پژوهشگر | نوشته های علیرضا اسدی
دقایقی پیش ترامپ یادداشت ریاست جمهوری با عنوان فشار حداکثری را امضا کرد. پژوهشگر | نوشته های علیرضا
سیاست هویج و چماق، سیاست به مرگ بگیر به درد بپذیر، راهبرد دست برتر و ضربه برای امتیار بیشتر. ترامپ یک قماربازِ آگاه و حرفه ای است
دولت تاکنون به نفع ترامپ خوب بازیگری کرده است
با این شرایط مذاکره یعنی شوروی دهه ۹۰ شدن دور از ذهن نیست.
توصیه ما به دستگاه های تصمیم ساز برای عبور از تعریف زمین بازی توسط دونالد ترامپ اعلام رسمی اتمی شدن جمهوری اسلامی ایران است.
پژوهشگر | نوشته های علیرضا اسدی 🚩
@CivilizationResearcher
اخبار مهم:
بانک مرکزی چین:
دلیل عدم همکاری ما با ایران ربطی به FATF ندارد و خود این کشور تمایلی به همکاری بانکی با ما را ندارد.
مارک روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا:
در ۵ سال آینده استفاده از ارزهایی غیر از دلار به حدّی شدّت میگیرد که دیگر قادر به اعمال تحریمهای اقتصادی بر کشورها نخواهیم بود.
چین بر گاز مایع و ذغال سنگ ایالاتمتحده تعرفه ۱۵ درصدی و بر نفت و ماشین آلات کشاورزی تعرفه ۱۰ درصدی وضع کرد.
تمامی مأموریت های USAID که سازنده ویروس کرونا بود روز جمعه متوقف خواهد شد.
طبق آمار UANI، صادرات نفت ایران به چین در ژانویه نسبت به نوامبر ۴۰ درصد کاهش یافته است، دولت ایران ارتباط خود با چین را به حداقل رسانده و وزارت نفت هم حاضر به پذیرش ریسک نیست!
پژوهشگر | نوشته های علیرضا اسدی 🚩
@CivilizationResearcher
enc_1737914450299074627973.mp3
3.3M
سِرّ وجودی زینب
خسم یهودی زینب
بر میگردیم دمشق
به زودی به زودی به زودی زینب
پژوهشگر | نوشته های علیرضا اسدی 🚩
@CivilizationResearcher
🗨 بررسی ابرنظریه ها: درگیری شرق با غرب
یکی از ابرنظریه های موجود در بررسی سیر زمانی رویداد ها، نظریه ای به نام درگیری شرق و غرب است، در این نظریه با تأکید بر دو اصل تهاجم و تصعید ادعا می شود که هرگاه یکی از طرفین «ایران» یا «روم» به حدی از قدرت برسند که در منطقه جزیره یا لوانت با یکدیگر دارای مرز شوند، درگیری میان آنان غیرقابل اجتناب خواهد بود. در اینجا منظور از شرق مانع اصلی پیشروی غرب به سمت مناطق آسیایی است.
در دوره باستان نخست با روی کارآمدن ماد ها، ساردی ها، فینقی ها و یونانیان با آنان دارای مرز شدند، درگیری ها به دلیل وجود نظم دو ستونی «بابل_ماد» کنترل شد و درگیری شدیدی در این دوره رخ نداد. با شکل گیری سلسله هخامنشی و سقوط ماد و بابل این نظم دوستونی جای خودش را به نوعی نظم تک قطبی با محوریت شاهنشاهی هخامنشی داد و این حکومت با بهره گیری از ساختار و امکانات باقي مانده در ماد و بابل برای نخستین بار رویکرد تهاجمی به سمت غرب را در پیش گرفت، این امر منجر به اولین مواجهه شرقی_غربی شد. طی این مواجهه یونان و مقدونیه به عنوان نمایندگان «مقاومت غربی» تلاش کردند تا از پیشروی بیشتر ایرانشهر هخامنشی به سمت اروپا جلوگیری کنند.
مرحله دوم برخورد شرقی_غربی با شکل گیری امپراتوری مقدونیه و شکست هخامنشیان به دلیل انشقاق داخلی، خیانت های ارتشیان و سایر دلایل که در این متن نمی گنجد، رخ داد. این شکست ها منجر به پیروزی نخست یونان به عنوان نماینده غرب در برابر عامل مهاجم شرقی بود و برای نخستین بار غرب جایگاه خود به عنوان قدرتی مهاجم را تثبیت کرد. این مسئله با رواج فرهنگ هلنیستی و رواج زبان، خط و ادب یونانی خودش را نشان داد، علاوه بر این با تاسیس شهرک های استعماری تلاش شد تا بافت و جمعیت محلی سرزمین های اشغالی، تغییر یابد، این مرحله تا تاسیس سلسله اشکانی ادامه یافت.
مرحله سوم با تاسیس شاهنشاهی اشکانی به دست ارشک در زمین های نسا و سرزمین پارت (خراسان و ماوراءالنهر کنونی) آغاز شد و با پیشروی چرخه ای به سمت غرب ادامه یافت تا جایی که اشکانیان بر پایتخت سلوکیان یعنی شهر سلوکیه در بین النهرین حاکم شدند، سپس تهاجم اشکانیان در ارمنستان و مدیترانه شرقی آغاز شد، با افول شاه نشین های یونانی، روم توانست بر انطاکیه دست یابد و نخستین درگیری ها میان جمهوری روم و اشکانیان آغاز شد. این درگیری ها در بین النهرین تشدید شد و تا سیصد سال بدون اینکه روم بتواند از بین النهرین به سمت زاگرس پیشروی کند ادامه یافت. در این دوره اشکانی ها عنصر مدافع شرقی و رومیان به عنوان نماینده غرب مهاجم بودند.
مرحله چهارم با نابودی سلسله اشکانیان، انحلال مهستان و شروع شاهنشاهی مقتدر ساسانی آغاز شد، تمرکز اصلی ساسانیان بر غرب بود و تلاش شد تا به جای تدافع، ابزار های قدرت پرداخته و ایجاد شوند، تا در زمان مشخص در اشکال تهاجمی به کار گیری شده و حرکت تصعیدی نخست برای تضعیف پیشروی روم به سمت غرب و سپس حمله بر ایالات رومی میسر شود. این دوره را مبتنی بر اصل «تصعید» می توان با تأکید بر سلطنت خسروپرویز به دو دوره تقسیم بندی کرد. دوره نخست دفاع و ایجاد ابزار های تهاجمی و دوره دوم تهاجم و فروپاشی است. در دوره نخست اقدامات شکلی پارتیزانی دارد و طرفین تلاش می کنند تا از افزایش درگیری ها تا سطحی معین جلوگیری کنند در این دوره لوانت (شامات) و مصر کاملاً تحت کنترل روم، جزیره (شمال عراق فعلی) و بین النهرین در کنترل ایران است و مرز توافقی تا جای ممکن حفظ می شود. در دوره دوم با ورود خسروپرویز به لوانت، مصر و آناتولی غربی دوره تهاجم آغاز شده اما به دلیل شورش لشکریان، مشکلات در تامین ارتش و انشقاق داخلی، نخست آناتولی غربی از کنترل ایران خارج، سپس خسروپرویز کشته شده و بعد هم مصر با طمع یکی از سرداران خسروپرویز به دست روم می افتد، این پیروزی ها تثبیت نشده و روم به سیاست تهاجم برمی گردد اما با ظهور اسلام، روم زخمی از نبرد های ششصد ساله، تاب مقاومت در برابر عنصر جدید شرقی را ندارد.
پایان قسمت اول
پژوهشگر | نوشته های علیرضا اسدی 🚩
@CivilizationResearcher
پژوهشگر | نوشته های علیرضا اسدی
#توییت اگر فکر می کنید ترامپ به الحاق مکزیک، پاناما و کانادا بسنده می کند، سخت در اشتباهید، ترامپ د
7.49M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
رهبر انقلاب:
مذاکره با آمریکا هوشمندانه، عاقلانه و شرافتمندانه نیست و هیچ تأثیری در رفع مشکلات کشور ندارد؛ دلیل؟ تجربه! / ما در دهه ۹۰ حدود دو سال با آمریکا و چندکشور مذاکره کردیم، معاهدهای تشکیل شد، اما آمریکاییها به همان معاهده عمل نکردند و هم شخصی که سر کار است آن را پاره کرد و عمل نکرد!
با بیان رهبری دیگر کسی نمی تواند بهانه بیاورد و بگوید نظام موافق مذاکره است!
پژوهشگر | نوشته های علیرضا اسدی 🚩
@CivilizationResearcher
اندکی درباره خودم
کسانی که مرا خوب و از نزدیک می شناسند می دانند که بنده تا به درستی سخنی پی نبرم آن سخن را به زبان نمی آورم، اگر سخنی گفتم تمامی جوانب آن را سنجیده ام و از آن مطمئن شده ام که آن سخن را به زبان آورده ام برای همین در کلام بنده همیشه صراحت و قاطعیت وجود دارد، اما این صراحت و قاطعیت ام در اولین برخورد ها بد برداشت می شود و طرفی که شناختی درستی ندارد فکر می کند انتقاد پذیر نیستم در صورتی که به کوچکترین حرفی که بقیه به من می زنند فکر می کنم هرچند چیزی نگویم، به قدری فکر می کنم که مسئله را به شیوهای درست در زمان درست حل کنم و مسلماً اگر به این برسم که طرف مقابل اشتباه کرده ترتیب اثری نخواهم داد ولی سکوتم دلیل بر انجام ندادن کار نیست. معتقدم عمل بهتر از سخن است. پس تا زمانی که عمل نکنم سخن نمی گویم. همیشه هم قربانی صراحت و دلسوزی ام بوده ام ولیکن پشیمان نیستم چون آدمی اگر با حیوان تفاوتی دارد به جهت دارا بودن عقل است. اگر عقل دارم پس باید عاقلانه عمل کنم هرچند جامعه عاقلانه برخورد نکند.
پژوهشگر | نوشته های علیرضا اسدی 🚩
@CivilizationResearcher
🗨 مفاهیم نو ظهور: Global Majority
برخی ما را به دلیل تجویز روابط با روسیه و چین شرق گرا می نامند و گمان می کنند که همانطور که غرب گرا داریم حتماً ما هم شرق گرا هستیم، در صورتی که چنین نیست. غرب مفهوم فراجغرافیایی است که توسط اروپائیان برای وصف ویژگی های منحصر به فرد خودشان در برابر دیگران خلق شده است، پس در این معنا هرکسی یا هرچیزی که غرب نباشد پس شرق است.
این مفهوم از نگاه بسیاری از مستشرقین، از جمله مفاهیم استعماری است و تحت تأثیر رویکرد پیرامون_مرکز تولید شده است. اکنون با کم شدن فاصله تکنولوژیک ملل غير غربی و از بین رفتن فضای استعمار کلاسیک و ورود به جهان چندقطبی مفهوم جدیدی ذیل عنوان Global Majority به وجود آمده است.
این مفهوم که در فارسی می توان به آن «اکثریت جهانی» گفت، به این معناست که تقسیم قدرت باید با توجه به اهمیت ژئوپلیتیکی و ژئوکالچرال باشد، به تفاوت های میان تمدن ها و فرهنگ ها دقت شود و مورد احترام قرار بگیرد و تلاش شود تا دستاورد های انسانی همه ملل مورد احترام واقع شود. بنابراین برنده بودن در جنگ جهانی دوم دیگر شرط اصلی سهیم بودن در قدرت نیست و می بایست هر کشوری وابسته به جمعیت، فرهنگ، مساحت و دیگر ویژگی هایش بتواند اولاً هویت خویش را حفظ کرده و ثانیاً از آن دفاع کند.
مسلماً چنین مفهومی برای غرب گرایان مطلوب نخواهد بود و آنان را به واکنش وادار خواهد کرد چراکه قدرت های نوظهور به برتری غرب و مفاهیم غربی تولید شده برای حفظ برتری فکری غرب پایان خواهند داد، با توجه به مساحت و جمعیت کشور هایی چون چین، روسیه، هند و دیگران می توان اینطور تصور کرد که این کشور ها دارای ظرفیت بیشتری نسبت به ایالاتمتحده هستند و آنکه ظرفیت بیشتری دارد، باید سهم بیشتری داشته باشد، بنابراین دیگر قدرت برتر جهانی معنایی ندارد و عالمان سیاسی کشور ها زين پس به ظرفیت ها توجه و برهمان پایه تصمیم سازی خواهند کرد.
پژوهشگر | نوشته های علیرضا اسدی 🚩
@CivilizationResearcher
پژوهشگر | نوشته های علیرضا اسدی
🗨 بررسی ابرنظریه ها: درگیری شرق با غرب یکی از ابرنظریه های موجود در بررسی سیر زمانی رویداد ها، نظری
🗨 بررسی ابرنظریه ها: درگیری شرق با غرب
قسمت دوم: آغاز درگیری ها در دوره اسلامی
پس از ورود اسلام به ایران بعد از به خلافت رسیدن ابوبکر نخست در حیره که پایتخت لخمیان و تحت الحمايه ساسانی بود، مسلمین در شام و مصر با روم وارد نبرد شدند. ایرانشهر به دلیل درگیری های داخلی و نبود وحدت اجتماعی در ستیز میان شرق و غرب جای خود را به اعراب داد، این جایگزینی نزدیک به هشتاد سال طول کشید و پس از قتل آخرین شاهنشاه ساسانی در نزدیکی مرو مسلمین تازه به بلخ رسیدند و تا ورود قتيبة بن مسلم بأهلي در دوره اموی موفق به فتح کامل خراسان نشدند (۸۶_۹۶ ه.ق). در این دوره اعراب به تثبیت جایگاه خود پرداختند، بیش از ابوبکر، عمر در این مسیر تأثیر گذار بود و خلافت طولانی او و عثمان بیشتر فتوحات تا پیش از آمدن معاویه را در بر می گیرد.
با سقوط ساسانیان، امید در روم شرقی (بیزانس) برای بیرون راندن قبایل بربری عرب افزایش یافت ولی خیلی زود مشخص شد، این امید واهی بوده است. با شکست وحشتناک هرقل در يرموک و بعد از آن خارج شدن اسکندریه مصر از کنترل بیزانس به دست عمرو عاص، رومیان متوجه شدند، اخراج اعراب ناشدنی تر از آن چیزی است که می پنداشتند، همین مسئله منجر به بیان مسائلی چون علت دانستن گناه مسیحیان در این سقوط شد. کشیشان مبهوت از سقوط سریع شهر ها در شام و مصر پناه به الهیات بردند و گمان کردند که این گناه مسیحیان بوده که منجر شده تا اعراب بدوی بر آنان چیره شوند. بنابراین این جنگ با بازیگری اعراب رنگ و بوی مذهبی گرفت. پیش از آن امپراتوران رومی تلاش کرده بودند تا با تأکید بر ستم پادشاهان ساسانی بر اقلیت مسیحی ایرانشهر نبرد با ساسانیان را نوعی نبرد مقدس و مذهبی جلوه دهند و اتفاقاً با انتقال باقی مانده صلیب مسیح از بیت اللحم به سمت تیسپون موفق به این کار شده بودند اما پس از سقوط ساسانیان، این اعراب بودند که ناخواسته جایگزین ساسانیان در نبرد مقدس شدند.
این امر همزمان با پایان دوره باستان و آغاز قرون وسطی است، با سقوط روم غربی، بیزانس به دلیل دسترسی به مناطق ثروتمند آسیایی و نیز به دلیل ایمن نگهداشتن مسیر های تجاری توانسته بود مخارج سنگین حکومتی خود را تامین کند، اما روم غربی به چنین مسیر هایی دسترسی نداشت و از سویی به مانند کنستانتیوپلیس(قسطنطنیه، که امروزه استانبول خوانده می شود) پایتختی با دژ نفود ناپذیر نداشت. این مسئله سبب شد تا روم شرقی اولین نقطه برخورد غرب با اسلام باشد، بنابراین اسلام برای گسترش خود در اروپا با مانعی در غرب رو به رو شد، به هر روی این جبر جغرافیا بود که اعراب را رو در روی بازمانده روم کبیر قرار می داد و عبور از این مانع قوی موجب می شد تا جنگیدن با اقوام دیگر بدوی اروپایی که روم غربی را ساقط کرده بودند، سخت به نظر نرسد، مسئله نماینده شرق که اکنون اعراب بودند، بیزانس بود!
پایان بخش اولِ قسمت دوم
پژوهشگر | نوشته های علیرضا اسدی 🚩
@CivilizationResearcher
نظریه دست پنهان بازار مزخرف ترین چیزی است که در نظریات اقتصادی دیده ام.
پژوهشگر | نوشته های علیرضا اسدی 🚩
@CivilizationResearcher
پژوهشگر | نوشته های علیرضا اسدی
جمهوری اسلامی ایران تبدیل به یک قدرت اتمی خواهد شد. ۱۴۰۳/۰۸/۱۹؛ ۲۲:۱۸ دقیقه به وقت تهران پژوهشگر |
محدودیت برد موشکی به دستور مقام معظم رهبری لغو شد.
۱۴۰۳/۱۱/۲۵؛ ۱۲:۱۸ دقیقه به وقت تهران
پژوهشگر | نوشته های علیرضا اسدی 🚩
@CivilizationResearcher
#توییت
به جای وفاق برای مذاکره باآمریکا باید برای دلار زدایی، مبنا قرار دادن طلا برای ارزش دادن به پول ملی و اصلاحات عمیق اقتصادی با تکیه بر #اقتصاد_مقاومتی حقیقی ونه اسمي وفاق ملی به راه بیندازیم!وگرنه قدم به قدم کشور به فروپاشی کامل نزدیک ترخواهد شد. ۴۶ سال است دراقتصاد اشتباه می کنیم.
🔗 لینک توییت
پژوهشگر | نوشته های علیرضا اسدی 🚩
@CivilizationResearcher
پژوهشگر | نوشته های علیرضا اسدی
#توییت در این گفتگو ها مشخص شده که أحمد الشرع رئیس جمهور خودخوانده سوریه با اسکان ساکنان فلسطینی ا
ایندیپندنت عربی در خبری از موافقت تروریست أحمد الشرع رئیس جمهور خودخوانده سوریه با طرح ترامپ خبر داد.
پژوهشگر | نوشته های علیرضا اسدی 🚩
@CivilizationResearcher