کانون اندیشه جوان
💢 تمایلات به چهار دسته تقسیم می شوند که ذیلا آن ها را به صورت اجمالی مورد بررسی قرار می دهیم.
🔶 میل یا احساس حقیقت جویی :
🔸یکی از احتیاجات و تمایلات روحی انسان است که از دوران کودکی فعالیت داشته و در گفتار و رفتار کودک نمایان میگردد. این میل را حس کنجکاوی و حس راستی نیز می نامند. حقیقت جویی گاهی برای جلب فایده و گاهی بی غرضانه است یعنی انسان حقیقت را از آن جهت که حقیقت است جستجو می کند و چه بسا سختی ها و ناملایماتی را نیز برای درک حقیقت پذیرا می شود اساسی ترین عامل پیدایش و رشد فلسفه و دانش را باید حس کنجکاوی و حقیقت جویی بشر دانست.
🔷میل یا احساس زیبایی دوستی :
🔹تمایل به جمال و زیبایی نیز یکی از ابعاد و تمایلات روحی انسان است. بدین جهت ادراک زیبایی موجب تهییج عواطف و انبساط خاطر انسان میگردد گرچه این احساس به صورت فطری در روان انسان موجود است ولی پرورش و تلطیف آن منوط به این است که انسان به امور هنری و مسائل تفننی توجه بیشتری بنماید که آن نیز در گرو این است که به لحاظ معیشتی شرایط مطلوبی داشته و از آسایش و رفاه لازم برخوردار باشد.
🔶میل یا احساس اخلاقی :
🔸تمایل اخلاقی یا خیرخواهی عبارت است از این که انسان به طور فطری خواهان خیر و فضیلت بوده و از شر و پلیدی گریزان است. بازتاب روانی این احساس این است که ارضای آن مایه رضایت خاطر و عدم ارضای آن موجب پشیمانی و احساس شرمندگی است. این تمایل یکی از مهمترین وجوه تمایز انسان از دیگر حیوانات است و نمود عینی آن را باید از نشانه های تمدن حقیقی افراد و اقوام بشر دانست. حس مذهبی و دینی در ضمیر هر یک از افراد بشر، تصور کمابیش مبهمی از مبدأ کل یعنی آفریننده جهان موجود است و همه کس فطرتاً مایل به درک آن است. این میل فطری را حس مذهبی می گویند.
📖کتاب #جامعیت_و_کمال_دین به کوشش #علی_ربانی_گلپایگانی
#مسئله
#اخلاق
#فطرت
#معرفی_کتاب
#تمایلات_عالی
#کانون_اندیشه_جوان
📌@canoon_org
44.99M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰عرصه های تمدن ساز
💢 وحدت ملل اسلامی از مهم ترین مسائلی است که مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم به آن اشاره کرده اند. وحدتی که از اشتراک عرصه های تمدنی مختلف نشات می گیرد و در جهت هدفی مشترک گام بر می دارد... .
📽 برای مشاهده کامل گفتگو به بیست و نهمین قسمت برنامه کالک مراجعه فرمایید.
🌐 در سایت کانون ببینید.
📽 در آپارات کانون ببینید.
📱در اینستاگرام کانون ببینید.
#کالک
#علی_یزدی
#دولت_مقاومت
#بیانیه_گام_دوم
#روح_الله_عقیقی
#انجمن_اسلامی_دانشگاه_امیرکبیر
#گفتگوهای_تشکل_های_دانشجویی
#بسیج_دانشجویی_دانشگاه_شهید_بهشتی
📌@canoon_org
🔰 تأسیس دارالفنون ایجاد دریچهای به دنیای امروز بود.
🔷 نشست مجازی با موضوع «امیرکبیر و ایده ترقی» با حضور الهام ملک زاده ، عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، در صفحه نشست های مجازی کانون اندیشه جوان در اسکای روم برگزار شد.
🔶 برای مطالعه گزارش این نشست به لینک زیر مراجعه کنید.
🌐 https://canoon.org/%d8%aa%d8%a3%d8%b3%db%8c%d8%b3-%d8%af%d8%a7%d8%b1%d8%a7%d9%84%d9%81%d9%86%d9%88%d9%86-%d8%a7%db%8c%d8%ac%d8%a7%d8%af-%d8%af%d8%b1%db%8c%da%86%d9%87%d8%a7%db%8c-%d8%a8%d9%87-%d8%af%d9%86%db%8c/
📌@canoon_org
7.14M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 امام علی علیه السلام :
🔶 عالمانه سخن گویید تا قدر شما روشن گردد.
📜 کافی، جلد 1، ص 51
🌺میلاد مظهر علم و عزت و عدالت و سخاوت و شجاعت اسد الله الغالب، علی بن ابی طالب (علیه السلام)، مبارک باد🌺
📌@canoon_org
🔶از ویژگی های مشترک #جهان_سوم محدودیت سرمایه کارآیی نازل کاهش تحصیل در سطوح عالی و گستردگی اقشار فقیر است. در این شرایط تضییع اموال و مصرف بی رویه آن هزینه تأمین کالا های اساسی و ضروری را افزایش می دهد به طوری که در بسیاری از کشورها موجب #واردات این کالاها یا مواد اولیه آنها شده است. مانند: واردات #گندم، #روغن، #گوشت، دانه های روغنی و #خوراک_دام و #طیور ... و این موجب وابستگی در زمینه کالاهای ضروری می گردد.
🔷بدیهی است میزان وابستگی را حجم #واردات تعیین نمی کند، بلکه نقش صادرات و واردات در اقتصاد و به عبارت دیگر تأثیر آن بر #اقتصاد جامعه تبیین کننده میزان وابستگی است. این موضوع در کشورهای صادرکننده و مصرف کننده #نفت به خوبی آشکار است به طوری که صادر کنندگان بیش از مصرف کنندگان به درآمد حاصل از نفت وابسته اند از این دیدگاه می توان به نقش وابستگی کشورها در کالاهای اساسی و ضروری به بیگانگان پی برد.
💢از این رو میبینیم در حالی که توانایی تأمین مواد غذایی ارزان از بازارهای بین المللی برای کشورهای اروپایی و #ژاپن وجود دارد همواره با پرداخت یارانه فرآورده های غذایی را از منابع داخلی تأمین می کنند. این بدان معنی است که وابستگی در کالاهای ضروری به مثابه پیوند رگ حیات جامعه به خارجیان است و لذا کشورهای پیشرفته از آن هراس دارند.
📖کتاب #مروری_بر_تجمل_و_اسراف به کوشش #محمد_علی_شاه_آبادی
📌@canoon_org
#امامت و ریاست فراگیر در کارهای دینی و دنیوی مردم، لطف است و لطف نیز بر خدا واجب است؛ بنابراین نصب امام بر خدا واجب است زیرا بدون چنین ریاست و مدیریتی، کار دین و دنیای مردم سامان نمییابد و هدف خداوند از #آفرینش انسان تحقق پیدا نمیکند. این دلیل عقلی به قاعده "#لطف" معروف شده است.
🔶 امام، کارشناس و مفسر دین است. #پیامبر_اکرم(ص) دین را از جانب خدای متعال بر مردم عرضه کرد. دینی که در همه ابعاد زندگی بشر برنامه های مشخصی داشته و در عرصههای گوناگون معرفتی، مباحث دقیق و ظریفی دارد.
🔷 اگر مباحث معرفتی و برنامههای فراگیر زندگی، درست تبیین نگردد، انحرافات جبرانناپذیری در میان #امت_اسلامی به وجود خواهد آمد که زمینه را برای سوء استفاده و تحریف آخرین #دین الهی توسط فرصتطلبان و یا دشمنان #اسلام فراهم می سازد. بنابراین وظیفه دیگری از #امام که همان نگهبانی از ارزشها و معارف دین و شریعت است، خودنمایی میکند.
📖کتاب #آشنایی_با_فیلسوفان_مسلمان به قلم #سید_فضل_الله_حسینی و #غلامرضا_میناگر
📌@canoon_org
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
◼️کربلا در کربلا می ماند اگر زینب نبود
🏴سالروز وفات اسوهی صبر و استقامت حضرت زینب کبری سلام الله علیها تسلیت باد🏴
📌@canoon_org
با توجه به معنای لغوی قصه و شناخت از کارکرد قصه در قرآن، به نظر میرسد حجم #قصه یا تعداد عناصر آن، ملاک مناسبی برای تعیین قلمرو قصههای قرآنی نیست. ملاک اصلی در تعیین این قلمرو، طرح پیگیرانه و هدفمندانه ی ماجراست. اگر قرآن فقط درباره ی یک ماجرا یا وجود یک شخصیت یا گفت و گو گزارش دهد و به خودی خود آن را مورد پرداختِ هرچند کوتاه قرار ندهد، نمیتوان آن را قصه نامید.
📖 کتاب #زیباترین_داستان در چهار فصل با عناوین قصه در قرآن، ویژگی های قصه های قرآنی، اهداف قصه های قرآن و تفسیر سوره ی #یوسف به عنوان #احسن_القصص، نگارش شده است. این کتاب به قلم #حسین_سیدی_ساروی توسط کانون اندیشه جوان منتشر شده است.
