معرفی کتاب "فلسفه حقوق بشر"
كتاب «فلسفۀ حقوق بشر» در چهارده فصل مبدأ فاعلی و غایی حقوق بشر، فرق بین طبیعت و فطرت، مرجع تعیین حدود آزادی انسان، فرق طب و حقوق، تفكیک تقنین حقوق بشر از اجرا و قضا، فرق بین تساوی قانون و تساوی در برابر قانون، فرق بین قدرت و فطرت، منشأ پذیرش حقوق مشترک، اثبات استحقاق مشترک، محور اشتراک حقیقی انسانها، راههای استنباط حقوق از منبع مشترک، حسن و قبح عقلی و موضوعات مربوط به حقوق بشر را بررسی و تبیین میكند.
#معرفی_آثار
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🌐 http://nashresra.ir
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
آیت الله العظمی جوادی آملی:
ارشاد القلوب از كتابهايی است كه بايد يك كتاب دم دستی طلبهها باشد يعنی كتابی كه ده بار بيست بار بايد اين كتاب را آدم ببيند، هر لحظه ای يك تذكر میدهد ، كتابی نيست كه[تنها] برای سخنرانی ماه مبارك رمضان و محرم باشد [بلكه] انسان میخواهد بخوابد يك حديث میخواند، برخاست يك حديث نگاه میکند ولو يك سطر، «كلامهم نور».
۷۴/٩/۵
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
هدایت شده از آیت الله العظمی جوادی آملی
12.94M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹آيت الله العظمی جوادی آملی
«بحثهای علمی را آدم يكی، دو مرتبه، ميگويد، برای اين كه شنونده بفهمد، بار سوّم و چهارم خستهكننده است؛ امّا موعظه را انسان هر روز تكرار ميكند، نصيحت را هر روز تكرار ميكند؛ سرّ آن اين است كه شيطان هم، هر روز وسوسه ميكند؛ اگر همواره به ما گفتند، با تقوا باشيد، با تقوا باشيد، روز پنجم، ششم نميگوييم که آقا! شما چرا اين قدر ما را به تقوا دعوت ميكنيد؟! برای اين كه روز پنجم و ششم هم، همين وسوسه هست، روز دهم و صدم هم، همين وسوسه هست.»
درس اخلاق ٩٣/٧/١٧
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
✅ حضور نشر بین المللی اسراء در نمایشگاه بین المللی کتاب
🔹 پایگاه اطلاع رسانی اسراء: حضور نشر بین المللی اسراء در سی و پنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران ، این نمایشگاه تا پایان روز شنبه ۲۹ اردیبهشت ادامه خواهد داشت.
علاقمندان آثار حضرت استاد می توانند جهت تهیه آثار، در بخش های فیزیکی و مجازی این نمایشگاه حضور یابند.
🔹بخش مجازی نیز در سامانه book.icfi.ir قابل دسترس است.
🔹همچنین امکان خرید مجازی از طریق سایت نشر اسراء به آدرس nashresra.ir در ۲۴ ساعت شبانهروز فراهم می باشد.
🟢 سی و پنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران
🟢 اردیبهشت 1403
🟢 سالن شبستان، راهروی 6 ، غرفه 129.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#نشر_اسراء
🌐 https://esra.ir
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
آیت الله العظمی جوادی آملی:
«گرسنگی و كم خوابی همان گونه كه در شيوه اهل نظر ناپسند است، در سلوك اهل عرفان نيز مذموم است.
سالك موظف است تغذيه و استراحت خود را به گونه ای تنظيم كند كه نه بر اثر كم خوری و فشار كار دچار ضعف شود و نه بر اثر پرخوری و پرخوابی، اسير كسالت گردد.»
