🔷موضوع نظام اقتصادی به علم اقتصاد رفتارهای اقتصادی انسان مربوط است. نظام اقتصادی رفتارها را آن گونه که باید باشد سامان می دهد و علم اقتصاد آنها را چنان که هست بررسی می کند. در اقتصاد سرمایه داری لیبرال این دو جهت با هم متحد می شوند؛ زیرا ادعا می شود: اگر انسان ها آزاد گذارده شوند تا به صورت طبیعی عمل کنند رفتارهای آنها به بهترین وجه سامان مییابد و همان گونه که سزاوار است تحقق خواهد یافت. بنابراین به نظام سازی نیاز نیست.
🔶نگرش فوق تا حدودی ریشه در انسان شناسی این نظام دارد. انسان در جهان بینی لیبرالیستی دارای ویژگی های فردگرایانه است. در این جهان بینی انسان موجود واحدی است که مالک علی الاطلاق وجود و اموال خویش است، امیالش اهداف و ارزش های او را بر می گزیند، عقلش راه دستیابی به آن اهداف را به خوبی نشان می دهد. موجودی که در شناخت حقیقت تنها به تجربه خود تکیه میکند به پذیرش فرمان های اخلاقی دین جامعه یا دولت ملزم نیست و تنها از امیال خویش فرمان می پذیرد.
📖کتاب #نظام_اقتصادی_اسلام دفتر:مبانی فلسفی به کوشش سید حسین میرمعزی
#لیبرالیسم
#اصالت_فرد
#معرفی_کتاب
#جهان_شناسی
#کانون_اندیشه_جوان
📌@canoon_org
🔶پوپر یکی از علم شناسان و معرفت شناسان پرتلاش و خلاق قرن بیستم می باشد. وی آثار متعددی از خود به جا گذاشته است که کتاب منطق اکتشاف علمی در زمینۀ علم شناسی و دو کتاب فقر تاریخی گری و جامعه باز و دشمنان آن در زمینه مباحث اجتماعی و نقد آراء افلاطون و مارکس موجب شهرت وی شد.
🔷پوپر که بنابر زیرکی خود حس میکرد سازمان فکری مارکسیسم و آدلریسم و فرویدیسم علمی ،نیست نهایتاً ملاک ابطال پذیری را به عنوان معیار تمییز علم تجربی مطرح کرد و از آنجا که روشن بینانه درک می کرد که اخراج متافیزیک از صحنه معرفت بشری کشتی علم را هم با خود به زیر آب خواهد کشید هیچگاه با متافیزیک خصومت نورزید. کتاب منطق اكتشاف علمی حاصل اندیشه های وی در این زمینه است.
💢از آنجا که نظریه پوپر، مربوط به حوزه معرفت شناسی بود، دلایل گوناگونی وی را به اصلاح و تکمیل و توسعه نظریه اش وادار کرد و باعث شد تا به تدریج از معیار ابطال پذیری به سوی معیار نقدپذیری رو آورد.
📖کتاب #علم_شناسی_پوپر سید عبدالحمید ابطحی
#معرفی_کتاب
#ابطال_پذیری
#منطق_اکتشاف
#کانون_اندیشه_جوان
📌@canoon_org
🔷استعمار فرانو، نماد تحول در الگوی کنترل گروه های اجتماعی در فضای جامعه شبکه ای محسوب میشود. الگوی فرادستی و کنترل محیط پیرامونی تحت تأثیر تحول ابزارهای تولید قرار گرفته و روندهای هوشمندانه تری را در مقایسه با گذشته به وجود می آورد.
🔶اگرچه برخی از نویسندگان تلاش دارند نشانه های استعمار فرانو را در قالب کارکرد نظام سرمایه داری تبیین کنند چنین الگویی منجر به بازتولید و مشروعیت یابی نظام سرمایه داری و الگوهای کنش در استعمار فرانو میشود.
📖در کتاب #جهان_با_کنترل_از_راه_دور به قلم #ابراهیم_متقی سعی شده سازوکارهای استعمار فرانو در نظام جهانی در چهار فصل سامان یابد:
💢در فصل اول #مبانی_و_نشانه_های_استعمار_کلاسیک در_نظام_جهانی تبیین شده و در فصل دوم به #بررسی_نقش_آمریکا و به عبارتی نقش یابی آن در استعمار نو پرداخته شده است.نشانه های کنش ادراکی فرهنگی و ایستاری استعمار فرانو در نظام جهانی و محیط منطقه ای عنوان فصل سوم است و در نهایت در فصل آخر سازوکار های کنترل غیرمستقیم محیط و کنش نامتقارن استعمار فرانو بررسی شده است.
#معرفی_کتاب
📌@canoon_org
🔶گروتسک از واژه grottesco ایتالیایی و gtottesca لاتین به معنای گودال و مغاک است. گروتسک نوعی از تزئینات داخل دخمه هایی بوده است که قیصرهای روم می ساختند. این تزئینات نقاشی های دیواری و آمیزه ای از انسان، حیوان، گیاهان و موجودات افسانه ای دوجنسه بوده است.
🔷در اواخر قرن پانزدهم، واژه گروتسک نامی برای این نقاشی ها بود و بعد ها به دیگر هنر ها راه یافت و در دیگر زبان هـا هـم استفاده شد. گروتسک در ادبیات، جهانی را به نمایش می گذارد که در حال از هم پاشیدن است. در فرهنگ آکسفورد، ویژگی اصلی گروتسک اشکال عجیب و غریب و مسخ شده دانسته شده است.
💢در واقع ناهماهنگی مضحکه و ترس سبب میشود که مخاطب دچار سرگردانی شود که اثری که با آن موجه است ترسناک است با خنده آور همین مسئله مهم ترین ویژگی گروتسک دانسته شده است علاوه بر این گروتسک با بیهودگی، عدم اطمینان، قرار گرفتن. در کانون تناقضات و ناامیدی از انتظارات همراه است. مکتب سورئالیسم و دادائیسم از گروتسک استفاده کردند تا چیز های بدون ربط را کنار هم بگذارند.
📖کتاب #ایمان_بیاوریم_به_آغاز_فصل_سرد؟ به قلم حامد صافی
#ادبیات_سیاه
#ادبیات_گوتیک
#آموزش_مفاهیم
#ادبیات_معنا_باخته
📌@canoon_org
45.92M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰مسئله ی "مسئله محوری"
💢مسئله محوری چیست و چه الزاماتی دارد؟ دانشجویان و مسئولین برای مسئله محور شدن چه وظایف متقابلی دارند؟
📽 برای مشاهده کامل گفتگو به قسمت پنجاه و دو برنامه کالک مراجعه فرمایید.
🌐 در سایت کانون ببینید.
📽 در آپارات کانون ببینید.
📱در اینستاگرام کانون ببینید.
#کالک
#دانشجو
#دانشگاه
#علیرضا_رهنما
#مسعود_اسماعیلی
#تشکل_های_دانشجویی
#گفتگو_های_تشکل_های_دانشجویی
📌@canoon_org
🔶علم کلام یکی از علوم اسلامی است و درباره عقاید اسلامی، یعنی آنچه از نظر اسلام باید بدان معتقد بود و ایمان داشت، بحث میکند؛ به این نحو که آنها را توضیح می دهد و درباره آنها استدلال می کند و از آنها دفاع می نماید.
🔷در گذشته به این علم علم اصول دین یا علم توحید و صفات هم می گفته اند. اساسی ترین وظایف علم کلام اسلامی بحث درباره اصول دین اسلام، اثبات مسائل آن و پاسخگویی به سؤالات و شبهات مربوط به آن است.
💢درباره این که وجه تسمیه این علم چیست، برخی گفته اند این علم را «کلام» نامیده اند؛ چون قدرت دارنده خود را در سخن و استدلال افزایش میدهد برخی گفته اند به این دلیل که روش و عادت عالمان این فن آن بود که سخنان خود را با عباراتی چون الکلام فی کذا» آغاز می کردند.
📌برخی دیگر معتقدند علت آن است که در این علم سخن در اطراف مباحثی بوده که به عقیده اهل حدیث درباره آنها باید سکوت کرد، و گروه دیگری بر این باورند که این نام آنگاه به میان آمد که بحث مخلوق بودن یا نبودن «کلام الله» میان مسلمانان طرح شد.
📖کتاب #طهور_در_ساغر به کوشش حسینعلی رحمتی
#فلسفه
#حکمت
#کلام_اسلامی
#متکلمان_اسلامی
📌@canoon_org
35.5M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰امانت آیندگان
🔶طبق تحقیقات سازمان ملل تا سال ۲۰۲۵ حدود ۳۰ درصد از کشورها در خطر جدی بحران آب قرار می گیرند؛ ۱۸ کشور از این آمار در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا قرار دارند و این بدین معنی است که اگر برای حل این بحران چارهای اساسی نیاندیشیم میتواند زمینه ساز جنگهای پنهان و چه بسا بروز جنگهای نظامی شود... .
#آب
#شابک
#بی_آبی
#خشکسالی
#بحران_آب
#آلودگی_آب
#معرفی_کتاب
#مرتضی_فرهادی
#کشتکاری_و_فرهنگ
📌@canoon_org
کانون اندیشه جوان
🔰امانت آیندگان 🔶طبق تحقیقات سازمان ملل تا سال ۲۰۲۵ حدود ۳۰ درصد از کشورها در خطر جدی بحران آب قرار
امانت آیندگان.mp3
4.95M
🎧 صوت کلیپ «امانت آیندگان» را بشنوید.
📌@canoon_org
🔷امام خمینی (ره) با شناخت عمیق و همه جانبه از اسلام و ابعاد انقلاب اسلامی و همچنین آگاهی و بصیرت کامل به شرایط زمانی و نظام حاکم بین المللی و دشمنان اسلام و انقلاب و ابعاد و شیوه های دشمنی آنان، ضمن یادآوری بر دشمنی جامع الابعاد آمریکا، صهیونیسم و کمونیسم، حفظ و تداوم انقلاب اسلامی را عمق بخشی و گسترش پهنه آن در داخل و خارج از ایران می دانستند و بر این اساس، همواره بر صدور انقلاب با شیوه ای جامع و کارآمد تأکید می نمودند.
🔶امام خمینی با اتخاذ موضعی دقیق، دیدگاه های سه گانه را به صورت مبنایی رد نموده و نظریه جامع و کارآمدی درباره صدور انقلاب در مواضع و رهنمودهای خود ارائه می نمودند. امام استراتژی «صدور انقلاب» را بر پایه مجموعه ای از اهداف و برنامه ها چون الگوسازی، تبلیغ و آگاه سازی، آموزش و حمایت از نهضت های آزادی بخش می دانستند. ایشان صدور انقلاب را یک موضوع قطعی و غیر قابل خدشه دانستند؛ چنان که می فرمودند:
💢ما انقلابمان را به تمام جهان صادر می کنیم چرا که انقلاب ما اسلامی است و تا بانگ لا اله الا الله و محمد رسول الله بر تمام جهان طنین نیفکند، مبارزه هست و تا مبارزه در هر کجای جهان علیه مستکبرین هست، ما هستیم. امام در روزهای پایانی عمر شریف خود، موضعش را درباره صدور انقلاب اینگونه اعلام نمود: مسئولان ما باید بدانند که انقلاب ما محدود به ایران نیست، انقلاب مردم ایران نقطه شروع انقلاب بزرگ جهان اسلام به پرچم داری حضرت حجت است.
📖کتاب #صدور_انقلاب_از_منظر_امام_خمینی به قلم #عباسعلی_فرزندی
#مسئله
#انقلاب
#مقاومت
#استکبار_جهانی
#بیداری_اسلامی
📌@canoon_org
25.01M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰تنها راه نجات دانشجو
🔷دانشجویان و مسئولین برای حل مشکلات راهی ندارند جز اینکه از کلیشه محوری به مسئله محوری بروند همچنین دانشجو باید در دانشگاه مسئله محور آموزش دیده شود و تشکل ها در این زمینه وظیفه مشخص و تاثیر گذار دارند.
📽 برای مشاهده کامل گفتگو به قسمت پنجاه و دو برنامه کالک مراجعه فرمایید.
🌐 در سایت کانون ببینید.
📽 در آپارات کانون ببینید.
📱در اینستاگرام کانون ببینید.
#کالک
#دانشجو
#دانشگاه
#علیرضا_رهنما
#مسعود_اسماعیلی
#تشکل_های_دانشجویی
#گفتگو_های_تشکل_های_دانشجویی
📌@canoon_org
🔷هر گونه تغییر در مجموعه تعالیم و آموزه های وحیانی دین که امروزه در دین خاتم الانبياء (ص) متجلى است و هر تصرفی در آن، فساد است که موجب مرگ انسانیت و از بین رفتن دین و دنیا می شود.
🔶کلام خداوند متعال که فرمود... و الله لا يحب الفساد ناظر به همین مطلب است مراد از فساد در این آیه فساد در عالم که به آن فساد تکوینی میگویند نیست، زیرا فساد و صلاح از لوازم طبیعت است، دائماً مشاهده می کنیم که موجوداتی می میرند و بدنشان فاسد می شود و به جای آنها موجودات جدیدی پدید می آیند، کرات آسمانی از بین میروند و به جای آنها کرات جدیدی پدید می آید و خلاصه گذر زمان همواره موجوداتی را فرسوده میکند و موجودات جدیدی را پدید هستی عالم می آورد.
💢غرض از فساد در آیه فساد در تشریع است و فساد در عالم تشریع یعنی تحريفات وسیعی که در دین یهود و دین مسیحیت صورت گرفت زیانبار ترین پیامدها را برای بشریت به دنبال داشته است که امروزه به وضوح آنها را مشاهده می کنیم.
📖کتاب #فساد_مالی به کوشش حسن دادگر و غلامعلی معصومی نیا
#فساد
#مفاسد_اقتصادی
📌@canoon_org
🔷کفاف، یعنی بهره بردن از دنیا به اندازه نیاز متعارف یعنی حد وسط میان فقر و رفاه. نیاز متعارف هر شخص بنا بر موقعیت اجتماعی او، که از آن به «شان» تعبیر میشود تعیین میگردد از این رو هر کس که نتواند متناسب با شأن خود گذران عمر کند، فقیر به شمار می آید.
🔶آیات و روایاتی که در عنوان، رفاه دلالت بر خیر و فضل و رحمت بودن مال و ثروت و نعمت های دنیا داشت بر حسن کفاف نیز دلالت می کند؛ چرا که در کفاف نیز مانند رفاه، بهره بری از مواهب دنیا وجود دارد.
💢کفاف هیچ یک از معایب فقر را ندارد؛ چرا که مایه بی نیازی از مردم و عزت انسان است. از معایب غنا و رفاه نیز مصون است؛ چرا که
اولاً :خدایی که انسان را با نیازهای مادی خلق فرمود، برآوردن آن نیازها را نیز نیکو میداند.
ثانياً: مفاسدی مانند طغیان استکبار و صفات رذیله دیگری که در غنا است، بر نمیشود آن مرتب نمی شود روایات بسیاری نیز در مدح کفاف وجود دارد.
📖کتاب #ارزش_دنیا به کوشش حسنعلی علی اکبریان
#فقر
#کار_و_ثروت
#اسلام_و_اقتصاد
📌@canoon_org