ادب حضور.mp3
960.9K
💠 روز نهم ماه #ربیع_الاول
🔹ادب حضور
حضرت آیت الله العظمی #جوادی_آملی
@daftar_ayatollah_javadi_amoli
💠 اهمیّت دانش اندوزی
🌱به فرموده رسول خدا (ص) : یا عالم باش یا در حال آموختن دانش و وقت خود را در بیهودگی و خوشگذرانی صرف نکن.
🌱امیرمؤمنان (ع) فرمود: حکمت (و دانش) را فراگیر، هر چند از مشرکان باشد؛ همچنین فرمود: حکمت (و دانش) را فراگیر؛ هرچند از زبان دیوانگان باشد و نیز فرمود: بر شماست که دانش بجویید چرا که دانشمند گرامی است، هر چند به خاندانی منسوب نباشد و گرامی است هر چند تهیدست باشد و گرامی است، هر چند جوان باشد.
حضرت آیت الله العظمی #جوادی_آملی
#سبک_زندگی_اسلامی
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
✳️عزیزان نظامی ما مرگ را ترسانده اند در حالی که دشمنان ما از مرگ می ترسند
✳️اگر کسی در جنگ درونی (هوا و هوس) پیروز شد باکی از دشمن بیرونی نخواهد داشت
حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی در دیدار سرلشکر باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح و هیئت همراه، با اشاره به ایام شهادت امام حسن عسکری علیه السلام و آغاز امامت امام عصر (عج) بیان داشتند:
🔷یک روایت از امام حسن عسکری علیه السلام به ما رسیده است که حضرت می فرماید «إنّ الوصول الی الله سفرٌ لا یدرك الاّ بامتطاء اللیل»، مستحضرید كه در فرهنگ دین، اصل اول این است که انسان با مرگ نمی پوسد بلکه از پوست به در می آید، بنابراین ما یك موجود ابدی هستیم که سفر طولانی برزخ و قیامت را در پیش داریم لذا یك زاد و توشه ابدی میخواهیم که در سوره مبارکه بقره فرمود توشه شما برای این سفر طولانی «تقوا» است و ثانیاً چون این مسیر طولانی است و مسیر طولانی را نمی توان با پای پیاده پیمود، یك راحله ابدی میخواهیم، که وجود مبارك امام عسكری(سلام الله علیه) فرمود راحله شما برای پیمودن این سفر طولانی «نماز شب» است.
🔷 اگر در مورد «امام زمان» فرمودند «مَنْ ماتَ وَ لَمْ یعْرِفْ إمامَ زَمانِهِ مَاتَ مِیتَةً جَاهِلِیة؛ هر فردی که بمیرد در حالی که امام زمانش را نشناسد، به مرگ جاهلی مرده است»؛ کسی که مرگ او مرگ جاهلی باشد معلوم می شود زندگی و حیات او نیز جاهلی بوده است چراکه مرگ هر شخص، عصاره زندگی اوست. لذا حضرت می فرماید هیچ لذتی برای شخص مومن، بالاتر از لذت مرگ نیست و از سوی دیگر سخت ترین لحظه برای انسان گنهکار لحظه جان دادن اوست چون مرگ هر کس متاثر از اعمال و کردار او در این دنیاست.
🔷حضرت حجت که موجود موعود است همینک حاضر و شاهد اعمال ماست که امیدواریم مصداق آنچه خداوند در بخش پایانی سوره مبارکه اعراف می فرماید که «تَراهُمْ يَنْظُرُونَ إِلَيْكَ وَ هُمْ لا يُبْصِرُونَ» نباشیم و در محضر حضرت از یبصرون و اهل بصر باشیم.
🔷 مطلبی که برای همه مسئولین به ویژه نیروهای مسلح می تواند راهگشا باشد این است که نیروی مسلحی موفق است که در جنگ درونی امتحان پس داده باشد؛ ما یک جنگ بیرونی داریم که با دشمن متجاوز درگیریم و یک جنگ درونی داریم که دشمن ما همان هوا و هوس ماست، اگر کسی در جنگ درونی پیروز شد باکی از دشمن بیرونی نخواهد داشت.
🔷 نظام الهی مانند سلسله اعداد ریاضی است، اگر کسی عددی را از جای خود بردارد هیچ جای دیگری نمی تواند آن را بگذارد مگر در سر جای خودش، بر همین اساس اگر کسی خلافی کرد، اختلاسی انجام داد، آبروی کسی را برد یا امثالهم این شخص قطعا رسوا و مسلوب الحيثيه خواهد شد.
🔷 باید بدانیم که انسان هر روز در حال امتحان است، اگر در بخش درون و مبارزه با هوا و هوس موفق بودیم قطعا در بخش های دیگر نیز پیروز خواهیم بود.
آیت الله العظمی جوادی آملی در بخش پایانی فرمایشات خود به لزوم افزایش قدرت دفاعی کشور اشاره کردند و بیان داشتند: دشمنان ما توان و قدرت نظامی ما را دریافته اند، دشمنان ما هر جا باشند در تیررس نیروهای نظامی ما هستند، عزیزان نظامی ما مرگ را ترسانده اند در حالی که دشمنان ما از مرگ می ترسند، این قدرت به لطف الهی وجود دارد و هر روز در حال افزایش است.
🔷اسلام هراسی یک معنای منفی و بد دارد که دشمنان، آن را به دروغ ترویج می کنند تا مسلمانان را تروریست و خشن معرفی کنند، اما معنای دقیق و صحیح اسلام هراسی این است که آنقدر سلاح های شما قوی و پیشرفته باشد، آنقدر نیرومند و توانمند باشید که دشمن به خود جرات تجاوز را ندهد. «ولیجدوا فیکم غلظة»؛ یعنی دشمن حتما باید در شما عظمت را احساس کند که امیدواریم به برکت خون شهدا و مجاهدتهای امام راحل و رهبری در این مسیر بیش از گذشته موفق باشید.
در ابتدای این دیدار سرلشکر باقری گزارشی از فعالیت ها و پیشرفتهای نیروهای مسلح در راستای افزایش قدرت بازدارندگی کشور در مقابل دشمنان، خدمت معظم له ارائه نمود.
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
✳️ایران و عراق دشمنان مشترکی دارند که باید در مقابل توطئه آنها هوشیار باشند
✳️ راه نجات عراق پیروی از مرجعیت است
سعد جواد قندیل، سفیر عراق در ایران با حضور در بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء با حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی دیدار و گفتگو کرد.
آیت الله العظمی جوادی آملی در این دیدار با اشاره به سالروز آغاز امامت حضرت حجت(عج) در سخنانی بیان داشتند:
🔷 وظیفه جامعه اسلامی در قبال حضرت این است که امام زمان خود را بشناسد؛ «مَنْ ماتَ وَ لَمْ یعْرِفْ إمامَ زَمانِهِ مَاتَ مِیتَةً جَاهِلِیة؛ هر فردی که بمیرد در حالی که امام زمانش را نشناسد، به مرگ جاهلی مرده است»؛ مرگ هر کس در رهن حیات اوست، اگر فرد عاقلانه زندگی کرد، مرگ او نیز مرگ عاقلانه خواهد بود و اگر جاهلانه زندگی کرد، مرگ او هم مرگ جاهلی خواهد بود؛ مرگ، میوه درخت زندگی است، در واقع انسان در هنگام مرگ، میوه درخت زندگی خود را می چیند.
🔷 در تفکر اسلامی، مرگ از پوست به درآمدن است و نه پوسیدن! و اکنون جهان اسلام مبتلا و گرفتار غرب و آمریکایی است که مرگ را پوسیدن و پایان کار انسان می دانند.
🔶تقدیر از مهمان نوازی مردم عراق از زائران اربعین
🔷 معظم له با اشاره به مهمان نوازی مردم عراق از زائران اربعین حسینی به ویژه زائرین ایرانی خاطرنشان کردند: این استقبال از زوّار ایرانی در عراق و زائران عراقی در ایران، نشانه همبستگی و علاقه میان دو ملت است. بزرگواری مردم عراق در استقبال از زائران اهل بیت(ع) فراموش شدنی نیست، برخورد آنها با زائران مانند پذیرایی از مسافر عادی نیست بلکه یک ضیافت برای عزیزان خود است لذا از بزرگواری مردم عراق متشکریم.
🔶حضور آمریکا در منطقه، آفت است!
🔷آیت الله العظمی جوادی آملی با اشاره به اقدامات خصمانه آمریکا و اسرائیل در منطقه تصریح داشتند: حضور آمریکا در منطقه مانند آفتی است که آثار شومی را به همراه دارد، هم مردم عراق و هم مردم ایران و هم مردم دیگر کشورهای اسلامی باید بدانند که غرب، مخصوصا آمریکا مرده ای بیش نیست و حیات او حیات حیوانی است و نه انسانی؛ حضرت امیر علیه السلام در نهج البلاغه می فرماید «الصورة صورة الانسان و القلب قلب الحيوان و ذلك ميت الاحياء»، یعنی ترامپ و امثال ترامپ بر حسب ظاهر انسان و زنده اند در حالی که در باطن حیوان و مرده هایی متحرک هستند.
🔷 نزد ما هیچ فرقی میان ملت عراق و ایران نیست و توصیه ای که به این دو ملت داریم این است که بیش از هر چیز به قرآن حرمت بگذارند و کلمات اهل بیت علیهم السلام را که عِدل قرآن است، محترم بشمارند.
🔷 ما دشمنان مشترک و خونخواری داریم به نام آمریکا و اسرائیل که طبق بیان قرآن هر روز در حال توطئه علیه ما هستند. بنابراین بر این دو کشور برادر یعنی عراق و ایران لازم است همواره در برابر خطر آمریکا و اسرائیل هوشیار باشند و اگر این هوشیاری در بین مردم و مسئولین باشد هرگز مشکلات اقتصادی و معیشتی پیش نخواهد آمد که دشمنان بخواهند بر آن موج سواری کنند.
🔷 آیت الله العظمی جوادی آملی با اشاره به جایگاه رفیع مرجعیت عراق بیان داشتند: مردم عراق باید بدانند که هرگاه عراق در خطر بود این مرجعیت عراق بود که قیام کرد و عراق را از خطر دور ساخت، لذا مردم عراق باید بیش از گذشته به مرجعیت آیت الله العظمی سیستانی و سایر مراجع عراق حرمت بگذارند چراکه اینان جانشینان ائمه(ع) هستند و اکنون نیز راه نجات عراق پیروی از مرجعیت است.
در ابتدای این دیدار سفیر عراق در ایران گزارشی از فعالیت ها و اقدامات کشور عراق در خدمت رسانی به زائرین اربعین حسینی به ویژه زائرین ایرانی و نیز توضیحاتی در خصوص حوادث اخیر صورت گرفته در کشور عراق و شرایط این کشور خدمت معظم له ارائه نمود.
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
ام المؤمنین.mp3
611.2K
💠 روز دهم ماه #ربیع_الاول
🔹ام المؤمنین
حضرت آیت الله العظمی #جوادی_آملی
@daftar_ayatollah_javadi_amoli
💠 فضیلت تعلیم و تربیت (بخش اول)
🌱رسول خدا (ص) می فرمایند: آموزش علم به دیگران برای رضای خدا حسنه است و یادگیری آن عبادت و گفت و گوی علمی تسبیح و کاربرد دانش جهاد و (نیز) آموزش دادن آن به کسی که نمی داند صدقه و بخشیدن آن به کسی که صلاحیت دارد سبب قرب الهی است، زیرا دانش، آموزنده حلال و حرام و روشنگر راه بهشت و همدم (حالت) تنهایی است؛ همچنین می فرمایند: هر کس بخشی از دانش را فرا بگیرد تا برای خشنودی خدا آن را به مردم بیاموزد خدا پاداش هفتاد پیامبر را به او عطا می کند.
🌱نیز می فرمایند: هر کس دوست دارد که رهایی یافتگان از آتش جهنم را بنگرد به فراگیران دانش بنگرد. به خدا سوگند برای هرگامی که طالب علم به سوی خانه عالم برمی دارد خدا عبادت یک سال را برایش می نویسد و برای هر گام او شهری در بهشت می سازد و هنگامی که بر زمین راه می رود زمین برای او آمرزش می طلبد و در حالی صبح و شام می کند که آمرزیده شده و فرشتگان گواهی می دهند که آنان از آتش جهنم رهایی یافته اند.
🌱همان گرامی می فرمایند: حضور در مجلس عالم از حضور در هزار تشییع جنازه و هزار عیادت بیمار بهتر است؛ نیز می فرماید: کسی که به مسجد رفت و آمد کند تا دانشی مفید بیاموزد یا به دیگران یاد دهد پاداش عمره و حجی کامل را خواهد داشت.
حضرت آیت الله العظمی #جوادی_آملی
#سبک_زندگی_اسلامی
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
درس اخلاق 30 خرداد 1398.docx
432.8K
#درس_اخلاق
#لسان_صدق
متن
🔸«اگر کسي بميرد و امام زمانش را نشناسد، مرگ او مرگ جاهليت است»
🔸 30 خرداد 1398
@daftar_ayatollah_javadi_amoli
درس اخلاق 30 خرداد 1398.mp3
5.56M
#درس_اخلاق
#لسان_صدق
🔸«اگر کسي بميرد و امام زمانش را نشناسد، مرگ او مرگ جاهليت است»
🔸 30 خرداد 1398
@daftar_ayatollah_javadi_amoli
بیم و امید موحّدانه.mp3
643.1K
💠 روز یازدهم ماه #ربیع_الاول
🔹بیم و امید موحّدانه
حضرت آیت الله العظمی #جوادی_آملی
@daftar_ayatollah_javadi_amoli
ازدواج حضرت خدیجه و پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم
حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی:
ازدواج پیامبر با خدیجه برای حفظ اسلام بود وی با بیان مثالی در این زمینه خاطرنشان کرد: اگر کسی باغبانی باشد و تمام قنات و این ها را از صاحب باغ گرفته باشد و همه مخارج او را هم صاحب باغ بدهد، حالا اگر این باغبان یک روز دسته گلی از باغ این باغبان فراهم کند و به صاحب بدهد، نمی شود گفت باغبان به او چیزی داده است، همه چیز ما از آنان است آنان از طرف خدای سبحان به ما دادند و ما را مسؤول کردند که حفظ کنیم، ما اگر یک روز صلوات فرستادیم از میوه باغ آن ها چیزی به آنان دادیم نه این که ما سبب تکامل آنان شویم، این عرض ارادت و تصلیه ما یک عرض ارادت و تقرب الهی است. آیت الله جوادی آملی با اشاره به آیه «یَا أَیُّهَا النَّبِیُّ إِنَّا أَحْلَلْنَا لَکَ أَزْوَاجَکَ اللَّاتِی آتَیْتَ أُجُورَهُنَّ وَمَا مَلَکَتْ یَمِینُکَ مِمَّا أَفَاء اللَّهُ عَلَیْکَ وَبَنَاتِ عَمِّکَ وَبَنَاتِ عَمَّاتِکَ وَبَنَاتِ خَالِکَ وَبَنَاتِ خَالَاتِکَ اللَّاتِی هَاجَرْنَ مَعَکَ وَامْرَأَةً مُّؤْمِنَةً إِن وَهَبَتْ نَفْسَهَا لِلنَّبِیِّ إِنْ أَرَادَ النَّبِیُّ أَن یَسْتَنکِحَهَا خَالِصَةً لَّکَ مِن دُونِ الْمُؤْمِنِینَ»، ابراز کرد: مطلب بعدی در این آیاتی که خوانده شد مقداری به همسران پیامبر مربوط است، نکاح او برای حفظ اسلام بود در سن 25 سالگی با حضرت خدیجه ازدواج کرد، وگرنه در آن سن باید با کسی ازدواج می کرد که از او پایین تر بود، یکی از مختصات حضرت پیامبر(ص) این بود اگر کسی خواست خود را به او هبه کند، این صیغه هبه کار نکاح را می کند، زن مؤمنی که خود را داوطلبانه به پیامبر ببخشد در صورتی که پیامبر بخواهد او را به زنی گیرد، می تواند این ازدواج از روی بخشش ویژه پیامبر است، برخی افراد برای تناسب سیاسی و حفظ قبیله می پذیرفت اما بعضی را نمی پذیرفت
@daftar_ayatollah_javadi_amoli.
💠 فضیلت تعلیم و تربیت (بخش دوم)
🌱امیر مومنان (ع) می فرمایند: ای مومن! علم و ادب بهای جان توست، پس در آموختن آن بکوش، پس هر چه بر علم و ادب تو افزوده شود، بر ارزش تو افزوده می شود، چرا که از راه دانش به پروردگارت راه می یابی و با ادب، خدمت پروردگارت را نیکو به جا می آوری و با این ادب در خدمت است که بنده سزاوار ولایت قرب الهی می گردد، پس نصیحت مرا بپذیر تا از عذاب الهی برهی.
🌱و نیز می فرمایند: یک سخن حکیمانه را مرد بشنود، سپس آن را نقل کند یا بدان عمل کند از عبادت یکسال بهتر است.
🌱هر کس در راه کسب علم دو گام بردارد و دو ساعت نزد عالم بنشیند و از آموزگار دو کلمه بشنود، خدا برای او دو بهشت واجب گرداند، چنان که خدای متعال فرمود: برای کسی که از مقام پروردگارش بترسد دو بهشت است.
🌱امام باقر (ع) می فرمایند: پاداش کسی که علم را آموزش می دهد، مانند پاداش کسی است که علم می آموزد و او بر کسی که می آموزد برتری دارد پس دانش را از صاحبان آن (دانشوران) فرا گیرید و به برادرانتان به گونه ای که عالمان به شما یاد داده اند، آموزش دهید.
حضرت آیت الله العظمی #جوادی_آملی
#سبک_زندگی_اسلامی
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
https://t.me/joinchat/AAAAAFVyBKnJUt7BixwEpA
✳️منظور از شناخت قرآن، شناخت حقیقت قرآن و معنویت آن است
✳️حفظ قرآن، به اداره صحیح و بهتر کشور منجر می شود
جمعی از اعضای موسسه قرآنی فرهنگی بیت الاحزان حضرت زهرا(علیهاالسلام)، با حضور در بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء با حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی دیدار کردند.
آیت الله العظمی جوادی آملی در این دیدار بیان داشتند: حفظ قرآن یک جریان متقابل بین قرآن و حافظ قرآن است؛ کسی که قرآن حفظ می کند باید ببیند آیا قرآن هم به همان اندازه او را حفظ کرده است یا نه؟!
ایشان ادامه دادند: اگر حفظ قرآن باعث شد که شخص حافظ از هر خطای فکری و خطیئه عملی محفوظ شود آنگاه این تعامل متقابل به درستی شکل گرفته است و این را خود شخص حافظ در درون خود به خوبی می تواند احساس کند که آیا حفظ قرآن باعث جلوگیری از بیراهه رفتن های او شده است یا نه! اگر چنین شد آنگاه این تجارت، تجارت سودمند و خوبی است.
معظم له خاطرنشان کردند: فعالان قرآنی باید به این نکته توجه داشته باشند و بدانند که فعالیت قرآنی یک تعامل متقابل است که می تواند جامعه را از آفت هایی مانند اختلاس و نجومی و امثال این خطرها حفظ کند. اگر قرآن بر کشور حاکم باشد و حریم قرآن حفظ شود، این از هر نیرویی برای حفظ جامعه قوی تر خواهد بود چرا که اگر قدرت نظامی تنها منافع ظاهری را حفظ می کند، قدرت معنوی قرآن در انسان ایجاد خشیت درونی می کند و از انسان «حی لایموت» می سازد.
آیت الله العظمی جوادی آملی تصریح داشتند: بنابراین حفظ قرآن علاوه بر جنبه عبادی، جنبه اجتماعی و سیاسی نیز دارد چون به اداره صحیح و بهتر کشور منجر می شود.
معظم له ابراز داشتند: اگر قرآن در مورد ربا فرمود «فَأْذَنُوا بِحَرْبٍ مِنَ اللّهِ» اما در جامعه بانک هایی باشند که فعالیت ربوی انجام می دهند معلوم می شود که قرآن در این جامعه حفظ نشده است. وظیفه فعالان قرآنی این است که حقیقتاً قرآن را در جامعه حاکم کنند، قرآن را به جامعه بشناسانند.
ایشان ادامه دادند: اگر در مورد «امام» فرمودند «مَنْ ماتَ وَ لَمْ یعْرِفْ إمامَ زَمانِهِ مَاتَ مِیتَةً جَاهِلِیة؛ هر فردی که بمیرد در حالی که امام زمانش را نشناسد، به مرگ جاهلی مرده است»؛ این جمله در مورد قرآن نیز صادق، است چرا که امام و قرآن عِدل یکدیگرند. در نتیجه کسی که بمیرد در حالی که قرآن را نشناخته باشد هم به مرگ جاهلی مرده است. اما باید این نکته را مورد توجه داشت که منظور از شناخت امام، شناخت ظاهری نیست؛ امام را با «امامت» می شناسند! در نتیجه منظور از شناخت قرآن نیز شناخت الفاظ و ظاهر قرآن نیست بلکه منظور شناخت حقیقت قرآن و معنویت آن است.
در ابتدای این دیدار مدیر مؤسسه قرآنی فرهنگی بیت الاحزان حضرت زهرا (سلام الله علیها) گزارشی از فعالیت های این موسسه در تربیت حافظان قرآن و دیگر فعالیت های قرآنی خدمت معظم له ارائه نمود.
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
مسیر صلاح.mp3
464.9K
💠 روز دوازدهم ماه #ربیع_الاول
🔹مسیر صلاح
حضرت آیت الله العظمی #جوادی_آملی
@daftar_ayatollah_javadi_amoli
💠 پرهیز از تنبلی و کم همتی
🌱امیرمؤمنان (ع) می فرمایند: اگر کار، سخت و توانفرساست، بی کاری دایم هم فساد آور است .
🌱امام باقر (ع) نیز می فرمایند : تنبلی برای دین و دنیا زیانبار است.
🌱امام صادق (ع) به برخی فرزندانش فرمودند: از دو خصلت تنبلی و بی حوصلگی (بیقراری) بپرهیز که این دو مانع بهره گیری تو از دنیا و آخرت می شوند؛ نیز فرمودند: سست نباش تا آن که تو را می شناسد تحقیرت نکند. و فرمودند: سربار مردم نباشید و باز فرمودند: منفورترین مردم نزد خدا کسی است که شب خواب و روز بیکار باشد.
🌱امام کاظم (ع) هم می فرمایند: خدا بنده پرخواب بی کار را دشمن دارد.
🌱ابن عباس گوید: رسول خدا (ص) هرگاه کسی را می دید و از او خوشش می آمد می پرسید: آیا حرفه ای دارد؟ اگر می گفتند: نه، می فرمود: از چشمم افتاد. پرسیدند: چرا ای رسول خدا؟ فرمود: چون هرگاه مومن دارای حرفه ای نباشد به ناچار از دینش برای تأمین زندگیش بهره می برد. (دین فروشی می کند)
حضرت آیت الله العظمی #جوادی_آملی
#سبک_زندگی_اسلامی
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
#در_محضر_استاد
✳ هرگز نباید اختلافات علمی به اختلافات عملی منجر شود
🔹هم پیامبر(ص) و هم حضرت امیر(ع) فرمودند اختلاف مانند تیغ تیزی است که دین را از ریشه می زند در نتیجه باید بر مبنای مسلّمات که مشترک میان همه مسلمانان است اختلافات علمی را با مذاکره، گفتگو، نقد و بحث علمی حل کرد؛ این شیوه، یا افکار را به هم نزدیک می کند یا به نزدیک شدن متفکرین به هم منجر می شود.
حضرت آیت الله العظمی #جوادی_آملی
#هفته_وحدت
دیدار علمای اهل سنت کردستان/آذرماه1397
@daftar_ayatollah_javadi_amoli
🆔 https://t.me/joinchat/AAAAAFVyBKnJUt7BixwEpA
گستره لغزش ها.mp3
471K
💠 روز سیزدهم ماه #ربیع_الاول
🔹گستره لغزش ها
حضرت آیت الله العظمی #جوادی_آملی
@daftar_ayatollah_javadi_amoli
💠 بیانات حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی:
*حضرت علي (ع) می فرماید دنيا و آخرت هووي يکديگرند، اينها با هم جمع نميشوند. اگر اختلاف هم دارند، متفاوت هم هستند، بالاخره دو تا راه است، راه دنيا و راه آخرت دو تاست.*
اگر کسي دنيا را دوست داشت و تحت ولايت دنيا بود، قهراً آخرت را دوست ندارد و دشمن آخرت است و دنيا و آخرت به منزله مشرق و مغرباند که اگر کسي به طرف مشرق توجه کرد از مغرب دور ميشود و بالعکس و کسي که در بين اينها حرکت بکند هر اندازه که به يکي نزديک شد از ديگري فاصله ميگيرد، «وَ هُمَا بَعْدُ ضَرَّتَانِ»؛ اينها هووي يکديگر هستند.
بالاخره دنيا و آخرت که هوو هستند، اين سؤال مطرح است که انسان به منزله همسر اين دو هوو است يا فرزند يکي از اين هوو است؟ فرمود شما شوهر اينها نيستيد که اينها تحت سلطه شما باشند، شما بالاخره بايد بچه يکي از اين دو باشيد و خودتان انتخاب بکنيد.
بعد برهان اقامه ميکند در فصل سوم از بيانات نوراني که شما فرزند يکي از اينها هستيد مادرتان را بشناسيد صله رحم را داشته باشيد، شما فرزند دنيا نيستيد، فرزند آخرت هستيد، مادرتان يک هوويي دارد شما با مادرتان باشيد. دنيا مادر واقعي شما نيست، او نامادري است. مادر واقعي شما آخرت است، شما با مادرتان باشيد.
معظم له در ادامه اظهار داشتند: امام فرمود: «وَ لْيَكُنْ مِنْ أَبْنَاءِ الْآخِرَةِ فَإِنَّهُ مِنْهَا قَدِمَ وَ إِلَيْهَا يَنْقَلِبُ»؛ اين اصلا مادر شماست، شما از آنجا آمديد. شما به دامن مادرتان برميگرديد پس معلوم ميشود که ما يک ريشه اخروي داريم.
اين طور نيست که دنيا و آخرت «هُمَا بَعْدُ ضَرَّتَانِ»، ما يک فرزند بيگانهاي باشيم که حالا ما را از شيرخوارگاه آورده باشند دو تا زن هستند هووي يکديگرند و ما در اصطلاح بگوييم؛ اين طور نيست، يکي مادر ماست يکي مادر ما نيست. مادر ما با ديگري هووست.
فرمود شما از آخرت آمديد و به آخرت هم برميگردید. از آنجا آمديد به آنجا برميگرديد. اين فطرت شما نشان ميدهد که از کجا آمديد. اين ﴿أَ لَسْتُ بِرَبِّكُمْ﴾ نشان ميدهد که از کجا آمديد. از دنيا که جاي سخن از ﴿أَ لَسْتُ بِرَبِّكُمْ﴾ نيست.
امام فرمود حالا که اين است شما بررسي کنيد ببينيد که داريد برميگرديد يا داريد ميرويد؟ همين! اگر ابناء آخرت باشيد داريد ميرويد. اگر ابناء دنيا باشيد داريد برميگرديد. رفتن همان رفتن است حرکت همان حرکت است. فرمود هر کسي کاري انجام ميدهد، يک حرکتي انجام ميدهد ببيند که به کدام سمت دارد ميرود؟!
دنيا هم بچههايي دارد آخرت هم بچههايي؛ «فَكُونُوا مِنْ أَبْنَاءِ الْآخِرَةِ وَ لَا تَكُونُوا مِنْ أَبْنَاءِ الدُّنْيَا»؛يعني شما شناسنامه داريد شما از آنجا آمديد شما اين هوو را مادر نگيريد، اينکه مادر شما نيست اين که هرچه داشت تهِ پياله بود و ريخت. چيزي در پيالهاش نبود مختصري بود، اين را هم که ريخت.
يک بيان نوراني سيد الشهداء (سلام الله عليه) دارد که اين تفسير اينهاست، تطبيق عملي اينهاست؛ وقتي به حضرت عرض کردند عراق شلوغ است، کوفه شلوغ است، مکه شلوغ است، مدينه شلوغ است، فرمود: ما اصلاً بچههاي آخرت هستيم. شما ميگويي فلان جا شلوغ است، فلان جا شلوغ است، کاري به ما ندارد.
اينجا جاي ما نيست، شهر ما نيست. شما ميگوييد مکه شلوغ است، کوفه شلوغ است، مدينه شلوغ است، يمن شلوغ است، «أَمَّا بَعْدُ فَكَأَنَّ الدُّنْيَا لَمْ تَكُنْ»، اين «کان» کان تامّه است؛ يعني گويا اصلاً دنيايي نبود. «وَ كَأنَّ الْآخِرَةَ لَمْ تَزَل»، هميشه آخرت بود، ما بچههاي آخرت هستيم. فلان جا شلوغ است يعني چه؟ پس انسان دو جور ميتواند زندگي کند.
🗓 96/10/09 درس خارج فقه
@daftar_ayatollah_javadi_amoli
💠 اهمیت سحرخیزی و کار
🌱رسول خدا (صلی الله علیه و آله) میفرماید: سحرخیزی مبارک است و همه نعمتها به ویژه، روزی را میافزاید. همچنین آن حضرت میفرماید: صبحگاهان در پی نیازمندیهایتان بروید چرا که آسان به دست میآیند.
🌱حضرت امیرمؤمنان (علیهالسلام) میفرماید: صبح زود در پی روزی رفتن، روزی را افزون میکند همچنین فرمودند: کسی که خواستار جاودانگی است -که جاودانگی وجود ندارد- باید سحرخیز باشد و هیچ سحرخیزی در راه خدا برتر از سحرخیزی برای تأمین معاش فرزندان و خانواده نیست.
🌱از امام صادق (علیهالسلام) روایت شده است که ایشان میفرماید: جدّیت و تلاش کنید! هرگاه نماز صبح گزاردید و بازگشتید صبحگاهان در پی روزی روید و کسب حلال کنید چراکه خدای باعزّت روزیتان دهد و یاریتان رساند؛ سپس فرمودند: امام سجاد (علیهالسلام) هنگام صبح در پی روزی بیرون میرفت، پرسیدند: ای فرزند رسول خدا کجا میروی؟ فرمود: برای پذیرش صدقه برای خانودهام. پرسیدند: آیا برای خانوادهات صدقه میپذیری؟ فرمود: هر که کسب حلال کند صدقه عائله خود را از خدا میپذیرد و به آنان میرساند.
#سبک_زندگی_اسلامی
حضرت آیت الله العظمی #جوادی_آملی
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
واسطه فیض.mp3
448.3K
💠 روز چهاردهم ماه #ربیع_الاول
🔹واسطه فیض
حضرت آیت الله العظمی #جوادی_آملی
@daftar_ayatollah_javadi_amoli
💠 مدیریت در کار
🌱امام صادق (سلام الله علیه) می فرماید: مسلمان را جز سه چیز اصلاح نکند: دین شناسی، شکیبایی در گرفتاری ها و مدیریت نیکو در زندگی؛ نیز می فرماید: کارهای بزرگ و مهم را خودت انجام بده و کارهای کوچک را به دیگران بسپار؛ نیز می فرماید: باید میزان تلاش تو برای معاش بیشتر از ضایع کنندگان وقت و کمتر از تلاش آزمندی باشد که به دنیایش دلخوش و مطمئن است، پس تلاش خود را در مسیر شخص با انصاف و عفیف قرار ده تا برتر از افراد سست و ناتوان باشی و آنچه را که شایسته مومن است به دست آوری [در عین حال به لطف خدا امیدوار باش] زیرا کسانی که مالی به آنها داده شود ولی سپاس نگزارند [در حقیقت] مالی ندارند.
#سبک_زندگی_اسلامی
حضرت آیت الله العظمی #جوادی_آملی
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli