ویژگیهای خط امام در سیاست داخلی
بخشی از خطبه نماز جمعه آیتالله العظمی خامنهای در اولین سالگرد ورود امام به ایران/3
🔹اما در داخل مردم طرفدار آزادیهای سیاسی و اجتماعی است. امام موافق نیست که کسانی به جان کسان دیگری صدمه وارد کنند و بهخاطر اینکه مایل نیستند آنها را آزاد ببینند، به حیثیت آنها صدمه بزنند. آنچه در جامعه ما در گوشه و کنار گاهی اتفاق میافتد کسانی جمع میشوند تا حرفی بزنند، کسان دیگری به جان آنها میافتند. این در خط درست انقلاب، قرار نمیگیرد و با آزادیهای اساسی و سیاسی منافات دارد.
🔸همه مومنان به این انقلاب باید بدانند فضای جامعه اسلامی فضای بازی است. فضایی است که صاحبان اندیشههای مختلف میتوانند سخن و عقیده خود را ابراز کنند. در مقابل حجت و دلیل قاطع هیچ اندیشهای نمیتواند تاب مقاومت بیاورد. به #جنگ_افکار رفتن فقط با بیان فکر و اندبشه ممکن است ولا غیر. اینکه کسانی بخواهند به شیوههای متوسل بشوند، به کسانی حمله کنند، آنها را مورد آسیب قرار بدهند. یقینا بر طبق روال و رویه اسلامی نیست. این مقدمات بلبشو و آنارشیسم اجتماعی است و این مقدمات اختناق و استبداد است. اما از سوی دیگر آن کسانی و گردهمایی و افرادی که احساس میکنند سخن آنها در جامعه ممکن است مورد عکسالعملها و مقاومتها قرار بگیرد باید بدانند که زمینه تشنج را زدودن وظیفه بزرگ آنهاست...
🔹همه گروهها و احزاب و دستجات و افراد باید بدانند فقط خود آنها نیستند که حق حیات و حق گفتن و اظهار عقیده کردن دارند. این حق متعلق به همه عموم ملت است و همه میتوانند از آن استفاده کنند خط امام خط آزادیهای اساسی در جامعه است.
🔸خط امام خط پایبندی به اندیشه و فلسفه و تفکر اسلامی است. اندیشههای دو گانه، دو رگه، اندیشههای از غرب و شرق گرفته شده و لو لباس اسلام را به خود آویخته باشند و داخل در خط امام نیست. امام اسلام و کتب و سنت را که به تشخیص متخصصان و آگاه رسیده باشد مشعل و پیشوای این امت اسلامی میشناسد. و ما باید این خط را ارج بنهیم و بدانیم که پیروزی انقلاب به این است که تک تک افراد با این خط آشنا بشوند. این امت که ما را به تکامل انسانی و الهی میرساند. توجه به معنویت که اخلاق و قرآن، توجه به دعا، و آشنائی با خدا، [دلها] را با ذکر خدا و یا خدا نرم کردن، حقهها و کینهتوزیها و دشمنیها را به برکت یاد خدا از دلها راندن، اینها خط و راه اصلی انقلاب است. اینها چیزهایی است که دل را برای تقوی واقعی آماده میسازد و از جامعه ما جمع متقین بوجود میآورد.(روزنامه جمهوری اسلامی، 12بهمن1358، ص12)
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥فیلم کامل سخنرانی امام خمینی در بهشت زهرا 12بهمن1357
گزیدهای از بیانات امام خمینی:
🔹من به مادرهای فرزند از دست داده تسلیت عرض میکنم و در غم آنها شریک هستم. من به پدرهای جوان داده، من به آنها تسلیت عرض میکنم. من به جوانهایی که پدرانشان را در این مدت از دست دادهاند تسلیت عرض میکنم.
🔸آنهایی که در سن من هستند میدانند و دیدهاند که مجلس موسسان که تاسیس شد، با سرنیزه تاسیس شد. ملت هیچ دخالت نداشت در مجلس موسسان.
🔹من باید عرض کنم که محمدرضای پهلوی، این خائن خبیث رفت، فرار کرد و همه چیز ما را به باد داد. مملکت ما را خراب کرد، قبرستانهای ما را آباد کرد.
🔸تمام نفت ما را به غیر دادند! به امریکا و غیر از امریکا دادند. آنی که به امریکا دادند عوض چه گرفتند؟ عوض، یک اسلحههایی برای پایگاه درست کردن برای آقای امریکا! ما هم نفت دادیم و هم پایگاه برای آنها درست کردیم! امریکا با این حیله، که این مرد هم دخالت داشت، با این حیله نفت را از ما [ربود] و برای خودش در عوض، پایگاه درست کرد.
🔹من دولت تعیین میکنم! من تو دهن این دولت میزنم! من دولت تعیین میکنم! من به پشتیبانی این ملت دولت تعیین میکنم!
🔸ما تا هستیم نمیگذاریم اینها سلطه پیدا کنند. ما نمیگذاریم دوباره اعاده بشود آن حیثیت سابق و آن ظلمهای سابق.
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
📸 اولین سالگرد ورود امام خمینی به ایران چگونه گذشت؟
🔹بهمناسبت اولین سالگرد ورود امام خمینی به ایران مردم تهران در تاریخ جمعه 12بهمن1358 روبروی بیمارستان قلب، که در آن روزها به دلیل کسالت امام پذیرای حضور ایشان بود، تجمع کرده به نیایش برای سلامتی ایشان پرداختند.
🔸بهگزارش مطبوعات بیش از یک میلیون نفر در این تجمع و راهپیمایی شرکت کردند و بعد از نماز جمعه نیز به راهپیمایی پرداختند. (روزنامه جمهوری اسلامی، 13بهمن1358، ص1)
بخشی از شعارهای مردمی در این مراسم:
یا الله - یا الله - شفا بده روحالله
بمیریم- نبینیم- کسالت روحالله
خمینی، خمینی، خدا نگهدار تو
بمیرد، بمیرد، دشمن خونخوار تو
قلب منی خمینی
بتشکنی خمینی
درود بر خمینی
رهبر و هم امام امت
ضمیمه: تصاویر تجمع و نیایش خالصانه مردم برای سلامتی امام خمینی و راهپیمایی پس از نماز جمعه
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
ابتکار جوان سبزواری در انتقال سخنرانی امام خمینی به شهر خود
🖊یادداشت روزانه مورخ خبیر انقلاب اسلامی؛ حجتالاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی از روزهای پیروزی انقلاب اسلامی
١٣۵٧.١١.١٣
🔹امام حدود ساعت ۱۲ نیمه شب وارد مدرسه رفاه شد و مورد استقبال جمعی از علما، مردم و کمیته استقبال که ساعتها بود از امام بیخبر و نگران بود قرار گرفت. امام در لحظه ورود به اتاق استراحت خود، روی پله ایستاد و خطاب به حاضران سخنانی ایراد کرد و این نکته را يادآور شد که آنچه تحقق يافت از توان بشر خارج بود. عنایت خداوند شامل حال این ملت شد و این دودمان شر و فساد را از میان برد و ملت را از شرشان آسوده ساخت، بنابراين، همه ما باید شکرگزار او باشیم و قدر این نعمت را که او به ما ارزانی داشته است، بدانیم.
🔸امام در ملاقات با جمعی از نیروی هوایی به بختیار هشدار داد که اگر یک نفر از این همافران دستگیر شده به دست جلادان از بین بروند همه آنان را به کیفر اعمالشان میرسانم.
🔹اهالی سبزوار زودتر از دیگر هموطنان ما توانستند سخنرانی امام در بهشت زهرا(س) را بگیرند و به آن گوش فرادهند. یک #جوان_سبزواری سخنرانی امام را در بهشت زهر الأس) ضبط کرد و تلفنی به سبزوار فرستاد. از ساعت ۴ تا ٨ بعد از ظهر سخنرانی امام در سبزوار چندینبار به وسیله فرستنده محی که پنجاه کیلومتر برد داشت پخش شد. این فرستنده به ابتکار یک جوان سبزواری ساخته شد که پیامهای انقلابی را در شهر پخش میکرد.
به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
رژه نظامی ارتشیها در مقابل امام
🖊یادداشت روزانه مورخ خبیر انقلاب اسلامی؛ حجتالاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی از روزهای پیروزی انقلاب اسلامی
1357.11.14
🔹امام پس از ورود به ایران نخستین مصاحبه مطبوعاتی خود را برگزار کرد. امام در این مصاحبه هشدار داد که دولت غیرقانونی بختیار اگر بخواهد با کمک آمریکا و انگلیس در برابر ملت بایستد ممکن است حکم جهاد بدهد.
🔸امام در ملاقات با جمعی از پرسنل ارتش، دیدم که به سلام نظامی ایستادند. این برنامه بهمدت ده دقیقه که پرسنل ارتش از برابر امام عبور کرد ادامه داشت.
🔹برنامه ملاقات امام با مردم اینگونه است که طرفهای صبح آقایان به ملاقات امام میآیند و بعد از ظهرها خانمها با امام دیدار دارند.
🔸شنیدم که امام اعضای شورای انقلاب اسلامی را برای تعیین دولت موقت به نشست فراخوانده است و در این نشست اکثریت اعضای شورا، آقای مهندس مهدی بازرگان را برای انتصاب بهسمت دولت موقت به امام پیشنهاد کردهاند.(فصلنامه تخصصی پانزده خرداد، ش ۶، صص 300-299)
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
نامه تاریخی شهید صدر به امام خمینی
🖊یادداشت روزانه مورخ خبیر انقلاب اسلامی؛ حجتالاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی از روزهای پیروزی انقلاب اسلامی
1357.11.15
🔹این روزها در هر کوی و برزن سرود «بختیار، بختیار، سنگر تو منقل و وافوره» بهگوش میرسد. او در یک سخنرانی رجزخوانی کرده است که من در سنگر خود ایستادهام، من مرغ توفانم و از موج نمیترسم و... مردم در پاسخ او سرودهاند:
نه مرغ توفانی، نه مرد میدانی، اسیر وافوری و...
🔸امام طی حکمی مهندس بازرگان را بهعنوان رئیس دولت موقت تعیین و مأمور تشکیل کابینه کرد و از عموم ملت ایران خواست طی تظاهرات و راهپیماییها نظرشان را درباره دولت مهندس بازرگان اعلام کنند.
🔹شهردار تهران از سمت خود استعفا داد و بهصف مردم پیوست. استعفای او شاهپور بختیار را تا آن حد خشمگین و ناراحت کرد که اعلام داشت او را دستگیر و مجازات خواهد کرد!
🔸آیتالله حاج سیدمحمدباقر صدر طی نامهای به امام نوشته است:
«بسمهتعالی
🔹این نامه را به حضرتعالی در یکی از حساسترین لحظات تاریخ اسلام مینویسم تا بدین وسیله اعتماد و اعتزاز بینهایت خود را نسبت به پیروزیهای غرورآفرین ملت مسلمان ایران اظهار کنم.
🔸 پیروزیهای پی در پی و چشمگیری که با رهبری خردمندانه آن حضرت صورت گرفت و برنامه نجاتبخش اسلامی را بهجای دو تمدن و ایدئولوژی متقابل شرق و غرب به بشریت عرضه داشت. پیروزی شکوهمندی که با همت عظیم ملت مسلمان ایران به رهبری حکیمانه آن حضرت تحقق پیدا کرد و این سرزمین اسلامی را از لوث شبح طاغوت پاک کرد و رأفت و کرامت ملت مسلمان ایران را که جریحهدار شده بود از نو احیا و زنده کرد. پیروزی تاریخی بزرگی که با سعی و مجاهدت روحانیت بیدار و آزاد اسلامی به رهبری آن حضرت صورت گرفت و با همبستگی و همفکری تمام نیروهای فکری و علمی جامعه روحانیت بهثمر رسید که در باب خود در تاریخ مجاهدات جامعه روحانیت شیعه کمنظیر است و همین وحدت و یکپارچگی و همبستگی بود که این پیروزی بزرگ اسلامی را برای جامعه مسلمان ایران تضمین نمود.
🔹در این هنگام که ما با امید و دعای فراوان از درگاه الهی چشم به راه مراحل بعدی پیروزی این نهضت عظیم اسلامی هستیم، همه وجود و امکانات خود را در خدمت آن وجود بزرگ و نهضت مقدس اسلامی میگذاریم و از خداوند متعال خواستاریم که بر عمر و عزت آن حضرت بیفزاید و آرزوی دیرینه و بزرگ ما را در سایه مرجعیت و رهبری آن حضرت محقق فرماید. ان شاء الله
6ربیعالاول1399»
🔸اهالی قائمشهر طی اجتماع باشکوهی نام شهرشان را که شاهی بود، به قائمشهر تغییر دادند.
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
✳️وجود امیرالمؤمنین علی علیهالسلام ؛ باب وحی و امانتدار وحی
امام خمینی قدس سره الشریف:
این روز روزی است که علی بن ابی طالب- سلام الله علیه- که باب وحی و امانتدار وحی بود متولد شد. و این روزی است که قرآن کریم و سنت رسول اکرم به ولادت این مولود بزرگ، مفسر پیدا کرد و پشتوانه وحی و پشتوانه اسلام به وجود این مبارک مولود، قوی شد، که اتمام #بعثت، به وجود این مولود بزرگ شد. و باید بگوییم #فتح_باب_وحی و تفسیر وحی و ادامه وحی، به وجود مقدس این سرور [متحقق ] شد. من این روز را، که هم روز بعثت است وهم روز ولایت است وهم روز نبوّت است و هم روز امامت، به همه آقایان و همه ملت تبریک عرض می کنم. (صحیفه امام؛ ج 14، ص: 350)
#امام_علی
#میلاد_امام_علی
#روز_پدر
#پدر
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
📸شهید بهشتی: دولت مهندس بازرگان نه دولت انقلاب است نه دولت انتقال
سالگرد اعلام تأسیس دولت موقت
«دولت مهندس بازرگان نه دولت انقلاب است و نه دولت انتقال است. صحیحتر این است که بگوییم دولت اضطرار یعنی دولتی که نه دولت انقلاب است و نه حتی میتواند خیلی خوب مرحله انتقال را پشت سربگذارد. ولی اضطرار یعنی ضرورتها و مقطع زمانی انقلاب هم این را ایجاب میکرد که ما از همان اول آن مقطع زمانی آن دولت را بپذیریم و تا مدتی با آن کار کنیم»
(از حزب چه میدانیم، ص٣٠، انتشارات دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامی)
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
#خبر_ویژه
✳️نخستین همایش بزرگداشت روز تاریخنگاری انقلاب اسلامی برگزار میشود
🔹از ساعت ۹:۳۰ روز سهشنبه ۱۸ بهمن ماه، با حضور جمعی از محققین و پژوهشگران تاریخ انقلاب اسلامی، همایش بزرگداشت روز تاریخنگاری انقلاب اسلامی برگزار میشود.
🔸در این مراسم که در مرکز همایشهای بینالمللی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران – تالار قلم – برگزار خواهد شد، از جمعی از تاریخنگاران انقلاب اسلامی تجلیل به عمل خواهد آمد.
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
پیشنهاد منتظری برای قطع ملاقات بانوان با امام و واکنش قاطع امام خمینی
🖊یادداشت روزانه مورخ خبیر انقلاب اسلامی؛ حجتالاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی از روزهای پیروزی انقلاب اسلامی
1357.11.16
🔹 #کیسینجر وزیر خارجه پیشین آمریکا از سرایت انقلاب اسلامی به دیگر کشورهای خاورمیانه هشدار داد و گفت از هماکنون باید به فکر پیشگیری باشد.
🔸رهبر مسلمانان #اهل_تسنن در ملاقات با امام پشتیبانی خود و دیگر برادران اهل تسنن از امام و انقلاب اسلامی ایران اعلام کرد.
🔹یکی از روحانیان* در ملاقات با امام در حضور جمعی از روحانیان و دوستان به امام پیشنهاد داد که ملاقات با خانمها را تعطیل کنید. اینها در اینجا جمع میشوند و بر اثر شدت جمعیت و ازدحام فوقالعاده برخی از آنان از خود بیخود میشوند و از حال میروند، چادر از سرشان میافتد، سر و گردنشان پیدا میشود که صورت خوشی ندارد. امام نگاه تندی به او کرد و اظهار داشت:«آیا فکر میکنی اعلامیه من و شما شاه را از ایران بیرون کرد؟ همینها بودند که شاه را بیرون کردند.»
🔸* این پیشنهاد از جانب آقای شیخ #حسینعلی_منتظری مطرح شد. پاسخی که امام به او داد شاید به نظر برسد که با پیشنهاد چندان همخوانی ندارد، لیکن نکتهای در آن نهفته است امام با ژرفنگری خود دریافت که مسئله از خود بیخود شدن خانمها در میان اجتماع زنان و اینکه سر و گردنشان پیدا میشود بهانه است، انگیزه اصلی این است که قدم قدم برای بیرون راندن زنان از صحنه در همان روزهای نخست ورود امام به ایران که هنوز انقلاب به درستی به پیروزی نرسیده بود، آغاز شده بود، از این رو امام با آن برخورد کرد.
منبع: فصلنامه تخصصی پانزده خرداد، شماره6، صص302-301
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
2637_31568 (1).pdf
1.51M
🔹کتاب «عمار انقلاب؛ حیاتنامه فکری و سیاسی علامه محمدتقی مصباح یزدی، از هنگام تولد تا پیروزی انقلاب اسلامی(۱۳۵۷-۱۳۱۳)» در آستانه دومین سالگرد ارتحال علامه محمدتقی مصباح یزدی، توسط بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی در معرض انتشار قرار گرفته است.
🔸این اثر به قلم سهراب مقدمی شهیدانی نگارش یافته و در آن برای نخستینبار برخی ناگفتههای تاریخی و اسناد تازهیاب منتشر شده است که بسیاری از ابهامات تاریخی را حل و فصل میکند. رویکرد تبیینی و مستندنگارانه کتاب، موجب آن شده که حیاتنامه آیتالله مصباح یزدی را در دل تحولات تاریخی پیرامونی روایت کند و از این رو، خوانندگان با مطالعه این اثر به اطلاعاتی گسترده دست مییابند که آنان را به دل تاریخ پرحادثه دهه ۴۰ و ۵۰ خواهد برد.
🔹به همین مناسبت، روزنامه کیهان برای آنکه سهمی در زنده نگه داشتن جهتگیری و راه این عالم برجسته داشته باشد؛ بخشهایی از کتاب تازه منتشر شده «عمّار انقلاب» را از امروز در صفحه پاورقی تقدیم نگاه مخاطبان گرامی مینماید.
نوبت چاپ: شنبه/ دوشنبه/ چهارشنبه/ صفحه ۶ کیهان
شماره ۱ 👇👇👇
https://kayhan.ir/fa/news/259516
🗞ضمیمه: روزنامه کیهان، 17بهمن1401، صفحه 6.
#عمار_انقلاب
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
سخنرانی مرحوم فلسفی پس از هفت سال ممنوعیت منبر
🖊یادداشت روزانه مورخ خبیر انقلاب اسلامی؛ حجتالاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی از روزهای پیروزی انقلاب اسلامی
١٣۵٧.١١.١٧
🔹امام در جمع علما و روحانیان تهران و دیگر شهرستان ها، آقای فلسفی واعظ را به حضور فراخواند و از او خواست در آن جمع سخنرانی کند. آقای فلسفی پس از هفت سال ممنوع المنبر بودن امروز برای نخستین بار در حضور امام به سخنرانی پرداخت.
🔸در این سخنرانی از خفقان دوران رضاخان و محمدرضا سخن گفت و این خاطره شیرین را بیان کرد:
«در دوران رضاخان خفقان به حدی شدید بود که حتی برای تجدید چاپ کتاب حافظ هم باید از دستگاه سانسور رضاخانی اجازه می گرفتند و سانسورچی ها هم تا آن حد وحشت داشتند که هرجا در کتاب نام یا عنوان «رضا» را می دیدند برای اینکه بعدا دچار دردسر نشوند آن را اساسا حذف می کردند.
🔹ناشری کتاب حافظ را به اداره سانسور مطبوعات و انتشارات برد و اجازه تجدید چاپ آن را تقاضا کرد و به او گفتند برو هفته دیگر بیا. هفته بعد وقتی مراجعه کرد دید به همه صفحه های کتاب حافظ مهر مجاز است خورده است، جز یک صفحه که به او گفتند در این صفحه آمده است: «رضا به داده بده وزجبین گره بگشا». گفتند این اسم «رضا» را باید حذف کنی.
🔸ناشر گفت این یک مصرع از شعر حافظ است چگونه آن را بردارم و ثانیا اگر کلمه «رضا» را بردارم چه چیز جای آن بگذارم. سانسورچی بی سواد دوران رضاخانی پاسخ داد من چی می دانم! بنویس تقی به داده بده، نقی به داده بده، علی به داده بده!! از نقل این داستان توسط آقای فلسفی حضار به شدت خندیدند».
🔹شنیدم اهالی کردستان طی راهپیمایی باشکوهی از امام و دولت مهندس بازرگان پشتیبانی کردند و این شعار را می دادند:
سنی و شیعه فرقی نیه
رهبر ما خمینیه
🔸در تهران نیز صدها هزار نفر به خیابان ها ریختند و پشتیبانی خود را از دولت موقت مهندس بازرگان اعلام کردند.
🔹در زاهدان چماق به دستان با اتومبیل وارد صف تظاهر کنندگان شدند و چند تن را شهید و بیش از ۶٠ تن را مجروح کردند و بیش از یکصد دستگاه وسیله نقلیه مردم را منهدم کردند. (فصلنامه تخصصی پانزده خرداد، ش ۶، صص ٣٠۴ - ٣٠٢)
به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
در امتداد اساتید ...
انتشار گزیدهای از «عمار انقلاب» در بخش پاورقی روزنامه کیهان/بخش دوم
🔹این نوشتار درصدد آن است که به سهم خود، گامی در جهت بازکاوی زندگانی آیتالله مصباح یزدی بردارد. در میان ابعاد مختلف زندگانی ایشان، تمرکز این اثر بر اندیشه، سیره و کارنامه سیاسی ایشان قرار گرفته است تا بلکه در هیاهوی برخی شبههافکنیهای غیرمستند و فقدان روایتهای مستند و تفصیلی از کارنامه و سیره سیاسی علامه مصباح یزدی، خصوصاً در دوران پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، روایتی صحیح و صریح و متقن و مستند از زندگانی و کارنامه ایشان ارائه دهد؛ البته به قدر وسع اندک و با لحاظ محدودیتهای فراوانی که در دسترسی به منابع و مستندات مربوطه وجود دارد....
متن کامل
نوبت چاپ: شنبه/ دوشنبه/ چهارشنبه/ صفحه ۶ کیهان
🗞ضمیمه: روزنامه کیهان، 19بهمن1401.
#عمار_انقلاب
گزیدهای از «عمار انقلاب» در بخش پاورقی روزنامه کیهان/بخش اول
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
📚برای آشنایی با انقلاب اسلامی چه بخوانیم؟
#پرونده_ویژه
معرفی 230 کتاب و مقاله بنیاد تاریخپژوهی برای آشنایی با مبانی و تاریخ انقلاب اسلامی به مناسبت ایامالله دهه فجر
فهرست نخست
فهرست دوم
فهرست سوم
فهرست چهارم
فهرست پنجم
فهرست ششم
فهرست هفتم
فهرست هشتم
فهرست نهم
فهرست دهم
فهرست یازدهم
فهرست دوازدهم
فهرست سیزدهم
فهرست چهاردهم
فهرست پانزدهم
فهرست شانزدهم
فهرست هفدهم
فهرست هجدهم
فهرست نوزدهم
فهرست بیستم
#دهه_فجر
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
📚برای آشنایی با انقلاب اسلامی چه بخوانیم؟/1
230 کتاب و مقاله بنیاد تاریخپژوهی برای آشنایی با مبانی و تاریخ انقلاب اسلامی
1. نهضت امام خمینی (4جلد) - استاد سیدحمید روحانی
2. انقلاب اسلامی پرسشها و پاسخها - استاد سیدحمید روحانی
3. اسناد انقلاب اسلامی (6جلد)-استاد سیدحمید روحانی
4. قیام پانزده خرداد طلیعه نهضت امام خمینی-دکتر مظفر نامدار
5. ترجمه و تعلیقه بر رساله ولایتفقیه آیتالله سیدمصطفی خمینی- مقدمی شهیدانی / کریمی
6. عمار انقلاب؛ حیاتنامه فکری و سیایس علامه محمدتقی مصباح یزدی از تولد تا پیروزی انقلاب اسلامی - مقدمی شهیدانی
7. نقدی بر مدخل امام خمینی در دایرةالمعارف تشیع
8. نقدی بر مدخل « خمینی روحالله » در دایرةالمعارف بزرگ اسلامی
9. روزشمار انقلاب اسلامی سالهای 57-56 - معصومه مرادپور
10. نخستین پیشنویس قانون اساسی جمهوری اسلامی - سهراب مقدمی شهیدانی
11. انقلاب اسلامی در مراغه - پور مؤذن / غلامیه
12. انقلاب اسلامی و گروههای تجزیهطلب - اصغر حیدری
#دهه_فجر
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
📚برای آشنایی با انقلاب اسلامی چه بخوانیم؟/2
230 کتاب و مقاله بنیاد تاریخپژوهی برای آشنایی با مبانی و تاریخ انقلاب اسلامی
13. جوانان درباری و آرمانشهر-گزیده کتاب نهضت امام خمینی
14. شریعتی در دادگاه تاریخ-گزیده کتاب نهضت امام خمینی
15. شوریدگی در تذبذب-گزیده کتاب نهضت امام خمینی
16. امام خمینی، انقلاب اسلامی و شالودهشکنی سیطره گفتمانهای رسمی در حوزه سیاست
17. امام خمینی رحمهالله و بازسازی هویت ملی در ایران معاصر(فصلنامه تخصصی پانزده خرداد، شماره1)
18. انقلاب اسلامی برای ایران چه کرد؟ (فصلنامه تخصصی پانزده خرداد، شماره1)
19. چالشهای نظری فراروی انقلاب اسلامی (فصلنامه تخصصی پانزده خرداد، شماره1)
20. به یاد اول آبان سالروز شهادت آیتالله حاج سید مصطفی خمینی رحمهالله (فصلنامه تخصصی پانزده خرداد، شماره1)
21. امام خمینی انقلاب اسلامی و شالودهشکنی سیطره گفتمانهای رسمی در حوزه سیاست(2) (فصلنامه تخصصی پانزده خرداد، شماره2)
22. آسیبشناسی اجمالی انقلاب اسلامی از دیدگاه امام خمینی قدس سره الشریف(فصلنامه تخصصی پانزده خرداد، شماره2)
23. انقلاب اسلامی، رژیم صهیونیستی و استراتژی جنگ پست مدرن(فصلنامه تخصصی پانزده خرداد، شماره2)
24. قیام مسلحانه علی پهلوی بر ضد محمدرضا پهلوی(فصلنامه تخصصی پانزده خرداد، شماره2)
#دهه_فجر
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
📚برای آشنایی با انقلاب اسلامی چه بخوانیم؟/3
230 کتاب و مقاله بنیاد تاریخپژوهی برای آشنایی با مبانی و تاریخ انقلاب اسلامی
25. کشکوئیه در انقلاب(فصلنامه تخصصی پانزده خرداد، شماره2)
26. انقلاب اسلامی برای ایران چه کرد؟ دگرگونی در نظام آموزش و پرورش ایران(فصلنامه تخصصی پانزده خرداد، شماره2)
27. هجرت امام خمینی س از نجف به پاریس و بازگشت به ایران، به نقل از یادگار امام(فصلنامه تخصصی پانزده خرداد، شماره2)
28. یادیار: امام خمینی در نگاه اندیشمندان جهان(فصلنامه تخصصی پانزده خرداد، شماره3)
29. پانزده خرداد برافتادن مشروطه و برآمدن انقلاب اسلامی(فصلنامه تخصصی پانزده خرداد، شماره3)
30. بخشی از خاطرات و اسناد شیخ محمدعلی انصاری اراکی(فصلنامه تخصصی پانزده خرداد، شماره3)
31. پانزده خرداد رخدادی که تبدیل به تاریخ شد(فصلنامه تخصصی پانزده خرداد، شماره3)
32. اسوه استبدادستیزی ( شهید سعیدی )(فصلنامه تخصصی پانزده خرداد، شماره3)
33. شهید مطهری و حکمت و وحدت و همبستگی (فصلنامه تخصصی پانزده خرداد، شماره3)
34. اسامی شهدای 15 خرداد (فصلنامه تخصصی پانزده خرداد، شماره3)
35. انقلاب اسلامی، تفکر پساسکولار و گذار از جامعه مدنی به جامعه توحیدی(فصلنامه تخصصی پانزده خرداد، شماره4)
36. شهیدی که در غبار تاریخ گم شد (گزارشی از زندگی و قیام حماسی بهمن حجت کاشانی) (فصلنامه تخصصی پانزده خرداد، شماره4)
#دهه_فجر
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
📚برای آشنایی با انقلاب اسلامی چه بخوانیم؟/4
230 کتاب و مقاله بنیاد تاریخپژوهی برای آشنایی با مبانی و تاریخ انقلاب اسلامی
37. روایت علی پهلوی (اسلامی) از بهمن حجت کاشانی و انگیزههای قیام او (فصلنامه تخصصی پانزده خرداد، شماره4)
38. انقلاب اسلامی شبهروشنفکران سکولار و جامعه مدنی درجه دوم (فصلنامه تخصصی پانزده خرداد، شماره4)
39. انقلاب اسلامی برای ایران چه کرد؟ جمهوری اسلامی و دگرگونی در توسعه ایران افزایش امید به زندگی (فصلنامه تخصصی پانزده خرداد، شماره4)
40. تندیس درایت و تعهد یادی از شهید قدوسی (فصلنامه تخصصی پانزده خرداد، شماره4)
41. بازتاب جهانی انقلاب اسلامی (فصلنامه تخصصی پانزده خرداد، شماره5)
42. انقلاب اسلامی انقلاب دانش شریعتاندیش (فصلنامه تخصصی پانزده خرداد، شماره5)
43. جمهوری اسلامی و دگرگونی در ابعاد اجتماعی توسعه انسانی در ایران (فصلنامه تخصصی پانزده خرداد، شماره5)
44. شهید بهمن حجت کاشانی از نگاه راویان خرم دره(فصلنامه تخصصی پانزده خرداد، شماره5)
45. انقلاب اسلامی، شکست تجربه غربگرایی و زوال پادشاهی در ایران (فصلنامه تخصصی پانزده خرداد، شماره6)
46. اندیشه تحریم و گوشهای از مبارزات ملت مسلمان ایران در دوران پهلوی (فصلنامه تخصصی پانزده خرداد، شماره6)
47. اسنادی از نوفل لوشاتو (فصلنامه تخصصی پانزده خرداد، شماره6)
48. افول تمثال پادشاهی در ایران، انقلاب اسلامی در چشمانداز نشریات خارجی (فصلنامه تخصصی پانزده خرداد، شماره6)
#دهه_فجر
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
📚برای آشنایی با انقلاب اسلامی چه بخوانیم؟/5
230 کتاب و مقاله بنیاد تاریخپژوهی برای آشنایی با مبانی و تاریخ انقلاب اسلامی
49. انقلاب اسلامی برای ایران چه کرد؟ اصلاحات ارضی و نابودی اقتصاد کشاورزی در دوران پهلوی (فصلنامه پانزده خرداد، شماره6)
50. قیام 15 خرداد و نهضتهای سده پیشین مشابهتها و تفاوتها (فصلنامه پانزده خرداد، شماره7)
51. انقلاب اسلامی، انقلاب آزادی عقل و گسستگی تقلید (فصلنامه پانزده خرداد، شماره7)
52. سه خاطره پیرامون قیام 15 خرداد 1342 (فصلنامه پانزده خرداد، شماره7)
53. مأموریت ویژه آیزن هاور برای سرکوب انقلاب (فصلنامه پانزده خرداد، شماره10)
54.انقلاب اسلامی، انقلاب بازاندیشی خردورزانه (فصلنامه پانزده خرداد، شماره10)
55. برگی از مجاهدتهای فرهنگی و سیاسی روحانیت بیدار در تاریخ معاصر ایران (فصلنامه پانزده خرداد، شماره10)
56. جستارهایی در آفتشناسی ریشههای انقلاب اسلامی (فصلنامه پانزده خرداد، شماره10)
57. حماسه 19 بهمن 1356و گزارش هیئت ویژه نظام شاهنشاهی (فصلنامه پانزده خرداد، شماره10)
58. پانزده خرداد، سرآغاز افول تمثال پادشاهی در ایران (فصلنامه پانزده خرداد، شماره11)
59. پانزده خرداد، ظهور گفتمان تازه در جنبش های اجتماعی ایران (فصلنامه پانزده خرداد، شماره11)
60. حزب جمهوری اسلامی؛ مولود سالم انقلاب (فصلنامه پانزده خرداد، شماره12)
#دهه_فجر
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید