رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در جمع کمیته علمی شورای فقهی مرکز:
دریافت استفتاء از مراجع عظام تقلید در مباحث مهم تقنینی در کنار بهره مندی از تولیدات حوزوی یک ضرورت است که شورای فقهی مرکز باید نسبت به این موضوع اهتمام جدی داشته باشد.
کانال رسمی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی:
https://zil.ink/cmir.parliran
✳حجت الاسلام والمسلمین دکتر علی نهاوندی رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی در جمع کارگروه ها و کمیته علمی شورای فقهی مرکز
https://B2n.ir/x11378
https://B2n.ir/q73465
✅شورای فقهی مرکز باید ارتباط وثیق خود را با مراجع عظام تقلید، فقها، علما، حوزهها و مراکز تحقیقاتی توسعه دهد، دریافت استفتاء از مراجع عظام تقلید در مباحث مهم تقنینی در کنار بهره مندی از تولیدات حوزوی یک ضرورت است که شورای فقهی مرکز باید نسبت به این موضوع اهتمام جدی داشته باشد.
✅برخی تولیدات انتزاعی مراکز تحقیقاتی و پژوهشی حوزوی باید با ابتکار شورای فقهی و کارگروه های علمی به مسائل عینی تبدیل شود.
✅در ارتباط با قوانین و انطباق آن با شریعت اسلام از نگاه حداقلی مانند نگاه الصاقی، انضمامی و پیوست نگاریهای فقهی به سمت یک نگاه حداکثری در قالب یک سند تحول در سطح کلانتری پیش برویم و این مسیر تحولی بدون داشتن نظریههای فقهی به عنوان پشتیبان قانون امکان پذیر نیست.
✅امتدادبخشی ضوابط فقهی در قانون نیز یک امر مهم است، اگر یک قانون در یک شرایط زمانی خاص و بر اساس مصلحتی ویژه تصویب شده و اکنون کارایی لازم را ندارد باید از مدار خارج شود.
✅در صورتی که قانونی بر اساس فقه تصویب شده باشد، باید بررسی کرد که آیا به نتیجه مطلوب رسیده است؟ اگر ما کاری انجام داده باشیم ولی نتیجه این اقدام در جامعه ملموس نیست، قطعا کارکرد اجتماعی آن حاصل نشده است.
✅همانگونه که شارع مقدس هدف نهایی حکم را مورد توجه قرار دادند و علما نیز بر همین اساس علل الشرایع نوشتند و در خطبه فدکیه حضرت صدیقه س حکمت و اثر حکم جهاد، امربه معروف، زکات و دیگر احکام را از نظر تاثیر اجتماعی بیان فرمودند، بنابر این نیاز است که در مساله تقنین، فلسفه وجودی هر حکم قانونی و بررسی علت قانون و اثر اجتماعی آن نیز بیان شود.
کانال رسمی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی
https://zil.ink/cmir.parliran
✳حجت الاسلام والمسلمین رضا پورصدقی دببر شورای فقهی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس:
شورای فقهی مرکز با حضور اساتید صاحب نظر حوزوی تشکیل شده و کمیته علمی شورا نیز ترکیبی از اساتید سطوح عالی حوزه و اساتید درس خارج است، هدف شورای فقهی مرکز ارتقای فعالیت های فقهی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس است و تاکنون در 25 موضوع مهم ورود کرده و گزارشهای علمی در این زمینه تدوین و برخی را منتشر کرده است.
کانال رسمی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی:
https://zil.ink/cmir.parliran
سلسله نشست های "مطالعات نظریه پردازی و چرخه علم"
ضرورت تکامل موضوع شناسی در پرتو موضوع سازی برای ارتقاء فقه حکمرانی
ارائه دهنده: استاد اسماعیل پرور
دبیر علمی: حجت الاسلام داوود حیدری
زمان: چهارشنبه 18 مهرماه 1403 ساعت 16:30
مکان: مرکز تحقیقات اسلامی مجلس
برای شرکت حضوری در این نشست لطفا نام و نام خانوادگی و کد ملی خود را تا قبل از ساعت 12 به شماره 09198624417 ارسال نمایید.
🖇لینک جهت شرکت به صورت مجازی:
https://www.skyroom.online/ch/m.faghih64/social
نشست مشترک حجت الاسلام والمسلمین دکتر نهاوندی رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس و مهندس پشمچی زاده معاون نظارت مجلس شورای اسلامی با هدف ایجاد همگرایی گسترده و تعاملات فی ما بین برگزار شد.
توافق جهت برگزاری مدرسه پارلمانی با توجه به ماموریت های آن معاونت و هم اندیشی بین پژوهشگران مرکز تحقیقات اسلامی مجلس و دبیران نظارتی این معاونت از مهمترین محور این گفت و گو بود.
رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در ادامه این نشست ها؛ امروز با معاون قوانین مجلس شورای اسلامی نیز دیدار و گفت و گو کرد.
رئیس مرکز همچنین با حضور در خبرگزاری خانه ملت، با سردبیر این خبرگزاری دیدار کرد.
#سهشنبههایامید
✳️تاکید بر ضرورت اصلاح ساختار مداخله سیستمی نظرات مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در فرایند قانونگذاری
حجت الاسلام والمسلمین دکتر نهاوندی رییس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در دیدار با دکتر عبدالملکی معاون قوانین مجلس شورای اسلامی بر ضرورت اصلاح ساختار مداخله سیستمی نظرات مرکز تحقیقات اسلامی در فرایند قانونگذاری تاکید کرد.
این جلسه با هدف ساماندهی و ایجاد زیر ساخت های لازم با توجه به دو بند اول و دوم سیاست های کلی نظام قانونگذاری و تقویت نقش ایجابی، ارائه پیش نویس های قانونی و پاسخگویی به مسائل روز به خصوص در موضوعات مستحدثه قبل از طرح آن در محافل مختلف، برگزار شد.
دکتر عبدالملکی ضمن تبریک انتصاب دکتر نهاوندی به ریاست مرکز تحقیقات اسلامی مجلس، به ویژگی منحصر به فرد نظام جمهوری اسلامی ایران در ساختار قانونگذاری بر اساس شریعت تاکید کرد.
معاون قوانین مجلس همچنین برای تسهیل روندها و فرایندها و همکاری با مرکز تحقیقات اسلامی اعلام آمادگی کرد.
#سهشنبههایامید
حضور رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در خبرگزاری خانه ملت
حجت الاسلام والمسلمین دکتر نهاوندی رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس با حضور در خبرگزاری خانه ملت ضمن بازدید از این خبرگزاری با محمد عکاف سردبیر گفت و گو کرد.
انعکاس اخبار، گزارشها، نشست ها و محصولات پژوهشی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در خبرگزاری خانه ملت، چگونگی بهره گیری از سکوهای انتشار ونیز معرفی دستاوردهای مرکز تحقیقات اسلامی در سطح ملی و بین المللی با توجه به برگزاری سلسله کنفرانس های بین المللی فقه و قانون توسط این مرکز نیز در این جلسه مورد تاکید قرار گرفت.
در این جلسه موضوعات مختلف از جمله تجربه تاسیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس به عنوان یکی از مراکز تحقیقاتی وابسته به مجلس و ارایه فعالیت های آن در جهان اسلام و همچنین نقش بی بدیل این مرکز در بررسی قوانین و مقررات مورد بحث قرار گرفت.
#سهشنبههایامید
کانال رسمی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی:
https://zil.ink/cmir.parliran
گروه فرهنگی اجتماعی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس برگزار می کند:
سلسله نشست های "مطالعات نظریه پردازی و چرخه علم"
نشست تخصصی" اصول حاکم بر منطق فهم اندیشه مقام معظم رهبری بر موضوعات حکومتی"
ارائه دهنده: حجت الاسلام والمسلمین مصطفی جمالی
ناقد: حجت الاسلام والمسلمین ذبیح الله نعیمیان
دبیرعلمی: حجت الاسلام محسن حاجی مقدس
زمان: پنجشنبه ۱۹ مهر ۱۴۰۳ ساعت 16
مکان: سالن جلسات مرکز تحقیقات اسلامی مجلس
برای شرکت حضوری در این نشست لطفا نام و نام خانوادگی و کد ملی خود را تا قبل از ساعت 12 روز پنجشنبه به شماره 09363663161 ارسال نمایید.
🖇لینک جهت شرکت به صورت مجازی:
https://www.skyroom.online/ch/m.faghih64/social
تعیین تکلیف بررسی 21 طرح و لایحه در جلسه شورای پژوهش مرکز تحقیقات اسلامی مجلس
جلسه شورای پژوهش مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی با حضور رئیس مرکز و جانشینان گروه های علمی برگزار و تعداد 21 طرح و لایحه دریافتی از مجلس شورای اسلامی جهت اظهارنظر فقهی و کارشناسی در اختیار گروه های علمی قرار گرفت.
مرکز تحقیقات اسلامی مجلس، ضمن بررسی طرحها و لوایح ارجاعی از مجلس به لحاظ تطبیق با علوم و معارف اسلامی، با بازشناسی مستمر آسیبها و نیازهای فقهی موجود در حوزه تقنین و قانونگذاری، پیشنهادات علمی و اجرایی مناسبی نیز به مجلس ارائه مینماید.