نقش استعارههای مفهومی و مفهوم سازی در تبلیغات و محتوای تصویری
هر چقدر یک پیام تبلیغاتی قدرت مفهوم سازی و عینی سازی قوی تری داشته باشد، نفوذ بیشتری در ذهن مخاطب پیدا میکند
این تنها یکی از تکنیکهای اقناعی در محتوای تصویری است
تکنیکهای دیگری هم هست مثل :
تکرار
اغراق و بزرگنمایی
تحریک عواطف و احساسات
ایجاد ترس از نداشتن محصول
ترکیب اصوات و نشانهها
ابعاد زیبایی شناختی
.
.
.
دقت کنید این تکنیکها تنها در پیامهای بازرگانی به کار برده نمیشن بلکه در عالم سیاست، اخبار و اعتقادات هم استفاده میشن
🔴رهبر انقلاب: سه وظیفه اصلی دانشگاه این است: ۱) عالم تربیت کند ۲) علم تولید کند ۳) به تربیت عالم و تربیت علم جهت بدهد/ دانشگاههای دنیا در رکن سوم لنگند در نتیجه محصول دانشگاه، ابزار قدرتهای صهیونیستی و استکباری میشود
رهبر انقلاب، عصر امروز در دیدار دانشجویان:
🔹اگر بخواهیم دانشگاه را تعریف کنیم، رکن اصلی تعریف دانشگاه علم است، دانش.
🔹سه وظیفهی اصلی دانشگاه دارد. اول عالم تربیت کند، دوم علم تولید کند، سوم به تربیت عالم و تولید علم جهت بدهد.
🔹دانشگاههای دنیا عالم تربیت میکنند، علم هم تولید میکنند، اما در این رکن سوم لنگند. نتیجه چه میشود؟ نتیجه این میشود که محصول تربیت علم و تولید علم و تربیت عالم میشود ابزار دست قدرتهای صهیونیستی و قدرتهای استکباری دنیا. همهی ارکان دانشگاه باید به این سه نقطه توجه کنند. مدیر، استاد، دانشجو، متن درسی، فرایندهای آموزشی، همه باید در خدمت این سه جهت باشند. ۱۴۰۳/۱/۱۹
پایگاه علمی پژوهشی علوم شناختی 🔰
https://eitaa.com/cognitiveScience
📝 رویکرد زبانشناسی شناختی به دستور زبان
مطالعه دستور زبان در رویکرد شناختی از چندین نظریه مبتنی بر اصولی مشترک تشکیل شده است که از جمله مهمترین این اصول میتوان به "واحدهای نمادین" و "کاربردبنیاد" بودن دستور اشاره کرد.
واحدهای نمادین حاصل ارتباط صورت و معنی هستند و بر این اساس هر واحد نمادین دارای دو قطب واجی و معنایی است. واحدهای نمادین را میتوان شبیه به تعبیر سوسور از نشانههای زبانی دانست با این تفاوت که وی نشانه را در سطح واژه مطرح نموده اما در دستور شناختی واحدهای نمادین محدود به واژه نیستند و شامل مقولات کوچکتر یا بزرگتر از واژه نیز میشوند. در زبانشناسی شناختی مفاهیم صرفی و نحوی نیز بنیانی معنایی دارند و بر این اساس صرف و نحو حوزههای مستقل از یکدیگر در نظر گرفته نمیشوند بلکه به منزله طیفی از واحدهای نمادین تلقی میگردند که ساختهای آوایی و معنایی را به یکدیگر متصل میکنند.
از دیگر اصول مشترک در رویکرد شناختی به دستور میتوان به کاربردبنیان بودن آن اشاره نمود. بر مبنای این اصل تفاوت نظاممندی بین دانش زبانی و کاربرد زبان وجود ندارد و بدین طریق ادعای نظریه زبانشناسی زایشی که بین توانش (دانش زبانی) و کنش (کاربرد زبان) تمایز قائل میشود را نمیپذیرد.
رویکردهای نظری به مطالعه شناختی دستور زبان را میتوان به چهار شاخه عمده تقسیم کرد. این رویکردها عبارتند از الگوی نظام ساختاری مفهومی، دستور شناختی، دستورهای ساختی و الگوهای دستوریشدگی. از میان دیدگاههای مذکور نظریه "دستور شناختی" که از سوی رونالد لانگاکر ارائه شده است را میتوان مفصلترین و موجزترین نظریه دستوری در رویکرد شناختی دانست.
🏷 برداشتی از کتاب :
- درآمدی بر زبانشناسی شناختی؛ محمد راسخمهند
- Cognitive Linguistics: An Introduction; Vyvyan Evans and Melanie Green
#یادداشت_کوتاه
پایگاه علمی پژوهشی علوم شناختی 🔰
https://eitaa.com/cognitiveScience
استدلال استقرايي و مرزهای قطعیت🔻
قانونهای فیزیک مبتنی بر تعداد محدودی مشاهدات قرار دارند و همیشه امکان وجود مثالهای مخالف وجود دارد. نحوه تایید یک قانون بسیار مهم است و باید با تستهای منطقی و دقیق انجام شود. یافتن مثالهای مثبت و عدم یافتن مثالهای منفی، نشاندهنده تایید قوی یک قانون است و از اهمیت بالایی برخوردار است. تست کردن تنوع مثالها و استفاده از قوانین منطقی از موارد مهمی است که باید در فرایند تجزیه و تحلیل قانونها مد نظر قرار گیرد.
استدلال استقرايي به معنی استنباط منطقی از مجموعهای از پیشفرضها است.
این نوع استنباط هیچگاه به صورت مطلق و قطعیت مطلق نیست، بلکه تا حدی احتمالی است. این عدم قطعیت به دلیل بینهایت بودن موارد ممکنی است که یک قانون میتواند شامل آنها باشد.
بنابراین، هر چند که از یک مجموعه مشاهدات و پیشفرضها به یک استنباط منطقی میرسیم، اما همواره وجود احتمال برای وقوع استثناء نیز وجود دارد. به همین دلیل، هیچ تضمینی برای قطعیت مطلق یک استنباط در این نوع استدلال وجود ندارد.
استدلال استقرايي یک ابزار مفید برای انجام استنباطهای منطقی است، اما باید همواره این نکته را در نظر داشت که قطعیت مطلق در این نوع استدلال وجود ندارد و هرگز نمیتوان به صورت کامل و قطعی در مورد وقوع یک اتفاق حکم نهایی داد.
پایگاه علمی پژوهشی علوم شناختی 🔰
https://eitaa.com/cognitiveScience
نسبی یا مطلق ؟🤔
بحث و جدلهای بسیاری در طول تاریخ راجع به نسبی بودن یا مطلق بودن قضایا در جهان هستی وجود داشته و خواهد داشت
🔻
به عنوان مثال اینکه آیا امور اخلاقی نسبی هستند یا خیر
یا مثلاً ادراک ما از جهان نسبی است یا خیر
🔄
نمیخواهم وارد مباحث فلسفی این مقوله بشوم.
از دیدگاه شناختی ما جهان را بر اساس ادراک حسی از محرکهای موجود درک میکنیم و از این لحاظ شاید بتوان گفت ادراک ظاهری ما از وقایع، به صورت نسبی است.
⁉️
به عنوان مثال وقتی میگوییم چه توپ بزرگی، احتمالا به این دلیل است که توپی که در حال دیدن آن هستیم نسبت به عمده توپهایی که تا الان دیدهایم بزرگتر است ولی اگر همین توپ به ظاهر بزرگ در کنار توپی که پنج برابر خود است قرار بگیرد ما آن را توپی کوچک استنباط خواهیم کرد.
