به مناسبت سالروز تولد امام خمینی (س)
در اول آفتاب روز چهارشنبه اول مهر ۱۲۸۱ هجری شمسی مطابق با ۲۰ جمادی الثانی ۱۳۲۰ ه.ق. یعنی سالروز ولادت حضرت زهرا(س)، از سلاله پاک آن بانوی اطهر در شهرستان خمین مولودی پای به عرصه هستی نهاد که او را روح الله نام نهادند که بعدها به امام خمینی(س) مشهور شد و با قیام الهی خویش سرنوشت ایران و جهان را دگرگون ساخت و از این پس نام ایشان در دفتر عدالت خواهان و ظلم ستیزان و مروجان اسلام ناب محمدی با درخشندگی بر دوام خواهد بود.
@cheshmandazsaeid
سیر تطور حکومتها در ایران معاصر
(صفویه تاکنون)
سعید عبدالملکی
✍️ یادداشت تحلیلی روز:
۱.صفویه: ۲۲۷ سال حکومت کردند. علت شکوفایی: بازیابی هویت ایرانی پس از چند قرن، اقتدار شاهان و مذهب تشیع. علت سقوط: رهبری ضعیف در زمان شاه سلطان حسین و گماردن افراد بیلیاقت و ناکارآمد در مناصب مدیریتی و کشورداری که منجر به ضعف درونی، حملهی بیگانگان و شکاف بین دولت و ملت شد.
۲.افشاریه: ۶۰ سال حکومت کردند. علت تداوم: کشورگشایی نادر، سرکوب دشمنان و به دست آوردن غنائم جنگی قابل توجه. علت سقوط: فقدان قدرت مرکزی، ناکارآمدی، عدم توجه به مردم و کشورگشایی به جای کشورداری
۳.زندیه: ۴۵ سال حکومت کردند. علت شکوفایی: مردم مداری، زیرکی و هوشمندی کریم خان(وکیل الرعایا). علت سقوط: اختلاف و جنگ قدرت بین بازماندگان
۴.قاجاریه: ۱۹۳ سال حکومت کردند. علت شکوفایی: مذهب شیعه، اقتدار اغلب شاهان قاجار و اثر گذاری امیرکبیر. علت سقوط: ناکارآمدی، فساد و ضعف درونی، استعمار انگلیس و روس
۵.پهلوی: ۵۵ سال حکومت کردند. علت سقوط: استبداد، ساختار سیاسی غربی و ناکارآمد، مبارزه با دین و حجاب، عدم توجه به آحاد مردم، فساد و اعتماد به دولتهای بیگانه
منابع قدرت، تاب آوری و پویایی جمهوری اسلامی:
۱.به حق بودن ایدئولوژی پایهی نظام(ارزشهای دینی رازگونه و غیرقابل فروپاشی)
۲.قدرت رهبری الهی، ولایت فقیه، کاریزماتیک و هوشمند
۳.حدود ۴ دهه تجربه بحران و خنثیسازی آن(رشد پس از بحران)
۴.بسیج نیروهای حامی(ایمان و ایثارگری مردم و نیروهای جان فدا)
۵.تنزل قدرت مخالفان و دشمنان(پوشالی بودن محاسبات دشمن)
نقاط آسیبخیز:
۱.ناکارآمدی سیستم اداری و مدیریتی ناشی از منفعت گرایی، رفاه طلبی، غربزدگی، سیاست زدگی و شهوت قدرت و ثروت برخی از جریانات سیاسی، افراد، مدیران و دولتها
۲.درک ساده، ناقص و نارسای آنها از عمق خاستگاهها و آرمانها به دلیل پایین بودن ظرفیت روانی، شناختی و هوش
۳.مداخلات نئواستعمار و استکبار جهانی در امور داخلی
راهکار:
انتخاب و انتصاب افرادی در منظومهی فکری و مدیریتی شهید قاسم سلیمانی در مدیریتهای کلیدی و مردمی به خصوص بدنهی قوای مجریه (دولت) و مقننه (مجلس) و نقش دهی به جوانان
@cheshmandazsaeid
اینفوگرافیک | از سپاه متشکریم
#ThanksIRGC
🇮🇷
@cheshmandazsaeid
💠 قال أمير المؤمنين علی (علیه السلام) : رمضان ماه خدا و شعبان ماه رسول خدا و رجب ماه من است.
🌙 حلول ماه رجب و فرا رسیدن سالروز میلاد با سعادت حضرت امام محمد باقر (علیه السلام) مبارک باد.
@cheshmandazsaeid
فروپاشی نهادی؛ معماری جدید اغتشاشات
چرا دشمن بر انحلال دانشگاه پیامنور متمرکز شده است؟
سعید عبدالملکی
یادداشت تحلیلی روز
✍️ بعد از شکست مفتضحانه در اغتشاشات 1401، دشمن در پی اجرای نقشهی جدیدی برآمده است تا یکبار دیگر «فروپاشی از درون» را امتحان کند. دشمن در بررسی شکست و محاسبات غلط خود، به این نتیجه رسیده است که یکی از علل عدم سقوط جمهوری اسلامی وجود تشکلها و نهادهای متعدد انقلابی، جهادی و مردمی در درون کشور است. و از طرفی اگر بخواهد پیروز شود باید در گام نخست نهادبراندازی و نهادسازی کند. لذا از نظر دشمن میبایست نهادها و تشکلهای مردمی یکییکی تخریب و فروپاشی و تبدیل به ضد خود شوند تا از این طریق نهادهای آلترناتیو شکل بگیرد. یکی از علل تمرکز دشمنان بر تضعیف و انحلال تشکلها این است که آنها فکر میکنند چون نظام نسبت به این نهادها مثل دانشگاهها، مراکز فرهنگی و نهادهای کارگری و ... نگاه حساس و امنیتی ندارد پس میتوان از طریق افراد بهظاهر موجه درون این نهادها با عناوین خیرخواهانهای همچون ساماندهی و صرفهجویی اقتصادی اقدام به فروپاشی موریانهوار و کودتا کرد.
پر واضح است که دشمنان همواره از طریق مدلسازی تاریخی انقلاب سایر کشورها در پی انقلاب در ایران بوده و هستند. پروژهی مرگ «مهسا امینی» مدلسازی از «خودسوزی جوان دستفروش تونسی» بود که در نهایت منجر به «انقلاب تونس» و سقوط «بن علی» شد اما این مدل در کشور ما جواب نداد. اینک دشمن در معماری جدید اغتشاشات دنبال اجرای پروژهی «دانشگاه سیار» لهستان است. در دهه 1980 در واکنش به وضعیت سیاسی و اجتماعی و اخراج دانشجویان و استادان دانشگاه لهستان این اخراجیهای بیکار به دنبال تأسیس دانشگاههای زیرزمینی و آموزش مخفیانه رفتند و در نهایت شبه نهادی پنهانی به نام دانشگاه سیار به وجود آمد و دولت و دانشگاههای لهستان به خواست آنان تمکین کردند. این پروژهی جدید توسط اپوزیسیون خارجی و امتداد داخلی آن که بعضاً در مراکز تصمیمگیری و سیاستگذاری نفوذ کردهاند، با مشاورههای جهتدار و مهندسیشده درصدد اجرای آن هستند.
دانشگاه پیام نور یکی از نخستین نهادهایی است که به دلیل ماهیت و کارکرد آن چند هفتهای است در فضای عمومی و رسانهای دچار فروپاشی شده است. اما چرا دانشگاه پیام نور؟ این دانشگاه در سه دهه فعالیت خود، نهادی انقلابی و فرهنگی بوده است که کارکرد فرهنگی، اجتماعی و تشکلی آن بیشتر از سایر دانشگاهها میباشد و یک دانشگاه ایدئولوژیک و فرصتی برای کار شاخص فرهنگی بهصورت همزمان و عمودی در کل کشور(400 شهر) است. همچنین؛ دانشگاهی است که مردم مناطق محروم و مستضعف با حداقل شهریه در آن کسب علم و دانش و فرهنگ میکنند. یکی از پایگاههای مهم و اولویتی سرمایه اجتماعی نظام است و نسبت به دانشگاههای آزاد و غیرانتفاعی که عموماً تبدیل به بنگاه اقتصادی شدهاند و جامعه آماری آنها عموماً لیبرال و سکولار هستند، یک دانشگاه ارزش محور است و اساساً حذف پیام نور یعنی تقویت آنها و نابودی یکنهاد انقلابی به دست یک دولت انقلابی. بنابراین؛ هرگونه تضعیف، تخریب، تعدیل یا انحلال این دانشگاه یعنی سازماندهی اغتشاش در 400 نقطهی کشور که یکی از منابعی است که دشمن بهشدت به آن نیاز دارد و امیدوار است با سقوط نخستین پایه(پیام نور) سقوط دومینو وار و فتح سنگر به سنگر سایر نهادهای انقلابی و مردمی نیز رخ دهد.
گرچه کشور بهشدت نیازمند جراحی، ساماندهی و اصلاح بعضی ساختارها و نهادهای موازی است اما در این شرایط تورم و بحران معیشت که مردم تابآوریشان بهشدت فروکش کرده است و ظرفیت اغتشاش بالا رفته است، نهتنها جامعه ظرفیت پاسخگویی به تغییرات ندارد بلکه ظرفیت بحران سازی و اغتشاش بالا میرود.
@cheshmandazsaeid
🇮🇷جمهوری اسلامی ایران حرم است ...
💐فرا رسیدن ایام پیروزی انقلاب اسلامی ایران، مبارک باد💐
@cheshmandazsaeid
💐🕊💐🕊💐🕊
پرسیدند:
فرق کریم با جواد در چیست؟
فرمودند:
از شخص کریم همینکه درخواست کنید
به شما عنایت میکند ولی «جواد» خود
به دنبال سائل میگردد تا به او عطا کند.
ولادت امام جواد(ع) مبارک باد♥️🌹💐
@cheshmandazsaeid
امام علی(ع): در دگرگونى های روزگار جوهره هاى افراد شناخته شود.
🌹 دل اگر خداشناسی همه در رخ علی بین/ به علی شناختم من به خدا قسم خدا را 🌹
میلاد با سعادت حضرت امام علی (ع) و روز پدر بر تمام آزاد مردان و پدران مبارک 💐🌹
@cheshmandazsaeid
💢 علامه حسنزاده آملی:
انقلاب اسلامی ایران، بین الطلوعین حکومت جهانی امام زمان(عج) است. اگر ظهور دفعی واقع میشد، بشریت ظرفیت تحمل نور وجودی ایشان را نداشت.
🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@cheshmandazsaeid
پایههای غیرقابل فروپاشی
راز تابآوری و ماندگاری جمهوری اسلامی چیست؟
سعید عبدالملکی
یادداشت تحلیلی روز:
✍️ علیرغم اینهمه فشارهای حداکثری و حداقلی دولتهای استعمارگر، استکبار جهانی و جریان نفوذ، ناکارآمد و فاسد، اما؛ نظام جمهوری اسلامی ایران بعد از ۴۴ سال همچنان با قدرت به مسیر خود ادامه میدهد. این میزان دستاورد، تابآوری و قدرت ترمیم زخمها و آسیبها و تبدیل تهدید به فرصت در هیچ حکومتی دیده نمیشود و برای دوست و دشمن جای شگفتی است. در این یادداشت کوتاه قصد داریم در حد توان به رمز و راز این قدرت شگفتانگیز و تابآوری آن بپردازیم تا مایهی دلگرمی برای دوستان و هشداری برای دشمنان باشد.
واقعیت این است که نظام ج ا ایران از عناصر قدرت ملی برخوردار است که در دو بعد نرمافزاری و سختافزاری قابل بررسی و ارزیابی است:
۱.پایههای نرمافزاری(قدرت نرم): بدون شک هر حکومتی یک ایدئولوژی پایه دارد. پایهی حکومت در غرب و شرق ایدئولوژیهای مادی مثل کمونیسم، لیبرالیسم، سکولاریسم، دموکراسی و امثال آن است. اما نخستین پایهی نرم ج ا ایران جهانبینی توحیدی و عاملیت خداوند است. اندیشهی اسلامی و ایدئولوژی شیعه از غنای ویژهای برخوردار است از حیث الهیاتی، فقهی، کلامی و استدلالی سرالاسرار است و قابل قیاس حتی با سایر ادیان و مذاهب نیست و راز و رمزهایی در خود دارد که اندک افرادی قادر به درک آن هستند و نقطهی اشتباه محاسباتی دشمنان و دوستنماها دقیقاً همین نقطه است. آموزههای پیامبران الهی، کتب آسمانی(قرآن)، سبک زندگی ائمه اطهار، ولایت فقیه، محتوای فکری، حکمرانی و معنوی نهجالبلاغه، صحیفهی سجادیه، ادعیه، زیارت گاهها، مساجد، امام حسین(ع)، حسینیهها، هیئات مذهبی، عاشورا، اربعین، انتظار فرج، شهدا، امامین انقلاب(عنصر رهبری) و مردم و معجزهها و امداد غیبی که در طول تاریخ تجربهشده است از جمله گلستان شدن آتش بر حضرت ابراهیم(ع)، شکافته شدن دریا برای حضرت موسی(ع)، ماجرای باردارشدن حضرت مریم(ع)، وقوع انقلاب اسلامی، ۸ سال دفاع مقدس، طوفان شن در طبس و صدها مثال ازایندست که با محاسبات و عقل بشری قابلدرک و فهم نیست و امکان ابطالپذیری و فروریزی ندارند و همواره الهامبخش انقلاب اسلامی و مردم ایران بوده و هستند.
۲.قدرت سختافزاری: وجود رهبری حکیم و آینده نگر یکی از اصلیترین پایههای نرم و سخت ج ا ایران است که کشور را همواره در بحرانها و پیچوخمها عبور میدهد و نقشههای دشمنان را نقش بر آب میکند. از دیگر عناصر سخت قدرت نظام، حضور مردم در عرصههای گوناگون، جمعیت جوان تحصیلکرده و نخبه، امنیت، نیروهای نظامی وفادار و وطنپرست، بسیج، مردمسالاری دینی، توانمندیهای علمی، دانشمندان، فناوری نانو، دانش پزشکی، صنعت، دانش هستهای، ساخت کشتی و ناو، موشکهای نقطه زن و هایپرسونیک، فناوری ساخت ماهواره، ساخت واکسن، نفوذ بینالمللی و منطقهای. همچنین؛ موقعیت سرزمینی و نعمات خدادادی و تاریخ کهن از جمله مؤلفههای قدرت ایران هستند. در طول تاریخ ایران صدها فرهنگ، خردهفرهنگ و هویت و ایلوتبار وجود داشتهاند که همواره حول یک محور واحد زیست میکردهاند و آن «ایران» بوده است. غنای فرهنگی ایرانیان آنقدر عمیق بوده است که برای قرنهای متمادی طوایف و ایلها و قومهای متعدد در کنار هم با مسالمت زندگی میکردهاند و بر دشمنانشان هم اثرگذاری فرهنگی داشتهاند برخی مورخان و صاحبنظران معتقدند که غربیها و حتی کشورهای شرقی علوم و فنون، آیینها، آدابورسوم زندگی مثل غذا خوردن و شعر و موسیقی و ادبیات و هنر را از ایرانیان یاد گرفتهاند.
بنابراین؛ علیرغم طمع دشمنان و آزار و اذیتهای آنان و فساد و ناکارآمدی و جریان نفوذ که آسیبها و زخمهایی ایجاد کرده است اما ایران یک کشور قوی است و نظام جمهوری اسلامی همچون بدن یک انسان زنده پرقدرت است و توان ترمیم و بازسازی زخمها و ادامه دادن مسیر را دارد.
۲۲ بهمنماه ۱۴۰۱
@cheshmandazsaeid
🌹🌹🌹
♦️ فرا رسیدن ۲۷ رجب روز بعثت رسول مکرم اسلام حضرت ختمی مرتبت محمد مصطفی صلوات الله علیه و آله بر دوستداران آل الله خجسته و مبارک باد.
به سبب کمالش به بلندی رسید،
با روی نکوی خود تیرگیها را برطرف ساخت،
همه خصالش نکوست،
بر او و خویشانش درود باد
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
@cheshmandazsaeid