❇️ کلاس مهارت افزایی گیاهان دارویی برای کادر وظیفه سپاه حضرت ابوالفضل (ع)
🔻تدریس این دوره توسط دکتر محمدیان متخصص گیاهان دارویی صورت گرفت.
🔺 دکتر احمدی مسئول بسیج جامعه کشاورزی و منابع طبیعی در مورد ظرفیت بالای بازار گیاهان دارویی در استان لرستان نکاتی را بیان کردند.
#کلاس_مهارتافزایی
#گیاهان_دارویی
❇️ کلاس مهارت افزایی گیاهان دارویی جهت کادر وظیفه سپاه حضرت ابوالفضل (علیه السلام) در مزرعه کلکسیون گیاهان دارویی دهکده حمزه سیدالشهدا(علیه السلام) استان لرستان
🔻تدریس مطالب آموزشی بعد از کلاس های نظری بخش عملی آن در مزرعه گیاهان دارویی این دوره توسط دکتر محمدیان عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی و متخصص گیاهان دارویی در تاریخ ۱۹ مهر ۱۴۰۰ انجام شد.
🔺 دکتر احمدی مسئول بسیج جامعه کشاورزی و منابع طبیعی سپاه حضرت ابوالفضل(علیه السلام) در مورد زنجیره تامین و ظرفیت بالای تولید گیاهان دارویی با توجه به اقلیم های مختلف شهرستان های استان لرستان نکاتی را بیان کردند.
#کلاس_مهارتافزایی_سربازان_سپاه
#گیاهان_دارویی
#بسیج_جامعه_کشاورزی_لرستان
کانال ایتا:
صنعت گیاهان دارویی دانش سبز
@danesh_sabz_gyah
کانال روبیکا:
کشاورزی تراز انقلاب اسلامی لرستان
https://rubika.ir/keshavarzi_taraz_enghelab
@behrooz_mir:
📌 با سلام
**قابل توجه کارشناسان و کشاورزان محترم استان لرستان:👇🏿*
*
🔷 برای روز چهارشنبه ۲۱ مهرماه ۱۴۰۰ رگبار خفیف باران و رعد و برق در لرستان پیش بینی میشود
با تشکر
هدایت شده از خبرگزاری صداوسیمای استان لرستان🇮🇷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 افتتاح 3 کیلومتر کانال آب بر بخش کشاورزی با کمک سپاه حضرت ابوالفضل استان
🔺 سپاه استان تا کنون 20 کیلومتر کانال آب بر در بخش کشاورزی استان ساخته است.
❇️ خبرگزاری صداوسیما مرکز لرستان
@iriblr
با سلام
*برگزاری جلسه تخصصی بیمه محصولات کشاورزی و نقش پروژه سیاک در ارزیابی تنش های محیطی ، در دفتر معاونت محترم سرپرستی بانک کشاورزی استان با حضور آقای مهندس فتح اله رفیعی،کارشناسان خسارت های زراعی وباغی استان و دکتر بهروز میر کارشناس سازمان در مورخه پنج شنبه ۲۲ مهرماه ۱۴۰۰ که در این جلسه موارد ذیل بحث و تبادل نظر گردید:*
۱- با توجه به اهمیت داده ها و اطلاعات کشاورزی و سامانه یکپارچه سازی اراضی( پروژه سیاک) در برنامه ریزی جهت مدیریت ریسک،بیمه محصولات کشاورزی بهره برداران با اطلاعات پروژه سیاک مطابقت داشته باشد.
۲- پایش مراحل فنولوژی رشد ،رصد مرحله کاشت در محصولات کلزا و غلات پاییزه( تهیه بستر،تاریخ کاشت،نوع ارقام مورد استفاده با توجه به کلیماهای مختلف، آبیاری تغذیه اولیه گیاه، مناطق همگن،فاصله ردیف و عمق کاشت،تراکم کاشت و...) بررسی فرایند پیوست فنی توسط ارزیابان خسارت های زراعی و باغی بانک کشاورزی استان در سال زراعی ۱۴۰۱- ۱۴۰۰ بصورت دقیق و با همکاری آقای دکتر میر صورت گیرد.
۳- جهت کاهش خسارات ناشی از تنش خشکی احتمالی ابتدای فصل زراعی مدیریت های زراعی و باغی در اولویت کاری کارشناسان قرار گیرد.
۴- استفاده از همه ظرفیت های بخش کشاورزی استان در جهت افزایش کمی و کیفی سطوح بیمه ایی و استقرار کارگزاران شرکت های بیمه محصولات کشاورزی در مراکز جهاد کشاورزی و همکاری و تعامل روسای مراکز با کارگژاران در جهت بهبود روند بیمه ایی.
۵- به کارگیری فناوری های ماهواره ای GIS و RS در ارزیابی های خسارت در نظام بیمه محصولات کشاورزی.
۶- برگزاری کارگاههای آموزشی مدیریت ریسک در بخش کشاورزی برای مدیران و کارشناسان کشاورزی.
@behrooz_mir:
با سلام.
کاهش دما و احتمال افزایش گرد و خاک در استان لرستان:
هشدار هواشناسی: کاهش دمای ۸ استان به زیر صفر

هشدار زرد رنگ به معنای این است که پدیدهای جوی رخ خواهد داد که ممکن است در سفرها و انجام کارهای روزمره اختلالاتی را ایجاد کند.
سازمان هواشناسی نسبت به کاهش دمای هشت استان به زیر صفر طی دوشنبه و سه شنبه (۲۶ و ۲۷ مهرماه) هشدار داد و توصیههایی را به کشاورزان، دامداران، باغداران و ... ارایه کرد.
به گزارش ایسنا سازمان هواشناسی با صدور هشدار زردرنگ آورده است: نفوذ هوای سرد به مناطق غربی کشور، کاهش دما به زیر صفر و احتمال یخزدگی محصولات کشاورزی را دوشنبه (۲۶ مهرماه) در استانهای کردستان، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، زنجان، همدان، ارتفاعات استانهای کرمانشاه و لرستان و سه شنبه (۲۷ مهرماه) در استان چهارمحال و بختیاری در پی دارد بنابراین وارد شدن خسارت به محصولات کشاورزی دور از انتظار نیست.
سارمان هواشناسی به صاحبان مزارع و باغات تسریع در برداشت محصولات باغی و زراعی، محلولپاشی مزارع کلزا با کودهای اسیدآمینه و ضد استرس، روشن کردن آتش و ایجاد مه دود در باغات در ساعات نزدیک صبح و بامداد را توصیه میکند و از آنان میخواهد که از مبارزه شیمیایی در مناطقی که احتمالا دما به زیر صفر میرسد، خودداری کنند، از کودهای ازته همچون نیترات آمونیوم هنگام اوج سرما به دلیل آبکی بافت درختان استفاده نکنند و از انجام هرس سبز درختان خودداری کنند.
صاحبان سالنهای پرورش قارچ، گلخانه و انبارنیز تهویه، تنظیم دما و تامین سوخت سالنها با توجه به کاهش دما و بسته نگهداشتن دریچههای گلخانهها هنگام کاهش دما، سالنهای مرغداری و دامداری تهویه، تنظیم دما و تامین سوخت سالنها با توجه به کاهش دما، تهیه خوراک پر انرژی برای دامها با توجه به کاهش دما و جلوگیری از نفوذ هوای سرد به داخل سالنها و صاحبان استخرهای پرورش ماهی خودداری از کوددهی به استخرهای پرورش ماهی گرمآبی و کاهش غذادهی به میزان نصف نرمال به دلیل کاهش دما را در دستور کار قرار دهند.
سازمان هواشناسی همچنین به عشایر و زنبورداران نسبت به خودداری از عبور در ارتفاعات همچنین عایقبندی و محافظت از کندوها در مقابل کاهش دما و وزش باد و به صاحبان ماشین آلات و ادوات کشاورزی نسبت به تخلیه آب و جمعآوری لولهها، اتصالات و تجهیزات سیستم آبیاری تحت فشار در مناطق سردسیر و استفاده از ضد یخ در رادیاتور ماشینآلات کشاورزی را توصیه میکند.
به گزارش ایسنا هشدار زرد رنگ به معنای این است که پدیدهای جوی رخ خواهد داد که ممکن است در سفرها و انجام کارهای روزمره اختلالاتی را ایجاد کند. این هشدار برای آگاهی مردم صادر میشود تا بتوانند آمادگی لازم را برای مواجهه با پدیدهای جوی داشته باشند که از حالت معمول کمی شدت بیشتری دارد. از سوی دیگر مسئولان نیز در جریان این هشدارها قرار میگیرند تا اگر لازم باشد تمهیداتی را بیندیشند.
با تشکر
@behrooz_mir:
با سلام
*باتوجه به پیش بینی های هواشناسی تا تاریخ ۳۰ مهر ماه ۱۴۰۰ در استان لرستان و کاهش دما به زیر صفر درجه در روز دوشنبه( فردا) در استان ، رعایت مدیریت های بهزراعی،باغی و دامی توسط کارشناسان و کشاورزان محترم توصیه میگردد:👇*
🔷عدم کاشت محصولات غلات پاییزه دیم( گندم و جو) تا اطلاع ثانوی به دلیل عدم بارندگی.
🔷تسریع در کاشت کلزا در مناطق گرم و معتدل.
🔷قطع آبیاری باغات میوه در مناطق سرد جهت مقاوم سازی درختان به سرما.
🔷محلول پاشی فروت ست بعد از برداشت و قبل از ریزش برگ ها در باغات میوه.
🔷تسریع در برداشت گردو جهت جلوگیری از سیاه شدن مغز میوه.
🔷ادامه واکسیناسیون طیور جهت جلوگیری از بیماری های فصلی.
🔷انجام عملیات تهیه زمین برای کاشت گل نرگس.
🔷انجام آبیاری سوم مزارع کشت شده کلزا با توجه به تاخیر در شروع بارش های پاییزه .
🔷خودداری از آبیاری سنگین مزارع ذرت بعلت وزش باد.
🔷برنامه ریزی برای کوچ زنبور های عسل از مناطق ییلاقی به قشلاقی و گرمسیری.
🔷مبارزه با جرب واروا با استفاده از داروهای مناسب با توجه به جمعیت کلونی ها .
🔷رعایت بهداشت باغ،جمع آوری میوه های آلوده به زنبور برگخوار و از بین بردن آن ها.
🔷استفاده از مکمل های بور و روی قبل از خشبی شدن برگ درختان میوه جهت تقویت جوانه های زایشی.
با تشکر
هدایت شده از ۱صنعت زراعت و باغبانی دانش سبز
JESI_Volume 37_Issue 1_Pages 55-65(1).pdf
417.4K
کرم گلوگاه انار
فایل پی دی اف
مقاله علمی پژوهشی
کانال ایتا:
صنعت زراعت و باغبانی دانش سبز
@danesh_sabz
هدایت شده از خبرگزاری صداوسیمای استان لرستان🇮🇷
گلوگاه آفت جان انارستانهای لرستان
کرم گلوگاه انار،آفتی که این روزها نفس انارستانهای لرستان را گرفته است .
https://lorestan.iribnews.ir/fa/news/3250751/
❇️ خبرگزاری صداوسیما مرکز لرستان
@iriblr
هدایت شده از خبرگزاری بسیج
⭕️ آب معدنیهای خارجی از شیرهای تهران پر میشود!
🔹️ طی چند ماه اخیر آب معدنیهایی با نام برندهای نروژی به قیمت هر بطری حدود ۱۰۰ هزار تومان در سطح شهر تهران به فروش میرسد که حالا با تمام شدن فصل گرم، فروشندگان با تخفیف ۵۰ درصدی هر بطری را حدود ۴۹ هزار تومان به فروش گذاشتهاند.
🔹️ اما بررسی آمارهای گمرک نشان میدهد درسالهای اخیر حتی یک میلیلیتر هم آب معدنی از خارج وارد ایران نشده است.
🔹️ یک منبع آگاه به خبرنگار «نود اقتصادی» گفته ، این آبها در تهران پر شده و افراد حرفهای برچسب خارجی بر روی آنها میزنند.
🔹️ قابل ذکر است اخیرا نیز حسین عزیزی مدیرکل فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو در مورد تخلفات در حوزه تولید و توزیع آب معدنی گفته است خیلی از بستهبندیهای آب معدنی، اصلا آب معدنی نیستند و از معادن یا چشمهها برداشت نمیشود، بلکه همین آب شرب معمولی است که دوباره تصفیه میشود.
#خبرگزاری_بسیج
Basijnews.ir
@Basijnewsir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مهارت آموزی گیاهان دارویی در مزرعه کلکسیون گیاهان دارویی سازمان بسیج جامعه کشاورزی لرستان در دهکده حمزه سیدالشهدا علیه السلام خرم آباد جهت کادر سرباز وظیفه انجام می شود.
صنعت گیاهان دارویی دانش سبز
@danesh_sabz_gyah
پخش برنامه استودیو کشاورز
✅ زمان؛ پنجشنبه، 29 مهر ۱۴۰۰ ساعت 9 صبح
✅ موضوع برنامه ؛
بیمه محصولات کشاورزی با محوریت نقش بیمه محصولات کشاورزی در تقویت امنیت غذایی و مدیریت ریسک
✅ میهمان برنامه؛
مهندس فتح الله رفیعی مدیر صندوق بیمه محصولات کشاورزی و دکتر بهروز میر کارشناس بخش مخاطرات جهادکشاورزی استان لرستان
⭕ برای مشاهده برنامه در زمان اعلام شده، بصورت میهمان به آدرس ذیل مراجعه و یا بر روی لینک ذیل کلیک کنید.
https://vc.areeo.ac.ir/ch/pbarkat31
⭕ همچنین می توانید در اپلیکشن پیامرسان " تاک " قسمت شبکههای تلویزیون اینترنتی کشاورزی، شبکههای برکت استانی، استان لرستان را انتخاب و برنامه را مشاهده نمایید.
مدیریت هماهنگی ترویج کشاورزی لرستان
با سلام
*حضور دکتر بهروز میر کارشناس تنش های محیطی، مورخه پنج شنبه ۲۹ مهرماه ۱۴۰۰در برنامه استودیو کشاورز لرستان و ارائه موضوع نقش بیمه محصولات کشاورزی در مدیریت ریسک و امنیت غذایی،سرفصل های ارائه شده:👇🏿*
♦️ انواع بیمه محصولات کشاورزی در کشور.
♦️ تعریف اصطلاح مدیریت ریسک در زیر بخش های کشاورزی و انواع آن.
♦️ نقش مدیریت ریسک در سال زراعی ۱۴۰۱- ۱۴۰۰ با توجه به تنش های محیطی پیش رو.
♦️شاخص های امنیت غذایی.
♦️ نقش مدیریت ریسک در کشاورزی پایدار و تامین امنیت غذایی.
سلام
سوال از همه مربیان بسیجی برنامه جهش تولید کشاورزی بسیج جامعه کشاورزی استان لرستان:
سوال اول_ آیا همه مساحت ۴۰۰ هکتار که باید تحت پوشش شما باشد توسط مسئولین بسیج جامعه کشاورزی سپاه شهرستان برای شما مشخص شده است؟
می دانید کدام مزرعه؟ کدام کشاورز؟ محصول؟ در کجا؟ برای شما مشخص شده است؟
زمانی برای تقسیم کار ندارید.
سوال دوم_ آیا مشخصات خودتان را در سامانه امنیت غذایی بسیج به روز رسانی فرموده اید؟ آیا مشخصات کشاورزان را ثبت کرده اید؟ آیا هکتارهای شما ثبت سامانه شده است؟ هرکدام از مربیان ۴۰۰ هکتار تحت پوشش مشخص شده است را ثبت کرده اید و اثربخشی ها را ثبت فرموده اید؟
سوال سوم_ آیا با فرمانده پایگاه بسیج روستا که نماینده ما در روستاها هستند جلسه ای گرفته اید؟ آیا کارگروه علمی کردن کشاورزی را در سطح روستاها برای دو هدف ۱ آموزش و ترویج علوم روز کشاورزی ۲ مشکلات و موانع زراعت کشاورزان، برگزار و صورتجلسه را تهیه و تحویل داده اید؟
سوال چهارم_ آیا مشکلات روستا ها را به مسئول کانون بسیج کشاورزی سپاه شهرستان ها برای تشکیل جلسه قرارگاه امنیت غذایی جهت رفع مشکلات و موانع تحویل داده اید؟
سوال پنجم_ آیا فرم های اثربخشی را بعد از برداشت امسال محصول کشاورزی از کشاورزان تحت پوشش خودتان سوال پرسیدید و امضاهای فرم ها را گرفته اید و تحویل داده اید به مسئول کانون بسیج جامعه کشاورزی سپاه ناحیه تحویل گردیده است که به استان ارسال کنند؟
سوال ششم_ آیا کلاس های آموزشی گندم، جو، کلزا، دامپروری که توسط بسیج جامعه کشاورزی سپاه استان لرستان شرکت کرده اید؟
از طریق سامانه آموزشی نسرا وارد کلاس شده اید؟
سوالات دیگر ...
لطفا در این خصوص صحبت بفرمایید و اقدامات مقتضی را انجام دهید.
منتظر مشارکت و پاسخ همه عزیزان هستیم.
با تشکر
احمدی
۲۹ مهر ۱۴۰۰
ساعت ۲۱
@behrooz_mir:
با سلام
♦️*قابل توجه کارشناسان و کشاورزان محترم استان لرستان:👇🏿
*خودداری از تعجیل کاشت گندم و جو دیم:**
🔹تا پایان هفته جاری ( ۷ آبان ماه ۱۴۰۰) شاهد سامانه بارشی در منطقه نخواهیم بود و بارندگی نخواهیم داشت.
با تشکر
@behrooz_mir:
🔺پاییز خشک ایران/ رئیس مرکز ملی خشکسالی: امیدمان به زمستان است
🔹بحران کمآبی امسال بیش از گذشته خود را به رخ میکشد. براساس نقشههای هواشناسی، مشخص شده است که پاییز ایران تا آغاز زمستان، کمبارش و خشک میماند و بدینترتیب ایران خشکترین پاییز خود را پشت سر میگذارد.
🔹 احد وظیفه رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی کشور: آبانماه بسیار خشک و کمبارش پیش روی ایران است و این وضعیت حداقل تا آذرماه تداوم خواهد یافت. وضعیت بارندگی آذرماه نیز امیدوارکننده نیست.
🔹حدود ۴۵درصد بارندگی فلات ایران مربوط به بارشهای ۳ ماه زمستان است؛ بنابراین اگر بارندگیها طی زمستان امسال در حد نرمال باشد میتوان امیدوار بود که حدود ۴۰ تا ۴۵درصد بارندگی سالانه را دریافت کنیم و خشکسالی امسال بهشدت سال گذشته نخواهد بود.
با تشکر
@behrooz_mir:
با سلام
*باتوجه به پیش بینی های هواشناسی در استان لرستان تا مورخه ۵ آبان ماه ۱۴۰۰، رعایت مدیریت های زراعی و باغی به کارشناسان و کشاورزان محترم توصیه میگردد:* 👇🏿
♦️مبارزه با موش صحرایی در سطح باغات
♦️برداشت چغندرقند،پیاز،سیب زمینی در مناطق سرد و انتقال آن به مکان مسقف و کنترل شده.
♦️جهت مبارزه با خسارت ناشی از پروانه مینوز گوجه فرنگی در مزارع سیب زمینی،بادمجان و گوجه فرنگی نصب تله های مناسب در اینگونه مزارع.
♦️تسریع در برداشت سیب و زیتون.
♦️خودداری از تعجیل کاشت گندم و جو دیم.
♦️تسریع در محلول پاشی درختان میوه با سولوپتاس پیش از ریزش برگ ها جهت افزایش مقاومت درختان به تنش سرما و خشکی.
با تشکر
@behrooz_mir:
با سلام
♦️توجه:👇🏿
*پیش بینی وضعیت بارندگی و دما در ماههای آبان،آذر،دی،بهمن و اسفند ۱۴۰۰ در استان لرستان:**
🔴بارندگی:👇🏿
میانگین بارندگی در آبان و آذر کمتر از حد نرمال است و بالاترین کاهش بارندگی در آبان ماه رخ خواهد داد.بارندگی در فصل زمستان بهبود یافته و گرایش به سمت نرمال دارد.در فصل زمستان از دی تا اسفندماه بارندگی در هرماه به طور نسبی از ماه قبل بهتر خواهد بود.بطوریکه بارندگی در اسفندماه در طبقه نرمال پیش بینی میشود.
♦️دما:👇🏿
در ماههای آبان و آذر دما نیم درجه سانتی گراد نسبت به میانگین افزایش دارد.و در ماههای دی و بهمن بین ۲- ۱ درجه سانتی گراد بیشتر از نرمال پیش بینی میشود.
با تشکر
ریاست جهاد کشاورزی استان لرستان در جلسه خشکسالی کشاورزی بیان کردند که دبیرخانه بحران خشکسالی جهاد کشاورزی از ظرفیت بسیجیان سازمان بسیج جامعه کشاورزی و منابع طبیعی سپاه حضرت ابوالفضل (علیه السلام) استان لرستان در مدیریت بحران آب در بخش کشاورزی استفاده شود و در مصوبه آورده شود.
همچنین در جلسه درخواست گردید بسیج جامعه کشاورزی لرستان با معاونت های مختلف جهاد کشاورزی استان جلسات تخصصی برگزار کنند و همکاری های قابل اجرا و عملیاتی در بخش های مختلف کشاورزی با جهاد کشاورزی و بسیج داشته باشند.
#خشکسالی_کشاورزی_لرستان
#جهادکشاورزی_لرستان
#بسیج_جامعه_کشاورزی_لرستان
اخبار کشاورزی ایتا
@keshavarzi_news