🔷 دوستى مى ناليد كه من با اين همه برهان و استدلال به يقين و اطمينان نرسيده ام و نمى دانم از كجا بايد به يقين رسيد
🔷 گفتم تو با احتمال شروع كن و شكر كن و آنچه را كه يافته اى به كار بگير تا آنچه را كه ندارى به تو بدهند كه «مَنْ عَمِلَ بِما عَلِمَ، وَفَّقهُ اللَّهُ عِلْمَ ما لَمْ يَكُنْ يَعْلَمْ».
🔷 هر كس به دانش خود و معرفت خود عمل كند، خداوند او را توفيق مى دهد و آنچه نمى داند و نمى توانست بداند، به او مى سپارد.
🔷 يقين مزد شاكران است، مزد آنهايى است كه به تذكرات حق و هدايتهاى او، توجه داشته اند و عمل كرده اند كه:«مَنْ اظْلَمُ مِمَّنْ ذُكِّرَ بِآياتِ رَبِّهِ ثُمَّ اعْرَضَ عَنْها إنَّا مِنَ الْمُجْرِمينَ مُنْتَقِمُون».
🔷 چه كسى ستمكارتر است از كسى كه به نشانهاى پروردگارش يادآورى شد و با تمام هدايتها و فرصتها، «ثُمَّ اعْرَضَ»؛ اعراض كرد ما از كسانى كه مجرم هستند و اعراض كرده اند انتقام مىگيريم و آنها را به ختم و طبع و وقر و خزى و وهن، مبتلا مىسازيم، تا آنجا كه از ادراكات حسى و قلب و گوش و چشم خود هم محروم مى گردند.
🔷 كسانى كه كفر مى ورزند و به هدايتها روى نمى آورند و شكر يادآورى ها و هدايتها را نمى كنند، محروم مى شوند و گرفتار مى گردند.
📕 قیام ص ۱۶۳
🆔👉 @cheshmeyejarie
♦️ گفتم اين هدايتها، مستمر و مداوم براى همه مى آيد، مى بينم كه به من تذكر مى دهند كه به فلان كمك كن، از فلان بگذر، فلانى را درياب، مى فهمم كه تو گرسنه اى و من امكان دارم، تو گرفتارى و من توانايى دارم، مىفهمم و به من تذكر مى دهند و برايم جا مى اندازند و به من فرصت مى دهند، ولى اعراض مى كنم.
♦️ گفتم ما آنچه لازم داشته ايم، همراه داريم و خيال مى كنيم كه اطمينان لازم است در حالى كه حتّى همراه يقين مى توانيم اعراض و جحود داشته باشيم.
♦️ و مثل شيطان صداى خدا را بشنويم و ملكوت او را ببينيم و اشياء را همانطور كه هست درك كنيم و به حقيقت معرفت برسيم و با اين حال، كافر شويم و با اين عرفان و شهود، رجيم و مطرود گرديم.
♦️ گفتم ما آنچه را كه لازم داشته ايم. همراه داريم واگر احساس كمبود مى كنى، اين كمبود، اطمينان و يقين نيست، اين احساسى كه تو دارى و اين كمبودى كه حس مى كنى، مربوط به قرب و رفع حجاب است.
♦️ گفتم من اطمينان دارم و يقين دارم كه شير هست و درنده هست، ولى احساسى ندارم چون دورم و اگر نزديك هم بشوم و شير را در قفس ببينم باز اين احساس را ندارم كه حجاب در كار است.
♦️ پس مشكل با مسأله اطمينان و يقين حل نمى شود كه شكر مى خواهد و اطاعت مى خواهد، تا قرب حاصل شود و به تدريج حجابها و مانعها برطرف گردد.
♦️ و انس و احساس و آشنايى، دل را سرشار نمايد، ويقين و مراتب و درجات آن، دل را بگيرد. و به فضيلت يقين دست بيابى.
🆔👉 @cheshmeyejarie
6.69M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 در داد و ستد نعمت ها چی در ما حاصل میشه⁉️
🆔👉 @cheshmeyejarie
🔷 آنجا كه كارها در نظر خدا برابر هستند و از نظر اهميت مساوى هستند، آنجا معيار صعوبت و مخالفت با هوس، در ميان است، كه:«أفْضَلُ الأعْمالِ أحْمَزُها».
🔷 امام در نهج البلاغه آنجا كه خصلتهاى برادرش را مى شمارد تا آنها كه مى خواهند به مقام برادرى او برسند، عذرى نداشته باشند، در آخر توضيح مى دهد كه: «كَانَ إِذَا بَدَهَهُ أَمْرَانِ يَنْظُرُ أَيُّهُمَا أَقْرَبُ إِلَى الْهَوَى فَيُخَالِفُهُ».
🔷 آنجا كه دو كار ناگهانى و بالبداهه با او روبرو مى شدند و او را مبهوت مى كردند او مسلط بود نگاه مى كرد كه كدام به هوا نزديكتر است پس با آن مخالفت مى كرد. و آن را كنار مى زد.
🔷 و اين ميزان هم حساب شده است؛ چون كارى كه بر تو فشار بيشترى مى آورد، به تو قدرت بيشترى خواهد داد و تو را به معراج بالاترى خواهد رساند.
📕📙 انتظار، ص 124
🆔👉 @cheshmeyejarie
🔷 آنها كه نفس خويش را مراقب بوده اند و زير نظر داشته اند و كنترل كرده اند، بازى هاى او را خوب مى شناسند و نمايش هاى او را خوب مى فهمند
🔷 و اين است كه فريب نمى خورند و اسير اعمال نيستند و در محاسبه، به اعمال خود توجهى ندارند، بلكه در انگيزه ى اعمال دقت مى كنند
🔷 كه گفته اند: « حَاسِبُوا أنْفُسَكُمْ » و نگفته اند «حَاسِبُوا أعمَالَكُم». اين مهم نيست كه در امروز چه كارهايى كرده ام، مهم اين است كه اين كارها را براى چه انجام داده ام و از چه عاملى كمك گرفته ام و از چه نفسى به اين عمل رسيده ام.
📚 فقر و انفاق، ص 60
🆔👉 @cheshmeyejarie
♦️ درگيرى هاى تو با مادر و يا خواهرهاى كوچك و يا برادرت، نشان ضعف در دو طرف دعواست و علامت برخوردهاى انعكاسى و عكس العملى است.
♦️ يعنى در برابر حادثه، جوش مى آوريد و عمل مى كنيد تا آرام شويد؛ نه اين كه آرام باشيد و عمل كنيد تا سازنده و مؤثّر باشيد.
♦️ اين ضعفها در معاشرت، مى تواند آموزگار مناسبى براى برخوردهاى مسلّط باشد.
♦️ اگر مى بينى كه موتور تو با چند مرتبه حركت روشن نشد، مى توانى به آن لگد بزنى و مى توانى آن را پرتاب كنى و دشنام بدهى و مى توانى كه فكر كنى تا درد آن را بشناسى و درمان كنى.
📗📕 نامه های بلوغ، ص 51
🆔👉 @cheshmeyejarie
🔷 من گاهى در اين مجامع تأملى مى كنم؛ آن هم با تنوع و شكل هاى مختلفى كه دارد. آدم مى بيند كه حاصلِ جمعها متفاوت است.
🔷 گاهى دوستى را پيدا مى كند، همزبانى را پيدا مى كند، درد دلى را تخليه مى كند. گاهى حوائجش را پيدا مى كند. گاهى خودش را پيدا مى كند. گاهى با امام حسين علیه السلام پيوند مى خورد و از خود و از دنياى خود مى گذرد
🔷 مثل كسانى كه به كوه مى روند، عدّه اى دنبال فضا و تنفس خوبى هستند، گاهى علفى را جمع مى كنند، معدنى را پيدا مى كنند و عده اى هم توجهى برايشان مى آيد و فراغت بالى. و گاهى هم پاها شكسته مى شود.
📚 دعاهاى روزانه حضرت زهرا، ص 12
🆔👉 @cheshmeyejarie
🔶 سالهاى سال همسايه و يا دوست و يا برادر و پدر كسانى بوده ام، در اين مدت در آنها چه تحولى ايجاد كرده ام⁉️
🔶 يك مديريت خوب مديريتى است كه آدمها را به كار مى گيرد و متحول مى كند و از آنجا كه هستند به آنجايى كه بايد باشند و مى توانند باشند، منتقل مى سازد.
🔶 در حالى كه من از فرزندم براى خودم پادويى ساخته ام و از دوستم براى خودم اعتبارى و از همسرم براى خودم وسيله اى
🔶 و همه را به سوى خودم دعوت كرده ام و در خودم نگاه داشته ام و نگذاشته ام كه به لياقتهاى خود و توانايى هاى خود دست بيابند حتّى اگر لازم باشد از من جدا شوند و از من سفر كنند و از من فاصله بگيرند. و حتّى در برابر من بايستند.
📚 قیام، ص 185
🆔👉 @cheshmeyejarie
🔶 اصولاً ظهور و بروز اخلاق در برخوردهاست. در رابطه ها است كه نشان داده مى شود چقدر ما توانمند هستيم.
🔶 امكان دارد در خلوت خود هم گناه و خلافى از من سر نزند، ولى در جمع و برخوردهاست كه بدبينى ها شكل مى گيرد. محبتها شكل مى گيرد. نفرتها شكل مى گيرد. انگيزه ها شكل مى گيرد.
🔶 بسيارى از استانداردهايى كه انسان در تنهايى پيدا مى كند، غير از استانداردهايى است كه در برخورد و اجتماع پيدا مى كند و اين نكته مهمى است.
📚 نظام اخلاقی اسلام، ص 38
🆔👉 @cheshmeyejarie
✅ برخوردهايتان زياد بشود، از برخوردها بياموزيد و دل نيرومند را بدست بياوريد.
✅ برخوردها خاصيتش درگيرى هايش است. در درگيرى هاست كه آدمها اندازه هاشان مشخص مى شود.
✅ ما مى بينيم سيبى هست، يك گوشه اش لك زده است. آن لكه را گاز مى زنيم مى بينيم تلخ است. همه سيب را مى اندازيم دور. خوب آن را هم رها مى كنيم.
✅ولى يك وقت آن مشكل را بر مى داريم و از بقيه به بهترين نحو استفاده مى كنيم. اين خيلى مهم است.
📙📗 روابط متکامل زن و مرد، ص 71
🆔👉 @cheshmeyejarie
✅ با هم مرتبط بشويد. اين راه حل نيست كه ما وقتى كه ديديم مشكل هست، جدا بشويم.
✅ وقتى كه مى بينيم سفره اى مى اندازيم دعوا در آن هست، سفره را برداريم. يكى از مكرهاى شيطان همين است. وقتى كه مشكلى بوجود مى آيد، اصل صورت مسأله را پاك مى كند.
✅ مى گويد: نمازت را اين جورى خواندى، اصلاً نماز نخوان. نمى آيد عيب را بردارد. سفره اى انداخته اى، در آن دعوا شده، مى گويد: ديگر سفره نينداز. نه، سفره را بينداز، اين كار را منتفى كن. نماز را بخوان و اين مشكل را بردار.
✅ مكر شيطان اين است كه از بداى كه بوجود مى آيد، همه ى مسأله را زير سؤال مى برد كه رابطه ديگر برقرار نكن، با مادرت ديگر نيا، با خانواده ات نروى، با فلانى نروى، بچه اش بچه ام را چكار كرد ...
✅ خب اين يك راه حل است. يك راه هم اين است كه ياد بگيريم چگونه رابطه برقرار كنيم.
📚 روابط متکامل زن و مرد، ص 57
🆔👉 @cheshmeyejarie