29.33M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ لحظهای تاریخی در پزشکی ایران!
جراحان ایران برای اولینبار توانستند یک جراحی مغزی پیچیده را قبل از تولد و درون رحم مادر انجام دهند!
🩺 ناهنجاری ورید گالن (VOGM) یکی از خطرناکترین بیماریهای عروقی در مغز جنین است که میتواند باعث سکته مغزی، نارسایی قلبی و حتی مرگ نوزاد شود. اما حالا، این تیم پزشکی توانست قبل از تولد، این مشکل را درمان کند.
📍 این جراحی پیشرفته در بیمارستان امام خمینی(ره) بههمراه دکتر حسین قناعتی و تیم متخصصان خبره پزشکی انجام شد. با استفاده از آمبولیزاسیون هدایتشده با سونوگرافی، پزشکان توانستند مسیرهای غیرطبیعی گردش خون در مغز جنین را اصلاح کنند و جان نوزاد متولد نشده را نجات دهند.
🏥 نتیجه: همانطور که در تصویر پیداست، ناهنجاری عروقی در مغز نوزاد کنترل شد، جریان خون به حالت عادی بازگشت و جان نوزاد نجات پیدا کرد.
🔥 این اتفاق فوقالعاده را با دوستانتان به اشتراک بگذارید!
#روایت_پیشرفت #علم #جراحی
#جراحی_مغز #پزشکی #پزشکی_ایران #جراحی_درون_رحمی #بیمارستان_امام_خمینی
#دکتر_حسین_قناعتی #پیشرفت_علم #نوآوری_پزشکی #پیشرفت #خانه_پیشرفت
🌱 خانه هنر و رسانه پیشرفت
@daneshmand_mag
37.01M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🧬پروفسور بهاروند؛ پدر فناوری سلولهای بنیادی کشور
🔬دکتر بهاروند شخصیتی که با تلاش و پشتکار فوقالعاده خود، سقف علمی کشور را بهطرز شگفتانگیزی ارتقا داد و ایران عزیز را به یکی از پیشتازان دانش پیشرفته سلولهای بنیادی انسانی در جهان تبدیل کرد.
🔅دکتر حسین بهاروند، دانشمند برجسته پژوهشگاه رویان، در اوایل دهه هشتاد با دستاوردهای بزرگ خود، پنجرهای نوین به نام «پزشکی بازساختی» را بر روی کشور گشود.
🏥در اواخر دهه نود، کشور شاهد پیشرفت شگرفی در حوزه سلولدرمانی بهدست دکتر بهاروند بود. ماجرا از این قرار بود که ایشان و تیم تحقیقاتیشان موفق شدند با استفاده از دانش سلولدرمانی، دستاورد بزرگی در درمان بیماری پارکینسون بهدست آورند. این موفقیت علمی، دکتر بهاروند را شایسته دریافت عنوان دانشمند برگزیده جایزه مصطفی(ص) کرد.
🌱اگر این اطلاعات برای شما جدید و جذاب بود، این دانشمند برجسته ایرانی را به دیگران نیز معرفی کنید.راستی میتونید کتاب خاطرات جذاب دکتر بهاروند با نام «سلولهای بهاری» رو هم بخونید.
#بهاروند #سلول_بنیادی #رویان #پیشرفت
#فناوری #علم #پزشکی_بازساختی #آینده_پزشکی #جایزه_مصطفی #دانشمند #درمان_پارکینسون #سلول_درمانی #روایت_پیشرفت #خانه_پیشرفت #دانش_بنیان #سلولهای_بهاری #حسین_بهاروند
🔖خانه هنر و رسانه پیشرفت
@daneshmand_mag
⚛️ «از اتم تا بینهایت» به طاقچه رسید
«زندگی دانشمند هستهای شهید دکتر مسعود علیمحمدی به روایت همسر؛ منصوره کرمی»
✅ بخشی از کتاب
مسعود از کوچکترین فرصتها استفاده میکرد تا ایدههای علمیاش را بنویسد و در موردشان تحقیق کند. عید نوروز که میشد، روز اول و دوم را میگذاشت برای دیدار پدرومادر و بزرگترها. اگر دو روزش میشد سه چهار روز، ابرو در هم میکشید که «منصوره من کارهای زیادی دارم؛ کاش زودتر دیدوبازدیدها تمام بشود.» البته مهماندار خوبی بود و تا آخر عید هم هروقت که مهمان میآمد، با روی باز استقبال میکرد. زنگ در را که میزدند، لباس مهمانیاش را میپوشید و با خوشرویی سلام و احوالپرسی و پذیرایی میکرد؛ اما چنددقیقه بعد، با یک عذرخواهی خودش را میرساند به اتاقش و روی صندلی همیشگیاش جاگیر میشد و باز غرق در دنیای فیزیک! میگفت: «اگر بخواهیم برای کشور پیشرفت واقعی هدیه دهیم و جبران عقبافتادگی سالهای قبل را داشته باشیم، چارهای نیست جز اینکه شبانه روز کار و تلاش کنیم.» خودش هم اولین فردِ پایبند به این نوع زندگی بود.
📚لینک خرید از طاقچه
https://taaghche.com/book/221709
🌐 لینک خرید اینترنتی نسخه کاغذی با تخفیف
https://nashremaaref.ir/product/416276/
⭕ علاقهمندان به روایت پیشرفت و زندگی دانشمندان کشور میتوانند این اثر را از کتابفروشیهای پاتوق کتاب در سراسر کشور نیز تهیه کنند.
#شهیدعلم #دانشمند_هستهای #روایت_پیشرفت #شهید_علیمحمدی #شهید_هستهای #دانشمند_فیزیک #فناوری_هستهای #نشرمعارف #ترور_موساد
🌱خانه هنر و رسانه پیشرفت
@daneshmand_mag
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ پیشگامان پیشرفت | «نوآوری در آموزش پزشکی؛ شبیهساز ایرانی برای ۱۲ نوع جراحی چشم»
🔸موفقیت صادراتی شبیهساز جراحی چشم ایرانی؛ نصف قیمت نمونه اروپایی با کیفیت مشابه
🔸صادرات ۵۰ درصدی محصول دانشبنیان ایرانی به چین؛ فناوری پزشکی سیمیدیکس در بازار جهانی
🔸شکست انحصار اروپایی در شبیهسازهای جراحی چشم؛ موفقیت یک شرکت دانشبنیان ایرانی
🔸رشد چشمگیر تولید تجهیزات آموزش پزشکی در ایران؛ تولید ۱۰۰ درصدی شبیهساز جراحی چشم
🔻گفتوگو با آقای دکتر محمدمهدی حیدری، مدیر شرکت دانشبنیان آیندهنگاری افق، تولیدکننده محصولات شبیهسازی جراحی در حاشیه بازدید رهبر انقلاب از نمایشگاه دستاوردها و توانمندیهای بخش خصوصی دانشبنیان کشور.
