحبه‌ای تفصیلی با مرحوم آیت‌الله مؤمن انجام داد. مصاحبه‌ای متین که حاوی نکات ارزنده بسیاری بود. ⚫️اکنون به مناسبت درگذشت آن عالم پارسا؛ وفادار و متعهد بخش‌هایی از آن مصاحبه را برای مخاطبان فرهیخته به اشتراک می‌گذاریم. 🎥گزیده اول مصاحبه: https://eitaa.com/bonyadtarikh/99 🎥 در گزیده دوم از مصاحبه منتشر نشده بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی می‌بینید: « [استکبار] نه تنها حکومت ایران را؛ حکومت جهان را و همه حکومت‌های اسلامی دیگر را و دنیا را می‌خواستند در قبضه داشته باشند که اسلامی در کار نباشد. باید مقابل این‌ها ایستاد و پدرشان را درآورد و این نظر حضرت امام است. نظر حضرت امام [نظر] شخص نیست؛ نظر خداست که «أخذ الله علی العلماء ألّا یقارّوا » که سکون نداشته باشند در مقابل خلاف‌کاری این‌ها... هرچه آدم از دستش برمی‌آید باید مقابل این ستم‌گران بایستد‌. قهرا اینجا فقط بخواهد به مسئله درس و بحث بپردازد و توجهی به این مسائل نداشته باشد نمی‌شود. اگر مسلمان است این وظیفه است.» @bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.