eitaa logo
بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانش‌نامه انقلاب اسلامی
5.7هزار دنبال‌کننده
2.4هزار عکس
694 ویدیو
597 فایل
ناشر اختصاصی آثار تاریخ‌نگار انقلاب اسلامی؛ حجت‌الاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی کانال رسمی @bonyadtarikh تازه های پایگاه: http://iranemoaser.ir ارتباط با مدیر کانال و خرید آثار: @nasrollahabadi
مشاهده در ایتا
دانلود
✳️رئیس‌جمهور و شگرد دزدها تاریخ‌نگار انقلاب اسلامی «این روزها جناب رئیس‌جمهور به یاد مردمی که از فشار مشکلات اقتصادی، تورم و بیکاری به ستوه آمده‌اند. هرچه رساتر فریاد می‌زند که کوتاهی در برابر گرانی و گرفتاری‌های زندگی مردم پذیرفتنی نیست! این شگرد جناب رئیس‌جمهور برگرفته از شیوه دزدهاست که هنگام فرار برای این‌که دزد شناخته نشود. رساتر از همه فریاد می‌زنند که دزد را بگیرید! سیدحمید روحانی ‭1399‬/3/27» 🔹🔹🔹 Bonyadtarikhbook.ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
⬛️تشکیل حکومت؛ هدف حضرت امام صادق علیه‌السلام 🔴شهادت امام صادق علیه‌السلام تسلیت! ▫️نقشه‌ی علیه‌السلام این بود، که بعد از رحلت امام باقر علیه‌السلام کارها را جمع و جور کند، یک قیام علنی به راه بیندازد و حکومت بنی‌امیه را -که هر روزی یک دولتی عوض می‌شد و حاکی از نهایت ضعف دستگاه بنی‌امیه بود- واژگون کند و از خراسان و ری و اصفهان و عراق و حجاز و مصر و مراکش و همه‌ی مناطق مسلمان‌نشین که در همه‌ی این مناطق شبکه حزبی امام صادق علیه‌السلام -یعنی شیعه، شیعه یعنی شبکه‌ی حزبی امام صادق علیه‌السلام- علیه‌السلام همه جا گسترده بود، از همه آن‌ها نیرو بیاید مدینه و امام لشکرکشی کند به شام، را ساقط کند و خودش پرچم خلافت را بلند کند و بیاید مدینه و حکومت پیغمبر صلی‌الله‌علیه‌وآله را به راه بیندازد؛ این نقشه‌ی امام صادق بود. ▪️لذا وقتی که در خدمت علیه‌السلام در روزهای آخر عمرش صحبت می‌شود و سؤال می‌شود که کیست، حضرت یک نگاهی می‌کنند به امام صادق علیه‌السلام می‌گویند که گویا می‌بینم که قائم آل محمد این است. (مقام معظم رهبری 1391/1/26) ▫️▫️▫️ Bonyadtarikhbook.ir ▪️▪️▪️ @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
♨️عدم تأیید جریان‌های انحرافی؛ سیره همیشگی امام خمینی (قدس سره) 🖊به مناسبت سالروز فوت دکتر شریعتی « از شیوه‌ها و تاکتیک‌های در مقابله با جریان‌های انحرافی و بازداشتن توده‌ها از گرایش به آن، این بود که از هرگونه و از آن جریان خودداری می‌ورزید و از اظهار نظر در مورد آن خودداری می‌کرد. آن روز که جریان دکتر در ایران اوج گرفت و شماری به هواداری او و جمعی به مخالفت با او جار و جنجال به راه انداختند، امام از هرگونه اظهار نظری در مورد او خودداری کرد و بدین گونه به پیروان خود آموخت که در برابر آن جریان چه وظیفه‌ای دارند، نه به پشتیبانی از او برخیزند که موجب تأیید از اندیشه‌های انحرافی او شود و نه بر ضد او سخن بگویند که دشمن از آن بهره‌برداری کند و آتش اختلاف را شعله‌ور سازد. نیز در جریان «سازمان مجاهدین خلق» امام با سکوت و آنان، ملت ایران را از فروغلتیدن در دام آنان بازداشت.»(نهضت امام خمینی ج۲ ص۷۰۱) 🔹🔹🔹 Bonyadtarikhbook.ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
💥کتاب «شریعتی در دادگاه تاریخ» اثر حجت‌الاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی💥 دکتر علی شریعتی و نقش او در انقلاب اسلامی و رابطه مشکوک او با ساواک یکی از فصل‌های و در تاریخ انقلاب اسلامی است که ورای احساسات و عواطف باید آن را از حیث تاریخی و سندی بررسی؛ و همچون کارنامه او را وارسی کرد. علی شریعتی رفت اما پرونده او در دل تاریخ زنده است... را در دادگاه تاریخ ببینید: https://b2n.ir/39955 شماره تماس جهت تهیه کتاب: ☎️۰۲۱-۲۲۵۷۹۱۹۲ -تهران ☎️ ۰۲۵-۳۲۹۰۴۲۳۱-قم @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
⚡️وقتی تروریست‌های حامی دکتر شریعتی؛ استاد شهید مطهری را به شهادت می‌رسانند! 💢 گروه فرقان چرا استاد مطهری را شهید کرد؟ از آنجا که آغازگر توطئه عملیات تروریستی پس از انقلاب،گروهک فرقان بود لازم است اندیشه های انحرافی این گروه بیشتر شناخته شود. رهبری این گروه تروریستی با طلبه ای به نام"اکبر گودرزی" متولد ۱۳۳۵ در استان لرستان بود.بر اساس نشریه ای که تحت عنوان فرقان چیست؟ توسط هوادارانش منتشر شده، اکبر گودرزی ارسال ۱۳۵۰ تلاش های خود را برای« راه یابی آزادانه به قرآن و متون اصلی» آغاز کرده که حاصل این مطالعات در سال ۵۵ به صورت تفسیر قرآن منتشر شد. ⭕️ به نوشته همین نشریه، از همان زمان آقای مطهری در جلسات هفتگی به نقد کتاب "ایدئولوژی توحید و ابعاد گوناگون آن" و تفسیر وی پرداخته است.با در گذشت شریعتی اولین اعلامیه از سوی این جریان نوپا به نفع شریعتی پخش می شود. آنچه فرقانی ها را بر می آشوباند،اطلاعیه مشترک مطهری_بازرگان در انتقاد از آثار دکتر شریعتی است که البته چند روز بعد بازرگان حرفش را پس می گیرد.به دنبال آن است که گودرزی اطلاعیه ای صادر می کند و به تهدید مخالفان شریعتی می پردازد.فرقانی ها در سال ۵۶ و ۵۷ مجلدات زیادی از تفسیر قرآن خود را که تحت عنوان "پیام قرآن" منتشر می شد،پخش کردند. در این زمینه که استاد مطهری که در این سال ها روی تفسیر کار می کرد، نسبت به این مسئله احساس خطر فراوان کرده، مرتب هشدار می داد.تفسیرهای متعدد و گسترده اینان، طی سال های ۵۵ و ۵۶ موجی از بیم و هراس را در میان متدینین دامن زد.گروه فرقان برای پیاده کردن استراتژی مسلحانه در برابر رژیم شاه، در بهمن ۵۷ به تجهیزات نظامی مجهز می‌شود! این زمان انقلاب پیروز شده است ولی فرقان به جای آنکه این تجهیزات را در جهت پاسداری از انقلاب به کار برد، به مبارزه با رهبران و شخصیت های تأثیر گذار آن می پردازد. در همین راستا فرقان که «روحانیت را از بنیان و اساس باطل» می دانست، تلاش خود را معطوف به مبارزه با آنها نمود. ⭕️ نخستین عاملی که فرقان را به رویارویی مسلحانه با جمهوری اسلامی کشاند، به زعم خودخودشان« ارزش های راستین تشیع سرخ علوی بود» همچنین تلاش برای « آزاد ساختن اسلام علی از اسارت آخوندیسم» عامل دیگر! آنها از خود می پرسیدند اکنون چه باید کرد؟ لذا به زعم خود بر اساس آیه«فقاتلو ائمه الکفر» تصمیم گرفتند ابتدا مرحوم قرنی و سپس استاد مطهری را به شهادت برسانند! انتخاب مطهری برای آن بود که« فکر به قدرت رسیدن دیکتاتوری آخوندیسم و آماده سازی تشکیلاتی آن مدتها قبل،حتی قبل از خرداد۴۲ ازطرف او مطرح شده بود».(فصلنامه پانزده خرداد،ش ۳۰، ص۱۳۸) 🔹🔹🔹 Bonyadtarikhbook.ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
