هدایت شده از حکمت مطهر
برای یک عده عقیده یک چنین چیزی است، مخصوصاً عقیده دینی. میگویند اینها که دیگر مسائل شخصی است.
یکی میخواهد اعتقاد دینی داشته باشد و دیگری میخواهد نداشته باشد. این فرد میخواهد این دین را انتخاب کند و دیگری دین دیگری را.
اینها وقتی میگویند عقیده آزاد است، آن ریشة «عقیده آزاد است» این است که عقیده یک امری نیست که به سعادت انسان و به کمال واقعی انسان مربوط باشد.
میگویند عقیده اصلاً در طبیعت خودش و در ماهیت خودش یک امر فردی و شخصی است؛ مثل موسیقی است. یک نفر از این موسیقی خوشش میآید و یک نفر از آن موسیقی. یکی دیوان این شاعر را دوست دارد، دیگری دیوان آن شاعر را.
هرکس هرچه را دوست دارد دنبال همان باید برود؛ نباید به دیگری تحمیل کرد.
📕مقدمه ای بر حکومت اسلامی، ص۹۴
🔹حکمت مطهر؛ @Hekmat_motahar
🔸ترویج آثار شهید مطهری به زبان روز
هدایت شده از حکمت مطهر
عقیده، امری فانتزی نیست
بنابراین آن طور که در دموکراسیها مسئله عقیده و فکر و مکتب و مسلک را اصلاً به کلی از متن زندگی و از رکن زندگی خارج کردند و به صورت یک امر فردی و شخصی درآوردند و گفتند «عقیده آزاد است» مورد قبول نیست.
خیلی اسم خوبی هم گذاشتهاند: «عقیده آزاد است»! این «عقیده آزاد است» به مفهومی که اینها میخواهند بگویند، یعنی عقیده اساساً ارزشی ندارد؛ یک امر شخصیِ فانتزی است.
یک کسی به این دل بسته و خوش است که میخواهد گاو بپرستد و تو خوش هستی به این که خدا را بپرستی. هیچ فرق نمیکند.
اگر یک نفر خورش قرمه سبزی دوست دارد و دیگری خورش قیمه، دیگر نمیشود گفت این خوشبخت است یا او خوشبخت است؛ هر دو خوشبختاند. بله، اگر به کسی که قیمه دوست دارد بگویند به زور قرمه سبزی بخور، یا به کسی که قرمه سبزی دوست دارد بگویند به زور قیمه بخور، هر دو بدبخت هستند.
اینها به دلیل این که این مسائل برایشان ارزش واقعی ندارد، میگویند عقیده آزاد است.
📕مقدمه ای بر حکومت اسلامی، ص۱۰۰
🔸حکمت مطهر؛ @Hekmat_motahar
🔹ترویج آثار شهید مطهری به زبان روز
هدایت شده از حکمت مطهر
دلیل تفاوت «آزادی عقیده» در بینش غربی و اسلامی
ما اگر میگوییم عقیده آزاد است، مسئله دیگری را مطرح میکنیم. ما میگوییم عقیده به این دلیل آزاد است که عقیده را جبری نمیشود به مردم تحمیل کرد؛ چون عقیده انتخاب است؛ یعنی عقیده تفکر است.
فردی باید با فکرش به یک اعتقاد برسد و بعد هم به آن گرایش و ایمان پیدا کند. با زور نمیشود چیزی را به کسی تحمیل کرد. مثل اینکه بچهای را کتک بزنند تا یک مسئله ریاضی را بفهمد.
اگر چوبهای عالم را هم جمع کنند و او را فلک کنند باز نمیفهمد. باید فکر کند تا بفهمد.
وقتی که توحید و این معارف، یک سلسله مسائل استدلالی و فکری و عقلی است و انسان باید اینها را درک کند و از روی درک بپذیرد، پس نباید کسی را مجبور کرد؛ باید او را آزاد گذاشت تا فکر کند.
اگر میشد عقیده را هم به زور به کسی بدهند، میگفتیم عقیده هم باید اجباری باشد. مگر بهداشت و تعلیمات اجباری چه گونه است؟ برخلاف اصول دموکراسی است.
یک مردمی اصلاً طبیب نمیخواهند. آیا اگر آنها نخواستند، به زور میشود این کار را کرد؟ فرض کنید بیماری آبله یا تراخم شایع شود و مردم خودشان با آمدن دکتر مخالفت کنند.
گاهی پیش میآید که مردم خودشان مخالفند، مخصوصاً اگر برای اولین بار باشد و تجربه هم نکرده باشند. مردم به کارهای دولت بدبین هستند.
گاهی این دواهایی که برای مبارزه با آفتهای کشاورزی میبردند، مردم رشوه میدادند تا مأموران دولت با دواهایشان برگردند. یا اگر دواها را به زور به آنها میدادند، به طور پنهانی در خاک دفن میکردند.
حال اگر چنین مردمی را مجبور کنند که این سموم را بپاشند، آیا کار بدی کردهاند یا کار خوبی؟ البته خدمت کردهاند. آزادی فرد را چند چیز میتواند محدود کند: مصلحت جامعه میتواند محدود کند که همه قبول دارند؛ مصلحت خود فرد هم میتواند محدود کند.
در حدیثی امام صادق علیهالسلام فرمود: «لَیتَ السِّیاطَ عَلى رُؤوسِ أصْحابی حَتّى یتَفَقَّهوا فِی الْحَلالِ وَ الْحَرامِ» [کاش تازیانهها بالای سر اصحاب من بود تا حلال و حرام را بفهمند و] تعلیم بشوند.
چرا آنها که این همه روی دموکراسی تأکید میکنند، در مسئله تعلیمات اجباری هرگز یک ذره هم تردید به خودشان راه نمیدهند و در دهات کودکان را مجبور میکنند که به مدرسه بروند.
اگر به آنها بگویید چرا آزادی اش را سلب میکنید؟ پاسخ میدهند آزادیاش را برای خیر و مصلحت خودش سلب میکنیم.
این که عقیده باید آزاد باشد، نه به دلیل این است که یک امر شخصیِ فردی است و ارزشی ندارد ـ که آنها اصلاً مبنای فکرشان این است ـ بلکه به این دلیل است که عقیده «اجبار بردار» نیست، مانند ملکات فاضله.
هیچ کس را با کتک نمیشود «امین» کرد. میشود با کتک جلوی دزدی را گرفت، یعنی آدمی که خُلقاً دزد است، از ترس دزدی نکند؛ اما نمیشود با کتک، کاری کرد که ملکه امانت یا ملکه عدالت یا ملکه عفاف در او پیدا بشود.
ملکه عفاف را باید با تربیت و این که خود انسان تدریجاً بخواهد،
[ ایجاد کرد.] اینها هیچ کدام اجباری نیست.
📕مقدمه ای بر حکومت اسلامی، ص۱۰۳
🔹حکمت مطهر؛ @Hekmat_motahar
🔸ترویج آثار شهید مطهری به زبان روز
اگر به تاریخ اسلام نگاه کنید میبینید که تاریخ اسلام یک تاریخ مذکر- مؤنّث است ولی مرد در مدار خودش و زن در مدار خودش. پیغمبر صلی الله علیه و آله یاران مذکری دارد و یاران مؤنّثی؛ هم راوی زن دارد و هم راوی مرد. در کتبی که در هزار سال پیش نوشته شده است شاید اسم همه آنها هست و ما روایات زیادی داریم که راوی آنها زن بوده است. کتابی است به نام «بلاغات النّساء» یعنی خطبهها و خطابههای بلیغی که توسط زنها ایراد شده است. این کتاب از ابن طیفور بغدادی است که در حدود سال 250 هجری یعنی در زمان امام عسکری علیه السلام میزیسته است (چنانکه میدانید حضرت امام عسکری علیه السلام در سنه 260 وفات کردند). از جمله خطبههایی که بغدادی در کتابش ذکر کرده است، خطبه حضرت زینب در مسجد یزید و خطبه ایشان در مجلس ابن زیاد و خطبه حضرت زهرا علیها السلام در اوایل خلافت ابوبکر است.
در این ضریح جدیدی که اخیراً برای حضرت معصومه ساختهاند، روایتی را انتخاب کردهاند که راویها همه زن هستند تا میرسد به پیغمبر اکرم. در ضمن، اسم همه آنها فاطمه است (حدود چهل فاطمه): روایت کرده فاطمه دختر... از فاطمه دختر... تا میرسد به فاطمه دختر موسی بن جعفر. بعد ادامه پیدا میکند تا فاطمه دختر حسین بن علی بن ابیطالب و در آخر میرسد به فاطمه دختر پیغمبر. یعنی شرکت اینها اینقدر رایج بوده، ولی هیچ وقت اختلاط نبوده. بسیاری از راویان بودند که میآمدند روایت حدیث میکردند. زنها میآمدند استماع میکردند. اما زنها در کناری مینشستند و مردها در کناری، مردها در اتاقی بودند و زنها در اتاقی. دیگر نمیآمدند صندلی بگذارند که یک مرد بنشیند و یک زن؛ زن مینی ژوپ بپوشد و تا بالای رانش پیدا باشد که بله، خانم میخواهند تحصیل علم کنند! این، معلوم است که ظاهرش یک چیز است و باطنش چیز دیگر. اسلام میگوید علم اما نه شهوترانی، نه مسخره بازی، نه حقّه بازی؛ میگوید شخصیت.
📘 حماسه حسینی، ج۱، ص۳۸۰
🔹حکمت مطهر؛ @Hekmat_motahar
🔸ترویج آثار شهید مطهری به زبان روز
هدایت شده از دیبیسی فارسی
🔻سازمان جهانی حمایت از گوجه از ایران خواست به تبعیض سیستماتیک بین گوجه سبز و گوجه قرمز پایان بدهد
#زیر_نویس
🆔 @DBCpersian
هدایت شده از دیبیسی فارسی
سازمان جهانی هواشناسی با صدور بیانیهای نوشت:
چیزی به اسم هوای دونفره در این سازمان ثبت نشده است.
لطفا دیگر نپرسید "هوا کی دونفره میشود؟"
#زیر_نویس
🆔 @DBCpersian
هدایت شده از دیبیسی فارسی
🔻هزاران آمریکایی در واکنش به کمک 61میلیارد دلاری این کشور به اوکراین شعار"نه کیف نه دونباس، جانم فدای تگزاس" سردادند.
#زیر_نویس
🆔 @DBCpersian
هدایت شده از حسن مرادی
18.67M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
به سرباز برای حضرت حجت نیازمندیم
به افسر برای جنگ فرهنگی نیازمندیم
به تو #دانش_آموز کلاس #هشتم و #نهم ی که معدلت بالاست، مستعدی و می توانی به اسلام خدمت کنی نیازمندیم.
بیا، و استعدادت را وقف دین کن.
#طلبه نیاز داریم.
مشاوره :(بله، ایتا و واتساپ)حسن مرادی
09218309984
ثبت نام : برادر حیدری
09217914786
@hasanemoradi
♨️تذکری مهم در راستای طرح تعطیلی شنبه ها در مجلس شورای اسلامی!
🔻نمایندگان مجلس مستحضر باشند که:
🚫تعطیلی شنبه یعنی تنظیم امّ القرای اسلام ناب محمدی(ص) به وقت تل آویو، در حالی که بزرگترین آرمان اسلام سیاسی، نابودی هیمنه و حاکمیت آل یهود در همه شئون سیاسی و اجتماعی و فرهنگی جامعه اسلامی میباشد.
🚫تعطیلی شنبه یعنی راکد شدن فعالیت های تولیدی و اقتصادی و عدم فهم اقتصاد درونزا(برونگرایی بدون پشتوانه درون زایی، سرابی بیش نیست)
🚫تعطیلی شنبه یعنی به رسمیت بخشیدن اقتصاد صهیونیسم جهانی و تاثیر پذیری ولایت اقتصادی کفارحربی و این یعنی طرد قاعده نفی سبیل از ساحت نظام اسلامی!
🚫تعطیلی شنبه یعنی پنجشنبه که نقطه کانونی بسیاری از فعالیت های اجتماعی و دینی در فرهنگ ایرانی_اسلامی هست به محاق برود و از طرفی جمعه که در روایات به عید مومنان و سیدالایام لقب یافته، کاملا بی ارزش و قرب شود چرا که جمعه با ختم شدن به شنبه، تحت الشعاع آن قرار میگیرد.
♦️در پایان خوب است که به روایتی از رسول اکرم صلی الله علیه و آله در مورد یهود اشاره شود که فرمودند: «*خالفوهم ما استطعتم: با آل یهود تا میتوانید مخالفت کنید» و ائمه علیهم السلام نیز نسبت به أعداء خود میفرمودند: با اعداء ما مخالفت کنید.
📌یعنی در نوع سبک زندگی و مولفه های اداره جامعه و سلوک سیاسی، نباید همرنگ یا مشابه جامعه یهودیان عمل نماییم و باید در حد امکان، جامعه اسلامی را از مظاهر آل یهود ایزوله نموده، که مع الاسف تعطیلی شنبه یکی از بزرگترین مظاهر اجتماعی آل یهود میباشد.
*فرائد الأصول ج۴ ص۱۲۲
♻️نشر_حداکثری
نکات قابل تامل آقای دکتر سجاد صفارهرندی در خصوص تعطیلات شنبه به مثابه جراحی فرهنگی رادیکال با پیامدهای مهم...
#ایران_آینده👇🏻
🌐https://eitaa.com/joinchat/4069130343Cba3978c77a