🔴مشکل سیاست گذاران فرهنگی و مسئولین تربیتی کشور چیست؟
🔺مشکل سیاستگذاران فرهنگی و مسئولین تربیتی کشور در آن است که میخواهند بر مبنای الگوهای تربیتی #غربی، جامعه را طراحی کنند. الگوی تربیتی در جوامع غربی بر مبنای «مهار بیرونی» است. این عقیدهی مرسوم در دستگاه فلسفی غرب که #انسان_ذاتاً_شرور به دنیا آمده است، موجب شده تا برای کنترل انسان، هر روزه بر حجم #مهارهای_بیرونی و کنترلهای #اجتماعی بیفزایند. آموزش مسائلی چون قانونپذیری و جامعهپذیری نیز بر همین مبنا شکل گرفته است تا رفتار انسان در حوزهی اجتماعی هر چه بیشتر مورد کنترل قرار گیرد. در حالی که در الگوی تربیت #دینی، بیش از مهار بیرونی، این «مهار درونی» است که مورد اهمیت قرار دارد. مهار درونی یا همان چیزی که در ادبیات دینی از آن تحت عنوان «تقوا» یاد میشود، یعنی وضعیتی که در آن، افراد جامعه، به دلیل تقرّب به خدا، از بسیاری از مخاطرات و آسیبهای اجتماعی چشمپوشی کنند.
http://www.borhan.ir/7204/
💫 اندیشکده برهان
🆔 @borhan_ir
🔴اثر مالیات بر تولید و تعدیل اقتصادی جامعه
🔺براساس تجربیات جهانی، تأمین مالی دولت از محل وصول #مالیات بر دارایی منجر به کاهش اتکا به مالیات بر درآمد می-گردد. بنابراین وجوه در اختیار بنگاههای #تولیدی و اقتصادی به دلیل پرداخت کمتر مالیات، افزایش می-یابد. در نهایت، اثر انگیزشی پرداخت کمتر مالیات و نقدینگی بیشتری که در اختیار بنگاهها قرار دارد، منجر به اجرای طرحهای توسعهای میگردد که با #افزایش_تولید، #اشتغال بیشتری ایجاد میشود.
🔺مالیات بر دارایی، مالیاتی است که در آن، پایه و منبع مالیاتی را دارایی یا ثروت مؤدی تشکیل میدهد. به عبارت دیگر، بر آنچه مؤدی قبلاً به دست آورده و انباشته است یا به او به ارث میرسد، تعلق میگیرد. مالیات بر دارایی عموماً بهعنوان مکانیسمی برای #تعدیل_ثروت به کار گرفته میشود و بیشتر در جوامعی کاربرد دارد که اختلاف فاحشی در دارایی و ثروت افراد آن جامعه وجود داشته باشد یا فقط در مواردی خاص که بهوسیلهی مالیات بر درآمد نتوان از آن منابع مالیات گرفت، اعمال میشود.
http://www.borhan.ir/7206/
💫 اندیشکده برهان
🆔 @borhan_ir
✅توصیههایی برای اصلاح اقتصاد نفتی به اقتصاد مردمی(5)
🔻امنیت سرمایه گذاران داخلی در گرو دخیل نبستن به دشمنان و استکبار است
🔶مورد دیگری که از الزامات مردمی کردن اقتصاد است و تأمین امنیت فعالان اقتصادی در دو بعد داخلی و خارجی است. در بعد داخلی فضا باید برای تولیدکنندگان کاملاً امن و برای دلالان کاملاً ناامن باشد. در شرایطی که هر کدام از تولیدکنندگان داخلی دارای پروندههای متعدد قضایی در محاکم و دادگاههای کشور میباشند و بخش عمدهای از ذهن آنها مصروف عبور از پروندههای سنگینی است که معمولاً بدون استدلالات و توجیهات متقن در دادگاهها برایشان ایجاد میشود، نخواهند توانست خلاقیت لازم را برای امر تولید به کار بگیرند.
🔷مشاهده و مراجعه به بسیاری از پروندههای قضایی تولید کنندگان هایی که از طریق بانکها و چه آنهایی که از طریق افراد حقیقی گشوده شده است نشان میدهد که میتوان با اختصاص شعبات ویژه اقتصادی در قوه قضائیه از تولیدکنندگانی که در حال خدمت خالصانه به کشور هستند حمایتهای جدی به عمل آورد و حتی برخی مصونیتها را برای کارخانههای درحال تولید ایجاد نمود. موارد متعددی از ضربات سهمگین برخی از محاکم و بانکها به تولید کنندگان وجود دارد که موجبات بیانگیزگی و یا حتی تعطیلی خط تولید آنها را فراهم آورده است.
🔷 به نظر میرسد طرح مصونیت برای خطوط تولید افراد حقیقی میتواند یکی از الزامات تأمین امنیت داخلی تولیدکنندگان در کشور باشد که باید از سوی مجلس شورای اسلامی و یا قوه محترم قضائیه مد نظر قرار بگیرد.
🔶امنیت خارجی تولید کنندگان و سرمایه گذاران به معنای آن است که دولت محترم از الحاق اقتصاد کشور به معاهدات سیاسی چون #برجام، #سی_اف_تی، #پالرمو و #اف_ای_تی_اف خودداری کرده و اجازه ندهد اطلاعات افسران و فرماندهان توانمند اقتصادی کشور در اختیار دشمن قرار بگیرد. با الحاق اقتصاد ایران به چنین کنوانسیونها و معاهداتی افسران پیشرو در خط تولید اقتصادی با سرقت اطلاعات اقتصادیشان، توانایی خلاقانهشان در دور زدن تحریمها و یا توان مراودات خارجی خود برای انتقال تکنولوژی یا صادرات و واردات کالاهای مورد نیاز و مواد اولیه را از دست خواهند داد. بنابراین بخشی از مردمی کردن اقتصاد ناظر به تأمین امنیت خارجی آنهاست که باید مورد توجه دستگاههای تقنینی و امنیتی کشور قرار بگیرد.
💫 اندیشکده برهان
🆔 @borhan_ir
🔴مزایا و معایب مالیات بر دارایی
🔸#مالیات بر دارایی همانند هر نوع پایهی مالیاتی دیگر، مزایا و معایبی دارد که در ادامه به آنها پرداخته میشود. در مطالعات گوناگون، به مزایای مختلف مالیات بر دارایی اشاره شده است که از این میان، میتوان به پتانسیل درآمدی بالا، برقراری عدالت مالیاتی، عدم انتقال مالیاتی، هزینههای تمکین اندک و افزایش کارایی استفاده از زمین اشاره نمود. به دلیل #غیرمنقول بودن داراییهای ثابت، فرار مالیاتی در این پایهی مالیاتی عملاً غیرممکن است و از این رو، پایهی مالیاتی با پتانسیل بالا جهت تأمین #درآمد دولتها محسوب می-شود.
🔹از جمله #معایب این پایهی مالیاتی میتوان از لحاظ اجرایی، به پیچیده و هزینهبر بودن آن، هزینههای وصول و اجرای بالا، هزینههای سیاسی و کشش و حساسیت آن اشاره نمود. این پایهی مالیاتی در بین مالیاتدهندگان بسیار منفور است و از این رو، سیاستمداران از تکیهی بیش از حد بر آن بیزارند، زیرا هر دلار اضافه از این منبع، سبب #نارضایتی مالیاتدهندگان به اندازهی بیش از یک دلار میشود. از دیگر سو، پرداخت این مالیات برای مؤدیان بسیار محسوس است، در حالی که مالیات بر درآمد یا مصرف، چنین نیست.
💫 اندیشکده برهان
🆔 @borhan_ir
30% تخفیف ویژه در «ضیافت کتاب»
🔸#انتشارات_دیدمان به مناسبت حلول ماه مبارک #رمضان و در راستای گسترش فرهنگ کتاب و #کتابخوانی طرح «#ضیافت_با_کتاب» را تا #عید_سعید_فطر برگزار میکند.
🔹علاقهمندان به دریافت 30درصد تخفیف در دو مرحله، بعد از خرید کتب مد نظر خود از سایت دیدمان میبایست #کد_RAMEZAN99 را وارد نمایند تا #15_درصد_تخفیف بر روی سبد خریدشان اعمال گردد.
♦️پس از تکمیل فرآیند خرید، اعتبار فرد خریدار به اندازه 15% خرید قبلی در محیط کاربری فرد در سایت دیدمان به عنوان #هدیه شارژ شده و می تواند تا پایان ماه مبارک رمضان مجددا با اعتبار فعلی نسبت به خرید کتاب اقدام نماید. به بیان دیگر فرد مجموعا #30_درصد خرید اولیه #تخفیف دریافت خواهد نمود.
🔰شایان ذکر آنکه اعتبار شارژ شده تا پایان ماه مبارک رمضان در حساب کاربری فرد موجود خواهد بود.
❇️ لازم به ذکر است #هزینه_ارسال کتب به سراسر کشور تنها مبلغ #4000_تومان خواهد بود و در صورتی که مبلغ فاکتور خرید از سایت دیدمان بیش از 150 هزار تومان شود، هزینه #ارسال_رایگان میگردد.
🛒 جهت کسب اطلاعات بیشتر روی لینک زیر کلیک کنید👇
🌐 b2n.ir/249609
🆔 @didemanpub
✅توصیههایی برای اصلاح اقتصاد نفتی به اقتصاد مردمی(6)
🔻#اقتصاد_دانش_بنیان
🔶بسیاری معتقدند یکی از دلایل رشد اقتصادی ببرهای آسیا در دهههای گذشته اتکای آنها به نیروی متخصص داخلی بود که با اقتصاد دانش بنیان درصدی از رشد اقتصادی را نصیب کشورشان کنند که برای کشورهای صنعتی جهان یک رؤیا محسوب میشد. در شرایطی که به گزارش مجله امریکایی فوربز ایران در جایگاه سوم جهان از حیث تعداد تحصیل کردگان مهندسی میباشد شایسته است کشور به سمت اقتصاد دانش بنیان حرکت نماید.
🔷همچنین ده میلیون جوان تحصیل کرده در کنار یک میلیون نخبه آماده ورود به اقتصاد و تغییر شرایط اقتصادی و رونق تولید هستند. نگاه برخی از افراد در دولت به گشایش روابط تجاری با غرب هیچ معنایی ندارد. بیش از ۵۰ درصد از تولید ناخالص داخلی کشور هیچ ارتباطی با بیرون نداشته و جمعیت ۴۰۰ میلیونی همسایگان ایران نیز میتواند بازار بسیار مناسبی برای ۵۰ درصد تولید مابقی باشد که امکان افزایش تولید را کاملاً مهیا میکند.
🔶سرمایهگذاری در حوزه تولیدات دانش بنیان یکی از مهمترین موارد مردمی کردن اقتصاد است که به سادگی سبب رونق تولید میگردد. برخی معتقدند سه و نیم برابر مجموعه تولید ناخالص ملی کشور در حال حاضر را میتوان با اقتصاد دانش بنیان به دست آورد و مایه اصلی آن که نیروی جوان تحصیلکرده و نخبه است هم اکنون در کشور وجود دارد.
http://www.borhan.ir/wp-content/uploads/003-2-1024x904.jpg
💢 #آلمان پس از پایان #جنگجهانی دوم تبدیل به بیغولهای شده بود که بار سنگین غرامتهای ناشی از جنگ بر دوش آن سنگینی میکرد.
💢 چگونه این کشور توانست در مدت کوتاهی مسیر رشد و ترقی را طی کند و جلوتر از فرانسه و انگلیس که فاتحان جنگ جهانی دوم بودند، در ردهی چهارم #اقتصاد جهان قرار بگیرد؟ پاسخ به این سؤال میتواند حاوی نکات آموزندهای برای کشور ما باشد.
🔹قبل از هر چیز باید تأکید کرد که مفهوم توسعه متضمن بار ارزشی و فرهنگی خاصی است که الزاماً تناسبی با اقتضائات و ساختار اجتماعی و تاریخی کشور ما ندارد. اصلاً قرار نیست ما عیناً شبیه آلمان عمل کنیم، چراکه از هویت و چارچوب ارزشی و تمدنی بومی برخورداریم. غرض از نگارش این مرقومه، یافتن مؤلفههایی است که در عین تناسب با استعدادهای سرزمینی و تاریخی و خوانش ما از فلسفهی اقتصاد و #سیاست و ، آلمان را کمک کرده تا از کشوری جنگزده و مخروبه، تبدیل به ستون فقرات اقتصادی #اتحادیهیاروپا شود. ما باید از دل این نکتهها، مدل بومی و تنظیمشده برای فرهنگ خودمان را استخراج کنیم.
🔹در سلسله یادداشتهایی که در آینده در این خصوص به رشتهی تحریر درخواهد آمد، به تفکیک به عوامل مختلف خواهیم پرداخت. اما در این پست قصد داریم بر عامل فرهنگی تمرکز کنیم.
🔹مطالعات #جامعهشناختی نشان میدهد که مردم آلمان به #کار بهعنوان یک مؤلفهی ارزشی نگاه میکنند که عیار اخلاقی افراد را تشکیل میدهد. کار کردن بهخصوص نزد نسلهای گذشتهی مردم آلمان که وظیفهی آبادانی و زدودن آثار جنگ از این کشور را داشتند، منزلتی فراتر از شغل داشته، بلکه بخشی از هویت آنها تشکیل میداده است.
🔹غرور ملی و علاقه به وطن، محرک آلمانها در تلاش شبانهروزی برای پیشی گرفتن از سایر ملل بوده است. در این فرهنگ، #واسطهگری در سطح اجتماعی امری مذموم و بیارزش تلقی شده و سود اندک حاصل از تولید بر سود هنگفت ناشی از مبادله ارجحیت داشته است. نمیتوان منکر بسترهای قانونی و #سیاستگذاری های تسهیلکننده فضای تولید بود، اما روحیهی نگاه ملی در افراد جامعه در انتخاب این مسیر نیز نقش بسزایی در جهش #صنعتی و اقتصادی آلمان ایفا کرده است.
🔹همین امتیاز فرهنگی مردم آلمان که ازقضا در آموزههای دینی ما نیز مورد تأکید فراوان قرارگرفته است، یکی از نقاط ضعف اصلی بخش عمده تحصیلکردگان کشور را تشکیل میدهد. دمیده شدن روحیهی تکاثر در کالبد عدهی زیادی از افراد، زمینهساز بیتفاوتی نسبت به سرنوشت کشور شده است. زنده کردن نظام ارزشی میتواند تا حدی اثرات روحیهی عافیتطلبی و رفاهزدگی را خنثی کند. روحیهای که سیاستگذاریهای کلان اقتصادی به تثبیت آن دامن زده و نگاه تعداد زیادی از دانشآموختگان را به سمت مهاجرت یا فعالیتهای #غیرمولد متوجه کردهاست.
🔹هرچند تعداد زیادی از جوانان دغدغهمند در قالب کارهای جهادی منشأ خدمات زیادی در عرصه #سازندگی و #محرومیتزدایی بودهاند، اما تبدیل این روحیه و تلقی از مفهوم کار به گفتمان غالب #نخبگان #علمی، نیازمند توجه جدی است. فراموش نکنیم نخبگی را نباید منحصر در امتیازات خدادادی دانست. بلکه عنصر مقوّم شخصیت نخبگان باید داشتن دغدغهی ملی و پرداخت هزینه برای نیل به هدف و به دست گرفتن ابتکار عمل در عرصهی مجاهدت علمی تلقی شود.
@SciTechEco_Net
💢سهم برنامههای فضایی در رشد بخشهای مختلف اقتصاد آمریکا چقدر است؟
🔹 #سرمایهگذاری در برنامههای فضایی، فعالیتی زودبازده نیست و ممکن است چندین سال طول بکشد تا به سوددهی برسد. لذا وظیفهی دولتهاست که با ورود به این حوزه، زیرساختهای لازم برای حضور بخش #خصوصی را فراهم کنند.
🔹 زمانی که سرمایهگذارهای بخش خصوصی وارد این حوزه شوند، میتوانند حوزهی عمومی را از جهات مختلف منتفع کنند. ایجاد قابلیتهای خدماتی جدید، رشد دانش #فنی نیروی انسانی و دستیابی به حوزههای جدید فنآوری ازجملهی این منافع هستند.
🔹گسترهی خدمات ارائه شده با کمک #صنایع فضایی بسیار متنوع است. از #کشاورزی گرفته تا حوزهی #انرژی و از بخش نظارت گرفته تا زمانبندی تراکنشهای مالی. از بخشهای دولتی گرفته تا شرکتهای خصوصی همگی بهصورت روزافزون از اطلاعات بهدستآمده از #ماهواره ها استفاده میکنند.
🔹 ماهوارهها نقشی کلیدی در ایجاد #زیرساخت های ارتباطی در مناطقی ایفا میکنند که شبکهی ارتباطی زمینی به مناطق روستایی یا شهری دورافتاده و مجزا وجود ندارد. تمامی این مزایا معطوف به شیوهای است که برنامههای فضایی پیادهسازی میشوند.
🔹 نمودار زیر درصد رشد بخشهای مختلف ناشی از سرمایهگذاری در صنعت فضایی در بازه زمانی 1972 تا 2018 را نشان میدهد.
منبع : OECD (سازمان همکاری اقتصادی و توسعه)
@SciTechEco_Net
💫 اندیشکده برهان
🆔 @borhan_ir
🔴مظلومیت فرهنگ
بعد از اینکه مقام معظم رهبری در سال ۱۳۸۳، شورای عالی انقلاب فرهنگی را مسئول طراحی مهندسی فرهنگی دانستند، در شهریور سال ۸۶، خطاب به هیئت دولت، بحث مظلومیت فرهنگ را پیش کشیدند. این فرآیند دغدغههای رهبری در مورد فرهنگ، حاکی از بیتوجهی مسئولین به فرهنگ است. البته لازم به ذکر است شاید فرهنگ در اولویت دغدغههای مردم نیز جایگاه مناسبی نداشته باشد و این ناشی از مشکلات و مسائلی است که مردم در زندگی خود با آن روبهرو هستند. شاید عنوان کنیم که چون مسئولان در تأمین نیازهای اولیهی زندگی که معیشت و مسکن بوده است کوتاهی کردهاند و دیگر مردم مقصر بیتوجهی به فرهنگ نیستند.
در دورههای گوناگون انتخابات که در کشور ما برگزار میشود، شعارها طبق خواستههای مردم است. تا چه اندازه شعارها صبغه و رنگ فرهنگی دارد؟ تا چه اندازه مسئولین به مشکلات فرهنگی مردم اشاره میکنند؟ تا چه اندازه رسانهها از مسئولین مطالبات فرهنگی دارند و از دغدغههای مذهبی مردم پیروی میکنند؟
همان طور که برای همهی ما گرانیهای اخیر فشارآور شده و دغدغهی امروز ما معیشت شده است، بنابراین مسئولین و رسانهها نیز پیگیر مسئلهی معیشت هستند. راستی، نباید این نکته را فراموش کرد که قبل از انقلاب اسلامی در کشور ایران ۴۳ درصد مردم زیر خط فقر زندگی میکردند و در سال ۱۳۸۵ این آمار به ۱۱ در صد رسید، اما همهی کارشناسان علوم سیاسی و حتی خود مردم، دلیل و علت انقلاب اسلامی را وضعیت اقتصادی نمیدانند، بلکه مردم به خاطر خواستههای فرهنگی خود به رهبری علمای دین، دست به قیام زدند و تنهاترین انقلاب در جهان از جنس فرهنگ را رقم زدند.
💫 اندیشکده برهان
🆔 @borhan_ir
http://www.borhan.ir/7435/
🔴سطح دعوت به امامت در بیان روایت امام صادق(ع) توسط مقام معطم رهبری
🔹قیل: إنَّ لی أهل بیت و هم یسمعونَ مِنِّی أفأدعوهم إلی هذا الأمر؟ فقال: نعم؛ إنَّ الله سبحانه یقولُ فی کِتابه: «یا أیّها الذین آمَنُوا قُوا أنفسکم و أهلیکُم ناراً وَقُودها النّاس و الحِجاره»
شخصی به حضرت صادق(علیهالسلام) عرض کرد: من اهل بیتی دارم که از من حرف شنوی دارند، آیا آنها را به این امر (یعنی مسألهی امامت) دعوت کنم؟
🔺در تعبیرات ائمه(علیهمالسلام) مسألهی امامت با معنای جامع آن، تعبیر به امر، مسأله یا قضیه شده است. یعنی از آنجا که امامت قضیهی رایج و دایری بین ائمه و شیعیانشان بوده است، از آن تعبیر میکردند به «قضیه». از این تعابیر در روایات، مکرر آمده است؛ مثلاً «متی هذا الأمر؟» این قضیه (قضیهی امامت و قیام شما) چه زمانی اتفاق میافتد؟
🔸بحث چالش ائمه در مسألهی امامت و زنده کردن قضیهی امامت تا رساندن آن به مرحلهی تحقق، یعنی ایجاد نظام علوی، ماجرای عظیمی است در زندگی ائمه(علیهمالسلام) که متأسفانه به آن کمتر توجه شده است.
🔹به هر حال میگوید: «من خانوادهای دارم که از من حرف شنوی دارند، آیا آنها را به مسألهی امامت، یعنی تشیع، اعتقاد شیعه، دعوت کنم؟» متأسفانه در آن زمان، اوضاع به گونهای بوده که شخصی که خودش اعتقاد به امامت داشته، در خانوادهای زندگی میکرده که آنها به کلی منکر یا بی خبر از این امر بودهاند! حضرت به او فرمودند: «بله، اگر از تو حرف شنوی دارند آنها را به این موضوع دعوت کن.»
🔸بنابراین این طور نیست که افراد فقط نسبت به خودشان تکلیف داشته باشند، بلکه نسبت به خانواده هم در صورتی که ارشاد آنها را میپذیرند، تکلیف دارند. در زمانی که ما به سر میبریم، الحمدلله جامعه، جامعهی امامی و شیعی است، چنین مشکلاتی وجود ندارد. لکن در حد نفوذ کلمه، مشمول این حدیث هستیم. هر کس به هر اندازهای که دایرهی کلام و نفوذ و سماع از او وسعت دارد، تکلیف دارد که دعوت کند. اما در باب مسألهی امامت باید به این نکته توجه کرد که این مسأله مراحل و لایههایی دارد. یک لایه این است که بگوییم: «در ادعای امامت، حق با این بزرگوار است. لایهی دیگر این است که معنای امامت را موشکافی کنیم و حد آن را مشخص نماییم.»
🔸امروز این موارد است که احتیاج به تبیین و توضیح دارد. افرادی که قادرند، وظیفه دارند که آن را به طور متقن و مفید برای دیگران بیان کنند. متأسفانه در گوشه و کنار دیده میشود در بین اشخاصی که قصد دفاع از اسلام یا قرآن یا تشیع را دارند، گاهی حرفهای سستی زده میشود که باعث میشود فردی که اعتقاد نیمه کارهای دارد، از اعتقادش بر میگردد! باید مراقب بود که حرف، حرف متین، مستدل، قابل تکیه، قابل فهم و قابل قبول برای مخاطب باشد که اگر چنین شد، آنوقت این دفاع، دفاع صحیح و مفید خواهد بود.
http://www.borhan.ir/7301/
💫 اندیشکده برهان
🆔 @borhan_ir
🔴فرهنگ از نگاه امام خمینی
از نگاه #امام_خمینی (رحمت الله علیه)، فرهنگ خودی هر جامعه مناسبترین فرهنگ برای رشد و بالندگی آن جامعه است و تلاش در جهت هر چه پُربارتر کردن این فرهنگ، موجب استقلال فرهنگی خواهد شد. در ادبیات امام، فرهنگ غربی ویرانگر فرهنگ شرقی است؛ ولی با این وجود، امام بر اخذ وجوه مثبت فرهنگ غربی تکیه دارد. خودباوری فرهنگی در اندیشهی امام یک اصل اساسی است.
امام معتقد است #غرب در پی استیلای فرهنگی خویش بر شرق است و این استیلا نظم فرهنگی جامعهی شرقی را بر هم خواهد زد. ایشان در پیام تاریخی خویش به #گورباچف به این نکته اشاره کرده و میفرمایند: «شما اگر بخواهید در این مقطع تنها گرههای کور اقتصادی سوسیالیسم و کمونیسم را با پناه بردن به کانون #سرمایهداری غرب حل کنید، نه تنها دردی از جامعهی خویش را دوا نکردهاید که دیگران باید بیایند و اشتباهات شما را جبران کنند.» (امام خمینی، صحیفهی نور، ج ۲۱، ص ۲۰۰)
غربستیزی منطقی امام، همواره بر جهت خاص حفظ و کسب استقلال فرهنگی استوار بوده است. از نگاه امام، غربستیزی فرهنگی در کنار تحول فرهنگی در چارچوب فرهنگ شرقی باید به استقلال فرهنگی بینجامد. از نگاه امام خمینی (رحمت الله علیه)، باید اصلاح یک جامعه را از اصلاح فرهنگی آن جامعه آغاز کرد. انقلاب اسلامی ایران، به رهبری امام نیز در پی تجدید حیات معنوی و فرهنگی انسان و جامعه بوده و هست. این شیوهی اصلاح فرهنگی امام الگویی از تحول فرهنگی در پرتو تعهد فرهنگی را به جهان امروز عرضه نمود.
🔻«برای مطالعه مقاله کامل به سایت مراجعه کنید»
http://www.borhan.ir/7435/
💫 اندیشکده برهان
🆔 @borhan_ir
🔴ویژگی های فرهنگ
فرهنگ و امر فرهنگی را میتوان با ویژگیهایی شناسایی کرد. یونسکو برای فرهنگ سه ویژگی برمیشمارد: آموزش، آرشیو کردن و نگهداری کردن. آموزش باعث انتقال در امر فرهنگ میشود که میتواند آموزش حرفهای (اقتصادی) یا غیرحرفهای (غیراقتصادی) باشد. به طور مثال، آموزش علوم میتواند اقتصادی باشد و آموزش هنر تاریخی یک جامعه از سوی دولت آن غیراقتصادی باشد. انتقالپذیری فرهنگ در واقع نتیجهی آموزشپذیر بودن آن است.
فرهنگ از طریق آموزش، از نسلی به نسلی دیگر منتقل میشود و تداوم مییابد که این همان انتقال در بستر زمان است که به نوعی میتوان آن را انتقال طولی فرهنگ دانست. فرهنگ همچنین در پی جابهجاییها و تماسها و انواع گوناگون ارتباطات انسانی در بستر مکان نیز جابهجا میشود و عناصر و اجزایی از آن، از قوم و جامعهای به قوم و جامعهای دیگر انتقال مییابد که در این حالت، انتقال عرضی فرهنگ رخ داده است. انتقال زمانی فرهنگ در سراسر حیات هر فرهنگ و با آهنگی کموبیش یکسان صورت میپذیرد؛ اما انتقال مکانی و حجم عناصری که انتقال مییابد به میزان تماسها و شدت و ضعف روابط، حجم مبادلات و متغیرهایی از این قبیل وابسته است
🔻«برای مطالعه مقاله کامل به سایت مراجعه کنید»
http://www.borhan.ir/7435/
💫 اندیشکده برهان
🆔 @borhan_ir