#مثبت_اندیشی ۳۴
🔆 «وَ قِيلَ لَهُ [ع] بِأَيِّ شَيْءٍ غَلَبْتَ الْأَقْرَانَ فَقَالَ ع [قَالَ] مَا لَقِيتُ رَجُلًا [أَحَداً] إِلَّا أَعَانَنِي عَلَى نَفْسِه»
🔸 به امام عليه السّلام گفتند به چه چيز (در كارزارها) بر دليران برترى يافتى (آنان را زبون ساخته و يا كشتى) آن حضرت (در باره هيبت و ترس مردم از خود) فرمود:
💠 ۱- به هيچ كس (در كارزار) بر نخوردم مگر او مرا بر زيان (كشتن) خود يارى و كمك مىنمود (سيّد رضىّ «عليه الرّحمة» فرمايد:) حضرت باين سخن اشاره مىفرمايد بجا گرفتن هيبت و ترس خود را در دلها (كه دليران دلباخته و شكست مىخوردند).
⁉️ در توضيح گفته میشود: از امیرالمومنین علیهالسلام سوال شدچگونه توانستی بر کسانی که توانايی زيادی داشتهاند، غالب شوی؟
✅ حضرت میفرمايند: من هیچ کس را ندیدم مگر این که آن فرد مرا عليه خودش کمک کرد، به عبارتی ديگر هنگامی كه اين افراد را دیدم متوجه شدم هیچ کس و هیچ چيز نیستند، من از دور گمان میکردم آنها چه قدرتی دارند، در حاليكه طرف مقابل علی علیهالسلام هركس باشد چيزی نيست، چون خداشناس نيست و برحضرت حق تكيه نكرده است در حاليكه علی تنها پناهگاهش خدای سبحان است.
🔸 *اين نگاه مثبت زمان گرفتاریها بسيار به انسان كمك میكند وقتی فرد به گرفتاریها نزدیک میشود در میيابد نسبت به لطف و عنايت خدای سبحان گرفتاریها چيزی نيست.*
✅ زمانی كه ما با گرفتاری مواجه میشویم در میيابيم حتما اعانت خدای سبحان در گوشه گوشه زندگی ما جاری خواهدشد و ما به لطف خدا بر این گرفتاری فائق خواهيم آمد.
♦️ترس از گرفتاری منفینگری است و آنكس كه بر قدرت خدای سبحان تكيه كند منفینگر نیست،
✳️ *اوج قدرتهای منفی هم بخواهد او را از پای در آورد، نمیتواند چنين كند، چون خدا با اوست و خدا «علی کل شیئ قدیر» است.*
📚 «برگرفته از بیانات استاد زهره بروجردی»
🌐 emamraoof.com
#دیدار_آیت_الله_سیستانی
📌شبکه تلویزیونی المنار گزارش داد
💠 *دیدار آیت الله سیستانی با پاپ در نجف اشرف*
🔸 رئیس هیئت امنای شورای ملی ادیان در عراق گفت دیدار تاریخی بین پاپ و آیت الله سیستانی در سرزمین انبیاء و اولیاء، تحول بزرگی برای عراق، منطقه و جهان به شمار میرود.
🌐 https://www.iribnews.ir/fa/news/3041250
☝️جایِ قابِ عکسِ حاج قاسم و ابومهدی المهندس در این دیدار واقعا خالی بود...
☝️آیا پاپ میداند آمریکا آزادکننده کلیساها [از چنگال داعش] را به شهادت رساند ..؟
#ال_یس ۸۲
🔆 *«السَّلاَمُ عَلَيْكَ حِينَ تُصَلِّي وَ تَقْنُتُ»*
🔆 *«سلام بر تو آنگاه که نماز میگزاری و قنوت میگیری»*
💠 نماز پرچم دین و نردبان عروج به مقام بندگی و موجب تقرب به خدای سبحان است.
✳️ «الصَّلاةُ قُربانُ كُلِّ تَقِيٍّ»؛ «نماز وسيله قرب به خدا است.»
☘️ نماز عمل صالحی است که دیگر اعمال را بالا میبرد: «فَإِنْ قُبِلَتْ قُبِلَ مَا سِوَاهَا»
🔰 *امامان که راهنمایان وصال به قرب حق هستند بر اقامه نماز همت فراوان گماردهاند.*
💠 نماز پیامبر و ائمه علیهمالسلام کلاس درسی ارزشمند از معارف الهی است که صدر تا ذیل آن مدرسهی توحید است.
🔸 امام عصر عجلاللهتعالیفرجه مظهر اسم اعظم الهی و واجد تمام کمالات بوده، آیه «الَّذِينَ هُمْ عَلَى صَلَاتِهِمْ دَآئِمُونَ» را به ظهور رساندهاند.
✳️ *به عبارت دیگر امام، دائم الصلاة هستند بنابراین، سلام زائر به ایشان، سلامی دائمی است.*
☘️ انسان در «السَّلاَمُ عَلَيْكَ حِينَ تُصَلِّي وَ تَقْنُتُ» خواستار نماز جماعت به امامت امام است، چرا که در آن توحید حکم فرماست. انعکاس نماز امام، بر نماز مأموم اثر گذاشته و نماز او را بالا میبرد.
📚 «برگرفته از بیانات استاد زهره بروجردی»
🌐 emamraoof.com
#کلام_روز
💠 *برنامهریزی* (ادامه)
✳️ *اصول برنامهریزی*
🔸 برای برنامه ریزی بهتر برای کارهای زندگی روزمرّه و استفاده بهینه از زمان، ضروری است به اصول و قواعدی که ما را یاری میرساند به جدّ توجه داشته باشیم.
✳️ 2ـ *اولویت بندی کارها*
🔹 کارهای روزانه ما سه گونهاند:
🌀 الف: امور فوری و اهم
🌀 ب: کارهای مهم و متوسط،
🌀 ج: امور عادی و معمولی و غیر مهم.
🔰 *اگر کارها درست اولویت بندی شود در موضوعات جزئی و بیاهمّیت وقت صرف نمیشود بلکه برای وظائف اهم و مهم سرمایه گذاری میشود.*
☘️ امام علی علیهالسلام در این زمینه میفرماید:
🔆 «من اشتغل بغیر المهم ضیّع الاهمّ»
🔆 «هر کس به چیزی که مهم نیست بپردازد، آنچه را که اهمّیت بیشتری دارد از دست میدهد.»
☘️ و در جای دیگر فرمود:
🔆 «شرّ ما شغل به المرء وقته الفضول»
🔆 «بدترین چیزی که آدمی وقت خود را صرف آن می سازد، کارهای اضافی است.»
📚 حوزه.نت
🌐 emamraoof.com
#روانشناسی_در_قرآن ۲۲
💠 *«توقف در زمان گذشته و نادیده گرفتن زمان حال»*
🔆 «وَلَمَّا جَاءهُمْ كِتَابٌ مِّنْ عِندِ اللّهِ مُصَدِّقٌ لِّمَا مَعَهُمْ وَكَانُواْ مِن قَبْلُ يَسْتَفْتِحُونَ عَلَى الَّذِينَ كَفَرُواْ فَلَمَّا جَاءهُم مَّا عَرَفُواْ كَفَرُواْ بِهِ فَلَعْنَةُ اللَّه عَلَى الْكَافِرِينَ»
🔆 «و چون از طرف خداوند، آنان را كتابى (قرآن) آمد كه مؤيّد آن نشانههايى است كه نزد آنهاست و پيش از اين به خود نويد مىدادند (كه با كمك كتاب وپيامبر جديد) بر دشمنان پيروز گردند، اما چون آنچه (از كتاب و پيامبر كه از قبل شناخته بودند، نزد آنان آمد به او كافر شدند، پس لعنت خدا بر كافران باد.»
📔 سوره مبارکه بقره آیه ۸۹
💢 صاحبان اندیشه ناصحیح وقتی انتظار صحيح شان محقق میشود، آن را نادیده میگیرند.
✅ اما *آنانكه اندیشه صحیح دارند پس از تحقق انتظار حق خود، به آن راضی هستند و از دریافت آن خرسندند.*
🔹 در توفیقاتی که نصیب آنها شده الطاف الهی را مشاهده میکنند و شاکر خدای سبحان میشوند. اما در اندیشه ناصحیح وقتی انتظار به حق فرد محقق مي شود، بلافاصله از آن صرف نظر میکند و الطاف خدا را نادیده میگیرد.
✳️ *یکی از خصوصیات اندیشه صحیح آن است که انسان در حال زندگی میکند نه در آینده. اما فردی که اندیشه ناصحیح دارد یا در گذشته زندگی میکند یا در آینده و حال را به فراموشی میسپارد.*
📚 «برگرفته از بیانات استاد زهره بروجردی»
🌐 emamraoof.com
هدایت شده از در محضر استاد بروجردي
❗️#عامل_گرفتاری_فقط_خودمونیم 🌼 #آیت_الله_بهجت: هرجا گرفتاری و بلایی بر سر ما آمد، بدانیم جلوتر از آن ، زمینه گره و گرفتاری و ابتلا را خود فراهم کرده ایم؛ یا با ترک #واجب، و یا با ارتکاب کار حرام، و یا ترک مستحب خیلی شدید و موکد، و یا با انجام #شبهات.
١٣
#دعاي_مكارم_الاخلاق
وَ صَحِّحْ بِمَا عِنْدَكَ يَقِينِي
خدایا بواسطه آن قوه اي كه در نزد تو است، يقين مرا تصحیح کن !
وَ صَحِّحْ باب تفعیل است. در واقع امكان فاسد شدن يقين هست كه عرض مي كنيم خدایا یقین مرا به تدریج تصحیح کن و هیچ آنی خطایی بر یقین من بار نشود.
ما بايد از يك یقین حداقلی برخوردار باشيم . خیلی از ما از این حداقل یقین بی بهره ایم. حداقل یقین اينست كه ان لا تخاف مع الله شی با خدا از هیچ کسی و هیچ چیزی نترسيم.
در روایت مي فرمايد:کمترین روزیي که بین مردم تقسیم شده روزي یقین است.
تعداد متدین ها زياد است اما چند نفر حقيقتا اهل یقینند؟ اكثر مردم تا اسم ابر قدرت می آید، می ترسند در حاليكه وقتي امور را به خدا تفويض مي كنيم نبايد از هيچ چيز بترسيم است . و يا همه مردم تا اسم جنگ و ویرانی می آید، نگران می شوند. در حاليكه بسياري از مواقع در جنگ هم خير زيادي نهفته است و موجب كسب عزت و شرف و حفظ غيرت مي شود.
بنابراين مردم شايد اهل ایمان باشند اما اهل یقین نیستند.
بین ایمان و یقین فرق است .
یقین از افضل مراتب ایمان است. در روایت آمده است : اذا اراد الله بعبد خیراً فقّقه فی الدین زمانی که خدا بخواهد به بنده ای خیر دهد او را دین شناس می کند. دین را عمیق یاد مي گیرد نه سطحی و ظاهری.
این که می گویم الهی خدا خیرت دهد یعنی الهی فقیه شوی. و یقین را به او الهام می کنم.
نگویید همین ایمان را داشته باشیم یقین را بعدا كسب مي كنيم و عجله اي نيست.
در روایت تأكيد شده است مرتب از خدا گدایی یقین را داشته باشید.
امیر المومنین علي عليه السلام می فرمایند : و اسئل الله الیقین از خدا درخواست یقین بکنید .
به خود و ظرفيت اندك خود توجه نکنم بلكه بگویم خدایا تو می تواني ظرف مرا افزايش دهي و قابليت ازدياد یقین را در آن قرار دهي .
و ارغبوا الیه فی العاقبة رغبت داشته باشید به یقین تا عاقبت و آخر كار ، نکند آخر کار اهل یقین بشويم بايد از خدا بخواهيم از اول تا آخر کار یقین داشته باشيم.
حضرت میفرمایند: خیر ما دار فی القلب الیقین بهترین چیزی که در دل می چرخد یقین است. از خدا بخواهيم همان بهترین را نصیب ما کند.
بطور مثال به ما می گویند اگر قرض بدهی خدا ده برابر به تو می دهد. اما من یقین ندارم و می گویم حالا جهيزيه دخترم چه می شود؟ بيماري و پيري خودم چه مي شود؟ یقین ندارم كه خدا ده برابر اعطا مي كند گرچه علم دارم می توانم ده تا روایت و آیه هم برای شما بیان كنم اما یقین ندارم و قرض نمی دهم و چون باور ندارم و الذین جاهدوا فینا لنهدینهم سبلنا تو برای خدا کار کن خدا بهترین راه را جلوی پایت می گذارد و چون یقین ندارم کم کاری می کنم و می گویم این همه انرژی خرج کنم
در پايان چه می شود؟ فکر می کنم محتاج دیگران می شوم.
برای خدا کار کن خدا صد برابر این انرژی را در اختیارت میگذارد. یقین دارم اگر دین خدا را كمك کنم خدا مرا لنگ نمی گذارد. اگر یقین نداشته باشم هر کسي می گوید چقدر از خودت کار می کشی؟ نه صبح داری نه شب داری؟ ببین صورتت چقدر چروک شده؟یک ذره خودت را متعادل نگه دار . در صورتيكه خدا فرموده تو برای دین من مایه بگذار من هم تمام مایه ام را برای تو می گذارم اما چون یقین ندارم مسامحه و سهل انگاری مي كنم.
در دعاهای هر روز ماه رجب یک درخواست داریم:
ویقین العابدین لک
خدایا من از تو یقین کسانی را که فقط تو را بندگی می کنند، می خواهم ، خدايا بندگی غیر را نصيبم نكن
ادامه دارد
استاد بروجردي
كلاس شرح صحيفه سجاديه
٨٠/٧/٢١
كانال در محضر استاد بروجردي را در پيام رسانهاي زير دنبال كنيد
واتساپ ١٦
https://chat.whatsapp.com/Gp28rYFznZIJ3yETSr66H6
پيام رسان سروش پلاس
sapp.ir/darmahzareostadbroujerdi
پيام رسان بله
https://ble.im/boroojerdi
پيام رسان گپ
https://gap.im/darmahzar
پيام رسان ايتا
https://eitaa.com/darmahzareostadbroujerdi
تلگرام
@darmahzar
لينك سايت حوزه علميه السلطان علي بن موسي الرضا(ع)👇
http://bit.ly/2WTptgK
🕌 در محضر امام روح الله (۱۳۷۱)
💠 امام خمینی (ره) :
آیاصدای_ما به آقای پاپ می رسد؟ میگذارند برسد؟ اگر رسید ترتیب اثر به صدای مظلوم میدهد ایشان؟ بنای ایشان هست که با مظلومها، با آن اشخاصی که تحت ظلم هستند و برخلاف دستورات حضرت_مسیح با آنها عمل میشود یک معارضهای بکند؟
ایشان از این مظالمی که الآن در دنیا واقع می شود و با دست رئیسجمهور_امریکا واقع میشود و قبلاً شد و به دست رؤسای جمهور واقع شد، ایشان بی اطلاع هستند؟ ایشان نمی دانند در فلسطین و لبنان و ویتنام و سایر جاها چه میگذرد و از کی این مظالم واقع میشود؟ به آقای پاپ این مسائل اصلاً نمی رسد؟ ایشان در محاصره هست و کسی با او نمی تواند صحبت بکند؟ یا می دانند، مطلع اند، مسائل را می دانند و ساکت نشستند؟ ما این سؤال را داریم که چرا سکوت در مقابل ظلم؟ این دستور حضرت مسیح هست؟!
📚 صحیفه نور، ج11 ، ص410
#امام_خمینی
١
#شرح_زيارت_غديريه
مقدمه
زيارت غديريه يكي از دو زيارت بسيار معتبر و بدون خدشه (همانند زيارت جامعه كبيره ) منقول از امام هادي عليه السلام است كه به معرفي حضرات معصومين عليهم السلام بويژه مولي اميرالمومنين مي پردازد و نتيجه پذيرش ولايت و محبت آن بزرگواران را مطرح مي نمايد.
قبل از شروع شرح زيارت غديربه به نكات قابل توجهي از عارف بزرگوار حافظ رجب بُرسي در كتاب مشارق الانوار اليقين في حقايق اسرار اميرالمومنين اشاره مي كنيم:
در فصل ١٥٧ اميرالمومنين علي عليه السلام با عنوان مجهول القدر معرفي شده است:
١-عظمت مقام علي ع براي عقول بگونه ايي ناشناخته است كه گروهي او را انكار مي كنند و گروهي ديگر او را عبادت كرده و گروه سوم هم كه تبعيت مي كنند ، حقيقتا او را نمي شناسند كه اگر او را بواقع مي شناختند هرگز ترديدي در امتيازاتي كه خدا نصيب علي عليه السلام كرده، نداشتند و او را به شناخت سطحي تنزل نمي دادند.
ادامه دارد
استاد بروجردي
كلاس شرح زيارت غديربه
كانال در محضر استاد بروجردي را در پيام رسانهاي زير دنبال كنيد
واتساپ ١٦
https://chat.whatsapp.com/Gp28rYFznZIJ3yETSr66H6
پيام رسان سروش پلاس
sapp.ir/darmahzareostadbroujerdi
پيام رسان بله
https://ble.im/boroojerdi
پيام رسان گپ
https://gap.im/darmahzar
پيام رسان ايتا
https://eitaa.com/darmahzareostadbroujerdi
تلگرام
@darmahzar
لينك سايت حوزه علميه السلطان علي بن موسي الرضا(ع)👇
http://bit.ly/2WTptgK
تودهنی محکم آیت الله سیستانی حفظه الله بر دهان یاوهگویانِ خبیث! دفتر حضرت آیت الله سیستانی در بیانیهای تاکید کرد معظم له در دیدارش با پاپ واتیکان، از جنایات آمریکا و رژیم اشغالگر علیه ملت مظلوم فلسطین انتقاد و تحریم ظالمانه علیه ایران و سوریه و یمن را محکوم کرده اند.
#حافظ_شناسی ۲۶
✨ *سرکش مشو که چون شمع از غیرتت بسوزد*
✨ *دلبر که در کف او موم است سنگ خارا*
🔸 از حدود الهی تجاوز و تعدّی مکن ،زيرا خداوند که همه چیز در ید قدرت اوست تو را به آتش غیرت خود میسوزاند.
✳️ *در بندگی تسليم بودن شرط است و بندگی با سركشی سازگار نيست.*
🔸 در محضر محبوب بايد تمام توجه به سوی او باشد در غير اين صورت تو به آتش غيرت او خواهی سوخت.
✍️ شارح ديگری میگويد:
🔰 از حدود الهی از جمله رسم وفاداری در عاشقی تجاوز و تعدّی مکن زيرا معشوق که همه چیز در دستان قدرتمند اوست تو را به آتش غیرت خود میسوزاند.
💠 *در عشق تسليم بودن شرط است*
🔸 عشق نيز با سركشی سازگار نيست و سركشي سبب فراق ودوري میگردد ، وصال به معشوق -خداي سبحان - توجه خاص لازم دارد.
✳️ توصیه حافظ این است که: *در وادی بندگی طغیان نکن!*
💢 *و بدان خودبینی و خودستایی سرکشی از اوامر مولاست.*
🔹 تو چون شمع مباش! شمع با برافروختگی خود جلوهگری میکند، عبد باش به گونهای که از تو نشانی نباشد و تنها جلوه او را ببينی.
