🔰 مسکو: اطلاعات اوکراین، عامل حمله به خط لوله «کریمه» بود
🔸 سرویس امنیت فدرال روسیه، سازمان اطلاعاتی اوکراین را عامل اصلی «حمله خرابکارانه» اول شهریور به خط لوله انتقال گاز در شبهجزیره کریمه خواند.
🔹 طبق اعلام این نهاد، اطلاعات نظامی اوکراین قول داد حدود ۲۰۰۰ دلار برای این حمله به خرابکاران پرداخت کند. نیروهای امنیتی روسیه از بازداشت عاملان این حمله خبر دادند و ویدئویی از اعترافات دو نفر از بازداشتشدگان نیز منتشر کردند.
#جنگ_تجاری
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
🔰 مرور توییتهای تحلیلی راجعبه دلایل و آثار ارسال سوخت بیدردسر ایران به لبنان
▫️محمدحسین آزادی:
در اوج تحریمها و هنگامه فرار آمریکا از افغانستان، سوخت ایرانی به لبنان رسید تا همگان و به خصوص کشورهای منطقه بدانند در روزهای سخت که آمریکا پشت متحدانش را خالی میکند، ایران صادقانه و شجاعانه از متحدانش حمایت میکند. #سفینة_الوعد_الصادق
▪️حسن عابدینی:
نفتکش ایرانی حامل سوخت برای لبنان که در سواحل مدیترانه لنگر انداخته تأثیرش روی معادلات منطقهای از یک فروند ناو هواپیمابر بیشتر است. این حکایت از مصونیت راهبری مقاومت اسلامی است که زمینهساز هندسه نوین قدرت جهانی خواهد شد.
▫️مهدی عبدیزاده:
قلمت بشکنه تاریخ اگه ننویسی مردمی بودند که با وجود تحریمهای کمرشکن جلوی دشمن ایستادند و حتی برای دوستان خود بنزین فرستادند. #کشتی_تحریم_شکن
▪️دانیال معمار:
وقتی نفت کشورمان به ونزوئلا صادر شد، آمریکاییها جرئت نکردند در اقیانوس اطلس و در همسایگیشان به نفتکش ایرانی تعرض کنند. حالا هم صهیونیستها حتی جرئت نکردند به نفتکش ایرانی در دریای سرخ که راهی لبنان بود نزدیک شوند. در عینالاسد شخم زدیم، حالا داریم برداشت میکنیم. #اقتدار
▫️محمدرضا احمدی:
با ورود نفتکشهای حامل سوخت به آبهای سوریه و به زودی توزیع آنها در لبنان جبهه مقاومت از فاز حمایت نظامی به حمایت اقتصادی وارد میشود، یعنی مردمی که در هشت سال گذشته هیچ اثر مثبتی از مذاکرات بر سفره خود ندیدند به زودی شاهد گشایشهای حاصل از مقاومت خواهند بود.
▫️رسول آرانی:
ناگفته مشخص است که حرکت این نفتکشها چند پیام مهم داشت:
۱. شکستن تحریمهای آمریکا علیه ایران؛
۲. شکستن تحریمهای امریکا علیه لبنان و سوریه و ۳. رسوا شدن جریان ۱۴ مارس در لبنان که با احتکار و دیگر مفاسد اقتصادی در پازل آمریکاییها بازی میکرد.
▪️عبدالرضا یعقوبی:
وقتی نفتکشهایمان در حیاط خلوت آمریکاییها -آمریکای جنوبی- و صهیونیستها -دریای سرخ- جولان میدهند و میغرند و میتازند و یانکیها و صهیونیستها جرئت اخم کردن هم ندارند، «مرحله مقدماتی» بودن عین الاسد در پروژه انتقام سخت، قابل درک میشود!
#جنگ_تجاری
#جنگ_اقتصادی_محور_مقاومت
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
📖 چرا تاریخ اقتصاد در دانشگاههای ما کمرنگ است؟
🏷 #اختصاصی_جنبش
📸 yun.ir/5j5rs8
🟦 بسیاری از کسانی که به راحتی در ماجرای ترکیدن حباب بورس تهران سرمایههای خود را دو دستی به گرگهای بورس تقدیم کردند، اگر تاریخ اقتصاد و روشهایی که مبتنی بر آن سیستمهای اقتصادی غربی شکل گرفته است را مطالعه میکردند خود و دیگران را از این معرکهای که مهلکه شد، عقب میکشاندند.
🟦 اگر مطالعات تاریخی اقتصادی را در پیش میگرفتند، متوجه میشدند که اصلا تاریخ بازار شرکتهای سهامی به دلیل انتظارات و شایعات به صورت مستمر با مفهومی به نام «حباب» گره خورده است و هنر بورسبازها، بازی با حبابها در قبل و بعد از ترکیدن آنهاست و مردم عادی به تعبیر آلنگریسپن رئیس اسبق فدرال رزرو به مانند گلهای از گاوها از این سو بدان سو با تحریک گرگها حرکت میکنند.
🟦 چنین موارد تاریخی در هر رشتهای ماهیت استراتژیک دارد و در خودِ غرب هم به سادگی در اختیار دانشجویان قرار داده نمیشود. آنچه که در کلاسهای بورس از فورمولهای تحلیل تکنیکال و مدیریت ریسک و ... آموزش داده میشود روبنایی است که در اختیار همه قرار میگیرد و بر اساس یک محاسبات مشترک همگی یکسان عمل میکنند؛ به همین دلیل هم گرینسپن حرکت عوام در بورس را به حرکت «گلهی گاو» تعبیر میکند. اما آنچه که ماهیت استراتژیک دارد و باعث میشود که نسبت به بقیه یک گام جلوتر باشیم و رفتار گلهوار انجام ندهیم مطالعه روندها و فرآیندهای تاریخی است.
🟦 مثلا در باب همین بورس، یهودیها متدولوژی شکل دادن حباب و دامپ کردن آن را از زمان شکلگیری حباب پیاز گل لاله هلندی که بین سالهای ۱۶۳۴ تا ۱۶۳۷ قیمت پیاز گل لاله هلندی رشد عجیبی کرد و سپس ناگهان سقوط کرد
و اولین حباب تاریخ اقتصاد شکل گرفت، ترسیم کردند. از آن پس فقط با شاخصسنجی آن را مدیریت میکنند.
🟦 باید گفت، همانطور که اگر تاریخ تولد بورس و طرز کار این نهاد را میدانستیم، شکار گرگها نمیشدیم، اگر تاریخ بیمه، تاریخ بانک، تاریخ پول، تاریخ اوراق قرضه، تاریخ بازار آزاد، تاریخ مافیا و... را نیز بخوانیم، میتوانیم در مواقع حساس با کارکردی(Function) که هر کدام از ترفندها میتواند برای پیشنهاد دهندگان ایفا کند و تناقضاتی که موجب کلاهبرداری میشود، به خوبی آشنا شویم. این آشنایی به ما فرصت واکنش مناسب، خنثی کردن توطئهی خناسان و جایگزینی سیستمهای متمایز از غرب را میدهد.
🔸 مطالعه تاریخ در هر حوزهای منجمله اقتصاد، استراتژیست پرورش میدهد. تاریخ اقتصاد نیز استراتژیست اقتصای تربیت میکند و نهادسازی بومی را سرعت میبخشد.
به تعبیر علی-علیهالسلام-: «از گذشتههای دنیا برای باقیمانده آن عبرت آموز، زیرا پارههای دنیا شبیه یکدیگرند.» (بخشی از نامه ۶۹ نهج البلاغه)
و در جایی دیگر نیز فرمود: «چه بسیار است عبارتها و چه اندک است عبرت گرفتنها!» (حکمت ۲۹۷ نهجالبلاغه)
📌 اگر کرسی مطالعه تاریخ طرحریزی اقتصادی در دانشکدههای اقتصاد راه بیفتد و به جای آموزش تکنیکهای دلالی که فقط تضعیف کننده اقتصاد ملی است به مطالعات تاریخی، با گرایشهای مختلف از جمله متودولوژیک، اپیدیمیولوژیک، ترمونولوژیک و اتیمولوژیک بپردازد، تحولات چشمگیری در سالهای آینده در حوزه اقتصاد رخ خواهد داد.
#سواد_مالی
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
✅ رئیس جمهور: اکنون که نیاز کشور به لوازم خانگی توسط تولید داخلی برطرف شده، برخی دم از این میزنند که دوباره این محصولات کرهای وارد کشور شود. ما اجازه نخواهیم داد واردات بیرویهای که تولید کشور را تحت الشعاع قرار میدهد، صورت بگیرد.»
🔻 گفتنیست تجربهی #جنگ_تجاری در جهان نشان داده است که ضربهی تجاری زدن به کشور مقابل، عمدتا بر دو شیوه است که ایندو، به مثابه دو لبهی قیچی عمل میکنند: اول، تحریم که در اولویت است و دوم، سرمایهگذاری و وارد کردنِ محصولات بِرَند به کشور مقابل، جهت وابستهنگهداشتن اقتصاد آن.
🔹 آمریکا نیز که اخیراً به کره جنوبی اجازهی پرداخت بدهی به ایران، با کالاهای الجی و سامسونگ را داده است، میخواست از شیوهی دوم استفاده کند؛ اظهارات رییسجمهور نشان میدهد از این فریب احتمالا جلوگیری خواهد شد.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 چرا در دولت روحانی از خودکفایی در گندم به واردکننده گندم تبدیل شدیم؟
🔸 دکتر مجتبی پالوج، قائم مقام موسسه پژوهشهای برنامهریزی اقتصاد کشاورزی: «سیستم غلط کارگزاری در سطوح تصمیم گیری با محاسبه غلط اقتصادی، واردات گندم را به صرفهتر از خرید تضمینی ارزیابی کرد. لذا قیمت خرید تضمینی گندم طی سالهای ۹۶ و ۹۷ یا اعلام نمیشد یا اصلا افزایشی پیدا نمیکرد. متاسفانه کشوری که ادعای خودکفایی داشت در سال جاری باید حداقل ۵ میلیون تن گندم وارد کند!»
🔹 لازمبهذکر است که مسائل مربوط به دامپروری و کشاورزی، باتوجه به اینکه سابقهی زیادی در کشور دارد، جدای از حفظ و تقپیت باید نوآوری نیز شوند تا پایداری و صرفه اقتصادی بیشتری برای تولیدکننده داشته باشند.
#اقتصاد_مقاومتی
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 مراسم بدرقه حجت الاسلام لواسانی توسط دانشجویان دانشگاههای تهران بعد از اقامه نماز جمعه توسط ایشان!
✅ علی خضریان، نماینده انقلابی مجلس شورای اسلامی نیز در این نماز جمعه حضور پیدا کرد.
🔸 حجتالاسلام لواسانی جزو مسئولینی بود که در ماجرای شهرک فوق لاکچری و طاغوتی «باستی هیلز» محکم در برابر چهاردرصدیها ایستاد!
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
🗓 ۱۱ سپتامبر؛ تنها یادآور برجهای دوقلو نیست
🏷 #اختصاصی_جنبش
📸 b2n.ir/033192
⭕️ وقتی سالگرد ۱۱ سپتامبر فرا میرسد، خودزنی آمریکا در سال ۲۰۰۱ در ذهن متبادر میشود. اما در این روز اتفاق مهم تاریخی دیگری هم افتاده است. در سال ۱۹۷۳، سازمان CIA، طرحی تهیه کرد، موسوم به طرح «آجر» که قرار بود آلنده رئیس جمهور رسمی شیلی را سرنگون کنند.
⭕️ آلنده بعد از انتخاب خود، جلوی خصوصیسازی را گرفت و مخابرات شیلی به همراه چندین ارگان اقتصادی این کشور را که تحت نفوذ آمریکاییها قرار داشت، دوباره به دولت برگرداند.
این کار باعث شد که آمریکا تصمیم بگیرد، او را از طریق کودتا برکنار کند.
⭕️ در طرح آجر قرار بود، طی زمانی کوتاه مراحل ایجاد وخامت را طی شود. یعنی ابتدا انسجام، سپس تعادل و در مرحلهی آخر تا جایی پیش روند که ثبات اقتصادی شیلی با خدشه روبرو شود.
زمانی که عملیات آغاز شد، کارخانهها و برخی اصناف اعتصاب خود را آغاز کردند تا در روز موعود که ۲۹ ژوئن بود، کاخ ریاست جمهوری شیلی تصرف شود.
⭕️ تلاشهای آمریکا در ۲۹ ژوئن موفقیت آمیز نبود، به همین علت در ۱۱ سپتامبر ژنرال پینوشه با حمایت آمریکا به کاخ ریاست جمهوری حمله کرد و آلنده کشته شد.
⭕️ میلتون فریدمن، صاحب نظریه «ویرانگری خلاق اقتصادی» که بر بستر «بازار آزاد» سوار است، مشاور اقتصادی ژنرال پینوشه در شیلی بعد از آلنده بود.
پینوشه بعد از تصاحب قدرت، کنترل قیمتها را برداشت، شرکتهای دولتی را فروخت و در مجموع هر کاری که آلنده انجام داده بود را بازگرداند. او به توصیهی فریدمن، شیلی را به آزمایشگاه #بازار_آزاد تبدیل کرد.
⭕️ بعد از مدتی فریدمن به صورت آشکار در یک سخنرانی اهمیت این اتفاق را اینگونه بیان کرد: «این اولین باری است که حرکت به سمت کمونیسم، با اقتصاد بازار باز جابهجا میشود!»
در واقع او خوشحال بود که توانسته بود کمونیسم را با اقتصاد بازار باز شکست دهد.
او همچنین گفت که پینوشه ابتدا مجذوب نظریهی وی شده بود، اما نگران نرخ تورم و بیکاری بود.
⭕️ یکسال بعد مشخص شد که نگرانی پینوشه بیدلیل نبوده است. تورم شیلی به ۳۷۵٪ رسید و پینوشه در واکنش بدین اتفاق گفت: «فکر نکنم پیروزی نهایی علیه مارکسیسم به وقوع پیوسته باشد. مارکسیسم مانند یک روح است که به سختی میتوان آن را فرا گرفت.»
🔴 #میلتون_فریدمن که مخالف سرسخت اقدامات روزولت در بحران دهه ۱۹۳۰ آمریکا بود و بر خلاف ریکاردز استراتژیست معاصر جنگ ارزی آمریکا که مدیریت روزولت در کنترل بحران و بقاء حاکمیت آمریکا را قابل ستایش میداند؛ اقدامات وی را نقض قانون بازار آزاد برمیشمرد. او با انتقاد از روشهای روزولت ویرانگری خلاق بعد بحران را، به جای جلوگیری از بحران در قالب یک نظریه معرفی کرد و از شیلی به عنوان اولین نمونهی عملی این نظریه، یک ویرانه بر جای گذاشت.
⚠️ شیلی از دو منظر، یک کیس مطالعاتی خوب برای شرایط فعلی ما در ایران است:
1⃣ منظر اول آن که بیثباتسازی اقتصادی در شیلی در سال ۱۹۷۳ در دستور کار بوده و از آن روز تا به حال قطعا روشهای CIA، تنوع قابل ملاحظهای پیدا کرده است و باید به اقدامات دور از ذهن و محیرالعقول فکر کرد.
2⃣ منظر دوم؛ تجربهی شکست خوردهی بازار آزاد فریدمن است که با همین تئوری که رنگ و بوی امنیتی نیز پیدا کرده بود، شیلی را ظرف یکسال به خاک سیاه نشاندند.
◀️ دکتر نائومی کلاین، در کتاب معروف خود تحت عنوان «دکترین شوک»، در فصلی که به بررسی تحولات شیلی میپردازد، از قول یک نویسنده اکوادوری مینویسد: «آزادی اقتصادی در شیلی، به قیمت زندانی شدن فرزندان آن تمام شد.»
#تقویم_جنبش
#دکترین_شوک
#سازمان_جنگ_اقتصادی
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊️جنبش مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
🔴 دفتر کنترل دارایی های خارجی آمریکا -اوفک- از جریمه حدود ۱۸۹هزار دلاری یک شرکت فناوری مستقر در ایالت تگزاس، به اتهام نقض تحریمهای ایران خبر داد.
🔻 ظاهراً #وزارت_خزانهداری_امریکا مدعی است که شرکت «نیوتک» بین سالهای ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۸ در دستکم ۴۳ مورد اقدام به فروش محصولاتی به ارزش بیش از ۵۰۰ هزار دلار به مشتریهایی در ایران از طریق واسطههایی در فرانسه و امارات کرده است.
#جنگ_اقتصادی
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war