⚽️🏀🥎
بنابراین عبارتهایی مثل سریع و کند، بلند و کوتاه، کم و زیاد، سرد و گرم، بزرگ و کوچک و شاید حتی زشت و زیبا، عباراتی نسبی هستند که به تنهایی معنای خاصی ندارند و فقط در مقام مقایسه دارای ارزشهای فیزیکی میشوند 🙄
آیا به راستی کامیون یک خودروی بزرگ است و حلزون یک جانور کُند ؟!! من که اینطور فکر نمیکنم
شما چطور ؟ 😵💫
#علوم_شناختی
✍ سلمان بهادران
پایگاه علمی پژوهشی علوم شناختی 🔰
https://eitaa.com/cognitiveScience
#اقناع_افکار
#سواد_رسانه
#حباب_اطلاعاتی
#جنگ_شناختی
🔻🔻🔻
اگر در صحبتهای طرف مقابل واژههایی مثل همه، هیچکس، همیشه، هیچ وقت و واژههایی از این دست زیاد شنیدید، باید به صحت کلام او شک کنید و بدانید که او دچار تفکر صفر و صدی شده و در حباب اطلاعاتی خود فرو رفته و از روی علم و منطق صحبت نمیکند 😱
در صحبت با چنین افرادی به جای بحث و استدلال آوری، بهتر است اول از همه با پرسیدن همان واژهها از شخص گوینده همراه با حس تعجب، او را دچار شک و تردید نسبت به ادعای مطرح شدهاش کنید🤔👌
مثلاً اگر گفت همه آمارها دروغ است، با تعجب بگوییم : واقعاً همه آمارها ؟!! 😳
سلمان بهادران ✍
پایگاه علمی پژوهشی علوم شناختی 🔰
https://eitaa.com/cognitiveScience
🆔 @cognitivescience
"نوام چامسکی"
فیلسوف و دانشمند #علوم_شناختی در واکنش به اتفاقات سرزمینهای اشغالی:
🔺"هرگز اسرائیل را رژیمی آپارتاید خطاب نکردم چون بدتر از آپارتاید(تبعیض نژادی) است؛ آفریقای جنوبی بر مردمان سیاهپوست متکی بود و 85 درصد مردم آفریقا نیروی کار بودند اما اسرائیل میخواهد فلسطینیها را نابود کند!📜
🇮🇷دکتر محمد سجاد شیرودی...👇
🎙@drshiroody
🎙@drshiroody
🎙@drshiroody
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌غرب وحشی از زبان اندیشمند سیاسی
📚 جان لاک، فیلسوف لیبرال معتقد بود که به همه انسانها باید برابر نگاه کرد و به هر کس برای شکوفایی استعدادهای انسانیاش، احترام گذاشت اما در تناقضی عجیب، میگوید جوامعی که استعدادهایشان پرورش ندادهاند، از حقوقشان منع میکند و در واقع قتلعام انسانها را تئوریزه میکند!
🎙بخشی از مستند «وحشیها را قتل عام کنید» که به ریشههای نژادپرستی و نسل کشیها و طبیعی بودن استعمارگری و نژادپرستی در آمریکا و اروپا در طول تاریخ میپردازد.
🔊 @zaghnews
📌 اطلاعیه:
اسم کانال علوم شناختی از این پس به علوم و سواد شناختی تغییر یافت ♻️
این تغییر نام به این دلیل است که قصد داریم مطالب کانال را به سمت مطالب کاربردیتر پیش ببریم🔻
اصطلاح سواد شناختی به همین دلیل انتخاب شد. هنگامی که رویکرد علمی به سمت کاربردی شدن برود، طیف مخاطبان نیز گسترده تر خواهد شد.
اصولاً علوم شناختی نیز همین رویکرد را دارد. این را میتوان از میان رشتهای بودن علوم شناختی درک کرد. علوم اعصاب، روانشناسی، زبانشناسی، فلسفه ذهن و هوش مصنوعی یک هدف واحد که همانا درک سازوکارهای شناختی انسان است، دنبال میکنند. مواردی همچون استدلال، ادراک، حافظه، حل مسئله، یادگیری و حل مسئله.
همچنین گستره وسیعی از زمینه های اجتماعی همچون امور امنیتی و نظامی، بازاریابی و تبلیغات، سیاست، رسانه، درمان، توانبخشی و آموزش و پرورش را میتوان از رهیافت های این علم ارتقاء و بهبود داد.
پس با هم و در کنار هم سواد شناختی را ارتقاء خواهیم داد.
____ ____ ____ ____ ____ ____
ارادتمند
سلمان بهادران
دانشجوی دکتری علوم شناختی ✍
علوم و سواد شناختی 🔰
https://eitaa.com/cognitiveScience
و اما سواد شناختی چیست ؟ 🤔
اول باید کارکردهای شناختی را بشناسیم.
در رابطه با کارکردهای شناختی قبلاً در همین کانال یک صوت گذاشتیم .
برخی از کارکردهای شناختی : 🔰
توجه و تمرکز
حافظه
استدلال
تفکر فهمی و تحلیلی
زبان
شناخت اجتماعی
و مواردی از این دست
🔰
اگر بخواهم یک توضیح خیلی کوتاه راجع به سواد شناختی ارائه کنم باید بگویم:
سواد شناختی یعنی فهم کارکردهای شناختی، تلاش در جهت ارتقاء این کارکردها و توانایی استفاده بهینه از این کارکردها در فعالیتها و موقعیتهای مختلف فردی و اجتماعی
به مرور با این جنبه از سواد بیشتر آشنا خواهیم شد
علوم و سواد شناختی 🔰
https://eitaa.com/cognitiveScience
در حوزه رسانه کتابهای جدید بخوانید📚
کتابها بخش بزرگی از بدنه نظام دانشی فرهیختگان علمی پژوهشی را تشکیل میدهند. کتابها قطعهای از علم یک پژوهشگر را در دنیای ذهن شما جای میدهند
📗📕📒📔📓
با این حال اگر پژوهشگری به دنبال کاربردی ساختن دانش و علم خویش در جامعه است، لاجرم باید مطالب کاربردیتر و واقعگرایانهتر با مسائل روز بخواند.
یکی از این حوزهها، حوزه رسانه و فضای مجازی است. رشد و تغییر ماهیتی که رسانه و فضای مجازی در ده سال اخیر و شاید در پنج سال اخیر داشته به هیچوجه قابل مقایسه با سالهای قبلتر نیست 📈
لذا اگر قصد دارید محقق و پژوهشگری به روز و کاربرد محور باشید، کتابها و همچنین مقالات جدید مربوط به پنج سال اخیر برای شما مفیدتر خواهد بود. هر چند در بدو ورود به هر حیطه علمی، خواندن کتب مرجع و قدیمیتر هم مفید و لازم خواهد بود 🗓
علم را در عمل معنا کنیم🧬💊🩺🔭🧠
✍ سلمان بهادران
#علوم_شناختی
#سواد_شناختی
پایگاه علمی پژوهشی علوم و سواد شناختی🔻
@cognitivescience
علوم و سواد شناختی | بهادران
🔰آخرین نشست سال ۱۴۰۲ 🔰 "آشتی با اهمالکاری" 🗓پنجشنبه، ۱۰ اسفندماه ⏰ساعت ۱۶ 💰بهای وب
وبینار اهمال کاری _ اسفند ۱۴۰۲.m4a
21.04M
صوت وبینار "آشتی با اهمالکاری" 🎙
______________
📚 در این وبینار یاد میگیریم که :
چرا فرصت رسیدن به کارهامو ندارم؟
چرا هنوز به خواسته هام نرسیدم؟
چرا کارهایی رو دوست داشتیم انجام بدیم و هنوز شروع نکردیم؟
ریشه عقب انداختن کارهامون کجاست؟
آیا راهی هست که بتونم تصمیم بگیرم و سریع اجرا کنم ؟!
تا کی قراره با رویای آرزوهام زندگی کنم؟
تا کی قراره بگیم " از شنبه" شروع میکنم؟
_______________
در پیام رسان بله همراه ما شوید 👇👇
https://ble.ir/arshianacademy
در پیام رسان ایتا همراه ما باشید 👇👇
https://eitaa.com/arshianacademy_ir
_______________
فاطمه سادات ارشی ، روانشناس و کوچ نوجوان
_______________
کانال تخصصی علوم و سواد شناختی. 🔻
@cognitivescience
🔻
https://eitaa.com/cognitiveScience
پژوهشکده هوا خورشید دانشگاه فردوسی مشهد 🌤
امروز به همراه تنی چند از دوستان، بازدیدی از پژوهشکده هوا خورشید دانشگاه فردوسی داشتیم
واقعاً انسان به خود میبالد وقتی میبیند پژوهشگران و دانشمندان ایران اسلامی با این انرژی و انگیزه در حال کمک به پیشرفت و اعتلای کشور هستند 🇮🇷🌹
در این پژوهشکده انواع طرحها و تجهیزات در زمینه انرژیهای تجدیدپذیر همچون نیروی خورشیدی و انرژی باد در حال توسعه و طراحی هستند
همچنین ساخت آب شیرینکنها بخشی از طرحهای پژوهشی در این پژوهشکده است🌊
سلمان بهادران ✍
#علم
#پژوهش
#ایران
علوم و سواد شناختی 🌏
https://eitaa.com/cognitiveScience
زبان و سیاست ✍
ترکیب و ترتیب واژهها، بر درک و مفهوم سازی ذهنی تأثیر زیادی دارد. در واقع این یکی از کارکردهای زبان است. به عنوان مثال اگر بگوییم دوچرخه کنار خانه است، خانه را به عنوان محور و پایگاه ثابت و دوچرخه را به عنوان شئ مرتبه پایینتر و موقتی در نظر گرفتهایم. حال اگر بگوییم خانه کنار دوچرخه است، تداعی ذهنی متفاوتی ایجاد میشود و اینجا تمرکز بر دوچرخه معطوف میشود و خانه حالت فرع و موقت پیدا میکند.
🔻🔻🔻
از این تکنیک در دنیای سیاست هم استفاده میشود. در واقع در گفتمان سیاسی، واژهها و اصطلاحات هستند که مفاهیم را منتقل کرده و معناسازی میکنند و در نهایت موجب اقناع میشوند.
🔻🔻🔻
یک مثال در این زمینه، اصطلاح خاورمیانه است. این اصطلاح را غربیها ساختند. چرا ؟ زیرا نسبت به موقعیت جغرافیایی خودشان نامگذاری کردهاند. خاور یعنی شرق و در واقع ما شرق اروپا و آمریکا هستیم و این تداعی کننده قدرت و مرکزیت جهان بر پایه غرب است. بر این اساس سایر نقاط جهان بر پایه غرب نامگذاری میشوند و این یعنی سلطه و استعمار که در ذات غرب است
🔻🔻🔻
مقام معظم رهبری چند سال پیش فرمودند به جای عبارت خاورمیانه، عبارت غرب آسیا را به کار ببریم. در این صورت ما تعیین کننده مکان جغرافیایی خود هستیم
🇮🇷🇮🇷🇮🇷
سلمان بهادران ✍
دانشجوی دکتری علوم شناختی
#علوم_شناختی
#زبان_شناسی_شناختی
#سواد_شناختی
علوم و سواد شناختی 🔰
@cognitivescience
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#سواد_شناختی
آمریکا کشوری که خود را پشتیبان و حامی حقوق بشر میداند و برای اعتراضات داخلی در سایر کشورها نسخه پیچی میکند ولی در عین حال این رفتار را با اساتید و دانشجویان خود دارد 😳
رفتار پلیس آمریکا را ببینید با دانشجویان و اساتید معترض به قتل عام بیش از سی هزار زن و کودک در غزه 😔
رفتار خشن پلیس اسرائیل با مخالفان نتانیاهو در چند هفته پیش و رفتار پلیس فرانسه با مخالفان دولت در یک سال پیش را هم ببینید 🥷
جالب اینجاست که همین فرانسه، اسرائیل و آمریکا در شورشهای ۱۴۰۱ در ایران و رفتار بازدارنده پلیس ایران، دایه مهربان تر از مادر شده بودند و ابراز نگرانی میکردند 🥴😵💫
و رسانه میتواند کاری با ذهن مخاطب ایرانی کند که فکر کند پلیس ایران رفتار خشونتآمیز داره و پلیس سایر کشورها در برخورد با مخالفان و آشوبگران با خواهش و تمنا و ناز و نوازش با مخالفان رفتار میکند !!!
متاسفانه ذهن برخی از اساتید و دانشجویان ما در این حباب اطلاعاتی گرفتار شده 😐
اینجاست که باید سوال رسانهای و سواد شناختی خود را بالا ببریم
سلمان بهادران ✍
#استاندارد_دوگانه_غرب
#دانشگاه_جورجیا
#دانشگاه_کلمبیا
#آزادی_بیان
#حقوق_بشر
#آمریکا
علوم و سواد شناختی 🔰
https://eitaa.com/cognitiveScience
واژهها را عوض کنیم. واژهها مفهوم سازی میکنند. به جای سقط جنین بگوییم قتل جنین!
شاید تاثیری بر تصمیم برخی افراد داشته باشد😔
#سواد_شناختی
#زبان_شناسی_شناختی
الإسراء ، 31
وَلَا تَقْتُلُوا أَوْلَادَكُمْ خَشْيَةَ إِمْلَاقٍ ۖ نَحْنُ نَرْزُقُهُمْ وَإِيَّاكُمْ ۚ إِنَّ قَتْلَهُمْ كَانَ خِطْئًا كَبِيرًا
علوم و سواد شناختی | بهادران 🔰
https://eitaa.com/cognitiveScience
اگر بگویم زبان مهمترین کارکرد شناختی انسان است، سخن به گزافه نگفتهام.
از جمله در سخنان اميرمؤمنان على(عليه السلام) مى خوانيم: «مَا الاِْنْسانُ لَوْ لا الِلّسانُ اِلاّ صُـورَةٌ مُمَثـَّلَةٌ، اَوْ بَهيمَةٌ مُهْمَلَةٌ!»
(اگر زبان نبود انسان چه بود؟! چيزى جز يك مجسّمه يا حيوان رها شده در بيابان!).
منظور از زبان در علوم شناختی، صرفاً کلام نیست بلکه طیف وسیعی از مفاهیم را در این مقوله میتوان جای داد.
اصولاً تفکر ما نوعی زبان است. به طوری که یوهان گئورک معتقد است، عقل، زبان است.
برخی حتی زبان را یک موجود زنده در نظر گرفتهاند. موجودی که حیات و ممات دارد.
اصولاً هر فکری به ذهن شما خطور میکند، نوعی زبان ذهنی در شما ایجاد کرده است.
ما همانند زبان خود فکر میکنیم و دنیا را درک میکنیم. در این زمینه زبان استعاری و تمثیلی، به درک و انتقال مفاهیم کمک زیادی میکنند.
دانشمندان زبانشناسی شناختی میگویند: ما جهان را استعاری درک میکنیم
در زمینه زبان استعاری در پستهای بعد بیشتر سخن خواهیم گفت
#علوم_شناختی
#علوم_اعصاب
#زبان_شناسی_شناختی
#زبان_شناسی
✍ بهادران
-------------------------------
علوم و سواد شناختی | بهادران 🔰
https://eitaa.com/cognitiveScience