دانش و روش بندگی ص۵۰۹
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
امام علی(سلام الله علیه) فرمود:
« اِتَّقُوا مَعَاصِيَ اللّهِ فِي الْخَلَوَاتِ، فَإِنَّ الشَّاهِدَ هُوَ الْحَاكِمُ»؛ از گناه پنهانی بترسيد زيرا همان كس كه امروز مي بيند، فردا قاضی و داور خود اوست. مثل محكمه های دنيايی نيست كه غالباً قاضی غير از شاهد است؛ از اين رو در آنجا نياز به شهادت كسی نيست، هر چند كه شاهدان فراوانی شهادت می دهند.آن كسی كه در محضر و مشهد خداوند بودن باورش شده باشد: ( أَلَمْ يَعْلَمْ بِأَنَّ اللَّهَ يَرَىٰ) سعی دارد گناه نكند؛ يا لااقل گناه بزرگ مرتكب نشود تا به خاطر ترك گناهان بزرگ، گناهان كوچكش بخشوده شود: (إِنْ تَجْتَنِبُوا كَبَائِرَ مَا تُنْهَوْنَ عَنْهُ نُكَفِّرْ عَنْكُمْ سَيِّئَاتِكُمْ)
کتاب حماسه و عرفان - صفحه ۷۰
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹آيت الله العظمی جوادی آملی
قبلاً رسم بود که اين نجّارها اين قلم را که خط می کشيدند میگذاشتند، پشت گوششان، الآن هم گاهی دارند اين کار را میکنند ؛
کسی آمده خدمت پيغمبر(صلّی الله عليه و آله و سلّم) يک چيزی نوشته اين قلم را روی زمين گذاشت، فرمود: «ضَعْ قَلَمَکَ عَلَی أُذُنِکَ»؛بگذار روی گوش خود، چرا روی زمين می گذاری؟ تا ما به مردم بگوييم به گوش همه برسانيم خواندن، خواندن، خواندن، «ضَعْ قَلَمَکَ عَلَی أُذُنِکَ»
درس فقه ۹۵/٨/۵
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
نورانیت دل با حکمت
حضرت امام علی "سلام الله علیه" فرمودند:جان و شبستان روحت را با چراغ حكمت روشن كن؛ «ونَوِّرهُ بالحكمةِ». مراد از حكمت تنها شناخت مبدأ و معرفت پايان عالَم، شناخت رسولان و شناخت وظيفه نيست، بلكه مقصود از حكمت شناخت امور ياد شده و #عمل به آن ها است.
حضرت امام علی "سلام الله علیه" ابتدا انسان را با مسايل آشنا كرده، او را به فراگيری دستورات الهی راهنمايی می كند،سپس می فرمايد:
اكنون كه از احكام الهی آگاه شديد، به آن ها عمل كنيد، بكوشيد #عامل باشيد نه عالِم، چون مهم عقل است نه علم. علم #نردبان و وسيله عقل است كه اگر به عمل برسد، عقل می شود.
اگر در آدمی نوری پيدا شد كه زانوی غرايز سركش را عقال كرد و تمام اميال و غرايز حيوانی او را مهار نمود، آن عقل است.
شمیم ولایت ص۶۰۰،۶۰۱
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
قرائت پیام آیت الله العظمی جوادی آملی در پنجمین کنگره جهانی حضرت امام رضا (علیه السلام)
🔹
پایگاه اطلاع رسانی اسراء: مراسم اختتامیه پنجمین کنگره جهانی حضرت امام رضا (علیه السلام) صبح امروز در سالن شیخ طوسی آستان قدس رضوی مشهد برگزار گردید. #آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی #پیام 👇👇👇👇 🌐 https://esra.ir 🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
فرق بین عدل در کلام و عدل در فقه و حقوق / ﴿لا إِكْراهَ فِی الدِّینِ﴾ ناظر به عدل در کلام است
🔹
پایگاه اطلاع رسانی اسراء:اختتامیه پنجمین کنگره جهانی حضرت امام رضا علیه السلام صبح امروز در سالن شیخ طوسی آستان قدس رضوی مشهد برگزار گردید. 👈 آیت الله العظمی جوادی آملی در پیام به این همایش که توسط دکتر پارسانیا قرائت شد ابراز داشتند: محور بحث این است که عدالت بر همه لازم است و ظلم نسبت به هیچ کس روا نیست. این یک بحث عادی و فقهی دارد که یک بحث متوسط است و یک بحث عالی دارد که باید از آنجا شروع کرد. 🔹 عدل در کلام یک حساب دارد و در فقه و حقوق حساب دیگری دارد. عدل در کلام عبارت از این است که انسان نه مجبور است نه مفوَّض؛ «لَا جَبْرَ وَ لَا تَفْوِیضَ وَ لَكِنْ أَمْرٌ بَینَ أَمْرَین»، آنکه متوسط بین دو باطل است عدل است، آیه مبارکه ﴿لا إِكْراهَ فِی الدِّینِ﴾ ناظر به عدل در کلام است، ناظر به آزادی در کلام است، این عدل کلامی است و ارتباطی با عدل فقهی و حقوقی ندارد. اما از جهت فقهی و حقوقی به انسان می گویند بی راهه نرو، راه کسی را هم نبند، بر تو واجب است که به حق معتقد باشی، معترف باشی و عمل کنی. 🔹 این ﴿لا إِكْراهَ فِی الدِّینِ﴾ یعنی اجباری در کار نیست. این یک #حکم_کلامی است نه حکم فقهی. معنایش این نیست که انسان آزاد است هر کاری را بکند، معنایش این است که اگر بخواهد کافر بشود و بد کند و به جهنم برود آزاد است و اگر بخواهد کار خوبی کند مؤمن بشود و به بهشت برود آزاد است. این ﴿لا إِكْراهَ فِی الدِّینِ﴾، هیچ ارتباطی با مسئله فقهی و مسئله حقوقی ندارد، این راجع به مسئله کلامی است و کلاً بحثش جداست؛ اما در مسئله فقه بر همه واجب است #عادل باشند، بر همه واجب است از #ظلم بپرهیزند... . 🔹 عدل نسبت به ذات اقدس الهی، واجب «عن الله» است نه واجب «علی الله» و ظلم نسبت به ذات اقدس الهی، ممتنع «عن الله» است نه ممتنع «علی الله». خدا از آن جهت که حقیقتی است نامتناهی و ماوراء خدا چیزی نیست تا حاکم بر خدا باشد، نمی شود گفت این حکم، حاکم «علی الله» است و بر خدا واجب است که فلان کار را انجام بدهد یا بر خدا حرام است که فلان کار را انجام بدهد، بلکه کار قبیح «یمتنع صدوره عن الله تعالی» و کار لازم «یجب صدوره عن الله تعالی»... . 🔹 ذات اقدس الهی نه تنها عدل را بلکه #فوق_عدل که احسان است و رحمت رحمانیه است را بر خود لازم کرده است که این واجب «عن الله» است نه واجب «علی الله»: ﴿كَتَبَ رَبُّكُمْ عَلی نَفْسِهِ الرَّحْمَةَ﴾، رحمت بالاتر از عدل است. رحمن اسم اعظم است و همه این اسماء نازله، زیر مجموعه «الله» و زیر مجموعه «الرحمن» هستند، لذا «الرحمن» صفت برای چیزی قرار نمی گیرد به استثنای «الله»؛ ولی «الرحیم» و امثال ذلک صفت قرار می گیرند.به هر تقدیر ذات اقدس الهی عدل محض است و فوق عدل، رحمت رحمانیه دارد نه رحمت رحیمیه. #رحمت_رحیمیه آن وسعت را ندارد که کار رحمت رحمانیه را بکند. 🔹 ظلم بر همه حرام است! آنچه جنگ جهانی اول و دوم را تشکیل داد، آنچه جنگ های نیابتی را الآن اداره می کند و آنچه جریان #غزه را _ متأسفانه _ به راه انداخته و همه ما را متأثر کرده است و جامعه انسانیت را داغدار کرده است، به سبب ظلم است که امیدواریم به برکت ظهور ولی عصر(ارواحنا فداه) جهان پر از عدل و داد شود! ↙️ لینک خبر و متن کامل پیام: https://news.esra.ir/fa/w/2645760 #آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی #پیام #غزه 📚 پیام پنجمین کنگره امام رضا(سلام الله علیه) تاریخ: 1394/02/24 🌐 https://esra.ir 🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
هدایت شده از آیت الله العظمی جوادی آملی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙آیت الله العظمی جوادی آملی
«وقتی انسان میشنود كه طلاق در جامعه پیدا شده واقعاً نزد پيغمبر صلی الله علیه و آله و سلم شرمنده است.ما طرزی بايد زندگی كنيم كه در هر يك ميليون نفر #گاهی در اثر يك سلسله حوادث، طلاق پيش بيايد.»
درس اخلاق ٩٢/٢/١٩
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
14.08M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹آيت الله العظمی جوادی آملی
«عِشْ مَا شِئْتَ فَإِنَّكَ مَيِّتٌ وَ أَحْبِبْ مَا شِئْتَ فَإِنَّكَ مُفَارِقُهُ...»
۹۴/١۰/۲۳
#شرح_حدیث
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
اصلاح منزل آخرت
امير مؤمنان(سلام الله علیه) می فرمايد: آن جا را كه بايد پس از مردن بروی و بيارمی، به نحو شايسته ای بيارای؛ «فأصلح مَثواك»
حضرت درباره عمل و تلاش در راه آن می فرمايد: تا زنده ايد و دفتر عمل باز است بكوشيد، تا زمانی كه سفره توبه گشاده است و انسان روگردان به استفاده از آن دعوت می شود، تلاش كنيد، تا آن جا كه افراد بد عمل و تبه كار را مهلت می دهند، به اميد آن كه اساءه او به احسان، و گناه او به ثواب تبديل گردد، قبل از آن كه اجل فرا رسد و باب توبه بسته شود و برنامه فرشته های نويسنده اعمال به پايان رسيده، صعود كنند و انسان از اين جهان به عالم ديگر منتقل شود، بكوشيد؛
فَاعْملوا وأنتم في نَفَس البقاء والصُحُف منشورةٌ والتوبةُ مبسوطةٌ والمُدِْبرُ يُدْعي و المسي ءُ يُرجي قبل أن يَخمُد العَمل وينقطع المَهَل وينَقضي الاَجل ويَسُدّ بابُ التوبة وتصعد الملائكة.
مردانی هستند كه از خود به سود خويش بر گرفته اند و از عمر فانی و زودگذر برای روزگاری پايدار بهره جسته اند و از زمان زندگی برای دوران مرگ استفاده برده، مايه فراهم ديده اند؛ «فَأخذ امرءٌ من نفسه لنفسه وأخذ من حيٍّ لميّتٍ ومِن فانٍ لباقٍ وَمِن ذاهبٍ لدائمٍ».
شمیم ولایت ص۶۲۱،۶۲۲
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
13.54M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎙آیت الله العظمی جوادی آملی:
«مواظب زبانمان و گفتارمان باشيم، كارهايی كه با ديدار خصوصی حل میشود، با تلفن حل میشود، با يك نوشتن نرم حل میشود ـ خدای ناكرده ـ تعبير تندی نكنيم.
ما اصول [مشترك] فراوانی داريم، ما شيعه علی بن ابی طالب هستيم، شيعه اين خاندانيم، توحيد ما، نبوّت ما، معاد ما، قرآن ما، عترت ما، ما هزارها اصول مشترك داريم، میشود كنار هم آمد، میشود از يكديگر گذشت، میشود با يك «ببخشيد» مسأله حل بشود.»
۸۴/۵/٧
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
هدایت شده از آیت الله العظمی جوادی آملی
درس اخلاق آیت الله العظمی جوادی آملی روزهای چهارشنبه برگزار می گردد
🔹
پایگاه اطلاع رسانی اسراء:به اطلاع علاقمندان و شاگردان دروس حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی می رساند، #درس_اخلاق آیت الله العظمی جوادی آملی که به #شرح_نهج البلاغه اختصاص دارد، روزهای چهارشنبه ساعت 9 در محل مسجد اعظم قم برگزار می گردد... . #درس_اخلاق 👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
امام صادق (سلام الله علیه) فرمود:
به مبتلایان [به بیماری و گرفتاری] خیره نشوید، چون موجب اندوهشان می شود.
مشکاة الانوار ص ۲۸
مفاتیح الحیاة ص ۳۶۹
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
استفتائی درباره تعطیلی روز شنبه
🔹
پایگاه اطلاع رسانی اسراء:در پی استفتائی از آیت الله العظمی جوادی آملی درباره تعطیلی روز شنبه، دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی متن استفتاء از معظم له را منتشر کردند: 👈 بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین از آنجا که تعطیلی روز شنبه هماهنگ شدن با بازار و دادوستدهای اقتصادی جهانی است و مؤثر در حل برخی از مشکلات اقتصادی و مهار تورم است و قصد تشبه به مخالفین نیست بلکه تعامل است، لذا تعطیلی روز شنبه، علاوه بر روز جمعه، مانعی ندارد. 📚 استفتاء تاریخ: 1403/02/26 #آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی #استفتاء 🌐 https://esra.ir 🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙آیت الله العظمی جوادی آملی
«خانواده را #صبر حفظ میکند. آنهایی که این بساط طلاق را راهاندازی کردند اگر توبه نکنند، خدا با اینها چه خواهد کرد، روشن نیست.جامعه را متزلزل کردن، خانوادهها را ویران کردن، طرفین را افسرده کردن، طرفین را بیسرپرست کردن. این بیان نورانی امام(سلام الله علیه) است که خانهای که با طلاق ویران شده به این آسانی بازسازی نمیشود. این نظیر بافت فرسوده شهر نیست که شهرداری بعد از مدتی بازسازی کند. فرمود: این خانه به این آسانی خراب بشود، به این آسانی ساخته نمیشود. اینها نمیدانند که چه بلایی بر سر جامعه دارند میآورند. هر تبلیغ سوئی که باشد همین طور است.»
درس تفسیر ٩۶/١/٢۶
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
﴿لا إِكْراهَ فِی الدِّینِ﴾ به معنای مجاز بودن اباحی گری نیست / عقل و قلب ما از بردگی، بداخلاقی و خودفروشی منزجر است
🔸
پایگاه اطلاع رسانی اسراء:جلسه درس اخلاق هفتگی آیت الله العظمی جوادی آملی امروز چهارشنبه در محل مسجد اعظم قم به صورت حضوری و با حضور اقشار مختلف مردم برگزار گردید. #آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی #درس_اخلاق 👇👇👇👇 🌐 https://esra.ir 🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
﴿لا إِكْراهَ فِی الدِّینِ﴾ به معنای مجاز بودن اباحی گری نیست / عقل و قلب ما از بردگی، بداخلاقی و خودفروشی منزجر است
🔸
پایگاه اطلاع رسانی اسراء:جلسه درس اخلاق هفتگی آیت الله العظمی جوادی آملی امروز چهارشنبه در محل مسجد اعظم قم به صورت حضوری و با حضور اقشار مختلف مردم برگزار گردید. 👈 آیت الله العظمی جوادی آملی در این جلسه، به شرح حکمت 133 نهج البلاغه پرداختند. معظم له بیان داشتند: کلام امیرالمومنین علی علیه السلام این است که «الدُّنْیا دَارُ مَمَرٍّ لَا دَارُ مَقَرٍّ وَ النَّاسُ فِیهَا رَجُلَانِ رَجُلٌ بَاعَ فِیهَا نَفْسَهُ فَأَوْبَقَهَا وَ رَجُلٌ ابْتَاعَ نَفْسَهُ فَأَعْتَقَهَا»؛ فرمود دنیا جای عبور است نه جای قرار. قرارگاه یوم القیامه است که #دار_القرار است. مردم در دنیا دو گروه اند؛ یا خودشان را فروختند و به هلاکت رساندند یا خودشان را خریدند و آزاد کردند. این ترجمه ظاهری این بیان نورانی است... . 🔸 ذات اقدس الهی یک #محرک_درونی به انسان داد بنام عقل و فطرت و امثال ذلک. یک سلسله رهبران الهی فرستاد که راه را تشخیص بدهند و مردم را به راه هدایت کنند. #عقل سراج روشنی است، در قبال این سراج، #صراط و راه آفرید بنام انبیاء و اولیاء و پیغمبر و اهل بیت. اینها صراط مستقیم اند. سراج و چراغ کارش آن است که صراط را ببیند، از خود چراغ کاری ساخته نیست. چراغ راه نیست، قانون گذار نیست، قانون شناس است. قانون و قانون گذاری به وسیله صراط است. در زیارت این ذوات قدسی عرض می کنیم سلام بر شما ای کسانی که #صراط_مستقیم هستید، میزان اعمالید. 🔸 مردم در دنیا دو گروه اند؛ یا کوشش کردند مالی تهیه کردند خودشان را آزاد کردند. یا رفاه طلب بودند کاری نکردند خودشان را فروختند و از پول خودشان لذت بردند. آنهایی که خودشان را فروختند به هلاکت رسیدند، آنها که کوشیدند خودشان را خریدند آزاد شدند و راحت شدند؛ خداوند در قرآن می فرماید شما #به_اندازه_بهشت_می_ارزید. کمتر از بهشت خودتان را نفروشید که مغبون می شوید. 🔸 در قرآن کریم آمده است که ﴿لا إِكْراهَ فِی الدِّینِ﴾ این آیه شریفه، مسئله فقهی و حقوقی نیست. بلکه مسئله ای کلامی است؛این آیه مبارکه یعنی #جبری_در_عالم_نیست. هیچ کاری به مسئله فقهی و حقوقی ندارد، تا یک کسی بخواهد بی حجاب راه برود بگوید ﴿لا إِكْراهَ فِی الدِّینِ﴾. این ﴿لا إِكْراهَ﴾ منظور این نیست که شما آزادی هر کاری بکنی... . 🔸 بنابراین یک سلسله بحث های #کلامی است که آیه مبارکه ﴿لا إِكْراهَ فِی الدِّینِ﴾ عهده دار آن است، نه یعنی #اباحه_گری، نه یعنی هر کاری بکند آزاد هستی، نخیر! در ساختار تکوین، انسان نه مجبور است نه مفوّض. اما در ساختار حقوقی و در ساختار اخلاقی و در ساختار فقهی، ذات اقدس الهی به انسان عقلی داد و قلبی داد همان طوری که شامّه ما از بوی بد منزجر است عاقله ما و قلب ما از بردگی و بداخلاقی و خودفروشی منزجر است. 🔸 در #امر_به_معروف و #نهی_از_منکر یک بخش های اوّلی دارد که وظیفه همه است، نهی از منکر اولش گفتن است، تذکر دادن است، با نوع نگاه و بی اعتنایی کردن است، بعد جلوگیری کردن است، آن بخش های عملی اش که بخش های تنبیهی است، به عهده #حکومت است؛ اگر واقعاً مردم نهی از منکر بخواهند بکنند، وقتی ببینند کسی دارد #هتک_حرمت می کند، #حجاب_اسلامی را رعایت نمی کند، اول با نوع نگاه خودشان به این شخص، با بی اعتنایی به او نگاه کنند، این در خیابان خودش را جمع می کند... . ↙️ مطالعه کامل: https://news.esra.ir/fa/w/2657103 #آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی #درس_اخلاق 📚 درس اخلاق تاریخ: 1403/02/26 🌐 https://esra.ir 👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
معرفی کتاب شریعت در آینه معرفت:
كتاب «شریعت در آینۀ معرفت» ضمن تصحیح و اثبات راه معرفت صحیح، به شكلی عمیق به بررسی و نقد نظریۀ قبض و بسط تئوریک شریعت میپردازد و در دو بخش مباحثی همچون: ثبات و تحول فهم شریعت، حقیقت دین، علم و دین، همراهی وحی و عقل، ثبات و تغییر معرفت دینی، سفسطه و شكاكیت پیچیده، نسبیت شناخت، نقد نسبیت، نسبیت و تحول معرفت دینی، تبیین توحش طبعی و تمدن نظری و... را در اختیار علاقهمندان قرار میدهد.
#معرفی_آثار
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🌐http://nashresra.ir
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ
🎥 تصاویر کمتر دیده شده از آیت الله فاطمی نیا
🗓 به مناسبت ایام سالروز یادبود مرحوم آیت الله بهجت و مرحوم آیت الله فاطمی نیا (رضوان الله تعالی علیهما)
👈 وجود مبارک پیامبر(علی نبینا و آله و علیه الصلاة و علیه السلام) فرمود: «طَهِّرُوا أَفْوَاهَكُمْ»، نه یعنی تطهیر دهن فقط لازم است!
ـ تطهیر چشم و گوش لازم است،
ـ تطهیر دست و پا لازم است،
ـ تطهیر وهم و خیال لازم است،
ـ تطهیر عقل نظر و عقل عمل لازم است... .
🔸 از کسانی که موفق بودند به این #تطهیر عمل کنند، مرحوم عالم بزرگوار و عامل بافضیلت مرحوم #آیت_الله_فاطمی_نیا (رضوان الله تعالی علیه و علی جمیع المؤمنین و علی جمیع الصلحا و علی جمیع الشهداء و الصدیقین) بودند... .
↙️ مطالعه کامل پیام (متن و فیلم):
https://news.esra.ir/fa/w/1491146
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📩 #باز_نشر_از_رسانه_ها
#صدا_و_سیما
🌐 http://esra.ir
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
حقوق طلبکار
امام سجاد "سلام الله علیه" درباره حقوق طلبکار فرمودند:
«وَ أَمَّا حَقُّ اَلْغَرِيمِ اَلطَّالِبِ لَكَ فَإِنْ كُنْتَ مُوسِراً أَوْفَيْتَهُ وَ كَفَيْتَهُ وَ أَغْنَيْتَهُ وَ لَمْ تردّه وَ لَمْ تَمْطُلْهُ فَإِنَّ رَسُولَ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ و سلم قَالَ: مَطْلُ اَلْغَنِيِّ ظُلْمٌ وَ إِنْ كُنْتَ مُعْسِراً أَرْضَيْتَهُ بِحُسْنِ اَلْقَوْلِ أَوْ طَلَبْتَ إِلَيْهِ طَلَباً جَمِيلاً وَ رَدَدْتَهُ عَنْ نَفْسِكَ رَدّاً لَطِيفاً»
«حق طلبکاری که حق خود را از تو درخواست میکند آن است اگر داشته باشی به وقت طلب او را بپردازی و کارش راه بیندازی و بی نیازش کنی و پاسخ رد به او ندهی و تأخیر نیندازی؛ چرا که پیامبر "صلی الله علیه و آله و سلم" فرمود:تأخیر بدهی از شخص بینیاز ظلم است و اگر نداری با خوشرفتاری او را راضی کنی و به نیکی مهلت بطلبی و با لطافت او را بازگردانی.»
تحف العقول ص۲۶۷
مفاتیح الحیاة ص ۵۳۵
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
19.88M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
پیام به همایش آیین معرفی «موسوعه معارف اهل البیت فی الکتب الاربعه»
🔹
پایگاه اطلاع رسانی اسراء:آیین معرفی موسوعه معارف اهل البیت فی الکتب الاربعه با پیام آیت الله العظمی جوادی آملی صبح امروز در محل سالن همایش بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسرا برگزار گردید. 👈 موسوعه های علمی فراوان است اما خصیصه این موسوعه هم نظم علمی آن است هم نظم کلامی و درسی آن است. موسوعه ای می تواند به معنای حقیقی موسوعه باشد که همه منابع و مدارک را در بر داشته باشد اولاً، با نظم علمی ملحوظ شده باشد ثانیاً و درجات تفصیلی آنها هم در کنار بیان اجمالی آنها ذکر شده باشد ثالثاً. ↙️ لینک خبر (فیلم و متن): https://news.esra.ir/fa/w/2663726 #آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی #پیام 📚 پیام به آیین معرفی «موسوعه معارف اهل البیت فی الکتب الاربعه» تاریخ: 1403/02/27 🌐 https://esra.ir/ 🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
هدایت شده از آیت الله العظمی جوادی آملی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙آیت الله العظمی جوادی آملی:
«هر كسی در هر گوشه عالم به مقام رضا برسد، به وساطت آن حضرت است؛ مقام رضا مقامی است كه هر كسی در هر گوشه عالم بخواهد راضی بشود ـ یك كسی در امتحان موفق شد، كسی در تجارت موفق شد،خوشحال شد ـ این به وساطت مقام رضاست.
هر كسی را كه در عالم بخواهی راضی كنی، به وسیله مقام رضاست؛ مثل اینكه هر جایی خدای سبحان بخواهد یك درخت را سرسبز كند، مثل باران است. این #مقام_رضا طوری است كه در عالم هر كسی در هر گوشه جهان بخواهد خوشحال بشود، آنجا وجود مبارك حضرت حضور دارد، مقام رضا این است.»
#امام_رضا
#دهه_کرامت
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
فضای کشور، باید فضای دین و اخلاص باشد / در چنین فضایی بسیاری از پرونده های فساد اقتصادی شکل نمی گیرد
🔸
پایگاه اطلاع رسانی اسراء:حجت الاسلام و المسلمین حمزه خلیلی، معاون اول رئیس قوه قضائیه و هیئت همراه، صبح امروز پنج شنبه 27 اردیبهشت 1403 با حضور در بیت آیت الله العظمی جوادی آملی، با ایشان دیدار و گفتگو کرد. 👈 آیت الله العظمی جوادی آملی در این دیدار ضمن تبریک #دهه_کرامت ، ابراز داشتند: انشاء الله به برکت این خاندان عصمت و طهارت، این نظام ما کریمانه بتواند از پل بگذرد و به مقصد برسد، خداوند در قرآن می فرماید: ﴿لَقَدْ كَرَّمْنا بَنی آدَم﴾، باید با مردم با کرامت رفتار کرد. 🔸 اهلبیت عصمت و طهارت به ما فرموده اند که شما طرزی زندگی کنید که وقتی راه می روید، مردم به یاد خدا بیافتند، اگر ما بیراهه نرویم و راه کسی را نبندیم، ما می شویم #ترجمان_قرآن_کریم؛ خیلی لازم نیست که همه سلمان و ابوذر باشند، همین که در محدوده خودمان به گونه ای رفتار کنیم که وقتی مردم ما را می بینند، به یاد خدا بیافتند، بیشتر مشکلات حل می شود. 🔸 همه مسئول هستند که مواظب باشند چرا که همواره خطر، کشور را تهدید می کند، #وعده_الهی تخلّف ناپذیراست که می فرماید اگر به هنگام خطر به یاری دین نشتابید، خداوند حفظ آن را به دست دیگری خواهد سپرد؛ ﴿ إن تتولّوا یستبدل قوماً غیرکم﴾ ؛ اگر شما از دین حق رویگردانید، خدا دیگران را به جای شما خواهد نشاند. 🔸 اگر فضای کشور فضای دین و اسلام باشد و #فضای_اخلاص باشد، مانند آن اخلاصی که در زمان جبهه و #دفاع_مقدس بود، خیلی از این پرونده ها قضایی و پرونده های فساد اقتصادی و اختلاسی و نجومی شکل نمی گرفت. ↙️ لینک خبر: https://news.esra.ir/fa/w/2665791 #آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی #دیدار 📚 دیدار معاون اول قوه قضائیه با حضرت استاد تاریخ: 1403/02/27 🌐 https://esra.ir/ 🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
ثواب کمک به مسافران
رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند:
هرکس در برآوردن حاجت مسافر مومنی به وی کمک کند، خدا هفتاد و سه گرفتاری از او برطرف کند: یکی از آنها در دنیاست که غم و اندوه را از او می زداید و هفتاد و دو گرفتاری را هنگام گرفتاری بزرگ از او دور می کند. پرسیده شد: ای رسول خدا! گرفتاری بزرگ چیست؟ فرمود: هنگامی که [در سختی قیامت] مردم به خود مشغول اند؛ حتی حضرت ابراهیم می گوید: خدایا! تو را به دوستی ام سوگند، مرا دچار آن گرفتاری بزرگ نکن.
الفقیه ج٢ ص٢٩٣
مفاتیح الحیاة ص ۴٣٢
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
#احکام_شرعی
مسئله ۹۳۶.
لازم است مکان پیشانی نمازگزار در حال سجود با
مکان ایستادن او بیش از چهار
انگشت بسته اختلاف سطح نداشته باشد؛ اما برای سایر اعضای سجده نسبت به یکدیگر
یا نسبت به مکان پیشانی مادامی که از صورت سجده بیرون
نباشد، حد خاصی معتبر نیست.
#توضيح_المسائل_چاپ_جدید
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
☎️ واحد پاسخگویی به سوالات شرعی دفتر مرکزی _ قم :
02537841841
📩سامانه پیام کوتاه : 100007233
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی