💠میل به زندگی ابدی، شاهدی بر وجود آخرت
💢در زندگی بشر، سوالات مهمی وجود دارد که پاسخ به آنها میتواند زندگی بشر را متحول کرده و عملکرد انسان را تحت تأثیر قرار دهد. یکی از سوالات اساسی و بنیادین زندگی بشر این است که سرانجام کار وی چه خواهد شد!؟ و اینکه آیا پس از مرگ حیاتی دوباره خواهد بود یا خیر!؟
👈هر مکتبی بر اساس چهار چوبهایی که پذیرفته است، تلاش میکند به نحوی به این سوال پاسخ دهد، دین مبین اسلام نیز از این قاعده مستثناء نیست، از دیدگاه اسلام، زندگی با رحلت از دنیا به پایان نمیرسد، بلکه این دنیا مقدمهای است برای سرای باقی و جهان جاویدانی که انسان برای همیشه در آنجا خواهد زیست. متفکران مسلمان ادله متفاوتی برای اثبات این اندیشه بیان کردهاند که برخی عقلی و برخی دیگر بر اساس آیات و روایات است.
✅یکی از دلایل عقلی که برای اثبات معاد و زندگی پس از مرگ ارائه شده برهان فطرت است. این برهان بر مقدماتی استوار شده است که در بحث خداشناسی به آن پرداخته شده است و ما مختصراً آنها را توضیح میدهیم و سپس به بررسی این برهان و اشکالاتی که امکان دارد در ذهن بیاید پاسخ میدهیم.
👈بدون شک خداوند متعال کار لغو و بیهوده انجام نمیدهد، زیرا منشأ چنین رفتاری یا جهل است و یا عدم قدرت؛ و هر دو در مورد خداوند متعال منتفی است، پس تمام کارهای خداوند متعال حکیمانه است؛ از طرفی خداوند حکیم، در وجود انسانها میل به ابدیت و زندگی جاویدان را به ودیعت گذاشته است، و اگر جهان پس از مرگ وجود نداشته باشد، خلق این میل در وجود انسان لغو و بیهوده میشود، پس اگر در وجود انسان میل به ابدیت و زندگی جاویدان وجود دارد، حتماً مطابق با این میل، جهان جاویدان نیز وجود خواهد داشت، پس با توجه به این مقدمات مرگ پایان زندگی نیست.
🔆آیت الله جوادی آملی در تبیین این استدلال مینویسد: «در نهان همه انسانها، ابديت طلبی تعبيه شده است و همگان از مرگ منزجر و خواهان حيات جاودانه هستند، خداوند متعال كه تنظيمكننده همه امور است، اين حقيقت را در نهاد بشر قرار داده است. اگر عالَم اَبَدی وجود نمیداشت، قرار دادن فطرت جاودانهطلبی و گرايش به عالم جاويد لغو میبود. و چون خدا حكيم است و از انجام كار لغو و بيهوده منزه، پس وجود عالم جاويد منزّه از مرگ، ضروری خواهد بود؛ آن عالم جاويد همان معاد است.»[1]
⁉️حال ممکن است این سوال پیش آید که اگر میل به جاودانگی در وجود انسانها به ودیعه نهاده شده است، پس چرا برخی از انسانها دست به خودکشی میزنند!؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم، این میل در وجود انسان هست، ولی ظهور و بروزش بستگی به شرائط دارد، یعنی موانع و عواملی نباید آن را بپوشانند. از اینرو در مورد شخصی که دست به خودکشی میزند، عوامل دیگری مانند مشکلات زندگی، یا عدم هدف برای زندگی و ... وجود دارد که جلوی تأثیر میل به جاودانگی را میگیرد، به همین خاطر زمانی که این عوامل از بین میروند، این شخص دوباره برای زنده بودن و زندگی کردن تلاش میکند. برای درک صحیح این مطلب میتوان از مثال آتش بهره برد، آتش سوزاننده است، ولی این اثر وی زمانی بر روی چوب اثر میگذارد و آن را میسوزانند، که مانعی برای آن وجود نداشته باشد، و الا اگر چوب خیس باشد، آتش بر روی آن اثر نمیگذارد.
📚پینوشت
[1]. فطرت در قرآن، آیتاللهجوادی آملی، اسراء، قم، 1384ش، ص289.
#فطرت #معاد #هستی_شناسی #برهان_معاد #ادله_اثبات_معاد #معادشناسی #برهان_فطرت
🆔 @kalamema
هدایت شده از کمالی نسب .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢دیدگاه مستشرقین و اندیشمندان غربی در مورد پیامبر اکرم(صلیاللهعلیهوآله)
#مستشرقین #پیامبرشناسی #پیامبراکرم
🆔 @kalamema
💢 تأکید روایات بر حرمت مقدار کمی از شراب
✳️ یکی از دستورات دین مبین اسلام، نهی از نوشیدن مشروبات الکی است، این حکم به قدری برای مسلمان صدر اسلام سخت بود، که برخی از ایشان، از آن، اینگونه یاد میکردند: «هیچ حکمی برای ما سنگینتر از تحریم شراب نبود.»[1]
🔳 گرچه حکم تحریم شراب در اسلام به صورت تدریجی بود[2]، ولی زمانی که حکم اصلی آن از سوی خداوند متعال بیان شد، تمام مسلمان موظف شدن از آن دوری کنند و در این زمینه مقدار نوشیدن شراب موضوعیتی نداشت. به همین خاطر ائمه معصومین(علیهمالسلام) در احادیث متعددی بر این نکته تأکید دارند که هر مقدار شراب خوردن حرام است، و لو به مقدار خیلی کم که انسان را مست نکند؛ به عنوان نمونه به برخی از این احادیث اشاره میکنیم:
👈 امام رضا(علیهالسلام) فرمود: «هر نوشیدنی که از نوشیدنش عقل تغییر میکند(انسان مست شود)، زیاد باشد یا کم، خوردنش حرام است.»[3] همچنین حضرت در حدیث دیگری فرمودند: «هر ماده سکرآور حرام است؛ راوی میگوید: پرسیدم به هر مقدار باشد ممنوع است؟ فرمود: بلی نوشیدن یک جرعه آن هم حرام است.»[4]
👈 این در حالی است که برخی، از مخالفان اسلام به این دستور اسلام خرده گرفته و مدعی شدهاند که خوردن مقدار کمی از شراب، هیچگونه زیانی برای بدن ندارد، بلکه برای انسان مفید است، به همین خاطر حکم اسلام در این زمینه اشتباه است.
✅ باطل بودن این ادعا با پیشرفت علم پزشکی آشکار شده است، محققین بعد از سالها تحقیق به این نتیجه رسیدهاند که حتی مصرف اندک مشروبات الکلی نیز ضررهای غیر قابل جبرانی بر روی انسان دارد که در ادامه به برخی از این تحقیقات اشاره میکنیم:
1⃣ .الف) «انجمن تحقیقات سرطان بریتانیا» پس از تحقیقاتی اعلام کرد: «هیچ محدودهی امنی برای مصرف شراب، وجود ندارد و مصرف شراب به هر میزانی با افزایش خطر سرطان رابطهی مستقیم دارد.»[5]
2⃣ .ب) سایت علمی science alert نیز در سال 2016 اعلام کرد که مصرف شراب به هر میزانی حتی به میزان کم نیز نه تنها عامل سرطان کبد است، بلکه عامل 6 نوع سرطان دیگر نیز است.[6]
3⃣ .ج) در تحقیقات دیگری که توسط دانشمندان انجام شده است، این موضوع به صورت صریح مطرح شده است که ﻫﯿﭻ ﺳﻄﺢ ﺍﯾﻤﻨﯽ ﺑﺮﺍﯼ ﻧﻮﺷﯿﺪﻧﯽ ﺍﻟﮑﻞ ﻭﺟﻮﺩ ﻧﺪﺍﺭﺩ ﻭ ﺩﺭ ﻧﻮﺷﯿﺪﻧﯽﻫﺎﯼ ﮐﻢ ﺣﺠﻢ ﻧﯿﺰ ﺍﺣﺘﻤﺎﻝ ﺧﻄﺮ ﻭﺟﻮﺩ ﺩﺍﺭﺩ.[7]
🔆 بر خلاف ادعای افرادی که نوشیدن کم الکل را زیانبار نمیدانستند، تحقیقات علمی نشان میدهد که حکم هزار و چهارصد سال پیش اسلام، در مورد تحریم مشروبات الکی، حتی مقدار کم آن، صددرصد با علم تطابق دارد.
📚 پینوشت
[1]. تفسیر المنار، محمد رشيد رضا، دار المعرفة، لبنان، 1414 ه. ق، ج ۷، ص ۵۱.
[2]. https://www.welayatnet.com/fa/news/133694
[3]. مستدرك الوسائل و مستنبط المسائل، ميرزا حسين نورى، مؤسسة آل البيت عليهم السلام، 1408 ق، ج17، ص64.
[4]. الكافی، ثقة الإسلام کلینی، دار الكتب الإسلامية، 1407 ق، ج6، ص409.
[5]. http://yon.ir/cWWVC
[6]. http://yon.ir/8KPfb
[7]. http://yon.ir/7zakC
#فلسفه_احکام #مشروبات_الکلی #تعارض_علم_و_دین #مشروبات #پیشروی_اسلام_در_علوم
🆔 @kalamema
💢کاش وهابیت قبل از آنکه، شیعیان رابه خاطر،توسل به بادتمسخربگیرند،حدأقل یک بار کتاب ابن تیمیه، نظریهپرداز وهابیت را مطالعه میکردند.
👈ابن تیمیه:هرکس که بدون دلیل آیه64 سوره نساء ــ «و لو أَنَّهم إذ ظلموا أَنْفسهم جاؤك ... و استغفر لهم الرّسول لوجدوا اللّه توّابا رحيما.»ــ را مختص در زمان حیات رسول خدا(صلیاللهعلیهوآله)بداند به اجماع اهل توحید کافر است.
#وهابیت #توسل #ابن_تیمیه
🆔 @kalamema
#تلنگر
💢 خود غربیها به این نتیجه رسیدن که آموزشهای جنسی، نه تنها نتونسته، آسیب های جنسی را کم کنه، بلکه نتیجه عکس داده.
👈 حالا نمیدونم، چرا برخی توی ایران خودشان را به در و دیوار میزنند، که این نوع آموزش را در جامعه رواج بدن.
#حجاب #حجاب_فاطمی #تمدن_غرب #جایگاه_زن_در_غرب #حقوق_زن #زن
🆔 @kalamema
💢دو آیه هماهنگ در مطابقت گناه و عذاب
⁉️برخی شبهه کردهاند که در قرآن بین آیه 38 اعراف و آیه 160 انعام تعارض وجود دارد، زیرا در یکی عذاب جهنمیان را دوبرابر و در دیگری یک برابر میداند.
✅ برای پاسخ به این ادعا لازم است به دو نکته توجه داشت:
1⃣. در آیه 38 اعراف میخوانیم: «هر امتى كه به آتش داخل شود امت همكيش خود را لعنت كند. تا چون همگى در آنجا گرد آيند، گروه هايى كه پيرو بوده اند در باره گروه هايى كه پيشوا بوده اند گويند: پروردگارا، اينان ما را گمراه كردند، دو چندان در آتش عذابشان كن. گويد: عذاب همه دو چندان است.» در این آیه، خداوند عذاب انسان های گمراه کننده را دو برابر می داند از لحاظ اینکه آنها دو گناه انجام داده اند؛ هم گناه گمراهی خود و هم گناه گمراه کردن دیگران، و مطابق با گناه خود باید دو عذاب شوند. همچنین انسان های گمراه شونده، دو گناه انجام داده اند(مخصوصا آنها که در کار خود اصرار داشته اند) یکی گناه خود، و دیگری گناه تقویت ظالم و گمراه کننده. به همين دليل در حديث معروفى كه از امام كاظم(علیه السلام) درباره يكى از دوستانش بنام" صفوان" نقل شده مىخوانيم كه به هنگام نهى او از همكارى با دستگاه هارون الرشيد ستمگر فرمود: اگر مردم دستگاه آنها را گرم نكنند و به حمايتشان نشتابند چگونه مى توانند حق پيشوايان عادل را غصب كنند".[1]بنابراین با دانستن این موضوع که بعضی از گناهان به مشابه دو گناه است، و عذاب آنها هم قاعدتا باید مطابق با آن(دو عذاب) باشد.
2⃣. در سوره مبارکه انعام آیه 160 این چنین استفاده می شود که نوع و میزان عذابی که انسان در آخرت به آن مبتلا می شود مطابق و مثل گناهی است که مرتکب شده است حال به هر اندازه که آن گناه بزرگ و قبیح باشد مطابق آن عذاب می شود، در واقع سخن روی عدد نیست، که کسی شبهه وارد کند و با آیات دیگر آن را در تضاد ببیند، به عبارت دیگر علامه طباطبایی در تفسیر المیزان این چنین بیان می دارد: « اين آيه به معناى آيه" وَ جَزاءُ سَيِّئَةٍ سَيِّئَةٌ مِثْلُها" [2] برمى گردد، و مراد آيه بيان مماثلت جزاى سيئه با خود سيئه مى شود نه بيان اينكه جزا يكى است و مضاعف نيست.»[3]
📚پی نوشت
[1]. تفسیر نمونه، مکارم شیرازی، ناصر، دارالکتب الاسلامیه، ج6، ص168.
[2]. پاداش عمل بد مانند خودش بد است. سوره شورى آيه 40.
[3]. ترجمه الميزان، مترجم موسوى همدانى سيد محمد باقر، ناشر، دفتر انتشارات اسلامى جامعهى مدرسين حوزه علميه قم، مكان چاپ: قم، سال چاپ: 1374 ش ج7، ص538.
#قرآن #جهنم #عذاب #شبهات
🆔 @kalamema
هدایت شده از کمالی نسب .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⁉️چه تفاوتی بین اختلاف فتوی مراجع تقلید، و کثرت گرایی دینی(پلورالیسم) وجود دارد!؟
✅پاسخ را از حجت السلام محمدی بشنوید.
#پلورالیسم #کثرت_گرایی #محمدی #شبهات
🆔 @kalamema
#اهل_تسنن_لطفا_تأمل_كنند
#فاروق_و_صدیق_لقب_کیست!؟
اما طبق روایات صحیح السندی كه در بسیاری از كتابهای مخالفین وجود دارد ، دو لقب مبارک "صدیق اکبر" و "فاروق اعظم" القاب اختصاصی امیر المؤمنین علی علیه السلام بوده است ؛
اما همان طور که گفته شد دشمنان اهل بیت علیهم السلام تلاش كرده اند كه این فضلیت را برای خلفای دیگر نقل كنند،
از طرف دیگر اکثریت اعتراف كردهاند كه👈این دو لقب ، شایسته ابوبكر و عمر نیست و حدیث آن جعلی👉 است .
دقت کنید:
🗣 ابن جوزی ، عالم بزرگ اهل تسنن در كتاب الموضوعات مینویسد :
عن أبى الدرداء عن النبی صلى الله علیه وسلم قال : رأیت لیلة أسرى بى فی العرش فرندة خضراء فیها مكتوب بنور أبیض : لا إله إلا الله محمد رسول الله أبو بكر الصدیق عمر الفاروق!
🔵أبی درداء از پیامبر اسلام صلی الله علیه وآله وسلم نقل میكند كه آن حضرت فرمود :
در شب معراج دیدم كه در عرش خداوند بر لوحی سبز با نور سفید نوشته شده بودخدایی جز خدای یكتا نیست ، محمد صلی الله علیه وآله وسلم رسول او است ، ابوبكر صدیق و عمر فاروق است!
✍..بعد در نقد روایت مینویسد :
هذا حدیث لا یصحّ ،👈والمتّهم به عمر بن إسماعیل👉قال یحیى :
👈لیس بشئ كذّاب ، دجال ، سوء ، خبیث ، وقال النسائی والدارقطنی : متروك الحدیث👉
این حدیث صحیح نیست و كسی كه به آن متهم است عمر بن اسماعیل است . یحیی بن معین در باره او گفته است :
👈سخن او ارزش ندارد ، دروغگو است ، آدمی بد و خبیث است . نسائی و دارقطنی گفتهاند :
حدیث او متروك است.👉
📗📔الموضوعات ، ابن جوزی ، ج1 ، ص 327
🔵 و در جای دیگر می نویسد:
✍..هذا باطل موضوع وعلى بن جمیل كان یضع الحدیث ... .
این روایت باطل و ساختگی است و علی بن جمیل حدیث جعل می كرده است
📗📔الموضوعات ، ابن جوزی ، ج1 ، ص 336
🔵 و در جای سوم میگوید :
✍..هذا حدیث لا یصح عن رسول الله صلى الله علیه وسلم . وأبو بكر الصوفى ومحمد بن مجیب كذابان ، قاله یحیى بن معین .
این حدیث از رسول خدا صلی الله علیه وآله وسلم👈صحیح نیست👈
زیرا ابوبكر صوفی و محمد بن مجیب هر دو دروغگو هستند👉این سخن را یحیی بن معین گفته است .
📗📔الموضوعات ، ج1 ، ص337
__________________
🗣هیثمی نیز بعد از نقل روایت مینویسد :
رواه الطبرانی وفیه على بن جمیل الرقى وهو ضعیف .
♻️این روایت را طبرانی نقل كرده و در سند آن علی بن جمیل رقی است و او ضعیفه.
📗📔مجمع الزوائد ، الهیثمی ، ج9 ، ص58
__________________
🗣و متقی هندی بعد از نقل میگوید:
👈كر وفیه محمد بن عامر كذّاب👉
♻️ ابن عساكر آن را نقل كرده و در سند آن محمد بن عامر ، دروغگو است .
📗📔كنز العمال ، ج13 ، ص236
___________________
🗣ابن حبان بعد از نقل دو روایت در این باره ، مینویسد:
👈وهذان خبران باطلان موضوعان لا شكّ فیه👉وله مثل هذا، أشیاء كثیرة یطول الكتاب بذكرها .
شكی نیست كه این دو روایت باطل و ساختگی است . روایات بسیاری همانند آن وجود دارد كه با ذكر همه آنها كتاب ما طولانی خواهد شد .
📗📔كتاب المجروحین ،ج ج2 ، ص116
_________________
👥 ابن حجر عسقلانی و شمس الدین ذهبی نیز بعد نقل روایت میگویند :
هذا باطل ، والمتهم به حسین .
♻️این روایت باطل است و متهم به آن حسین است .
📗📔میزان الاعتدال ، ذهبی ، ج1 ، ص540 و لسان المیزان ، ابن حجر ، ج2 ، ص295
__________________
🗣و ابن كثیر دمشقی سلفی نیز در این باره میگوید :
فإنّه حدیث ضعیف فی إسناده من تكلم فیه ولا یخلو من نكارة ، والله أعلم .
♻️این حدیث ضعیفی است و در سند آن كسی است كه در باره او سخنها گفته شده و
سخن او از منكرات خالی نیست .
📗📔البدایة والنهایة ، ج7 ، ص230
➖➖➖➖➖➖➖
پس مشخص شد این روایت برای ابوبکر و عمر ساختگی و از آستین دزدان القاب معصومین بنی امیه و یهود
خارج شده است!
⬅️جالب است بدانید ،
اولین بار نور چشم ابوبکر و عمر یعنی یهودیان دزد ، به خلفا لقب صدیق و فاروق دادند که پیشتر این موضوع را بررسی نمودهایم:
🆔 https://eitaa.com/kalamema/438
و از طرفی طبق اعتراف علمای اهل تسنن لقب صدیق و فاروق مختص امیرالمومنین علی بن ابیطالب است و هرکس غیر او این لقب رو برای خود برگزیند دروغگو کذاب است.
⏪این مطلب ادامه دارد ...
در روزهای بعد میتوانید این مطلب را با این هشتک دنبال کنید.
#فاروق_و_صدیق_لقب_کیست!؟
#خلفا #صدیق #فاروق #امام_شناسی #عمر #ابوبکر #امام_علی
🆔 @kalamema
هدایت شده از کمالی نسب .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#ایستگاه_اخلاق
💢خوشا به حال کسی که به عیوب خودش مشغول باشد.
#فاطمیه_نیا
🆔 @kalamema
#اهل_تسنن_لطفا_تأمل_كنند
#فاروق_و_صدیق_لقب_کیست!؟
⚠️➖اولین بار چه کسی به خلیفهء دوم لقب فاروق داد⁉️
◀️ معنای لغوی فاروق : جدا کنندهء حق از باطل.
👓 به دلیل اهمیت مطلب لطفا با دقت مدارک را مطالعه فرمایید!
➖▪️➖🔎📚🔍¤¤¤
✍..وهابیون و اهل سنت به خلیفهء دوم ، عمربن الخطاب "فاروق" می گویند و سعی دارند که این چنین جلوه دهند که پیامبر صلی الله علیه و آله ،
اولین کسی بود عمر بن خطاب را فاروق نامید ؛
اما کتب معتبر اهل سنت و بزرگان از علمای ایشان ، چنین چیزی را قبول ندارند ؛
و در بسیاری از کتابهایشان اینچنین آمده که 👈اهل کتاب (یهود) اولین کسانی بودند که عمر بن خطاب را فاروق نامیدند‼️👉 و این علی بن ابیطالب علیه السلام است که رسول الله صلی الله علیه و آله او را "صدیق اکبر" (*) و "فاروق اعظم" این امت ، معرفی کرده اند :
◀️ این مطلب در کتاب"الطبقات الکبری تاریخ مدینه دمشق ، تاریخ طبری ، اسدالغابه و .... آمده است ؛
برای نمونه به منابع ذیل توجه کنید :
🅾 محمد بن سعد بن منیع ، مشهور به کاتب واقدى(168-230) مورخ و سیره نویس مشهور بغداد و مؤلف کتاب الطبقات الکبرى (الکبیر) است. وی در صفحه 250 همین چاپ می نویسد :
📝👈قال بن شهاب بلغنا أن أهل الکتاب کانوا أول من قال لعمر الفاروق وکان المسلمون یأثرون ذلک من قولهم ولم یبلغنا أن رسول الله صلى الله علیه وسلم ذکر من ذلک شیئا👉
👈ابن شهاب گوید : این گونه به ما رسیده است که اهل کتاب نخستین کسانی بودند که به عمر لقب فاروق دادند و مسلمانان از سخن آنها متأثر شدند و این لقب را در باره عمر استعمال کردند و از پیامبر اسلام صلی الله علیه وآله هیچ مطلبی در این باره به ما نرسیده است .
🅾 و نیز ابن کثیر دمشقی سلفی در توضیح زندگینامه عمر بن الخطاب در کتاب معتبر البدایة والنهایة جلد 7 صفحه 150 (بنابر مکتبه شامله) و ج 10 ص 180(دارهجر للطباعه و نشر و التوزیع) می گوید :
📝👈عمر بن الخطاب بن نفیل بن عبد العزى ... أبو حفص العدوی ، الملقب بالفاروق قیل لقبه بذلک أهل الکتاب.
عمر بن الخطاب ... 👈ملقب به فاروق ، گویند که اهل کتاب این لقب را به عمر دادند 👉
⏪این مطلب ادامه دارد ...
در روزهای بعد میتوانید این مطلب را با این هشتک دنبال کنید.
#فاروق_و_صدیق_لقب_کیست!؟
#خلفا #صدیق #فاروق #امام_شناسی #عمر #ابوبکر #امام_علی #اهل_تسنن
🆔 @kalamema
هدایت شده از کمالی نسب .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⁉️صرف همراهی خلیفه اول با رسول گرامی اسلام(صلیاللهعلیهوآله) نشان بر فضیلت داشتن وی است!؟
✅پاسخ را از حجت السلام محمدی بشنوید.
#یار_غار #ابوبکر #پیامبر #امام_شناسی
🆔 @kalamema
💢تاریخ از وقتی مضحک و خندهدار شد که مدعیان آزادی و برابری خود صاحبان بردههای بسیار بودند.
👈و تهوع آورتر از آن اینکه، یک دین و فرهنگ را به سبب حادثهای که هزار و چهارصد سال پیش در آن افتاده است، مورد بازخواست قرار میدهند.
#برده_داری #برده #اسلام #برده_داری_در_اسلام #تمدن_غرب #برده_داری_نوین
🆔 @kalamema
#فاروق_و_صدیق_لقب_کیست!؟
💢الطبقات الکبرى به نقل از ابن شهاب گوید : این گونه به ما رسیده است که اهل کتاب نخستین کسانی بودند که به عمر لقب فاروق دادند و مسلمانان از سخن آنها متأثر شدند و این لقب را در باره عمر استعمال کردند
👈 و از پیامبر اسلام صلی الله علیه وآله هیچ مطلبی در این باره به ما نرسیده است .
#خلفا #صدیق #فاروق #امام_شناسی #عمر #ابوبکر #امام_علی #اهل_تسنن
🆔 @kalamema
هدایت شده از کمالی نسب .
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽بابا به یک تار موی مردم گیر ندید. ‼️
#حجاب #حجاب_فاطمی #ماندگاری
🆔 @kalamema
💠آیه تطهیر و پاسخی محکم به «این تیمیه»
💢یکی از آیات قرآن کریم که در فضیلت اهل بیت عصمت و طهارت(علیهمالسلام) نازل شده است آیه 33 سوره احزاب است که به آیه «تطهیر» معروف است؛ خداوند متعال در فرازی از این آیه میفرماید: «إِنَّما يُرِيدُ اللَّهُ لِيُذْهِبَ عَنْكُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَيْتِ وَ يُطَهِّرَكُمْ تَطْهِيرا [احزاب/33] خداوند فقط مىخواهد پليدى و گناه را از شما اهل بيت دور كند و كاملا شما را پاك سازد». این آیه بدون شک در شان «پیامبر اکرم، امیرالمومنین، فاطمه زهرا، امام حسن و امام حسین(صلواتاللهعلیهماجمین)» نازل شده است؛ این مطلب از روایات بسیاری که در منابع اهل سنت و شیعه وارد شده برداشت میشود.[1]
1⃣.شیعه بالاتفاق معتقد است که این آیه دال بر عصمت این پنج تن بزرگوار است، با این بیان که واژه «رجس» به معنى شى ناپاك است، خواه ناپاك از نظر طبع آدمى، يا به حكم عقل يا به حکم شرع و يا همه اينها. و اينكه در برخی از آیات رجس به معنى «گناه» يا «شرك» يا «بخل و حسد» و يا «اعتقاد باطل» و مانند آن تفسير شده، در حقيقت بيان مصداقهايى از آن است، و گرنه مفهوم اين كلمه، مفهومى عام و فراگير است، و همه انواع پليديها را به حكم اينكه الف و لام در اينجا به اصطلاح «الف و لام جنس» است شامل مىشود.
2⃣. «تطهير» نیز به معنى پاك ساختن است و در حقيقت تاكيدى است بر مساله «اذهاب رجس» و نفى پليدیها، و ذكر آن به صورت مفعول مطلق در اينجا نيز تاكيد ديگرى بر اين معنى محسوب مىشود.
3⃣. بعضى از مفسران «رجس» را در آيه فوق، تنها اشاره به شرك و يا گناهان كبيرهای همچون «زنا» دانستهاند، در حالى كه هيچ دليلى بر اين محدوديت وجود ندارد، بلكه اطلاق «الرجس» هر گونه پليدى و گناه را شامل مىشود، چرا كه گناهان همه رجساند، به خاطر همین عمومیت معناست که اين كلمه در قرآن به شرك، مشروبات الكلی، قمار، نفاق، گوشتهاى حرام و ناپاك و مانند آن اطلاق شده است.(حج/30؛ مائده/90؛ توبه/125؛ انعام/145)
4⃣.و با توجه به اينكه اراده الهى تخلف ناپذير است، و جمله «إِنَّما يُرِيدُ اللَّهُ لِيُذْهِبَ عَنْكُمُ الرِّجْس» دليل بر اراده حتمى او مىباشد، مخصوصا با توجه به كلمه «انما» كه براى حصر و تاكيد است، روشن مىشود كه اراده قطعى خداوند بر اين قرار گرفته كه اهل بيت از هر گونه رجس و پليدى و گناه پاك باشند، و اين همان مقام «عصمت» است.[1]
✅بنابراین، این آیه با این تفسیر، دال بر فضیلت اهل بیت و خصوص امیرالمومنین(علیهالسلام) است، بلکه باید گفت بزرگترین فضیلت آنان محسوب شده و عصمت آنان را اثبات میکند.
⁉️اما «ابن تيميه» پدر فکری وهابیت میگوید: «این آیه هیچ دلالتی بر فضیلت و برتری آنان ندارد، زیرا آیه دال بر اراده تشریعی خداوند متعال است یعنی تنها پيامبر(صلیاللهعلیهوآله) دعا كرد خداوند رجس و پليدى را از آنان دور ساخته و پاكشان گرداند و اين مطلب دلالتی بر عصمت ندارد».
👈او میگوید: «اراده خداوند در این آيه، متضمن تحقق مراد نيست؛ بلكه خداوند متعال گاهی چيزى را اراده مىكند كه تحقق نمىيابد. به طور مثال قرآن مىفرمايد: «وَ اللَّهُ يُرِيدُ أَنْ يَتُوبَ عَلَيْكُم [نساء/27] و خداوند مىخواهد شما را ببخشد (و از آلودگى پاك نمايد)» در حالىكه برخى توبه مىكنند و برخى نمىكنند. خداوند اراده كرده مردم را از شرك پاك كند، اما بعضى مىخواهند بر شرك باقى بمانند.
👈اشکال دوم اینکه: مقصود از رجس در آيه «شرك» است، خداوند شرك و خباثت را از اهل بيت پيامبر(علیهمالسلام) دور كرده است، ولى این مطلب دال بر عصمت آنان نیست.[2]
✅پاسخ به ابن تیمیه
1⃣. با توجه به مطالبی که در بالا گفته شد، پاسخ این دو اشکال داده شد؛ زیرا گفته شد که تعبير «انما» براى حصر است، لذا دليلی بر اين است كه اين موهبت تنها به اهل بیت پيامبر(علیهمالسلام) اختصاص دارد. حال اگر آیه را به معنای اراده تشریعی بگیریم، دیگر اختصاصی به خاندان پیامبر(علیهمالسلام) نخواهد داشت؛ خداوند متعال از همه مردم خواسته است که دستورات او را رعایت کنند و مرتکب گناه نشود و پاک زندگی کنند. بنابراین به هیچ وجه این بیان با ظاهر آیه سازگاری ندارد.
2⃣. در پاسخ اشکال دوم هم میگوییم: رجس معنای عامی دارد و همه نوع پلیدی را در بر میگیرد، و اختصاصی به شرک ندارد، موید این سخن این است که در آیات زیادی در گناهانی غیر از شرک به کار رفته است، که دال بر این است که معنای معنای رجس تنها شرک نیست.
📚پینوشت
[1]. تفسير نمونه، ج17، ص 293.
[2]. منهاج السنه، ج 4، ص 20.
#اهل_تسنن #وهابیت #آیه_تطهیر #ابن_تیمیه #فضائل_اهل_بیت #شیعه
🆔 @kalamema