📚 «برگرفته از بیانات استاد زهره بروجردی»
🌐 emamraoof.com
#مهارت_ارتباط ۳۵
💠 *پرهیز از مسامحه کاری*
✅ *هرگاه اراده اکرام کسی را دارید با مسامحه اکرام نکنید. بلکه سریع اقدام به اکرام کنید.*
📔 قرآن کریم در آیه ۶۹ سوره مبارکه هود میفرماید:
🔆 «فَمَا لَبِثَ أَن جَاء بِعِجْلٍ حَنِيذٍ»
🔹 وقتی مهمانها بر حضرت ابراهیم وارد شدند او درنگ نکرد. گوساله بریانی را آورد. گاهی اوقات بسیاری از ما برای اکرام ديگران ديراقدام میكنيم، مثلا سلام کردن را به تأخیر میاندازیم، چه آنکه بخواهیم ارتباط سالم برقرار کنیم!
🔰 قرآن از عبارت «لبث» به معنی درنگ كردن استفاده میکند تا بگوید حضرت ابراهیم درنگ نکرد، بلکه در مدت کوتاهی خدمات لازم را انجام داد.
💢 *گاهی انجام خیرات چندان بامسامحه صورت میپذيرد که فردي كه قراربود خيرات را دريافت كند، از دنيا میرود .*
🔹 اگر میخواهید به ديگري لطف کنید منتظر نباشید تا او آغازگر لطف باشد و شما پاسخگوی لطف وی باشید.
📔 خداوند در آیه ۱۹ سوره مبارکه لیل میفرماید:
🔆 «وَمَا لِأَحَدٍ عِندَهُ مِن نِّعْمَةٍ تُجْزَى»
✳️ آنگاه که متقین را معرفی میکند میگوید متقی کسی است که پرداخت مالی به دیگران دارد در حالی که دیگری برای او کاری نکرده باشد تا پرداخت او جزای کار دیگری باشد.
💠 *در مهارت های رفتاری سعی کنیم بادی (آغازگر) باشیم «البادی بالاحسان» آغازگر احسان باشید، روایت میگوید اگر کسی برای من کاری انجام بدهد، جزای کار او را پرداخت میکنم.*
☘️ امیرالمومنین علیهالسلام میفرمایند:
🔆 «إِذَا حُيِّيتَ بِتَحِيَّةٍ فَحَيِّ بِأَحْسَنَ مِنْهَا وَ إِذَا أُسْدِيَتْ إِلَيْكَ يَدٌ فَكَافِئْهَا بِمَا يُرْبِي عَلَيْهَا وَ الْفَضْلُ مَعَ ذَلِكَ لِلْبَادِئ»
🔆 «هرگاه كسى بتو درود فرستد تو (در پاسخ) بهتر از آن درود بفرست، و هرگاه دستى باحسان و نيكى سوى تو دراز شد آنرا به افزون بر آن پاداش ده (نيكى را به نيكى بهترى تلافى كن) و گرچه فضيلت براى كسى است كه در ابتدا نيكى كرده»
📗 نهج البلاغه، حکمت ۶۲
🔸 در میدان مسابقه کار خیر را اول انجام دهیم.
📚 «برگرفته از بیانات استاد زهره بروجردی»
🌐 emamraoof.com
#ال_یس ۸۳
🔆 *«السَّلاَمُ عَلَيْكَ حِينَ تُصَلِّي وَ تَقْنُتُ»*
🔆 *«سلام بر تو آنگاه که نماز میگزاری و قنوت میگیری»*
✳️ در این فراز انسان با سلام به نماز حضرت خواستار حضور در اوقات ملکوتی ایشان میشود تا همراه با حضرت عیسی علیهالسلام در زمرهی مأمومین حضرت محسوب شود.
💠 *بر این اساس فردی که نماز را در اول وقت اقامه کند نماز او به کاروان نمازهایی پیوسته که با نماز ولیّ خدا بهسوی خدا در صعود است.*
☘️ انسان در این فراز به تمام ارکان نماز حضرت سلام میفرستد.
🔸 سلام به معنای دعا و درود و بیعت به كار میرود. در این فراز با سلام به نماز حضرت، زائر خواستار انعکاس دعای امام در ارکان و اجزاء نماز او است.ذ او با سلام، بیعت خود را با امام در نماز که نقطه عروج انسان است بیان کرده و متعالی شدن را میطلبد.
📚 «برگرفته از بیانات استاد زهره بروجردی»
🌐 emamraoof.com