#دانشبنیان #روایت_پیشرفت
#ربات #تجهیزات_پزشکی #فناوری
#شبیهساز_جراحی #چشم #جراحی
🌱خانه هنر و رسانه پیشرفت
@daneshmand_mag
روایت پیشرفت ایران
⭕️علائم حیاتی یک ملت گفتوگو با مهندس یعقوبزاده تولیدکننده مانیتورهای علائم حیاتی 💠بخشی از متن⬇️
⭕️علائم حیاتی یک ملت
گفتوگو با مهندس یعقوبزاده تولیدکننده مانیتورهای علائم حیاتی
💠بخشی از متن:
🔸من و مهندس اسلامی که آن موقع معاون رئیس شرکت بود و از آمریکا فوقلیسانس الکترونیک گرفته بود، برای گذراندن یک دوره آموزشی رفتیم ژاپن. با انواع و اقسام سؤالات افتادیم به جان اینها. ژاپنیها از ما میپرسیدند برای چه این سؤالات را میکنید؟ گفتیم میخواهیم تعمیر کنیم. این را که گفتیم استاد خندهاش گرفت. گفت شما در ایران میخواهید بُردهای ما را تعمیر کنید؟ کلی به ما خندیدند که مگر شما در ایران امکانات تعمیر دارید؟ یکیشان میپرسید شما سیب دارید در مملکتتان؟ آب دارید؟ خیلی از ایران بهشان بد گفته بودند. سؤالهای عجیب غریب میکردند. یک استاد آمریکایی هم داشتیم که یک بار از من پرسید: برای چه آنقدر سؤال میکنی؟ گفتم سؤال میپرسم که بتوانم بُرد را تعمیر کنم. گفت تحصیلاتت چیست؟ گفتم فوقلیسانس الکترونیک هستم. اصلاً هاجوواج ماند. گفت من خودم لیسانس هستم، تو اینجا نشستی فوقلیسانس الکترونیک هستی؟ مگر شما چیزی طراحی میکنید در ایران؟ چیزی میسازید؟ گفتیم نه. گفت: پس برای چه میخوانید؟ منظورش این بود که بیشتر از تکنسین برای چه میخوانید؟ شما خیلی هنر کنید فوقدیپلم بخوانید. این نوع برخوردها شدیداً به ما انگیزه میداد که تلاش کنیم برای ثابتکردن توانمندیهای خودمان.
🔸جالب است که پول یک بُرد را 10 هزار دلار با ما حساب میکردند. بُردی که فقط 2 تا IC ش سوخته بود. خودمان 2 تا IC میخریدیم تعویض میکردیم با 100 الی 200 دلار جمع میکردیم. آنوقت آنها میگفتند چرا شما تعمیر میکنید؟ یا دستگاه را عوض کنید یا بُردش را. اینگونه ملتها را به خودشان وابسته نگه میداشتند. آن موقع مانیتور جزء محصولات با تکنولوژی بالا محسوب میشد و هر شرکتی در دنیا امکان ساختش را نداشت. الان تکنولوژیاش کمی در دسترستر شده است.
🔸ما اولین کار اساسی که در شرکت شروع کردیم تعویض قطعات بود. یک ماژول مرکزی 2-3 هزار دلاری داشتیم که تصویرگرش را کلا در آوردیم، چون سوخته بود. یک CRT با ماژولش از بازار خریدیم و جایگزین کردیم. اتفاقا چون بهروزتر بود، کیفیتش بهتر از کار درآمد. به جای دو هزار دلار، 150 دلار خرج کردیم. بیمارستان و رئیس شرکت پخش، کلی تشکر کردند. بعد به آقای معظمی گفتیم میشود مانیتور ساخت. اولش باورش نمیشد. من گفتم از اول تا آخر کار مانیتور را میدانم و تمام واحدهایش را میشناسم و فکر میکنم میتوانیم بسازیم. ایشان گفتند برو بیرون بساز. ما ازت حمایت میکنیم. آدم خوشفکری بود. در دهه 70 کمتر کسی این طرز فکر را داشت.
#دانشمند16 #روایت_خانه
#روایت_پیشرفت #تجهیزات_پزشکی
#ونتیلاتور #مانتیورعلائم_حیاتی #دانشبنیان
#فناوری #صادرات #علم #پیشرفت
🌱خانه هنر و رسانه پیشرفت
@daneshmand_mag
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
ستاره ای بدرخشید و ماه مجلس شد
دل رمیده ما را رفیق و مونس شد
نگارِ من که به مکتب نرفت و خط ننوشت
به غمزه مسئله آموز صد مدرس شد
🌱عید مبعث مبارک
روایت پیشرفت ایران
⭕️ اگر هر روز سَم ناامیدی بپاشی، خُب کُشنده است گفتوگو با مهندس یعقوبزاده تولیدکننده مانتیورهای عل
⭕️ اگر هر روز سَم ناامیدی بپاشی، خُب کُشنده است
گفتوگو با مهندس یعقوبزاده تولیدکننده مانتیورهای علائم حیاتی
💠بخشی از متن:
🔸یک نفر از پزشکانی که مهاجرت کرده است، برای مرخصی آمده بود ایران. یک گزارشی را نوشته و در فضای مجازی گذاشته بود. با یک اشک و آهی درباره دو تا دارو که در اورژانس نبوده، صحبت میکرد. خیلی دلم سوخت. من هم برایش نوشتم که آقا اتفاقی شما دست روی یک جایی گذاشتی که ما یکخرده از بعضی جاها جلوتر هستیم. یعنی حداقل در اورژانس، در طرح 247، ما از اروپا هم جلوتر هستیم. یعنی آن طرح 247 ی که الان 6-7 سال است در ایران دارد اجرا میشود و ورژنهای جدیدش را داریم میدهیم، در اروپا هنوز پیاده نشده است.
🔸من هم آنقدر خاطرات از سوئد دارم که پیشرفتهترین کشور اروپا است و اگر این خاطرات را تعریف بکنم همهتان مینشینید گریه میکنید. ولی هیچوقت سوئدیها اینها را از خودشان پخش نمیکنند. برای اینکه در جامعهشان ایجاد ناامیدی میکند. ما آنقدر عقبافتاده نیستیم که هر روز از خلأها و ناکارآمدیها حرف بزنیم. اگر شما هر روز بر سر مردم سَم بپاشی، خُب کُشنده است. اصلا دست و دلشان به کار و تلاش نمیرود وقتی انگیزهای ندارند. خود من اگه 25 -20 سال پیش، فقط کوه مشکلاتی را که جلوی رویم بود، میدیدم و این همه رقیب چینی و کرهای و ژاپنی را و میگفتم که ما حریف اینها نمیشویم، خب الان چنین مجموعهای وجود نداشت. الان در تجهیزات پزشکی، کشورمان در 20-30 تا کشور اول دنیاست.
🔸حداقل در کرونا این را واضح نشان دنیا دادیم که تحریم هم بودیم و هیچی به ما نمیدادند. خودشان هم به هم چیزی نمیدادند. سر محموله ماسک دعوا شده بود، از یکدیگر میدزدیدند. آن زمان کشورهایی که خودشان تجهیزات پزشکی نداشتند، اساسی گیر کردند و تلفاتشان خیلی زیاد بود. اما ما زیرساختهای خوبی داشتیم. شرکتهایی داشتیم که در کیتسازی و دستگاه سیتی اسکن و دستگاه اکسیژنساز کار میکردند که چیزهای خیلی ضروری برای کرونا بود. همچنین ونتیلاتور و مانیتور و ماسک و همه اینها را ما خودمان تأمین کردیم. کشور ما جزء کشورهایی بود که کمترین ضربه را از نظر تجهیزات پزشکی خورد این را 100 سال دیگر هم بگویی باز هم به نظر من کم گفتی و هنوز هم مردم نمیدانند چه اتفاقی افتاد.
#دانشمند16 #روایت_خانه
#روایت_پیشرفت #تجهیزات_پزشکی
#ونتیلاتور #مانتیورعلائم_حیاتی #دانشبنیان
#فناوری #صادرات #علم #پیشرفت
🌱خانه هنر و رسانه پیشرفت
@daneshmand_mag
روایت پیشرفت ایران
🚌 با حل مشکل سرویس دانشگاهمان شروع کردیم ۲ روایت یک شرکت دانشبنیان جوان در حوزه حملونقل
🚌 با حل مشکل سرویس دانشگاهمان شروع کردیم ۲
روایت یک شرکت دانشبنیان جوان در حوزه حملونقل
🔸دوست داشتیم کارمان را گسترش دهیم؛ برای همین یکمقدار حرفهایتر تیم تشکیل دادیم، یک زیرپله اجاره کردیم، میز و صندلی خریدیم و شرکت ثبت کردیم. با دانشگاه میبد و شرکت پیمانکاری آنها جلسه گذاشتیم و طرحمان را ارائه کردیم و قرارداد بستیم. سیستم را برای آنها هم طراحی کردیم و دستگاهها را ساختیم. آن روزی که بچهها دستگاه آخر را بستند روی ماشین، گفتند که کرونا آمده و دانشگاهها تعطیل است. ما ماندیم و یکمقدار وام که با آن دستگاه ساخته بودیم و یک شرکت تازه تاسیس. آن موقع تازه پذیرش حضور در پارک علم و فناوری را گرفته بودیم.
🔸کرونا فرصتی شد برای بازنگری پروژهمان. این دید را داشتیم که چنین سیستمی برای افرادی موردنیاز است که در یک مجموعه ساعات مشخص به یک جای معینی میروند و برمیگردندند؛ مثل کارخانهجات، مدارس، ادارات، دانشگاهها. همان موقع رویدادی در شهرداری برگزار شد به نام «ایدهشو شهری حملونقل». در آن شرکت کردیم و آنجا از طرحمان استقبال شد. شهرداری یزد مشکل داشت. سالی تقریبا ۳۰-۴۰ میلیارد تومان هزینهی حملونقل عمومی میشود؛ اتوبوسهای زیاد، کلی زیرساخت، رانندگی، مدیریت و کلی هزینه؛ اما واقعا مردم استفاده نمیکنند.
🔸از یک طرف شهرداری میگفت این هزینههای ماهانه زیاد است و از آن طرف هم بخش خصوصی میگفت صرفه ندارد سه میلیارد ماشین را برای این درآمد کم اختصاص بدهیم. مدیران شهرداری خوشبختانه یک دید خوبی داشتند و با برگزاری رویداد دنبال این بودند که از ظرفیت استارتاپها برای حل این مشکل استفاده کنند. ما با توجه به تجربه و تحقیقاتی که کرده بودیم میدانستیم چرا مردم از حملونقل عمومی استفاده نمیکنند و بنابراین تقریبا بدون کمک هیچکس، با سرمایه خودمان و وامهایی که میتوانستیم بگیریم، سیستم «اینوباس» را توسعه دادیم. اسم اینوباس هم به زبان یزدی خودمان به معنای «این را بگیر» است.
🔸کلیت کار ما این است که برای سازمانها سرویس میگذاریم. اگر دقت کنید خیلی از سازمانها دوست دارند سرویس داشته باشند ولی شرایطش را ندارند؛ تعداد اعضای سازمان کم است یا حتی تعداد اعضا هم زیاد هست ولی وقتی نگاه میکنید یک نفر اینطرف شهر است و یک نفر آنطرف شهر. ما سعی میکنیم با بهینهسازی مسیر و هزینه و انعطاف لازم، سرویسدهی سازمانها و دانشگاهها و کارخانجات را برنامهریزی کنیم. سیستم اینوباس تا حالا چندبارهم ویرایش خورده است؛ مدام نیازهای مشتری را دیدهایم و کار را اصلاح کردهایم. همزمان هم کارهای مرتبط با شهرداری را پیش بردهایم: مجوز بگیریم، اتوبوسها را بهمان بدهند. البته هرچقدر که جلو میرویم، مسائل برایمان روشنتر میشود.
#دانشمند۶
#روایت_پیشرفت #حل_مسئله
#دانشگاه #نرمافزار #دانشبنیان
(مجله دانشمند، دوره فروردین ۱۴۰۱ تا خرداد ۱۴۰۳ )
🌱خانه هنر و رسانه پیشرفت
@daneshmand_mag