#انبا
#معرفی_کتاب
📌@canoon_org
🔶 اندیشه #پسامدرن اگرچه با نوع نگرش نقادانه نیچه نسبت به تاریخ غرب آغاز گردید، اما امروزه طیف گسترده ای از آرا را دربر می گیرد که در یک طرف آن گرایش های منتقد #مدرنیته آمیخته با برخی تعبیر ها و میراث به جامانده از تعالیم اسطوره ای و رازآمیز - که البته صورت ممسوخ یک معنویت نسبی انگار و پلورالیستیک مورد پذیرش تمدن غرب را یافته اند - قرار دارند و در سوی دیگر طیف گرایش های #نوسوفسطایی لفاظ و نیست انگاری که با هر رکن و باور ثابت و روشن اعتقادی به عنوان یک «جزم اندیشی» مخالفت می کنند و در عین حال خود به صورتی جزم اندیشانه به ترویج نسبی گرایی بی بنیاد خود می پردازند؛ و با اینکه مثل #لیوتار و #دریدا دعوی پرهیز از سیستم سازی دارند دستگاه پیچیده و بی معنا و به شدت #فرمالیستی ای از بازیهای زبانی پدید آورده اند.
💢پرداختن به همه این رویکردها فرصت و مجالی مبسوط می طلبد. در این مقال در خصوص چهار گرایش در #پسامدرنیسم معاصر غربی، که البته به لحاظ تقدم زمانی و نفوذ و میزان تأثیر گذاری در شکل گیری اندیشه پسامدرن نقش محوری داشته اند و دارند و هنوز هم در تفکر غربی تأثیر گذار و تعیین کننده اند به اختصار بسیار سخن خواهیم گفت. این چهار رویکرد را میتوان اصلی ترین گرایش ها در اندیشه پست مدرن دانست:
۱. رویکرد #هایدگری؛
۲. رویکرد «#مکتب_فرانکفورت»؛
۳. آرای #میشل_فوکو؛
۴. گرایش نیرومند نوسوفسطایی نسبی اندیشی در فلسفه معاصر غربی
📖 کتاب #چند_یادداشت_تئوریک به قلم #شهریار_زرشناس
#آموزش_مفاهیم
📌@canoon_org
45.19M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰کسری بودجه، همان همیشگی
🔷 کسری بودجه از مهم ترین مشکلات و چالش های دولت های مختلف در بخش اقتصاد بوده است. دولت های مختلف روش های گونانی را برای کسری بودجه امتحان کرده اند که برخی از آن ها مشکلات را تا حدی حل کرده است؛ اما آنچه که امروز نظام اقتصادی را با چالش جدی مواجه کرده است راه حل های کسری بودجه است...
📽 برای مشاهده کامل گفتگو به بیست و هشتمین قسمت برنامه کالک مراجعه فرمایید.
🌐 در سایت کانون ببینید.
📽 در آپارات کانون ببینید.
#بودجه
#ایلیا_جلادتی
#کسری_بودجه
#ابوالفضل_برهانی
#کلیات_لایحه_بودجه
#جنبش_عدالتخواه_دانشجویی
#گفتگوهای_تشکل_های_دانشجویی
#بسیج_دانشجویی_دانشکده_مدیریت_دانشگاه_تهران
📌@canoon_org
🔷پس از سقوط #محمدرضا_پهلوی، نهتنها بسیاری از نزدیکان او صریحاً اعتراف کردند که دولت و قوه مجریه، سرنوشت انتخابات #مجلس شورای ملی و مجلس سنا را رقم میزد، خود محمدرضا شاه نیز اظهاراتی کرده که بر این امر گواهی میدهد؛
🔶 مثلاً در جایی گفته است: چون اکنون یک حزب در مملکت است و همه ملت ایران در یک حزب عضویت دارند، چون هنوز شورای دائمی #حزب و ارگانهای دیگر آن معین نشده اند تا اسامی کاندیداهای حزب را از شهرستانها و استانها معرفی کنند، از این رو مجبور شدیم که اسامی را از اشخاص خیلی معتمد محلی بخواهیم. تعدادی از اسامی را به دلایلی که داشتند خط زدند و عده ای را معرفی کردند.
💢 محمدرضا پهلوی در آخرین کتابش با عنوان پاسخ به تاریخ که پس از خروج از ایران چاپ و منتشر شد، می نویسد: در ۲۸ مرداد ۱۳۵۷، به ملت #ایران وعده دادم که #انتخابات صحیح و آزاد در پایان دوره قانونگذاری انجام خواهد شد. از این اشاره پیداست که انتخابات بنا به قول شخص شاه تا سال ۵۷ صحیح و آزاد نبوده و قرار شده از آن به بعد انتخابات آزاد برگزار شود!
📖 ماهنامه #زمانه، دی و بهمن ۱۳۹۳، شماره ۱۲۸ و ۱۲۹، ص ۶۲
#پهلوی
#دموکراسی
📌@canoon_org