#مناسک_حج
٩٨.اگر مستطیع، برای حج اقدام نکند تا در اثر پیری یا بیماری نتواند حج به جا آورد و امید خوب شدن هم نداشته باشد، واجب است نایب بگیرد.
کتاب مناسک حج ص۷۴
☎️واحد پاسخگویی به سوالات شرعی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی _ قم :
02537841841
📩سامانه پیام کوتاه : 100007233
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
آیت الله العظمی جوادی آملی:
اگر شخص بر اثر تحريف زدگی خود را آن گونه كه بايد نشناسد، حق و باطل و سعادت و شقاوت و چيز زيانبار و سودمند را جای هم و نيز نااصل را اصل می پندارد و به چيز قبيح عطش پيدا می كند و نمی داند كه هر عطشی هم راست نيست: عطش ناشی از كوششِ توليدی صادق است و بايد آب زلال و گوارا به دستگاه گوارشی فرد تشنه برسد؛ امّا عطش ناشی از جرّاحی دستگاه گوارش عطش كاذب است و آب برای دستگاه گوارش زيانبار است.
انسان به بسياری از چيزها تشنه است؛ ولی عطش او صادق نيست و پاسخ مثبت دادن به اين خواسته ها نتيجه خوبی برای وی ندارد؛ مثلاً تشنگان ربا در پايان عمرشان #ديوانه میشوند: «اَلَّذينَ يَأكُلونَ الرِّبوا لايَقومونَ اِلاّكَما يَقومُ الَّذی يَتَخَبَّطُهُ الشَّيطنُ مِنَ المَسِّ ذلِكَ بِاَنَّهُم قالوا اِنَّمَا البَيعُ مِثلُ الرِّبوا» [سوره بقره آیه ۲۷۵] بنابراين عده ای قيامشان مخبطانه است و سرانجام از جنون سر در می آورند و دودمان آنها متلاشی می شود و اين مطلب دينی همانند ساير گفته های خداوند، جدّی است: «اِنَّهُ لَقَولٌ فَصل وما هُوَ بِالهَزل» [سوره طارق آیات ۱۳،۱۴] ، پس دوستی مال حرام عطشی كاذب است.
تفسیر انسان به انسان ص۳۶۵،۳۶۶
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
حضرت امام کاظم سلام الله علیه فرمودند:
مَنْ أَتَاهُ أَخُوهُ اَلْمُؤْمِنُ فِي حَاجَةٍ فَإِنَّمَا هِيَ رَحْمَةٌ مِنَ اَللَّهِ تبارک و تعالی سَاقَهَا إِلَيْهِ فَإِنْ قَبِلَ ذَلِكَ فَقَدْ وَصَلَهُ بِوَلاَيَتِنَا وَ هُوَ مَوْصُولٌ بِوَلاَيَةِ اَللَّهِ.
برادر مؤمنی که برای رفع نیاز خود نزد برادر مؤمنش میآید، رحمتی از سوی خداست که به سوی او سوق داده است. اگر او درخواست یاد شده را پذیرفت، این کارش وی را به ولایت ما اهل بیت پیوند داده است که به ولایت خدا متصل است.
الکافی ج۲ ص ۱۹۶
مفاتیح الحیاة ص ۵۰۰
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
آیت الله العظمی جوادی آملی:
«یک مبلغ، خوب حرف میزند و حرفِ خوبی میزند، خوب مینگارد و نگارش خوبی دارد، مطلب خوب و ارائه خوب، خوب حرف زدن و حرف خوب زدن، این ها جز عناصر #محوری تبلیغ است.»
بخشی از پیام به همایش مبلغان و مسئولان تبلیغی ۹۵/۵/٢٧
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
هدایت شده از آیت الله العظمی جوادی آملی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹آیت الله العظمی جوادی آملی:
«بوعلی سينا اين حرفها را از كجا ياد گرفت؟خودش می گويد که من از كجا ياد گرفتم، ميگويد من هر وقت مشكلی داشتم و مطلبی برای من حل نمیشد وضو می گرفتم، ميرفتم مسجد جامع شهر، دو ركعت نماز ميخواندم، با خدا گفتگو ميكردم مسئله برای من حل ميشد، اين شرح حال خودش است. ميگويد من شاگرد اين «الصَّلَاة» هستم كه «عَمُودُ الدِّين» است.»
درس اخلاق ۹۳/۵/٢٣
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
يا مَعشَرَ التُّجّارِ! اِتّقُوا اللّه عزّ و جلّ... قَدِّمُوا الاستِخارَةَ ، و تَبَرَّكُوا بِالسُّهُولَةِ ، و اقتَرِبُوا مِنَ المُبتاعِينَ ، و تَزَيَّنُوا بِالحِلمِ ، و تَناهَوا عنِ اليَمِينِ ، و جانِبُوا الكَذِبَ ، و تَجافُوا عنِ الظُّلمِ ، و أنصِفُوا المَظلومينَ ، و لا تَقرَبُوا الرِّبا ، و أوفُوا الكَيلَ و الميزانَ ، و لا تَبخَسُوا الناسَ أشياءَهُم...
امیر مؤمنان سلام الله علیه هر روز صبح در بازارهای کوفه میگشت...و در هر بازار می ایستاد و میفرمود:ای گروه تاجران! تقوای الهی پیشه کنید... در داد و ستد پیشاپیش [از خدا] طلب خیر کنید و با آسان گیری، از او برکت بطلبید و به خریداران نزدیک شوید [دوستانه برخورد کنید]، خود را با بردباری بیارایید، از سوگند و دروغ گویی و ستم کردن دوری کنید و با ستم شده ها[ی در معامله] به انصاف رفتار کنید و به ربا نزدیک نشوید و در سنجش متاع رعایت عدالت کنید و متاع مردم را کم ارزش نشمارید...
الکافی ج۵ ص۱۵۱
مفاتیح الحیاة ص ۶١١
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
36.36M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹آیت الله العظمی جوادی آملی
«...بيشترين و مهمترين و ضروریترین كار اين است كه ما از حقيقت خود غفلت نكنيم؛ اگر حقيقت ما برای ما روشن شد، چون يك موجود فقيريم و ذاتاً به خدا مرتبطيم، خدا را خواهيم شناخت.»
درس اخلاق ۹۳/١/٧
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
معرفی کتاب جرعه ای از صهبای حج:
«برای شناخت حج ابراهیمی و آشنا شدن با حقایق، اسرار و حكمت های فراوان حج، آثار گفتاری و نوشتاری حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی، در كتاب «صهبای حج» تدوین و به مشتاقان عرضه گردید.
این اثر در چهار بخش به ابعاد، اماكن و مناسك حج میپردازد و با طرح بحث هایی همچون جایگاه حج در اسلام، چهرۀ سیاسی حج، مواقیت حج، كعبه و مسجد الحرام، مشاعر، سرّ حج و ثمرات آن، زیارت و ارتباط عقلی و عاطفی با اهل بیت (سلام الله علیهم) و... معارف ارزشمندی را پیش روی علاقهمندان مآثر قرآن و سنت قرار میدهد.»
#معرفی_آثار
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🌐http://nashresra.ir
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
هدایت شده از آیت الله العظمی جوادی آملی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙آیت الله العظمی جوادی آملی:
بارها در همينجا اين بيان نورانی بزرگانی مثل مرحوم آقای قاضی را شنيديد الآن مثلاً اگر كسی يك سبد ميوهای برای ما بياورد ما همين دو حرف را ميزنيم: ميگوييم اين چيست؟ ميگويند ميوه است, ميگوييم چه كسی داد؟ فلان باغبان يا باغدار؛ اما هرگز در فرمايشات آن بزرگوارها اينطور نبود اينها فقط دو جمله داشتند از سومی سؤال نميكردند ميگفتند چيست؟ ميگفتند ميوه است، ميگفتند چه كسی #آورد نه چه كسی داد, ميگفتند فلان باغبان، چه كسی داد معلوم است چه كسی داد. فرق يك موحّد با آدم عادی همين است كه او فلان كس را معطی و رازق ميپندارد ﴿مِنْ حَيْثُ لا يَحْتَسِبُ﴾ او اين است. آن موحّدان هرگز باغدار و باغبان را معطی نميدانستند نميگفتند فلان باغدار داد، فلان باغبان داد؛ ميگفتند فلان باغبان آورد, چه كسی داد؟ معلوم است چه كسی داد ﴿ما بِكُمْ مِنْ نِعْمَةٍ فَمِنَ اللَّهِ﴾ اين فرق آدم موحد و غير موحد است»
درس اخلاق ۹۲/١١/۳
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
#بخش_اول
آیت الله العظمی جوادی آملی:
اگر هر چيزی كه جنبه ای الهی و صبغه ای ربوبی دارد، مقدس است و نيز چنين صبغه ای جز با #رعايت_تعاليم نازل شده از سوی خداوند ميسّر نمیشود، همه اموری كه تحت نظارت و دستور شرع است، میتوانند از امور مقدس محسوب شود؛ حتی افعالی كه انسان ها به مقتضای طبيعت و نيازهای طبيعی خود ايجاد میکنند و در اين راه، تلاش های گسترده ای را به عمل میآورند از امر قدسی شدن مستثنا نيست.
شايد عده ای بپندارند كه بسياری از فعاليت ها و اعمال انسان كه لازم زندگی طبيعی و مادی اوست، اموری عادی و معمولی به حساب میآید ، و از اين جهت با مفهوم و حقيقت قدسی بودن منافات دارد، امّا تامل در نظر دين و احكام شرع نشان میدهد ، حتی اين امور نيز میتواند كاملا رنگ و صبغهی الهی گرفته، دينی و قدسی شود؛ چنان كه امام صادق (سلام الله علیه) در اين باره فرمودند: كسی كه برای تأمين خانوادهی خويش تلاش كند، اجر او مانند پاداش مجاهد در راه خداست؛ «الكادّ علی عياله كالمجاهد فى سبيل الله»[۱]
نيز امام رضا (سلام الله علیه) فرمودند كه بيش تر از آن است؛ «إِن الذى يطلب من فضل الله ما يكفّ به عياله أَعظم أَجراً من المجاهد فى سبيل الله (عز وجل)»[۲]
[۱]وسائل الشیعه ج۱۷ ص۶۷
[۲]بحار الانوار ج۷۸ ص۳۳۹
منبع:نسبت دین و دنیا ص۹۱،۹۲
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
مجموعه فتاوا و استفتائات مناسک حج آیت الله العظمی جوادی آملی
🔸پایگاه اطلاع رسانی اسراء:بنا به درخواست علاقهمندان و مقلدان حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی و روحانیان کاروان های حج، مجموعه فتاوا و استفتائات مناسک حج حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی در اختیار علاقه مندان قرار می گیرد.
↙️ جهت دسترسی به مجموعه فتاوا و استفتائات مناسک حج حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی اینجــــــــــــــا را کلیک نمایید.
http://mp3.esra.ir/pdf/haj/manasek-haj.pdf
🌐سایت دفتر
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
هدایت شده از آیت الله العظمی جوادی آملی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#بازنشر
🎙آیت الله العظمی جوادی آملی
«وقتی به امام سجاد سلام الله علیه خبر دادند که مختار قیام کرده،حضرت سوال کرد :حرمله را گرفتند یا نه؟...الان شما میبینید در غزه شب و روز کودک کشی است...
[آن فرعون فقط پسران را میکشت، اما این صهیونیست ها هم پسران، هم دختران، هم پدران و هم مادران را میکشد ] »
۱۴۰۲/٨/١٧
#غزه
#طوفان_الاقصی
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
درس اخلاق آیت الله العظمی جوادی آملی
به اطلاع علاقمندان و شاگردان دروس حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی می رساند،درس اخلاق آیت الله العظمی جوادی آملی که به شرح نهج البلاغه اختصاص دارد، فردا چهارشنبه ساعت ۹ در محل مسجد اعظم قم برگزار می گردد.
#پخش_زنده دروس معظم له:
سایت تلویزیون اینترنتی اسراء به آدرس tv.esra.ir
↙️ درس اخلاق:
https://el.esra.ir/ch/darseakhlagh-ayatollah-javadiamoli
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
نیکی در برابر بدی:
رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند:
أ لا اُخبِرُكُم بِخَيرِ خَلائقِ الدّنيا و الآخِرَةِ ؟العَفوُ عَمَّن ظَلَمَكَم ، و الإحسانُ إلى مَن أساءَ إلَيكَم ، و إعطاءُ مَن حَرَمَكَم.
آیا شما را از بهترین خُلق [خصلت] دنیا و آخرت آگاه نکنم؟ درگذشتن از کسی که به شما ظلم کرده است، نيکی و احسان به کسی که به شما بدی کرده و بخشیدن به کسی که از شما دریغ داشته است.
الزهد ص۱۵
مفاتیح الحیاة ص ۵۳۰
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
#شماره_یک
#پرسمان_حج
پرسش ها و پاسخ ها از آیت الله العظمی جوادی آملی:
#سوال:
بهترین و مقدس ترین مکان مسجد الحرام کجاست ؟
#پاسخ:حطیم،بهترین و مقدس ترین مکان مسجد الحرام و جایگاه دعا و توبه و استغفار و درخواست حاجت های دنیایی و آخرتی است. امام باقر سلام الله علیه فرمودند:حطیم برترین بخش مسجد الحرام است. اگر بنده ای در این مکان گام نهد و شب ها به نماز ایستد تا روز فرا آید و روزها روزه بدارد تا شب از راه برسد؛ ولی حق امامت و حرمت ولایت ما را نشناسد، خدای والا هرگز از او چیزی نمیپذیرد.[۱]
به فرموده امام صادق سلام الله علیه حطیم فرودگاه جبرئيل علیه السلام در پیشگاه حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف برای بیعت با آن حضرت است.[۲]
[۱]ثواب الاعمال ص۲۰۵
[۲]روضة الواعظین ج۲ ص۲۶۵
منبع: کتاب نسیم اندیشه دفتر پنجم ص۶۹
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
شروع فعالیت های بعثه آیت الله العظمی جوادی آملی در مدینه منوره
🔹
پایگاه اطلاع رسانی اسراء: با نزدیک شدن به ایام برگزاری حج، بعثه حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی طبق سنوات گذشته، فعالیت های خود را در مدینه منوره آغاز نمود. ارتباط با حجاج، برگزاری مراسم مذهبی به مناسبت های گوناگون، پاسخگویی به مسائل شرعی مسلمانان داخل و خارج کشور، همچنین تبیین دیدگاه های علمی، معرفتی، تفسیری و عرفانی آیت الله العظمی جوادی آملی از اهم فعالیت های بعثه معظم له می باشد. 🔹 همچنین از دیگر رسالت های مهم بعثه ابلاغ آخرین آرای فقهی آیت الله العظمی جوادی آملی به روحانیون کاروان ها و مقلدین ایشان می باشد. 👈 آدرس دفتر بعثه آیت الله العظمی جوادی آملی در مدینه منوره: انتهای باب الاعوالی، قصرالاندلس، اتاق۱۰۸. #آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی #اخبار_بعثه 🌐 https://esra.ir 🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹آيت الله العظمی جوادی آملی
«شما به طرف کمال حرکت کنيد، نگوييد سخت است! شما يک قدم برداريد، فيض خدا دَه قدم میآید، آن هم با سرعت میآید...»
۹۵/٩/١٧
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
امام صادق سلام الله علیه فرمودند:
إِذَا دَخَلَ أَحَدُكُمْ عَلَى أَخِيهِ عَائِداً لَهُ فَلْيَسْأَلْهُ يَدْعُو لَهُ فَإِنَّ دُعَاءَهُ مِثْلُ دُعَاءِ اَلْمَلاَئِكَةِ.
هرگاه به عیادت بیمار رفتید، از وی بخواهید تا برایتان دعا کند؛ زیرا دعای او [در اجابت] همانند دعای فرشتگان است.
الکافی ج۳ ص۱۱۷
مفاتيح الحياة ص۳۷۰
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
﴿لا إِكْراهَ فِی الدِّینِ﴾ به معنای مجاز بودن اباحی گری نیست / انسان یک دوست دارد و آن عقل اوست / شکر نعمت انسان را بالا می برد
🔸
پایگاه اطلاع رسانی اسراء:جلسه درس اخلاق هفتگی آیت الله العظمی جوادی آملی چهارشنبه در محل مسجد اعظم قم به صورت حضوری و با حضور اقشار مختلف مردم برگزار گردید. آیت الله العظمی جوادی آملی در این جلسه که #آخرین_جلسه درس ایشان در سال تحصیلی و قبل از تعطیلات تابستانی بود، به شرح حکمت 134 و 135 نهج البلاغه پرداختند... . #آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی #درس_اخلاق 👇👇👇👇 🌐 https://esra.ir 🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
﴿لا إِكْراهَ فِی الدِّینِ﴾ به معنای مجاز بودن اباحی گری نیست / انسان یک دوست دارد و آن عقل اوست / شکر نعمت انسان را بالا می برد
🔸
پایگاه اطلاع رسانی اسراء:جلسه درس اخلاق هفتگی آیت الله العظمی جوادی آملی چهارشنبه در محل مسجد اعظم قم به صورت حضوری و با حضور اقشار مختلف مردم برگزار گردید. آیت الله العظمی جوادی آملی در این جلسه که #آخرین_جلسه درس ایشان در سال تحصیلی و قبل از تعطیلات تابستانی بود، به شرح حکمت 134 و 135 نهج البلاغه پرداختند. 👈 معظم له بیان داشتند: کلام امیرالمومنین علی علیه السلام این است که حضرت می فرماید اگر بخواهید دوست پیدا کنید دوست اولاً باید خودش دوست دیگران باشد تا دیگران دوست او باشند. فرمود وقتی انسان دوست کسی است یا کسی دوست انسان است که در فراز و فرودها هر دو به یاد هم باشند، یار هم باشند، آنجا که انسان غفلت کرده است او را یادآوری کند، آنجا که بیراهه می رود او را هدایت کند، آنجایی که تندروی کرده است تعدیلش کند، آنجایی هم که مشکلی پیدا کرده است بیمار شده است یا غیبت کرده یا نیست تا مشکلات خودش را حل کند، انسان به یاد او باشد. 🔸 فرمود رفیق آدم این است که اگر لازم به مساعدت یا معاضدت بود، انجام دهد و مشکل مالی او و فرزندان او قبیله او دودمان او هر چه نیاز اوست را حل بکند. بیمار شده افتاده، مشکلی پیدا کرد، حل بکند. بعد از مرگ او هم او را فراموش نکند. این می شود صدیق آدم. این #صدیق_بیرونی است. #صدیق_درونی همان است که امام رضا (سلام الله علیه) فرمود: «صَدِیقُ كُلِّ امْرِئٍ عَقْلُه» یعنی انسان یک دوست دارد و آن عقل اوست. 🔸 جمله دیگری که وجود مبارک حضرت امیر فرمود این بود که خدا چهار راه را گذاشته برای چهار خیر. فرمود اگر مشکل بیماری دارید یا مشکل دیگری دارید #دعا یک راهی است. دعا را فراموش نکنید. خود #دعا_وسیله_ساز است. هم عقل را هدایت می کند که سبب سازی کند. هم دیگران را راهنمایی می کنند که سبب سوزی نکنند... . 🔸 #شکر_نعمت، خود انسان را بالا می برد! در سوره مبارکه «هود» آمده است که ﴿لَئِنْ شَكَرْتُمْ لَأَزیدَنَّكُمْ﴾، نه «لأزیدنّ نعمتکم»! یعنی خودتان را بالا می آورم. عقل به شما می دهم. علم به شما می دهم. گوهر هستی شما با دعا بالا می آید. فرمود: ﴿لَئِنْ شَكَرْتُمْ لَأَزیدَنَّكُمْ﴾ اصلاً شما را بفهم میکنم. یک آدم بفهم بالا آمده است. آدم بفهم نه بیراهه می رود نه راه کسی را می بندد. تولید می کند، تقسیم می کند، تواضع دارد، بیکار نمی نشیند، در درجه اول #تولید_علم، اگر نشد، تولید مال می کند. 🔸 این آیه ﴿لا إِكْراهَ فِی الدِّینِ﴾ نه در صدد مسئله فقهی است و نه در صدد مسئله اخلاقی. فقط در صدد مسئله کلامی است. بیان این علوم سه گانه این است که در فقه وقتی گفته می شود که مختاری بین این و آن، حالا یا واجب تخییری است، یا دو تا راه مباح است؛ در مسائل اخلاقی هم از نظر تربیت بعضی ها راه خاص دارند می گویند یا از این راه و با فلان عبادت خود را به کمال برسانید یا از آن راه و با فلان عبادت؛ اینها تخییر است. اما این ﴿لا إِكْراهَ فِی الدِّینِ﴾ معاذالله در صدد بیان این نیست می خواهی قبول بکنی یا می خواهی نکنی فرق نمی کند. در صدد تخییر بین دو امر و اباحه دو امر نیست. این که می شود #اباحه_گری! و این آیه به معنای اباحه گری نیست... . 🔸 این آیه نورانی می خواهد بگوید نه جبر در عالم هست که مستحیل است، نه دقیق تر و عریق تر و عمیق تر از آن تفویض در کار است. ﴿لا إِكْراهَ فِی الدِّینِ﴾ فشاری در عالم نیست. یا راه جهنم، یا راه بهشت. یا قبول یا نکول. یا ایمان و یا کفر. در هر دو حال، مختار است. نه اباحه گری است. اگر این گونه معنا کنیم که می خواهی این راه را بروی، می خواهی آن راه را بروی هر دو حلال است، این که می شود اباحه گری! لذا #امر_به_معروف سرجایش محفوظ است، تهدید سر جایش محفوظ است، البته امر به معروف مراتب چهارگانه دارد اول و دوم برای مردم است، سوم و چهارم برای حکومت است. اینجور نیست که هر کسی آزاد باشد هر کاری را بخواهد انجام بدهد. ↙️ مطالعه کامل: https://news.esra.ir/fa/w/2735390 #آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی #درس_اخلاق 📚 درس اخلاق تاریخ: 1403/03/09 🌐 https://esra.ir 🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
معرفی کتاب الحج اثر آیت الله العظمی جوادی آملی:
علم شریف فقه كه از متن دین تجلی كرده، به اراده و اهتمام صاحبان شریعت، یعنی رسول اكرم (صلی الله علیه و آله و سلم) و اهل بیت (سلام الله علیهم) ارائه و بیان شده است و فقهای بزرگ در طول تاریخ، در جهت تبیین، تعلیل و ارائه آن به جامعه انسانی اهتمام ورزیدهاند.
حج كه از مهمترین اركان عبادات اسلامی است، عبادت مستقلی است كه مناسك ویژهای دارد. از آنجا كه این سفر معنوی با عبودیت و بندگی همراه است، بزرگانی از علمای دین، فلاسفه و عرفا ابعاد و جوانب آن را بیان كردند؛ اما فقها با كوشش تمام، مناسك و اعمال حج را براساس قواعد اصولی و فقهی بیان كردند تا اعمال معتمران و حجگزاران با ضوابط شرعی مطابق گردد.
آیت الله العظمی جوادی آملی با حضور جدّی در مباحث فقهی آیت الله العظمی سید محمد محقق داماد (رحمت الله علیه)، تقریراتی بر مباحث فقهی ایشان از جمله مبحث حج نگاشتهاند؛ ثمره این تلاش مجموعه ارزشمند «كتاب الحج» در چهار مجلد است كه مباحثی چون: حَجةالاسلام، نیابت، اقسام حج، مواقیت و اقسام آن، احرام و احكام آن، وقوف به عرفات و احكام آن اعمال منی، طواف، سعی، احكام مربوط به مراجعت به منی (بیتوته رمی جمرات)، لواحق و... را به علاقهمندان بحثهای فقهی ارائه میكند.
#آثار_فقهی
🌐 http://nashresra.ir
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
هدایت شده از آیت الله العظمی جوادی آملی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹آیت الله العظمی جوادی آملی
«مکتب ما جهانی است...عدل را آفریننده مشخص میکند؛ اولین حرف ما باید توحید باشد...»
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
حضرت ابراهیم (سلام الله علیه) از پروردگارش پرسید: ای پروردگار من!... پاداش آن كه غمدیده ای را برای رضای تو به صبر وا دارد چیست؟ فرمود: وی را لباسی از ایمان می پوشانم كه با آن در بهشت مأوا گزیند و با آن از آتش در امان بماند.
مسکّن الفؤاد ص ۱۱۶،۱۱۷
مفاتیح الحیاة ص ۳۸۰
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی