🔹 اشعار عاشورایی اعتراضی
🔺رسانه بافتار
🆔https://eitaa.com/joinchat/4285857982C557b3c5b35
در میان شعرهای عاشورایی، نمونههایی وجود دارند که فراتر از یک مرثیه صرف، در پی توجه به ابعاد دیگری از قضیه عاشورا هستند. این دسته از اشعار عاشورایی، معمولاً دارای تلنگر، تنبه و اعتراض است. «شعر اعتراض عاشورایی» عنوان تقریباً تازهای برای گونهای از شعر عاشورایی است که چنین ویژگیهایی دارد. در نسبت شعر اعتراض و شعر عاشورایی، دو گونه شعر وجود دارد که در ادامه به مرور این دو میپردازیم: «شعر عاشورایی اعتراض» و «شعر اعتراض عاشورایی».
«شعر عاشورایی اعتراض»، آنگونه شعری است که ناظر به وقایع تاریخی عاشورا، بر محوریت تحلیلی تاریخی است. این گونه از شعر عاشورایی، لزوماً تلاش نمیکند عاشورا را به اکنون پیوند بزند؛ بلکه سعی میکند خود عاشورا را به دقت ببیند و دنبال عبرتی تاریخی است. این دسته از اشعار، از آنجایی که به خود واقعه اشاره دارند، معمولاً سوزناکتر و به مرثیه نزدیکترند.
اما گونه دیگر، «شعر اعتراض عاشورایی» است که نمونههای بیشتری از آن وجود دارد. این گونه از شعر عاشورایی، در پی اتصال عاشورا به اکنون و امروز ماست. در واقع، شعری است که با نگاهی عاشورایی، فریاد اعتراض را سر مینهد. از مشهورترین این دسته اشعار، کتاب «نامههای کوفی» سروده سعید بیابانکی است. یکی از نامهها این است:
«شب عاشوراست
چراغهای شهر را خاموش کنید
بگذارید
آنها که می خواهند کنار دریا بروند
بروند».
این شعر با نگاهی به اصل واقعه، آن را به امروز ما امتداد داده است. یکی دیگر از نمونههای اخیر اینگونه شعر اعتراض عاشورایی، مجموعه «شبیه» اثر علی داوودی است.
در این فرسته، نمونههایی از این دو گونه شعر عاشورایی را برگزیدهایم که فصل مشترک آنها، تلنگر و اعتراض است.
🔺رسانه بافتار
🆔https://eitaa.com/joinchat/4285857982C557b3c5b35
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کفاشی درشهر ری بود به اسم سید عبدالکریم، که هفتهای یک مرتبه به محضر حضرت بقیه الله (عج) مشرف میشد.
در یکی ازملاقات ها حضرت مهدی (عج) از
او میپرسند: «اگر هفتهای ما را نبینی چطور میشود؟»
سید عبدالکریم میگوید «می میرم آقاجان، حضرت می فرماید: «اگر چنین نبودی ما را نمیدیدی!»
هدایت شده از عقیق
🚩دهه دوم محرم هیئت کجا برویم؟
#تهران
🔸نام هیئت: اصحاب الحسین
◾سخنران: حجت الاسلام قنبریان
◾مداح: مهدی رسولی
🗓تاریخ: 1403/04/29 تا 1403/05/03
🕚زمان: 19:45 الی 23:00
📲 https://cafebazaar.ir/app/ir.aghigh.app
📍مسجد دانشگاه تهران
📌http://maps.google.com/maps?q=35.7042007,51.394958&iwloc=A
🔰 چند نکته ظریف به دکتر ظریف!
ایشان بعنوان سخنگوی شورای راهبردی کابینه دکتر پزشکیان در رسانه ملی گفتند:
"اگر از اکثریت -حالا ما که در ایران اکثریت اقلیت نداریم[!] ما همه مجموعه هایی هستیم از چیزهای مختلف- [باشند امتیازی ندارند] اگر از ادیان و مذاهب رسمی[!] باشید امتیازی می گیرید؛ اگر از مذهب رسمی(مسلمان شیعی) باشید امتیازی نمی گیرید! بخاطر اینکه می خواهیم امتیازی دهیم تا از اقوام و گروه هایی که امتیاز کمتر داشته اند..."
1⃣ بر اساس قانون اساسی و مذاکرات آن، ادیان زرتشتی، کلیمی و مسیحی "تنها #اقلیت های دینی شناخته شده اند"(اصل۱۳) و مذاهب دیگر اسلامی(حنفی، شافعی، مالکی، حنبلی و زیدی) "دارای احترام کامل" می باشند ولی فقط اسلام و مذهب جعفری اثنی عشری، #رسمی است(اصل۱۲)
سر کلمه "رسمی" در مشروح مذاکرات بسیار بحث شد و حتی بعضی مختص شیعه دانستن آنرا، انحصار طلبی خواندند!(ص۴۵۹)
اما پاسخ گرفتند که: "مساله نوشتن مذهب رسمی شیعه، امتیازی برای شیعه نیست؛ بلکه واقعیتی برای جلوگیری از هرج و مرج است"(ص۴۶۴)
منظور از رسمی بودن را توضیح دادند که قانون گذاری و مطابقت و عدم مغایرت با اسلام بر اساس یک مذهب می تواند باشد. در جایی که اختلاف بین مذاهب هست یک ضابطه لازم است چون قانون متضاد نمی توانیم تنظیم کنیم، یک قانون واحد باید باشد و الگو هم از اکثریت گرفته شده است به همان دلیلی که شما می گویید نظام ما جمهوری اسلامی است برای اینکه اکثریت به آن رای داده اند و غیر مسلمان، اقلیتی است محترم؛ اما نظام جمهوری "اسلامی" است؛ اگر آن اکثریت احترام دارد این اکثریت(شیعه) هم احترام دارد. در آنجاهایی که تفاوتی بین مذاهب هست بعنوان یک ضابطه بعد از بیان اسلام نوشته می شود: مذهب شیعه اثنی عشری است(ر.ک: ص۴۶۲)
• البته همانجا رسمیت مذاهب دیگر فقط در آزادیِ انجام مراسم مذهبی و تعلیم و تربیت دینی بیان می شود. فقه این مذاهب در "احوال شخصیه" (ازدواج و طلاق و ارث و وصیت) و دعاوی مربوط به آن در دادگاه ها رسمیت دارند. در هر منطقه ای که پیروان هریک از این مذاهب اکثریت داشته باشند، "مقررات محلی" در حدود اختیارات شوراها بر طبق مذهب خواهد بود با حفظ حقوق پیروان سایر مذاهب(اصل۱۲)
⬅️ آقای ظریف به این میزان رسمیت محدود توجه نکرده و همه را رسمی می خواند و حتی منکر بودن اکثریت و اقلیت می شود!
2⃣ پیش نویس اصل۱۱۵ قانون اساسی از جمله شرایط رئیس جمهور را "معتقد به مذهب رسمی و #مروج آن" بیان می کرد. قید مروج مذهب تشیع در قانون اساسی قبل از جمهوری اسلامی هم بود.
مخالفین این قید از جمله کسانی بودند که قید را زاید و تحصیل حاصل می خواندند و می گفتند وقتی اکثریت مردم ایران شیعه اند واضح است رئیس جمهور از آنها و مروج مذهب رسمی خواهد بود (ص۴۶۴و۴۶۵و ۴۶۶/ص۱۷۷۰)
آنها فکر نمی کردند روزی رئیس جمهوری با تظاهر بیشتر به تشیع و نهج البلاغه و امام حسین(ع) و محرم سرکار بیاید که سخنگوی شورای راهبردی او جای مروج مذهب بودن، امتیاز نداشتن شیعه برای عضو کابینه شدن را طرح کند!
• مقصود از این سنجه را #تبعیض_مثبت به نفع اقوام و مذاهبی که کمتر امتیاز داشته اند طرح می کند.
تبعیض مثبت به نفع اقوام و مذاهب(غیر رسمی)، وقتی عادلانه است که اندازه نسبتشان به اکثریت باشد نه اینکه در شرایط مساوی تخصص و تعهد، فرد منتسب به اکثریت(شیعه) مطلقا فاقد امتیاز و اقلیت دارای امتیاز مثبت باشند!
این در تقابل روشن با ترویج مذهب تشیع است که حتی شرط شاهان ایران در قانون اساسی از مشروطه به بعد بوده است.
📝 محسن قنبریان ۱۴۰۳/۴/۲۹
☑️ @m_ghanbarian
«دو خبر خوب ولی مغفول در رسانهها!»
1️⃣ نرم افزار #ایرانی فرودگاه امام را از اختلال جهانی مصون کرد
🔹مدیر فرودگاه امام خمینی(ره): فرودگاه امام با وجود این که ۸۰ درصد پروزاهای خارجی را ارائه میکند، خوشبختانه هیچ مشکلی نداشته و خدمات این فرودگاه به شکل طبیعی به مسافران ارائه میشود.
🔹از ابتدا که به این فرودگاه آمدم، مشکلی احساس شد که سیستمهای نرم افزار فرودگاه قبلا از یک شرکت فرانسوی بود که باید مرتب توسط آن شرکت پشتیبانی و حمایت میشد.
🔹لذا از ابتدا گفتیم سیستم ایرانی با یک گروه دانشبنیان داخلی باید تهیه شود و در ۱.۵ سال قبل راهاندازی و بهرهبرداری صورت گرفت و از آن زمان سیستمهای فرودگاه با این نرمافزار داخلی کار میکند و مشکلی ندارد.
🔹مشکل فرودگاههای خارجی بهخاطر سیستم نرمافزار مایکروسافت است و در برخی فرودگاهها پذیرش مسافر بهصورت دستی انجام میشود و برخی فرودگاهها مثل مراکش کلا مختل شده است.
2️⃣حمله مستقیم پهپادی #یمن به ساختمانی نزدیک سفارت آمریکا در قلب تلآویو پایتخت رژیم صهیونسیتی ...
در رخدادی کم سابقه مقامات اسرائیلی میگویند که در پی حمله یک هواپیمای بدون سرنشین (پهپاد) به مرکز تلآویو و به ساختمانی در ۱۰۰ متری سفارت آمریکا دست کم یک نفر کشته و ۱۰ نفر زخمی شدهاند.
با اینکه اعلام شده که این پهپاد در هوا منفجر شده ولی قطعات آن در منطقه وسیعی در شهر پخش شدهاند و خسارات جانی و مالی بر جای گذاشته است.
هنوز مشخص نیست که این پهپاد چگونه بدون به صدا در آمدن آژیر خطر از پدافند هوایی گذشته و منشأ این حمله نیز مشخص نبود.
یمن مسئولیت حمله را بر عهده گرفته است.
🔻 چرا حمله پهپادی یمن به تل آویو مهم است؟
۱. این عملیات، نخستین حمله انصارالله و یمنی ها به تل آویو یعنی پایتخت رژیم صهیونسیتی است.
۲. این عملیات در هماهنگی کامل اطلاعاتی، میدانی و مستشاری با حزب الله انجام شده است. هدف اصلی آن، احیا و ارتقا بازدارندگی میدانی جبهه مقاومت و جلوگیری از حمله اسرائیل به خاک لبنان است.
۳. عملیات انصارالله، ترس از گسترش جنگ را از مرزهای سرزمین های اشغالی به پایتخت آن منتقل کرد. این مسئله فشارهای داخلی بر نتانیاهو برای پایان جنگ را احیا می کند.
۴. حمله بامداد امروز هشداری به ایالات متحده بود. به ویژه اینکه محل اصابت پهپاد با سفارت آمریکا حدود ۱۰۰ متر فاصله داشت.
۵. هیچکدام از لایه های پدافندی اسرائیل نتوانستند پهپاد جدید یمنی ها را نه تنها منهدم بلکه رهگیری کنند.
#خبر_خوب
╭━━⊰🏴🏴🏴🏴🏴⊱━━
https://eitaa.com/MahdiZolghadr1414
╰━━⊰🚩🚩🚩🚩🚩⊱━━