هر دورهی تاریخی که میخوانیم با یک پرسش اساسی، مهم و کوتاه روبرو هستیم و آن "ربط آن به من چیست؟" میباشد؛ چه چیزی عاید من میشود؟ در این صورت است که همهی تاریخها، تاریخ معاصر! میشوند. تاریخ باید گذشتهی ما را به آیندهی ما پیوند بدهد...
......................
👉 @daevat
دعوت (درباره دین، علم و تمدن)
#صد_سال_مدرنیزاسیون_ایرانی، خسته و کم رمق، با آسمانی آلوده و کارخانه هایی تعطیل از قطعی برق و کارهای اداری نیمه تعطیل، این روزها در جلوی چشم ماست.
خطر حمله اسقاطیل به همین نیمه جان هم قطعی است! و این پازل درهم و برهم که نقشه اش در زمان مستشارهای آمریکایی و فرنگی کشیده شده
و #غربزده_های_انقلابی آن را ادامه داده اند هم بیش از حد در مقابل این حمله بی پناه است و اگر نبود فناوری های نظامی که #انقلابی_های_غیر_غربزده و متهم به بی سوادی و ناآگاه به مسائل جهانی، زیر فشار تحقیر و تحریم غرب و غربزده های وطنی تولید کردند، الان هیچ امیدی به مقاومت مدرنیزاسیون ایرانی نبود!
امروز بر هر انسان انقلابیِ توسعه دانی واجب است که قلم و میکروفن به دست بگیرد و توسعه ناموزون ایرانی و #نسخه_های_بدیل_بومی را برای مردم #روایت کند.
@social_theory
....................
👉 @daevat
دعوت (درباره دین، علم و تمدن)
هنگام شنیدن روایتها یا هنگامی که موضوعی را روایت میکنیم با چند مسئله اساسی و مهم روبرو هستیم:
پیشفرضهای آن روایت چیست؟
زاویه نگاه آن چه است؟
راوی چه تجربه و دانش روایی دارد؟
پ.ن: چگونه فیزیک را روایت کنیم؟ (داستان علم چیست؟)
..................
👉 @daevat
دعوت (درباره دین، علم و تمدن)
سخنی از مرحوم آیتالله شاهآبادی (استاد عرفان حضرت امام) هست که میفرمایند:
"غرور به حقانیت، انسان را از کوشش جدی بازمیدارد!"
انسانی که چنین خوانشی از دین دارد، تدبیر به آینده را به دشمن واگذار میکند (زیرا میگوید "خدا اراده کرده است جهان را به مستضعفین بدهد؛ نرید ان نمن علی الذین استضعفوا فی الارض" و قس علیهذا)
و این وضعیت سبب انفعال میگردد.
انسان اینچنینی نه به دنبال پیشرفت خواهد بود و نه مقاومت میکند!
این الهیات بسیط که "خدا خلق میکند و هدایت میکند؛ لاموثر فی الوجود الا الله." سبب رضایت دادن به شرایط میشود و مانع از تلاش و کوشش میگردد.
...................
👉 @daevat
دعوت (درباره دین، علم و تمدن)
رویکرد فکری نظممحور نسبت به حوادث؛
نظم قدرت سازگاری است و با قدرت حادثهآفرینی و ایجاد محیط متفاوت است.
داشتن رویکرد انطباقی در شرایط مختلف در برابر رویکرد تحولی داشتن و رشد محور است.
(از معصوم روایت شده است که هر کسی که دو روزش مساوی باشد او ضرر کرده است؛ ضرر آن نیست که چیزی را از دست بدهی بلکه آن است که تغییری رو به رشد نداشته باشی!)
...................
👉 @daevat
دعوت (درباره دین، علم و تمدن)
درباره خلاقیت؛
هوش مصنوعی از من پرسید آیا میتوانم روزی جایگزین هوش انسانی (هوش طبیعی) شوم!!! نظرم را پرسید! پاسخ دادم از آنجا که لازمهی خلاقیت سرپیچی از دستور است و هوش مصنوعی فعلی فعلا از دستورات تبعیت میکند؛ فعلا خیر.
پ.ن: مگه نباید سوالای من رو جواب بده! این چرا از من میپرسه؟! Gemini 😂. یک ساعت وقتمون تلف شد؛ سوالپیچ کرده بود. (رویکرد تعاملی راهبرد جدید هومص است.)
...................
👉 @daevat
دعوت (درباره دین، علم و تمدن)
مرحوم آیت الله شاه آبادی استاد عرفان حضرت امام (ره) "غرور به حقانیت" را از مبادی شیطان مخصوصا برای اهل علم میدانستند. چه بسا این آفت ثمره مادی و معنوی یک عمر مجاهدت ۶۰، ۷۰ ساله را نابود کند.
از ما گفتن بود...
پ.ن: خدایا اول به داد خودمان برس.😭
.....................
👉 @daevat
دعوت (درباره دین، علم و تمدن)
میلاد مبارک حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها را بر یکایک شما همراهان عزیز مخصوصا بر بانوان گروه تبریک و تهنیت و شادباش میگویم.
🌷🌱🌷🌱🌷
مسئله زن،
قطعهای از یک پازل است که درون تصویر بزرگی قرار دارد و در نسبت با قطعات کناریاش و نیز در نسبت با تصویر کلانِ پازل، وضعیت مطلوب و صحیح آن معین میشود. پرداختن به مسئله زن در فضایی منزوی و جدا شده از سایر بخشها عملا بیراهه رفتن است.
پ.ن: مسئله زن نباید به مسائل زنان تقلیل پیدا کند.
.................
👉 @daevat
دعوت (درباره دین، علم و تمدن)
Mahmoud Karimi - Madar Darya.mp3
3.93M
دلتو بزن به دریا فقط بگو مادر...
.........................
👉 @daevat
دعوت (درباره دین، علم و تمدن)
مختصری دربارهی ایده زن انقلاب اسلامی؛
یکی از شعارهای انقلاب ما "نه شرقی، نه غربی، جمهوری اسلامی" بوده و هست؛ شعاری جهت ترسیم وضعیت آیندهی مطلوب و ایضا تبیین چارچوب وضعیت حال. بر اساس آن برای هر یک از شئونات اجتماعی یا فردی میتوان طرح و الگوی مخصوص و متناسب را پیریزی کرد که در عین حال همه مبتنی بر یک محور و ستون اساسی به نام توحید بوده و ضمنا قطعاتی از پازل هستند که در کنار یکدیگر معنا مییابند. یکی از کارکردهای این شعار میتواند تبیین و ترسیم چیستی و چگونگی زن تراز در چارچوب اسلام باشد که بخش "نه شرقی، نه غربی" بعد سلبی و بخش "جمهوری اسلامی" بعد ایجابی این زن را مشخص میکند. زن تراز اسلام نه زن سنتی است و نه زن مدرن، بلکه الگوی سومی که چارچوب خاص خودش را دارا میباشد. الگوی سوم، زن را از دوگانهی توهمی زنخانهدار-زنشاغل خارج میکند. دوگانهای که یک زن در آن احساس عدم موفقیت دارد و زن دیگر در آن احساس نابسامانی در هویت. هر کسی به یک سمت این دو قطبی متمایل شد، رنج سمت دیگر را متحمل است. بدتر آنکه عدهای برای فرار از هر دو رنج این دوگانهی کاذب، پناه به "زن هم شرقی و هم غربی" آوردهاند و متحمل فشار مضاعف بر خود شدهاند.
الگوی سوم یک طرح است با مقصد واحد اما مسیرهای متکثر. هر کسی باید خودش مسیرش را در داخل آن چارچوب و طرح پیدا کرده و پیاده و پیگیری کند. این متکثر بودن مسیر البته خصلت جامعهی انسانی و اجتماعات بشری است. مراد از الگوی زن اسلامی در اینجا، البته معرفی یک اسوه و شخص خاص نیست بلکه طرحی است که ضمن آنکه شاکله و هویت و شخصیت این زن را در تمایز با زن شرقی و غربی نشان میدهد، همچنین برای او در وضع فعلی و عینی زندگیاش قاعده مواجهه و حرکت را مشخص میکند. زن ترازی که خروجی این الگوی سوم میباشد زنی است که با علم (شناخت) و ایمان و در هماهنگی با افق و رویاهای انقلاب اسلامی، وظیفهی زنانهی خود را پیدا کرده و جهادگونه پیگیری میکند. اینچنین زنی که مکلف به وظیفه است و نه مکلف به نتیجه، همواره پیروز است و خرسند از انتخابهایش. بنابراین هر زن اینچنینی، زن موفق خواهد بود اما عکس آن صادق نیست؛ که هر زن موفقی بخواهد زن تراز اسلام باشد. بدیهی است که نسخه هر شخصی متفاوت از دیگری و متناسب با امکانات، علاقمندیها و استعدادهایش و متاثر از جنسیت، انسانیت و شخصیت اوست.
《منتشر شده در 598.ir/002H0v 》
..................
👉 @daevat
دعوت (درباره دین، علم و تمدن)
درباره علم و حجابش؛
فرمودند که: "علم، نوری است که خداوند به قلب هرکس که بخواهد میافکند" (العلم نور...). پس علم نور است. همه علوم نور هستند چه حصولی باشند و چه حضوری. این نور را خدا به ما تابانده است مال ما نیست. از اوست؛ الله نور السموات و الارض. این علم برای هدایت ماست.
اما حجابها دو نوع هستند؛ حجاب ظلمانی و حجاب نورانی!
ما موظف هستیم حجابهای ظلمانی که ما را به تاریکی میبرند خرق کنیم و بشکافیم؛ مثل هواهای نفسانی، غرور و ... حجابهایی از جنس تاریکی هستند و از شدت تاریکی مانع رویت حقیقت هستند.
اما حجابهای نورانی را باید فتح کنیم؛ حجاب علم از این نوع است. شدت درخششاش نباید مانع دریافت حقیقت شود. باید آنرا از او بدانیم و نه از خود و هر لحظه در این علم خود را وامدار خدا بدانیم. اینکه علم حجاب اکبر است چنین است. بله علم میتواند ما را به سمت حجاب ظلمانی هم ببرد مثلا منجر به غرور و تکبر نسبت به سایر مردمان شود. اینکه علم را نعمت خدا بدانیم منجر به بالا کشیدن انسان و فضلیت او میشود.
........................
👉 @daevat
دعوت (درباره دین، علم و تمدن)