✳️دکتر علی شریعتی و نقش وی در پیدایش گروهک‌های تروریستی 🔹شهید شیخ قاسم اسلامی: «خطری را که شما و همگان در حال حاضر با پیدا شدن گروه‌هایی مثل و اینها احساس می‌کنید، برای من از مدت‌ها قبل، روشن بود و سوز و گدازی نیز که در نقد اظهارات دکتر شریعتی داشتم و دارم، برای پیشگیری از پیدایش همین جریانات و حوادث بود و بدانید که رسوبات افکار او در ذهن جوانان مسلمان، حتی آنهایی را که بر ضد روحانیت، دست به سلاح نمی‌برند، به شکل‌های دیگر، به معارضه با اسلام و روحانیت واخواهد داشت».(غوطه زد به خون فرهاد: شهید آیت الله حاج شیخ قاسم اسلامی؛ زمان، اندیشه، تکاپو علی ابو الحسنی (منذر)،ص ۳۸۱) 🔹🔹🔹 Bonyadtarikhbook-ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
🖊برادر تروریست‌ها 🔻به مناسبت سالروز فوت علی شریعتی 🔹 التقاط و یکی از مهم‌ترین آسیب‌ها در حرکت‌های اجتماعی و انقلابی است و اگر گروه و جماعتی تابع فردی باشند که فاقد ایدپولوژی منسجم و منطقی است؛ مخاطرات جبران‌ناپذیری در مسیر انقلاب ایجاد خواهد شد. 🔸به طور مثال دکتر ، سخنان هیجان‌انگیزی را در دورانی که انقلابی سخن گفتن رایج بود ایراد می‌کرد اما با توجه به عدم انسجام فکری وی؛ آن هیجانات در مسیر اصیل قرار نگرفت بلکه صرف تشکیل گروهک‌های تروریستی شبیه شد که ملغمه‌ای از تفکرات انحرافی با روکش شیعه‌گری بودند. 🔹 بهروز، استاد دانشگاه سانفراسیسکو و فرزند از روزنامه‌نگاران توده‌ای، درباره شریعتی اینگونه می‌گوید: بسیاری از چپی‌ها کتاب‌های شریعتی را نخواندند و نمی‌دانند دقیقا چه می‌گوید. دکتر شریعتی شیعه را کرد. وی هم در حوزه درس خوانده بود و هم در دانشگاه سوربن. هم تجربیات انقلاب الجزایر را دیده بود و هم انقلاب ویتنام و جنبش فلسطین را. 🔸دکتر شریعتی می‌گوید شیعه واقعی شیعه علوی است و تأکید او به روشنفکران مذهبی انقلابی، این است که بیایند هسته اصلی شیعه را که یک حزب تمام است، تشکیل دهند؛ این شبیه آن چیزی است که شدند و بودند. البته آن مجاهدین را با این مجاهدین قاطی نکنیم، چون این مجاهدین دچار دگردیسی شده و گرد و خاک‌های سوسیالیسم را از خود پاک کرده‌اند، و بخش استبدادی آن‌ها تحت تأثیر مذل حزب بعث تقویت شده است. 🔹ولی خلاقیت شریعتی این بود که به جای این‌که خودش چپی شود، آن‌ها را در دکترین شیعه تزریق می‌کند و دکترین جدید و تفکر جدیدی از شیعه به وجود می‌آورد، و شیعه خواب‌آلود را به شیعه رزمی و به تعبیر من، شیعه بلشویکی تبدیل می‌کند.(دکتر شریعتی در آینه خاطرات، ص374-373) 🔸البته، ثمره انحراف و التقاط شریعتی محدود به گروهک‌های تروریستی نظامی نبود و پرورش شخصیت‌های ضداسلامی (البته تحت پوشش روشنفکری به اصطلاح دینی) هم‌چون را نیز باید به پای شریعتی نوشت. سروش می‌گوید: «دکتر شریعتی را من، در سال‌های دانشجویی‌ام شناختم... از آن روز تا کنون من راه بلندی را با شریعتی پیموده‌ام. سرنوشت چنان خواست که در فرنگ شاهد مرگ او و از شویندگان جسد او باشم، و امروز از غم‌خواران اندیشه‌های او.