هدایت شده از محسن قنبریان
مناظره جهان آرا .mp3
562.4K
تحریف چرا ⁉️
• دکتر #غنی_نژاد در مناظره با پرفسور #درخشان اصول اقتصادی قانون اساسی (بخصوص اصل۴۳و۴۴) را ملهم از کتاب
"راه رشد غیر سرمایه داری" اولیانوفسکی شمردند و شهید مظلوم #بهشتی را هم صد درصد چپ خواندند!
• جالب اینکه انتشار کتابهای مورد معرفی شان مقدم بر قانون اساسی نیست! پیشنویس قانون اساسی ۲۴خرداد۵۸ منتشر و کار تدوین اولیه (توسط تیم دکتر حبیبی) قبل از آن انجام شده بود!
• بدتر، تحریف محتوایی است:
نظریه راه رشد غیر سرمایه داری را "اقتصاد را دست دولت بدهید!" می شمارد؛ برای القای این همانی، علنا اصل۴۳ را تحریف می کند و می گوید ملهم از آن نظریه است و همه چیز دست دولت است!
❗️درحالیکه اصل۴۳ بخصوص بند۲ آن دقیقا برعکس آن نظریه است! بخوانید:
《برای تأمین استقلال اقتصادی جامعه و ریشه کن کردن فقر و محرومیت و برآوردن نیازهای انسان در جریان رشد، با حفظ آزادگی او، اقتصاد جمهوری اسلامی ایران بر اساس ضوابط زیر استوار میشود:...
۲.تأمین شرایط و امکانات کار برای همه به منظور رسیدن به اشتغال کامل و قرار دادن وسائل کار در اختیار همه کسانی که قادر به کارند ولی وسایل کار ندارند، در شکل تعاونی، از راه وام بدون بهره یا هر راه مشروع دیگر که نه به تمرکز و تداول ثروت در دست افراد و گروههای خاص منتهی شود و نه دولت را به صورت یک کارفرمای بزرگ مطلق درآورد. این اقدام باید با رعایت ضرورتهای حاکم بر برنامهریزی عمومی اقتصاد کشور در هر یک از مراحل رشد صورت گیرد...》
- برگرداندن تعاونی ها در اصل۴۴ به دولت و غیر اسلامی خواندن ایندو اصل هم قابل نقد جدی است که مجال دیگری می طلبد!
#اقتصاد_مردمی
☑️ @m_ghanbarian
هدایت شده از اخبار سوریه
✴️بیعدالتی و بلاهت آموزشی، اساس مشکلات کشور
🔸یکی از نمادهای بارز بیعدالتی اجتماعی در ایران و به یک زبان در جمهوری اسلامی، همین مدارس هستند. مدارس غیرانتفاعی که باعث شده دانشآموزان طبقه متوسط و پایین از همان ابتدا با طبقه مرفه و پولدار جدا شوند و این دو در فرایند فرهنگی اجتماعی کشور هیچ شناختی از هم نداشته باشند. تا همین چند دهه پیش، بچههای همه مردم از گدا تا پولدار در یک مدرسه درس میخواندند، جز آنکه اگر مدرسه هیات امنایی هم اگر بود، فقط در پایتخت قرار داشت که تعدادش بسیار محدود و معدود مینمود. اما به برکت دوران سازندگی و بر اساس تجربه ساخت دانشگاه آزاد، مدارس آزاد هم برای بچه مایهدارها ساخته شد تا آرام آرام سیاسیون و حکومتیها هم به فکر افتاده و برای خود مدرسه بسازندکه نمونه عالی و عینی آن مدرسه فرهنگ غلامعلی حداد عادل است که یکی از بدترین شیوههای اداره مدارس در کشور را دارد و بچههای سیاسیون کشور در آنجا درس میخوانند و هیچوقت با کف و میانه جامعه و خردهفرهنگهای اجتماعی آشنا نمیگردند.
@syriankhabar
هدایت شده از اخبار سوریه
🔸این بیعدالتی اجتماعی خروجیاش را در حوادث پاییز سال 1401 به عینه میتوان دید، جایی که بچه مایهدارهای غیرانتفاعی رفته به ضرب کلاس کنکور و خرید سوالات کنکور وارد دانشگاههای نمره یک کشور شدند، خشتک پاره کرده و تمام حیثیت کشور را بر باد دادند. یکی از دلایلی که در دانشگاههای نمره دو و سه کشور حوادث تلخ کمتری روی داد، ناشی از این بود که این طیف پولدارِ غیرانتفاعی رفته در آنجا کمتر حضور داشتند. این جماعت در همان مدرسهای که درس میخوانند با مبانی دشمنی با نظام آشنا شده و به دلیل نظارتی که بر این مدارس وجود ندارد، میتوانند دشمنان بالقوهای را تحویل دهند.
🔸اینکه بارها نوشتم بزرگترین دشمن جمهوری اسلامی، جمهوری اسلامی است ناشی از وجود چنین تصمیمات شاذ و بنیانافکنی است که توسط مقامات دولتهای قبل در راستای توسعه مدارس غیرانتفاعی گرفته شد و هنوز هم به صورت قارچگونه در سراسر کشور در حال نمایان شدن هستند. متاسفانه این درک و فهم تاکنون در میان مسوولان عالی کشور وجود نداشته که افساری بر دهان مدارس غیرانتفاعی زده و آنها را محدود کرده و یا نظارت را بر آن به شکلی گسترش دهند که بچه را در همان سنین کودکی با مبانی دشمنی با کشور آشنا نکنند.
🔸تا زمانی که خود مسوولان کشوری به خود نیامده و بچهها و نوههایشان را به مدارس دولتی عادی نفرستند، نه سطح این مدارس رشد خواهد کرد، نه کسی به معلمان توجهی میکند و نه جامعه در آینده شکل و شمایل درستی بر اساس عادات اجتماعی و سنتهای تاریخی و خواستهای فرهنگی کشورمان خواهند گرفت. در گام اول دولت باید همه مجریان خود را مجبور کند تا بچههایشان را به مدارس دولتی بفرستند و خود همین مساله باعث توجه بیش از پیش به افزایش سطح مدارس دولتی خواهد شد. افزایش کیفیت مدارس دولتی باعث میشود که استقبال به خودی خود از مدارس غیرانتفاعی کم شده و بساط این مافیای پول و نمره و مدرک یک بار برای همیشه به پایان برسد.
🔸در کنار مدارس غیرانتفاعی باید بساط کلاسهای کنکور و موسسات آموزشی هم جمع شود. میدانم که این موسسات سهامداران قدرتمندی در ساختار دولت و حکومت دارند، همانهایی که تا به امروز مانع از حذف کنکور در کشور شدهاند کسانی هستند که از این درآمد هنگفت چند هزار میلیاردی سود سرشاری میبرند. ورود به دانشگاههای نمره یک کشور که باید مدیران و مسوولان، متخصصان و دانشمندان آینده ایران را در خود تربیت کند از این مسیر، جز منهدم کردن ریشهای همه دارایی میهنمان که همان سرمایه انسانی کارآمد، دلسوز، مبادی آداب، متقی و به ویه متخصص باشد نخواهد بود.
🔸گناه این همه این مسائل و مشکلات بر عهده نهاد دولت و به ویژه نهاد قانونگذاری است. به عنوان یک پدر، فرزندم را در مدرسه دولتی ثبتنام کردهام در حالی که مدارس غیرانتفاعی متعددی دراین چند سال پیشنهاد شدند. دلیلش هم این بود که دوست داشتم به عنوان یک شهروند متوسط به پایین، فرزندم با افرادی که هم اندازه خودش و حتی پایینتر هستند بزرگ شود. این علاوه بر این مساله بود که از فضای پر از حاشیه برخی مدارس غیرانتفاعی هم خوشم نمیآمد چرا که از همان ابتدا کودک را با فرهنگ بیگانه و غربی آشنا کرده و به شکلی با او رفتار میکنند که از ایرانی بودن خودش هم بیزار میشود!!
🔸اینکه معاون امور متوسطه وزارت آموزش و پرورش وعده گسترش مدارس دولتی را داده، خبر خوبی است و میتواند نویدبخش روزهای خوبی در آموزش و پرورش کشور باشد. این گسترش البته بایدهایی دارد که شاید مهمترین آن، کیفیت این مدارس است. سطح آموزش در این مدارس باید به گونهای باشد که والدین هیچ دلنگرانی از آموزش فرزند خود نداشته باشند و نخواهند دوباره معلم خصوصی بگیرند، چرا که به جای معلم خصوصی، فرزند خود را از همان ابتدا به مدرسه خصوصی میفرستادند. گسترش باید در کنار تقویت و مهمتر از همه رسیدگی ویژه به معلمها و در نهایت نیز تغییر کتب درسی باشد.
🔸یکی دیگر از مسائلی که باید به آن توجه و دقت لازم را داشت، تغییر اساسی در کتب درسی به ویژه در پایه اول است. متاسفانه گروهی از نویسندگان به شدت ضدایرانی در طول این سالها آرام آرام مظاهر میهندوستی، خدمت به کشور، تاریخ ایران و سرگذشت غمبار و پر از عبرت آن را حذف کردند تا دانشآموز نیازهای تاریخی خود را منابعی دیگر به دست بیاورد. تا زمانی که این گروه از نویسندگان و طراحان به باور من «بیمار» در خیابان ایرانشهر پلاس هستند، حتی اگر مدارش را به پیشرفتهترین سیستمها هم مجهز کنید، آب در هاون کوبیدهاید.
@syriankhabar
هدایت شده از اقتصاد فرهنگی
جسارتا استاد عزیز مطلب زیر به نظرم لازم است تبیین شود لذا برای شما فرستادم.
در خصوص مناظره دکتر درخشان و آقای غنی نژاد: (اگر صلاح دونستید منتشر کنید. هرطور خواستید هم ویرایش کنید. اگر اشتباه میکنم لطفا اصلاح کنید)👇
سفسطه غنی نژادی ها:
"اصل ۴۳ قانون اساسی که در پی حمایت اقتصادی از نقش آفرینی مستضعفین و آحاد جامعه است مبتنی بر اندیشه کمونیستی است چون طرفدار طبقه کارگر است."
سفسطه اینجاست که اسلام ۱۴۰۰ سال پیش با به رسمیت شناختن وجود طبقه مترفین (مرفهین بی درد یا همان لیبرال سرمایه داران امروزی) و طبقه مستضعف، سعی در حمایت از طبقه مستضعف داشته و اصول موضوعه ای در این خصوص وضع کرده.
حال ۱۴۰۰ سال بعد کمونیسم هم به دنبال احقاق حقوق همین طبقه مستضعف (به تعبیری کارگر) شعارهایی داده و البته روشهای آن برای این کار اساسا ضد روشهای اسلام بوده (یک فقره از تضاد اساسی آنها، به رسمیت شناختن مالکیت خصوصی در اسلام برخلاف کمونیسم است)
این تشابه ظاهری برخی شعارها در اسلام و کمونیسم بدون توجه به تفاوت ماهیتی و روشی آنها مستمسک لیبرالها از همان اول انقلاب بوده و با نفی وجود دیدگاه اقتصادی در اسلام هر گونه دفاع از مستضعفین را بر چسب کمونیستی بودن می زنند.
از یک استاد دانشگاه و یک مثلا دانشمند بعید است چنین سطح از سفسطه.
گویا اینها اصلا هیچ شانی برای اسلام به مثابه روش حاکمیت و جامعه سازی و دیدگاه اقتصادی و اجتماعی آن قائل نیستند یعنی اسلام فقط برایشان عبادات فردی است (مثل مسیحیت) و در نتیجه هرگونه بحثی در دفاع از مستضعف را فقط در قالب کمونیسم می فهمند. این کج فهمی شان را باید آشکار شود.
#مخاطبین
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
3.62M
بسم الرب الحکیم
#نقد
نکاتی در خصوص مناظره اقتصادی بین آقای غنینژاد و پروفسور درخشان:
جایگاه الهیات و متافیزیک در مبادی علوم
اتهام کمونیستی به قانون اساسی و حکیم فقیه شهید بهشتی
اقتصاد لیبرالیستی و آگنوستیسیسم
نقش فقها در سیاستهای اقتصادی
@criticalknowledge
هدایت شده از سطور
نادیده گرفتن هفت هزار صفحه!
📌 این چند دقیقه را ببینید، برای ما اشارات زیادی دارد.
📌آنچه در بیانات شهید مطهری و بقیه متفکران اول انقلاب مواجهه با سرمایهداری خوانده میشد توسط آقای غنینژاد چپ گرایی خوانده میشود. در نتیجه از منظر ایشان قانون اساسی ما چپگرا و بر خلاف موازین فقه اسلامی است.
📌از ماجراهای عجیب انقلاب ما، مکتوم ماندن حرفهای اقتصادی متفکران دهه ۵۰ و ۶۰ است.
مجموع حرفهای بهشتی، مطهری، شهید صدر، امام موسی صدر، آیت الله خامنهای را کنار هم بگذاری حدود هفت هزار صفحه حرف است.
هفت هزار صفحه حرف نادیده گرفته شده! هم از طرف ما و هم از طرف دیگران! هفت هزار صفحه که یکی از دالهای محوریاش، نفی سرمایهداری یا به تعبیر بهتر سرمایهمداری است!
📌برای نمونه شهید مطهری سرمایهداری را امالمسائل و ریشه میخواند و از بیتوجهی دستگاه فقهی به این ریشه مینالد.
سرمایهداری در دنیای امروز یک پدیده نو و بیسابقهای است که دو سه قرن از عمر آن بیشتر نمیگذرد، و یک پدیده اقتصادی و اجتماعی نویی است که محصول پیشرفت و ترقی تکنیک جدید است؛ از این رو مستقلًا به عنوان یک مسئله مستحدث باید از آن بحث شود. فقهای عصر از مسائل بانک و بیمه و چک و سفته به عنوان مسائل مستحدث کم و بیش بحثهایی کرده و میکنند ولی توجه ندارند که رأس و رئیس مسائل مستحدثه خود سرمایهداری است، زیرا ابتدائاً چنین تصور میرود که سرمایهداری یک موضوع کهنه و قدیمی است که شارع اسلام برای آن حدود و موازینی مقرر کرده است؛ تجارت، اجاره، مستغلّات، مزارعه، مضاربه، مساقات، شرکتها، همه اینها سرمایهداری است که در اسلام برای آنها احکام و مقرراتی تعیین شده است، اما اینکه مقدار سرمایه کمتر یا بیشتر باشد ربطی به مطلب ندارد. ولی حقیقت مطلب اینطور نیست؛ سرمایهداری جدید یک پدیده جداگانه و مستقل و بیسابقهای است و جداگانه و مستقلًا باید درباره آن اجتهاد کرد؛
ج ۲۰ مجموعه آثار ص ۴۷۹
📌مذاکرات قانون اساسی هم در این بخش بسیار قابل توجه است!
🔺️پ ن۱: جالب است زمانی که امثال آقای غنی نژاد به چپ تمایل داشت بهشتی کاپیتالیست بود و حالا که از اقتصاد بازار آزاد دم میزند بهشتی چپ شده است و خلاف فقه حرف میزند!
برای آشنایی با این خط فکری که ده پانزده سالی به صراحت در فضای فکری ما هست و حرف خود را صریح میزند و حتی پیامبر را یک بورژوازی معرفی میکند، پیشنهاد میکنم یادداشت قدیمی حجت الاسلام نامخواه را بخوانید.
اینجا👇
http://tabagheh3.ir/1396/01/29/بازتولید-اسلام-سرمایه-داری-در-ایران-امروز-متن-کامل
🔺️پ ن ۲: در دوره نزدیک به انقلاب و سالهای ابتدایی آن منظور از نظام فکری پاسخ اسلام به سوالاتی بوده است که قواره جامعه را مشخص میکند. مثلا طرح کلی اندیشه اسلامی اینگونه آعاز میشود
طرح اسلام به صورت مسلکی اجتماعی و دارای اصولی منسجم و یکآهنگ و ناظر به زندگی جمعی انسانها، یکی از فوریترین ضرورتهای تفکر مذهبی است.
به مرور ویژگی انسجام بر نظریه اجتماعی میچربد تا آنجا که امروز عملا نظامی از گزارههای معرفتی مواجهیم که سازوار و منسجم هست اما به سختی روی زمین چیزی را تعیین میکند.
بازگشت به همان رهیافت بابی نو برای نسل تشنه شنیدن فراهم میکند
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
قیامتی که سر افزایش ۵۷ درصدی حقوق کارگران بپا شد و دستاویز عزل عبدالملکی قرار گرفت، یادتان هست؟ سازمان برنامه و بودجه میگوید سهم این ۵۷٪ در کنار ۴۰٪ افزایش حقوق کارکنان دولت، از تورم ۵۰٪ پارسال حدود ۳ واحد درصد بوده است! یعنی عبدالملکی به بهانه ۱۷٪ اضافه تکفیر و عزل شد؛ که سهمش در تورم پارسال کمتر از نیم درصد است.
@syjebraily
هدایت شده از اخبار سوریه
بالاخره با فشار لابی باکو و عوامل نفوذی الهام گراز در دستگاههای سیاسی و امنیتی کشور متاسفانه با خبر شدیم که دو نفر از دوستان عزیز و فعال ما در جریان حسینیون بازداشت شدهاند. ما به خوبی افکار، افراد و جریان پشت پرده این اقدام زشت و ناپسند را میدانیم و میشناسیم، این جریان نفوذی که در طول چند سال گذشته همواره آنها را معرفی کرده و در محضر ملت ایران گفته بودیم که دامنه نوکری و خوش خدمتی آنها برای دیکتاتور فاسد باکو و حکومت صهیونیستی حاکم بر شمال ارس را تا به محاکمه کشاندن افرادی مانند ما هم ادامه خواهند داد و همه منافع ملی را فدای منافع جریانی و فردی و تجارت خانوادگی خود خواهند کرد، در نهایت با آبروی ما برای خوشایند الهام خاله بازی کردند.
واقعاً هیچ توضیحی و هیچ توجیهی برای این اقدام غیر اخلاقی و ناپسند وجود ندارد و به هیچ عنوان نمیتوان پذیرفت که دو نفر فعال فرهنگی این همه برای رژیم فاسد و مافیای باکو خطرناک بودند. آقایان به جای آنکه در مقابلِ اخراج دیپلماتهای ما کنسولگری باکو در تبریز را تعطیل میکردند، حالا دارند آنها را دستگیر میکنند که تنها صدای مبارزه با رژیم علیف به شمار میرفتند.
@syriankhabar
هدایت شده از اخبار سوریه
این ننگ تا ابد از دامن جمهوری اسلامی پاک نخواهد شد کاش حاج قاسم زنده بود و میدید تا آن وقت دهان یاوه گویان و اراذل و اوباشهای وابسته به باکو را گل میگرفت. اگر امروز با حسینیون این برخورد را میکنند آیا فردا تضمینی هست که زینبیون را تحویل پاکستان و فاطمیون را تحویل طالبان ندهند؟ چه کسی میتواند تضمین کند که این جریان فاسد و مافیایی که تا قلب دستگاههای اجرایی و امنیتی جمهوری اسلامی و انقلاب روح الله خمینی نفوذ کردهاند برای منافع خود همه را نمیفروشند و نابود نمیکنند؟!
شما که میخواستید آنها را تحویل بدهید چرا سالها پیش آنها را آوردید و گفتید کار کنید و بنویسید تا مردم شمال ارس بدانند که انقلاب اسلامی پشت آنها قرار دارد اما امروز مشخص شد که از انقلاب اسلامی نامی بیشتر باقی نمانده و مافیای خطرناک و وطن فروش، پروژه بگیران و مزدوران دلار بگیر همه را میفروشند و برای باقی ماندن خطوط تجاری و منافع دروغین تعریف شده برای نظام تیغ تیز بر گردن همه میگذارند. اینجا به همه آنهایی که مجاهدانه برای جهانی شدن انقلاب سید روح الله زیر پرچم سه رنگ ایران گرد آمدند هشدار میدهیم که تا شما را هم نفروختهاند هویت خود را عوض کنید و به جایی بروید که دستشان به شما نرسد.
این بار کجی که آقایان به اشتباه بر خر مراد خود بار کرده و فکر میکنند میتوانند آن را به مقصد برسانند جز بی آبرویی و بیحرمتی برای جمهوری اسلامی هیچ دستاوردی نخواهد داشت. وقتی احمد متوسلیان دندان کرم خورده بود، مشخص است جوانان گمنامی که شیفته ایران و مکتب امام حسین بودند که خالصانه و خاشعانه با جیب خالی برای اعتلای نام ایران آبرو گذاشتند چه بر سرشان می آید. اما دوستان ما باید بدانند که تنها نیستند و آنهایی که دستور بازداشت و دستگیری آنها را دادهاند خود به عدالت سپرده خواهند شد. شک نداشته باشید آنهایی که این آب و خاک را در این ۴۰ سال از دست دشمنان قسم خورده ایران نجات دادهاند از این به بعد هم پاسدار آن خواهند بود.
@syriankhabar
42.01M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸غنی نژاد، لیبرالی که نگران فقه اسلامی شد!
🔹نکاتی درباره مناظره جهان آرا
#کلیپ
این برنامه را در کانال یوتیوب جدال ببینید.
📺 https://www.youtube.com/watch?v=m2NSSfNA_Ww
هدایت شده از کاوش مدیا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ سفیر پیشین رژیم صهیونیستی در باکو:
📍باکو تنها چند صد کیلومتر تا مرز شمال ایران فاصله دارد، این یک پدیده بزرگ است/باکو کارهایی برای ما انجام میدهد که هیچ کس دیگری چنین کاری نمی تواند انجام دهد/روابط ما با باکو یک راز بود، تا مدت های طولانی از آن خبر داشتیم ولی بی سر و صدا بود اما حالا بر همگان آشکار شده است/برخی از معلمان جمهوری آذربایجان در اسرائیل تربیت میشوند..
🆔 @Kavoshmedia
هدایت شده از "کانال رصد" تحلیلهای روز
⭕️ واکنش های توییتری به مناظره تلویزیون مسعود درخشان و موسی غنی نژاد
👤 مجید شاکری، کارشناس مسائل اقتصادی:
🔹انتهای بحث که سرانجام اساتید ما، شروع به صحبت درباره کمیت قابل سنجش( پایه پولی) کردند، نکات هر دو عزیز غلط بود. علت افزایش ناگهانی اضافه برداشت یک سال اخیر نه مطابق فرمایش آقای غنی نژاد از سلطه نهادهای دولتی و خصولتی است نه مطابق فرمایش آقای درخشان، ناشی از سرمایه داری است.
🔹افزایش ذخیره قانونی بعنوان جریمه عدم رعایت کنترل ترازنامه( خلاف نظر آقای درخشان) و انتقال حسابهای دولتی و عمومی از بانکهای تجاری به بانک مرکزی( خلاف نظر آقای غنی نژاد) است.
🔹همچنین اشاره به خاورمیانه و سامان بعنوان بانک نمونه با اضافه برداشت کم صحیح نیست، چون مدل کسب و کار این دو بانک( خصوصا خاورمیانه) اساسا صرافی است و بدیهی است که در ذخایر مازاد بین بانکی وضعشان بهتر باشد. خوشحالم اساتید ما از موضوع ۳۰ درصد اعتبار در حساب بانکها مطلع نیستند و گرنه خدا می داند چه تفاسیری را بر آن بار می کردند.
👤 سید امیر سیاح، رئیس مرکز مطالعات پایش و بهبود محیط کسب و کار:
🔹توهین، تحقیر، تهمت ...
🔹این ادبیات برای تروتج اقتصاد اسلامی و گفتمان رهبرانقلاب، صحیح نبود
🔹کاش دکتر درخشان اینقدر از امامین انقلاب هزینه نمیکردند
🔹اقتصاددانهای جوان و باسواد زیادی داریم که میتوانند بطور ایجابی، اقتصاداسلامی را تبیین و انحرافات لیبرالیسم را متین و مستند نقدکنند
👤 سید سجاد پادام، پژوهشگر اقتصاد:
🔹غنی نژاد گفت امام خمینی انقلاب را از دست مارکسیست ها نجات داد، اما نگفت که همین امام منتظری را به دلیل ارتباط با لیبرالها از قائم مقامی عزل کرد.
🔹بعد به دوربین نگاه کرد و گفت من لیبرالم!!!!!
👤 مالک شریعتی، نماینده مجلس:
🔹از مناظره خوب شبکه افق:
🔹غنینژاد: بنیصدر باکمک بهشتی، که ۱۰۰٪ چپ بود، اقتصاد قانوناساسی را نوشتند و امام کشور را از دست تفکر آنها نجات داد... و به سمت هیچی نبرد!
🔹درخشان: امام گفت مبارزه با سرمایهداری نمیسازد. آیا لیبرالیسم با عدالت اجتماعی و انقلاب مخالف است؟
🔹غنینژاد: بله!
🔹تا انتها دیدم؛ گرچه بحث جمع نشد و به موضوع اقتصاد روز هم ورود نکردند، مجموعا مبتکرانه بود و امیدوارم تکرار شود.
🔹بویژه که روشن شد لیبرالیسم معادل اومانیسم است؛ آنجاکه غنینژاد گفت: فقط خودم را بعنوان لیبرال قبول دارم!
🔹و البته درخشان هم بیشتر در نقش حسن رحیمپور بود ظاهر شده بود!
👤 سعید فضل زرندی:
🔹واقعا عجیبه، افراد میانسال و شاگردان اساتید حاضر به بحث و مناظره فنی و دقیق در یک محیط علمی نیستن، بعد دو تا پیرمرد نزدیک به هشتاد سال رو میاریم تو شوی تلویزیونی تو سر و کله هم بزنن. این هم بیحرمتی به اساتیده، هم بیحرمتی به اصل بحث و مناظره و علم و دانش و حقیقت.
@Rasad_tahlil
هدایت شده از کاوش پلاس
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ تاکر کارلسون بعد از قطع همکاری با فاکس نیوز:
📍موضوعات بزرگی که به طور انکارناپذیری آینده ما را تعیین خواهند کرد، به راستی هیچ جایی برای بحث و گفتگو در آمریکا ندارند./همچون جنگ، آزادی های مدنی، علوم درحال ظهور، تغییرات جمعیتی، قدرت شرکتها و منابع طبیعی/واپسین باری که یک مناظره ی قانونی در مورد هر یک از این موضوعات شنیدید، خیلی وقت پیش بود./ چنین مناظره هایی در رسانه های آمریکا مجاز نیستند، هر دو حزب سیاسی و پشتیبانان مالی آنها به یک اجماع بر سر آنچه که به نفع آنهاست، رسیده اند و تبانی کرده اند تا هر گفتگویی در این باره را خفه کنند...
☑️ @Kavoshplus
دانش حیاتی
✅ تاکر کارلسون بعد از قطع همکاری با فاکس نیوز: 📍موضوعات بزرگی که به طور انکارناپذیری آینده ما را تع
بسم الرب السلام
دلیل واقعی قطع همکاری فاکس نیوز با کارلسون را در این مطلب قدیمی از کانال میتوانید بخوانید.
هدایت شده از "کانال رصد" تحلیلهای روز
⭕️ در لیبرالیسم ایرانی، مفاهیم ایرانیزه میشود/ کثیری از لیبرالها از مالیات به عنوان کاری عادلانه دفاع میکنند/ مالیات دخالت سیستماتیک در مالکیت خصوصی افراد است
👤 پرویز امینی، دکترای علوم سیاسی
🔹(در خصوص مناظره موسی غنی نژاد و مسعود درخشان) برخلاف ذهنیتی که از این دو نفر وجود داشت، هر دو سوی مناظره دچار ضعف تئوریک بودند و خطاهای فاحش تئوریک اتفاق افتاد.
🔹وقتی از اقتصاد اسلامی بحث شد که اقتصاد اسلامی چیست بحثهایی مطرح شد که حرف محصل و مشت پرکنی از آن در نمیآمد. یا در آن طرف با نوعی سادهسازیهای تئوریک مواجه بودیم، اینکه همه گفتارها را تقسیم کنیم به لیبرال و کمونیسم و اگر هر کسی از دخالت دولت دفاع کرد کمونیستی است و اگر از مالکیت خصوصی دفاع کرد لیبرال است! به نظر من این شیوه بحث خیلی ناکافی است.
🔹مثلا وقتی اصل 43 و 44 طرح شد از فضای چپ گرایانه صحبت شد و از بنی صدر اسم بردند و یا آقای بهشتی را در این بحث داخل کردند که نشناختن مساله و نشناختن نظرگاه شهید بهشتی است. شهید بهشتی برعکس آنچه گفته شد، به لیبرال بودن و در جناح سرمایه داری بودن متهم بود. شعار می دادند، «بهشتی ریش دارد، یک باغ تو تجریش دارد».
🔹جنبه فقهی و اسلامی و فقاهت در قانون اساسی مثال دیگر است. بخش مهمی از حاضران در مجلس خبرگان قانون اساسی فقها و مجتهدین بودند. مثل مرحوم صافی گلپایگانی و آقای مکارم و اقای موسوی اردبیلی و مرحوم مشکینی و مرحوم منتظری و ربانی شیرازی و ربانی املشی و جوادی آملی و... حضور داشتند
🔹با کلیشههایی که آقای دکتر غنینژاد داشت الان جان رالز هم چپ و کمونیست است. اینها سطحینگری و سادهسازیهای تئوریک است.
🔹به نظر من در لیبرالیسم ایرانی، مفاهیم ایرانیزه میشود و از خاستگاهشان دور میشود و فرمتهایی ساده پیدا میکند. بحث مالکیت و دخالت دولت، دعواهای دهه شصت در دو نگاه فقهی است. بعدها بین دو سنت فقهی اختلاف شد. اینها مناقشاتی تئوریک است و به این معنی نیست که اگر کسی از پایگاه دینی از مالکیت خصوصی دفاع کرد، اسمش راست باشد و اگر از مالکیت اجتماعی دفاع کرد اسمش چپ باشد.
🔹کثیری از لیبرالها از مالیات به عنوان کاری عادلانه دفاع میکنند. مالیات دخالت سیستماتیک در مالکیت خصوصی افراد است. حالا باید اسم این ها را چپ گرایی بگذاریم؟!
🔹نقد محتوایی دیگر، گسستی بود که بین گفتار ها و طرح مسائل و نقطه تمرکز طرفین بحث در نسبت آنچه که می گفتند با واقعیت جامعه بود. یعنی این حرف ها را بزنیم یا نزنیم هیچ نسبتی با جامعه و مسایلش نداشت.
🔹دیگر اینکه بحثها از شرایط و واقعیت اجتماعی عقب بود. وقتی از دکتر درخشان پرسیدند که راه حل شما چیست؟ راه حل مسائل ساختاری را روحیه انقلابی دانست. در اینجا هیچ پیشنهادی نمیشود! روحیه انقلابی را چه کارش بکنیم؟! باید بتوانید طرح تئوریکی بیاورید و عقبه تئوریکی بسازید. سازمان نهادیاش چیست. از آقای دکتر درخشان چنین انتظاری میرود. روحیه انقلابی یعنی چه؟! حرفی مبهم و کلی است./ فرهیختگان
@Rasad_tahlil
هدایت شده از کاوش پلاس
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ سرهنگ بازنشسته آمریکایی:
📍ما کاملاً در محاسبات خود اشتباه کردیم و حالا نشستیم و خیره به فاجعه اوکراین می نگریم./نیرویی که ما در اوکراین مسلح کردیم، نابود شد. آنها هزاران تن را از دست می دهند/در واقع روزانه نزدیک یک گردان ناپدید می شود/تمام کاری که کردیم تضعیف ناتو و آسیب به آبروی خود در برابر دیدگان همه بود و حالا باید اعتراف کنیم که اشتباه کردیم و باید توافق کنیم...
☑️ @Kavoshplus
دانش حیاتی
✅ سرهنگ بازنشسته آمریکایی: 📍ما کاملاً در محاسبات خود اشتباه کردیم و حالا نشستیم و خیره به فاجعه اوک
بسم الرب الحکیم
#تحلیل
آنچه سرهنگ مستقل امریکایی، مکگرگور میگوید تصویر فاجعهای است که #ناتو در اوکراین خلق کرده و ماهها در رسانهها پنهان بلکه معکوسش میکردند و مدام از شرارت پوتین و شکست قریب الوقوع روسیه میگفتند.
توسعه ناتو به اوکراین قرار بود روسیه را تهدید یا تضعیف کند. بعد از پیشدستی #روسیه علیه ناتو با حمله به اوکراین، تصور امریکا این بود که میتواند با تحریم و جنگ رسانهای و ارسال سلاح به اوکراین روسیه را شکست دهد. اما نتیجه بعد از ۱۴ ماه برای اوکراین و ناتو فاجعهبار است. اوکراین نابود شده، ناتو بیآبرو، اروپا و مردم امریکا متضرر، روسیه اقتصاد خود را حفظ و پیروزِ نسبی اما با هزینهٔ زیاد در جنگ است. اما پیروز خالص این جنگ مثل همیشه #مجتمع_نظامی_صنعتی امریکا و این بار شرکتهای گاز امریکا هستند که سلاح و گاز به اروپا صادر میکنند و البته سودهای نجومی آنها به قیمت استهلاک کلیت غرب و تخریب وجههٔ فرهنگی و نفوذ سیاسی آن به دست میآید. این جنگ باعث تجدید نظر بسیاری از شرکای سابق غرب در رابطه با امریکا و اروپا شده و روند افول هژمونی تمدن غرب را تسریع کرد. اما نکتهٔ مهم اینجاست: طبقه نظامی-صنعتی غرب که حتی به قیمت استهلاک #تمدن_غرب از جنگ سود میبرد، و از خون قربانیان شرق و پول مالیاتدهندگان غرب تغذیه میکند، احتمالا به نقش زالوصفت خود برای تمدن بشری ادامه خواهد داد. مجتمع نظامی-صنعتی مثل زالویی که تا سرحد مرگ خون قربانی خود را میمکد به کاسبی از جنگهای ناتو ادامه میدهد. احتمال درگیری با چین بر سر تایوان، موقعیت دیگری برای سودهای چندصدمیلیاردی برای مجتمع نظامی-صنعتی و استهلاک بیشتر تمدن غرب و آسیب به شرق خواهد بود.
سالهای آینده سالهای طاقتفرسایی برای بشر خواهد بود. غایت امر این است: بشر به خود واگذاشته شده و اشرار بر او حاکم شدهاند و کفر به آخرین درجات خود رسیده و آیندهٔ سیاهی در انتظار تمدن است.
@criticalknowledge
هدایت شده از "کانال رصد" تحلیلهای روز
📮 #توییت
⭕️ مجیدرضا حریری، رئیس اتاق بازرگانی و صنایع ایران و چین:
🔹الان سررسید تصفیه ارزی پترو شیمی هابابت صادراتی که مربوط به سال ۱۴۰۱ است، ده ها میلیارد دلار را چند پتروشیمی که مدیر منصوب حاکمیت هستند بلاک کردهاند ،سازی که امروز مینوازند صدایش در تابستان با توقف یا کاهش قابل توجه بخش عمدهای از خطوط تولیدی کشور شنیده میشود که بسیار دیر است
🔹حاکمیت برای ۷ میلیارد دلار بلوک شده در کره جنوبی با صغیر و کبیر مذاکره میکند اما زورش به چند مدیر منصوب خود در پتروشیمی نمیرسد که ده ها میلیارد دلار را به چرخه رسمی تجارت بیاورند، قرار بود پتروشیمی قاتق نان کشور باشد اما فعلا قاتل جان شدهاند
@Rasad_tahlil
هدایت شده از کاوش پلاس
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ شبکه ABC NEWS بررسی میکند:
📍چرا بسیاری از مردم فرانسه خشمگین هستند و چگونه کاهش جمعیت فرانسه باعث افزایش سن بازنشستگی شد؟
☑️ @Kavoshplus
دانش حیاتی
✅ شبکه ABC NEWS بررسی میکند: 📍چرا بسیاری از مردم فرانسه خشمگین هستند و چگونه کاهش جمعیت فرانسه باع
🌱بسم الرب الخافض و الرافع🌱
✍ کاهش موالید، افول تمدن و طغیان احتضار در آیینهٔ مورد فرانسه
#تحلیل
«کم من قریة اهلکناها و هی ظالمة»
تحلیل بالا از اوضاع فرانسه، عاقبت سیاه روند کاهش موالید و سالخوردگی #جمعیت را نشان میدهد. هر کشوری به هر علتی در سراشیبی کاهش زاد و ولد قرار گیرد، به دلیل کاهش نیروی کار دچار معضلات اقتصادی و اجتماعی حاد میشود چرا که اصل وجود و بقاء آن جامعه مورد تهدید قرار گرفته است، پس همهٔ شاخصها رو به افول خواهد بود. بدیهی است یک جامعهٔ عموماً سالخورده قدرت جبران کسری موالید را نیز نخواهد داشت.
دولتهای مدرن در این شرایط اقدام به فشار مضاعف بر نیروی کار موجود میکنند تا شاخصهای دورهٔ جوانی جمعیت را حفظ کنند، اما این سیاست نهایتاً محکوم به شکست است چون خود منابع انسانی در حال زوال است. نتیجه این که نه تنها جامعه دچار افول در همهٔ عرصهها میشود بلکه با بیشترین درد و سختی دچار افول میشود و این عاقبت دردناک، نتیجهٔ حماقت بالهوسانهٔ «فرزند کمتر، زندگی بهتر» است که امروز گریبان اذهان مفتون جامعهٔ ما را نیز گرفته است! پس هر کس گفت ازدواج و فرزندآوری سخت است، او را از عاقبتی بسیار سختتر انذار دهید که عبرتها چندی است آشکار شده است!
آری! پس اعتراضات فرانسه فراتر از یک مسئلهٔ فرانسوی است. سقوط #نرخ_موالید تقریباً در تمام جهان توسعه یافته و در حال توسعه یک اپیدمی است.
پس شما با نشانههای #زوال_تمدن رو به رو هستید؛ تمدنی که به غایت کوشیده عوامل زوال خود را به شرق از جمله ما هم سرایت دهد. این تمدن مدتی توانست به دلیل برتری رسانهای، فنی و نظامی خود، تبعات سیاسی و اقتصادی افول جمعیتی خود را بر گردهٔ ملتهای شرقی و جنوبی به طرق مختلف جبران کند، اما حالا با قدرتگیری شرق باید مکافات گمراهی و بدکاری خود را یک جا بپردازد!
با این حال بعید میدانم استکبار او که حالا به اضطرار هم آمیخته شده جهان شرق را آرام بگذارد. #غرب تمام سعی خود را خواهد کرد تا شرق را به زیر کشد تا خودش به زیر نرود! جنگهای خاورمیانه و #اوکراین و تنش بر سر #تایوان را نمونهای از این تقلای مذبوحانه باید دید! پس #برخورد_تمدنها یک واقعیت بود و هست، نه صرفا رؤیای شوم یک ایدئولوگ امپریالیست امریکایی! و چون این یک منازعهٔ تمدنی موجودیتی است باید حتی شاهد اجرای این کودکانهترین و کینهتوزانهترین ذهنیت بازنده باشیم: دیگی که برای من نجوشد بگذار... آری! برای رفتارهای ویرانگر غایی آماده باشید: هر چیزی حتی جنگ هستهای! غرب میبینید که میبازد و مثل هر بازندهٔ روزی قدرتمند، سعی خواهد کرد همه بازنده باشند ولی به امید خدا این چنین نخواهد شد!
پس به پرسش غایی میرسیم: آمادهٔ نظر و گذار به یک #تمدن_بدیل بر ویرانههای تمدن فعلی هستید؟ آمادهٔ #گشایش تمدنی بعد از یک فروپاشی تمدنی هستید؟
امیدوارم دوباره فرصتی برای این #گذار_اندیشی دست دهد!
@criticalknowledge 🧬 دانش حیاتی
هدایت شده از اخبار سوریه
✴️چرا با رژیم باکو مماشات میکنند؟
🔸مخفیکاری دستگاه سیاست خارجی و شاید هم تصمیم گیری سیستم برای مخفی کردن موضوع اخراج چهار دیپلمات خانواده علیف از ایران اشتباه بسیار راهبردی و غیرقابل بخشش بود که اعلام آن توسط منابع رسانهای غیررسمی از ارزش آن به شدت کاست. متاسفانه هنوز عدهای در تهران فکر میکنند (یا شاید به آنها گفته شده که اگر چنین کنند، بهتر است) که ماماشات با دیکتاتور فاسد و وابسته باکو میتواند ثمربخش باشد و شاید این کار باعث گردد تا علیف در افتادن بیش از پیش! به دامان رژیم صهیونیستی و دشمنی علنی علیه ایران خودداری کند!
🔸اما چیزی که این آقایان نمیدانند این است که دیکتاتور فاسد باکو در اقدامات ضد ایرانیاش در نقطه آخر خطکش سیاست به سر میبرد و کاری بیش از این علیه ایران نمیتواند کند، در واقع دیگر کاری نمانده که نکرده باشد و الا آن کار را هم میکرد. نحوه اعلام خبر اخراج دیپلماتها به علیف این نکته را یادآور شد که در تهران در برابر رفتار غیراصولی و خصمانهاش همچنان سیاست مدارا را در پیش گرفته میشود و او هر کاری که کند با واکنش تند و تیز مواجه نخواهد شد.
@syriankhabar
هدایت شده از اخبار سوریه
🔸 این اطمینان از عدم پاسخ ایران باعث وقاحت بیش از پیش او شده و به همین دلیل پا را از گلیمش درازتر کرده و برای ایران شرط و شروط می گذارد. آخرین موضعگیری علیف که برآمده از رفتار ایران در برابر اقدامات او بوده به خوبی نشان میدهد که او یا به خوبی از داخل ایران تغذیه میشود یا اینکه به خودش خیلی مطمئن است در غیر این صورت یک رژیم دیکتاتوریِ فاسدِ وابسته که همه چیز در دو نفر (علیف و زنش) خلاصه میشود و به نسبت قدرت و جایگاه ایران در منطقه و جهان اصلا عددی محسوب نمیشود نباید این همه جفتکپرانی کند.
🔸در یک قیاس باید گفت که عوامل متعددی باعث شده تا الهام علیف اینگونه جفتکپرانی کرده و فکر کند که در قبال کارها و رفتارهایش هیچ واکنشی نخواهد دید. در مقابل تعطیلی سفارتش در تهران و فعال نگه داشتن کنسولگریاش در تبریز که محل فتنهگری، جذب جاسوس و هدایت کردن جوانان خوشقلب آن منطقه به افکار فاشیستی پانترکیسم، سکوت دولت و کلاً سیستم تصمیمگیری ایران بسیار عجیب بود. در حقیقت، تا زمانی که او دست به اخراج شش دیپلمات ایرانی در باکو با آن فضاحت نزد، کسی در تهران هیچ واکنشی نشان نداد.
🔸در حقیقت، آن واکنش نیز همانگونه که در بالا گفته شد، بیش از دو هفته مخفی ماند! اگر در همان روزی که دیپلماتهای ایرانی به تعداد شش نفر از باکو اخراج میشدند ایران نیز دست به اقدام تلافیجویانه میزد بدون شک علیف میفهمید که نگاه و تصمیم در تهران عوض شده، اما مخفی کاری، مماشات، از خودگذشتی و تلاش برای تغییر نگاه رژیم مافیایی حاکم بر باکو در سه تماس تلفنی چند ساعته وزیر امور خارجه کشورمان با وزیر خارجه خانواده علیف، سکوت در برابر توهینها و حتی دستگیری دو نفر از اعضای جنبش حسینیون به درخواست مستقیم علیف، به دیکتاتور باکو ثابت کرد هر چه جلوتر بیاید، جا برای عقبنشینی تهران وجود دارد.
🔸به عنوان مثال، نه رژیم باکو بزرگتر از عربستان و نه قدرتمندتر از آل سعود است و نه علیف جایگاه و زورش از محمد بن سلمان بیشتر، اما چگونه شد که رژیم سعودی با آن همه ادعا و زورِ بازو ناچار شد در نهایت تن به عادی سازی روابط با ایران داده و فکر سرنگونی جمهوری اسلامی را از سربیرون کند ولی رژیم فکسنی و بسیار ضعیف باکو به این شکل شاخ و شانه میکشد و هر بار هم که مقامات ایرانی کوتاه میآیند او وقاحت را از حد افزون کرده و خواستههای جدیدی مطرح میکند؟ چند عامل مهم را میتوان در این زمینه مورد اشاره قرار داد که هر کدام از آنها، خود دنیایی از گفتهها است.
🔸از میان چند عامل، یک موضوع مهم آن نبود لابی فاسد و خائن سعودیها در ایران است؛ بدون شک اگر بن سلمان هم یک گروه ایرانیِ خائن، فاسد و مالپرست داشت که با بچههای مسوولان ایرانی تجارت میکردند (دقیقاً مانند امارات) و میدانست اگر پولی را که برای مشتی اراذل و اوباش در سعودی اینترنشال هزینه میکند در تهران هزینه میکند دستاورد بیشتری خواهد داشت، بدون شک به این سمت میرفت. در واقع، لابی و جاسوسهای خائن و فاسد باکو در ایران که در طول سالهای گذشته بیشترین خدمت را به رژیم علیف و بیشترین خیانتها را هم به ملت ایران کرده است، عاملی است که باعث شده دولت و حکومت از برخورد با علیف عاجر بمانند.
🔸نبود این لابی کثیف و وابسته باعث شد تا ایران در برابر سعودی دستش بازتر باشد. اگر شهادت آیتالله نمر النمر به دستور بن سلمان باعث حمله به سفارت سعودی شد، این سوال وجود دارد که چرا بابت دستگیری هزاران نفر از شیعیان، تبلیغ فکر تکفیری و پناه دادن به 4هزار تروریست وابسته به اردوغان و در نهایت، دادن چندین پایگاه به رژیم صهیونیستی یک هزارم برخوردی که با سعودیها شد، با الهام علیف نشد؟ این سوال مهمی است؛ اگر یک بار تاسیسات نفت و گاز خانواده علیف هدف تیرهای غیب قرار بگیرد (مانند آنچه بر سر ابقیق و خریص و همچنین تاسیسات دمام درآمد) آیا او باز هم اقدامات تحریک آمیز خواهد کرد؟
🔸پاسخ این سوال بدون شک، منفی است. اما همین لابی کثیف و خائن و تولههای برخی از آقایان که با زن علیف خط کشتیرانی و معاملات خاویار دارند باعث شده تا در برابر گستاخیهای باکو نه تنها دست به عصا شویم، بلکه تا جایی پیش برویم که مردم هم به شدت از این رفتار حاکمیت دلزده و ناراحت شوند. سعودیها لابی نداشتند و به بدترین شکل ممکن تنبیه شدند، اما در مورد رژیم باکو این لابیها و منافع برخی مسوولان اجازه برخورد محکم را نمیدهد که باید در این زمینه تجدیدنظر اساسی شود.
@syriankhabar
هدایت شده از اخبار سوریه
🔳 آیا حمله به آرامکو در باکو هم تکرار میشود؟
▪️همانگونه که در تهران به خوبی تشخیص داده شد، تکیهگاه اصلی سعودیها و بن سلمان برای اقدامات ضدایرانیاش و ویرانی یمن و کشورهای منطقه نفتِ خدادادی بود که مفت و مجازی از زیر ماسهزارهای شبهجزیره بیرون کشیده میشد و با فروش بیش از 7 میلیون بشکه در روز و تصفیه حدود سه میلیون بشکه و صادرات فراوردههای نفتی، خزانهاش پر از دلارهایی میشد که به او اجازه میداد که هر کاری دوست دارد کند. این مساله باعث شد که در کمتر از چند دقیقه، استخراج نفت سعودیها به کمتر از نصف کاهش پیدا کند بدون آنکه بتوانند کاری از پیش ببرد. همین مساله باعث بن سلمان بداند کت تن چه کسی است.
▪️اما در مورد رژیم علیف، نیز داستان از همین شکل است. او نیز به واسطه منابع نفتی که در اختیار دارد و صادرات روزانه دهها هزار بشکه نفت خاک که بخشی از آن را با قیمت پایینتر به صهیونیستها و بخش دیگر را با همان قیمت به ترکیه میفروشد منابعی به دست آورده و با استفاده از این منابع در حال خرابکاری و مزدوری است. او برای تداوم حکومت دیکتاوری و پلیسیاش نیاز به پول جهت دروغگویی و کلاهبرداری بر سر مردم فقیر و فلکزده شمال ارس دارد و اگر روزی بداند که این منابع را از دست خواهد داد، بدانید که اگر بن سلمان چین را واسطه کرد، او با پای پیاده تا تهران خواهد دوید.
▪️دیکتاتورها و حکومتهای فاسدِ پلیسی برای تداوم حکومت خود نیازمند پول یا حامی هستند. در مورد رژیم باکو، بهرهبرداری از منابع نفتی و گازی همه بر عهده شرکت انگلیسی بریتیش پترولیوم است، در واقع این انگلیسیها هستند که دلارهای نفتی را به جیب الهام علیف میریزند تا او دست به آشوب و خرابکاری در منطقه بزند. از سوی دیگر با همین پولها، در حال نشان دادن یک چهره بزککرده و دروغین از رژیم خودش است که به قول معروف دل مردم جنوب ارس در شمال غرب کشور ما را برده است. بر همین اساس است که باید منابع درآمدی و تکیهگاه او مورد تهدید قرار بگیرد تا او هم بداند که کت تن چه کسی است و بیش از این جفتک نیندازد.
▪️البته پیش از این کار، باید همه مسوولان پرونده باکو در همه دستگاههای اجرایی، امنیتی، سیاسی و نظامی کشور عوض شوند. بدون استثنا، همه باید عوض شده و همه دیپلماتهای ایرانیِ مقیم باکو هم به تهران فراخوانده شوند. در مرحله بعد، همه افرادی که برای رژیم علیف لابی میکنند (چهره تک تک این افراد برای سیستم شناخته شده است، کافی است به عکسهایی که این خائنها از در لانه جاسوسیاش در تهران و تبریز منتشر کرده یا آنهایی که اینجا و آنجا سنگ این دیکتاتور دائمالخمر را به سینه میزنند) را دستگیر کرده و یا مجبور به سکوت کرد. اگر این اقدامات صورت گرفت و مسوولان فهمیدند که دیگر منافعی در باکو ندارند، خیلی زود رفتارها هم عوض میشود.
▪️به عنوان یک روزنامهنگار و کسی که تاریخ خوانده، بهانههای بنیاسرائیلی حضرات در توجیه کردن رفتار کشور در برابر علیف را اصلا قبول ندارم و آن را نوعی ماستمالی میدانم. با توجه به رفتارها، اقدامات، رویکردها و سخنان مقامات رژیم باکو ما دقیقاً هیچ منافعی در شمال ارس نداریم، چه اقتصادی و چه امنیتی. تقریباً تمام افراد و گروههای نزدیک به ایران دستگیر شدهاند و آنچه به عنوان دفاتر نهادهای ایرانی در باکو به عنوان منافع! شمرده میشوند در حقیقت ناندانی برای برخی تولههای آقایان است که با پوشش آن برای خود کاسبی کنند. اگر هم قرار است کریدور جنوب به شمال راهاندازی شود، توپ در زمین روسها است و آنها اگر دنبال رفع محاصره خود هستند باید به رژیم باکو فشار بیاورند.
▪️هر چند که سیاست صبر و حوصله ایران باعث شده که حقیقت و ماهیتِ فاسد و ضدایرانی رژیم باکو بیش از پیش برای مردم روشن شود و حتی لابیهای این رژیم هم در برابر رفتارهای خصمانه آن دیگر قدرت و توان لابی کردن نداشته باشند، اما در پایان باید گفت، تا زمانی که سیاست در جمهوری اسلامی بر مماشات و تداوم صبر و از خودگذشتگی باشد انتظار تغییر رویکرد و اصلاح رفتار از طرف علیف را نداشته باشد. در رژیم مافیایی و فاسدی مانند باکو هیچکس بدون اجازه حاکم جرأت سخن گفتن ندارد، همه تصمیمها و اقدامات توسط شخص علیف و زنش با مشورت افسران سابق کیجیبی و در این چند سال سفیر رژیم صهیونیستی در باکو گرفته میشود. بنابراین باید منابع این رژیم دیکتاتور، سرکوبگر، دشمن، وابسته و ضدایرانیِ مورد تهاجم قرار بگیرد تا حساب کار دستش بیاید. تجربه حمله به آرامکو میتواند به شکلهای مختلف تکرار شود...
@syriankhabar