(همان، ص295) ◀️پی‌نوشت: در میان نوشته‌های این شخصیت خارج‌نشین اشتباهات تاریخی نیز وجود دارد. از جمله این‌که شریعتی را درس خوانده حوزه علمیه عنوان می‌کند یا این‌که تلاش می‌کند مجاهدین تروریست را از شریعتی جدا کند و آن‌ها را در ابتدای تشکیل تطهیر کند. اما در هر صورت؛ این اعتراف خوبی است نسبت به التقاطی بودن علی شریعتی از زبان یکی از هواداران وی. شخصی مثل مازیار بهروز اعتراف می‌کند که علی شریعتی واکسنِ آلوده چپ را به بدن تشیع تزریق کرده و محصول فکر وی نیز می‌شود مجاهدین خلق. علی شریعتی را نمی‌توان یک انقلابی دانست. او نهایتا برادر بلشویک‌ها و تروریست‌های منافق و فرقانی است. 🔹🔹🔹 Bonyadtarikhbook.ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
⁉️آیا دکتر علی شریعتی با گروهک‌های مسلح ارتباط داشت؟ «موضوع: تردد دکتر علی شریعتی دکتر هرچند وقت یک‌بار به شهسوار می‌آید و در منزل رئیس دارایی این شهرستان بیتوته و جلسات خصوصی مذهبی و سیاسی تشکیل و با عده‌ای غیربومی که در حومه شهسوار ساکن شده‌اند تماس مشکوک داشته اقداماتی در زمینه ساختن و می‌نمایند.»(شریعتی به روایت اسناد ساواک ج3 ص8) ✳️پی‌نوشت: پس از مرگ دکتر شریعتی؛ گروهک‌های مسلح انحرافی هم‌چون و به حمایت از وی پرداختند. نقش شریعتی در شکل‌گیری گروهک‌های تروریستی مثل فرقان غیرقابل انکار است اما آیا وی نیز با گروه‌های مسلح ارتباط داشت؟ هرچند روحیه ضعیفی که از آقای شریعتی شناخته شده با روابط مسلحانه تناسب چندانی نداشت اما راه بررسی اسناد در این زمینه بسته نیست. 🔹🔹🔹 Bonyadtarikhbook-ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
✳️شهید آیت‌الله مطهری: شریعتی؛ اسلام‌سرائی تخیلی و عقده ندانستن علوم اسلامی 🖊نقد شهید آیت‌الله مطهری به جزوه‌های دکتر شریعتی 🔹«در اوایل اردیبهشت1351 جزوه هاي 15 – 16 حسینیه را تحت عنوان اسلام شناسی خواندم و آنچه بنظرم می رسد یادداشت می کنم. 🔸اولًا به نظر من این جزوه چیزی که نیست اسلام شناسی است. حداکثر این است که بگویم اسلام سرائی یا اسلام شاعری است.آنچه در این جزوه آمده این است که اسلام سوژه قرار گرفته براي یک سلسله تخیّلات و حداکثر اندیشه هاي دیگر. 🔹 اگر ما بخواهیم اسلام را بشناسیم، مانند هر مورد دیگر باید محتوای اسلام را از کتاب و سنت قولی و عملی قطعی طرح کنیم و مورد تجزیه و تحلیل قرار دهیم. در این جزوه آن چیزی که طرح نشده است متون اصلی اسلام است. 🔸نویسنده از آن نظر که به متون اصلی وارد نبوده از اول خود را راحت کرده است، می گوید اسلام‌شناسی غیر از اسلام‌دانی است و آن‌که مسئله علوم اسلامی را طرح می کند که ممکن است کسی عالم بعلوم اسلامی باشد و اسلام‌شناس نباشد. 🔹مسئله شناختن و فهمیدن غیر از دانستن است، آن‌گاه می کند، می گوید علمای اسلامی عالم هستند ولی اسلام‌شناس نیستند، و حال آنکه علماي اسلامی آنچه را می دانند از علوم اسلامی همان را می شناسند. نه اینکه اسلام را می دانند ولی نمی‌شناسند. 🔸نویسنده آن‌گاه به یک مغلطه دیگری متوسل می شود، شناختن را یک مرتبه می برد به مسئله و خلاقیت و اینکه در شعر و هنر و نقاشی همیشه ابتکار هم بوسیله افرادی صورت گرفته است که تحصیلات کلاسیک نداشته اند. 🔹اولًا آیا ممکن است یک فردی شخصاً و بالاستقلال و الاجتهاد، برسد به جایی که دارای مکتب باشد که هم دارای عقیده فلسفی درباره هستی باشد و هم دارای درباره رهبری جامعه و هم عقائد اقتصادی درباره نحوه توزیع ثروت و هم عقاید اجتماعی از قبیل ناسیونالیسم یا اگزیستانسیالیسم و هم عقاید تربیتی و اخلاقی درباره چگونگی تربیت فرزند و درباره اخلاق اجتماعی. 🔸نویسنده جزوه نظر به بی‌حد و نهایتش _ همانطور که خاصیت هر مغروری است _ علوم اسلامی از فلسفه و کلام و فقه و عرفان و غیره دارد و با دو نمود روانی، عقده خود را آشکار می کند: 🔹 را بر اساس تضاد دیالکتیکی توجیه می کند و با داستان هابیل و قابیل را در قرآن، فلسفه تاریخ می‌خواند و هابیل را نماینده عصر اشتراک اولیه و دامداری و قابیل را نماینده عصر کشاورزی و مالکیت فردی می خواند _ تأویلاتی شبیه تأویلات عرفا که به انکار از توجیه شبیه تر است. 🔸مدعی می شود که در دوره اشتراك اولیه دین هم نبود، و از آنچه گفته معلوم می شود اصل پیدایش مذهب را _ همانطور که کمونیست‌ها می گویند خدعه اي می داند که مالکین آن را ابداع کرده اند. 🔹زمین را جزء صنعت می شمارد!!! فرض می کند که در جامعه اشتراکی اولیه جامعه همچون دسته ای از پرندگان مهاجر هماهنگ و هم‌آواز در سینه صحراها و در کناره رودها و ساحل دریا در حرکت بود.. آیا در آن وقت مسئله دیگر، مخصوصاً مسئله زن مطرح نبود؟ آیا در زن هم اشتراك بود؟ نویسنده آن را هم تأیید می کند. آیا در قبیله ریاست و مرئوسیت نبود؟ آیا احساس برتری طلبی و تقدم نبود؟نویسنده از پیروی کرده است.»(کتاب شهید مطهری افشاگر توطئه تاویل "ظاهر" دیانت، به "باطن" الحاد و مادیت / علی ابوالحسنی (منذر).) 🔹🔹🔹 Bonyadtarikhbook.ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
🖊تحلیل شخصیت و عملکرد دکتر شریعتی و یک اشتباه روشی 🔻به مناسبت سالروز درگذشت علی شریعتی 🔹شناخت تاریخ و ابعاد آن نیازمند واکاوی‌های دقیق و همه جانبه است؛ مخصوصا اگر مورد مطالعه و مرموز و دارای تأثیرگذاری اجتماعی بوده باشد. 🔸دکتر علی شریعتی یکی از این شخصیت‌هاست. او از یک طرف دارد که حتی محبان منصف و اندیشمندش هم نمی‌توانند انکارش کنند و از طرف دیگر سخنان جذاب و به ظاهر مذهبی هم دارد که بر کسی پوشیده نیست. او از یک‌سو با ساواک خراسان و مرکز دم‌خور بوده و از طرف دیگر در جلسات انقلابیون حضور داشته است. از یک‌سو سوسیالیست است و از سوی دیگر به اسلام علاقه نشان می‌دهد و از تمام موارد گفته شده مهم‌تر این‌که وی تنها یک سخنران نبود و در حد خود موج اجتماعی نیز ایجاد کرده بود. مجموعه نکات گفته شده باعث می‌شود که تحلیل‌ها نسبت به شریعتی و هم‌چنین ابراز آن از جانب شخصیت‌های مختلف دارای اختلافاتی باشد. به طور مثال وقتی یک رهبر یا شخصیت سیاسی انقلابی در مورد شریعتی صحبت می‌کند می‌داند که نقد خالص و صریح از وی موجب جریان سیاسی و ایجاد تفرقه در میان صفوف سیاسی خواهد شد در نتیجه ممکن است نسبت به انحرافات شریعتی ساکت بماند یا لااقل بعد غیرایدئولوژیک فعالیت‌های وی (مثل سخنرانی جذاب یا علاقه‌مندی به برخی نمادهای اسلامی) را پررنگ کند اما این بدان معنا نیست که علی شریعتی انحراف نداشت؛ یا با ساواک رژیم پهلوی ارتباطی نداشت؛ یا در صفوف انقلابیون تفرقه ایجاد نکرد. نکته مهم در روش تحلیل شریعتی و سایر شخصیت‌های تاریخی سه چیز است: 1. شناخت همه جانبه 2. سخن گفتن بر پایه اسناد 3. عدم خلط میان جایگاه سیاسی و تاریخی و علمی و عدم رعایت این سه اصل باعث ایجاد تحریفات تاریخی غیرقابل جبرانی خواهد شد. 🔹🔹🔹 Bonyadtarikhbook.ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
✳️ آیا واقعیت تاریخی مورد اغماض است..؟ ▶️ بخش اول 🔹بررسی اسناد و وصل سر نخ های ارتباط او با سازمان اطلاعات و امنیت کشوری واقعیت‌ها را در مورد دکتر علی شریعتی نشان می دهد. واقعیت‌هایی که شاید خلاف تصور بسیاری باشد و به مذاق برخی نیز خواش نیاید و آن‌چه در اسناد منتشر شده ساواک در مورد این چهره به چشم می خورد حکایت از سازش‌کاری غیر قابل انکار وی دارد. 🔸بعد از آن‌که گزارشی از وضعیت برای مقامات مرکز ارسال می‌نماید و مبارزه شریعتی در دو جبهه و و آمادگی خدمتگزاری وی به رژیم را به استحضار مقامات مرکز را ابلاغ می‌کند.(شریعتی در دادگاه تاریخ، سند شماره ۱۸، ص۱۰۹) از پاسخ تیمسار مقدم به گزارش بالا به دست می آید که ساواک مرکز طرح و برنامه گسترده‌ای را برای بهره گیری از علی شریعتی در دست اجرا داشته و بر آن بوده است که روی او سرمایه گذاری فوق العاده به عمل آورد. 🔹از این رو از ساواک خراسان نیز خواسته است: «طرح خود را برای استفاده از وی تهیه و ارسال دارند!» 🔸متن پاسخ تیمسار مقدم چنین است: 🔹 با توجه به مفادنامه شماره ۱۰۲۹۲۷ - ۱۳۴۸/۲/۲۰ آن و اینکه هنوز مستندا حسن نیت دکتر شریعتی مشخص نشده و به علاوه انجام سخنرانی های وی با نظر قبلی ساواک نبوده و طرحی نیز تاکنون در این زمینه تهیه نگردیده، دستور فرمایید اولا به مشاراليه ابلاغ نمایند که تا انجام بررسی های لازم از قبول دعوت مراجع مختلف خودداری نماید و ثانیا طرح آن ساواک را به طور مدلل و مشروح برای استفاده از وی تهیه و ارسال دارند تا بررسی های لازم معمول و اقدام مقتضی به عمل آید. مقدم 🔸به دنبال این دستور تیمسار مقدم، ساواک خراسان گزارش داده است: مراتب به دکتر شریعتی ابلاغ گردید. ایشان دعوت دانشگاه تبریز و دانشگاه آریامهر را به نحو مقتضی رد خواهد کرد، ضمنا با مشارالیه مذاکره، قرار شد هدف و برنامه های خود را در مجموعه ای تنظیم و تقدیم کند که ساواک پس از بررسی بتواند دوباره مشارالیه تصمیمات لازم را اتخاذ کند. سرتیپ بهرامی - ۴۸/۲/۲۹ 🔹ساواک خراسان بدین گونه طرح مورد درخواست مرکز برای بهره گیری از شریعتی را به واگذار می کند تا او به قاعده الانسان على نفسه بصیره» راه و چگونگی بهره برداری ساواک از شخص او را نشان دهد و طرح خود را در این زمینه مشخص سازد.(شریعتی در دادگاه تاریخ، ص ۱۰۷) 🔹🔹🔹 Bonyadtarikhbook.ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.